Dodaj do ulubionych

LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE

• renica45 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 29.10.04, 22:09
      Ja polecam lekarza ginekologa który przyjmuje w przychodni przy ulicy
      Michałowskiego6 nazywa się Artur Kowalski.Jest to lekarz stosunkowo młody ale z
      pewnym doświadczeniem .Aby się dostać do niego na wizytę trzeba czekać w
      kolejce około 2 miesięcy ale warto. W drugiej połowie listopada nie będą już
      prowadzone zapisy ale trzeba będzie chyba w nocy ustawiać sie w kolejce żeby
      zostać przyjętą.Doktor Elżbieta Pawińska badała mnie gdy miałam 16 lat tuż
      przed operacją wyrostka zrobiła to tak delikatnie jak tylko można aby młodej
      dziewczyny nie zrazić do kolejnych wizyt .A KTO PAMIĘTA DOKTORA STOSZKA Z
      PRZYCHODNI PRZY OLSZTYŃSKIEJ ? Drugiego takiego nie ma w całerj Częstochowie.
      • mona23 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 04.11.04, 15:56
        Nie polecam tego idioty z Zawodzia ani z Nadrzecznej
        • Gość: Ania Re: dr Czekaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 17:56
          Leczę się od kilku lat u dr Czekaj. Wydawało mi się, że jest w porządku, ale w
          kilku wypowiedziach są tylko złe opinie o niej. Czy ktoś może mi dokładniej
          powiedzieć co z nią jest nie tak? Mam podobno torbiel i pani doktor poleca mi
          operację. Czy powinnam zmienić lekarza?
      • Gość: Dana Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 08:03
        Jestem pacjentką dr.Artura Kowalskiego od wielu lat. Jest to lekarz w pełnym
        słowa tego znaczeniu.Co dwa, trzy miesiące muszę zgłaszać się po receptę na
        plasterki.Za każdym razem zleca jakieś badanie kontrolne. Nie zbywa mnie
        wypisaniem recepty ale każdorazowo przeprowadza rozmowę, wyjaśnia
        wątpliwości.Życzę wszystkim kobietom żeby miały do czynienia tylko z takimi
        lekarzami.
    • Gość: Agniecha Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 22:19
      Czy któraś z Pań była/jest pacjentką dr Betchera?- przyjmuje w III alei.Poleca
      go koleżanka mojej szwagierki,ale to jedyna opinia jaką o nim słyszałam.
      • Gość: ti Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 18:59
        ja mialam kontakt z tym lekarzem ale niesteyty poronilam . Mysle ze dobry
        fachowiec ale zbyt oszczedny w slowach i poswieca zbyt malo czasu pacentce a
        wiadomo ze w czasie ciazy jest wiele pytan. Nie na wszystkie pytania odpowiada
        na wizycie ale mozna do niego zadzwonic o kazdej porze, ale czasem to tak sie
        konczy ze trzeba przyjsc na wizyte. Gdyby wizytyt byly codziennie, to zero
        litosci, kase sciaga za kazdym razem .
        • Gość: misia Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.04, 20:06
          a co myslicie o dubnickim
          • Gość: loa Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.04, 16:54
            ze jest przystojny
            • Gość: ciężarna Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:14
              Obecnie jestem w 31 tyg.ciąży, którą od początku prowadzi doktor Bińczyk, z
              którego jestem bardzo zadowolona i gorąco go polecam. Mam wiele znajomych,
              którę u niego się leczyły i prowadziły ciąże. Nie polecam natomiast Bilskiego,
              który prowadził moją 1 ciążę, niestety poroniłam w 9 tygodniu. Jego podejście
              do tak wczesnej ciąży i jego komentarze na ten temat doprowadziły mnie do
              szału. Miałam też doczynienia z doktorem Betcherem- nie polecam, mnie leczył na
              tak zwane"oko" bez żadnych dodatkowych a jakże potrzebnych badań. Jeśli chodzi
              o doktora Słabikowskiego to też mam o nim nie najlepsze zdanie. Miałam z nim
              doczynienia leżąć u niego na oddziale. Jego podejście do pacjentki jest jak
              najbardzie naganne!!!I to nie jest tylko moje zdanie, wiele złego o nim
              słycszałam.
              • Gość: zzz Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 195.117.123.* 20.12.04, 13:54
                bvbbvbv
              • Gość: jagienka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:43
                mam nadzieję, że już jesteś szczęśliwą mamą i że Bińczyk Ci w tym nie
                przeszkodził. Uważam, że jest niestety paskudnym hurtownikiem, który chyba nie
                bardzo się zna na swoim fachu bo przez rok wmawiał mi, że nie będę mogła mieć
                dzieci a tymczasem jestem mamą dwójki wspaniałych urwisów. Poza tym był
                momentami dosyć niedelikatny a nawet chamski.
                A te wieczne opóźnienia i kolejki pod gabinetem albo przyjmowanie pacjentek
                prawie do północy bo się nie wyrabiał to już żenada. (pamiętam że w kajeciku na
                każdą wizytę miał przeznaczone tylko 10 min.!!!)
              • Gość: pszczola99 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:58
                Dr. Bińczyk nie zauważył u mnie rozwarcia w 26 tyg. ciąży i skończyło się to
                porodem. Niestety dziećiątko zmarło 1,5 godz. po porodzie, więc pośrednio jest
                winien śmierci mojej córeczki
                • Gość: Sawka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:47
                  Wiem, co czujesz. Moja ciążę prowadził Bińczyk. Poszłam w do niego w 9
                  miesiącu, mówiąc, że nie czuje ruchów płodu. Nawet mnie nie zbadał. Stwierdził,
                  że to normalne (!) dziecko urodziło sie martwe.
                  • aaola Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 07.02.06, 13:42
                    strasznie ci współczuje
                    ale jestem zdziwiona postawą Bińczyka nawet nie kazał ci zrobic KTG?Nigdy mnie
                    tak nie potraktowł (ani nikogo ze znajomych) a gdy był chory a mnie wydawało się
                    że wody odchodzą kazał jechac do szpitala i tam się o mnie wypytywał
            • Gość: asica Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 18:40
              A JA GORACO POLECAM DR. ARTURA KOWALSKIEGO KTORY PRZYJMUJE W PRZYCHODNI NA
              MICHALOWSKIEGO A PRYWATNIE ZA ZUSEM. SUPER FACET I SWIETNY PROFESJONALISTA W
              KAZDYM CALU TAK W PRZYCHODNI JAK I PRYWATNIE
              • Gość: ewaz dr kowalski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 09:58
                popieram w 100 %
                • Gość: Kasieńka lista najlepszych ginekologów w Częstochowie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.02.05, 19:30
                  a co sadzicie o Jaworze?przyjmuje on koło zajezdni tramwajowej niedaleko Sezamu
                  i w Medyku!ja do niego chodze i naprawde go cenie!jest profesjonalny, wszystko
                  wyjasnia, da darmowe tabletki do wyprobowania, paieta pacjentki i troszczy sie
                  o nie!ogolnie suuuuper!
                  • Gość: 12.12m Re: lista najlepszych ginekologów w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 10:47
                    tez mi prowadzil ciaze i nic mu nie moge zarzucic jest w porzadku,bylam
                    zadowolona.polecam.
                • Gość: Ania Re: dr kowalski IP: *.slowackiego.trustnet.pl 28.10.09, 17:49
                  tak a tez popieram
          • Gość: iza Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 11.11.04, 16:21
            lubi sex
          • Gość: aaa Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 22:01
            jest bardzo dobrym lekarzem i bardzo mi pomógł.z czystym sumieniem mogę go
            polecić.gdyby nie on to nie wiem co by było z moim synkiem.poza tym jest bardzo
            sympatycznym człowiekiem.polecam
    • Gość: tita Re: Jarosław Strzelczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 13:19
      Jest zastępcą ordynatora na Parkitce. Zjął się mną kiedy okazało się że ciąża
      jest obumarła. Chciałabym się wybrać do niego na wizyte ale nie wiem gdzie
      przyjmuje. Może któraś z Was leczyła się u niego. Proszę o adres Strzelczyka i
      opinie na jego temat.
      pozdrawiam
      • Gość: ona013 Re: Jarosław Strzelczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 17:39
        Nie znam dr.Strzelczyka, ale znam sporo ginekologów w mieście i nie polecam!!!
        Ale jest dr. który jest świetnym specjalistą dr.GRABOWSKI (przyjmuje na
        Zawodziu na ul .Wolnej). Prowadził całą zagrożona ciążę i rodziłam z nim w
        Zabrzu ( też polecam, świetny szpital, przyjazny matce i dziecku). A co jest
        najdziwniejsze to jest b.tani. Znam przypadek gdzie rodzinka nie mogła mieć
        dziecka przez 7lat, a on tak "zrobil", że po 2 mies. była w ciąży. POLECAM!!!
        • Gość: niezle Re: Jarosław Strzelczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 20:13
          podaj jakis
          • Gość: test Re: Jarosław Strzelczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 20:16
            test
            • Gość: test3 Re: Jarosław Strzelczyk IP: *.topflash.co.kr / 211.114.178.* 03.11.04, 20:31
              test3
          • Gość: navel Re: pani ginekolog za CCC IP: 213.199.204.* 02.12.04, 22:00
            Też mam zamiar się do niej wybrać. Poleciła mi ją pewna znajoma. Ale nie wiem
            ile bierze. Nazwiska nie pamiętam, chyba coś na Ś... Przyjmuje we wtorki i
            czwartki od 16 do 19. Napiszcie coś o niej, jeśli miałyście z nią styczność.
            • Gość: monika Re: pani ginekolog za CCC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 12:00
              Za CCC przyjmuje dr Hirszfeld-Ściegienna - bardzo dobry lekarz
          • Gość: navel RE: dobra ginekolog IP: 213.199.204.* 02.12.04, 22:04
            Polećcie mi jakąś dobrą panią ginekolog, która nie robi problemów i wykładów na
            temat tabletek antykoncepcyjnych, i dobiera je indywidualnie.
            • Gość: Joanna 40 lat Re: RE: dobra ginekolog drA Ściegienna - Hirszfeld IP: *.realestate.net.pl 03.01.05, 23:10
              Do pani dr Agnieszki Ściegiennej -Hirszfeld chodzę od 10 lat. Polecałam ją z
              dobrym skutkiem moim koleżankom.Sama ręczę swoja osobą o jej fachowości,
              delikatności, wyrozumiałości i takcie.Korzystałam z jej porad w sytuacjach
              spokojnych, jak i w potrzebie zabiegów.Nawet na terenie szpitala była zawsze
              opiekuńcza wobec pacjentek. Nie zajmuje ważnego stanowiska w szpitalu ani w
              przychodni, a zawsze do niej są dlugie kolejki pacjentek. Gdyby byla do
              niczego, to tyle kobiet w różnym wieku do niej by nie chodzilo! A tym samym nie
              nadużywa swoich "wpływów" i "funkcji", tak więc nikomu nie musi udawadniać
              tego, że po prostu JEST DOBRA w tym co robi.Bez strachu i bez wielkiego
              portfela!Dla każdej potrzebujacej kobiety!!!
              • szila_29 Re: RE: dobra ginekolog drA Ściegienna - Hirszfel 24.02.05, 16:12
                Dr Sciegienna prowadzila moja ciaze. Nie mialam jej nic konkretnego do
                zarzucenia, ale z perspektywy czasu widze ile bledow popelnila. Nie mialam
                zleconych badan na rozyczke, toxoplazmoze, cytomegalie. W zasadzie nic nigdy mi
                nie tlumaczyla, wizyta byla raczej szybka i rutynowa, balam sie bo mialam
                problemy w ciazy-najpierw w 6 miesiacu mialam bole, wiec zadzwonilam do niej,
                kazala jechac do szpitala na usg-tam zostawili mnie na obserwacje. Bedac w
                szptalu p. dr w ogole ze mna nie rozmawiala, nie tlumaczyla co sie dzieje, po 3
                dniach spytala sie czy chce isc do domu. Dostalam leki na podtrzymanie i czesc.
                Potem w 8 miesiacu mialam gestoze-od razu szpital i znowu zero zainteresowania.
                W koncu ordynator zadecydowal o cesarskim cieciu, maz poszedl do p. dr i
                wreczyl koperte. Milam znieczulenie zewnatrzoponowe, wiec wszystko slyszalam.
                Nie moglam uwierzyc, ze ta "przemila" p. doktor moze klac jak szewc, wyzywac
                lekarza, ktory jej asystowal itd. Poza tym prosilam ja, zeby od razu dziecko
                trafilo do mnie na karmienie, dlategop zdecydowalam sie na takie znieczulenie-
                oboiecala-ale slowa nie dotrzymala chociaz mala byla zdrowa, dostala 10 pkt. Po
                cc juz mnie nie znala...
            • Gość: Kasieńka Re: RE: dobra ginekolog IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.02.05, 19:34
              polecam tylko i wyłacznie pania Rubik!jest przecudownym lekarzem i ma piekny
              gabinet!przyjmuje na kase chorych na Mireckiego na Rakowie za kładką!jezeli
              chodzi o faceta ginekologa to polcam Artura Jawora przyjmuje w Medyku w
              przychodzi niedaleko zajezdni tramwajowej!pozdrawiam
              • Gość: ona Re: RE: dobra ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 22:06
                a ja wrecz przeciwnie.. odradzam doktor Rubik.. nie potrafi rozroznic dolegliwosci i nie potrafi wytlumaczyc co ci jest tylko daje jakies tabletki ktore pewnie sama nie wie na co sa.. odradzam
                • Gość: evi27 dr Mikołajczyk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 17:45
                  możecie coś powiedziec?
                  • moniaa23 Re: dr Mikołajczyk? 10.04.06, 15:50
                    jesli chodzi o doktora mikolajczyka to jak dla mnie bylo super. bardzo
                    sympatyczny, ciąze przebiegala super, przy porodzie zachowal sie jak powinien,
                    ale niestety moja bratowa ma zupelnie inne zdanie poniewaz dr. M. nie zauwazyl
                    u niej tzw "zatrucia ciązowego" i kazal jej czekac z porodem do samego konca
                    mimo tego ze juz dawno powinna miec wywolana ciąze. wtedy pomogl jej dr.
                    Blukacz :)
                  • Gość: GOSC Re: dr Mikołajczyk? IP: *.147.135.213.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.12.09, 13:38
                    Ja na temat Pana dr. Moge mowic w samych superlatywach trafilam do niego po
                    przykrej wizycie u dr Olejnika. Pan Mikołajczyk Bardzo mily i wporzadku czlowiek
                    zna sie na swojej pracy, tworzy mila fajna atmosfere, duze zainteresowanie
                    wzorowo zajol sie mna podczas porodu bo choc rodzilam pierwsze dziecko nie
                    popekalam ani tez nie bylam nacieta a maly wazyl 3800:)i dostalam turz przed
                    porodem znieczulenie co raczej zalatwia sie koperta( ja nie dalam ani grosza i
                    co wazne chodzilam do przychodni przy szpitalnej NIE PRYWATNIE !!!
      • Gość: gość Re: Jarosław Strzelczyk IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.11.04, 15:40
        Nie polecam z całego serca tego lekarza nikomu.
        • Gość: tita Re: Jarosław Strzelczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:28
          Dlaczego?
      • Gość: gosia Re: Jarosław Strzelczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:18
        cze
        Dr Strzelczyk prowadził moją ciążę mam o nim mieszane uczucia. Moge ci podac
        numer telefonu a przyjmuje za megasamem.601529530 lub.dom.3255039
        • Gość: tita Re: Jarosław Strzelczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 08:28
          hej
          był u ciebie przy porodzie??
      • Gość: Annika Re: Jarosław Strzelczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 15:20
        Dr. Strzelczyk przyjmuje Al. NMP 21(?) ta brama, w której jest sklep z
        artykułami dzieciecymi. Z dr Strzelczykie zetknęłam się na parkitce, gdy
        okazało się, że na kilka dni przed porodem moja lekarka wyjechała. Zaproponował
        znieczulenie, polecił kilku anastezjologów, odebrał poród przez cesarkę- bardzo
        ładnie mnie zaszył. Od czasu porodu chodzę do niego i jestem bardzo zadowolona.
        Jest straszliwie miłym człowiekiem, porozmawia, wyjaśni wszelkie wątpliwości.
        Ma czas dla każdej swojej pacjentki. Poza tym wciąż się dokształca, co też jest
        jego dużym plusem:)
        • Gość: gość Re: Jarosław Strzelczyk IP: *.rev.masterkom.pl 14.08.09, 18:00
          Ja też go bardzo polecam.Prowadził moją ciąże,a wcześniej pomógł mi
          gdy miałam problemy.Jest bardzo miły,konkretny wszystko spokojnie
          wytłumaczy.Od tamtej pory chodzę tylko do niego:)
    • Gość: Mycha dr Rubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 15:25
      Dziewczyny, czy którąś z Was prowadziła Pani Rubik podczas ciązy a potem
      odbierała poród.Do tej pory byłam bardzo zadowolona z dr Rubik. Jednak teraz
      dochodzą do mnie niezbyt miłe opinie na Jej temat.Podobno położnikiem jest nie
      najlepszym.Słyszałam również że lubi naciągać pacjentki na kasę.Proszę mi
      powiedzieć jak zajęła się Wami podczas ciąży a potem porodu.Czy jesteście
      zadowolone,czy Ja polecacie
      • Gość: mj Re: dr Rubik IP: 213.199.204.* 07.11.04, 20:30
        Dr Rubik prowadziła moją ciążę i byłam z niej bardzo zadowolona. Chodziłam do
        niej do przychodni na Mireckiego i pomimo że zawsze było dużo pacjentek to
        zawsze miała dla mnie czas. Też doszły mnie słuchy ze chce dużą kasę za poród
        (rok temu ok. 600 zł.). Ja jej nie dałam ale jak zaczął się poród to dzwoniła
        za mną do szpitala z prośbą o zajęcie się mną. Nie była ze mną przy porodzie
        ale za to były dwie świetne położne(jedna nazywała się bodajże Charaziak -
        super).Dr Rubik nie mam nic do zarzucenia za to lekarzowi który mnie szył po
        porodzie to chyba bym ręce ucieła.Same pęki. Jak dr Rubik je zdejmowała to się
        nie mogła nadziwic.A tak w ogóle to polecam porodówkę na Tysiącleciu. To
        najlepszy oddział w mieście.
        • Gość: :)))) Re: dr Rubik IP: *.inds.pl / 80.48.184.* 09.11.04, 00:04
          Bylam u niej w piatek. Prywatnie ale i tak bylam pod wielkim wrazeniem.
          Cytologia, badania krwi ktorych nigdy nie mialam mimo ze tabletki biore...No i
          cos wyczula przy badaniu niepodobala jej sie lewa czesc brzusia i zrobila usg
          ale sie pomylila i to nie bylo nic groznego i kasuy nie wziela wiec to bylo
          ucziwe. A poza tym bardzo delikatna i mila.Ma podejscie do pacjenta. Nie polecam
          pani dr Muskały z przych matki i dziecka("taka mloda dziewczyna i taki
          brzuch...Ja bym na twoim miejscu poszla sie odessac") i pani dr Dybalskiej...nie
          chciala mi zrobic cytologii po 2 latach od ostatniej...A co WY o nich sadzicie
          • Gość: lilu Re: dr Rubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 00:49
            hmm co do dr. Muskały to sie nie dziwie chodzilam do niej jak bylam mloda i na
            samow spomnienie mam jeszcze ciarki (strasznie oschla kobieta a jak ma sie 15
            czy 16 lat to bardzo wazne jest podejscie) poza tym to niewiele wiecej o niej
            pamietam
            terach choddze do dr. Grabowskiego na zawodziu polecam
            co prawda zajety czlowiek ale nie daje tabletek zanim badan sie nie zrobi chyba
            ze juz ktos sie bardzo uprze
        • Gość: GOSIA Re: dr Rubik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 21:00
        • Gość: GOSIA Re: dr Rubik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 21:10
          KTOŚ PISZE ,ZE DR SŁABIKOWSKI JEST SLUŻBISTĄ ,OSCHŁYM ,JA SIĘ Z TYM NIE ZGADZAM
          ZNAM OSOBY ,KTÓRE DZIĘKI JEGO PROFESJONALIZMOWI I WIEDZY MEDYCZNEJ MAJA SWOJE
          UPRAGNIONE POTOMSTWO -NADMIENIAM ,ŻE ZNAM WIELE TAKICH OSÓB NAWET Z BLISKIEJ
          RODZINY .JEST LEKARZEM KONKRETNYM,STAWIAJĄCYM TRAFNĄ DIAGNOZĘ I STANOWCZYM ,ZA
          CO GO CENIĘ ,A NIE JAK INNI CO NIEKTÓRZY LEKARZE MILUTCY ,PIĘKNIE MÓWIĄCY W
          PIĘKNYCH KOLORACH ,RZUCAJĄCY JAKIEŚ KOMPLEMENTY ,SŁODKIE SŁÓWKA ,ALE NIC WIĘCEJ
          TAKIM ZACHOWANIEM ROBIĄ WSPANIALY WIZERUNEK WOKÓŁ WLASNEJ OSOBY ,TWORZA
          ZAUFANIE ,POPROSTU WSPANIALE PODEJSCIE PSYCHOLOGICZNE.KTOŚ TAM ZARZUCIL DR
          SŁABIKOWSKIEMU ,ZE MA WIEDZĘ KSIĄŻKOWĄ ,CHYBA TO DOBRZE, JAK PRAKTYKA JEST W
          CPARZE Z WIEDZĄ KSIAŻKOWĄ , ALE WIDAĆ ŻE GRO KOBIET WOLI BAJERKĘ ,A WIEDZA
          NIEWAŻNA
          • Gość: ela Re: dr Rubik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:29
            A leżałaś na oddziale i miałaś z nim kontakt ?Jesli nie to prosze nie
            zaprzeczaj bi ja gorszego chama nie spotkałam.Moja koleżanka próbowała zajsc w
            ciąze i niestety twój cudowny lekarz jej w tym nie pomógł a inny tak dzis ma
            dwoje super dzieciaczków
      • Gość: ona Re: dr Rubik IP: *.inds.pl / *.pl 23.11.04, 16:16
        A co sądzicie o Pani Całus-Oleksik (przyjmuje w Poliklinice na Kopernika)?
        • Gość: kinia Re: dr Rubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 22:37
          dobra do wypisywania recept na tabletki anty i to tyle
      • asia_czwa Re: dr Rubik 19.02.05, 18:10
        Moją ciążę też prowadziła dr Rubik, jestem bardzo zadowolona. Natomiast nie
        była przy moim porodzie, rodziłam na Tysiącleciu, i tak naprawdę najbardziej mi
        pomogły położne, pan doktor mnie zaszczycił swoją obecnością tylko podczas
        szycia (dr Surówka).
        pozdrawiam
        asia
      • Gość: mada Re: dr Rubik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:23
        dr. Rubik jak najbardziej odradzam!!!!!!!!!! Niezainteresowana problemami pacjentki , nie mówiąc już o tym,że położnictwo nie jest chyba jej powołaniem, bo wogóle jest niewrażliwa na na Te sprawy. Wogóle nie potrafii słuchać, jest oschła, nieprzyjemna.
        • Gość: nadia Re: dr Rubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 16:03
          Bzdury piszesz. Dr Rubik jest uprzejma, wcale nie jest oschła oschła i jak
          najbardziej jest zainteresowana problemami pacjentek.
          • Gość: monas Re: dr Rubik IP: *.gre.pl 28.03.09, 17:40
            Dr.Rubik polecam w 100%. prowadziła mi pierwszą ciąże a także była
            przy porodzie. Kobieta jest Ok. Druga ciąza była pozamaciczna i też
            wykazywała zainteresowanie, nie zostawiła mnie samej sobie. Naprawde
            polecam!!!!
            • Gość: emka Re: dr Rubik IP: *.159.15.13.static.crowley.pl 04.06.09, 19:50
              Polecam dr. Rubik z całego serca. Prowadziła cały czas moją ciąże i nie mogę o
              niej powiedzieć złego słowa. Zawsze znalazła czas , żeby porozmawiać ze mną i
              zainteresować się mną jako pacjentką i przyszłą mamą. Przy porodzie też była i
              bardzo dobrze to wspominam. Nie zamieniam jej na innego lekarza już od wielu
              lat.Zawsze uśmiechnięta i serdeczna . Polecam w 100%. Rodziłam na Tysiącleciu i
              wtedy były super położne. Nie wiem jak jest teraz, ale gdybym miała zdecydować
              wybrałabym z pewnością Tysiąclecie. Moje koleżanki rodziły na Parkitce i były
              bardzo niezadowolone.
      • Gość: iza Re: dr Rubik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 19:28
        Dr. Rubik odradzam. Jest najgorszym lekarzem z jakim miałam styczność do tej pory - a było ich wielu. Ta baba wogóle nie przejęła się moją ciążą, olała mnie zupełmie.Ona martwi się chyba tylko o swój wygląd - kto u niej był wie o czym mówie.
        • Gość: marta Re: dr Rubik IP: 217.153.180.* 25.04.07, 12:19
          Odradzam stanowczo!!!!!!!!!!!!
          Chodziłąm do niej 3 lata bo miałam nieregularny okres, leczyła mnie Cilestem.
          Robiła mi USG jajników, hormony - wszystko miało być dobrze!
          Szkoda tylko, że jak odstawiłam ten jej ukochany Cilest to byłam jeszcze
          bardziej rozregulowana!!! Co się okazało? Mam PCO, zespół policystycznych
          jajników! Widać to gołym okiem na USG - ona nie widziała. Widać po hormonach -
          ona nie widziała. Widać na badaniu - ona nie widziała!!! Ona nic nie widziała!
          Chodzę teraz do innej kobiety i powiedziała mi, że ten Cilest tylko mi
          zablokował wszystko i jak ona słyszy, że jakiś "specjalista" leczy schorzenia
          Cilestem, to można mu tylko pogratulować!
          Dziewczyny, uciekajcie od tej baby, bo szkoda zdrowia!!!
          Jest tragiczna, wymalowana tleniona solarówa! I wcale nie jest delikatna!
          A o ginekologii zero pojęcia...
          ZDECYDOWANIE NA NIE!!!
          • Gość: mariola Re: dr Rubik IP: 212.87.229.* 09.05.07, 20:58
            Mam pytanie do marty ktora pisała 25.04.07, 12:19 o dr rubik i o tym że chodzi
            do innej kobiety. mam pytanie o nazwisko tej nowej ginekolog i czy przyjmuje
            prywatnie czy w przychodzni i gdzie?? pytam dlatego bo równiez mam PCO.
          • mariola813 Re: dr Rubik 09.05.07, 21:04
            mam pytanie do mary która pisała o dr rubik. czy mogłabys podać nazwisko tej
            nowej pani ginekolog i ewenntualnie gdzie przyjmuje, pytam bo ja tez cierpię na
            pcO.
            • Gość: marta Re: dr Rubik IP: 217.153.180.* 15.05.07, 13:01
              Hejka. Niestety muszę Cię zmartwić, bo ja już nie mieszkam w Częstochowie,
              tylko w Warszawie... ;/ Niestety nie mogę Ci pomóc. Ale mogę jedynie stanowczo
              odradzić Ci panią Rubik!!!
              Poszukaj na necie, bo jak czytałam opinie, to dużo było pozytywnych o innej
              pani Dr. Nie pamietam jej nazwiska, kobieta.
              Poszukaj, na pewno znajdziesz.
              Pozdrawiam i powodzenia! ;)
              PS. A PCO pokonamy, zobaczysz! ;)
    • Gość: Lil Re: Dr Jarosław Strzelczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 10:45
      Dr Jarosław Strzelczyk przyjmuje w budunku przy Al. NMP 21 (za sklepem z
      artykułami dla dzieci). Wizyty trzeba umawiać telefonicznie (325 50 39). Ja
      jestem zadowolona (prowadzenie ciąży, poród, bardzo "normalne" podejście).
      Wpradzie nigdy nie miałam poważniejszych klopotów ze zdrowiem, ale mojej
      koleżance prawdopodobnie uratował życie. Nie jestem w stanie z wiadomych
      względów ocenić go merytorycznie, ale mam do niego pełne zaufanie. Poza tym
      ostatnia rzecz o której mówi (a i to nie zawsze), to pieniądze.
      • Gość: loa Re: Dr Jarosław Strzelczyk IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.04, 15:53
        no i co nic nie bral
      • Gość: tita Re: Dr Jarosław Strzelczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:23
        Dzięki, pozdrawiam
      • Gość: kattia Dr Muskała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 14:25
        Nikomu nie polciłabym wizyty u pani dr. Muskały ktora przyjmuje w przychodni Matki i dziecka. chodziłam do niej jak miałam 14-15lat.i przepisywałam mi mnustwo jakiś leków ale objawy nie ustepowały.zrobiła sobie "królika doświadczalnego"a co gorsza przepisała lek nowo wprowadzany na rynek który mógł spowodowac ze w przyszłości można nie mieć dzieci.Nie wiem jak można dac taki lek 14 letnimu dziecku. ale przyjmowałam go bo choroba dość długo trwała i z nadzieja ze sie skonczy , a teraz byłam u innej pani dr. i co moge mieć spore problemy zeby zajsc w ciąże :( Odradzam nie chodzcie do dr Muskały!!!!
    • Gość: kobietka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 10:30
      Czy ktoś moze udzielic informacji na temat dr. Korna gdzie dokladnie przyjmuje
      i w jakich godzinach i dniach.Dziekuje
    • Gość: loa Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.04, 15:51
      reszta lekarzy
      • Gość: Szamanka84 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 16:54
        A co możecie powiedzieć o ginekologach w przychodni Combi- Med na Dekabrystów?
        • Gość: dorka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 22:01
          niestety nic dobrego,slabi fachowcy dużo gadaja nastawieni na pieniądze
        • hania11 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 28.01.05, 18:00
          Niestety zgadzam sie, jestem tam zadeklarowana, glownie ze wzgledu na lekarzy
          pediatrow, chodze tam z dzieciakami i sama przy okazji korzystam ze
          specjalistow.
          Pan Czekaj jak dla mnie slaby fachowiec, w moim przypadku okazalo sie (kiedy
          bylam w ciazy), ze jak wszystko bylo w porzadku, to z usmiechem mowil w
          porzadku. Ale jak pojawil sie problem to nie wiedzial co zrobic i moja druga
          ciaze stracilam. Winie go za to.
          A pani Adamkiewicz swoim pacjentkom bardzo chetnie wrecza wizytowki do
          prywatnego gabinetu, tam jest bardzo mila i sympatyczna. Ale do porodu niestety
          nie przyjezdza bo jak tlumaczy nie ma dyzuru w szpitalu i wysyla pacjentki do
          meza na Tysiaclecie na rozwiazanie. A maz to ginekolog, ktorego nie polecalabym
          nigdy nikomu.
          To z mojego doswiadczenia - a bylam w ciazy 4 razy i mam trojke dzieciakow.
          • biedronka84 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 11.08.05, 21:20
            a może ktoś jest z Myszkowa i zna tam dobrych i sprawdzonych ginekologów
    • Gość: NINA Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:52
      A CO SĄDZICIE O DOKTORZE BIŃCZYKU PRZYJMUJE W MEDYKU.SŁYSZAŁAM ZE TO TAKŻE
      DOBRY LEKARZ.
      • Gość: gość Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.04, 11:18
        Czy któraś z Was wie coś o gin DR JAROSŁAW WIKTOR. Pracuje w szpitalu na
        Parkitce
      • Gość: ala361 bińczyk IP: *.bis.czestochowa.pl 24.11.04, 11:30
        byłam u niego.Świetny specjalista,tylko bardzo drogi!!!
        Mama była u niego kilka miesięcy temu i zapłaciła 140zł.Przesada!!!
        Mnie przepisał recepty na tabletki antykoncepcyjne na cały rok, mówiąc że
        szkoda żebym musiała po nie się co trochę fatygować.Inny skasuje mniej ale
        odbije sobie na receptach co 3 m-ce.
        • Gość: jagienka Re: bińczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:49
          na jego temat wpisałam się już wyżej, ale powtórzę - NIE POLECAM!! A to, że Ci
          przepisał tabletki na cały rok z góry wcale nie świadczy o jego fachowości a
          wręcz odwrotnie. Przy tabletkach powinnaś być raz na jakiś czas badana, ale on
          chciał mieć to po prostu z głowy, żebyś mu nie zawracała głowy receptami.
    • Gość: madzia Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.04, 14:14
      ja bylam kilka razy u dr Kubata on przyjmowal w medyku( juz tam chyba nie
      pracuje) i bylam bardzo zadowolona , bardzo mily kulturalny pan.
      Natomiast pan dr. Romuald Górniak z przychodni na Nadzrecznej tak jak ktoras
      dziewczyna pisala wczesniej jest bardzo mily i szczerze mowiac najlatwiej
      dostac u niego recepty.
      co do dr Bińczyka to nie polecam, kolezanka pzrzez niego dwa razy poronila bo
      nie zrobil jej potrzebnych badan.

badzo jestem ciekawa jaki jest dr Korn?
      niech mi ktos odpowie kiedy przyjmuje w jakie dni i wj jakich godzinach i ile
      kosztuje wizyta u niego
      pozdrowienia
      • jaiza Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 08.11.04, 21:26
        Co do Korna to wiem, że bardzo zdziera kasę, za każdą wizytę i badania. Ja
        chodzę do Wojciecha Płacheckiego, jestem bardzo zadowolona. Cena przystępna, za
        USG sie nie płaci. Dzięki niemu moja kolezanka po 3 poronieniach urodziła
        zdrowe dziecko. Oprócz tego, ze uchodzi za fachowca, jest miłym, ciepłym
        człowiekiem, dokładnie odpowaiada na każde pytanie, odbiera telefony równiez w
        niedziele. Przyjmuje na Niepodległosci. I.
        • Gość: ona013 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 22:50
          O rany co ty mówisz o Płacheckim, ja przez tego nie wiem jak go nazwać, ale
          lekarzem to on nie jest-wymyślił mi ciąże pozamaciczną i juz chciał operować,
          ale jak sama poszłam do labolatorium na badania to okazało sie, że ja w ogole w
          ciąży nie jestem. Także ja tego pana odradzam!!!
      • Gość: AGA Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.hcz.com.pl 23.11.04, 08:53
        Odradzam Bińczyka. Jest beznadziejny. Za dodatkowe usg kasa, badanie
        piersi ,oczywiście na żądanie pacjentki kasa. Zwykłą nadrzerkę traktował jako
        rakotwórczą ( badanie kasa). Razem wizyta u niego kosztowała mmie 100 zł. Byłam
        w szoku. Mój ginekolog kyórego miałam wcześniej i do którego jeżdżę dalej do
        innego miasta niestety za badenie ogólne z USG wew. i zew. + obowiązkowe
        badanie piersi bierze 60 zł. Dodatkowe badania krwi czy wymazy za darmo.
        Pozatym moja szwagierka rodziła u Bińczyka. O mało dziecka jej nie udusił bo
        czekał na kasę za cesarkę a po porodzie musiała mieć dodatową operację na
        pękniejtej macicy. Nie polecam wogóle porodu na Parkitce. Stała opłata 500 Zł
        od lekarza położna 300 zł, pielęgniaraka 200 zł. Taniej w prywatnej klienice w
        Krakowie gdzie poród z cesarką laserową kosztuje 800 zł.
        • Gość: iza Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.realestate.net.pl 01.12.04, 14:28
          Nadmieniam iż lekarze tylko mówią że biorą pieniądze dla położnej czy
          pielęgniarki a tak naprawdę biorą je dla siebie
        • Gość: andzia Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:52
          a jak dostac sie do krakowa na taki porod laserowy
        • Gość: kattia dr Rubik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 15:35
          nie korzystałam osobiście z usług tej pani ale moja przyjaciółka do niej chodziła jak była w ciąży i odradzałabym wizyty u tej pani. przez panią dr. moja koleżanka straciła córeczke. była u pani dr. i tetno dziecka było słabe to dr. kazała jej jechać do szpitala i nic wiecej nie zrobiła ale było już za późno urodziła martwa córeczke :(
      • Gość: Latka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.wip.pcz.pl 29.12.05, 14:05
        Dr Kubat nadal pracuje w przychodni MEDYK - byłam tam dzisiaj. Rzeczywiście
        bardzo miły i rzeczowy lekarz. Odpowiednie podejście do pacjenta. Powiedział
        również co powinnam zrobić w najbliższym czasie, ale wcale nie nalegał że muszę
        przyjść akurat do niego. Jestem bardzo zadowolona
        • Gość: gg Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW - do Latka IP: *.21.pl / *.21.pl 29.12.05, 15:24
          proszę, napisz coś więcej o tym lekarzu, czy przyjmuje tam w MEDYKU prywatnie,
          w jakich godzinach, jak z rejestracją....dzięki
          • Gość: Latka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW - do Latka IP: *.wip.pcz.pl 30.12.05, 08:20
            ja byłam prywatnie ale tylko dlatego ze nie było juz zadnych lekarzy. Pan Kubat
            przyjmuje i prywatnie i w przychodni w czwartki i wtorki od 10 do 12. Niestety
            nie wiem kiedy wypada prywatnie a kiedy nie. Być może trzeba sie wczesniej
            zapisac. Pozdrawiam
          • Gość: viki Re:Lista najlepszych ginekologów IP: 80.54.172.* 06.07.06, 20:21
            Prosze o opinie o dr Kowalskim. Dziękuje
    • Gość: gość Do góry IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 10:48
      • Gość: gość dr Jarosław Wiktor ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.04, 12:04
        Czy któraś może coś o nim napisać?
        • Gość: loa Re: dr Jarosław Wiktor ? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.04, 21:51
          dr Wiktor super mily kulturalny dobry specjalista ma duzo pacjentek to chyba o
          czyms swiadczy przyjmuje na kaszubskiej
          • Gość: ANNA Re: dr Jarosław Wiktor ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 23:44
            Czy ktoś może powiedzieć coś o dr Sławomirze OLKU, tym ze szpitala na
            Mickiewicza.Proszę o poważne odpowiedzi, sprawa bardzo pilna.
            • Gość: kasia26_a Re: dr Jarosław Wiktor ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 22:12
              z niego dobry weterynarz moglby byc,stanowczo nie polecam, po jego badaniu dostawalam lekkiego plamienia.ABSOLUTNIE DO TEGO SIE NIE NADAJE
          • Gość: elzak Zdecydowanie odradzam dr Wiktora!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:15
            sam widziałem na własne oczy. Czekałem na poród żony na Parkitce, przyszedł do
            swojej pacjentki i spytał najpierw o męża o kasę przed porodem, a potem na
            odpowiedź jego, że ma tylko 300 zł, odparł:" Proszę Pana ja mam kredyty do
            spłacenia, co Pan sobie wyobraża", no i ten mąż musiał lecieć do banku przed
            porodem!!!!!
            • Gość: izi Re: Zdecydowanie odradzam dr Wiktora!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:50
              ...ale chamstwo...!zatkało mnie...
            • Gość: ANIA ODRADZAM P.WIKTORA TO ZA MAŁO POWIEDZIANE... IP: 195.116.234.* 01.12.04, 22:03
              STRZESZCIE SIĘ KOBIETY TO WYŁUDZACZ DO POTEGI I ..........!!!!!!!!!NIC JUŻ
              WIĘCEJ NIE NAPISZĘ !!!!
              • Gość: ola Re: ODRADZAM P.WIKTORA TO ZA MAŁO POWIEDZIANE... IP: *.koniecpol.sdi.tpnet.pl 15.04.05, 01:06
                napisz więcej, dlaczego tak sądzisz. Mam u niego rodzić i chcę wiedzieć o nim
                więcej
              • Gość: Niki Re: Bzdura IP: *.strefa.com 16.09.08, 16:31
                Dr Wiktor zajmował się moją ciążą! Zrobił mi cesarkę dzięki czemu moja córeczka
                żyje i jest zdrowa. Jest przemiły i super delikatny. A do tego nie chciał ani
                grosza!!!! Nie chce mi się wierzyć w to co czytam.
          • Gość: ania Re: dr Jarosław Wiktor ? IP: 195.116.234.* 04.12.04, 13:52
            chyba jeszcze nie byłas w ciąży , jeśli tak uważasz to życze powodzenia !!!!!!
            i dużo kasy w kieszeni !!!!
            • Gość: Marzena Re: dr Jarosław Wiktor ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:09
              A czy oprócz tego że jest naciągaczem masz jeszcze do niego jakieś ale? Chcę
              wiedzieć czy jest dobrym specjalistą, bo kasę biorą wszyscy. Dr Wiktor przyjmuje
              w mojej przychodni i właśnie odbyłam u niego dwie wizyty. Chciałabym żeby
              prowadził moją ciążę i chcę wiedzieć czy jest w stanie zrobić to profesjonalnie.
              • Gość: wielki bodo Re: dr Jarosław Wiktor ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 23:16
                wątpie to cienki specjalista,najwiekszym jego sukcesem w położnictwie i
                ginekologii jest Teśc
                • Gość: KaKa dr Witkowska IP: *.venaritmo.com 24.11.06, 20:11
                  Ja chodze do pani dr Witkowskiej juz dosc dlugo i myslalam ze znalazlam dobrego lekarza ale chyba sie pomylilam, bo na kazdej wizycie mowi mnie ze najlepiej by bylo jakbym juz zaszla w ciaze, sugeruje sie wynikami usg gdzie wyszly mnie jajniki drobnotorbielkowate. I przez to nie powinnam zwlekac. Do tego chyba wcale mnie tego nie leczy tylko zajmuje sie regulacja miesiaczki. Teraz szukam lekarza ale juz sama nie wiem jakiego wybrac zeby wkoncu bylo dobrze bo od roku bez zadnej przerwy przyjmuje jakies leki co nie wiele daja.
                  Najlepiej bym sie wybrala do doktora Surowki ale trzeba troche poczekac.
                  Bo interesuja mnie wizyty na NFZ bo innaczej narazie nie moge.
                  Moze cos poradzicie, polecicie jeszcze kogos?
                  • Gość: Ja Re: dr Witkowska IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.11.06, 21:45
                    Ja też chodziłam do tej pani doktor i mam o niej nie najlepsze zdanie
                    delikatnie mówiąc, diagnoza identyczna, tabletki przepisywane bez badań
                    itd.,potem namawianie na ciążę i oczywiście tabletki bo bez wspomagania nie dam
                    rady chociaż ja wcale nie miałam zamiaru zachodzić w ciążę. Szukałam dobrego
                    lekarza i przez przypadek trafiłam na Dr Surówkę(chodzę na NFZ, w szpitalu na
                    PCK), bardzo fajny lekarz, godny polecenia. Aktualnie jestem w 9 miesiącu ciąży
                    (bez wspomagania) i nic co pani doktor mówiła nie jest prawdą! Uciekaj od niej
                    jak najszybciej!
                    • Gość: KaKa Wojciech Jędryka IP: *.venaritmo.com 28.11.06, 12:33
                      Sa tu moze pacjetki tego lekarza? co mozecie powiedziec na jego temat? czy jest dobrym lekarzem ? bo slyszalam ze tak
                      • Gość: nieznajoma Re: Wojciech Jędryka IP: 80.51.57.* 28.11.06, 23:21
                        Czy mozecie mi powiedziec gidze przyjmoja dobre panie doktorki ginekolog?
                        • Gość: xxx pytanie IP: 80.51.57.* 28.11.06, 23:47
                          Czy ktos może mi cos wiecej poiwiedziec o pani doktor Ściegennej ze
                          Stradomia.dobra jest?
                      • Gość: zabka91 Re: Wojciech Jędryka IP: 80.54.169.* 28.01.07, 19:49
                        Najlepszy
                  • Gość: ania_ Re: dr Witkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 14:14
                    ja też chodze do pani Witkowskiej, mam mieszane uczucia, zawsze jest dla mnie bardzo miła, wszystko mi zawsze dokladnie wyjasnia i nie namawia mnie na ciążę, ale od paru miesięcy mam takie kobiece problemy i pani doktor nie jakos nie moze mnie wyleczyc :( nie wiem juz sama co robic
                    Polećcie mi jakiegoś dobrego lekarza przyjmującego na nfz
                    • Gość: marta Re: dr Witkowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 20:06
                      Witam. Ja tez nie jestem pewna co do dr Witkowiskiej. Owszem jest
                      miła ale ja potrzebuje pomocy w sprawach kobiecych a ona jakos nie
                      umie mi pomoc. Zastanawiam sie nad zmiana lekarza tylko nie wiem
                      jakiego wybrac
                      • Gość: domarty Re: dr Witkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 00:23
                        może lepiej zna sie na sprawach męskich?
                        • Gość: marta Re: dr Witkowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 16:47
                          nie wiem nie siedze u niej w gabinecie ciągle
                • Gość: anka Re: dr Jarosław Wiktor ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 09:01
                  To chyba nagonka na świetnego człowieka. Znakomite prowadzenie ciąży!
                  Podejście do pacjentki. A , że ma teścia znakomitego ginekologa to
                  chyba nie wada. Na Parkitce jeżeli rodzić to tylko u Wiktora albo
                  Korna. Nikt nie bierze pieniędzy przy porodzie.A podczas wizyt
                  prywatnych biorą wszyscy i stawki w zasadzie są jednakowe.Można
                  chodzić do przychodni publicznej-życzę powodzenia. Poszłam raz - na
                  Wielkoborską to był koszmar.
                • jawa72 Re: dr Jarosław Wiktor ? 15.05.09, 22:23
                  ja też sie nie zgadzam z negatywnymi opiniami na jego temat!
                  Prowadził moją ciążę, pod koniec leżałam 2 tyg w szpitalu, kilka
                  razy dziennie do mnie zaglądał, udało sie też że odbierał poród i
                  tylko dzieki niemu jakoś to zniosłam!bardzo bolało, zwyzywałam męża,
                  położną(straszna pipa) tylko jemu sie pozwoliłam dotknąć.
                  I nie chciał kasy ani przed ani po porodzie.
                  Złego słowa nie dam powiedzieć o J. Wiktorze.
                  • Gość: gość Re: dr Jarosław Wiktor ? IP: 212.87.244.* 09.10.09, 09:10
                    chce się wybrać na wizytę do dr wiktora i nie wiem czy warto???
                    odradzam dr betchera dla niego liczy się tylko kasa, 0 taktu i 0
                    delikatności
                    • Gość: kicia dr pilecka IP: *.gre.pl 11.10.09, 19:53
                      a co sądzicie o dr Pileckiej z św.łukasza, bo czasami wydaje się kompetentna , a
                      czasami jakby się chciała pozbyć jak najszybciej pacjenta
                  • Gość: dommaz Re: dr Jarosław Wiktor ? IP: 193.138.243.* 18.11.09, 13:54
                    w 100% zgadzam się z tą opinią -Dr Wiktor jest bardzo dobrym lekarzem .w 13
                    tygodniu zmieniłam swojego lekarza i poszłam do Wiktora ,swojej decyzji nie
                    żałuję do chwili obecnej .Bardzo podoba mi się jego podejście do
                    pacjentek,przede wszystkim nie straszy ,do wszystkiego podchodzi bardzo
                    spokojnie i optymistycznie .Rodziłam na jego dyżurze i nie zapomnę do końca
                    życia jak złapał mnie za rękę i powiedział żebym się nie bała ,że jest przy mnie
                    i będzie wszystko ok :)i dotrzymał słowa .Opiekę podczas porodu miałam bardzo
                    dobrą "rodziłam po ludzku " .Polecam z pełną odpowiedzialnością dr. Wiktora !!!!!!!
    • Gość: gość Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.juranet.czest.pl 12.11.04, 12:59
      Co sądzicie o doktorze Sikorze ? Polecają mi go znajome ale sama nie wiem ?
    • Gość: gość Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.11.04, 15:47
      Bardzo dobry ginekolog to Dr Najman .Przyjmuje w przychodni kolejowej na
      Wolnosci oraz w szpitalu na PCK ( najlepsza porodówka w Cz-wie).
      • Gość: m Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 212.244.80.* 26.11.04, 10:48
        dr Najman - polecam(przychodnia KOLEJOWA)
    • izafica Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 16.11.04, 10:21
      A może spróbujecie wymienić dobrego lekarza, który przyjmuje w ramach Funduszu,
      bo za kasę to nie problem.Według mnie nie ma w Częstochowie dobrego lekarza
      przyjmującego w przychodni, czy szpitalu. Chciałabym zmienić zdanie.
      Pozdrowienia
      • Gość: marta Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:39
        Lekarze,którzy przyjmuja prywatnie tez nie należą do tych dobrych.Oni tylko
        mają prywatne praktyki i robią kasę.
        • Gość: lulu Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:22
          bardzo dobrynm lekarzem moim zdaniem jest pani Urszula Szary ktora przyjmuje w
          przychodni kolo placu czerwonego na ul. Wolnosci
          • Gość: MaX Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.trustnet.pl 07.01.06, 23:11
            Pani dr. Szary wydaje sie byc kompetentna tylko na pierwszy rzut
            oka. Jest mila, czesto sympatyczna, chociaz po glebszym poznaniu
            jest niestety nieszczera, zeby nie powiedziec inaczej. Chodzilam
            od niej piec lat, bedac u niej pierwszy raz po tabletki
            antykoncepcyjne powiedziala mi, ze mam nadzerke, przepisala
            jakies medykamenty, antykoncepcje i na tym sie wyjasnienia
            skonczyly. Wiec jako mloda dzewczyna, jaka bylam wtedy,
            pomyslalam, ze widocznie owe tabletki dopochwowe pomoga mi w
            pozbyciu sie tego problemu. Jakies trzy lata pozniej kolejny raz
            uslyszalam slowo nadzerka i bardzo sie zdziwilam. Przez jakis rok
            miewalam cos na ksztalt zapalen (glownie bolesne pieczenie),
            podawala mi tabletki i nic nie pomagalo. Po miesiacu problem
            wracal. Ktoregos razu, gdy bylam juz wyczerpana nerwowo (strazny
            dyskomfort oraz bole po tabletkach i dziwne krwawienia polaczone
            z wydobywaniem sie czegos na ksztalt "kawalkow miesa" dawalo sie
            we znaki dosc mocno), opowiadala mi o swojej pewnej pacjentce (z
            duma!), ktora wiele lat temu leczyla i, ktorej za wszelka cene
            nie chcialo przejsc zapalenie. Gdy po kolejnym "leczeniu"
            przyszlam do niej na kontrole, bez mojej wiedzy przygotowala
            oprzyrzadowanie i juz sie szykowala do wypalania mi tej nazderki.
            Juz bylam doinformowana, bo duzo na ten temat czytalam i nie
            zgodzilam sie; doskonale wiedzialam, ze mlode kobiety, przed
            ciaza nie powinny miec wypalanej nazderki ze wzgledu na
            elastycznosc. Mniejsza z tym. Wtedy wyslala mnie na zabieg
            zamrazania tego cholerstwa do swojej przyjaciolki Pani dr.
            Owsiejko, ktora ma prywatny gabinet na Polnocy, a chyba pracuje w
            szpitalu na Tysiacleciu. Kobieta ta, rowniez mila, zagadywala
            mnie, ale dopiero w drzwiach wyjsciowych powiedziala, co moge
            odczuwac po tym zabiegu. Ledwo dotarlam do przystanku
            autobusowego, bylo mi niedobrze i slabo, cos okropnego. Akurat
            wtedy byl upal, pozniej nastapil wyciek jakichs substansji, ktory
            mial byc "niewielki". Totalna powodz trwajaca przez kilka dni.
            Gdy po okreslonym czsie pojawilam sie u dr Szary, znow dawala mi
            te same tabletki dopochwowe, ktore podczas "zapalenia" (gdzie
            pozniej sie dowiedzialam, ze przy dosc duzej nazderce, wystepuje
            swedzenie itp. o czym oczywiscie musialam sie sama dowiedziec i
            sama zdjagnozowac). Znow dzialo sie to samo, tyle, ze jakby
            mocniej. Podbrzusze bolalo straszliwie, "kawalki miesa" wypadaly,
            a juz po 3 tabletce rozpoczynaly sie krwawienia. Czulam sie
            potwornie. W koncu po prostu przestalam tam chodzic, przerwalam
            ku..je i wlasnie szukam dobrego lekarza ginekologa. Tak wiec
            STANOWCZO ODRADZAM PANIA DR SZARY!!! Dodac jeszcze musze, ze
            kiedys wchodzac przez pomylke za jakas kobiete o podobnym do
            mojego nazwisku, uslyszalam od dr Szary (gdy dowiedziala sie, ze
            jestem kims innym), ze skoro to ja, to mowi mi, ze mam nadzerke,
            bo tamtej dziewczynie nie powiedzialaby. Oto cala prawda. KOBIETY
            UWAZAJCIE NA SIEBIE!!!
            Podobno zabieg u dr Owsiejko mial byc wykonywany dopoty, dopoki nie pozbede sie nazderki. Co okazalo sie nie prawda.
      • Gość: m Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 212.244.80.* 26.11.04, 10:51
        piszę po raz kolejny...dr Najman (przychodnia kolejowa) ten lekarz nie dzieli
        pacjentek na te z NFZ i na te prywatne...róność
        • Gość: bugi Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.05, 23:21
          również polecam dr Najmana rewelacyjny prowadził moją ciążę i bylam bardzo
          zadowolona, teraz prowadzi jeszcze u dwóch moich znajomych i też super. Gorąco
          polecam
          • Gość: gość Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 12:49
            Ja również polecam dr Najmana! Moja przyjaciółka chodziła całą ciążę do
            dr Rubik a, że ona nie ma stałego etatu na PCK (pomijając kwestie, że
            przyjaciółka nie miała kasy na to by zapłacić dr Rubik więc pani doktór nie
            była zainteresowana rozwiązaniem)Więc jak leżała na porodówce to tylko dr
            Najman zainteresował się nią i mimo, że nie chodziła do niego potrafił być dla
            niej miły i uporzejmy.
            A co do dr Górniaka to odradzam! Jeżeli chodzi o receptę to nie ma sprawy ale
            prowadzenie ciąży to już inna sprawa. Znajoma w ciąży chodziła do niego i co
            miesiąc umawiał się z nią na USG aż w końcu okazało się, pod koniec 3 miesiąca,
            że nosi martwe dziecko. To i tak, że nie dostała zakażenia!
            Jeśli zaś chodzi o dr Bilskiego to nie mam przekonania. Dziwnie się czułam
            podczas wizyt u niego. Te dziewczyny, które były choć raz wiedzą o co chodzi...
            • Gość: Maria Re:dr Górniak IP: *.prenet.pl 23.02.07, 17:34
              Chodziłam do Górniaka z pierwsza ciaża. Zrobił mi usg tylko raz - bo jak
              twierdził nie ma potrzeby- usg było na moja prośbe w 7 m-cu. Nie odkrył mojej
              nadzerki i wyszło ze ją mam dopiero jak rodziłam. Na szczeście nie miałam
              generalnie problemów z ciaża ale jakbym miała top niewiem jakby było.............
      • Gość: Ala Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.orange.pl 20.02.06, 20:36
        Witam, chciałabym zasięgnąć opinii o Annie Mendakiewicz,która przyjmuje w
        przychodni w Janowie a pracuje w szpitalu na Mickiewicza.Dlaczego nie ma o niej
        nawet jednej opinii?? Wg mnie jest super lekarzem.
    • Gość: Gusia70 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 195.117.123.* 17.11.04, 17:03
      Czy ktoś zna dr Mikołajczyka? Napiszcie coś o nim.
    • Gość: Jola Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.com.pl 17.11.04, 19:03
      A co sadzicie na temat dr.Olka ?
      • Gość: ask Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 11:08
        Dr Olek prowadził moją ciążę (rodziłam w grudniu 2004). Mogę się o nim
        wypowiadać tylko w sposób pozytywny. Opieka w trakcie ciąży super, jak trzeba
        było osobiście biegał ze mną po szpitalu, żeby załatwić mi konsultację
        specjalisty kardiologa czy ortopedy. Miły, sympatyczny, troskliwy, delikatny i
        szarmancki. Nigdy wcześniej żaden lekarz nie podawał mi ręki, żeby pomóc zejść
        z fotela czy wycierał żel z brzucha po USG. Niby drobiazgi, ale miłe.
        Rodziłam przez cesarskie cięcie, takie było wcześniejsze wskazanie medyczne.
        Normalny poród był zagrożeniem, więc jak tylko zaczęła się akcja porodowa
        trzeba było zrobić cc. Dr Olek przyjechał na to cięcie specjalnie, po godzinach
        pracy. Syn urodził się o 18. Zaznaczam: żadnych pieniędzy nie dawałam (oprócz
        prywatnych wizyt). Byłam po prostu jedną z pacjentek, jakie chodzą do niego
        prywatnie.
        Różne opinie się o nim słyszy, ale to chyba normalne. Każda z nas ocenia
        lekarza według własnych doświadczeń. Jedna opinia tylko powtarza się zawsze
        (również wśród kolegów lekarzy)- jest bardzo dobrym fachowcem a takiego tu
        przecież wybieramy.
        • zosia47 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 04.02.05, 12:29
          A co sądzicie o dr Pogorzelskiej moim zdaniem super babka.Rodziłam u niej
          jestem bardzo zadowolona
        • Gość: ona27 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 17:45
          dr Olek, nareszcie ktoś o nim napisał, wybieram sie do niego jutro, mam
          nadzieję że tez będę zadowolona , ale o tym dopiero jutro. Bo na swoim
          poprzednim lekarzu zawiodłam sie, niestety.....
    • Gość: kitek01 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 22:44
      Polecam doktora Ryszarda Olejnika,przyjmuje na Sabinowskiej.
    • Gość: Justyna Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:07
      Każdy z nich ma swoje plusy i minusy.Moim zdaniem dr.Olek mimo pierwszego
      wrażenia bardzo zyskuje w dalszych kontaktach.Ja jestem bardzo zadowolona,
      polecałam Go wszystkim znajomym i wam także polecam.
      • kasia26_a Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 30.09.05, 22:17
        Nidy w zyciu
    • Gość: Bogna Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:13
      Kinga chyba troszke przesadziłaś,ja chodzę do dr Olga zdrugą ciążą i nie
      narzekam. Chyba nie jestem wyjątkiem ,zawsze do Niego są kolejki mimo
      wcześniejszych zapisów. Pozdrawiam wszystkie w błogosławionym stanie.
      • Gość: pacjentka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:32
        Kobiety,zapomniałyście po co jest lekarz?On nie musi być miły ale powinien
        leczyć skutecznie i rozważnie.Od wielu lat jestem pacjentką dr Olka,cenię go i
        szanuję.Wiele koleżanek ,którym go poleciłam ,wyrażają się o nim w samych
        superlatywach.Dr Olek to jeden z najlepszych fachowców(taką opinię słyszałam
        również z ust jego kolegów).Dba o pacjentkę i robi wszystko dla jej
        dobra.
        Poza tym jest przystojny,delikatny i miły.O,ma jeszcze cudowny uśmiech!
        Piszecie o pieniądzach no cóż ,dzisiaj nie ma Judymów.
        Pozdrawiam
        PS
        Droga Bogna
        Kolejka nie zawsze uwiarygodnia fachowość.Więc nie sugeruj się tylko takim
        argumentem,możesz się pomylić.
        • agaw3 dr A.Ściegienna 25.11.04, 20:55
          A co powiecie o dr.A.Ściegiennej przyjmuje w przychodni na Stradomiu i chyba
          pracuje w szpitalu na Mickiewicza. Proszę o szczerość.Pozdrawiam wszystkie
          przyszłe mamy .Aga( 23tc)
          • Gość: ala361 Re: dr A.Ściegienna IP: 212.244.80.* 26.11.04, 20:23
            Bardzo miła,jednak przy kontrolnej wizycie nie chciała mi zrobić usg.
            Wolę zaplacić wiem przynajmniej za co.
            Moje kolezanki sobie ją chwalą.
        • Gość: ja Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 13:36
          Jak się zakochałaś w jego uśmiechu to się z nim umów na kawę, ale nie polecaj
          rzeźnika kobietom !
    • wegatka Do madzi 18.11.04, 18:39
      Gość portalu: madzia napisał(a):

> badzo jestem ciekawa jaki jest dr Korn?
      > niech mi ktos odpowie kiedy przyjmuje w jakie dni i wj jakich godzinach i ile
      > kosztuje wizyta u niego

Nie wiem czy mam aktualne wiadomości ale jeszcze niedawno wizyta u dr Korna
      kosztowała 60 zł. Prowadził dwie moje ciąże i byłam zadowolona. Na wizytę
      poświęcał 10-15 min, można było go o wszystko zapytać bez problemu. I na pewno
      nie jest gburem ani chamem, jak niektórzy jego koledzy po fachu. Do porodu
      przyjeżdża. Fakt, że nie za darmo ale u innych to chyba też norma.
      Gabinet ma w III Alei nad apteką za KFC (wejście od podwórka, nad bramą za KFC
      wisi szyld) Tel. do gabinetu 324 11 23, na wizyte trzeba się umawiać.
      • justa1211 Re: Do madzi 18.11.04, 19:34
        Chylę czoło przed Markiem. Specjalista jakich mało oj mało. Bardzo mi pomógł
        nie tylko w sprawach ginekologicznych. Pzdrawiam Go baaardzo serdecznie i
        oczywiście polecam.
        • Gość: mąż/ojciec Kochane Panie, przyszłe mamy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:09
          Prawda jest taka,ze nie wzstarczy tylko chodzić prywatnie do lekarza -
          ginekologa! Trzeba jeszcze zapłacić za poród. Cennik w
          Cz-wie jest taki: 500-600 zł - lekarz ginekolog i 300-500 zł - anestezjolog.
          Wtedy macie komfort w postaci innego typu znieczulenia, czy nawet cesarki na
          żądanie. Z lekarzy polecałbym: dr Magnuszewską, Korna, Strzelczyka
    • Gość: Juustysia Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.net / *.afrodyta.net 22.11.04, 14:56
      dziewczyny bardzo proszę moze któraś z Was rodziła w szpitalu ma Tysiącleciu
      pracuje tam lekarz Dariusz Typel - interesuje mnie jakim jest lekarzem - proszę
      o wszystkie szczegóły ! Z góry dziękuje
    • Gość: karolinka dariusz Typel IP: *.net / *.afrodyta.net 22.11.04, 14:58
      Mnie jak poprzedniczkę też interesuje opinia na temat tego lekarza wiem że
      przyjmuje również w Myszkowie oraz na Tysiącleciu jeżeli cos wiecie
      powiedzcie .karola
      • Gość: justyna Re: dariusz Typel IP: *.21.pl / 213.199.204.* 23.01.05, 13:00
        jest bardzo kiebskim lekarzem już nie mówiąc o tym że potrafi powiedziec
        kobiecie ze z dzieckiem jest wszystko wporządku a rodzi się chore i za dwa
        miesiące umiera,zastanów się.to jest autentyczna sytuacja
        • Gość: nati Re: dariusz Typel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:04
          bardzo się mylisz wypisując takie rzeczy na temat tego lekarza. Rodziłam u
          niego dwoje dzieci i byłam bardzo zadowolona z prowadzenia ciąży i porodu za
          który nie rządał odemnie ani grosza.Poza tym jest bardzo dobrym specjalistą.
          • Gość: inga Re: dariusz Typel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 19:42
            chyba od menopauzy, bo z tego robił doktorat. nie rozpoznał u mnie ciąży
            zaśniadowej. pewnie jest dobrym lekarzem, kiedy ciąża przebiega bezproblemowo,
            bo w przypadku komplikacji, to blado wypada.
      • Gość: wiki Re: dariusz Typel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 18:41
        jest to jeden z najlepszych ginekologów.Wielu dotychczas leczyło mnie z powodu
        problemów z donoszeniem ciąży i bez efektu. Trafiłam do dr Typla i teraz jestem
        w 24 tygodniu ciąży i wszystko wskazuje na to że będzie dobrze. Jest bardzo
        miły i bardzo dobrze wie co robi.Zastosował u mnie leczenie dzięki któremu mogę
        mieć dziecko.Jestem mu bardzo wdzięczna za to co dotychczas dla mnie zrobił.
        • Gość: aga Re: dariusz Typel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 15:41
          jeśli to ten co przyjmuje też w Myszkowie to popieram .Naprawde super : miły
          ,delikatny i konkretny.
          • Gość: Aga Re: dariusz Typel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.08, 19:56
            Czy potrafi wyleczyć skomplikowane przypadki z niedrożnością jajowodów? Aby
            doprowadzić do zajścia w ciążę.
            • Gość: ja Re: dariusz Typel IP: *.chello.pl 25.12.08, 13:47
              nie wiem jak może leczyć takie rzeczy skoro nie potrafi prawidłowo zrobić
              USG...a może inaczej głowicą od USG pojeździć po brzuchu każdy umiałby, ale
              prawidłowo odczytać nie każdy a na pewno nie ten lekarz!!!
              • ewelina2024 Dr. Sławomir Olek 26.12.08, 13:50
                Witam. Wie ktos może coś na temat doktora Sławomira Oleka?
      • ewaderda Re: dariusz Typel 09.12.07, 10:58
        cześć chciałabym sie coś dowiedzieć o dr.typlu mam za 2 miesiące rodzić jakim on jest lekarzem i jak się sprawdza przy porodzie?poradcie coś pozdrawiam
    • kachelec Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 22.11.04, 23:44
      CHCĘ WAS PRZESTRZEC PRZED DOK.KRZYSZTOFEM MUSKAŁĄ(SZPITAL IM.BIEGAŃSKIEGO).PAN
      DOKTOR MA SPECYFICZNE HOBBY: ZOSTAWIANIE PACJENTKOM PO PORODZIE IGIEŁ W
      POCHWIE.ON OCZYWIŚCIE NIE INFORMUJE O TYM PACJENTKI.TO TAKA NIESPODZIANKA.ALBO
      IGŁA WYJDZIE SAMA PO SZEŚCIU TYGODNIACH (JAK W MOIM PRZYPADKU).W MIĘDZYCZASIE
      FAJNIE JEST LEŻEĆ W SZPITALU PO PORODZIE TYLKO DWA TYDODNIE MYŚLĄC , ŻE SIĘ JUŻ
      CHYBA UMIERA.BO PAN DOKTOR MUSKAŁA NIE CHCE NAWET UDZIELIĆ MI INFORMACJI O
      STANIE MOJEGO ZDROWIA.JAK IGŁA NIE WYJDZIE SAMA _TO NAJWYŻEJ WBIJE SIĘ GDZIEŚ
      DALEJ ALBO ZARDZEWIWIEJE W TOBIE.CZY KTOŚ MIAŁ PODOBNĄ 'PRZYGODĘ'?
      • dziukica co do Betchera i Korna 23.11.04, 00:19
        Może Korn jest dobrym położnikiem - nie wiem bo niestety nie udało mi się
        rozwinąć pod jego egidą żadnej ciąży, ale wiem, że przy operacji, zabiegu stara
        się być, albo wyznaczyć kogoś w zamian za co mu chwała, dba o pacjentki,
        przyjeżdza nawet specjalnie wieczorem po zabiegu zorientować sie jak tam,
        szczegółowo informuje rodzinę i pacjentkę, podnosi na duchu. Ale gdy są
        problemy, jest po prostu cieeeeeennnnniutki. Typowy lekarz gdy z ciążą wszystko
        w porządku. nie pomoże gdy para ma problemy. A i wada nie ma USG w gabinecie.
        Betcher to chwalipięta, duża reklama, całkiem porządne USG, konkretne godziny
        przyjęc (nie siedzenie kilka godzin) dyspozycyjny, mnóstwo rzeczy można załtwić
        przez telefon, podesłać męża po samą receptę. Stara się. Ale i tak musiałam się
        ze staraniami i prowadzeniem ciąży przenieść na Śląsk.
        Ogólnie wszystko zależy od tego czego oczekujemy od lekarza. A że są zdziercy
        wszyscy prawie to fakt.
        Pozdrawiam
        • justa1211 Re: co do Betchera i Korna 23.11.04, 20:48
          Co do Betchera ginekolog - karierowicz (jak Sikora). Ja nie miałam przyjemności
          ale za to moja siostra, "czyszczona" na żywca. Stanę w obronie Korny. Jest (jak
          dla mnie i większości forumowiczek) fantastycznym lekarzem. A jeżeli chodzi o
          problemy to podejżewam, że żaden lekarz z Częstochowy nie będzie pomocny
          ponieważ nasze kochane "zapyziałe" miasto nie ma wystarczającego zaplecza. Sama
          musiałam robić, niektóre badania na śląsku i odpowiednio za nie zabulić.
          Przynajmniej jest miły i jak mało kto interesuje się pacjentką!
          • Gość: ala Re: co do Sikory IP: *.bis.czestochowa.pl 24.11.04, 11:42
            prowadził moją ciążę 7 lat temu.Jestem mu bardzo wdzięczna.Co do porodu to
            leżałam na patologi na PCK, Sikora umówił się ze mną,że wywoła poród podczas
            swojej nocnej zmiany, żeby nie było niespodzianek.I tak też było.Poród był
            krótki i bez powikłań.Byłam bardzo poszyta bo nie miałam wystarczającego
            rozwarcia,ale Sikora uśpił mnie do szycia.Było OK.Kiedy po 2 latach poszłam do
            Bińczyka po badaniu powiedział, że szycie jest zrobione idealnie nawet pytał
            się kto je zrobił.Polecam ich oboje.
            • Gość: 1234jp cos o Surowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 12:11
              Czy ktoras z was byla u Surówki na PCK? Prosze was o opinie o tym lekarzu.
            • Gość: gość Re: co do Sikory IP: *.juranet.czest.pl 24.11.04, 16:49
              Zgadzam się co do Sikory. Konkretny, rzetelny fachowiec. Nie jakiś tam
              karierowicz, który co minuta biega do pacjętki i wciska kity.
              • barb42 Re: co do Sikory 24.11.04, 20:52
                A co sądzicie o Grzegorzu Płacheckim? Dobrym lekarzem i człowiekiem jednocześnie
                jest doktor Jacek Maćkowiak. Nie byłam jego pacjentką, ale zrobiłpiękne cięcie i
                jeszcze interesował się moim stanem po cesarce!
                • Gość: Lilka Re: co do Sikory IP: *.czes.gazeta.pl 25.11.04, 15:16
                  A ja polecam dr Górniaka z Nadrzecznej (prywatny gabinet ma koło Promenady).
                  Przychodzą do niego tłumy pacjentek. Jest miły, delikatny, potrafi porozmawiać
                  na każdy interesujący kobietę w ciąży temat. Ma dyżury na Prkitce i zawsze jest
                  przy porodzie swojej pacjentki. super lekarz:))
                  Lilka i 8tc fasolka
              • Gość: Wera Re: co do Sikory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 17:16
                ja w tym tygodniu najprawdopodobniej już urodzę, chodzę do dr Sikory prywatnie
                i uwazam, ze to bardzo dobry i rzetelny lekarz. Dziewczyny lekarz to tez zawód
                i nie można kogoś krytykowac za to, ze np. nie ma lekarza przy porodzie , to
                nie jego obowiązek. Ja prosiłam dr, zeby był, ale to jego dobra wola a nie
                obowiązek a poza tym pieniądze są mniej istotne jezeli chodzi o szybki poród,
                więc bez przesady.
                • ewel7 Re: co do Sikory 10.12.04, 19:16
                  Gość portalu: Wera napisał(a):

> ja w tym tygodniu najprawdopodobniej już urodzę, chodzę do dr Sikory
                  prywatnie i uwazam, ze to bardzo dobry i rzetelny lekarz.

...JERZY SIKORA...
                  Lekarz któremu powierzyliśmy życie swojego dziecka...
                  Też chodziłam do niego prywatnie... w gabinecie jest wprost uroczy, prawda?

Mój maleńki synek udusił się we mnie bo "doktor" SIKORA nie miał
                  zamiaru słuchać, że sączą mi się wody, błagałam go żeby sprawdził na usg czy
                  wszystko jest w porządku, na odczepnego pokazał mi w przelocie jeszcze bijące
                  wtedy serduszko. Rodziłam martwe maleństwo przez kilkanaście godzin.
                  Przestrzegam wszystkie ewentualne pacjentki tego drania - nawet nie zajrzał
                  przez te dni do mnie w szpitalu, zachował się jak tchórz, jak szczur, pytając
                  tylko w dyżurce pielęgniarek o mnie. NIENAWIDZĘ GO!!!
                  • barb42 Re: co do Sikory 10.12.04, 20:54
                    Ewel7 ogromnie Ci współczuję... i w głowie się to nie mieści,że lekarz
                    prowadzący ciążę i takie zachowanie!
                  • Gość: fobia Re: co do Sikory IP: 80.53.158.* 22.12.04, 19:50
                    Współczuję ogromnie. Ja akurat miałam więcej szcześcia u tego lekarza i
                    dzidziuś jest cały i zdrowy.
      • Gość: Demi Re: Muskała,Betcher,Całus-Oleksik, Bilski, Blukacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 00:12
        Dr Betchera znałam jeszcze zanim zdobył "sławę". Było to dokładnie 10 lat temu,
        pracował w przychodni i szpitalu w Blachowni. Przyszłam do niego z ciężkimi
        bólami brzucha i mocnym krwawieniem (pomimo, iż brałam tabletki
        antykoncepcyjne, przepisane przez dr Muskałę). Okazało się, że p. Muskała
        zapomniała mnie poinformować, że powinnam robic przerwy co 6 m-cy w braniu tych
        tabletek. W wyniku tego nastąpiła ciąża pozamaciczna i poronienie. Dr Betcher
        miał bardzo profesjonalne podejście: rozmawiał ze mną na ten temat jak również
        z moim chłopakiem (obecnie mężem). Wytłumaczył wszystko dokładnie, zastosował
        odpowiednie leczenie i jakoś przez to przebrnęłam - wszystko w zakresie kasy
        chorych. W miesiąc po tym fakcie niestety wyjechał za granicę na kolejną
        specjalizację. I na tym skończył się mój kontakt z nim. Później byłam i wuelu
        ginekologów (nazwisk nie sposób spamietać, ale jakoś nie miałam do nich
        zaufania i kończyło się to zazwyczaj na pierwszej wizycie, która jednoczesnie
        była ostatnią.
        Co do p. Całus-Oleksik : prowadziła moją I ciążę - ani miła ani też
        niesympatyczna, ale miałam do niej zaufanie i w sumie wszystko byłoby ok, gdyby
        nie fakt, że ta wariatka w 38 tyg. ciąży zbadała mnie wziernikiem!!!!! Efekt
        był taki, że uszkodziła mi pęcherz płodowy, wody odeszły znacznie wcześniej, co
        spowodowało wczesniejszy poród i jakże skomplikowany!! to był dla mnie
        koszmar!! Więc ocena końcowa P. dr Całus-Oleksik :: ZERO!!
        Dr Bilskiego poznałam w szkole rodzenia: lekarz z humorem, potrafiący
        rozmawiać, aczkolwiek dla mnie zbyt "zabawny", jakos nie wzbudził mojego
        zaufania.
        Po porodzie dowiedziałam się o p. dr Arkadiuszu Blukaczu. Przyznam, że na
        pierwszą wizytę, po poprzednim doświadczeniu poszłam bardzo nastawiona
        na "anty". Ale w czasie wizyty rozczarowałam się, w sensie POZYTYWNYM
        oczywiście.
        P. dr Blukacz jest lekarzem o wręcz kapitalnym podejściu do pacjentki. będąc u
        niego 1 raz ze szczegółami wypytał mnie o wszelkie dolegliwości począwszy od
        mojej 1-szej w życiu wizyty u ginekologa. Skierował mnie na dokładne badania.
        Wprawdzie nie ma u siebie w pryw. gabinecie USG, ale kazał mi przyjśc do
        Polikliniki MSW, abym nie musiała płacić za USG w prywatnych przychodniach.
        Cokolwiek mi przepisywał - bardzo dokładnie tłumaczył po co, dlaczego przepisał
        dany lek. Po badaniu, jeśli zauważał jakąkolwiek nieprawidłowość zawsze
        dokładnie informował mnie co to jest, co należy zrobić i jak się zachować.
        Bardzo miły lekarz, profesjonalista i niegdy nie miałam wrażenia, że czegoś się
        nie dowiedziałam od niego. Poleciłam go mojej siostrze, której prowadził 1-sza
        ciążę. Oczywiście był przy porodzie. Wziął zaledwie 300 zł i wcale nie
        twierdził, że to mało. Za wizytę bierze 50 zł. i żadnych dodatkowych pieniędzy.
        Poza tym gdy siostra moja była na L4 ze względu na ciążę i zdarzyło mi się raz
        pojechać do dr Blukacza po te jej L4, to wiedziałam, że nie płacę wtedy za
        wizytę tylko za wystwienie L4 - 30 zł. Tyle też ze soba wzięłam. Owszem
        zwolnienie już czekało na mnie, ale Blukacz pieniędzy nie przyjął, bo
        stwierdził, że lepiej abyśmy maleństwu wyprawkę zaczęły kupować, bo na pewno
        urodzi się zdrowe!! i tak właśnie było!! Mało tego wielokrotnie mnie namawiał
        bym nie przychodziła do niego za każdym razem prywatnie, bo to szkoda
        pieniędzy, a on i tak w Poliklinice na ul. Kopernika leczy tak samo jak
        prywatnie, a ja nie będę musiała za to płacić!!
        To wszystko co napisałam jest szczerą prawdą, obecnie chcę się zdecydować na
        drugie dziecko i jestem przekonana, że jedynym lekarzem, który poprowadzi moją
        ciążę będzie dr. Arkadiusz Blukacz. To prawdziwy profesjonalista a jednoczesnie
        jest CZŁOWIEKIEM w pełni tego słowa znaczeniu.
        A to jakiego Wy kobietki wybierzecie lekarza, to będzie tylko Wasza decyzja i
        nie ma takiej mozliwości aby wszystkim Wam odpowiadał ten sam lekarz, bo każda
        z nas ma inny charakter i inny sposób postrzegania drugiego człowieka. Ja
        bynajmniej zyczę Wam, abyście o swoim ginekologu miały takie zdanie jak ja o dr
        Blukaczu. Bo najważniejsze jest zaufanie i porozumienie między pacjentką a
        lekarzem. Pozdrawiam
        • Gość: czestochowianka Blukacz naprawdę super lekarz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 19:55
          Podpisuje sie pod opinia kolezanki o dr Blukaczu rekami i nogami. Prowadzi
          obecnie moja druga ciązę. Naprwde ma super podejscie do pacjentek, odpowiada na
          wszystkie pyatnia na wizytach, jak cos się dzieje mówi zeby dzwonic na komórkę.
          Ja chodze do niego do przychodni na ulice Kopernika 38 do Polikliniki.
          Prowadził równiez moją pierwsza ciążę i odbierał poród przy którym naprawde sie
          super zachowywał i miał świetne podejscie bo ja tak strasznie histeryzowałam
          krzyczałam i w ogóle panikowałam. Moim zdaniem obchodził sie naprawde ze mna
          jak z jajkiem na tej porodówce. Pózniej po porodzie jak juz leżałam na sali
          poporodowej z małym to jak miał duzury w na Oddziale to tez przychodził pytac
          sie jak sie czuje. Nie wyobrażam sobie żeby inny lekarz odbierał mój kolejny
          poród.
          Pozdrawiam
          • Gość: alicja Re: Blukacz naprawdę super lekarz. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.04, 18:50
            Potrzebuje takich informacji: Gdzie ma gabinet dr.Blukacz? W jakim szpitalu
            pracuje? Może choć numer telefonu pod którym mogę się umówić na wizyte?
            • Gość: Demi Re: Blukacz naprawdę super lekarz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 13:05
              Dr Arkadiusz Blukacz przyjmuje "państwowo" w Poliklinice MSW przy ul.
              Kopernika, przyjmuje też w przychodni wDźbowie, ale dokładnego adresu nie znam.
              Pracuje w Szpitalu przy ul. PCK (Tysiąclecie) na Oddziale Położniczym. Prywatny
              gabinet ma przy ul. Kilińskiego 23 (na przeciewko "Prasowej") śr i pt godz. 17-
              18. Tel. kontaktowy: 0-602-175-137 i pod tym numerem można się znim umówić na
              wizytę, nawet jeśli chodzi o przychodnię państwową, to udzieli informacji:
              gdzie i kiedy przyjmuje.
              Jest naprawdę rewelacyjnym lekarzem i chyba jedynym, który potrafi "normalnie"
              rozmawiać z pacjentką i każdą traktuje indywidualnie a nie "hurtowo". Natomiast
              jego profesjonalizm i doświadczenie nie mają sobie nic do zarzucenia.
              Jeśli, któraś zWas kobietki poszukuje ginekologa, badź ma zamiar zmienić
              obecnego - to polecam właśnie dr A. Blukacza.

Pozdrawiam

Demi
              • Gość: nieszczęśliwa strzeżcie sie dr. Lemańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 18:54
                dziewczyny unikajcie dr Lemańskiego przez jego lekkomyślność i brak
                wiedzy straciłam dziecko w 8 miesiącu ciąży!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: Ania Re: strzeżcie sie dr. Lemańskiego IP: 94.251.138.* 16.02.09, 21:57
                  Bardzo mi przykro. A mozesz napisac cos więcej na jego temat.
                  • big-owieczka Rafał szyller 19.02.09, 09:43
                    Kobietki zapisałam się na wizytę do Pana dr. Rafała ryllera i nie wiem czy
                    dobrze zrobiłam prosze o pomoc
                    • Gość: ania Re: Rafał szyller IP: *.prenet.pl 19.02.09, 17:43
                      zobacz www.znanylekarz.pl
                • Gość: wiola Re: strzeżcie sie dr. Lemańskiego IP: 83.19.32.* 22.02.09, 10:15
                  Bardzo mi przykro z tego powodu .Ja osobiście jestem pod jego opieką i jestem
                  bardzo zadowolona może to nie do końca jego wina .
          • Gość: Malgos Re: Blukacz naprawdę super lekarz. IP: *.kroczyce.sdi.tpnet.pl 11.12.04, 13:21
            Mam zamiar wybrać się pierwszy raz do Dr Blukacz.Proszę powiedz mi
            gdzie lepiej iść "państwowo" czy prywatnie? Jak mam się przygotować
            finansowo. A jeszcze może dodam że najprawdopodobniej jestem w ciąży!
            Strasznie się boję tej pierwszej wizyty...Pozdrawiam i czekam na szybką odp.
            • Gość: xy Re: Blukacz naprawdę super lekarz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 23:16
              Proszę Ci nie idz do dr.Blukacza, zwłaszcza jak jesteś w ciązy. Mojej
              przyjaciółce zmarło przez niego dzieciątko podczas porodu. Inni go chwalą, ale
              ja bym juz nie zaryzykowała. Jest wielu jeszcze lekarzy w Cz-wie popytaj o
              innego. Życze powodzenia.
              pozdr
              • Gość: xy do Malgos!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 23:17
                jak niżej
    • amarnath Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 25.11.04, 12:19
      Ja od 2 lat chodzę do doktora Betchera. Nie narzekam, na plus jest dobrze
      wyposażony gabinet, umawianie się na konkretne godziny bez długiego czekania,
      łatwy kontakt telefoniczny w razie problemów lub pytań i nie rzucanie dziwnych
      tekstów. Badania na miejscu bez dodatkowych opłat, usg, badania piersi przy
      każdej wizycie. Wiekszych minusów póki co nie znalazłam, aczkolwiek, jak widać
      z poprzednich wypowiedzi, można się przejechać po kilku latach chodzenia :)
      Tak na mniejszy minus to bym zaliczyła trochę zbyt "oględne" podejście do
      pacjentki - trzeba go ciagnąć za jezyk, jeśli coś się chce konkretniejszego i
      bardziej szczegółowego dowiedzieć, bo tak, to raczej zbywa dość mało
      wyczerpującą odpowiedzią.
      Słyszałam różne opinie o tym lekarzu, koleżance prowadził zagrożoną ciążę i
      wszystko skończyło się bardzo dobrze, inna koleżanka mówiła, ze jej znajoma
      poroniła pod jego opieka. Osobiście gdybym planowała ciążę to chyba zmieniłabym
      tego lekarza na innego jednak, takie przeczucie :)

Pozdawiam,
      A.
      • Gość: ilona Dr Pawińska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:37
        Dziewczyny a co sądzicie o dr Pawińskiej jako o ginekologu i położniku?
        Słyszałam od znajomych, że jest świetna czy wy podzielacie tą opinię? jak u
        niej jest z dodatkowymi płatnościami? Przyjmuje w przychodni Księżycowej.
        • Gość: izi Re: Dr Pawińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:06
          Pawińska prowadziła dwie moje ciąże i dwie ciąże mojej przyjaciółki.Ja -
          prywatnie ,kumpela chodziła na Księżycową.Przyjaciółka (chodziła początkowo do
          niej pryw.) mówi ,że nie ma różnicy w jej zachowaniu : na kasę czy za kasę.
          Babka jest spoko ,zawsze jest badanie ,też badanie piersi(nic na słowo ,że nie
          trzeba ,bo jest o'k).Ktoś tu pisał ,że ona przepisuje tylko diane.NIEPRAWDA!
          Diane jest najtańszą pigułką i może dlatego ją pacjentki wybierają.Ja u niej
          miałam ze 3 propozycje i wybrałam minulet(tak dobry,że aż mi go brakowało jak
          odstawiłam;-)).Prywatnie ponoć już bierze 60zł,a w przychodni czeka się na
          przyjęcie ze 2miesiące. Można ją o wszystko ,bez skrępowania zapytać,bada
          wybitnie delikatnie i nawet nie wiadomo kiedy jest już po. Podobno jakiś
          magazyn wybrał ją z Częstochowy (i jeszcze jakiegoś faceta) na lekarzy
          przyjaznych kobiecie, chociaż znam osobę która nie potrafiła się z nią dogadać
          i zmieniła ginekologa,ale tu jakieś zdaje się antypatie zadziałały...
          • Gość: morena Re: Combi- Med ,Dekabrystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:16
            Kobiety kochane , a ginekolodzy w Combi - Med na Dekabrystow, kto tam przyjmoje
            i kogo polecacie?
          • Gość: Sylwia24 dr Szyller IP: *.flatpla.net 08.03.05, 18:53
            Polecam dr Szyllera. Przyjmuje w przychodni na ulicy Ksiezycowej.Świetny facet
            zawsze ma czas dla mnie i dla innych pacjetek rowniez. Jak cos zlego sie dzieje
            z pacjeka to przyjmuje poza kolejnoscia. Tak ostatnio bylo ze mna. Badania
            podstawowe sa na pozadku dziennym naprawde polecam.
        • Gość: ewa. Re: Dr Pawińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:02
          Polecam P.Dr Pawinska jest super ginekologiem i poloznikiem prowadzila moja
          ciaze dzis moja corka ma 16lat i od 16 lat jestem jej pacientka jest
          doswiadczonym lekarzem mozna jej zaufac dziewczyny polecam Wam mozna z nia
          porozmawiac jak z dobra przyjaciolka do kazdego podchodzi indwidualnie jest
          super super super!!!!!! mozecie sie przekonac same na wizyte trzeba czekac 2
          miesiace brak mi slow jest swietna polecam polecam polecam!!!!Ewa [ul.
          Ksiezycowa 5-przychodnia]!
          • Gość: Maria Re: Dr Pawińska IP: *.prenet.pl 23.02.07, 17:41
            TYeż polecam pawinską, ale trudno sie do niej dostac do przychodni (prywatnie
            niewiem). Wizyty trzeba umawiać na dwa - trzy m-ce wczesniej. Ogólnie spoko,
            miła, przyjazna , bada bardzo dokładnie. Tylko własnie ten mankament ze jak sie
            chce na ubezpiecznie leczyc u niej to tzreba długo czekac na wizyte.
    • Gość: lola Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.21.pl / 213.199.204.* 29.11.04, 16:13
      CO SĄDZICIE O DR MAGNUSZEWSKIEJ CZY WARTO DO NIEJ CHODZIC BEDĄC W CIĄZY
      • Gość: Aga71 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 80.51.222.* 01.12.04, 08:05
        O p. Magnuszewskiej piszą na 1 stronie listy.
    • Gość: kasik Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 212.87.240.* 30.11.04, 22:42
      szczerze polecam Jarosława Lemańskiego,Kutrzeby2/5.Jest wspaniały.RODZIC TYLKO
      U NIEGO.
      Dobra jest też Pogorzelska Anna,nie wiem gdzie teraz przyjmuje,ma usg na
      miejscu,bada piersi bez proszenia się.
      • Gość: koa Re: dr J. Lemanski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 00:45
        Zgadzam sie, rodzic tylko u dr J. Lemanskiego. Odbieral mi 2 porody! Super
        lekarz, super czlowiek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka