Gość: zawa Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:07 Wiecie co to jest śmieszne. takie pisanie co sądzicie...kto najlepszy....... powinno być ważne co ty sądzisz jako kobieta. Byłam z pierwszą ciąża dwóch takich fachowców z autorytetem, jeden stwierdził poronienie i szpital wyszłam po tygodniu z grypą na własną prośbę Drugi stwierdził 3 tygodnie później ciąża obumarła zabieg Od tej idiotycznej decyzji uratowała mnie dr A.Kowalczyk i to tylko jej zasługa że moja córka dziś żyje i jest zdrowa i wspaniała. ta kobieta przyjęła mnie pogodzinach pracy, zbeczaną i w totalnym dole dała nadzieje i przyniosła pomoc i taki powinien być dobry lekarz powinien być fachowcem. Nie wystarczy pięknie się usmiechac i walić komplementy paniusiom. Do końca życia będe jej dziękować bo to tylko dzięki niej mam córkę. co do Harasima odbierał poród mojego drugiego dziecka był to poród z komplikacjami poradził sobie świetnie. Potrafi dostrzec w pacjentce człowieka a nie wielu to umnie (zwłaszcza bez koperty).Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Gdzie ta lista????? 03.02.06, 11:22 Może by tak spisać tą listę w jednym miejscu??? Bo się tu zrobił taki bałagan, że nic i tak nie wiadomo!!! Ja ze swojej strony polecam dr. Cezarego Najmana, w Cz-wie przyjmuje w "Naszej Przychodni" (dawna kolejowa) na ul. Wolności. Uratował mi i mojemu synowi życie!!! I będę mu za to wdzięczna do końca życia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domi Re: Gdzie ta lista????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:04 jesli przyjmuje w przychodni to z NFZ? a prywatnie ile trzeba mu zaplacic? Odpowiedz Link Zgłoś
oskarek05 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 03.02.06, 13:25 Dziewczyny bardzo mało tu o dr Surówka z Medyku? Która z Was u niego rodziła? Ile chciał za odebranie porodu? Jestem bardzo ciekawa, bo sama u niego rodziłam w grudniu i nie wiem jak to załatwić, byłam u niego tylko parę razy prywatnie.A jak Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 08:16 witam prosze o radę jestem w ciąży i zastanawiam się do kogo się udać i kto by ją dobrze poprowadził . Z góry dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)zadowolona Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 16:35 Polecam Korna Marka III aleja nad kfc. Prowadził ciążę i był przy porodzie. Supereczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimimi Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 11:18 A co sądzicie o dr Wojciechowskim? Przyjmuje prywatnie koło Filharmonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: Dr Wojciechowski - NIEEEE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 19:34 Własnie wróciłąm u wizyty u Doktora Jana Wojciechowskiego i mam bardzo złe zdanie. Obym sie myliła, ale czułąm coś jakby, za dużo "syropu" zażył. Ponadto wpadł w szał kiedy zapytałam o cene wizyty (prywatnej). Chyba mam prawo wiedzieć ile mam przygotowac pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almas Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 80.50.85.* 06.02.06, 11:08 Pozostaje przy doktorze Oleksiku i Szyllerze. Poczytaj moje posty trochę wyżej. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
goja78 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 13.02.06, 19:46 polecam dr syrzelczyka z mickiewicza i dr sikore z tysiaclecia Odpowiedz Link Zgłoś
aaola BINCZYK JAN 04.02.06, 11:39 mozna o nim duzo napisac dobrego. Poprostu warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: BINCZYK JAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:00 a możesz podać namiary na lekarza ? Przyjmuje na NFZ czy prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyx Re: BINCZYK JAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 21:47 Bińczyk przyjmuje w Medyku na Wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: BINCZYK JAN 06.02.06, 11:28 Bińczyk przyjmuje w Medyku na Wolności 3654666 tylko prywatnie koszt wizyty koło 80zł z USG.Tylko uprzedzam że są do niego duże kolejki i jego największy minus przyjmuje pacjentki co 10min!!!i zawsze ma opoznienia:( (dlatego najlepiej umawiać się jako jeden z pierwszych pacjentów)w rozmowie jest konkretny daj znać jaka jest twoja opinia po wizycie Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9913 ginekolog 06.02.06, 19:26 CZESC pochlebnych opini na temat dr.Rubik mnie nie dziwi.Sama dalam sie nabrac jej delikatnosci .Nie moglam uwierzyc gdy nawet w poczekalni slyszalam ze jest nie kompetentna i niemila .Do czasu .Mnie osobiscie dr.R nie zaszkodzila ale tez wcale nie pomogla.Natomiast mojej szwagierce prowadzila ciaze i do 3- miesiaca nie "zauwazyla" ze jest to ciaza pozamaciczna.To zdarzenie sprawilo ze podziekowalam jej za "wspolprace". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mewa Re: ginekolog IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 07.02.06, 14:50 Ja równiez nie polecam dr. Rubik. Wyprawiłaby na tamten świat syna mojej koleżanki (5 miesiąc ciąży). Strzeżcie się dziewczyny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alabama126 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 06.02.06, 19:54 Pani ginekolog A.Pogorzelska to Wielkie nieporozumienie, nie wiem dlaczego ona jest lekarzem, bo napewno nie po to by pomagac... byłam u niej na wizycie w poradni rejoonowej, co pewnie mialo też wpływ na przebieg badania bo musiała mnie przyjąć za swoją "nieszczęsną" pensję i zrobiła to zwielką niechęcią, mówiąć na dzień dobry ze jest zmęczona i dlaczego właśnie dzisiaj przyszłam, to co ona zrobiła badaniem nie moge nazwać a co mi jest też nie powiedziała... odsyłając mnie do przeczytanie na temat choroby w internecie i mowiąc ze ma jeszcze duuuzo pacjentek... także nic sie nie dowiedziałam a wyszłam roztrzęsiaona mysląc nie wiadomo co... także stanowczo odradzam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.pl / *.sfc.pl 07.02.06, 13:25 -------------------------------------------------------------------------------- Ja nie zgadzam sie ze Pogorzelska jest zla.Pierwsza ciaze poronilam i zaczelam chodzic do Pogorzelskiej.Pomogla zajsc mi ponownie w ciaze w naprawde niedlugim czasie.Prowadzila mnie az do samego porodu i odebrala zdrowego synka.Pozniej urodzilam corke.Tez zdrowa i tez u tej samej babeczki.Ona wcale nie ciagnie za kase.Ja chodzilam do niej panstwowo a prywatnie tylko na USG(poniewaz w przychodni nie bylo jeszcze USG.Teraz juz jest)Dzwonilam do niej ze jade do szpitala rodzic i ona natychmiast przyjechala.Opiekowala sie mna bardzo.Pomogla mi urodzic szybko.I dziecko 45 minut a drugie 30 minut.Wiadomo ze jak kazdy lekarz zaplacilam jej za odebranie porodu.Ale co niektorzy biora kase przed i nie przyjezdzaja jak trzeba.Ona jest naprawde do polecenia.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
katharina_29 Re: Dr Pogorzelska 14.04.07, 23:19 Dr Pogorzelska ma dość specyficzne poczucie humoru,przez co mogłaś ją źle zrozumieć.Mi to nie przeszkadza.Nie będę jej bronić,stwierdzam tylko pewien fakt,który może wpływać na to jak jest odbierana.Jeśli chodzi o jej kompetencje to nie wiem,prowadzi moją pierwszą ciążę.Wierzę,że jest dobra w tym co robi i będę się tego trzymać,żeby nie zwariować.Po przeczytaniu postów stwierdzam,że jest wiele sprzecznych opini na temat tych samych lekarzy.Pewnie jest tak,że każdy chwali tego który mu pomógł.Jeśli jest ktoś kto też chodzi do niej to chętnie pogadam:gg 2267593 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re:bether IP: 195.117.107.* 07.02.06, 15:28 CHodze do Betchera od pewnego czasu ale trudno mi cokolwiek powiedziec. Wydaje mi sie, ze posiada bardo dobry sprzet ale z drugiej strony jest raczej oschły i mało kontaktowy. A wy macie o nim jakies zdanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ani Re:bether IP: *.nwrk.east.verizon.net 28.02.06, 01:27 Ja chodzilam do niego przez 10 lat (nie mieszkam juz w Cz-wie) Sprzet ma bardzo dobry i nie placi sie dodatkowo za jego uzywanie jak to jest u innych. Do jego sposobu bycia nalezy sie poprostu przyzwyczaic. Moje 2 kolezanki maja dzieki niemu dzieci, ja rowniez dzieki jego wskazowkom jestem w ciazy, choc faktycznie dla niego ciezarna to chora i najlepiej sie polozyc do lozka. Kazdy musi trafic na swojego lekarza. Ja bylam z niego bardzo zadowolona. Kazdemu lekarzowi nalezy zadawac duzo pytan co z czym i dlaczego i czy na pewno jest to cos konieczne a nie godzic sie od razu na wszystko co im wpadnie do glowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 07:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjenta dr Drabek, dr Czarnik, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 14:27 co o nich sadzicie??????? Ja mam przykre doswiadczenia i opinie znjomych tylko potwierdzajace te teorie na temat Adamkiewiczow, chwalony wsrod mych znajomych jest dr Sikora, natomiast co z tymi panami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: dr Drabek, dr Czarnik, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 15:24 Dr Czarnik pardzo proszę szpital PCK i poradnia przyszpitalna piatki chyba,gabinet prywatny nowy ul.Łódzka 8/12,ja jestem zadowolona.dr.Drabek nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: dr Drabek, dr Czarnik, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 15:25 W Gabinecie prywatnym w tym samym miejscu przyjmuje też Dr.Blukacz też polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annateo Re: dr Drabek, dr Czarnik, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 17:57 dr Drabek jest bardzo dobrym ginekologiem , bardzo delikatnym i fachowym. Jedyny jego minus jest taki, ze nie pracuje w szpitalu...szkoda. Rozpoznal u mnie tygodniowa ciaze!!! i poniewaz chcialam miec lekarza prowadzacego, ktory urzeduje w szpitalu na PCK wybralam dr Najmana i jak narazie jestem bardzo zadowolona. Na pierwszej wizycie byl troche malomowny, ale na kolejnych bylo juz lepiej i zawsze uzyskuje od niego tyle informacji ile mi potrzeba...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nizam.bis Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 13.02.06, 22:16 A co sądzicie o dr Agnieszce Ściegiennej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 18:03 Do kitu takie forum, jeśli nie nawiązujemy do wypowiedzi przedmówców. Każdy sobie i w sumie tylko bsałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Lemański Jarosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:06 Witam wszystkich. Dziś są walentynki a ja zrobiłam mężowi prezent - dałam mu pięknie zapakowany test ciążowy (pozytywny!!!) I w związku z tym mam dylemat taki jak wiele innych kobiet na tym forum.Do którego lekarza się udać by nie pisać później o nim że jest taki czy owaki. Z pierwszą moją ciążą miałam problemy. Co prawda było to 10 lat temu-właśnie tak długo obawiałam się ponownie zajść w ciążę.A jednak. Pierwszą ciąże poprowadził Marek Minkner. W sumie nic do niego nie miałam, ale mając te 20 lat i nie znając wogóle uczucia co to znaczy być w ciąży to co się dziwić. Dziś czytając wszystkie posty włosy na głowie się jeżą...Chyba miałam szczęście że urodziłam. Następne lata byłam pod opieką pani doktor Rubik- skuteczne zabezpieczenie przed ciążą...Ale teraz szukam kogoś odpowiedzialnego gdyż obawiam się powtórki.Słyszałam wiele dobrego o panu Lemańskim oraz Jagielskim jednak na forum prawie nikt o nich nie wspomina. Czyżby dobrego nie trzeba reklamować?Gdzie przyjmują "na kasę"(chorych oczywiście). Z niecierpliwością czekam na informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielona Re: Lemański Jarosław IP: 80.55.228.* 24.02.06, 09:58 Jeżeli nadal potrzebujesz namiary na Lemańskiego to podaje: prywatny gabinet na Północy, ul Kutrzeby 2/6 lok. 9 tel. 034/322 44 43 przyjmuje we wtorki i czwartki od 17, natomiast państwowo przyjmuje tylko w poradni leczenia niepłodności na Sobieskiego. Ja już drugą ciążę chodzę do niego i bardzo sobie go chwalę. Jest bezpośredni i chętnie odpowiada na pytania (nawet te głupie). Przejmuje się pacjentkami i to nie tylko tymi prywatnymi. Pozdrwiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Lemański Jarosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 17:24 Dzięki za informację, ale już znalazłam go. Byłam u niego i naprawdę miły i konkretny facet. Interesuje mnie natomiast kwestia tego, czy chodząc do niego na ul.Sobieskiego mam jakieś (realne) szanse że będzie przy porodzie? Na następną wizytę idę 28.02 więc się go o to spytam. A tak wogóle to czy w szpitalu na tysiącleciu może być mąż przy porodzie? I jakie zdanie ma o tym pan doktor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatta Re: Lemański Jarosław IP: *.inds.pl / 87.239.176.* 10.04.06, 11:59 Dorotko, ja rodziłam u dra Lemańskiego, chociaż moją ciążę prowadził dr Sikora (urodziłam przed terminem pomimo tego, że się na to nie zapowiadało i dr Sikory nie było akurat w Cze-wie). Polecam obu. Ponieważ miałam jedną z gorszych wersji porodu, mąż niespodziewanie postanowił mi towarzyszyć w tej dłuuuugiej drodze. Dra Lemańskiego miałam przyjemność poznać dopiero w szpitalu i wcześniej nawet zdania o nim nie słyszałam. Efekt - gorąco polecam, śmiało możesz u niego rodzić. Zajął się mną jakbym była jego pacjentką od zawsze. Miałam wrażenie, że znamy się kupę czasu. A i męża traktował jak człowieka, jak ojca-tuż-tuż a nie jak kogoś, kto tylko przeszkadza. Chwalił nas i podnosił na duchu na okrągło. Ewidentnie starał się rozluźnić atmosferę. A po porodzie, przy obchodzie, zawsze podchodził, aby sam mógł ocenić mój stan. Spotykany na korytarzu zaczpiał, pytał co i jak, doradzał, żartował. Zawsze jak miał dyżur to przychodził, pytał czy mam jakieś wątpliwości co do karmienia, pielęgnacji dziecka. Super. Rodziłam na PCK. Pozdrawiam serdecznie i życzę udanej ciąży. Mama 2-miesięcznego Bartusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Lemański Jarosław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 13:36 czy to ten ,ktory przyjmował kiedys na ul .strezackiej ,on chyba ma chyba ponad80 lat ,chodziłam do niego w latach 1977 ja miałam wtedy 22 a on chyba z 50.To on nie na emeryturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietka Re: Lemański Jarosław IP: *.ajd.czest.pl 16.03.07, 14:34 nie, z tego co mi wiadomo dr J.L. jest synem tego lekarza, o którego pytasz Odpowiedz Link Zgłoś
marlen16 dr.Betcher 15.02.06, 20:55 Bardzo proszę o wypowiedź na temat skuteczności leczenia bezpłodności przez dr.Betchera.W najbliższym czasie mam być poddana inseminacji a tu dochodzą do mnie coraz to gorsze opinie na jego temat.Proszę napiszcie o swoich doświadczeniach itych dobrych i tych złych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetea.R Re: dr.Betcher IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 10:51 Na forum Zdrowie jest forum Niepłodnośc i Kliniki tam znajdz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspert Re: dr.Betcher IP: *.man.czest.pl 12.03.06, 19:28 Dziewczyny! betcher nie ma sprzetu do zaplodnien invitro!!!!!!!Invitro kosztuje 6000 zł ,anie jak wizyta!!! Do szpitala kieruje jedynie na badanie HSG, czyli sprawdzenia drożności jajowodów. Badanie nie przyczynia się do leczenia niepłodności tak jak Betcher opowiada!!!! NIE MA SENSU ŁADOWAĆ JEGO KIESZENI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: dr.Betcher IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 16:36 idź na inseminację :o) życzę, by sie udała, choć to tylko 15% szansy. POLECAM!! szczególnie ciepło tego lekarza. Mówią tu, ze zdziera, ja nie płaciłam wiecej jak u innych a nawet mniej. Inseminacje robił darmo na kasę chorych, a nie jak gdzie indziej (Łódż, warszawa) za najmniej 1500 zł albo nawet 6000 zł. Wizyty nie były uciązliwe tj. niewystane umówione co do minuty, kiedy lekarz stoi w drzwiach i na mnie czeka i wita z otwartymi rękami :o) to miłe! :o) Dla mnie był miły i wesoły. Jeżeli ktoś sam jest dzik to lekarz na siłe nie będzie go rozweselał. :o) Nie wyszłam z gabinetu dopóki nie odpowiedział na wszelkie moje pytania. Zawsze rzeczowo, z super porównaniami, bym dobrze zrozumiała. Miły dla męża, tez był przy każdej wizycie. Wizyt nie było wcale więcej jak u innych lekarzy. piszecie, że wymyśla choroby by wiecej chodzic do niego. Akurat u mnie sie to nie sprawdziło. Choroby wyleczył - ciąża się poojawiła. a oto mi chodziło :o)Badania za darmo iu na miejscu w gabinecie - nie musialam latać po szpitalach. Wystarczy, ze czymś sie zmartwiłam, zaraz mogłam zadzwonić o każdje porze dnia i nocy. zawsze odpowiedział i nie wyzywał ze mu sie przeszkadza. Nawet wręcz przeciwnie w stylu "dobrze, ze pani zadzwoniła" starał sie nie tylko naprawić cialo, ale wyleczył moją psychikę. nawet gdy sie leczyłam, wiele kobiet mówiło, nie idź tam - to konował. ja ufałam. dobrze zrobiłam. Nie dosc, że miło i sympatycznie (powtarzam dla mnie - bo radzę, to to samemu trzeba sobie lekarza wychować - jak sie jest dla niego miłym i wesołym - sam taki będzie). Fachowo - w rok wyleczenie i zajście w ciążę - po udanych zabiegach. Nie jak gdzie indziej straciłam w sumie 4 lata i nic. Nie "wymyślali" chorób, to ich nie lezyli. proste. :o/ WIEC POLECAM gdy staracie sie i dziecko!!!! i to podpisuje wszystkimi rękami, nogami oraz wszystkimi rękami, nogami synka i męza i babć i dziadków!!! Prowadzenie ciązy: owszem. jak to on. leżałam. ale miala rację. może nic by nie było . sam powiedzial tak: moze Pani nie leżeć jak mówię. ale jak sie coś stanie to nie daruje sobie Pani tego, że nie uwazała. Dla własnego spokoju lepiej poleżeć...stracic 5lat starań? lepiej nie. nie wyciagał kasy. wiele wizyt darmowych. nawet tych na zyczenie - raz tak miała - myslałam,z e dziecko trace (psychika) - zadzwoniłam, przyjał od reki pomiedzy pacjentkami, uspokoił, pokazal co sie stalo i ze to oki. a poród? załatwił wszystko. nie zapłaciłam ani grosza. był na czas, wtedy kiedy trzeba, wszystko ustawił, przyjeżdzał potem nieraz tylko po to, by zobaczyc co u mnie. choć nie było mu po drodze. dla mnie to RODZINNY WSPANIAŁY LEKARZ. Mówcie sobie co chcecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLA Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.pcz.pl 16.02.06, 11:17 DR. SURÓWKA-SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
zaba993 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 16.02.06, 14:05 Czy dr Surówka posiada w gabinecie w Medyku USG i ile kosztuje badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
oskarek05 Re: dr surówka 16.02.06, 17:13 W Medyku u dr Surówki jest usg ale dodatkowo płatne chyba 40zł, ale robi w szpitalu na PCK za darmo po wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba993 Re: dr surówka 16.02.06, 17:44 Dziękuję za odpowiedź, a może prowadził u którejś z pań ciąze, albo był przy porodzie? Byłabym wdzięczna za opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k... Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: 212.160.172.* 16.02.06, 20:20 Popieram wszystkie negatywne wypowiedzi na temat Pani dr Adamkiewicz, swoje pacjentki traktuje obrzydliwie ( mimo, że byłam prywatnie i płaciłam słono za wizytę), po pierwszej wizycie, musiałam się zgłosić następnym razem po wypisanie recepty, odbiór jej kosztował kolejne 70 zł!!! Polecam dr Górniaka, jest świetny i przyjmuje w Poradni Kobiet na Nadrzecznej, także prowadzi prywatny gabinet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 21:36 Co sądzicie o doktorze Maćkowiaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi a czy ktoś mi powie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 22:31 do którego lekarza ginekologa ma się udac kobieta po 40-stce, bo tylko o rodzących piszecie. Ja chciałabym sie dowiedzieć na co mam być przygotowana bo wiadomo, wiek juz nie ten :)) Byłam u p. dr Rubik ... ale niestety... mam niedosyt informacji. Owszem miła, wydaje się być kompetentna ale ... jak zwykle ... czego sama nie potrafi odesłała do kolegi, oczywiście z liscikiem polecającym ... ale raczej nie stać mnie nie usługi tego Pana :))) A teraz serio ... Poszukuję Ginekologa, który potrafi rozmawiać o menopauzie, o tym jak się objawia oraz o tym czy moje dolegliwości to juz to ... czy jeszcze nie?????????????????????????? Mam nadzieję, że dojdziemy w końcu do jakiegoś consensusu, skoro nawet partie polityczne - o jakże różnych programach - potrafią się ze sobą porozumieć :))) Liczę na solidarność jajników i dobre rady. Gdyby to czytał jakiś lekarz to też niech pomoże w potrzebie :))) Pozdrawiam wszystkich, którzy pisza i czytaja, Baśka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: a czy ktoś mi powie ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:40 hej!! ja serdecznie polecam Ci doktora Dubnickiego, przyjmuje na ulicy Ks. Popiełuszki, tel. 0343240378!! pracuje w szpitalu na parkitce, może przyjmuje w przychodni, ale ja nie orientuję się gdzie. chodzę do niego prywatnie, bo warto!! pierwsza wizyta 70 złoty z USG, kolejna 60 zloty, na częstochowskie realia to nie jest dużo!! można liczyć na swobodną, długą rozmowę, nie ma ograniczonego czasu badania i rozmowy, jedyny lekarz, który nie sugeruje się "ilością" obsługiwanych pacjentek tylko jakością wizyty!umówisz się na daną godzinę to wchodzisz, czasami jest jakieś opóźnienie, ale na każdą pacjentkę przeznacza minimum 30 min! ja jestem młodsza od Ciebie o ponad 10 lat, ale chodzi do niego moja mama /starsza od Ciebie o 10 lat, przeżyła menopauzę i super się czuła/, siostra, ciocia i wiele innych osób!! ja rodziłam też z Panem doktorem i jestem bardzo zadowolona! polecam marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona33333 Re: a czy ktoś mi powie ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 17:36 Polecam dr Zofię Stokłosę - Brzezin. Moja mama się u Pani doktor leczy ( podobnie jak ja; a i przypuszczam, że chodzi Pani o dolegliwości związane ze zmianami hormonalnymi? ). Leżała u niej na oddziale i była była bardzo zadowolona z wyniku przeprowadzonego zabiegu, no i z zainteresowania jakie przejawiała po. Więcej informacji na temat Pani doktor znajdzie Pani niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.man.czest.pl 16.02.06, 23:36 Ja tez już nie pójdę do pani ADAMKIEWICZ. Byłam kilka razy i nie jestem zadowolona zamiast coś mi przepisać albo poradzić to szybko przebadała i ciągle "proszę przyjść po następnej miesiączce" i tak kilka razy a kasę za wizyte brała. Zastanawiam się tylko dlaczego ma tak dużo pacjentek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 01:05 Dziewczyny, uwazajcie na dr Bednarska! Po pierwsze badala mnie tak, ze zwijalam sie z bolu, po drugie chciala mi wypalic nadzerke w PRZYCHODNI za 200 zl. Dopiero dzieki Doktorowi Bilskiemu dowiedzialam sie, ze wypalanie nadzerki w moim wieku jest: po pierwsze niepotrzebne, a po drugie jest to bardzo szkodliwe dla dziewczyny ktora jeszcze nie rodzila. Dr Bilski - polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re:Dr Bilski - super, polecam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 01:08 Nie polecam rowniez dr Binczyka. Moze kiedys byl on dobrym lekarzem, ale niestety juz nim nie jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re:Dr Bilski - super, polecam! IP: *.klobuck.sdi.tpnet.pl 08.08.06, 10:07 To super!!! Jestem w ciąży i zaczełam chodzić do dr Bilskiego. Szukam na forum opini o nim ale...to dopiero pierwszu na który trafiłam. Dziewczyny jak miałyście jakiś kontakt z dr Bilskim, napiszcie - proszę o opinie. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re:Dr Bilski - super, polecam! IP: 77.255.87.* 27.01.10, 09:06 Jak najbardziej polecam Dr.Bilskiego ,prowadził moja ciążę i cały czas jestem pod jego opieką.Może nie jest tani ,ale który teraz jest tani:)POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda C Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 09:17 tylko nie SURÓWKA!!!, błagam mojej teściowej powiedział, żeby sobie wykupi,ła miejsce na spentarzu!!! przy pierwszej wizycie! koszmar! koleżance powiedział, że ma guza na macicy i trzeba operować, a okazało się potem ze nic nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:06 Co sądzicie o dr Maćkowiaku? Przyjmuje prywatnie na ul. Czecha na Północy a pracuje w szpitalu na Parkitce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:21 Piszę o dr Maćkowiaku bo chciałabym poznać Wasze opinie. Jestem jego pacjentką ok 1,5 roku i jestem bardzo zadowolona. Miły i przyjazny lekarz, można się pytać o co tylko chcemy a on będzie tłumaczyć do skutku. Chciałabym zajść w ciążę i nie wiem właśnie czy będzie odpowiedzi do jej "prowadzenia". Jeśli któraś z Was była jego pacjentką w ciąży to bardzo proszę o wiadomości czy byłyście zadowolone. Interesuje mnie również to jaki jest przy porodzie. Z góry dziękuję :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIlka Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:11 Ja w częstochowie nie znam żadnego dobrego.Doprowadzili mnie do stanu krytycznego i musiałam w młodym wieku przejść dwie poważne operacje.Jestem pod opieką dr Sodowskiego -ordynatora ginekologi i położnictwa szpitala miejskiego w Rudzie śląskiej.To bardzo znany doktor, i przede wszystkim człowiek.Dzięki niemu żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
barb42 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 18.02.06, 20:56 Zadowolona jestem bardzo, zarówno z porodu - pisałam juz o tym duzo wcześniej, jak i teraz jako pacjentka nie podwójna. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monmilsur Re: dr.Grabska 25.07.06, 20:12 witam,od niedawna jestem pacjetka dr.Grabskiej.chcialabym poznac wasze opinie,poniewaz slyszalam roznie o niej. Odpowiedz Link Zgłoś
apia5 Re: Lista Dobrych ginekologów w Częstochowie 26.02.06, 17:34 W sierpniu tego roku spędziłam 11 dni na położnictwie w szpitalu na PCK. Podczas tego pobytu można wile zaobserwować i wyrobić sobie opinię na temat tego który lekarz jest dobry, który zły, który patrzy na ciebie jak na pacjenta, a który jak na przedmiot zarobku. Osobiście uważam, że jest tam wilu dobrych lekarzy, ale to jest ocena subiektywna. Zaliczyć można do nich Kowalskiego, Mikołajczyka, Nejmana, Surówkę, Ordynatora ( nie pamiętam jak się nazywa )itd. Jednak najgorszy był Jędryka , który na wstępie podczas wizyty wieczornej powiedział, że chce mieć spokojną noc, a ja mu mogłam w tym przeszkodzić bo miałam od rana skurcze po odstaiwniu leków przez ordynatora, ten zaaplikował mi ponownie leki a rano się im tłumaczył, że nie zauważył wpisu w karcie ( oczywiście wcześniej go informowałam że jestem"przeznaczona" do porodu bo istnieje już bezposrednie zagrożenie dla życia i zdrowia dziecka) I bardzo mi się nie podobało podejście do pacjentek Jagielskiego, który bardzo sie wdzięczył nad swoimi pacjentkami a pozostałe traktował jak przykry obowiązek. ( Moim lekarzem był Kowalski - polecam ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 15:31 Czy któras z was miala zakladany krazen na szyjke macicy, który ma zapobiegac przedwczesnemu porodowi? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna261 Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE 18.02.06, 20:52 Pyzata25 przeczytaj odpowiedź na swoją prośbę proszę, pozdrawiam Martyna!! Odpowiedz Link Zgłoś
pyzata25 do Martyny261 28.02.06, 08:22 Witaj Martyna nie wiem o jaką odpowiedź chodzi ? Czy to chodzi o klinikę w Katowicach przy ul. Żelaznej 1. Daj znać, a napewno przeczytam. Serdecznie pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna261 do pyzata 25 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 12:12 hej Pyzata!! z utęsknieniem czekała, aż przyczytasz moją odpowiedź!! tak chodzi mi o klinikę PROVITA w Katowicach!!! jeśli naprawdę pragniecie mieć dzidzi, to bezzwłocznie wybierz się z mężem tam na wizytę, czasami trzeba trochę czekać, więc nie zwlekaj!! bardzo chcę Wam pomóc, bo kiedyś też potrzebowałam takiej pomocy, az w końcu ja otrzymałam i dziś jestem bardzo szczęśliwa!! a tam na pewno masz szansę na zajście w ciążę i urodzenie zdrowego dzidziusia!! tam naprawdę są fachowcy (dr Grettka, dr Ogrodnik)!! powodzenia, pozdrawiam Was i trzymam kciuki razem z moją malutką Marcelinką!!! Buźka, pa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cece Dr. Witkowska IP: 82.160.8.* 19.02.06, 20:50 Co sądzicie o dr. Witkowskiej. Chodzi mi o prowadzenie ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dr. Witkowska IP: *.21.pl 22.02.06, 16:30 Mnie dr.Witkowska prowadziła ciąze i polecam ją z całego serca.Jestem jej pacjętką juz pare lat i nie moge złego słowa powiedziec.Fachowa i miła.Jak sie cos dzieje natychmiast reaguje.I przede wszystkim zna sie na rzeczy, a do tego zawsze odpowada nawet na "śmieszne' pytania bardzo powaznie.Dzięki niej mam sliczna i zdrowa córeczkę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Dr. Witkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:12 jesli polecacie jakiegos lekaza to piszcie wiecej szczegolow w stylu, adres, cene wizyty, bo to tez bardzo wazne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apalinka Ranking po 200 postach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:20 ZROBIŁAM RANKING PO 200 SPRAWY SIE MAJA TAK: nAJWIECEJ POZYTYWÓW - NEGATYWÓW MAJA: Korn -6:0 Strzelczyk-5:0 Sikora-7:3 Grabowski-6:3 Owsiejko-5:3 Pani Adamkiewicz-0:9 Szary -5:10 Rubik -6:8 Słabikowski -5:6 Betcher -2:6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Ranking po 200 postach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 00:11 Apalinko-niezła jesteś. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirecki Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 09:44 A co powiecie o niedouczonym Betcherze (chyba tak pisze sie to nazwisko?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ginekolodzy IP: *.kl / 80.50.214.* 22.08.06, 11:04 czesc wam wszystkim a co powiecie ciekawego na temat pani stefani frumus duczkowskiej przyjmuje na kiedrzynskiej? moje gg 267 39 19...lub mail lara6@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: APALINKA RANKING PO 400 POSTACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:46 ZROBIŁAM RANKING PO 400 SPRAWY SIE MAJA TAK: NAJWIECEJ POZYTYWÓW - NEGATYWÓW MAJA: Korn -11:0 Strzelczyk-9:1 Blukacz -10:2 Sikora-10:5 Pawinska - 8:2 Grabowski-8:3 Owsiejko-5:3 Pani Adamkiewicz-1:11 Muskała - 0:5 Szary -7:13 Betcher -4:10 Rubik -11:13 Słabikowski -8:8 Olek -5:7 Bińczyk - 5:5 Same negatywy maja tez: Pan Adamkiewicz(5),Pan Muskała (3),Dybalska(2), Całus-Oleksik(2),Minkner (2),Witkowska(2) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka 13a Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 14:55 Nie zapomnij o dr Piotrze Oleksiku. Jest nie tylko bardzo dobrym lekarzem, ale również porzadnym i bezinteresownym człowiekiem. I nie było o Nim żadnej negatywnej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa ranking? IP: *.man.czest.pl 20.02.06, 15:14 a co z dr Cezarym NAJMANEM? też go dużo osób chwali a nic o nim nie wspominasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala PAWINSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 15:36 dziewczyny dajcie mi namiary na prywatny gabinet dr Pawinskiej. Moze wiecie ile kosztuje wizyta i cytologia? Czy dr ma w swoim gabinecie USG? Pilnie prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: PAWINSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 19:10 ponawiam swoja prosbe. dziewczyny dajcie mi namiary na prywatny gabinet dr Pawinskiej. Moze wiecie ile kosztuje wizyta i cytologia? Czy dr ma w swoim gabinecie USG? Pilnie prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: PAWINSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:20 Hej mała!! Pani doktor przyjmuje prywatnie w przychodni na przeciwko Zakładu Energetycznego, ulica Armii Krajowej, w gabinecie jest sprzęt, do końca nie wiem czy USG, ale chyba jest!! wizyta waha sie w granicach 70 zlotych!! ale dlaczego pani Pawińska? nie polecam. przepraszam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: PAWINSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:17 dzieki martyno za odpowiedz. Pytasz dlaczego dr Pawińska? Poszukuje pani doktor i szczerze mowiac wahalam sie pomiedzy Pawinska, Owsiejko, a Adamkiewicz! Sama juz nie wiem ktora dr wybrac, moze mi kogos polecisz? Prosilabym o podanie adresow prywatnych gabinetow. Dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna261 Re: PAWINSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 13:18 Muszę Ci powiedzieć, że wiele przeszłam jeżeli chodzi o środowisko lekarzy ginekologów!! byłam w ciąży i od tego momentu zaczął się problem wyboru kogoś naprawdę wyjątkowego!! po szczegołowych badaniach środowiska dotarlam do doświadczonej Pani doktor Pawińskiej, do ktorej chodzila prawie cała moja rodzina, byla dla mnie lekarzem godnym zaufania!! to właśnie ona stwierdziła moją ciążę!! dramat zaczął się wtedy, kiedy bez głębokich badań i wczytania się w mój organizm stwierdzila,że mój dzidziuś może być chory,tzn. nie rośnie,i urodzić się jako wcześniak. ta informacja wbiła mnie w krzesło na parę godzin. Byłam wtedy według niej w 6 miesiącu ciąży, a dzidziuś mialo wagę i wzrost odpowiadający 5 miesiącowi, chciala polożyć mnie tak po prostu do szpitala na oddzial patologii!! koszmar, to by mnie wtedy zabilo!! pani doktor przed postawiewieniem tak drastycznej diagnozy nie wzięła pod uwagę jednego małego szczególiku, że ja po prostu póżniej zaszałam w ciążę o cały miesiąc!! ona sugerowala się tylko datą mojej ostatniej miesiączki (która była nie regularna, ale wg niej to chyba nie był problem)!! dzidziuś po prostu urodził się o cały miesiąc póżniej niż wyliczyła to pani doktor, zdrowy, a ja szczęśliwa. przezyłam wtedy wiele niepotrzebnego stresu, lekarz z takim doświadczeniem nie powieniem popelniać takich błędów!! od tametej diagnozy nie byłam już u pani doktor i dlatego odradzam!! moją ciążę prowadzili dalej lekarze z Bytomia, których polecam (pare postów wyżej sa dokłane adresy na odpowiedź dla PYZATEJ25)!! ale jeśli Ty poszukujesz lekarza w Częstochowie, nie jesteś w ciąży,nie masz innych poważnych problemów to na pewno odradzam wszystkie panie doktor, które wymieniłaś!!!!!! proponuję Ci udać się na wizytę do Pana doktora i mogę polecić z całą pewnością jednego Marka Korna, przyjmuje w bramie w III alei za restauracją KFC, wizyta w granicach 80 złoych z USG!! niesamowity fachowiec w tej dziedzinie, kompententy, mily, rzeczowy!! gorąco polecam, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynaa Re: PAWINSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 13:47 Popieram Martyna261 Dla mnie wszystkie kobiety ginekolodzy to zniczulice. Polecam Marka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś