Dodaj do ulubionych

Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 18:31
Krykowski to chyba ten facet który był kierownikiem na Limanowskiego tu
ludzie pamiętają jak zaginął cały transport okien i znalazł się po
interwencji w ZGMie.
Obserwuj wątek
    • Gość: bobas Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:00
      To są jaja.Bez komentarza.
    • Gość: statysta Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 22:21

panie prezydencie i cała koterio wasz brak wiedzy i rozumu po raz koleiny
      daje o sobie znac .Trzeba was pogonic jak Kaczyński komuchów . Swoim
      postępowaniem gwarantujecie,że następny prezydent będzie komuchem lub innym
      lumpem.Jednak macie rodowów czekistów bo metody jakie stosujecie w tej sprawie
      to czysty Feliks Edmundowicz Dzierżyński . Szkoda wami się zajmowac.
      • Gość: baba jaga Re: IP: *.proxy.aol.com 05.11.04, 23:02
        nie wpuszczac nikogo do domu,musza miec nakaz z policji zeby wejsc!!!!!oni nie
        maja prawa wejsc do twojego mieszkania!!!!!
        • Gość: Corka PREZYDENCKA PARANOJA IP: *.prenet.pl 05.11.04, 23:13
          No nie.....ktos chyba w Urzedzie i ZGM 0-e upadł na głowe.
          I chyba wiem kto !!!!
          Od kiedy to mozna sobie ustalac czynsze w/g tego co pomysli nasz JWP
          Przezydent?
          Popierałam przeglady mieszkań, ale nie przypuszczałam, ze pociagnie to za soba
          wzrost opłat za to ze ktos dba o cudze mienie.
          Uszczelki?
          ]prosze samemu wymieniac w swoich zasobach. Nikt nie musi tego robic za
          właściciela.
          Najemcy płaca czynsz a o mieszkania maja dbać właścicele.....za czynsz.
          Teraz juz wiem skad ZGM weżnmie forse na pokrycie szalonych inwestycji.
          Ładnie ładnie.... ludzie dostaja mieszkania w stanie ktory duuuzo by
          życzył.wkładaja w to swoje pieniadze, a ZGM-właściciel chce oprocz czynszu
          jeszcze dodatkowa kase?
          A OKNA BEDZIE WYMIENIAŁ ZA 14 LAT.............
          KPINA.
          A nasz Pan Prezydent juz chyba za dużo sobie pozwala.
          Nawet czasy komuny nie pamietaja chyba takiego despotyzmu.
          UFFF dobrze że jeszcze tylko zostały dwa lata !!!!
          tylko qurcze ile jeszcze mozna w tym czasie nabroić?

Miałam nie iść na głosowanie wcale...ale teraz pojde i wybiore nawet kloszarda
          byle nie Prezydenta za ktorego doczekaliśmy
          NOWYCH LEPSZYCH CZASOW CZĘŚTOCHOWY............już nie wojewodzkiej

• Gość: Ruda ReNo tak a mnie się nie słuchano! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 11:33
            No i co , wyszło na moje!
            Przegląd ,jak przegląd..
            Ruda
            • Gość: Wlodek Re: ReNo tak a mnie się nie słuchano! IP: *.vc.shawcable.net 07.11.04, 00:29
              Toz wlasnie to mialem napisac.
              I NIE GRATULUJE SUKCESU !!!-((:
              Jest to blade .....
              I Ruda, to nie sa amerykanskie zwyczaje....
              Uoj! Nie.
          • Gość: gość CÓRKO IDZ SIE LECZYC DO KUMPLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 03:35
            autorce tego artykulu jak zwykle pomieszalo sie wszystko ze wszystkim. chodziło
            jej zapewne o czynniki podwyzszajace stawke bazowa. to przyjela rada Miasta a
            nie prezydent. w dodatku za czasów twoich partyjnych kumpli z SLD. bo tak
            nakazuje ustawa.

jak sie o czyms pisze to trzeba sie na tym choc troche znac. ojj juz widze te
            sprostowania.....
          • Gość: ble nie otwierajcie drzwi IP: *.ids.czest.pl 08.11.04, 08:44
            nie ma takiego obowiązku
      • Gość: wyborca Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.org 07.11.04, 09:58
        Jak Wybraliscie Wrone to krakajcie tak jak ona ...
    • Gość: velvet Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:04
      Największą bolączką Częstochowy jest jest jej prezydent to cymbał,
      złodziej,szelna i plugawy oszust i takich jak on powinno się na Placy
      Biegańskiego publicznie ukarac, ale ta świnia została wybrana przez
      społeczeństwo niestety. WRONA SKONA i oby jak najszybciej Pozdrawiam wszystkich
      przeciwnych prezydenturze złodzieja
      • Gość: Częstochowianin Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 09:08
        do- velvet- ty człowieku (o ile jest w tobie trochę człowieczeństwa) chyba
        jesteś z pokrewniony z SB-kami lub inną czerwoną nać żeby tak pisać. A
        złodziejem jesteś niestety ty bo każdy sądzi według siebie.
    • Gość: czejan szkda że wrony..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 09:42
      Szkoda że wrony nie odlatują do ciepłych krajów. :)
    • Gość: Axl Już naprawde bija palma ZGM IP: *.prenet.pl 06.11.04, 11:54
      Nie dodaje ludziom ZGM ani grosz na remont, apotem podnosi czynsz. Jakaś
      paranoja. Mam rade dla tych którzy mają wysokie czynsze. Zamurujcie okna w
      domu, to standard się obniży i bedzie maly czynsz! Albo wyprowadźcie w blokach
      na korytarz wode i ubikacje.
      • Gość: Corka Re: Już naprawde bija palma ZGM IP: *.prenet.pl 06.11.04, 13:53
        Czestochowianin napisał......
        do- velvet- ty człowieku (o ile jest w tobie trochę człowieczeństwa) chyba
        jesteś z pokrewniony z SB-kami
        >A DLACZEGO AKURAT Z SB-kami? czy tylko ś-cy mogą krytykować to co jest prawda?
        lub inną czerwoną nać żeby tak pisać.
        >a ty pewno z tej czarnej maśći i w jednym gnieżdzie z Miłóściwie nam panujacym
        Prezydentem? masz łapeczki CZYŚCIUTKIE?
        A złodziejem jesteś niestety ty bo każdy sądzi według siebie.
        >no widzisz.....TY PEWNIE TEŻ WEDŁUG SIEBIE CO.....czarny?

• Gość: Dziadek Re: Już naprawde bija palma ZGM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 14:59
          Do córki.Bardzo mądrze piszesz, ja Cię rozumię i przyjmuję twoją ofertę.
          Od 01.01.2005r, wprowadzam się do Twojego mieszkania tylko musisz wstawić
          okna szczelne i wygłuszające(mogą być plastiki) podłoga musi być drewniana
          (może być parkiet)łazienka z prysznicem i wanną ubikacja osobno. Możesz dać
          też samochód najlepiej diesel pamiętaj o tankowaniu.
          Ja będę to używał, a Ty tylko poniesiesz koszty tego wszystkiego,(przecież to
          jest Twoja własność) Ja w dowód wdzięczności będę raz na kwartał składał skargę
          do policji i do straży miejskiej (komitetu partii już nie ma) na ciebie: że nie
          myjesz okien, nie sprzątasz itd. Będę płacił Ci czynsz 0,02zł/m2/miesięcznie.
          • Gość: Anna Re: Już naprawde bija palma ZGM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 15:38
            Co Ty czepiasz sia Córki,a co to wielkiego ZGM robi dla mieszkańców.
            Tam gdzie ja mam wątpliwe szczęście mieszkać to stare ponad stu letnie bloki.I
            co ?ano pstro! Stare zlasowane mury, nie ocieplone ściany, okna stuletnie,
            trzony kuchenne stare, podłogi zarywajace się, piwnice zalewane ,WSZYSTKO STARE!
            Lokatorzy robia łazienki, kłada glazurę , wymieniają podłogi i okna oraz
            drzwi.A gdzie farba do pomalowania od zewnatrz okien i drzwi?Ogrzewanie w
            przemarzających ścianach?Wentylacja którą sąsiedzi zapychaja workami foliowymi
            by nagrzać mieszkania! Stare rury i nowe niby instalacje które nieszczelne
            rozsiewają odór gówien i takież wylewy do piwnic.i co kiedy ktoś uzdatni te
            mamuty do mieszkania zjawiaja się lotne brygady i walą ekstra czynsz!
            My musimy grzac węglem, wynosić popiół, marznąć w nieocieplonych mieszkaniach i
            a płacić jak za bloki cywilizowane.
            • Gość: gość HOMO NIE WIADOMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 03:29
              TO SIE WYPROWADZ. NIKT CI NIE KAZE MIESZKAC W TYM LOKALU.
              ZNAJDZ SOBIE INNY.
              MAMY W TYM KRAJU WOLNOŚĆ I DEMOKRACJE - NIKT TAM CIE NIE TRZYMA.
              NIESTETY TAKZE DLA TAKICH HOMO SOVIETIKUS JAK TY.
          • Gość: Córka Re: Już naprawde bija palma ZGM IP: *.prenet.pl 06.11.04, 17:52
            Heeejjj Dziadek.
            Jak byś to wszystko u mnie widział.
            Patrz mam już to wszystko, ale jakoś mi do sublokatora nie pilno.
            no chyba ,ze masz kase i mnie jeszcze w tym utrzymasz hahahhhaaa
            A wszystko to zrobiłam jak juz sobie mieszkanko wykupiłam, bo gdyby przed
            wykupieniem, to policzyliby to jako własność ZGM i msialabym placić za
            mieszkanie jak za superkomfort /ktory sama opłaciłam.swoja kasa i pracą/
            Jesli jednak w dalszym ciagu bedziesz chciał to wszystko, to jak mnie bedzie
            pasowało to oddam Ci to za 0,02 zł/m /nie wiem skad wziołeś? taka cene?/
            tylko sprzatać, myć okna i wynosić swoje śmieci bedziesz musiał sam tak samo
            jak prać swoje slipy i skarpetki.
            Cena wynajmu jest teraz bodaj 2,40/m2...........
            • Gość: gosc geriatria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 03:38
              niech pani nie kłamie córko - wszystko co sie wkłada do mieszkania,
              rzeczoznawca odlicza przed wykupem od tego co wyceni .
    • Gość: szarak Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.21.pl / 213.199.204.* 06.11.04, 14:49
      czekam tylko, przyjedzie to dostanie w jape i oskarże go o napad.
      • Gość: Dziadek Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 15:03
        Szarak z tego co piszesz wynika że z szarych komórek zastał Ci tylko szary
        kolor.
        • Gość: szarak Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.21.pl / 213.199.204.* 06.11.04, 16:12
          to raczej panów z TBS-u rozum opuścił i ciebie dziadzia też
    • Gość: LOKATORKA Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.prenet.pl 06.11.04, 15:50
      FAKT, ŻE TO CO ZA PRZYZWOLENIEM PANA WRONY - PREZYDENTA ROBI "BYŁY" PAN
      KRYKOWSKI TO JAKIŚ ABSURD. CZY PO TO DBAMY O SWOJE MIESZKANIA ABY PÓZNIEJ ZA TO
      JESZCZE RAZ PŁACIĆ ? ANI JEDEN ANI DRUGI NIE MUSI Z WŁASNEJ KIESY ROBIĆ ŻADNYCH
      REMONTÓW BO IM TO SIĘ NALEŻY WSZAK TO ELITA MIASTA, PRZYDAŁABY SIĘ CHYBA JAKAŚ
      KOMISJA ŚLEDCZA ABY ZBADAŁA POCZYNANIA TYCH "ŚWIĘTYCH", A NAJPROŚCIEJ NIE
      WPUSZCZAĆ DO DOMU NA PRZESZPIEGI !!!!
      • Gość: YoYob Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 18:16
        Jęśli znacie państwo prawo to nie musicie nikogo do swojego
        mieszkania,wpuszczać jezeli nie macie życzenia ?.Moje mieszkanie moja twierdza
        nawet policja czy ksiadz bez waszej zgody nie mają prawa przekroczyć progu
        waszego mieszkania ,domu. Jest kilka wyjątków ale nie dotyczą one pracownikow
        gospodarki komunalnej.Obszernie pisał kilka tygodni temu tygodnik "Angora"
        wypowiadał się na łamach tej gazety prawnik odnośnie kogo możemy doswojego
        mieszkania lub domu wpuścić.Warto zapoznać się z tym artykułem.
        • Gość: Julian Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 18:39
          No to podaj link do tego artykułu lub zeskanuj go i zamieść tutaj niech inni
          poczytają.
          Co Ty na to szanowny YoYob ???????
          • Gość: YoYob Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:03
            Julian jest to Angora Nr. 40 pod tytułem "Polaku znaj swoje prawa " strona 26
            znajdziesz w archiwum Angory. Artykuł jest przedrukiem "Kulis" przepraszam
            dopiero dzisiaj miałem czas wejść na strone Gazety
        • Gość: m3 Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.11.04, 09:17
          ludzie, mówię to szczególnie do tych którzy wylewają tyle jadu. To są
          mieszkania k o m u n a l n e. Ich właścicielem jest Miasto a zarządza ZGM i ma
          prawo i obowiązek wykonywać uchwały Rady Miasta. Wybudujcie albo kupcie sobie
          mieszkanie. Poznacie smak własności.
        • Gość: Boozar Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.zim.pcz.czest.pl 07.11.04, 11:21
          Do swojego mieszkania nie musisz nikogo wposzczac - tyle ze mieszkanie
          komunalne (lokatorskie) nie nalezy do lokatora tylko do miasta .
          To tak jakbys ty wynajmowal komus dom ktory jest twoja wlasnoscia - ale nie
          masz prawa do niego wejsc - bzdura.
          Wlasciciel powinien moc wejsc i obejrzec swoja wlasnosc kiedy chce.
    • Gość: adwi Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 18:44
      to wszystko jest chore. tak jak chorzy są urzędnicy. a może prezydentowi potrzeba więcej pieniędzy na remont katedry. tam dopiero będą płacic za polepszenie standardu. obróć się w bok, drugi, do tyłu. i co widzisz? zawsze złodzieja.
    • Gość: gość Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:21
      ZGM to banda,niech lepiej wezmą się za to co do nich należy,człowiek nie może
      doprosić się o pomalowanie klatki czy porządek koło bloku.Paniusie pracujące w
      ZGM powinno się wysłać na kurs uprzejmego odnoszenia się do interesantów , bo
      odnoszą się do człowieka skandalicznie, a nie do oglądania mieszkań!Guzik im
      do tego co człowiek ma w domu ,bo oni na to nie dają.Krwiopijcy!!!!!policja
      nie ma prawa wejść do domu bez nakazu,a co dopiero paniusie z ZGMU.
    • Gość: Dziadek Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:55
      Niektóre poczynania włodarzy naszego miasta "wołają o pomstę do nieba"
      Niemniej przegląd mieszkań być może jest logiczny, albowiem ktoś dostał
      przydział i mieszkanie w poprzednich latach(płacił najniższy czynsz) popewnym
      czasie doprowadził wodę, zrobił lazienkę, toaletę czyli zwiększył koszty
      administracyjne utrzymania lokalu (kto ma za to płacić)Inny przez dziesiąt lat
      płacił śmiesznie niski czynsz i pewnie taki placi nadal, zniszczył podłogi, nie
      malował okien, klatkę pomazały jego dzieci a teraz chce od administracji remontu
      Dzieje się mu straszna krzywda że ktoś chce unormalnić warunki wynajmu
      mieszkania (przecierz jemu się wszystko należy, musi mieć na wódę, a mieszkanie
      niech mu remontuje miasto)i utrzymania minimum standartu.
      Jestem przekonany, że za pomalowanie mieszkania, okien, czy położenie kafelków
      w łazience nikt mu nie podniesie czynszu.Jeśli chce mieszkać w chlewie to nawet
      coroczny remont mieszkania nie zmieni jego przyzwyczajeń.
      Jeśli komuś jest krzywda mieszkać w "komunalce" niech idzie do bloków, albo
      wybuduje sobie dom.
    • Gość: Ivory Green Szambo is Name Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 00:32
      Panie atdeuszu napis z Pan do mnie to pogadamy o starych czasach w Rajskiej
      Dolinie w Olsztynie , wiele Pan obiecywał mojej mamie ale jakoś nie wyszło.
    • Gość: Niestety z Cz-wy Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.11.04, 03:14
      Cóż jaki prezydent takie i rządzenie miastem, a ZGM? Przechowalnia bagażu i nic
      więcej. Fachowiec może jest jeden, jeśli przypadkiem nie jest chory ;-). I dla
      jasności mówimy o elektryku z administracji.
      • Gość: Corka Odliczanie IP: *.prenet.pl 07.11.04, 05:42
        niech pani nie kłamie córko - wszystko co sie wkłada do mieszkania,
        rzeczoznawca odlicza przed wykupem od tego co wyceni
        To dlaczego ma sie podnosić czynsz jak ktoś podnosi standart mieszkania?
        A potem w opisie sprzedawanego mieszkania Rzeczoznawca zaznacza......
        okna - plastikowe......lub drewniane
        w łazience...glazura - lub lamperia
        ogrzewanie....co własne.....lub elektr.........lub piece
        kuchenka gazowa .....stara lub nowa
        stan mieszkania......dobry, zły
    • Gość: Sceptyk Re: Trwa wielki przegląd mieszkań komunalnych IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.04, 01:09
      No nie to jakiś ptasi cyrk kolejny raz z "wroną" w roli głównej. Przeniesienie
      kranu z dworu do mieszkania za własne pieniądze to podniesienie standardu.
      Takich mieszkań w ogóle nie powinno się ludziom obecnie oferować więc to raczej
      ZGM takim ludziom powinien dopłacić że im wartość mieszkenia podnoszą i jest
      mniej wstydu przed Europą.
    • Gość: Tewika Re:Dlaczego ZGM zmusza mieszkańców ulicy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 11:50
      Kosmicznej 3 do wymiany na ich koszt starych chodników na kostkę brukową?!
      Dlaczego nagabuje się w sposób bezczelny i natrętny,często starszych
      schorowanych ludzi do dodatkowych kosztów, skoro często ich nie stać nawet na
      wykupienie recept?! Czy następnym krokiem będzie łatanie dróg osiedlowych na
      koszt mieszkańców ?! Ktoś to sobie cwanie obmyślił, ciekawe tylko czy zgodnie z
      prawem !Chcę jeszcze podreślić, że ktoś chce się wykazać, zrobić to na pokaz,
      szkoda,że nie pomyśli o odnowieniu , odmalowaniu klatek schodowych, które
      pozostawiają bardzo wiele do życzenia, a mieszkańcy płacą na fundusz remontowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka