Dodaj do ulubionych

Jak to biurka na śmietnik!!!!! turbo idiotyzm.....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 22:15
To my żebrzemy o pomoc i o meble na Kozią a tu nikomu nie przyszło popytać i
rozdać te zbędne meble dla potrzebujących!To GW musi sprawę nagłaśniać !a J W
urzędnicy to czym myślą? dziwnie mi się kojarzy czym!!!!!!!!!!1
Angela i jak te komputery? Dotarły?
Pozdrawiam gorąco TWA i wszystkich czytajacych Ruda
Obserwuj wątek
    • Gość: Corka Re: Jak to biurka na śmietnik!!!!! turbo idiotyzm IP: *.prenet.pl 08.11.04, 22:42
      Qurde .....a o co chodzi?
      • Gość: Ruda Re: Jak to biurka na śmietnik!!!!! turbo idiotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 23:00
        Wejdż na czewę i poczytaj artykuł,
        Ukłony Ruda
        • Gość: corka Re: Jak to biurka na śmietnik!!!!! turbo idiotyzm IP: *.prenet.pl 08.11.04, 23:38
          llllllllllleeeeccceeeeee
          • Gość: wujo komuszki rzondzo to masz biurka na śmietniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 01:11
            głosowałaś na nich to masz
    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI AKCJA MEBLE IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 09.11.04, 10:01
      Urząd Marszałkowski skontaktował się z pełnomocnikiem Prezydenta Częstochowy
      ds. organizacji pozarządowych, Pawłem Rukszą. Pełnomocnik skontaktował się z
      organizacjami pozarządowymi, jest duże zainteresowanie. Sądzę, że meble zostaną
      jeszcze dziś przejęte.
      • jamajca Re: AKCJA MEBLE 09.11.04, 10:16
        co do mebli, to w ZUS który przenosi się z Okólnej na Dąbrowskiego, ma meble ze
        straej siedziby, z tego co się orientuję to część ma być sprzedana a część
        "wyrzucona"

Trzeba by tam się zakręcić, skontaktować z osobą odpowiedzialną za
        inwentaryzację, lub po prostu osobą kompetentną.
        • Gość: Ruda Re: AKCJA MEBLE teraz z ZUS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:28
          Właśnie , też mi przyszło do głowy , przecież w nowym nie może być starych
          gratów ......absolutnie!
          A co ze sprzętem komputerowym też chyba zmieniają , było nie było z naszych
          składek..........
          KRWIOPIJCY...................Ruda
          To o ZUS-ie :o)
          • jamajca Re: AKCJA MEBLE teraz z ZUS-u 09.11.04, 10:36
            > Właśnie , też mi przyszło do głowy , przecież w nowym nie może być starych
            > gratów ......absolutnie!

A ty jesli byś się wprowadzała do nowego mieszkania to razem ze starymi meblami ??

> A co ze sprzętem komputerowym też chyba zmieniają

sprzęt zostaje bez zmian ( z tego co ja wiem )

> było nie było z naszych składek..........

Przecież to instytucja państwowa, więc jakże by mogło być inaczej ?
            • Gość: Ruda Re: AKCJA MEBLE teraz z ZUS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:49
              Wyobraż sobie że ja za swoje kupuję i jeśli mnie nie stać to mam meble 25
              letnieNie żyję na wyrost bo wiem jakie mam finanse.
              A ZUS to niekwestionowany krwiopijca, składki są złodziejskie.
              Ruda
              • jamajca Re: AKCJA MEBLE teraz z ZUS-u 09.11.04, 10:56
                > A ZUS to niekwestionowany krwiopijca, składki są złodziejskie.

Jest rada na to :
                zamiast narzekać - zarejstruj firmę w jakimś raju podatkowym , np. wyspa Jersey.
                i ZUS, US masz z głowy , i juz nie narzekasz, i wtedy te 1000 zł co się zanosi
                co m-c do ZUS'u wpłać na rachunek inwestycyjny i o emeryturkę samemu się zadba,
                bez oglądania się na ZUS
                • Gość: Ruda Re: AKCJA MEBLE teraz z ZUS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:14
                  Ciekawe sprawy wypisujesz!?
                  Ja TU żyję i poprzez te gigantyczne składki nie mogę zatrudnić nowych
                  pracowników, nie stać mnie!
                  A gdyby były niższe to i bezrobocie by zmalało.
                  Kiedyś ZUS to były sensowne składki, ludzi było stać a dziś!!!!!!!!!!!1
                  Smutne to i ..PRZERAŻAJĄCE..................rUDA
                  • jamajca Re: AKCJA MEBLE teraz z ZUS-u 09.11.04, 11:29
                    Trzeba ruszyć głową - żyjemy w państwie prawa - więc jest pełno kruczków.

Jak chcesz wiedzieć więcej to poszukaj info w necie.

A co do tych mebli - trzeba by sie spieszyć z tym tematem, bo niedługo na Okólną
                    wprowadza się ZUS z Kopernika i może się nie udać przejąć niektórych mebli.
      • Gość: RA Re: AKCJA MEBLE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 12:28
        Byłem zainteresowany to pojechałem i zobaczyłem. Są to stare szafy i biurka,
        zużyte mocno. Jeżeli nikt im tego nie weźmie, to będą mieli problem. Na
        śmietnik teraz nie odważą się wyrzucić. Płyta pażdzieźowa nie chce się palić.
        • Gość: Pozarządowy Re: AKCJA MEBLE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 13:21
          Byliśmy i widzieliśmy. Z dużej chmury mały deszcz. Gazeta powinna sprawdzić nim
          napisze.
          • jamajca Re: AKCJA MEBLE 09.11.04, 14:31
            Z tego co ja widziałem, to było troche mebli w dobrym stanie.
            Może je już wywieźli.
            Chciałem dobrze.
            pozdro.
            • Gość: Corka Re: AKCJA MEBLE IP: *.prenet.pl 09.11.04, 15:39
              Jamajka.....Ty też zarejestrowałeś /łas/ firme na wyspach?
              podrzuć temat jak sie to robi?
              mam paru byznesmenow /nki/. ktorzy chetnie skorzystaja.
              A naszemu Zus-owi niech płaca Ci WIELCY ktorzy nie płaca wcale.
              Ja wygrałam kiedys sprawe z Zusem i otrzymałam nawet o0d nich odsetki
              w wysokośći naszych Karnych hihihihiii
              Ruda ma racje.
              Wielu rzemieślnikow zatrudnia pracown ikow na czarno, bo koszty utrzymania
              pracownika sa nebotyczne.
              I ZYS i US na tym traca.
              W myśl zasady, ze łyżeczką mozna sie najeść a łyżka tylko zachłysnać, ktos
              wreszcie powinien ten temat ruszyc.
              Bezrobocie, praca na czarno ......dobra teraz, a co z tymi młodymi ludzmi
              pracujacymi a czarno......i nie płacącymi składek? jak będą mieli wiek
              emerytalny?
              KTO im da emeryture?
              Jakis debil wymyslił Fundusze emerytalne PO CO pytam?
              I takie było hallo reklamy....Karaiby zamiast balii......a chyba bedzie
              odwrotnie
              • jamajca Re: AKCJA MEBLE 09.11.04, 15:55
                Gość portalu: Corka napisał(a):

> Jamajka.....Ty też zarejestrowałeś /łas/ firme na wyspach?
                > podrzuć temat jak sie to robi?
                > mam paru byznesmenow /nki/. ktorzy chetnie skorzystaja.

trzeba do tego dojśc samemu, przykro mi. Ale w necie są poradniki.

> Bezrobocie, praca na czarno ......dobra teraz, a co z tymi młodymi ludzmi
                > pracujacymi a czarno......i nie płacącymi składek?
                > emerytalny?
                > KTO im da emeryture?
                Jak sam na starość nie zarobi , to nikt im nie da tej emertyru
                > Jakis debil wymyslił Fundusze emerytalne PO CO pytam?
                co do funduszy - to jest dobra idea, tylko niestety złe są przepisy, gdyż i tak
                lwai część składki zostaje w ZUSie.
                Na ten temat również jest fachowa literatura.
            • Gość: skrzat55 Re: AKCJA MEBLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 21:15
              Dziękujemy za informacje o meblach . Jutro ktoś z ogniska pojedzie do ZUS
              zobaczyć biurka. Mamy nadzieję ,że będą w dobrym stanie. Meble są jak
              najbardziej potrzebne. Co do komputerów, to na razie cisza. Pszyszły tylko
              programy.
              • Gość: Angela Re: AKCJA MEBLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 12:24
                Witaj Ruda i reszta TWA! Jak ja tu dawno nie zagladałam, aż mi głupio, ale mam
                tyle spraw na głowie, brak czasu. Nie będę się już mieszała w sprawy Ogniska,
                bo przez to, że tak a nie inaczej załatwiłąm kilka spraw, to moja osoba została
                obrzucona błotem przez pewnych ludzi, wobec czego nie będę sie juz mieszała, a
                przynajmniej nie publicznie do tych spraw. Ale to nie jest głupi pomysł żeby
                kierowniczki Ognisk udały sie do ZUS-u i poprosiły o darowiznę mebli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka