Dodaj do ulubionych

Jest szyld CINEMA CITY!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 13:00
Wczoraj (właściwie dzisiaj okolo 2.30), kiedy wracałem z Portera, zobaczyłem jakieś dźwigi przy kinie na rogu. Spojrzałem do góry, a tam napis CINEMA CITY. W nocy na pewno będzie ładnie rozświetlał skrzyżowanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: redakcja Re: Jest szyld CINEMA CITY!!! IP: *.czes.gazeta.pl 19.11.04, 13:01
      A lada dzień nad wejściem od al. Kościuszki ma też pojawić się napis „Wolność”
    • Gość: MO Re: Jest szyld CINEMA CITY!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.11.04, 21:48
      Ja szyld zobaczylam dzisiaj jadac tramwajem. Milo mnie to zaskoczylo! Nareszcie
      widac postep tez na zewnatrz :))) Tylko ciekawe w jakim czasie po otwarciu kina
      bedzie mozna sie do niego naprawde dostac...Na pewno na poczatku bedzie
      straszny tlok...Poczekamy-zobaczymy! Pozdrawiam Forumowiczow!
      • youstynus Re: Jest szyld CINEMA CITY!!! 19.11.04, 21:52
        Przecież tam ma być 8 sal! :):) Myślę, że wszyscy się bez problemu
        zmieszczą :):) W końcu nie jesteśmy milionową metropolią :):)
    • Gość: Przemo Re: Jest szyld CINEMA CITY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 09:36
      Wszystko ładnie, pięknie - też się cieszę , że w końcu kino ruszy, ale wolałbym
      aby napis brzmiał po Polsku np: "Kino Miejskie". Mieszkamy w Polsce, a nie w
      kraju angielsko języcznym.
      • ka-8 Re: Jest szyld CINEMA CITY!!! 20.11.04, 11:32
        Wszystko fajnie, tylko widzisz, to nie jest kino miejskie, ale po prostu nazwa
        (marka) firmy która będzie jego operatorem. To tak jakbyś chciał żeby VW w
        Polsce używał nazwy "samochód dla ludu". :D LOL!
        • Gość: Bingo Re: Jest szyld CINEMA CITY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 11:59
          Entschuldigung-VW to "narodowy samochód"
          Pozdrowienia!!!
          • ka-8 Re: Jest szyld CINEMA CITY!!! 20.11.04, 12:06
            Wiem, ale dla potrzeb wypowiedzi dosłowne tłumaczenie byłoby mniej
            korzystne. :) Sam pewnie wiesz że dosłowne tłumaczenie często brzmi "kanciasto"
            i trzeba je trochę "wygładzić" przy generalnym zachowaniu sensu wypowiedzi. :D
      • Gość: xx Re: Jest szyld CINEMA CITY!!! IP: *.icis.pcz.pl 20.11.04, 14:16
        Bedzisz zadowolony bo kono bedzie sie nazywalo WOLNOSC.

Cinema City to tylko nazwa firmy.

• Gość: KAMil Re: Jest szyld CINEMA CITY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:34
      Byłem ostatnio w zabrzu w Multikinie i tam pisało że ma byćotwarcie MULTIKANA w
      Częstochowie.... q tu sie szyld CINEMACITY pojawia, może to ktoś wyjaśnić ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka