Dodaj do ulubionych

Podwyżka cen biletów MPK

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.05.01, 11:38
Podwyżka jest wielkim nieporozumieniem, jakość świadczonych usług jest na
strasznie niskim poziomie. Pozatym kontrolerzy biletów też nie są najlepiej
wychowani. Kolejna podwyżka a nic się nie zmienia. Na przystankach pojawiły się
jakieś blachy że dbamy o czystość i coś tam jeszcze ... na to mają zawsze
pieniądze (czyli w/g mnie i jeszcze kilku osób wydają kasę na bzdury).
Wszyscy pchają się do UE a nie wiedzą jak tam jest - ludzie mają tam więcej
pieniędzy - stać ich na miejską komunikację. A u nas ? Biednie i wciąż tak samo.
Kożystam z tramwajów i autobusów codziennie i jak tak dalej pójdzie to taniej
będzie kupić malucha i tankować na stacji CPN. Podobno dbamy wszyscy o ekologię
a jak tak dalej pójdzie to w autobusie i tramwaju napędzanym ekologicznym
paliwem będą siedziały dwie osoby - jakaś staruszka co nie ma maluch i kierowca
z obowiązku a obok będzie pędziło 5 maluchów i kopciło jak niewiem co.
Ciekawi mnie kiedy ludzie władzy się opamiętają i spamiętają się że pieniędzy
na wszystko co potrzebne i nie starcza tylko im!!!!!!!!!!!!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: MArcin Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.*.*.* 05.06.01, 08:44
      Całkowiecie się zgadzam. Jakość usług MPK w Częstochowie to delikatnie mówiąc
      KICHA. Najlepsza jest ta maniera nieotwierania przednich drzwi w autobusach.
      Nigdzie indziej się z tym nie spotkałem! Poza tym przystanki-bunkry być może są
      słodkie, ale nie dla mnie. Tablice o czystości zrobili chyba z szablonu z
      radosnych czasów. A rozkład jazdy - jak już jest, to i tak nie ma co liczyć,
      że "przyjedzie".
      Jestem Częstochowianinem na wygnaniu w Warszawie. Tutaj bilet ulgowy kosztuje
      1.20 zł, normalny 2.40 zł a mięsięczny ulgowy, uwaga!: 31.50 zł (na wszyskie
      rodzaje autobusów, tramwaj, metro). Autobusy,tramwaje (i metro) jeżdzą co
      chwilę i, delikatnie mówiąc, są troche lepsze. Jakoś się opłaca!
      • Gość: elle Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: 195.94.222.* 05.06.01, 15:58
        Ja też jestem na wygnaniu w Wawie. Widzę ogromną różnicę w standardzie
        komunikacji miejskiej tu i w Czwie. Fakt, że drogo, ale naprawdę dużo częściej
        jeżdżą autobusy, tramwaje, nie mówiąc o metrze, inna kultura kierowców, czysto.
        W Cz-wie jak wsiadam do autobusu, to wszystko się tu lepi od brudu. Nie jest
        to jednak dziwne, wszystko zleży od kasy. W Wawa – zwłaszcza gmina Centrum –
        najbogatsza gmina w Polsce. Po podwyżce w Cz-wie i tak nie ma co liczyć na
        podwyższenie standardu.
        • Gość: Marcin Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.*.*.* 08.06.01, 08:45
          Miesięczne w Wwie są znacznie tańsze!
          Ale... od września nam podniosą...
          • Gość: elle Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: 195.94.222.* 08.06.01, 09:46
            To prawda, że są tańsze. Zobaczymy co będzie we wrześniu, bo jak na razie
            Radzie nie udało im się uchwalić.
            Pozdrawiam, poza tym jak ci się żyje w Wawie?
            • Gość: Marcin Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.*.*.* 12.06.01, 13:29
              Ale ja słyszałem, że na pewno będą droższe, co jest związane z
              wprowadzeniem "kart miejskich" ... :((
              Poza tym żyje mi się fajnie, studiuję sobie na polibudzie, jem lody z Zielonej
              Budki i patrzę jak powiększa się przepaść.
              A Tobie jak tu (tam)?
              • Gość: elle Re: odp. do Marcina IP: 195.94.222.* 12.06.01, 15:11
                Ja z kolei tutaj studiuje i pracuje, dzięki czemu stać mnie na wynajęcie
                całkiem fajnego mieszkania. Tu żyje się bardzo szybko, przyjeżdżając do Czwy
                dziwie się, że tutaj chyba ludzie nawet wolniej chodzą po ulicach. Przepaść się
                powiększa to prawda, i to coraz bardziej. Współczuję ludziom, którzy kończą tu
                fabryki bezrobotnych typu WSP, naprawdę, zero szans. Z drugiej strony w Wawie
                też nie wszyscy się zmieszczą...
                Tak poza tym jakie knajpki lubisz w Warszawie? Ja mam sentyment do Hybryd, poza
                tym można tam całkiem dobrze i tanio zjeść.
                • Gość: Marcin Re: odp. do Elle IP: *.*.*.* 13.06.01, 11:16
                  Ja (nie)stety nie pracuję z prostego powodu - albo rybki, albo akwarium - nie da się pogodzić moich zajęc z pracą.
                  Wszyscy kumple którzy pracują mają pęłno egzamów w plecy, albo repetę, albo... ich już nie ma. Moż od przysz
                  lego roku (będę na IV) cos mi się uda. Zobaczymy. Co do knajpek itp, to nie bardzo mam jakies ulubione, ale
                  gdybys miała czas- koniecznie Cafe Antykwariat - napewno wiesz gdzie to jest - a jak nie to doj zanć.
                  • Gość: elle Re: odp. do Marcina IP: 195.94.222.* 13.06.01, 14:49
                    Cześć, może to dziwne, ale nie kojarzę takiej knajpki, gdzie to jest? Pozdr.
                    • Gość: Marcin do Elle o "antykw..." IP: *.*.*.* 18.06.01, 12:12
                      Jest to w centrum ul. Żurawia 45 tel.629-99-29, to jest jak idziesz
                      Marszałkowską z MDM w stronę PKiN (lewą stroną) skręcasz w lewo w uliczkę chyba
                      jedną wcześniej niż jest Cepelia ( i dawniej było Ving ). Pozdrawiam i
                      polecam!!!
                    • Gość: m Elle, jesteś tam? IP: *.*.*.* 21.06.01, 08:38
                      Elle, jesteś tam?
                      • Gość: elle do m IP: 195.94.222.* 25.06.01, 00:00
                        Jestem jestem, czy "m" to też "Marcin"?
                        Sorry, generalnie ostatnio rzadko zaglądam na Czwę bo okrutnie tu nudno.
                        Jak myślisz, z czego to wynika?
                        • Gość: Marcin Re: do m IP: *.*.*.* 25.06.01, 00:00
                          Tak ''m'' to Marcin.
                          Wynika to chyba z braku dostępu ludzi do sensownego netu. Poprzez telepsa to
                          można raczej text przesyłać. Ja mam dostęp do b.b.b.b. szybkiego łącza a i
                          gazeta nie działa rewelacyjnie.
                          Poza tym, tutaj nie ma zbyt wiele tematów, ludzi chyba nic nie interesuja - jak
                          np. ta cała podwyżka cen MPK. Natomiast sadzą jakieś głupoty, których nawet
                          nie chce się otwierać...
                          Jak Antykwariat?
                          • Gość: elle Re: do m IP: 195.94.222.* 25.06.01, 00:00
                            Dokładnie, nie chce się otwierać tych bzdetów. Sądzę, że w Cz-wie jednak coś
                            się dzieje, tylko ludziom się nie chce pisać i myśleć, a to już bardzo źle. Ha,
                            ha, ha, ale o podwyżce chciało nam się otworzyć, no i proszę. W Antykwarciacie
                            nie byłam, z braku czasu po prostu, ale na pewno przy okazji tam wejdę. Dzięki
                            za lokalizację. Opisz mi co warto zamawiać, jaki klimat itp. Pozdr.
                            • Gość: Pasazer Re: do m IP: *.dublin.indigo.ie 25.06.01, 00:00
                              Tak sobie przegladam czasem wypowiedzi ludzi z Cz-wy i narzucilo mi sie pare
                              mysli...

&#62Wynika to chyba z braku dostępu ludzi do sensownego netu.
                              &#62Poprzez telepsa to można raczej text przesyłać.
                              &#62Ja mam dostęp do b.b.b.b. szybkiego łącza a i
                              &#62gazeta nie działa rewelacyjnie.

ja przegladam nasza gazetke stad, z dublina, i jakos nie czuje tego ''wolno''...
                              (kiepskiej baletnicy...) A poza tym mialem troche lat tez modem w cz-wie i
                              korzystalem z uslug tpsy...bez przesady. Wg mnie ludki po prostu nie wiedza o tym
                              formum.

&#62W Cz-wie jak wsiadam do autobusu, to wszystko się tu lepi od brudu. Nie jest
                              &#62to jednak dziwne, wszystko zleży od kasy. W Wawa – zwłaszcza gmina Centrum –
                              &#62najbogatsza gmina w Polsce.

zalezy raczej od poczucia czystosci przewoznika...bajki w rodzaju ''nie mamy
                              pieniedzy na znaczek'' sa typowe dla polskiego braku logiki (i nie tylko w
                              komunikacji) i poty beda ludki ktore tlumacza niechlujstwo i brud brakiem
                              pieniedzy a nie szmaty tak bedzie dalej

&#62Współczuję ludziom, którzy kończą tu fabryki bezrobotnych typu WSP, naprawdę,
                              &#62zero szans.

przeciez nikt sila ich tam nie pcha

&#62Tablice o czystości zrobili chyba z szablonu z
                              &#62radosnych czasów. A rozkład jazdy - jak już jest, to i tak nie ma co liczyć,
                              &#62że "przyjedzie".

zapraszam do dublina - miasto w UE - przy komunikacji dublinskiej (autobusy)
                              czestochowa to szwajcaria. serio.

• Gość: Marcin Re: do m IP: *.*.*.* 27.06.01, 14:31
                                Skoro tak mowisz - wierze Ci. Tylko czlowiek bardzo szybko przyzwyczaja sie do
                                lepszego, w druga strone - troche gorzej...
                            • Gość: Marcin do elle IP: *.*.*.* 26.06.01, 00:00
                              Antykwariat to niezwykle specyficzne miejsce. Trudno tutaj coś szczególnie
                              polecać. Musisz sama zobaczyć!
                              • Gość: elle Re: do Marcina IP: 195.94.222.* 26.06.01, 00:00
                                Ok, naprawdę zachęciłeś mnie, żeby tam pójść. Na pewno przy najbliższej okazji.
                                Nie wiem jak ty, ale wkurza mnie, to że Warszawa jest tak rozgrzebana, podróż
                                na Żoliborz przez most za rondem Babka to koszmar!!! To się nigdy nie skończy.
                                Byłeś ostatnio w Czwie? Ja całe wieki nie byłam i nawet nie wiem kiedy to
                                nastąpi. Trochę mi brakuje tej małomiasteczkowości : )
                                • Gość: Marcin Re: do Marcina IP: *.*.*.* 27.06.01, 00:00
                                  Będę w najbliższy weekend i znowu spadam. Lubię tę małomiasteczkowość, tylko
                                  niestety nie na dłużej niż 2-3 dni.
        • Gość: melania Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.czes.gazeta.pl 19.07.01, 11:27
          Czasem warto wejsć na jakis temat, który okazuje się nie związany z tematem ;) Ja zamierzam
          się "wygnać" do Wa-wy, uważacie że warto, moi krajanie? ;) Niestety, dopiero za pół roku...
          Niemniej jednak zamiar jest :)
      • Gość: Pasażer Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 11:14
        Ty Marcin kicha to Ty jesteś i lepiej zostań już na tym wygnaniu w Wawie.Jeżdżę
        trochę po Polsce i wiem że nasze MPK jest w miarę punktualne i niezawodne.A
        pierwsze drzwi są nie dla takich trepków jak Ty i dla nastoletnich "reńcistów -
        emerytów" tylko dla ludzi starszych kobiet z dziećmi i takich którzy nie mają
        siły przepychać się z młodzierzą w wejściu do autobusu.

WOJO 33 z Tobą zgadzam się w zupełności.

Ceny biletów mamy takie dzięki Radzie Miasta a nie MPK.
        • Gość: Marcin Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.bs.katowice.pl 12.07.01, 17:55
          Gość portalu: Pasażer napisał(a):

&#62 Ty Marcin kicha to Ty jesteś i lepiej zostań już na tym wygnaniu w Wawie.Jeżdżę
          &#62 trochę po Polsce i wiem że nasze MPK jest w miarę punktualne i niezawodne.A
          &#62 pierwsze drzwi są nie dla takich trepków jak Ty i dla nastoletnich "reńcistów -
          &#62 emerytów" tylko dla ludzi starszych kobiet z dziećmi i takich którzy nie mają
          &#62 siły przepychać się z młodzierzą w wejściu do autobusu.
          &#62
          &#62 WOJO 33 z Tobą zgadzam się w zupełności.
          &#62
          &#62 Ceny biletów mamy takie dzięki Radzie Miasta a nie MPK.

Gratuluję! Jeździsz trochę, ale chyba nie autobusami, nie po Polsce, tylko furą
          po swojej wsi, na co wskazuje Twoja pisownia słowa MŁODZIEŻ. Buraku! Pisze się
          przez 'Ż' a nie 'RZ'.
          Poza tym życzę powodzenia kobietom z dziećmi i strszym osobom przy wciskaniu
          się pojedyńczymi drzwiami przednimi, pomiędzy rurką a drugą zamkniętą połówką
          połówką (!!!). Tylko sporadycznie się zdarza, aby kierowca otworzył te drzwi
          wyżej wyminionym a punktualność częstochowskich autobusów pozostawia naprawdę
          wiele do życzenia.
          • Gość: Andrzej Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 22:33
            Marcin Ty trepku.W dalszym ciągu radzę Ci zostać na emigracji w Wawie.Ja
            pomyłkowo zrobiłem jeden błąd ale z Twoją pisownią to jest problem.Prorokuję Ci
            mieszkanie na Centralnym.Tego na Necie Buraku nie będę Ci wytykał Swoje błędy
            znajdż Sam.W dalszym ciągu potrzymuję swoje zdanie o solidności MPK Cz-wa.
            A swoją drogą Trepku po adresie sądzę że jesteś małomiasteczkowym hanysem.:):):)
            • Gość: Marcin Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.bs.katowice.pl 13.07.01, 12:08
              Ja natomiast sądzę, iż nie masz pojęcia, jak generowane są adresy :) , ale to
              już Twój problem. Postaraj się go rozwiązać, może przy okazji opanujesz
              ortograficzne i interpunkcyjne podstawy pisowni języka polskiego. Chociaż...
              nie wydaje mi się, żeby coś się jeszcze dało zrobić.
              Poza tym, masz kiepską linię obrony - moje błędy wynikają z szybkiego pisania,
              a nie z braku wiadomości. :)
              I jeśli zamierzasz zająć się zawodowo proroctwem lub doradztwem - wyluzuj, póki
              co nie idzie Ci.
              Pozdrawiam i nadal twierdzę, że MPK Czwa jest beznadziejna. ;))
              • Gość: Przemas Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.sente.pl 18.07.01, 21:29
                Jeżeli twierdzisz, że Czwa jest taka beznadziejna to dlaczego napisałeś, że
                lubisz tę małomiasteczkowość i co robisz tutaj? - jeżeli już jesteś
                warszawiakiem to chyba pomyliłeś miasta na forum.
                Pozdrowienia
                • Gość: elle Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: 195.94.222.* 19.07.01, 09:18
                  No nieźle, kompleksy, kompleksy i jeszcze raz kompleksy. Przestań Marcina o
                  obrzucać błotem bez powodu, bo tylko o tobie to świwadczy odpowiednio.
                  • Gość: Marcin Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.gold.pl 20.07.01, 10:47
                    Dziękuję za wsparcie :)))))) Faktycznie, niektórzy goście chyba nigdy nie
                    wystawili nogi dalej niż do Olsztyna k/Czwy i Kusiąt...
                    • Gość: elle Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: 195.94.222.* 20.07.01, 12:43
                      hi hi hi, dokładnie, no może jeszcze dochodzi Łobodno (nie obrażając Łobodnian).
                • Gość: Marcin Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.gold.pl 20.07.01, 10:45
                  Lubię małomiasteczkowość, ale nie lubię MPK. Czy według Ciebie taka sytuacja
                  nie jest możliwa? A może Twoja percepcja nie pozwala Ci na tak ''zaawansowany''
                  podział???
    • Gość: cojest Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.06.01, 13:23
      Ciekawe czy Państwo MPK Częstochowa przeczyta to co tutaj się o nich pisze i
      waki sposób ? ? ?
    • Gość: wojo33 Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.018.popsite.net 06.07.01, 21:22
      Wziosc WYDYMUSA za dupe.
      Pozdrawiam, wojo3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka