Dodaj do ulubionych

Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną

IP: *.com.pl 24.11.04, 19:30
Czy trzeba cos dodawac n/t AP?
Juz wiele bylo o tej uczelni watkow na forum GW, wiec chyba nie trzeba juz
wiecej pisac. Krotko i zwiezle - zenujace.

Pozdrawiam J.M.C.
Obserwuj wątek
    • Gość: Student Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:13
      Warto byłoby przyjrzeć się życiu ks. Kryńskiego, ale także jego pracom
      naukowym, bo zdaje się, że istnieje uzsadanione podejrzenie, że są to plagiaty.
    • Gość: Były pracownik Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.11.04, 21:52
      Pracowałem 9 miesięcy na AP. To jest jakaś pomyłka nie uczelnia. Tam trzeba być
      od 8 do 15 po to chociażby żeby oglądac sobie niecenzuralne zdjęcia w
      Internecie, ale stale być w zasięgu telefonu. Robi się wszystko za ok. 1200 zł.
      Za zaoczne nie płacą nic extra, a pracuje się do 21 czasem. Można te godziny
      odebrać w tygodniu, ale jaka to pociecha. Na WSP można nieźle zarobić za
      zaoczne czy podyplomówki. Jeden student pokrywa większą część płacy asystenta.
      Obowiązkowe msze, pochody w dziwnych strojach to normalka. Jak się nie pójdzie
      to tak jak dawniej z pochodami na 1. maja. A powodem zwolnienia może być
      nieukłonienie się Kryńskiemu na korytarzu (co może się zdarzyć przypadkiem z
      powodu tłoku).
      Popieram w całej rozciągłości Pana Profesora. Niech walczy o swoje!!!
    • Gość: acb.paetz kryński sie juz przeżył, ale od żłoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 22:15
      trudno sie oderwać, plagiaty począwszy od podstawówki
      • Gość: ciekawski czlek Re: kryński sie juz przeżył, ale od żłoba IP: *.com.pl 24.11.04, 22:46
        Czy ktos zna pana ksiedza z lawy szkolnej poczawszy od podstawowki,
        czy wypowiedza sie koledzy i kolezanki w/w osoby.
        • Gość: Spoko Re: kryński sie juz przeżył, ale od żłoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:21
          Wszyscy juz w betonie na dnie Warty.
      • Gość: Alex Re: kryński sie juz przeżył, ale od żłoba IP: *.proxy.aol.com 24.11.04, 22:49
        Jako ciekawostke warto podac do wiadomosci,że eks- MINISTER SZKOLNICTWA z SLD
        eks-towarzysz WIATR oosbiscie przywiozł do Czestochowy papiery awansujące
        szkóke Brata Krynskiego na WYZSZA UCZENLNIE Z PRAWEM NADAWANIA TYTUŁU
        MAGIUSTRA itd.itd.
        • Gość: max Re: kryński sie juz przeżył, ale od żłoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:31
          Bo to sie nazywa koalicja miedzy podzialami czarno-czerwona a do tego buzek
          lobuzek solidaruch
        • Gość: Absolwent Re: kryński sie juz przeżył, ale od żłoba IP: *.realestate.net.pl 25.11.04, 13:02
          Witam wszystkich najezonych, ja skonczylam Akademie Polonijna i nie rozumiem
          ludzi ktory pluja na ta Uczelnie wiele o niej nie wiedzac i nie zdajac sobie
          sprawy ze jakakolwiek uczelnia nie sklada sie tylko z Rektora ale z ludzi
          ktorzy tam pracuja i przede wszystkim ze studentow wiec oceniaja i patrzac
          na Akademie Polonijna przez Ks Krynskiego to chyba jakas pomylka
        • Gość: STUDENT Akademia Polonijana GORA IP: *.realestate.net.pl 25.11.04, 13:08
          Ks. Krynski - jaki jest ??

Tego to chyba on sam nie wie !!!

Ale jedno trzeba mu przyznac ma glowe do interesow!!!

Ja jako student tej uczelni jestem mocno zaniepokojony dlaczego wiele ludzi
          jest anty nastawiona do tej uczelni!!!

ja juz skonczymem AP i jestesm zadowolony i nie mode powiedziec ze ktos kto
          ukonczyl Uniwersytet Jagielonski jest w czyms lepszy niz ja chyba to
          najlepiej mozna sprawdzic ile osob po Akademi ma prace i jaka i ile osob po
          Jagielonce ma prace i jaka nic dodac nic ujac

pozdrawiam wszystkich ktorzy by chcieli tam studiowac ale nie moga wiec coz im
          pozostaje opluc te uczelnie
    • Gość: hehehehe Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: *.czestochowa.cn.net.pl 25.11.04, 00:16
      Przecież Kryński to oszust i hosztapler tylko już bez parasola AWS-u i
      protekcji Łobuzka da dyla z kasą do swojego szamana z Kamerunu, który dał mu
      święcenia.Nawet prezydent już się obciął co jest grane i dał sobie spokój jak
      na razie z Uniwersytetem ,a przecież też Kryńskiemu do tyłka właził
      • Gość: Olek Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: *.proxy.aol.com 25.11.04, 01:32
        Naprawde trudno mieć wiarę,ze to pachnie prawdą.A to jest prawda
        instytucjonalna.Hochsztapler eks Brat z Zakonu Braci Szkolnych,
        nastepnie wyswiecony w Kamerunie ale bez ukonczenia studiów teologiczbych
        staje się kapłanem.Magistrem i doktorantem z KUL. Staje się osobą duchowną.
        Krakowski profesor najlepiej to charakteryzuje.Ks.arcybiskup Nowak
        krytykuje a prorektor Paulin -Ojciec Eustachy rozgrzesza.Karuzela kreci się.
        Amen.
    • Gość: pracownik Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: *.el.pcz.czest.pl 25.11.04, 08:07
      Z tymi zarobkami to naukowiec chyba przesadził, i to mocno
      • Gość: Byla studentka Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: 80.48.14.* 25.11.04, 09:32
        Jednym slowem mowiac Krynski i ta cala Akademia to jedne wielkie oszustwo! Kase
        wyciagac to oni potrafia le zero poziomu nauczania! Kompletne dno!Trzeba tez
        wspomniec ze zajecia za ktore sie juz zaplacilo bardzo czesto sie nie odbywaja,
        zawsze sie znajduja wspaniale wymowki. Kto to slyszal zeby studenta nie chciano
        wpuscic na zajecia jak sie nie pokaze legitymacji!! Jaks paranoja!Niech wkoncu
        ktos sie zainteresuje to szkola ktora tak naprawde to istnieje dzieki pieknemu
        budynkowi.
    • Gość: Stan BRAVO OJCZE KRYNSKI IP: 217.166.34.* 25.11.04, 09:46
      Niech naród patrzy i ocenia sam... Im wiecej tym lepiej, bo szybciej na oczy
      przejrzy...
      • Gość: Rafal Re: BRAVO OJCZE KRYNSKI IP: *.u.mcnet.pl 25.11.04, 09:57
        Posłuchajcie, to że Krynski to oszust i hohsztapler to ja juz wiedziałem 7-8
        lat temu jak ta szkola powstawała. Poziom zero, tragedia, pewnie i tam pinia
        wszystkiego nie wie. Czy wiecie że Krynski na przyklad nie płaci rachunków np
        za prad!!! Okrada bezczelnie nas wszystkich. Ta szkola i tym typem powinna sie
        zajac ABW i NIK a następnie prokurator. Dalczego w tym kraju złodzieje i
        oszuści robią takie cieżkie pieniądze?! Ale wiecie co, to sie skonczy tylko i
        wyłacznie z jednego powodu. Ten Krynki-kretyn nie zna umiaru!Pozdrawiam
        wszystkich.Drogi ksiżulku chciałbym Ci z przyjemnością zbadać bilans i wykryc
        te wszystkie twe przekrety, bo wiesz czegos na SGH-u mnie nauczyli....
    • Gość: ewcia Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: *.vbg.htu.se 25.11.04, 10:55
      Chodzilam na wyklady do Profesora Smagi z ogromna przyjemnoscia kiedy jeszcze
      uczeszczalam na ta szemrana uczelnie. Profesorze jestem z Panem !!!
    • Gość: Iris Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 12:47
      Nie miałam kontaktów z tą uczelnią więc nie mam wyrobionego zdania na jej
      temat.Mogę się jedynie domyślać, co się tam dzieje z wypowiedzi innych osób.
      Jako osobę postronną ciekawi mnie fakt ile to jest "nieco" bo jakoś trudno
      uwierzyć,że profesor, który jest pracownikiem naukowym Akademii Pedagogicznej w
      Krakowie( a ta swoja rangę posiada)pracuje za 1200 zł(to bardzo niewiele jak na
      profesora) i teraz jeszcze walczy o przywrócenie do pracy.
      No i sprawa tajemniczej prawniczki reprezentującej Akademię.Pierwsze słyszę,że
      Radca Prawny prosi o nieujawnianie nazwiska.Czyżby się ta Pani wstydziła?
      • goga99 Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną 26.11.04, 10:15
        Nie domyślasz się, pewnie z Niej taka sama pracwniczka, jak z Kryńskiego ksiąd.
    • Gość: Îndianin Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.04, 12:55
      W 1990 roku zjawil sie w Cz-wie wyrzucony za oszustwo z tzw. zakonu Braci
      Szkolnych , pan Krynski. Podobno przywlaszczyl sobie Citroena GS i nie chcial
      oddac do bractwa. Chcial zalozyc mala szkolke nauczania jezykow obcych. W
      Warszawie w ministerstwie nie byl w stanie udowodnic zadnych dyplomow, albo
      innych dokumentow kwalifikujacych go do nauczania.Mimo to dostal zgode na
      prowadzenie kursow jez. obcych. Po powrocie z W-wy zalatwil sobie u Guly
      (ministrant na stanowisku wojewody)wynajem salki w klubie Start.
      Tam rozpoczal bez zadnego tytulu prawnego (tolerowany przez Gule i popierany
      przez Dude)remonty i budowe.Tak z malego hosztaplera i pederasty, powstal
      ksiadz rektor i wlasciciel wyzszej uczelni. Potrzeba bylo tylko jeszcze
      niejakiego Buzka, ktory dal mu prawa wyzszej uczelni, klasztoru JG, popierajace
      falszywego ksiedza i Nowaka (tzw. arcybiskupa), zeby tak obrosc w piora.
      • Gość: zzzzzzz Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:01
        czyzbys zapomial jeszce o roli jaka odegral stary komuch i ruscysta, a pozniej
        dzialacz "S" niejaki Kolman? W poczatkach dzialnosci Krynskiego naginal
        przepisy jak sie dalo zeby ten mogl rozpoczac dzialania ... a potem sie o cos
        poklocili.
      • Gość: student SGH Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:39
        Z Buzkiem to wstrzymajcie swoje poglady. To akurat jest czlowiek honoru,
        uczciwy, ma poparcie wielkiego autorytetu Jana Nowaka-Jezioranskiego (!!!)

Faktycznie stracil w moich oczach wiele, ze zadaje sie z tak prostackim
        towarzystwem - kadrą idiotow.

Nic nie jest albo czarne albo biale.

Tak jak studenci Akademii to ofiary tej kadry, czesc kadry jak ten profesor co
        walczy sa wporzo i studenci tez chca cos sensownego robic.

Tak samo to co zarzucacie "lobuzkowi" to sa absurdy. Dlaczego? Poniewaz nie
        potraficie mu zarzucic nic konkretnego, poza pewnie tym, ze "rozkradl Polske".

Wy pewnie myslicie, ze Buzek i Balcerowicz rozkradli Polske. Ja zarzucam
        Buzkowi, ze wprowadzil socjal i dotacje dla nierentownych galezi, slowem
        wstrzymal reformy Balcerowicza.

Ale to juz dluga historia...polecam forum na gazecie wyborczej o ekonomii,
        gdzie odpowiada na pytania koles z SGH i pracownik NBP.
        • Gość: tom Re: Buzek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:20
          > ... Poniewaz nie potraficie mu zarzucic nic konkretnego ...

Ja potrafię: dopuścił do przekształcenia WSJOiE w Akademię wbrew stanowisku
          Rady Głównej Szkolnictwa Wyższego i wbrew zasadom, że Akademią może stać się
          tylko uczenia posiadająca prawa akademickie, czyli prawa nadawania stopni
          naukowych (stopni doktorskich na co najmniej dwóch kierunkach, lub habilitacji
          na jednym).
          I tyle ...
        • Gość: ło-BUZEK Re: Buzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 06:03
          Studenci, czy ty wiesz co to jest honor i uczciwość?????, pisząc:
          "Z Buzkiem to wstrzymajcie swoje poglady. To akurat jest czlowiek honoru,
          uczciwy, ma poparcie wielkiego autorytetu Jana Nowaka-Jezioranskiego (!!!)"

czlowiek honoru, uczciwy, - sam buzek by się z ciebie wyśmiał!!!
    • Gość: ave Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 13:34
      Uczelnia ta jest uczelnią dla bogatych dzieci , które nigdzie nie skończyłyby
      studiów ale za kase skąńczą u p. Kryńskiego. Oczywiście jest potrzebna dla
      rodziców którzy mają mało zdolne dzieci a dużą kasę.
    • Gość: studentka AP Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: 212.87.232.* 25.11.04, 14:04
      tak sie sklada ze mialam zajecie z owym profesporem. szkoda tylko ze zapomnial
      podac prawdziwy powod jego zwolnienia z pracy....
      czyzby przyjecie an zajecia ze studentami po spozyciu alkoholu bylo normalnym
      zachowaniem???? no coz jesli ow profesor tak sadzi.. to naprawde niczego nei
      trzeba dodawac.
    • Gość: studentka AP Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: 212.87.232.* 25.11.04, 14:08
      tak sie sklada ze mialam zajecia z owym profesorem. szkoda tylko ze zapomnial
      podac prawdziwy powod jego zwolnienia z pracy....
      czyzby przychodzenie na zajecia ze studentami po spozyciu alkoholu bylo
      normalnym zachowaniem???? no coz jesli ow profesor tak sadzi.. to naprawde
      niczego nie trzeba dodawac.
      • Gość: PL Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:53
        Studentko,
        Albo pisząc to jesteś pod wpływem alkoholu albo potwierdzam to co napisano
        wcześniej - to uczelnia delikatnie mówiąc dla bardzo "mało zdolnych".
        Nie ośmieszaj się!
        • Gość: Morning Calm Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: *.com.pl 25.11.04, 20:03
          Do ktorego kolka oazowego nalezysz studentko AP?
        • Gość: Student AP Mylone pojęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:41
          Rektor i jego osoba to jednak inna kwestia niż poziom nauczania i studenci. Na
          AP pracują profesorowie z uczelni, na których są autorytetami. To znaczy że w
          Częstochowie mają gdzieś szacunek do samych siebie i swojej pracy?! Była
          konferencja prasowa na której oficjalnie powiedziano, że AP dostało akredytację
          na kolejne 5 lat na wydziale humanistycznym, 3 na ekonomii. Niekompetentna
          komisja, co? Najlepiej jest oceniać nie znając faktów. Ale do tego nie trzeba
          mieć oleju w głowie, wystarczy komputer w sieci. Po prostu to dla niektórych
          jest nie do pojęcia jak można stworzyć prywatną uczelnie na wysokich
          europejskich standardach. Tak więc WARA OD NAS STUDENTÓW!!!
          • Gość: ło-BUZEK Mylone pojęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 05:56
            Posłuchaj studencie smoliński lub buzek,
            studenci nie mają pojęcia jak się kupuje akredytację ale buzek ma!
            trzeba mieć odrobinę honoru, żeby kupioną akredytacją przynajmniej się nie
            podpierać i nie chwalić.
            a co do profesorów to chemik buzek, fizyk sokaliski itd... kształcą filologów i
            ekonomistów - to dopiero poziom!!!
            nic dziwnego, że absolwent pisze iż po akademii polonijnej nie wiedział nawet
            co to jest faktura!
            • Gość: xyl Re: Mylone pojęcia IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 26.11.04, 08:59
              Czep się byłej WSP. Ta nie miała kadry i innych warunków na "załatwienie" jak
              piszesz pozytywnej akredytacji na czterech kierunkach. Dostała warunkową a
              dopiero poźniej po "staraniach" pozytywną. I jaki to poziom ? Może to
              skomentujesz? A o fakturach to uczą w liceach ekonomicznych, nie na studiach,
              nie wiedziałeś? Co z twoją "wysoką" edukacją? Gimnazjum?
              • Gość: ło-BUZEK do xyl-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 06:25
                xylu - była wsp, jak piszesz, to drębny problem ale przynajmniej dostała 4
                warunkowe oceny a akademia polonijna miała warunki "po cichu, na uszko buzka"
                aż poprawiła - na papierze oczywiście - co miała i od razu ocena pozytywna!? To
                nie w porządku wobec kilkudziesięciu uczelni, które otrzymywały oficjalnie
                oceny warunkowe, nie sądzisz?
                Co do mojej edukacji to sam się ośmieszasz, pisząc, że o fakturach uczą w
                liceach ekonomicznych a nie na studiach - tylko nie!!! na studiach w akademii
                polonijnej na kierunku ekonomia, ponieważ fizycy i chemicy nie mają o
                dokumentach w księgowości zielonego pojęcia, szczególnie buzek! o księżach nie
                wspomnę...
                • Gość: xyl Re: do xyl-a IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 29.11.04, 17:56
                  No jednak ekonomii nie studiowałeś....Nie podniecaj się innymi uczelniami bo
                  wszędzie chciano miec oceny pozytywne, a szczegółów nie znasz.
                  Buzek był prorektorem - nie musi pokazywać faktur - tym akurat prorektor się
                  nie zajmuje. Każdy, kto kupuje puszkę farby może fakturę w sklepie dostać.
                  A co do fizyków i chemików - zgadnij koteczku jakiż to przedmiot i gdzie
                  wykładają towarzysze Oleksy, Szmajdziński, Janik i inni ?
    • Gość: kot Re: Krakowski uczony skarży Akademię Polonijną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:22
      Jestem studenką na AP. nie uważam sie za osobę mało inteligentną lub w
      jakikolwiek sposób ograniczoną.nie dostałam się na uczelnię państwową tylko
      dlatego,że u nas w Polsce,by studiować na uczelni państwowej trzeba zapłacić
      łapówkę, często są to ogromne kwoty na zapłacenie, których trzeba mieć dużo
      pieniędzy. nie jest to prawdą, że studentami AP są biedne mało inteligentne
      dzieci bogatych rodziców.większość moich koleżanek nie pochodzi z bogatych
      domów.nie mogły sobie pozwolić na lekcje prywatne w szkole średniej,więc za ten
      brak pieniędzy muszą płacić teraz,spłacamy na raty te pieniądze,bo nasze szkoły
      średnie nie przygotowują nas na studia!!!!!!!!!!!!jestem głęboko
      rozgoryczona,że postępowanie ks. Krynskiego ma wpływ na opinię o nas
      studentach.przepraszam nie miałam pieniędzy by zapłacić za dostanie się na
      wyższą uczelnie,wybaczcie mi,że urodziłam się w kraju skorumpowanym, w którym
      liczą się tylko układy i układziki.
      Miałam zajęcia z prof. Smagą nie wzbudzał mojego szacunku, na zajęcia
      przychodził nieprzygotowany, zamiast prowadzić wykład z translatoryki, która
      była przedmiotem ogólnym pan profesor rozwodził się tylko i wyłącznie na temat
      języka rosyjskiego.nie wiem może nie miał nic innego do powiedzenia wkońcu jest
      rusycystą.
      Nie zamierzam źle się wypowiadać o innych uczelniach lub kogokolwiek ośmieszać
      w bardzo prymitywny sposób, tak jak to robili inni.uważam,że zanim się zacznie
      oczerniać biednych studentów trzeba spojrzeć na samych siebie.mam koleżankę,
      która jest lekarzem i powiedziała mi,że wolałaby nie dostać się do kilku swoich
      koleżanek i kolegów ze studiów na leczenie,a wydawałoby się,że lekarz to tak
      odpowiedzialny zawód.
      uważam,że bardzo dużo się nauczyłam na tej uczelni, daje ona duże mozliwości
      jeśli ktoś ma ochotę się uczyć, a jeśli nie ma ochoty to tutaj potrafią zmusić
      do nauki.grożba płatnej poprawki dobrze działa na szare komórki.wiem to z
      doświadczenia:-)wolę się uczyć.
      • Gość: KRetYŃSKI KOCIE - TWÓJ STYL TO KOMPROMITACJA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:33
        NAWET NA FORUM OBOWIĄZUJE JĘZYK POLSKI.
        STUDENCI, W TYM TY KOCIE, FILOLOGII AKADEMII MAJĄ KIEDYŚ UCZYĆ INNYCH - NASZE
        DZIECI.
        SKÓRA CIERPNIE, JAK POMYŚLĘ SOBIE, ŻE TO MOŻE BYĆ RÓWNIEŻ MOJE DZIECKO.
        • Gość: kot potrzebna ci psychoterapia Kretyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:57
          "Potrzeba mocy jest kompensacją poczucia niższości". Freud
          Uważasz się,za takie zero? dlatego dowartościowujesz się kosztem
          innych!!!!!!!!!!idż do specjalisty może jest dla ciebie jeszcze szansa........
        • Gość: lulu Re: KOCIE - TWÓJ STYL TO KOMPROMITACJA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 18:37
          a ja wspolczuje tylko twoim dzieciom....o ile je bedziesz oczywiscie mial...w
          co szczerze mowiac powatpiewam przy tak "gladkim" mozgu....pozdrawiam "chodzaca
          kompromitacjo"!
    • Gość: Cassijas Mariusz G to pedał IP: *.cn.com.pl 27.11.04, 20:12
      mariusz g to je..y pedał
      • Gość: szczekaczka Re: To na dzidę go Cassijas! IP: 82.160.8.* 28.11.04, 00:38
        Na co czekasz!
        • Gość: masakrator Re: To na dzidę go Cassijas! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:36
          Racja!Łańcuchem za jaja i do wody!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka