Dodaj do ulubionych

25 tysięcy ludzi nie miało ciepłej wody

IP: 212.160.108.* 23.01.05, 23:05
Do p. Redaktor:
1. p. Jagoda od jakiegoś czasu nie jest już prezesem PESC
2. wymiana całej magistrali to kosmiczny wręcz koszt więc nie mówmy o
całościowej wymianie bo to nierealne
3. proponuję pytać o szczegóły techniczne ludzi którzy w PESC połamali zęby
na różnych awariach itp.
4. zasilanie magistrali można tak poprzepinać że omija się uszkodzony
odcinek, ewentualnie okresowo może zaslilać kotłownia Brzeźnicka
Obserwuj wątek
    • Gość: silver 25 tysięcy ludzi nie miało ciepłej wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:09
      Zaje...fajnie. Juz od soboty nie ma cieplej wody. Juz czuje jak jutro bedzie w
      tramach i busach jadacych z Polnocy <lol2>. No, ale tak serio to ciekawe czy
      bede jakies zwroty, bo przeciez jak sie odkreca kurek z ciepla to leci zimna
      woda, a pozniej jak sie spisuje liczniki to placi sie ok. 11,50 PLN za zimna
      wode (zamiast 5,38 chyba). No ale nie wazne, pewnie i tak nic z tego sobie nie
      zrobia. Narq
      • Gość: Zmarzniety Re: 25 tysięcy ludzi nie miało ciepłej wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:16
        Co sie w tym miescie k.... dzieje. Pisze z blokow na Zawodziu , juz prawie
        poniedzialek , a kaloryfery zimne jak sk...... Calkiem im ta magistrale
        rozjeb...??? Zmiast pisac pierdoly moze by tak ktos z Koszernej zadal KONKRETNE
        pytanie tym sprywatyzowanym PECom kiedy racza naprawic ten syf????????????
        • Gość: ola Re: 25 tysięcy ludzi nie miało ciepłej wody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:30
          kultura obowiazuje zawsze nawet wtedy jak sie jest wkurzonym
        • Gość: basia Re: 25 tysięcy ludzi nie miało ciepłej wody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:33
          szkoda ze ci geba nie zamarzla
      • Gość: gość Re: 25 tysięcy ludzi nie miało ciepłej wody IP: *.21.pl / 213.199.204.* 23.01.05, 23:39
        to odkręcaj tańszą zimną bo ciepła jest i tak zimna tak samo jak ta normalnie zimna rozumiesz ? ;]
      • Gość: gosc czy to dziwne że w jednym i drugim mamy czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:50
        nie
    • Gość: Robert Re: 25 tysięcy ludzi nie miało ciepłej wody IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.01.05, 07:49
      Nic si nie stalo jak ''blokarze'' troche wymarzli. cale zycie maja cieplo 24f
      na dobe, wiec jak im troche tylki przewialo to dobrze.
      • Gość: blokarz Re: 25 tysięcy ludzi nie miało ciepłej wody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:14
        ZAZDROŚĆ.....<hahaha>
        • Gość: Robert Re: 25 tysięcy ludzi nie miało ciepłej wody IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.01.05, 15:34
          Zazdosc ale czego??? tych 40mkw?? podczas gdy ja mam w swoim domku 215mkw.
          • Gość: blokarz Re: 25 tysięcy ludzi nie miało ciepłej wody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:22
            215 ale zimnych hehe idz se napal w piecu
    • Gość: dudi Re: 25 tysięcy ludzi nie miało ciepłej wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 08:15
      No i co? Jest poniedzialek a u mnie na północy woda w kranie zimna i kaloryfery
      zimne. Kataru psia krew dostałem przez to. Miasto bedzie mi zwracało za leki ;)
      • melan Re: 25 tysięcy ludzi nie miało ciepłej wody 24.01.05, 11:56
        > Miasto bedzie mi zwracało za leki ;)
        ...na glowe.

;)
    • Gość: Zawodziak Tak to jest... IP: 212.87.240.* 24.01.05, 19:12
      Gdy się mieszka na wsi ( czyli na osiedlu Północ ) to zawsze trzeba liczyć się
      niedogodnościami... Nie ma to, jak być częstochowiakiem od pokoleń... Wieśniaki
      nie mogą mieć za dobrze, bo im się popieprzy jeszcze w kanciatych głowach o
      płaskich czołach i rumianych, pyzatych gębach...
      • Gość: Menel Re: Tak to jest... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 19:29
        hahahahahahaha:):):)Respekcior dla Ciebie-poprawiles mi humor:)Jednak zasada 24
        stycznia dziala:):):):)
        • v.ci 25 tysięcy ? 24.01.05, 22:42
          Wydawało mi sie , że na osiedlu "Płłnoc" mieszka ponad 32 tysięcy ludzi . "GW"
          zakłada , że reszta udała się na narty w Alpy ;-?
          • v.ci Ponad 30 tys. ... 24.01.05, 23:05
            www.tvksmp.pl/sm_dzis.htm
    • v.ci do bee 24.01.05, 23:11
      Nowym prezesem Zarządu Fortum Częstochowa (do niedawna PESC) został Zdzisław
      Olejczyk, dyrektorem zarządzającym - Jacek Piotrowski, dyrektorem ds.
      marketingu - były prezes Bogdan Jagoda, dyrektorem technicznym - Jacek Babicz,
      dyrektorem ekonomicznym - Krystyna Dębska. Zdzisław Olejczyk i Jacek Piotrowski
      przybyli do Częstochowy z Wałbrzycha.

źródło : www.gazetacz.com.pl

PS No więc ominięto w przypadku C.O. i dzieki temu mieliśmy letnie kaloryfery .
      Czy w przypadku ciepłej wody też mozna bylo podpiąc się pod kotlownie na
      Brzeźnickiej ?

Jeśli tak , to dlaczego tego nie uczyniono ?

Sugerujesz celowy sabotaż ?

A może to zemsta "czerwonych" na prez. T. Wronie, który mieszka na Północy ! ;-0

• Gość: Córka Re: do bee IP: *.prenet.pl 27.01.05, 19:18

Przyznał, że awaria jest dowodem na to, że trzeba pomyśleć o remoncie całej
        magistrali, która dostarcza ciepło do mieszkań niemal wszystkich dzielnic
        Częstochowy.

- Będziemy systematycznie wymieniać rury. To koszt kilkunastu milionów złotych.
        Mamy 30 milionów na inwestycje od nowego inwestora [fiński koncern Fortum -
        przyp. red.]. Jednak musimy je rozważnie wydawać, by nie zaszła potrzeba
        podniesienia cen ciepła.

hahhaaaa smiech na sali.
        Daje glowe ze juz wkrotce mieszkancy Czestochowy dowiedza sie ,z e w zwiazku z
        koniecznoscia remontow magistrali cieplnej
        FINSKI KONCERN ODMOWIL INWESTOWANIA WLASNEGO KAPITAŁU I na remont musza sie
        zlozyc odbiorcy ciepla...... a jak nie to prywatny zamknie kurek.
        I kto mu co zrobi?
        tak samo moze byc z prywatyzowanymi przychodniami.
        Jak nie zaplacisz za wizyte to Cie nie przyjma.
        A jak nie bedzie pieniezy na utrzymanie przychodni to sie ja zamknie i po
        strachu.

Prywatyzować..prywatyzowac..... .prywatyzowac wszystko i szybko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka