Dodaj do ulubionych

INDS czy SM Polnoc?

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.02.05, 07:49
Mieszkam od niedawna na północy - jednostka C. Chciałem założyć sobie
internet - z tego co się dowiedziałem jestem w zasięgu dwóch sieci. Jedna to
jakaś duża studencka sieć komputerowa - INDS, druga to sieć kablowa SM
Północ. Czy ktoś wie jak działają obie sieci ? - bo narazie jestem w stanie
porównac tylko cenniki i transfery.
Obserwuj wątek
    • Gość: maja Re: INDS czy SM Polnoc? IP: 80.51.57.* 01.02.05, 08:35
      hej ja jestem podlaczona do sieci SM polnoc i naprawde nie narzekam, oplata to
      40 zl miesiecznie , zadnych ograniczen i szybki transfer, goraco polecam.
    • Gość: adamxxx Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.inds.pl / *.inds.pl 01.02.05, 09:16
      Podłącz sie do INDS - ja jeszcze miesiac temu miałem neo, ale jest za drogie
      więc sie przesiadłem. Myślałem ze za 30 zł będę miał max połowe tego co tepsa
      oferuje w neo a tu zdziwko :) - chodzi dużo szybciej w nocy spokojnie do 2
      mega, w dzien miało być 256 kbps i znowu mnie zaskoczyli bo jest ponad pół
      mega. Poza tym mamy fajne forum gdzie mozna sie pytac o wszystko, no i są
      jeszcze serwery FTP z ogromną ilością danych do pobrania po sieci.

Jedna uwaga - jak byś się podłączał to lepiej zaktualizuj sobie od razu system,
      administratorzy bardzo pilnują żeby komputer nie był zawirusowany - sam tego
      doświadczyłem już dwa razy. A tak wogóle to na jakiej ulicy mieszkasz? - ja na
      Sosabowskiego.
      • mayessa Re: INDS czy SM Polnoc? 01.02.05, 10:26
        Ja tez mam INDS i znajomi tez
        • Gość: SSwt Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 11:21
          A czy mozna do INDS podlaczyc sie poprzez radiowke - mieszkam na Tysiacleciu
          (Obr. Westerplatte). Tutaj kablowka-internet kosztuje 45 zl.

Dziekuje
          • mayessa Re: INDS czy SM Polnoc? 01.02.05, 11:43
            www.inds.pl/ Zapytaj ich, bo ja niestety nie wiem
          • Gość: ex polszmata Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.inds.pl / *.inds.pl 01.02.05, 12:25
            iNdS nie podłącza na radiówkach, to jest sieć całkowicie wykonana na skrętce na
            1 Gbit i 100 Mbit. Chłopaki nie podłączają nikogo na radiówkach bo jak mówią to
            jest syf - kiedyś byłem u pana Chrząstka w polsystemie właśnie na radiówie i
            działało to jak krew z nosa, a w iNdS to poprostu rewelacja.
            • Gość: Zzzzzz Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.inds.pl / *.inds.pl 10.03.05, 11:32
              kiedyś byłem u pana Chrząstka w polsystemie właśnie na radiówie i
              działało to jak krew z nosa,(SKĄD JA TO ZNAM,:)) też tam miałem neta,i uciekłem
              z tamtąd do INDS :) tam mielismy niby 128kb/s prawie nigdy tak nie bylo ciagle
              nawalo a ich to ryba bo nie przycodzili na umuwony dzien sprawdzic, a w INDS jak
              w bajce tak mi sie wydaje są jakieś rygory ale za to co oferują to te rygory to
              nic tylko nasze zdrowie :), 512 1024 2048 kb/s w zależności od godziny :)
    • Gość: ex polszmata Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.inds.pl / *.inds.pl 01.02.05, 12:32
      Chłopie nad czym ty sie zastanawiaz ? SM północ nie umywa sie ani transferami
      ani cenami do iNdS'u. Chłopaki non stop dokładają nowe łącza - teraz to już
      jest 10 Mbit, a na forum po cichu sie mówi że transfer dla ludzi za chwile
      znowu skoczy, to juz chyba ze trzeci raz w przeciągu pół roku. Admin Bandzior i
      reszta chłopaków prowadzi bardzo dobrze sieć, co prawda czasem zdarzają sie
      awarie jak np wczoraj ale to przez tych co mają zawirusowane kompy, w dodatku
      jak czasem nie ma netu to na max 20 minut. Popytaj sie sąsiadów jak znam życie
      to pewnie reszta ludzi na twoim piętrze jest właśnie podłączona do iNdS :)

Kurna dziekuje bogu ze przesiadłem sie z polsystemu do tej sieci.
      • Gość: tez ex polszmata Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.jevc.ac.uk 01.02.05, 12:48
        swiete slowa..jesli sa awarie,to z jakis powodow,sa szybko wyjasniane i przede
        wszystkim usuwane.poza tym za 30 zeta masz takie lacze,o jakim inni moga
        powarzyc.moj kumpel informatyk powiedzial,ze dla samego neta przeprowadzilby
        sie na polnoc:)
      • Gość: mikuss-iNdS Troche o sieci... IP: *.pl 03.02.05, 23:57
        Tak wogóle to jesteśmy "Stowarzyszeniem Miłośników Internetu INDS" , pare
        miesiecy temu oficjanie zarejestrowanym w Krajowym Rejestrze Sądowniczym.
        Sieć obejmuje bloki: Kosmowskiej 3,4,6, Witosa 1,2,3,4,5,8, Starzyńskiego 8,
        Sosabowskiego 1,3,5,7.
        Sieć wykonana jest na kablach (skrętce) oraz mamy juz położone pierwsze
        światłowody na głownych magistralach. Nic nie robimy na radiach, ze względu na
        ich bardzo wysoką awaryjność.
        Jeśli chodzi o transferki to dostaje kazdy użytkownik na dzień dobry:
        od 6:30 do 9:30 512 kbps
        od 9:30 do 15:30 1024 kbps
        od 15:30 do 23:30 512 kbps
        od 23:20 do 6:30 2048 kbps

Jesli mieszkasz w wyzej wymienionych blokach i chcesz sie do nas dołączyć, to
        wszystkie informacje znajdziesz na www.inds.pl/
        • Gość: Admin B. Re: Troche o sieci... IP: *.pl 04.02.05, 13:15
          To była ...

reklama :)
          • Gość: Zyga Re: Troche o sieci... IP: *.pl 04.02.05, 21:49
            I po reklamie :D teraz zapraszamy :D
    • Gość: sieciowiec Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.inds.pl / *.inds.pl 01.02.05, 13:53
      Koszt podłączenia 169 zł, miesięcznie 30 zł, transfer super, kontakt z adminami
      tez b.dobry. Ja jestem w INDS juz ponad pół roku i nie narzekam.
      • agus777 Re: INDS czy SM Polnoc? 01.02.05, 15:54
        Możecie podać mi numer telefonu do INDS bo równiez chcę podłaczyc internet
        • Gość: wag Pużaka 3 czy można dołączyc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 16:24
          • Gość: marta Re: Pużaka 3 czy można dołączyc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:22
            Ja jestem w NONE - północ D, chciałam być w INDS jak moja koleżanka ale na "D" indsu nie ma :(
            • Gość: ;] Re: Pużaka 3 czy można dołączyc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 16:52
              Kolezanko na "D" nie ma lepszej sieci niz NoNe , jesli Ci sie tak nie podoba
              mozesz sie odlaczyc i przejsc na neo. To wolny kraj nikt Cie tutaj nie
              trzyma.Inds najlepsze na "C" a NoNe na "D" i nikt i nic na to nie poradzi.
              Przeprowadz sie na "C" albo docen to co tutaj chlopaki robia.
        • Gość: user Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.inds.pl / *.inds.pl 01.02.05, 17:10
          692-766-550 to jest numer do glownego administratora sieci pana Dariusza
          Suchanka.
          • Gość: Menel Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:07
            No wlasnie,bo INDS jest glownie na jednostce C,nie wiem czy przeciagli kable na
            D i B...
            • Gość: kowal - iNdS Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.pl 02.02.05, 23:17
              iNdS nie wyjdzie poza jednostke C
              • Gość: mikuss - iNdS Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.pl 02.02.05, 23:55
                heh, kowal, a jednak mozemy wyjsc, jest taki mały planik ;)))
                • Gość: Lesio Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.org / *.org 03.02.05, 02:55
                  a mowilem ze dzisiaj polnoc a jutro caly slask :)
                  • Gość: robson Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 08:51
                    No to może i ja się doczekam? ;>
                  • Gość: knd Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.pl 04.02.05, 18:29
                    A sie usmialem hehe SM Polnoc hahaha to jest totalna porazka!!!
                    INDS RULEZZZZ :D
    • Gość: marysia333 Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.inds.pl / *.inds.pl 02.02.05, 14:19
      Oczywiscie tylko INDS.Ja tez bylam w polsystemie,ale bardzo tego zaluje ,ze nie
      zaufalam od poczatku chlopakom ,mimo, ze mialam wybor.Ale z przejsciem do nich
      nie bylo problemu..
      • Gość: here_i_am Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.pl 03.02.05, 22:24
        INDS RULEZ !!!! :) nie ma lepszej sieci w tym miescie ...
        • Gość: In Da Zad Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.org / *.org 03.02.05, 23:02
          a tam smucisz :))
        • Gość: :) Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.pl 05.02.05, 03:10
          Stary nie podlaczaj sie do tego inds To jest taki syff ze Sie wytrzymac nie da
          przede wszystkim Wieczne usterki na miech moze wyjdzie gdzies z 15 dni
          urzytkowania ;/ fOrum jest ale trzeba sie przyporzadkowac nikt nie moze miec
          wlasnego zdania bo wyzywaja i kaza sie odpinac jak cos nie pasuje WIeczne
          problemy z pingiem MASAKRA Lepiej jzu do Sm SERio POZDRo
          • Gość: mikuss-iNdS Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.pl 05.02.05, 15:38
            człowieku a skąd Ty sie urwałeś !!!, a moze nasłał Cie tutaj sam pan G. ważniak
            od internetu w spółdzielni, zebyś pisał takie bzdury. Chyba czytać nie
            potrafisz ze zrozumieniem, lub wcale, zobacz wszystkie wczesneijsze opinie i
            sie zastanów skąd takie są, napewno nie od jak to twierdzisz "syfu, wiecznych
            usterek i 15 dni uzytkowania w miesiacu". Widze ze piszesz wlasnie z hosta
            inds, dziwi mnie dlaczego w takim razie nie zmienisz neta, na "super wypas" ze
            spoldzielni.

ps. ortografia sie kłania głąbie !!!
          • Gość: kowal - iNdS Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.pl 06.02.05, 01:53
            To moze kolega poinformowalby administratorow o niedzialajacym necie przez 14
            dni w miesiacu - chetnie dowiem sie gdzie nie dziala
          • Gość: kowal - iNdS Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.pl 06.02.05, 02:00
            btw - kolego GRUBCIO jesli ci cos nei dziala przez "14 dni w miesiacu" dzwon
            692766550 a NIKT z twojego bloku sie nie skarzyl na awarie.

Co do forum sieciowego, to ja nie zauwazylem objawow cenzury
          • Gość: kowal - iNdS again Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.pl 06.02.05, 02:12
            Sat Feb 5
            Fri Feb 4
            Thu Feb 3
            Wed Feb 2
            Tue Feb 1
            Mon Jan 31
            Sun Jan 30
            Sat Jun 29

itd, w te dni KORZYSTALES z internetu - jestem w stanie Ci udowodnic w ktore dni
            i godziny korzystales i co robiles, narazie nei chce mi sie grzebac dalej ale na
            zyczenie zrobie to, lacznie z adresami ktore odwiedzales w ciagu ostaniego
            miesiaca jak koniecznie bedziesz chcial wiecej to wygrzebie sie i z roku wstezc

• Gość: Lesio - BlokLAN Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.org / *.org 06.02.05, 14:16
              Pewnie mu sie www z dupami nie ladowaly LOL :P
    • Gość: adaś Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.pl 04.02.05, 20:27
      idziemy sie naje..?
      • Gość: Mirjan Re: INDS czy SM Polnoc? IP: *.pl 04.02.05, 20:31
        ostatnio poszliśmy z sieciowcami na melanżyk było zajebiście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka