Dodaj do ulubionych

MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:56
Pan Balicki powinien sie nacpac ale tak aby nie wstal z tydzien a potem
powiedzial jak mu bylo i ile stracil pozwalajac na kozystanie z marychy czy
wy jestescie chporzy a moze was trzeba leczyc a nas jak cos wymyslicie to
czlowieka az krew zalewa A jeszcze slyszalem ze malym dziecia chca dawac w
malych ilosciach narkotyki pewnie poto aby za pare lat chwalili to p....
komune a moze tez poto aby nie dozyli czasow zeby musieli isc na emerture
wtedy bedzie wicej dla nich komuna pierniczona Panie belka lecz pan sie albo
wlej sobie olej do tej pustej gloy tylko nie lej syntetyka bo jak cos jest
stare to nieszczelne
Obserwuj wątek
    • Gość: Brrr... Re: MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 20:31
      I cóż tu poradzic na twoją głupote i ciemniactwo??Moze trzeba ci rowy kopać a
      nie dopuszczać do jakichkolwiek wypowiedzi??Nie ma sensu z tobą dyskutować bo
      żadnych konkretnych argumentów nie przedstawiasz.
      • Gość: szcz Re: MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA IP: *.czestochowa.agora.pl 09.02.05, 20:57
        Oj, Grzela jakie dla ciebie wszystko jest proste. Niestety, jak dorośniesz
        przekonasz się, że narkotyki i ich dostępność to bardzo złożona sprawa. Życie
        nie jest łatwe, a sprawy czarno-białe. A przy okazji: unikaj wulgaryzmów.
        • Gość: Aga Re: MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 21:04
          Mówcie co chcecie,ale według mnie narkotyki(nie ważne miękkie czy twarde)
          powinny być zakazane.STANOWCZO. I to jest moje zdanie.
          • Gość: grzela Re: MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 21:56
            jak czytam waszych wypowiedzi z wyjatkiem ostatniej to dochodze do wniosku ze
            wy nie wiecie co piszecie i czytacie tzn jestescie za narkotykami i na wszstko
            mowice tak zastanowcie sie narkotyki sa jak smierc i nie mow mi ze w malych
            ilosciachnie szkodza bo mnie krew zalewa a do czego mam dorosnac do tego aby
            cpac tak jak ty czy ty to raczej w dorosnijcie
            • Gość: Aga Re: MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 08:18
              Grzela, popieram Cię w 100%.Tyle tylko,że niektórzy dokonali już wyboru
              (szkoda,że tak głupiego).Przecież jeżeli ktoś zamiast mózgu ma marychę(albo
              inne świństwo)to nie może myśleć normalnie.Tyle się mówi,że narkotyki to śmierć
              (podobnie jak inne używki po dłuższym okresie brania)i co??Mamy wykształconą
              (podobno) młodzież a jak się czyta,ilu studentów bierze....
              Przecież to ŚMIERC NA WŁASNE ŻYCZENIE!!!!Oby mnie i moją rodzinę takie problemy
              ominęły!
              • Gość: fujjj... Re: MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:49
                Najgłośniej krzycza ci co najmniej racji mają-mówi stare Indyjskie przysłowie
                które u nas się przyjeło wprost aż za bardzo.Ludzie,o czym wy sie
                wypowiadacie!!Z waszych wypowiedzi widac że kompletnie się na materii nie znacie
                a opieracie sie na papce przekazywanej wam przez niedouczonych dziennikarzy.Ja
                nie mówie ze narkotyki sa zdrowe lecz konopia to cos innego.Zobaczcie ile była
                raportów po badaniach naukowców iż jest to niesamowita roslina,nawet palona nie
                szkodzi tak bardzo i nie uzaleznia w takim stopniu jak wóda.Tak ię składa że ani
                tego ani tego nie używam lecz trzeba trochę wdrożyć sie w temat by coś
                negować(co jest z reszta najłatwiejsze).Polacy piją cholernie duze ilosci wódki
                mające zgubny wpływ na nich i ich otoczenie lecz o tym sie nie mówi bo lobby
                spirytusowe na to nie pozwala lecz maryche,stanowiacą dobra alternatywę dla
                alkocholu-niszczy sie w zarodku bo zysków nie przynosi(legalnych
                przynajmniej-nielegalnie przynosi).A karanie młodych za jakies taj drobne ilosci
                to paranoja-zapełnia sie wiezienia młodymi którzy eksperymentują,którz z nas za
                młodu nie przesadzał-czy warto zatem robic z nich kryminalistów i piętnowac do
                końca życia-a przeciez wiadomo-więzienie z nikogo jeszcze dobrego człowieka nie
                zrobiło,utrzymanie wieznia jest bardzo drogie i na koszt podatnika a i łapie sie
                płotki ,dilerzy mają pieniądze więc potrafią się odpowiednio zabezpieczyć przed
                wpadką.O nic was nie prosze jak o rozsądne,wolne przeanalizowanie problemu.
                • Gość: Aga Re: MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:12
                  Dla mnie to zarówno narkotyki,wódka,papierosy i inne świństwa mogą być
                  zakazane.A nitk mi niech nie wpiera,że narkotyki nie szkodzą.Jeśli to jest
                  twoje podejście do tematu,to współczuję.Ja mówię NIE!!!
                  • Gość: fujjj... Re: MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:10
                    A mnie przeszkadza wiele rzeczy w moim otoczeniu lecz głosno o tym nie krzycze
                    bo szanuje przekonania innych,nie zakazuje innym tego czego nie praktykuje bo
                    wiem że to droga do nikąd.To jest moje podejście i nie musisz mi z tego powodu
                    współczuc,co najwyżej sobie samej ta tą "tolerancję" której nauczyli cię zapewne
                    w kosciele a opierającej się na nietolerowaniu wszystkiego poza kosciołem i jego
                    dokktrynami.Mozesz mówic NIE lecz pomysl chociaż czy ktoś cię do czegoś
                    zmusza??CZy ty także nie znając się na materii(a widać to jak cholera) musisz
                    narzucac swoją wole innym?
                    • Gość: Aga Re: MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:44
                      Słuchaj fujjj-mnie się nie podoba twój ton,bo mnie nie znasz aby oceniać.Więc
                      proszę bez tekstów typu"tolerancję"której nauczyli cię zapewne w kościele.
                      Daję ci słowo,że toleruję wiele rzeczy ale narkotyki,wódka i inne "używki" z
                      mojej strony mają zero tolerancji.A o ile się nie mylę to piszemy tu po to,aby
                      wyrazić swoją opinię.Więc nie mów mi co mogę mówić a czego nie!A jeśli się na
                      czymś nie znam to się nie mądrzę,wyraziłam mój pogląd na ten temat i tyle.Ty
                      masz swoją wiedę a ja swoją i mnie tak dobrze.Ja nikomu nie mówię czy ma brać
                      czy nie.Zresztą kim ja jestem i jakie miałabym prawo do tego.Ale jeśli tylko
                      mogę,zawsze powiem NIE BIERZ!Straciłam kilku znajomych przez narkotyki i tyle.
                      • Gość: fujj Re: MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:45
                        No dobra,straciłas swoich znajomych przez narkotyki lecz co ma do tego
                        marihuana-czy to własnie ją przedawkowali??Przecież w zapisie Ministra Zdrowia
                        wyraźnie chodzi o tzw. "narkotyki miekkie" jak własnie wymieniona wyżej-która
                        nie ma tak zgubnych wpływów na organizm i mentalnosc jak te cięzsze a chocby
                        nawet używki uzywane pospolicie jak alkochol czy pety-i o to tylko chodzi.Polska
                        musi dostosowac swoje prawa do wymogów unijnych a te powoli zmieniaja się na
                        korzyść THC jako bardziej uzywki niż narkotyku,uzywki która powinna byc
                        kontrolowana i akcyzowana a nie jak u nas-powodem wsadzenia kogoś na 3 lata do
                        więzienia.Zobacz tylko-bardziej rozwiniete kraje "zgniłego zachodu" jak
                        Holandia,Belgia,Szwajcaria,zachodnie landy Niemiec oraz powoli Wlk. Brytania
                        zalegalizowały tą uzywke rozumiejac że skoro jest tak powszechna to nie ma sensu
                        tworzyć martwego prawa zabraniajacego.A podstawowym narzedziem walki z
                        narkomania jest edukacja w szkołach na temat narkotyków-czego niestety u nas
                        brakuje a jedyną informacją o THC są kazania księzy i wybujałe artykuły
                        brukowców.Nie mozna dalej pławić sie w ciemnogrodzie,zamykac oczu na świat i
                        uważac że stary porządek jest dobry-trzeba brac przykłady z mądrzejszych jak
                        takie problemy rozwiazywac i o tym cała dyskusja w Ministerstwie.
          • Gość: konrad Re: MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 13:34
            Ok tu sie zgodze ale karanie tego kto bierze kara pozbawienia wolnosci od 1 do
            6 lat jest zalosne. Powinna jakas kara byc ale nie odsiadka.
            • Gość: Aga Re: MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:37
              Owszem,kara pozbawienia wolności to zły pomysł.Ale co innego zamiast??
              • Gość: Kuban Re: MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:00
                Karanie kogos za to, ze truje sam siebie i sam siebie wyniszcza jest chore.
                Takim ludziom trzeba pomagać, ale nie więzieniem. Swoją drogą słyszy się, że
                nie ma gdzie trzymać morderców i gwałcicieli bo są przepełnione cele. Można by
                odciążyć je właśnie tymi, którzy palą. Niektórzy z wnioskami poszli za daleko i
                odrazu myślą, że cały kraj będzie palił. Nie. Ci co palą będą palić dalej,
                tylko nie będą się bać, że pójdą siedzieć. W innych krajach są za to wysokie
                mandaty pieniężne i jest tam niższe spożycie tego specyfiku.
              • Gość: konrad Re: MINISTERSTWO I JEGO MARYCHA IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.02.05, 08:45
                Kurator, obowiazkowe badania krwi,zajecia w poradniach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka