Dodaj do ulubionych

Jak będą sprawdzane prace maturalne

IP: *.pl / *.6.sfc.pl 20.02.05, 19:23
OKE jednak sobie ceni niżej matury - j.polski 5,40 brutto za całą maturę
(godzina sprawdzania). Ale to jeszcze nic, matury ustne będą realizowane
popołudniami (po lekcjach) i za darmo. Ciekawa jestem jaki będzie stosunek
egzaminatorów do maturzystów, jeśli będą egzaminować za darmo po godzinach i
po wykonanej już pracy przez ileś godzin.
Obserwuj wątek
    • Gość: eliza Re: Jak będą sprawdzane prace maturalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 10:45
      to jest skandal nie da sie tego inaczej ujac to po prostu przechodzi ludzkie
      pojecie
      • Gość: mała Re: Jak będą sprawdzane prace maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 20:48
        ta matura jest chora:ok 300zeta kosztuje polski ustny zrobiony przez kogos tak
        aby zdac,a i tak kazda prawie uczelnia olewa ustne.ponad 90% uczniow nie zdało
        próbnej matury ale z tego co wiem to w nikogo na wysokich stanowiskach to nie
        obchodzi(a cała wine zgonili na uczniów albo szkoły).teraz jescze warunki
        sprawdzania matur sa skandaliczne.zreszta można wymieniać wiele minusów tej
        reformy i tej matury.mnie nasuwa sie tylko jedno:a to Polska właśnie...pozdro
        od rocznika 1986-czekamy na dalsze pomysły!!
        • mmaly Re: Jak będą sprawdzane prace maturalne 21.02.05, 21:14
          Nie rozumiem paniki.
          Jeśli komukolwiek się wydaje, że jest gorzej, niż było dotychczas, to widocznie nie wie, jak było dotychczas.
          Sprawdzałem wszystkie próbne matury od 2001 roku i nową maturę 2002. Zawsze to robiłem skoszarowany, ale jestem z tego zadowolony. Robiłem to w miłym towarzystwie i za sensowne, chociaz może nie rewelacyjne pieniądze. Pewnie, że mógłbym w tym samym czasie zarobić więcej w inny sposób, ale to nie były pieniądze uwłaczające mojej godności.
          Gotowce na starej maturze były o wiele bardziej powszechne i przydatne.
          • Gość: mała Re: Jak będą sprawdzane prace maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 21:26
            ale 90%oblało próbna maturke w grudniu 4 miesiace przed właściwą.300zeta
            kosztuje ustny polak aby go zdac na spokojnie.a pozatym to miło jest być naszym
            rocznikiem,od 6 klasy podstawówki śmieje się z tego co in robia.bo nie wszystko
            ale iwkszosc tego co było na nas probowane jest pozniżej krytki.ale coz życie
            toczy sie dalej:))
            • Gość: hmm Re: Jak będą sprawdzane prace maturalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 21:33
              Mała nie przesadzaj.ja,jako rocznik 87 wiem cos o nowych egzaminach.ustna
              matura jest taka ze trzeba sie wysilic zeby jej nie zdac.a tak dla scislosci
              niczego od szostej klasy podstawowki ni edoswiadczach bo nasze roczniki nie
              pisaly egzaminu w podstawowce
              • Gość: mała Re: Jak będą sprawdzane prace maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:29
                Looo...widze że ja tylko przeciw nowej maturze <hahaha>ale tak poważnie to były
                fajne lata,pewnie bym ich nie zamieniła na inne:)) a matura jest jak jest a ja
                ma takie zdanie.ale teraz i tak studia,znowu nowi ludzi i fajne czasy przede
                mną-tylko się cieszyć:D:D P.S.dla ścisłosci o tą podstawówke mi chodziło ze w
                jej połowie dowiedzieliśmy się że kończymy szkołe...ale nie ważne to juz
                jest.Pozdro dla maturzystów hehe!!
            • mmaly Re: Jak będą sprawdzane prace maturalne 21.02.05, 22:56
              Z tym oblewaniem to też są jakieś niezrozumiałe dla mnie legendy. W moim liceum z mojego przedmiotu wszysy zdali próbną maturę i to całkiem nieźle.
              Natomiast wiem, że w paru najlepszych krakowskich liceach, gdzie się niczego nie robi, tylko bazuje na geniuszach przyjętych z gimnazjów, były problemy. Ale były to problemy wynikające z tego, że uczniowie z tych liceów nie potrafią czytać poleceń.
              Wydaje mi się, że w dzisiejszym świecie nader wszystko ważne jest, by nauczyc się słuchać, a nie tylko się wymądrzać i lać wodę. Powodzenia myślącym maturzystom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka