Dodaj do ulubionych

Połączenie Sobieskiego z Legionów!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 11:01
Wrona jestw wielki!!
połaczenie mówi samo za siebie, ale jak dołozyc do tego stadion, wiadukt,
ratusz, III aleję, kamienice na rogu Kosciuszki itp itd to miasta przezywa
boom inwestycyjny!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: h21 Re: Połączenie Sobieskiego z Legionów!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 12:48
      komuszkom szczeka opadła, będą musieli emigrowac do Starachowic:)
    • Gość: Pinki Re: Połączenie Sobieskiego z Legionów!!!!!!!! IP: *.prenet.pl 25.03.05, 17:21
      Jak na razie to są tylko plany. Gdzie konkretnie ruszyły jakieś prace????. Już
      ktoś tu na forum napisał "uwierzę jak zobaczę". Ja też. Na marginesie, co
      zostało zrobione przez ostatnie dwa lata???. Teraz się Pan Prezydent obudził?
      Wybory niebawem. Poza tym jest mi zupełnie obojętne, kto zasiada na stołku
      prezydenta miasta. Ważne, aby miasto się rozwijało w jednakowym tempie. Amen.
      Pozdrawiam wszystkich świątecznie.
      • Gość: angelo Re: Połączenie Sobieskiego z Legionów!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 18:32
        tak tak towarzyszu: to powinno byc jak w komunistycznej bajce - Lenin strzyknął
        palcami i stało sie . W 5 minut.
        • Gość: Invisible kid NiE, NO....ROZBRAJACIE MNIE IP: 62.29.160.* 30.03.05, 11:07
          Czy ktoś z szacownych uczestników forum uświadomi mnie w czym "czerwoni,
          leniny, komuniści" i jak tam ich jeszcze nazywacie są gorsi od ulubionych
          (zapewne z prawej strony) przez was? W czym ten wasz Wrona jest lepszy od
          bylego Marasa? Czy ktoś jest mi w stanie dostarczyć jakiekolwiek dowody lub
          sensowne argumenty przeciw lewicy oprócz tego że ktoś milion lat temu byl w
          PZPR lub wspólpracowal z SB? Czy ktos mi udowodni ze prawicowi rządzący są
          czysci od afer i nie mozna znalesc na nich haka (ja mam kilka ciekawych typow,
          zarowno na szczeblu powiatowym jak i ogolnopolskim)?
          Przestancie w końcu pieprzyć bez sensu o "towarzyszach, czerwonych świniach,
          komunistach" i tp. bo to już nie ta epoka, a tak na prawdę to nie ma znaczenia
          którą stronę polityczną reprezentują tylko co zamierzają zrobić. Wolę
          lewicowego prezydenta z jasną strategią rozwoju miasta, niż prawicowego
          pseudomoralistę liżącego dupę klerowi i udającego że coś robi w mieście
          remontując kamienicę raz na ruski rok lub przecinającego wstęgę na 2km ulicy
          oddanej do użytku.
          • Gość: xx Re: NiE, NO....ROZBRAJACIE MNIE IP: *.icis.pcz.pl 30.03.05, 13:14
            Dla mnie w ocenie dzialalnosci wladz miasta opcja polityczna ma generalnie
            najmniejsze znaczenie.

Licza sie argumenty czyli konkretna dzialanosc, kierowanie sie interesami miasta
            i reprezentowanie tych interesow wszedzie gdzie to powinno sie robic.

I tutaj w walce na konkretne argumenty ocean aktualnego Prezydenta wypada
            zdecydowanie lepiej niz w przypadku poprzednich dwoch Przezydentow rekrutujacych
            sie sposrod lewicy.

Na korzysc Przezydenta Wrony swiadczy rowniez to ze w trakcie tej kadencji
            trudno naprawde znalezc przyklady ulegania interesom Kosciola ze szkoda dla
            interesow miasta.

Pisze "ze szkoda" gdyz Kosciol Katolicki to istotny partner w zyciu spolecznym.
          • Gość: gostek ŁŻESZ JAK PIES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 16:45
            Dawno sie nie ubawiłem w ubraniu jak wtedy gdy czytałem te lewicowe wypociny.
            Klerowi najbardziej sie chcieli w Częstochowie przypodobac czerwonuchy - sypali
            groszem gdzie było i gdzie nie było trzeba na kościoły. Najsłynniejszy jest
            były szef SLD którego Polityka opisał jak chodził na śniadania na Jasną Górę.
            Wrona jest głeboko wierzacy ale w interesach nie ma to dla niego znmaczenia.
            Jego zastepczyni powiedziała NIE przeorowi gdy zapytał sie o wyjad na JPII dla
            jakiegos restauratora. czerwoni nigdy by tego nie odmówili.
            Natomiast co do inwestycji to widac je wszedzie. Spis można łatwo znależć jak
            sie szuka. Jak chcesz to moge je przekopiowac na stronke.

pozdro
      • Gość: czestoch owórz oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 18:33
        tyle inwestycji co teraz, nigdy w Czestochoiwie nie było
        • Gość: Kubiś Re: owórz oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 21:58
          Koło Makro też miał być wiadukt nad torami!! Takie wielkie bum się robiło i co /?
          Cisza . Ja w każdym razie trzymam kciuki .....Kubiś
          • Gość: xx Re: owórz oczy IP: *.icis.pcz.pl 28.03.05, 15:29
            Pieniadze juz sa przyznane - ale formalnosci przeciez musza troche potrwac -
            tego sie nie da zrobic tak od razu.

Pozdrawiam,
          • Gość: I.LEŚNIKOWSKI WIADUKT - TRWA PRZETARG IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 30.03.05, 08:50
            Panie Kubisiu....

To sprawa dawno już załatwiona. Są pieniądze z zewnątrz, sa pieniądze na
            budowę, wiadukt ma powstać w ciągu dwóch lat. Trwa procedura przetargowa na
            wykonanie budowy, specyfikację pobrało aż 18 firm. Jeśli nie będzie opóźnień, w
            maju mogą zostać podpisane umowy i ruszają natychmiast prace budowlane.
            IL
        • Gość: Pinki Re: owórz oczy IP: *.prenet.pl 27.03.05, 20:07
          Konkrety, Misiu, konkrety!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: hm.... Re: owórz oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 21:09
          A jakie to niby są inwestycje?????
          Przepłacony łącznik ul. Orkana - którego konkurencyjny kosztorys był 50% niższy
          od zatwierdzonego i wykonanego??
          Kamienica koło Cinema City - jak na razie są to plany.
          Wiadukt koło Makro???? - nadal czekamy
          Aleja NMP III - tutaj pozwolę sobie na brak komentarza - nie dość, że utajnili
          projekty to i tak noc się na korzyść dla naszego miasta nie zmieni.
          Stadion żużlowy - choćby jego oświetlenie - być może już w tym roku nie będzie
          żadnego występu naszych żużlowców w naszym mieście
          I jakie to jeszcze wspaniałe inwestycje zaplanowali nasi włodarze???
          • Gość: X Re: owórz oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:02
            Ja wierzę w te inwestycje. Nie zapominajcie, że od 1 Maja jesteśmy w Unii a
            stamtąd da się wyciągnąć sporo kasy, jak się zrobi konkretne plany. Co do
            wiaduktu na Jagiellońskiej, przecież to już jest pewne, że powstanie. Prace
            zaczynają się jeszcze w 2005 roku.
            Ale ktoś napisał Wrona jest wielki. Nie zgadzam się!!! A pamiętacie kto w 1998
            roku głosował za włączeniem Częstochowy do Śląskiego? Pan Wrona i jeszcze jeden
            poseł ziemi częstochowskiej. A wystarczyłyby 2 głosy i mielibyśmy województwo.
            Ehhhhhhhhh
          • Gość: Sceptyk Re: owórz oczy IP: 62.29.160.* 29.03.05, 12:57
            Gdzie wy widzicie te inwestycje?Pokażcie mi inwestycję sciągniętą przez obecne
            władze miasta która istotnie wpłynęłaby na spadek bezrobocia?Zero...Gdzie jest
            park przemysłowy tak obiecywany przez poprzednią jak i obecne władze miasta? Ta
            władza tak samo jak poprzednie skupiona jest na realizacji swoich osobistych i
            partykularnych celów.Są firmy i to duże w nszym mieście które już żałują
            poczynionych inwestycji i narzekają na brak współpracy z władzami miasta w
            kwestiach dalszych inwestycji vide TRW i Guardian.Jest mi wiadome iż fabryki te
            dzięki osiaganiu dobrych wyników chciałyby dalej inwestować w Częstochowie ale
            trafiają na mur braku zrozumienia w urzędzie miasta.nasze władze powinny wybrać
            się w okolice Wrocławia i uczyć się jak współpracuje się z inwestorami.
            • Gość: bingo Re: inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:58
              W miescie nie zauwaza sie naprawde duzych inwestycji jedynym poważnym
              inwestorem to miasto jako urząd ale na razie na papierku.
              Mam nadzieje, ze wtym roku ruszą z kopyta zapowiadane prace i poprawi sie
              wizerunek naszego miasta a i poważniejsi Inwestorzy zechca zaangażowac swoje
              srodki u nas.
              • Gość: xx Re: inwestor IP: *.icis.pcz.pl 29.03.05, 21:51
                Bardzo, bardzo powazna inwestycja, ktora bedzie decydowala o wielu rzeczach, to
                Huta i sprawy z nia zwiazane

Tutaj jest w duzym stopniu pies pogrzebany.
          • Gość: I.LEŚNIKOWSKI DOBRZE, ŻE BUDUJEMY CZY NIE? IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 30.03.05, 09:00
            O jakim przepłaceniu łącznika Pan mówi? Cena wynika z przetargu, w którym
            wybiera się najniższą a nie najwyższą ofertę, inaczej natychmiast miałby Pan
            protesty ze strony oferentów.

Kamienica w Alejach - właśnie plac budowy przejmuje firma wyłoniona w
            przetargu - pieniądze na budowę są załatwione.

Wiadukt koło Makro - to samo - trwa przetarg, roboty ruszają w tym roku, budowa
            ma trwać dwa lata.

Stadion żużlowy - remontujemy tę ruinę - nikt przed obecnym Prezydentem na to
            wcześniej nie wpadł. Albo chce mieć Pan wyremontowany stadion albo nie. Nie da
            się remontować i jednocześnie nie mieć remontu na stadionie. Prezydent Wrona
            jak na razie jest jedynym, który prosił o przesunięcie terminu budowy
            oświetlenia. Jak dotychczas nie poparli tej prośby nawet bezpośrednio
            zainteresowani.

Ireneusz Leśnikowski

PS. Mam wrażenie, że gdy ruszą prace budowlane, pojawią się natychmiast
            pretensje, że Częstochowa jest placem budowy....:-))
            • Gość: Częstochowiak Do pana Ireneusza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 09:48
              Cytuje.

„Jak dotychczas nie poparli tej prośby nawet bezpośrednio
              zainteresowani.”

Proszę nie opowiadać panie Ireneuszu takich bzdur na łamach forum internetowego.
              Dobrze pan wie że rozmowy zarząd klubu prowadził i napotkał na mur ze strony
              PZM.
              Spowodowane to było prozaiczną rzeczą jaką jest to iż taka bezpośrednia zgoda
              na przedłużenie terminu spowodowała by lawinę wniosków z.innych miast.

Interwencja prezydenta Wrony jest chwalebna i trzeba powiedzieć jasno że
              prezydent walczy o stadion. Ale jednocześnie trzeba wiedzieć że tylko miasto
              może przedstawić w Warszawie argumenty które mogą zmienić termin realizacji
              oświetlenia.

Jednocześnie informuję że zarząd klubu Włókniarz jest wdzięczny prezydentowi za
              jego zaangażowanie w sprawę remontu stadionu i prosi by nie wkładał pan kija
              między zainteresowanych takimi wypowiedziami.

Intencją klubu i prezydenta jest wspólne działanie dla dobra klubu i
              • Gość: IL do częstochowiaka IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 30.03.05, 15:44
                Jestem ostatnim, który chciałby jakieś kije...
                Cieszę się ze wsparcia zarządu i z tego podejścia do sprawy. Pisałem o tym na
                forum już dawno: jest zrujnowany stadion, jest projekt i trzeba zrobić wszystko
                by został zrealizowany. I trzeba zrobić wszystko żeby przesunąc termin. I kiedy
                trzeba, stanąć murem za wspólną sprawą.
                IL
              • Gość: Singiel zmienic wszystkim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 17:20
                a co to poprzeć nie łaska prezydenta? a co za różnica czy klubowi czy wszystkim
                powinni zmienić? trzeba walczyc żeby zmienic wszystkim ten choryn termin, tylko
                ze zarzad nie chce tego robic liczac że terminu nie zmienią i bedą mogli psy
                wieszac na wronie za to. juz my was dobrze znamy!
                • Gość: Kubiś A CO Z PARKINGAMI W CENTRUM ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 18:18
                  JAKOŚ NIE ZAÓWAŻYŁEM ODPOWIEDZI W TEJ SPRAWIE DO PANA RZECZNIKA . MOGŁA MI
                  UMKNĄĆ WIĘC PROSZĘ O WSKAZANIE MI GDZIE JEST ODPOWIEDŻ NA WCZEŚNIEJSZE PYTANIE W
                  SPRAWIE PARKINU W ALEJACH . Pozdrawiam .....Kubiś
                  • Gość: Kubiś Re: A CO Z PARKINGAMI W CENTRUM ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 18:19
                    Sory za błąd " zauważyłem " :-) .....Wstyd mi ;-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka