Gość: kobitka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:37 fakty.interia.pl/news?inf=611010 co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: erka Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:56 Wiadomo,Częstochowa - miasto cudów! Proponuję zjawisko ropzszerzyć na inne specjalizacje, zwłaszcza anestezjologów (nareszcie będą mieli kasę!). A jakie oszczędności dla NFZ! Tak trzymać!!! Jak to Papież powiedział: "Częstochowa to dobre miasto" (ukłony dla prezydenta Wrony). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 21:31 Amatorzy taniej sensacji,każdy lekarz specjalności zabiegowej musi mieć kontakt ze szpitalem,może dyrektorzy szpitali czestochowskich chca zatrudnić lekarza na pełny etat???????????NIe !!! MOże dyrektorzy poradni chcą delegować lekarza na więcej niż 10 godz miesięcznie ????????? NIe!!O co więc chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Ali Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.kalisz.mm.pl 11.04.05, 23:04 A co moze zabronicie lekarzom pracy w szpitalu? Ludzieee...wam wszystko nie pasuje.Pracuje po kilkadziesiąt godzin-afera i do tvn,pracuje na 1/40 etatu tez afera i do gazety. Juz mi sie chce wymiotować od tych medycznych tematów.Dajcie ludziom pracowac w spokoju. Artykuł bez szerszego kontekstu.Zapchajdziura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p J.Tuwim:dla dobra wspólnego, wszyscy pracują .... IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:23 Mamo Ali, system jest chory, a kontekstem jesteśmy my i nasze zdrowie. wyobraź sobie że nauczyciel ma zlecenie na 45 minut miesiecznie żeby tylko jego prywatni uczniowie dostali świadectwa Państwowe. Jeśli nie masz wyobraźni, to przynajmniej odśwież pamięć i przypomnij sobie zmarłą tragicznie w szpitalu na Mickiewicza Częstochowiankę. --------------------------------------------------- "To jak??? rodzimy, czy Pani rodzi sama ???" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: J.Tuwim:dla dobra wspólnego, wszyscy pracują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:31 I tu wychodzi, jak bardzo system jest chory. W krajach gdzie służba zdrowia nie jest quasi-bezpłatna coś takiego byłoby nie do przyjęcia - towarzystwa ubezpieczeniowe by do tego nie dopuściły. A u nas - składki każdy płaci, a jak trzeba się leczyć - dawaj kasę. Panu Arielowi proponuję zajrzeć w forum na opinie dotyczące ginekologów - jest tam i coś o Panu, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: J.Tuwim:dla dobra wspólnego, wszyscy pracują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 07:51 A co tam jest na mnie niestety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: J.Tuwim:dla dobra wspólnego, wszyscy pracują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 07:56 Jest dużo ale dlaczego niestety ?jestem zaskoczony in plus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: J.Tuwim:dla dobra wspólnego, wszyscy pracują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 09:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=16235487&a=22219124 - proszę bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: J.Tuwim:dla dobra wspólnego, wszyscy pracują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:31 Nadal nie rozumię dlaczego niestety,jak mnie znasz z nazwiska to tym bardziej nie rozumię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: J.Tuwim:dla dobra wspólnego, wszyscy pracują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:59 a dlaczego miałabym cię znać? Tak tylko sobie napisałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: J.Tuwim:dla dobra wspólnego, wszyscy pracują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:09 I pamiętaj: ORMO czuwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Ali Re: J.Tuwim:dla dobra wspólnego, wszyscy pracują IP: *.kalisz.mm.pl 12.04.05, 23:16 Ta...porównanie pracy lekarza z nauczycielem wymowne.Uwielbiam takie argumenty,które niczego nie wnosza . Wyobraźni nie mam?To tez ciekawa teza,prosze o rozwiniecie bo nie nadajemy na tych samych falach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p bez histerii prosze IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 23:40 1. dziekuje za zaszczytne dla mnie uznanie mnie za 100% Częstochowianina. 2. Przypominam że tam w szpitalu na Mickiewicza mogła skonać przy porodzie Ala, twoja córka. Skonała jednak jakaś inna kobieta a Tobie nie tylko brak wyobraźni ale także masz za mało empatii żeby wczuć się. Być może w Twoim portrecie emocjonalnym dominuje tzw. zimny drań. Są jednak rzeczy na tym świecie niezależne od płci, wieku, wykształcenia, rasy, religii, kultury. 3. Przypominam że rozmawiasz z facetem który kartą chipową posługiwał się jakieś 15-20 lat temu kiedy Ty nawet nie wiedziałaś jak używać kawałka plastiku z paskiem magnetycznym i mało mówiącym napisem VISA. A o Rejestrze Usług Medycznych nawet filozofom większym ode mnie w kraju nad Wartą się nie śniło. 4. Przypominam Ci także że w odróżnieniu nie studiowałem za pieniądze podatnika, podobnie jak to jest z większością lekarzy na tym najlepszym ze światów. I w tym najlepszym kawałku najlepszego ze światów lekarz jest także inwestorem który inwestuje w klinikę a nie pasożytuje na dobru społecznym (kto jeszcze pamięta co to takiego??) 5. I tam to jest moralne, jak ktoś wykosztuje się na kredyt że bierze horrendalne kwoty za leczenie bo trzeba spałacać kredyt za który zostały wylane ławy fundamentowe pod szpital, albo za który kupiono autoklaw, usg, ekg, rentgena, unita czy co tam było potrzebne. Ale tu to nie jest moralne jak naród cierpi nedze bo sie wykosztował na czyjes tam studia żeby mu pozniej mowic: musze ci wyrwac ostatni grosz, bo mam magistra ktorego zrobilem za twoje pieniadze. 6. ano żivot ne je bajka, ako se mlouvi u czeska i tak nyń slouchaj a uszi po sebe klad` ako mus je medikom czestnim a dobrim, kterzi styd mają za tich co zle jsou. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Al do expertum credere IP: *.kalisz.mm.pl 13.04.05, 11:57 "1. dziekuje za zaszczytne dla mnie uznanie mnie za 100% Częstochowianina" To nie do Ciebie a do użytkownika o tym nicku. 2.Prosiłam aby mnie nie obrażać,to jest forum do wymiany poglądów a nie do obrażliwych epitetów.A widzę,ze wszędzie siejesz zamęt,nie tylko w tym wątku.Poza tym faktycznie nie znasz sprawy,więc wypowiadaj sie tylko wtedy gdy masz jakieś pojecie o temacie. 3.Facecie,posługujący sie kartą chipową od 20 lat,czy to cię w jakis sposób wyróżnia?I jak to sie ma do poruszanego tematu? 4.A ja studiowałam za pieniądze podatnika jak znakomita większość w tym kraju nad WISŁĄ.I wcale nie czuję,że powinnam mieć jakieś wyrzuty sumienia.Teraz ktos inny studiuje za moje pieniądze.Ale to też nijak ma sie do w/w tematu. 5.Piszesz jak zgorzkniały staruszek,który wszystkim ma wszystko za złe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin Re: do expertum credere IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:05 Mamo alu rzczywiście żałosne jest Twoje argumentowanie płynie przez nie wiele hipokryzji... argument nie znasz spraw jest nijaki :), mamo Ali ty przeciwniczka dialektyki posługujesz się takimi trywialnymi zarzutami :)...a skąd wiesz kto zna i na bazie czego ta konklujza ?????:) Męczy mnie również twoja "moralność" i zadufanie w sobie. W jednym z postów z ironią (takie przynajmniej były zamiary :) hehehe) piszesz i szydzisz, że "rodziłem" skoro jestem taki "doinformowany" :).. no cóż mamo Ali hołdujemy różnym wartościom :) dla mnie niczym poniżającym (jak i śmiesznym) nie jest fakt, że towarzyszyłem w porodzie mojej żony i byłem (chąc, nie chąc) wtajemniczony w pewne procedury "lekarskie " (jak wspomniał Ariel formę "honorariów" :))..no cóz nie każdy mąż wywiazuje się z tych obowiązków (dlatego to tak dziwi mamo Ali normalność w świecie nienormalnym tak np. pewnie i byłabyś zdziwiona, że nastolatka 15 latka jest jeszcze dziewicą ) a tak na marginesie nie podejrzewałem, że jesteś taka drobiazgowa :) wyłapać tyle "niedociągnięć" językowych i merytorycznych w poście jednego z adwersarzy ?? ho ho !! piszesz mamo Ali jak osoba bez kręgosłupa moralnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cze Re mama Ali: J.Tuwim: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:18 hmmm a co to porownanie ugodzi w status pokornych lekarzy ?:) nauczyciel jest zawodem mniej chwalebnym niz lekarz ??:) mamo Ali troche pokory i wicej obiektywizmu krytykujesz jednego z forumowiczu, ze "jego argumenty niczego nie wnosza"....a twoje konstruktywne typu wymiotuje gdy slysz :)...maja nas rzucic na kolana ???:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:35 mamo Ali albo rzeczywiście nie znasz realiów albo jesteś quasi kobietą albo twój nick jest nie adekwatny do rzeczywistości (bo wątpię, że otarłas się o odział ginekologiczny) przecież każdy z ginekologów uprawia swoją prywatną politykę 1000 zł za przyjazd do porodu (pomimo, że jest lekarzem prowadzącym) 70 wizyta. A szpital zapewnia im zaplecze, jak i przychodnia. To są części elementrane wielkiej maszyny, która napędza im pieniążki do kieszeni. lekarz w Polsce ...to kolejna paranoja .....wymiotować od medycznych tematów ??? hmmm rzeczywiście mamo Ali przecież łapczywość lekarzy, ich ignorancja, nieudolność brak kompetencji TO TAKIE NORMALNE ....i dlaczego my się biedny lekarzy czepiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 11:43 Nieraz zastanawialam sie gdzie ten moj "biedny" ginekolog znajduje czas na to wszystko-codziennie jest w przychodni,3x w tygodniu przyjmuje w swoim gabinecie prywatnym i jeszcze pracuje w szpitalu.Teraz juz wiem,rozumiem jesli w szpitalu spedza tylko kilka godzin miesiecznie.W lipcu rodze i mialam nadzieje ze moze akurat uda mi sie urodzic na jego zmianie.Teraz widze ze to jest prawie niemozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Ali Re: re mama Ali IP: *.kalisz.mm.pl 12.04.05, 23:11 Widzę drogi częstochowianinie,że ty rodziłes bo masz niezwykłe wiadomości. Ja nie płaciłam lekarzowi za przyjazd do porodu.Nie zapłaciłam ani grosza w szpitalu.A wizyty prywatnie u lekarza to był mój wybór. Poza tym nie życze sobie być obrazaną za inne opinie od twoich.Po to jest forum by wymieniac sie opiniami a nie obrażać. Generalizujesz,nazywajac wszystkich lekarzy nieudolnym,łapownikami. A jak wyobrazacie sobie prowadzenie praktyki ginekologicznej bez zaplecza szpitalnego?Poród w przychodni?Tak wynika ze słów częstochowianina. Trzeba było iść na medycynę i zostać biednym lekarzem. Życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: re mama Ali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 11:25 Panie expertum credere.p ,to jest kraj nad Wisłą ,nad Wartą lezy Częstochowa i wiele innych miast.Kartą chipowa możesz się posługiwac nawet 30 lat przed jej opatentowaniem gratulacje,ale wtedy przesuwałeś ją sobie przez rima ani.Widze żeś swiatowy człek więc napewno obiło Ci się o uszy słowo wolontariat,obecny w medycynie swiatowej od niepamietnych czasów.Wielu znanych lekarzy na swiecie zrobiło specjalizację i stopnie naukowe na WOLONTARIACIE.ONZ może słyszałeś zatrudnia tysiące lekarzy na wolontariacie polskich też.Widzisz Pan w kraju nad WISŁĄ pojęcie wolontariat nie istnieje dlatego trzeba zatrudnić się na 1/20 etatu taką mamy konstytucję.Twoja wypowiedz o szpitalu im.Mickiewicza jest bez sensu ,nie znasz sprawy,i nie będe z Tobą dyskutował na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czetsochowianin Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:26 panie Ariel i ja ....i my mamy uwierzyc w ten stek bzdur. Wolontariat jest motywem tej formy zatrudnienia ?? A w takim razie jak wytlumaczysz dodatkowe oplaty dyktowane przez lekarzy ginekologow ??? to moze sa "koszta manipulacyjne", ktore musza uzyskac ci biedni altruisci lekarze, ktorzy w ramach sluzby spoleczenstwu decyduja sie na 1/20 etatu :).... takich herezji to dawno nie slyszalem :)..i chyba reszta forumowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: re mama Ali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:42 Człecze !! znam lekarzy zatrudnionych na 1/20 etatu i nie odbierających porodu i nie operujących!!! Ja sam jestem lekarzem i czesto przyjmuję porody bez opłat i bez słowa dziękuje,nie pouczaj mnie więc bo odebrałem ponad 6000 porodów.To że ty dałeś komuś 1000 zł to Twój problem!!!Gdyby to co piszesz było w 100% prawdą nigdy nie powinienem odebrać żadnego porodu!Ty możesz dawać swoje pieniądze komu chcesz Twoja wola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 14:21 hahah jasne moja wola :) szanowny lekarzy albo nie doczytujsze tresci albo pozwalasz sobie na ich swobodna interpretacje :) nie jest to moja wola, poniewaz kazdy rodzic uczyni wszytsko dla swego dziecka (musialem sie powtorzyc bo lekarz tego niedoczytal) zatem jest to warunek konieczny wlasciwej opieki i obecnosci lekarza prowadzacego :)... a to, ze odebrales 60000 porodow to chyba jest Twoim obowiazkiem determinowanym wykonywanym zawodem przeciez w koncu jestes lekarzem a nie tak np. ogrodnikiem.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarycho Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:44 przykłady praworządności lekarzy ukierunkowałem się na ginekologów Krakowski lekarz - ginekolog pobierał opłaty za zabiegi refundowane przez narodowy fundusz zdrowia. 23.09.2004 r. www.malopolska.policja.gov.pl/wydzialy/korupcja.php Kolejny ginekolog aresztowany pod zarzutem łapownictwa serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2398525.html Wiosna na skrobanki www.libramed.com.pl/wpg/NumeryArchiwalne/23/02.html Ginekolog - NAJWIĘKSZY łapówkarz wśród lekarzy NIGDY nie spotkałem się z takim chamstwem i wymuszaniem łapówki niż podczas trudnego porodu mojej żony. Podczas tych kilkudziesięciu godzin popełniono wiele błędów medycznych doprowadzając do stanu zagrożenia zdrowia i życia zarówno matki jak i dziecka. Wszystko wbrew "podręcznikowej" wiedzy. Na szczęście podczas ostatnich godzin porodu sprowadziłem do szpitala znajomą, przyjazną kadrę lekarską, pilnującą ginekologów i zapobiegającą kolejnym błędom. I dobrze, bo teraz mam piękną i zdrową córkę (i żonę oczywiście), a gdyby nie znajomi lekarze, to kto wie, czy obie by dzisiaj żyły. forum.fronda.pl/forum.php?akcja=pokaz&id=146675&wat=1 i tak można byłoby w nieskonczoność...przypadek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:13 same sprzeczności w Twoim poscie sie pojawiaja mamo Ali... nie neguje faktu, ze maja praktyki w szpitalu w przychodni oraz gabinteach to oczywiste (trzeba uwaznie czytac mamo Ali, na chlodno nie kierujac sie emocjami bo moga umknac wazne tresci potencjalnego adwersarza), rozumiem, ze jestes osoba egzaltowana i moje przeslanie tobie gdzie ucieklo..zatem powtorze to nienormalne jest to, ze lapowki...oplaty, upominki w szpitalach, przychodniach, mimo, ze ZUS kawal naszych wyplat ucina sa na porzadku dziennym to, ze nie placilas na porodowce to jest Twoj wybor (i moim skromnym zdaniem jak i wiekszoci matek i ojcow glupi), poniewaz aby miec zagwartanowana opieke (dodam wlasciwa opieke) w szpitalach Czestochowskich trzeba smarowac szczegolnie na tak specjalistycznych placowkach jak ginekologia, poloznictwo a chyba kazdy wszystko zrobi dla swego dziecka :) Z jedne strony mam w stosunku do twoich slow uczucia ambiwalenten :) ...odwazna i naiwna :) odwazna bo wierzyla, ze Boza opacznosc bedzie czuwala "nad Ala" naiwna bo wierzy w praworzadnosc lekarzy :) a ca do ostatecznej konkluzji mamo Ali i propozycji formy pracy :)..to dziekuje postoje jestem z natury osoba uzciwa zatem nie spelnim bym sie w proponowanym zawodzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: re mama Ali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:44 Poproszenie lekarz o przyjad do porodu nie jest łapówką jak Ty to nazywasz a honorarium,jak masz słownik to sprawdz znaczenie słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 14:16 hmmm jakie niezunifikowane (sprawdz znaczenie slowa:)) to honorarium :)....kazdy ginekolog proponuje inne :) i jakies samowolne rozumiem Ariel,ze jest reprezentantem tej uczciwej grupy zawodowej :) a w taki razie jaka stawka VAT obowiazuje przy tym "honorarium" :) odpowiesz mi ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodek Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:00 włos mi się jeży czytając posty młodego (starego) lekarza na tym forum niejakiego Ariela. Jego brak wyczucia i brak pokory rzucają mnie na kolana !!! Panie Ariel uważasz pan, że lekarz prowadzący gwarantujący opiekę w szpitalu, którym pracuje pobierając opłaty za wizyty prywatne od swoich pacjentek. Powinien żadać honorarium ???? a niby na jakiej zasadzie ?? wskaż mi jakieś uregulowanie prawne, nie mówiąc o etycznych. On pracuje w tym szpitalu i jego zasranym obowiązkiem jest przyjęcie porodu bez żadnych dodatkowych opłat. Honorarium ... śmiech pusty mnie ogarnia to jest przykład Twojej uczciwość panie Ariel ? czy w swoim zakłamaniu i ignorancji zapomnieliści o zasadach przysięgi Hipokratesa "Będę stosował zabiegi lecznicze wedle mych możności i rozeznania ku pożytkowi chorych, broniąc ich od uszczerbku i krzywdy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarycho Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:26 Rocznie Polacy dofinansowują prywatne kieszenie lekarzy kwotą rzędu 12 mld zł - obliczył w połowie lutego dziennik "Fakt". Wziąwszy pod uwagę całą populację w naszym kraju, wypada więc średnio po ok. 315 zł rocznie na głowę - wliczając w to dzieci, osoby pracujące i bezrobotne, emerytów i rencistów. Tak olbrzymia suma pozwala żyć lekarzom na całkiem niezłej stopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Ali Re: re mama Ali IP: *.kalisz.mm.pl 13.04.05, 17:35 Szkoda,że dyskusja ta staje sie znow nagonką na lekarzy. Czestochowianinie,mnie krytykujesz,od naiwnych wyzywasz a sam poczytaj co napisałeś.Mnie jest już szkoda nerwów by brac udział w tej przepychance słownej. Myślę,że nie będacy lekarzami nigdy nie zrozumieją systemu,w którym oni musza pracowac.Mamy tylko obraz nakreślony przez gazety i telewizję.Szkoda,że nie chcecie posłuchać drugiej strony.Posłuchajcie Ariela,wie co mowi. Poza tym argument jarycha o dofinansowaniu(oczywiście z "bardzo wiarygodnej "gazety Fakt),przemawia za tym,że rzeczywistość kreśla u nas media a nie Ci co mają coś wiarygodnego do powiedzenia. I tak na marginesie to lekarze sami sobie tych pieniędzy nie biorą.Kto im je daje?My wszyscy. Ja naiwna-jak mnie nazwano-nie daję złamanego grosza.Zawsze mówię z góry,że wiem co mi się należy a co nie i koniec.Nie podoba się,nie jeden lekarz w mieście.Trzeba mieć twardą d... Jeszcze jedno,dlaczego nikt nie pisze o: 1.lekarzach,którzy zoperowali praktycznie nieoperacyjny guz mózgu i tym uratowali życie 16-latce? 2.o lekarzach,którzy przyszyli rekę 13-latkowi 3.o lekarzach,ratujących w ostatnim momencie zatrutego lekami 4.o lekarzach,ratujacych kazdego dnia noworodki,które na zdrowy rozum nie miały szansy przeżyc? itd... Poniewaz to nieciekawe jest,żadna sensacja,normalka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: re mama Ali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:57 Z uwagi na zacietrzewienie panów to ostatni wpis,pan czestochowianin żądaj pan rachunku "usługa lekarska",ten drugi pan co uwaza że mam sasrany obowiazek to że pana żona chodzi w ciaży do mnie w poradni nie oznacza że muszę jechać do porodu w nocy.Siedzcie we własnym sosie .Przekażcie moje ubolewania waszym rodzinom .Tobie Alu dziękuje za zrozumienie nie dyskutuj z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:45 hmmm nic dziwnego, ze o gienkologach mowi sie pijawy pasozyty..a co niekytorzy zlosliwi :) nazywaja ich wrzodami na dupie :)...To znaczy, ze jezeli moja zona chodzi do ciebie do przychodnie nie jest twoim obowiazkiem jechac odebra porod ...no tak a co jest twoim obowiazkiem ?...w sumie nie powinienes byc lekarze powinienes byc ogrodnikiem nie dziwie sie, ze takie stawki macie w przychodniach panstwowych a tak bardzo was to bulwersuje ..jaka placa taka praca ministerstwo zdrowia powinno obciac wam te stawki jeszcze bardziej moze was to zmobilizuje do rzetelnej pracy (zasada kija i marchewki) Wspolczuje zaangazowania i chron nas Panie przed takimi lekarzami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodek Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:53 panie lekarz rozumiem, że prawda boli (prawda o waszym fachu) i w chwilach emocji niezauważamy tekstu pisanego (takich douczonych lekarzy mamy) Napisałem wszak w poście ->Panie Ariel uważasz pan, że lekarz prowadzący gwarantujący opiekę w szpitalu, którym pracuje pobierając opłaty za wizyty prywatne od swoich pacjentek. -> WIZYTY PRYWATNE napisalem (pismem nielekarskim odczytać chyba to pan potrafisz) Powinien żadać honorarium ???? a niby na jakiej zasadzie ?? <- nie opdowiedziałeś bo brakło ci argumentów ubolewania przkaże bo nie wiem czy żona moja lub kogoś z mojej rodziny nie dostanie się w rączki takiego lekarza abnegata ....i będę teraz drżeć z niepokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toffi Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 01:11 panie Ariel, co tak nerwowo pędzisz pan po honorarium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:40 Mamo Ali :)..a skandale z wiarygodnego zrodla jakim jest telewizja TVN program UWAGA (tak na marginesie nie jestem sympatykiem tego typu audycji) proszal kiedy ciekawy temat dotyczacy (o wlasnie) bezposrednio meritum naszej dyskusji lekarki ginekolog, ktora tworzyla fikcyjna ciaze u swoich pacjentek by potem zaproponowac fikcyjna aborcje by potem zainkasowac niefikcyjne "honorarium" ;)... czepiamy sie biednych lekarzy a slyszalas aby lekarze ponosili z tego powodu jakies konsekwencje ?????. Robisz z nich uciemiezony zawod ...ale ataki na nich sprowadzaja sie jedynie tylko do werbalnej krytyki (czasami jakis lekarz zostanie ukarany...ale to zbyt zbita enklawa, dzialajac na zasadzie reka reke myje przy roznego rodzajach przekretow) a co z ludzmi, ktorzy swoje kalectwo zawdzieczja lekarzom ..pozostaje im placz. Nie pisze sie rowniez o karach i konsekwencjach jakie lekarze poniosa w przypadku zaniedbania na skutek upojenia alkoholowego lekarza... nie pisza o osobach, ktore uczestniczyly w aferze w Lodzi(lowcy skor) ...nie pisze sie o ukaraniu lekarzy, ktorzy wypuscili z Izby Przyjec czlowieka w srednim wieku po wypadku i w efekcie doprowadzilo go do jego smierci nie pisze bo organa scigania i nasze prawo jest bezradne wobec tej zwartej sitwy ...i to co ci lekarze czynia jest (cytujac mame Ali) normalka w stosunku do ich kolegow stojacy wowczas za nimi murem :)...mozna pozazdroscic tego typu solidarnosci zawodowej /.... rowniez ciekawym jest argumentem biora bo im sie daje :)...brawo mamo Ali to przypomina mi takie staropolskie porzekadlo pies nie wezmie jezeli suka nie da :) czyli tym samym nalezy ich rozgrzeszyc :)...ludzie daja wiec biedni lekarze mimo , ze uciekaja przed pacjentem goniacym ich z plikiem banknotow, musza wziasc ??? (naiwne mamo Ali) W Polsce ustawa dotyczaca jest w ten sposob sformulowana, ze obie strony sa na tej samej stopie winne i moga byc karane :). Zapytowywuje wiec grzecznie :) dlaczego "uczciwi" lekarze nie zglaszaja tych niecny procederow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio częstochowi ooświeciło mnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarycho Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:17 Zdaniem respodentów Pentora ;)na pytanie Gdzie najbardziej szerzy się korupcja -27% odpowiedziało w słuzbie zdrowia (powiem ci mamo Ali, że klasyfikuje się ona ma pierwszej pozycji) tygodnik Wprost bardziej wiarygodne ??? Jak nie to przytocze kolejne źródło :) Drogi Arielu :) z terminem korupcja związane są odpowiedniki "wyrazy wdzięczności", "świadczenia szczególne", "dodatkowe gratyfikacje", "górka", "bractwo", "wziątek", "napiwek" "korzyści niezależne", "dary losu", "silne argumenty", "smerfy", "prezenty", "kanapki", "hamburgery", "dowody współpracy", "przyśpieszacze", "przekonywacze", "smarowacze", "pobrania", "suweniry", "pchacze", "chabary", "kubany", "zaliczki", "usługi", "przysługi". Wprowadziłes nowy "honorarium" gratuluję pomysłowości !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Ali Re: re mama Ali IP: *.kalisz.mm.pl 13.04.05, 22:35 Drodzy panowie,dalsza debata nie ma dla mnie sensu.Gotujcie sie we własnym sosie wygłaszając opinie o ginekologach,z którymi macie tak duży kontakt i tyle wiecie o ich pracy a także o pracy innych lekarzy. Jestem tu jedyną wypowiadajacą się kobietą i do tego z odmiennym zdaniem.Zostałam zlinczowana za poglądy-czy to nie średniowiecze? Szkoda,że nie można wyrazić innej opinii,nie staracie się zrozumieć lekarzy,uogólniacie,że każdy to łapówkarz,ignorant. Życzę wam Panowie więcej wyrozumiałości i przede wszystkim zdrowia(byście nie musieli spotykać sie z tymi,których tak tępicie). Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: re mama Ali IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:30 re re mamo ali, nikt cie tutaj nie linczował lecz po prostu: ci faceci, oni to już nie są dzieci i walili tak jak leci. nie cackali się z robotą, powciskali wszystkim rowno, a czasami smierdzi - trudno. jedno pewne: choć brzuszysko ciągle wklęsłe ani ciąża ani piwna zupa smaczna, przyokrąglić nie powinna. jedno wiemy, to czujemy wszyscy razem rozumiemy: w brzuchu kiszki są braciszki co piszczały i płakały przed obiadem głodowały I u doktorom bywa pusto, to nie znaczy by z kapustą, groch wciąż mieszać, mącić i mataczyć i by wszystkim tu tłumaczyć honorarium i łapówka - to dopiero są dwa słówka! my nie panie, nie kobiety my prości Czestochowianie my co mamy brzuchy płaskie płaskie i co włosy wciąż głąszczemy, tam gdzie ich jest jeszcze kepka, w sam raz tu, ponizej pępka myslim sobie, jak ojcowie: tak to Szweda ale Polak już sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:40 Mamo Ali zostałaś zlinczowana za poglądy ??? lincz czy to nie za pompatyczne słowa ...zresztą nie tylko w tym przypadku Tobie one towarzyszą. Powtarzasz jak papuga za Arielem "słowa o gotowaniu we własnym sosie" proszę wygeneruj coś od siebie troszkę wkładu intelektualnego ...własnej inwencji nie wolno tak bezgranicznie wierzyć wirtualnym autorytetom :) (patrz Ariel) zresztą skąd przekonanie, że to lekarz bo napisał to na forum ?? (mam nadzieje, że to podróba lub samozwaniec bo w przeciwnym przypadku ...bójcie się kobiety ginekologów traficie do takiego Ariela...) i zarzucasz nam "duży" kontakt z ginekologami nie mamy go w dużym stopniu ale w tym tkwi cała przewrotność implikacji sytuacji :).. mimo małego konatku można przytoczyć spektakularne przykłady korupcji w ramach tej specjalizacji :)...choćby to sławienne honnorarium :)..i cytując Ariela brak obowiązku nocą (no tak to trzeba podkreślić :))przyjazdu do pacjentki, którą nota bene ginekolog prowadzi (śmiechu warte..a może płaczu) zresztą mamy rodziny, czytam wyciągamy wnioski obserwujemy... nie twierdze, również że każdy z nich jest łapówkarzem ale broniąc w tym wątku niesłusznych racji co poniektórzy potwierdzili, że są lekarze o skrzywionym kręgosłupie... zycze ci Mamo Ali również prozaicznej rzeczy czytania ze zrozumieniem bo zaślepiona koniecznością obrony byc może swojego zawodu (mojej domniemanie by znowu nie został posądzony o lincz) nie rozumiesz sensu :) a tak na marginesie jałowa była rozmową z Tobą także nie musisz wykonywać takich ostentacyjnych gestów (cyt żegnam) nie będę płakał :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Częstochowianinie! IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:46 Częstochowianinie! (tak, tak, z przyjemnością używam wołacza wypieranego przez mianownik ilekroć tylko mam okazję) a więc Częstochowianinie. Ariel chyba jednak jest lekarzem. I chwała mu za te odebrane porody. --------------------------------------------------------- A prawdziwy Rzymianin dodałby w tym miejscu: "Poza tym uważam że należy zburzyć Kartaginę!" to taka starożytna wersja "Balcerowicz musi odejść" - z pozdrowieniami crosspostingowymi dla Storimy i wątku łacinniczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarycho Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:52 też wrzucę swoją cegiełkę bo niejako została wywołany. Cóż byłem współuczestnikiem linczu teraz po tych traumatycznych doznaniach mama Ali zaszyje się głeboko i będzie psioczyć na te szowinistyczne męskie świnie. Tylko w jej wypowiedziach brakowało mi jednego merytorycznie właściwych argumentów. Zainicjowała sama temat pisząc o swoich odruchach zwrotnych (feee) i to z jakiego powodu, że ktos smiał powiedzieć że neienoramlna rzeczą są łapówki. Potem niepotrafiłem okreslić sposobu jej myślenia jedno mnie uderzało pogarda i jeszcze raz pogarda do rozmówców to jednemu wytknęła, że mówi nie na temat (bo merytoryczność wypowiedzi to patent mamy Ali). I jej konkluzja ostateczna, ojcowie nie wiedzą nic o ginekologach, to jest mamo Ali średniowiecze rozumiem, że ty cenisz sobie system patrarchalny ale współczesny ojeciec najczęściej spotyka się z ginekologiem prowadzącym kiedy to żona już poczyna.... i ciekawy był ten histeryczny alians Ariel i mama Ali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 23:19 to do nas należy wybór- decydujemy się ( z całym dobrodziejstwem inwentarza )na wizyty prywatne (na przykład u ginekologa w czasie ciąży. Ja powiedziałam "a" i przed porodem ustaliłam z lekarzem "B" - jego obecność przy porodzie, a także honorarium. Sprawa była czysta, a to że rodziłam na oddziale, który za mój poród otrzymał pieniędze z NFZ jest poza mną, w czasie porodu nie myślałam o chorej służbie zdrowia a o moim dziecku i o sobie. Egoizm? Nikt nikogo do niczego nie zmusza, a jeśli przystajemy na pewne rzeczy, to nie gorączkujmy się po czasie, narzekając na lekarzy jacy oni okropni i pazerni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toffi Re: re mama Ali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 01:24 kobieto, jak to nikt nie zmusza? co ty bredziz, fakt że rodzisz w państwowym szpitalu za swoje prywatne pieniądze- bo inaczej nie urodzisz to nie przymus? ruz głową babino też jestem kobietą urodziłam 2 dzieci i wiem co to są dobrowlne honoraria,niestety lkarze to najbardziej zdemoralzowane środowiśko, i dlatego nigdy mi ich nie szkoda,sami ciężko zapracowali na własną opinie okradają ns trzy razy:1) płacimy wszyscy składkę zdrwotną, 2)płacimy za prywatną obsłgę- bo państwowo nas oleją, 3)nie płacą podatków-patrz tabliczki w prywatnych gabinetach przyjmuje 2 x w tygodniu po godzinie- to po kiego diabła pozwała siedzieć przez cały tydzień po południu do wieczore we włanej @nieczynnej " poczekalni? podoba ci się to? bo mnie nie i dlatego ich nie lubię, oczywiście nie wszystkich - widząłm kilku uczciwych serio, byłam tym zdumiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 00:01 Co by nie mówić, prywatyzacja (mądra) służby zdrowia zapobiegłaby takim chorym układom. Kanada i Wlk.Brytania mają publiczną służbę zdrowia i tam też dostęp do lekarza jest b.utrudniony, a warunki w państwowych szpitalach takie jak u nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.21.pl / 213.199.204.* 14.04.05, 10:58 A DLACZEGO NIKT NIE POWIE OTWARCIE KTO NAUCZYŁ LEKARZY I INNYN PRACOWNIKOM ADMINISTRACYJNYM DAWAĆ TE ŁAPÓWKI. PO PIERWSZE: PRZECIEŻ SAMI LUDZIE NAUCZYLI DAWAC W ŁAPĘ BO MOŻE "COS TO POMOŻE" LUB "SZYBCIEJ DA SIĘ COŚ ZAŁATWIĆ" WIĘC Z CZEGO ROBICIE TAKĄ AWANTURĘ. CZY NIKOMU Z WAS NIE ZDARZYŁO SIĘ ZAPAŁCIĆ? PO DRUGIE: ŻYJEMY W TAKIM KARAJU JAK POLSKA WIĘC NIE MA SIĘ CZEMU DZIWIĆ KAŻDY CIĄGNIE BO NIE MA KAR PO TRZECIE: A GDYBY MOZNA BYŁO UCZCZIWIE ZAROBIĆ NA GODZIWE UTRZYMANIE RODZINY I GODNE ŻYCIE TO NIE BYŁOBY TAKICH SYTUACJI. LEKARZE NIE MUSIELIBY PARCOWAĆ W 5-U MIEJSCACH NA RAZ BO NIKT ICH NIE CHCE ZATRUDNIĆ W JEDNYM Z GODZIWYM WYNAGORDZENIEM. PO CZWARTE: TO PORÓD PRZYJMUJE POŁOŻNA A NIE LEKARZ,LEKARZ TYLKO NADZORUJE JEJ PRACE I CZUWA NAD RODZĄCĄ.RODZIŁAM DWA RAZY I WIDZIAŁAM JAK TO WYGLĄDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarycho Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:08 już były tu takie głosy :)...nauczyli lekarzy bidenych brać łapówki ludzie a taki biedny lekarz jest na nią skazany i nie może odmówić tak Justyno ...bzdura i to ma ich usprawiedliwić ??? Smiać mi się chce a może płakac gdy słysze kolejny przykład determinanty korupcji taki jak słowa "żyjemy w takim kraju ..." to kraj implikuje zachowania czy odwrotnie ?? Polak to "łapówkarz i pijak" bo żyje w Polsce ??? nie ma kar dotyczących korupcji co ty piszesz Justyno ??? są i to wysokie ale są zamkniete enklawy, które skutecznie unikają odpowiedzialności (tak np. lekarze). Niedoskonałości naszego praw (wiele luk) nie usprawiedliwia również fakt korupcji (a i są organy, które w miarę skutecznie z nią walczą) Uczciwie zarobić ??? nie przesadzaj z tymi zarobkami lekarzy ginekologów pracującymi w prywatnych gabinetach (wizyta od 70 zł trawająca ok 10 do 15 minut)...to raczej ich paserność jest efektem otwartości na dodatkowe "honoraria" rzeczywiście poród przyjmuje położna ale co z tego ??? inkasuje ginekolog połoznik...zresztą jego obecność jest konieczna w jakim ty świecie Justynko żyjesz ??? cesarkę też wykona położna ????? Reasumując to smutne, że traktujemy jako rzecz normalną łapczywość co niektórych gienekologów, to smutne że bronimy korupcji, która się szerzy szczególnie w służbie zdrowia no tak bo jak to Justyna powiedziała w takim kraju żyjemy (to ciekawe, może to wynik oddziaływania warunków geograficznych na naszą moralność) to smutne, że kwitnie korupcja (ale co się dziwić skoro ma tylu sympatyków Ariel, Justyna mama Ali na skromnym forum) i jeszcze jedno mamo ali cwalebne były te przykłady własciwej opieki lekarskiej: uratowanie życia dziecku itp. ale nie uważasz, że to jest ich obowiązkiem to wynika a racji pełnionej misji (smutne, że nie wszyscy o tej misji pamiętają) Justyno mamo Ali dziwną wizję macie normalności skoro chcecie hołubić rzeczy normalne (które powinny być realizowane na porządku dziennym) a tematem tabu ma być ignorancja i łapówkarstwo. Co powiesz mamo Ali i Justyno, ofiarom łowców skór ?? powiesz a lekarz musiał zapewnić sobie godziwe życie wstrzykując pawulon ??????????????????? SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszła_mamuśka Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:27 Jest nas coraz mniej...ludzie albo nie chcą albo nie mogą mieć dzieci... Mam nadzieję,że kiedyś choć dla połowy z Was (lekarzy i położnych) braknie pracy,bo nie zasługujecie na nią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sindbad Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:48 to smutne ale tak prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: jarycho IP: *.21.pl / 213.199.204.* 14.04.05, 23:43 odpowiedz sobie sam przed sobą czy dałes kiedyś komuś jakąś łąpówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarycho Re:justyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 01:04 a co to ma do rzeczy ? Justyno czy dałem ? to jest usprawiedliwienie lekarzy ????? co ty za farmazony piszesz. Puste slogany.W sytuacjach kiedy lekarz ratuje życie lub przyjmuje nowo narodzone nie zastanawisz się czy to słuszne muisz dać bo stawia Ciebie w sytuacji bez wyjścia. A gdybym dał to usprawiedliwia ich ignorancję i chciwość ? Czy zadasz to pytaniem ich ofiarom ? chyba nie zdążysz pustą retorykę Justyno uprawiasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: jarycho IP: *.21.pl / 213.199.204.* 15.04.05, 08:08 co ty za bzdety piszesz! żadne usprawiedliwienie lekarzy! widać z twojej wypowiedzi że dałeś w łapę nie raz i nie zastanawiałes się czy robisz słusznie. Własnie tak działa mechanizm jak coś się dzieje albo cos potrzeba to ludzie biorą kaskę i biegną z jęzorem do pasa,żeby dac i miec czyste sumienie że dali i czekaja na efekty i tak jest w każdym zawodzie i w każdej instytucji.(nawet daje się w łapę dyrektorowi żłobka czy przedszkola żeby przyjął dziecko do swojej placówki więc odpowiedz sobie sam co się dzieje w polsce i kto na to pozwala) Żadnej retoryki nie uprawiam piszę fakty. Dlczego poprostu nikt w polsce nie odwazy się poprostu ustalić cennika za wszystkie usługi co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarycho Re: jarycho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 22:53 czytając twoje wypowiedz zastanawiam sie czy jestes jedna i ta sama osoba czy mam do czynienia z dwoma justynami, ktore nie wiedza o swoich wczesniejszych opiniach prezentowanych na forum .... istnieje jeszcze jedna prawdopodobna mozliwosc :)..aktualnie coraz czesciej pisze sie o inteligentnym internecie i tak zwanych lingubotach (to takie inteligentne programy dzialajace na bazie sztucznej inteligencji), ktore imituja inteligentna rozmowe ...sa one niedoskonale jak na chwile obecna bo nie potrafia utrzymac sensu dluzszej konwersacji ..zapominaja o czym wczesniej "mowily" i moze ty Justyno jestes takim przykladem inteligentnego boota ? taka wersja polskiej www.alice.org :)(to taka mala dygresja :)))) >A DLACZEGO NIKT NIE POWIE OTWARCIE KTO NAUCZYŁ LEKARZY I INNYN PRACOWNIKOM >ADMINISTRACYJNYM DAWAĆ TE ŁAPÓWKI. moja odpowiedz (we wczesniejszym poscie) >ludzie nauczyli lekarzy bidenych brać łapówki >a taki biedny lekarz jest na nią skazany i nie może odmówić tak Justyno >..bzdura i to ma ich usprawiedliwić ??? musialem przypomniec bo tu juz sie zagubilas :) >ŻYJEMY W TAKIM KARAJU JAK POLSKA WIĘC NIE MA SIĘ CZEMU DZIWIĆ KAŻDY CIĄGNIE BO >NIE MA KAR ta sama wypowiedz Justyny post pozniej >że nie ma kar dla takich ludzi bądz kobiety (jesli chodzi o >ginekologów) nic nie robią w tym kierunku żeby ich ukarać , bo są instytucje >zajmujące się takimi sprawami(przeczytaj dokładnie to co napisałam) no czytam Justy i czytam i nigdzie tego nie widze...bys pisala cos we wczesniejszych postach o instytucjach :) jest natomiast napisane NIE MA KAR :) > Własnie tak działa mechanizm jak coś się dzieje albo cos potrzeba to ludzie > biorą kaskę i biegną z jęzorem do pasa,żeby dac i miec czyste sumienie że > dali a biegna bo gdy wchodzi w rachube ich zycie lub bliskich zrobia wszystko :)... a ci urzednicy a lekarze nie sprzeciwiaja sie temu ...skoro niby tacy uczcicwi ale pod taka silna presja :) spoleczenstwa :) wciskajacego im lapoki dlaczego sie im nie sprzeciwia :)...dlaczego chetnie przyjmuja ...dlaczego wymuszaja !!!! (justyna napisła) >PRZECIEŻ SAMI LUDZIE NAUCZYLI DAWAC W ŁAPĘ BO MOŻE "COS TO POMOŻE" >LUB "SZYBCIEJ DA SIĘ COŚ ZAŁATWIĆ" WIĘC Z CZEGO ROBICIE TAKĄ AWANTURĘ. >CZY NIKOMU Z WAS NIE ZDARZYŁO SIĘ ZAPAŁCIĆ a z tej wypowiedz wynika, ze jestes osoba popierajaca korupcje :) a na dodatek bardzo zaklamana :)rzeczywiscie po co robic awanture :) bo wszyscy daja wiec to jest normalne :).... za komuny wielu wielbilo owczesna wladze, zgadazalo sie z proradziecka polityka.... wiec tez po co bylo robic awanture,, przeciez "wiekszosc" wspolracowala.. ale dzieki grupie niepokornej nieakceptujacej owczesna "normalnosc" system upadl... a moze rzeczywiscie jestes tylko bootem :) fakty justyno ???:) zadnych nie przedstawilas :) i JESZCZE RAZ CIEBIE PYTAM W JAKIM SPOSOB WYTŁUMACZYSZ PRZYKŁAD PAZERNOSCI LEKARZY W LODZI TEZ ICH SPOLECZENSTWO ZMUSILO ????!!! jestes profanka wszelkich zasad moralnych ... popieraj dalej lapowkarstwo ...bron zwichnietych co poniektorych lekarzy... ale wspolczuje sobie ...nam, jednej rzeczy, ze jestes "Matka Polka" i jezeli w takim duchy wychowujesz swoja latorosl ...to mysle, ze dalej zyc bedziemy w takim kraju....i nic sie nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: do jarycho IP: *.21.pl / 213.199.204.* 17.04.05, 23:52 Jarycho bez komentarza chyba powinieneś już zniknąc z tego forum :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarycho Re: do justyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:24 Jesteś jak zwykle Justyn (matko Polko) bardz niekonsekwetna osoba, skos bezkomentarza to rzeczywiscie zostaw to bez dodatkowych postow. Nie ale ty masz swoja wlasna fobie (tak to umownie nazwijmy) musisz zostawic jakis slad po sobie (to skolei kojarzy mi sie z takim tworem jak cookies). Rozumiem, ze w obliczu barku argumentow proponujesz dyskutanowi zakonczyc dyskusje. Gdybym mial podsumowac twoja filozofie Justyno to posluzylbym sie taki sformulowaniem "despotyczna kobietka o nijakich i racjach popierajaca stare sojalistyczne zasady -trzeba wziasc w lape bo inni to robia, a przeciwnika zadenuncjowac lub usunac bo nie zgadza sie z jedynymi "slusznymi pogladamia".. pozdrawiam Justyno :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:42 nic ująć nic dodać wszystko zostało powiedziane przez jarycho :)..ale ja coś jednak dodam podziwiam ciebie justyno :)...moja żona z tamtych chwil niewiel pamiętam a napewno nie zwracała szczególnej uwagi kto przyjmuje poród :)...Justyno ubiór położnej też zapamiętałaś ??? (fartuch miała no tak...) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: do częstochowianina IP: *.21.pl / 213.199.204.* 14.04.05, 23:40 to dziwne że Twoja żona nic nie pamięta z tamtych chwil bo to są najpiekniejsze chwile dla kobiety-matki więc gdzie ona rodziła a tym bardziej nie zwracała uwagi na to kto przyjmuje jej czyli wasze dziecko na świat? ładą bzdurę tu napisałeś? Czy Twoje dziecko urodziło się w ogóle w szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin Re: do justyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 00:40 heheh Justyno :)..rzeczywiscie piekna to chwila ale nie dla kobiet :)w trakcie, powiedz to kazdej z nich podczas porodu :) i chyba nie to jest istotne by obserwowac kto przyjmuje :) ...a moze tez i obserwowalas zestaw narzedzi :) piekna chwila jest sam fakt :) jako poczecie nowego zycia a moze ty nie rodzialas i nie znasz dodatkowych jakze naturalnych objawow (bol, ktory po fakcie powtarzam bo moze nie wiesz, przechodzi w przyjemnosc) :) i byla to ciaza urojona :) wiesz lekarz ginekolog potrafi wiele :)...juz byl taki fakt, ze wmawiano pacjentkom ciaze a potem proponowano skrobakne :) nota bene w tym watku poruszony :) i chyba tematem przewodnim nie jest porod mojej zony a lekarze :) ... no coz ucieka sie od tematu wiodacego nie majac rzczeczowych argumentow :) (to taka taktyka Leperowska:)) a swoje idee oraz sympatie dla lapownikow i materialistyczne nieco wypaczone poglady przedstawilas :)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: do częstochowianina IP: *.21.pl / 213.199.204.* 15.04.05, 07:52 po co ty w ogóle tu się wypowiadzasz jak nie masz pojecia o takich sprawach ja poród (własnie rodziłam dwa razy jak chcesz wiedzieć:) ,no i co dałeś w łąpę lekarzowi który przyjmował poród twojego dziecka? moze nam opowiesz co? co do szczegółów porodu to bardzo się dziwie że twoja żona nie pamięta niczego.może spała? co do barania łapówek nigdy nie napisałam popieram ,że lakarze biorą widać czytać nie potrafisz:) ale jest to faktem- i jeszce jedno pytanko do ciebie -dlaczego płacimy tym lekarzom i dlaczego chcemy żeby byli przy naszych porodach (może wypowiedzą sie na ten temat kobiety) i kto wręcza te łapówki (żona rodząca w bólach czy mąż)co? >bo w standardzie polskim jest tak , że przyjeżdza kobieta do porodu, porod przyjmuje połozna, lekarz dyzurujący czyści i szyje kobietę i jest po fakcie (jesli jest potrzebna cesarka to lekarz dyzurujący wzywa ekipę do operacji i robi cesarkę-jesli nie wiesz) ale po co ja ci to tłumaczę przecież jesteś ojcem i pewnie rodziłes ze swoją żoną >podkreślam jeszcze jedno, ze w żadnym zawodzie nie ma ludzi doskonałych,i zdarzają si bardzo przykre sytuacje i wcale tego tez nie popieram i nadal twierdze ,że nie ma kar dla takich ludzi bądz kobiety (jesli chodzi o ginekologów) nic nie robią w tym kierunku żeby ich ukarać , bo są instytucje zajmujące się takimi sprawami(przeczytaj dokładnie to co napisałam) >moze zaczniemy wymieniać kto w cz-wie bieże łapówki oprócz lekarzy co wy na to? jak zaczniemy alfabetycznie od a to możemy bardzo długo wymieniać.............więc nie wiem czy jest sens,a tobie życzę, żeby następnym razem udało się urodzic twojej żonie bez bóli i zeby pamietała co się z nia dzieje podczas porodu a tobie wytrwałości przy rodzącej żonie,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowiani :) Re: do częstochowianina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 22:04 droga Justyno rozumiem twoja egzaltacje i wpadanie w histerie :) .. -.(własnie rodziłam dwa razy jak chcesz wiedzieć:) to bedzie Tobie w niebie zapisane :)...ale zabrzamialo to, przeppraszam jakbys poinformowala, ze klacz ozrebila sie :).. pisalem juz o tym dlaczego placimy bo to sa sytuacje WYJATKOWE (ale najwidoczniej ty w przyplywie emocji nie zauwazylas tego fragmentu :))) a bidulko zarzuczasz mi nieuwazne czytanie tekstu :) ..hipokryzja ??? spala :)...tak smacznie :) heheh ty naprawde rodzialas ?:) bo silenie sie na ironie w tym miejscu chyba jest na miejscu :) ale czego oczekiwac od osoby akceptujacej nienormalnosc :) > przyjmuje połozna, lekarz dyzurujący czyści i szyje kobietę i jest po fakcie > (jesli jest potrzebna cesarka to lekarz dyzurujący wzywa ekipę do operacji i > robi cesarkę-jesli nie wiesz) hahaha no dobrze ale jak pisalem pieniadze inkasuje ginekolog :) po co kobieto wracasz do merytorycznie odbiegajacego od watku teamtu i opisujesz procedure :)...a moze chcialas poradnik wydac swego autorstwa ? skoro bawimy sie w uprzejmosci to zycze tobie Justynko spokoju :)...i akceptacji normalnosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
largoo Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" 15.04.05, 23:01 Czytam te wasze wypowiedzi i przypomina mi się jak Ślązacy przekonywali mnie że gorszego gatunku ludzi od częstochowian nie ma . " Swięte miasto nieświęci ludzie " , tak o nas mówią w całej Polsce . No skoro cała Polska Tak uważa coś musi w tym być . Skoro cała Polska nie lubi lekarzy też coś musi w tym być . Ariel rzeczywiście chyba jest ginekologiem i nie powinien brać udziału w dyskusjach na forum dla pacjentów to nieuczciwe . ( Mam na myśli Listę ginekologów i tą tutaj ) . ŁAPÓWKI ? wrzucacie do jednego worka mnóstwo rzeczy . Jeśli ktoś w wolnym czasie lekarza prosi go o przyjazd do porodu , to dla mnie logiczne jest , że powinien za to w jakiś sposób zapłacić . Tutaj dyskusja nie ma najmniejszego sensu . WYMUSZENIA" , to jest rzeczywiście paskudna cecha niektórych lekarzy , ale obawiam się że lekarzobójcy typu "Częstochowianin" ' tak naprawde znają ten problem bardziej z gazet niż z doświadczenia -PRYWATNE GABINETY TO OSTATNIE MIEJSCE GDZIE MOŻNA COŚ WYMUSIĆ . OSZUSTWA , to jeszcze trudniejsza sprawa bo jak uczy doświadczenie przed lekarzami z bujna fantazją ustawiają się najdłuższe ogonki pacjentów trochę tylko krótsze niż do bioenergoterapeutów . Dalej nie chce mi się już pisać . Tak swoją drogą ciekawe jakie szlachetne zawody reprezentują sprawiedliwi tego forum i dlaczego tak źle pisza o ginekologach głównie mężczyźni . Myślę że w grę może wchodzić rodzaj patologicznej zazdrości . To się spotyka . Na koniec ..... jedno jest pewne . Będziecie się leczyć u tych samych lekarzy co poprzednio , obrzucając ich błotem słusznie czy nie , niczego w nich nie zmienicie a jeśli ma wam to poprawić nastrój -życzę zdrowia i głębszych przemyśleń jak go poprawić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 18:56 Droga Largoo najrozsądniejsza wypowiedz jaką czytałem na tym forum! Dziękuje .Masz rację nie powinienem zabierać głosu na tematy medyczne ,ale krew mnie zalewa jak czytam.Postaram się powstrzymac od komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarycho Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 21:48 Jarucho nie czytasz uważnie tekstu i to jest ten podstawowy błąd wielu forumowiczów (fakt, czasami nie trzeba czytać wszystkich wątków) ale aby rozmowa miała rzeczowy charakter należy wszystkie infromacje przeanalizować drogi largoo (bo zaczną ciebie podejrzewać o slektywność formułowania konkluzji... a jeszcze inni powiedzą zgodnie ze staropolskim przysłowiem wiesz gdzie dzwony biją ale nie wiesz, w który kościele). Ustosunkowując się do twojej opini >Jeśli ktoś w wolnym czasie lekarza prosi go o przyjazd do porodu , to dla mnie > logiczne jest , że powinien za to w jakiś sposób zapłacić . to zauważ, że lekarz ten bezwzględu czy musi przyjechać czy jest obecny to samo :) (cytując Ariela) "honorarium" inkasuje :)... tak na marinesie dlaczego też nie okreslono staego cennika a jest pełna dowolność (muszę się powtarzać). Chyba drogi largoo jesteś kawalerem :) bo ten temat jest tobie obcy :) Patologiczna zazdrość ??? Largoo bidoku :)...widziałeś kiedyś wziernikowanie paskudna rzezc :)..zresztą ta patologiczna :) zazdrość czym niby jest motywowana ?:) statusem czy czynościami jakie mogą wykonywac ginekolodzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 22:15 Domestosem Fresch płukaj gębę trzy razy dzienie !Potem denaturatem ,potem huchnij i podpal a prawdomównośc wnet odzyskasz! I nikt nie powie Tobie Ty trąbo jerychońska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 23:57 Po przeczytaniu wszystkich wpisów muszę przyznać , że załamuje mnie naiwność czy głupota co niektórych wypowiedzi. Dla wyjaśnienia -lekarz to zawód jak każdy inny, to nie misja(co jest wpajane). Zawód , który każdy wykonuje najlepiej jak to możlie, angażując serce , umysł i wiedzę, którą zdobywa PO STUDIACH.Proszę leczcie się u lekarzy , którzy dopiero co uzyskali dyplom,wtedy to będzie za Wasze i Nasze pieniądze. Tak się skład , iż calą swoją wiedzę zdobywa się dzięki ciężkiej pracy,olbrzymim pieniądzom na wszystkich kursach, stażach, kosztem odpoczynku, zdrowia i przebywaniem poza domem. Niech każdy choć raz wykona pracę wieczorem, w nocy po godzinach, za darmo tylko dlatego, że pełni misję. Niech Pan(i) w urzędzie zjawi się chociaż raz wtedy kiedy pilnie potrzebuję, niech będzie 5 min dłużej otwarty bank bo mnie brakuje kasy, niech ślusarz, tak za darmo otworzy zatrzaśnięte drzwi,a hydraulik zatka rurę , kiedy zalewa mieszkanie-tak z dobrej woli -za darmo -bo ma misję. W całej rozmowie mylicie pracę wykonywaną podczas pełnienia dyżuru, a pracą wykonywaną dodatkowo w godzinach wolnych. Nikt nie jest zmuszany do leczenia się w gabinecie prywatnym, naprawdę mozna to robić w poradni i nikt nie musi umawiać sie z lekarzem o jego dodatkowy przyjazd do porodu(to tylko wola pacjentki i lekarza). I jeszcze jedno zaden lekarz nie jest "samobójcą" i służy całą swoją wiedzzą i umiejętnościami- nikt nie ma ochoty spędzic życia za kratkami czy z wyrzutami sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 10:06 Drogi mądry człowieku ,obawiam się że próżny Twój trud, to forum jak i nne w Polsce nienawidzi lekarzy ,podają fakty lub podejrzenia opisane w prasie ,i przez ten pryzmat patrzą na wszystkich lekarzy!!!Stosują ta logikę każdy lekarz powinien byc nie ufny wobec pacjentów,bo w prasie tyle pisali .Polska tak samo jak inne państwa finansuje naukę i inne służby potrzebne dla istnienie kraju, jednak , jakże daleka droga od tego stwierdzenia do zarzutu "ja na Ciebie płacę"czesto padające z ust osoby która urodziła się kiedy ja byłem już lekarzem i jeszcze nie pracuje.Tak więc niech plują na lekarzy oni i to państwo ,jedni i drudzy spostrzegą swój błąd jak będzie ża póżno.POLAK MĄDRY PO SZKODZIE!!Masm nadzieję ze przeczytasz,inni tez to niestety zrobią i zaraz jakiś wieszcz napisze jakim jestem niegodziwcem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarycho Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 11:15 drogi pokrzywdzony kolego lekarzu ..a podaj mi chociaz jeden przyklad ukaranych lekarzy :)... pozostaje wojna medialna ale to wojna z wiatrakami ... lekarz jest bezkarny ... rowniez przykladem tej waszej lekarskiej arogancji jest formula kolego lekarzu twojego postu "fakty lub podejrzenia w prasie" ..zauwaz, ze te fakty w sposob ekspansywny formuluja taki pryzmat znowu przytaczam przykład Łodzi !!!!! Pluje sie na lekarzy ???:) hahaha zaraz zostanie wygenerowana opinia uciemiezonego zawodu w Polsce :) -lekarze - permanentna nagonka :)...i nienawisc spoleczna niewiem klego lekarzu czy to forma kokieterji ale jest ona bardzo przewrotna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodek Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 00:00 Płakać to mało, rozpaczać to mało. Arogancja ?? czy bezgraniczne zadufanie ??? Chyba jest to czymś powodowane panie lekarz taka "nienawiść" (chociaż to sformułowanie jest dla mnie zbyt przesadzone ja bym to parafrazował i nazwał niechęcią lub brakiem zaufania). Rozumiem, że uwypuklenie rzekomej "nienawiści" ma wzbudzić litość i ukazać jak to biedni lekarze są prześladowani, ale jak ktoś trafnie to zauważył tylko medialnie. www.radio-parada.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=104 Zapomnieliśmy też co m.im tworzy ten pryzmat serwisy.gazeta.pl/kraj/0,34384.html czy jak przystało na rasowego członka spójnego lobby sprawę te pozostawiasz bez komentarza ale tyle już migawek było o ŁOWCAH SKÓR (przykład czynników formujących pryzmat panie lekarz) nikt z popleczników lekarzy nie nawiązał do tematu tak jakby go nie było bo co zdaniem ich to BAGATELA ....WAŻNE, ŻE "BEZPODSTAWNIE" PLUJE SIĘ NA LEKARZY to jest teraz sprawą priorytetową .... TOTALNA PRZEWROTNOŚĆ ????? przewrotnym jest sformułowanie, że na lekarzy pluje Panstwo ..lekarze w tym systemie poradzili sobie ich zamożność jest ewidentana z czego wynika niektorzy wtpracowali sobie to uczciwa praca lecz lwia czesc to skorumpowane gremium... w jaki sposob unormowana jest system podatkowy w stosunku do nich ??? No coz taksowkarze, fryzjerzy instaluja kasy fiskalne a lekarze "ciemiezeni" przez Panstwo wiecznie opluwani jakos nawet nie obawiaja sie tej perspektywy (podobnie adwokaci). Jak taki lekarz wypada na tle bialego personelu co maja powiedziec pielegniarki, salowe ???? coz zdaniem lekarza on i jego koledzy z gabinetami prywatnymi (GDZIE OD 5 DO 15 MINUT WIZYTY KOSZTUJE OD 50 DO 120 ZŁ) A czy nie placilmy lwiej czesci naszych wypłat na swiadczenia socjalne i zdrowotne ???? fakt, ze pieniadz gdzies sa sprzeniewiezane na granicy bufora pacjent - sluzba zdrowa (patrz NFZ)..ale lekarze dobrze o tym wiedza Ktos na forum napisal zawod lekarza to taki ja i inne ...hhhmm polemiczne juz na samym poczatku...kontynuje potem ta osoba swoje dywagacje przyrownujac zachowania lekarzy do innych zawodow tak np. hydraulik, urzednik...,ktorzy skoro wymaga sie od lekarza podjechania do pacjenta (pacjentki, ktorych nota bene prowadzi leczac w prywatnym gabinesie za darmo) w nocy (tak to straszne ;)) tez powinni pracowac za darmo...Ciekawe spostrzeznie ale nie trafne :), lekarze sa specyficznym zawodem z nim sie wiaze odpowiedzialnosc (wlasnie wlasnie misja leczenia) maja nas leczyc a czlowiek to nie rury...to nie komputer...to zywa istota (poki nie wpadnie w ich rece ???..:) gdy cos popsuja, gdy cos zaniedbaja , gdy nie wywiaza sie z obowiazku, gdy pieniadz bedzie dla nich wazniejszy i bedzie motorem ich skutecznosci, gdy beda naduzywac alkoholu, gdy bede zawierac potajemne uklady z ZAKLADAMI POGRZEBOWYMI, gdy beda rutynowo podchodzic do pacjenta (wszystkie wyliczone gdybania maja miejsce) TO MARNY NASZ LOS.... lekarz twierdz taaa prasa czepia sie ich !!! pluje na nich !!! pytanie bezpodstawnie ???? ten zawod jest zaszczytnym zawodem mozna powiedziec elitarnym..ale wykonujacy go gdzies zatracili swoja etyke i moralnosc (oczywisie nie wszyscy) Sa tacy, ktorz wykonuja go z wielkim oddaniem ale w przypadku gdy przyjdzie umoczyc slusznie oskarzonego kolege, coz nabieraja wody w usta i to milczenie jest cichym poparciem naduzyc w sluzbie zdrowia ... Lekarzu roczaruje ciebie, nie napisze ci ze jestes niegodziwcem napisze, ze jestes zalosny z ta teoria nieslusznego plucia..a moze poprostu jak przystalo na lekarza solidarny :)....nigdy nie zauwazycie brakow i bledow w waszych poczynaniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarycho Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 11:05 po przeczytaniu wybranych wpisów muszę przyznać , że załamuje mnie naiwność czy głupota co niektórych ...,w przeciwieństiwe do goscia, napiszę osób wypowiadających się na forum. Tu gosciu jest wpajane, ze lekrze wypelnia misje zwiazana z zawodem :)...a kazdy zawod zwiazany jest relacja z nia..lekarz ma leczyc :) to jego misja...nauczyciel nauczac to jego misja...:) trzeba rozumien pojecia wlasciwie frogi gosciu a nie utozsamiac sobie ich z wybrana grupa pojec sakralnych :).... zreszta dalej piszesz :) >Zawód , który każdy wykonuje > najlepiej jak to możlie, angażując serce , umysł i wiedzę, i to wlasnie sa argumenty skladowe misji :) caly czas tez uparcie (albo implikuje to selektywnosc czytania, albo nie zrozumienie postow) z uporem twierdzicie, ze glownym zarzutem jest wymaganie od lekarzy by przyjezdzal bezplatnie do porodu ..otoz nie, zarzutem brzmi bezwgledu czy lekarz jest na miejscu czy przyjedzie czy jest LEKARZA PROWADZACY pobiera niezunifikowane honorarium ....upraszczajac :) niektorzy lekarze ginekolodzy wymuszaja oplaty od pacjentow a to jest JUZ SPEKTAKULARNY PRZYKLAD KORUPCJI.. > Nikt nie jest zmuszany do leczenia się > w gabinecie prywatnym, naprawdę mozna to robić w poradni i nikt nie musi > umawiać sie z lekarzem o jego dodatkowy przyjazd do porodu(to tylko wola > pacjentki i lekarza). I to jest przyklad naiwnosc :)..lekarz pracujac w przychodni albo pacjenta traktuje ruztynowo a i zdarzaja sie przypadki sugerowania by udal sie do niego w ramach wizyty prywatnej..zreszta mozna rowniez przytoczyc przyklady kiedy to lekarze uprawiaja prywatna po;ityke w ramach przychodni panstwowych :) > I jeszcze jedno zaden lekarz nie jest "samobójcą" i służy > całą swoją wiedzzą i umiejętnościami- nikt nie ma ochoty spędzic życia za > kratkami czy z wyrzutami sumienia. hmm sledzisz kolego gosciu wiadomosci ?????....lekarze z Łodzi tez ??? to nie jeden nie dwa przypadki to byla zorganizowana grupa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 15:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 18:32 a ja jestesm ciotą i mogę sobie czasami zmarszczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: largoo Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.pl / 80.48.252.* 17.04.05, 23:14 Drogi Jarycho ...to ty smoczycą chyba jesteś bo jak się jest expertem od wziernikowania to albo się wziernikuje albo się jest wziernikowanym . Na fachowca , czyli ginekologa , nie wyglądasz ( to się czuje - drobne niuanse w nazewnictwie )więc ..... szanowna Pani.... . Ja też nie czytam wszystkich postów , z lenistwa - przyznaję , ale własne czytam po napisaniu . Zazdrość o zakładany wziernik to zazdrość patologiczna więc właściwie zaprzeczając przyznajesz mi rację . Nie ma czego zazdrościć , masz rację to jeśli chodzi o czynności , jeśli o status społeczny ( ciekawie to ująłeś )to ja też nie wiem jaki on jest , skoro tyle pomyj się na niego wylewa powinien być niski , ale z Twojego pytania wnioskuję , że sam w to nie wierzysz ( uderz wstół itd ..).Chyba nie zrozumiałeś też mojego nienaruszalnika bo ma on się nijak do wypowiedzi Ariela ( którego przepraszam - to jest akurat forum dla ginekologów , chodziło mi ojego wypowiedzi w liście dobrych ginekologów) ) . Jeśli ktoś pracuje , za darmo to nazywa się to wolontariat , ale systemu opieki na zasadzie wolontariatu nie zorganizowano , nigdzie w świecie więc , nie wymyślajmy kwadratowego koła . Mam wrażenie , że to Ty nie bardzo wiesz jak to wszystko funkcjonuje , ale to nie miejsce na wyjaśnienia kto komu za co płaci , zbyt to jest skomplikowane . Ja mam wrażenie ,że z tego bałaganu najbardziej zadowoleni są ci którzy zapewnili wszystkim wszystko . Przecież to proste . Kobieta ma prawo do wyboru lekarza przy porodzie , ale państwo nie chce mu za ten poród płacić , nie chce też płacić za znieczulenie przy porodzie , szkoły rodzenia itd . Jarycho na co ty liczysz , widziałeś jakiegoś człowieka pracującego 24 godziny na dobę za 1400 zł . Pomyśl zanim odpowiesz . tyle zarabia lekarz za 8 godzin pracy w przychodni a ty go chcesz jeszcze wysłać do porodu który trwa 6 ,8 ,10 godzin ( sympatyczny lekarz w przychodni rejonowej , może uzbierać takich porodów i 15 w miesiącu . Jak mamy dyskutować to Ty musisz myśleć . Jest od groma złych lekarzy w Polsce , tyle samo co murarzy , sędziów , nauczycieli , Masz rację , że się złościsz ale twoje złości nic nie zmienią . Oni są źli nie z powodu niskich zarobków tylko dlatego ,że są źli . Bardzo proszę nie pomagaj im w w tym . Po twoich postach i tobie podobnych czuja się zupełnie rozgrzeszeni . NO bo po co się dla takich ....jarychów starać . Pozdrawiam . Largoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarycho Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 00:44 Drogi largo rozumiem, ze jestes jedyna osoba myslaca (na tym forum ) ale caly czas widocznie kierujesz sie emocjami, a emocje zaslepiaja :) Pytanie było jasno sformułowane Dlaczego lekarz pobiera "honorarium" :) od pacjentek, w trakcie porodu bedac wowczas w miejscu pracy :) to jest ewidentnta forma wymuszania ale coz skoro largoo tego nie zuawazasz :)...a moze niechcesz koncetrujac sie na pustych sloganach o wolontarjacie, ktory nijak sie nie ma do korupcji. Wspominasz przewrotnie o ich zarobkach, czyli tym samym traktujmy prace selektywnie skoro zarobki male to i praca odpowiednia :)... Co do 8 godzinnego cyklu pracy to drogi largoo mowisz o przychodniach prywatnych :)....czy moze odniesieniem dla ciebie stal sie serial Na Dobre i Zle :).. 1400 czy z tego powodu mamy im wspolczuc ??:) drogi largoo tyle samo lub mniej zarabiaj przedstawiciele roznych zawodow (pracujac po 24 godziny na dobe) a i osoby z bialego personelu, a jaka szanse maja oni dorobiena ? Drogi largoo rozumiem, ze stosujesz lepperowska strategie rozmowy odskakujac od watku przewodniego, (koncetrujac sie tak np. na istocie wziernikowania -lubisz pewnie takie gierki :)) ..tylko powiedz dlaczego tych zlych lekarzy (podoba mi sie infantylizm twoich sformulowan) usprawiedliwiasz w formie niejawnej :) (rozumiem to tylko takie hobby popisac na forum dla zabicia nudy a moze chodzi o do wartosciowanie ??? pomoge skoro taki problem jest geneza)... unikajmy tematu bo to ich nie zmieni, rozumiem tym samym drogi largoo, ze jestes typem "bojownika", ktory na ulicy nie zwroci uwagi grupce wyrostkow atakujacych starowinke bo jakakolwiek reakcja ich nie zmieni ? Zli lekarze zaistnieli tez i w Lodzi ale twoim zdaniem largoo nalezy to przemilczec ? a tak na marginesie hmmm ...drogi largoo wiecej pokory w dyskusji i troszke zdystansowania do wlasnej osoby :) bo zaczne ciebie podejrzewac o narcyzm ..a to byloby smutne largoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodek Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 01:14 Largoo, o witam, witam kolegę lekarza, dobrze, że kolejny egemplarz zawitał. Dyskusja będzie bardzie reprezentatywna, choć czy rzeczowa ? i co do jej poziomu mam duże wątpliwości. Dlaczego bo brakuje wam obiektywizmu, ale liczę na popisy erudycji i prezentację fachowej wiedzy bo tylko teoria wam pozostaje i to na takim tandetnym tworze jakim jest forum. Praktyka narazie wygląda jak wyglada ludzie was nienawidzą (tak twierdzi jeden z twoich towarzyszy largoo nijeaki lekarz) Panstwo opluwa. Niesłusznie o korupcje podejrzewają. Ja was rozumiem largoo też nie chciałbym pracować po 24 godziny za 1400 złoty. Ciężki kawał chleba, potem trzeba gnać do gabinetu tam też niewiele bo od wizyty 80 zł. Potem jęczące pacjentki a szczególnie ich mężowie drą na was pyski bo oczekujecie od nich gratyfikacji. A jakże też bym wziął przecież od Państwa tylko 1400 złoty dostajecie to mało lepiej wydusić od zdesperowanego pacjenta. Jeleń w czasie porodu żony napewno 1000 wypluje. > dlatego ,że są źli . Bardzo proszę nie pomagaj im w w tym . Po twoich postach >> tobie podobnych czuja się zupełnie rozgrzeszeni . Tylko smutne jest to largoo,że w Częstochowie 90% tych złych się ulokowało...ale rozumiem,że ty to ta 10% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Re: ginekolodzy "bez wynagrodzenia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:31 nie czytalam wiekszosci waszych postow... chcialam tylko powiedziec, ze lekarz zazwyczaj jest kompetenty i nie chce kasy jak jest mlody, zanim sie nie wypali i niesienie pomocy stanie sie tylko nudna robota.. cala reszta dzieli sie na tych ktorzy powoli zaczeli olewac jak pracuja a cale idealy mlodosci rozplynely sie i na tych ktorzy pozostali przyzwoici...niestety tych drugich jest mniej zreszta tak jest chyba w kazdym zawodzie... tylko ze od lekarza czesto zalezy zycie innego czlowieka i to jest ogromna odpowiedzialnosc... rozumiem ze kazdy moze byc zmeczony, ale trzeba bylo sie zastanowic nad wyborem zawodu... bo jak w naszym kraju moze byc dobrze skoro szpitale wypelnine sa skorumpowanymi "straznikami zycia".. obejrzcie sobie Na dobre i zle... jak tam oni sie przejmuja kazdym czlowiekiem... bajeczka dla naiwnych... zastanawiam sie co z ludzmi ktorzy ledwo wiaza koniec z koncem i co znimi jak zachoruja?? ehh mysle ze nie powiedzialam nic nowego... ale szlag jasny mnie trafia jak ide do lekarza a on mi daje adres prywatnego gabinetu, tylko ze gdyby bylo mnie stac na prywatne leczenie to od razu bym tam poszla a nie czekala godzinami w zatloczonych przychodniach... Odpowiedz Link Zgłoś