Dodaj do ulubionych

kupi pan jajka ??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:37
od dłuższego czasu na rakowie dzień w dzień po blokach chodzą "sprzedawcy" i
dzwonią do każdego mieszkania oferując jajka .... rozumiem , że
taka "akwizycja" jest wygodna dla konsumentów ... ale nie codziennie !!! ...
czy tylko mnie to denerwuje ??
Obserwuj wątek
    • Gość: bingo Re: kupi pan jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:39
      czyje te jaja?
      • Gość: kamil Re: kupi pan jajka ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:39
        KURZE :)
        • Gość: bingo Re: kupi pan jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:41
          Ok. zrozumalem -sytuacja denerwujaca.!!
          • Gość: Fredek Re: kupi pan jajka ?? IP: 80.51.236.* 11.07.05, 19:58
            A co ??
            twoje zgnily juz czy co ??
            czy też śmierdzą jak baranie jaja !!!!
          • Gość: bingo Re: kupi pan jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:05
            No prosze i juz sie sprzedawca odezwal!!
    • Gość: marcin_r Re: kupi pan jajka ?? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 11.07.05, 20:29
      Mnie tam w ogóle nie denerwuje taka sytuacja. Na Błesznie łażą co 2-3 dni,
      nieraz otwieram i grzecznie dziękuję, nieraz wiem kto to i nie otwieram :) Jeśli
      byliby natrętni, nieuprzejmi może bym się sprzeciwiał, ale dopóki zarabiają w
      uczciwy sposób to jest ok. Swoją drogą kiedyś też podobnie zarabiałem.
    • Gość: bronka Re: kupi pan jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:20
      Chodzą też na Północy zazwyczaj około 13.00 kiedy moje dziecko śpi. Dzwonek
      oczywiście wybudza je ze snu, więc zawsze jestem wkurzona i nie kupuję.
      • Gość: Al <<< MAFIA JAJECZNA >>> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:56
        No to masz szczescie ze o 13.00. Na wrzosowiaku chodza juz o 9 albo jeszcze
        wczesniej. Jesli ktos wraca z nocki to wiecie o co chodzi:)
    • Gość: jas Re: kupi pan jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:28
      To ludzie prezydenta on sprzedaje to co nie MA!
      • Gość: linapau Re: kupi pan jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:31
        na niepodległości chodzą w środy.
        różni ludzie i różne ceny.
        czasami przeginają: dzwonią i pukają jednocześnie.

Drogi sprzedawco jajek!!!!!
        Pukaj lub dzwoń - ale nie jednocześnie.
        • Gość: jola Re: kupi pan jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:42
          dawno Cię nie widziałam na for. linapau - tak pukaj delikatnie i wkładaj
          przyjemnie jajka duże,pachnace- lasem,łaką może i morzem szumiącym.
          • Gość: LULEK Re: kupi pan jajka ?? IP: 80.51.236.* 11.07.05, 22:14
            A czy możecie tych wszystkich sprzedawców grzecznie w dupę pocałować ????
            czytam te głupie posty i cholera mnie bierze, jeden śpi o godz.13.00 drugi o
            9.00 a do roboty sie wziąsc i nie pitolic tu na tym forum nieroby jedne. Co, żal
            dupe sciska, ze ktos jaja sprzedaje ?????
            • Gość: kukurykuuuu Re: kupi pan jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:21
              Lulek pilnuj jajek !!!!!

A u nas tez chodza, ale ja kupuje tylko od jednych, /wiem, ze to firma a nie
              podejrzane typki chowajace sie za jajkami/ a innym dziekuje,
              a te inne przychodza czasami wczesniej i juz drudzy nie moga sprzedac.

taki sposob sprzedazy jest dobry, byle robila to firma, ktora ma odpowiednie
              zezwolenie i placi od tego podatki.

Przy okazji trafiaja sie "przegladazce" mieszkan i tego kto i o ktorej porze
              jest w domu .

Sasiedzi!!! badzcie czujni.

Nie ma to jak wlasna blokowa tajna policja !!!!

Najlepiej jak pilnujemy sie sami
              • Gość: Menel Joke jajeczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:32
                W tramwaju...facet krzyczy:
                -Ludzie,ludzie przepuscie mnie-ja mam jajka
                -Kazdy ma jajka-odpowiada inny facet
                -Ale ja mam kurze!!!
                -Przepuscic inwalide...
            • Gość: Al Re: kupi pan jajka ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:50
              Co jest ośle, nie umniesz czytać? Kiedy przychodze z nocki (nocna zmiana w
              pracy - chyba kumasz?)to nie lubie gdy ktos mi dzwoni o 9 godzinie.
            • Gość: lodzia Re: kupi pan jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:22
              A po robocie to już nie można o jajkach pogadać?
    • Gość: jajeczko Re: kupi pan jajka ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:46
      na parkitce tez chodi pan z jajkami i ma całkiem duze i ładne , i nie drogie
      naprawde warto kupic takie niz jakies z super marketu. pan jezdzi zielonym
      polonezem!!polecam !!!!! mniam mniam
      • Gość: parkitka Re: kupi pan jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:58
        na parkitce chodzą co srode ale tylko raz w tygodniu. chociaż i tak są
        upierdliwi dzwoniąc do drzwi
        • Gość: jola Re: kupi pan jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:41
          jajka pod nos wam przynoszą i narzekacie . Nie odpowiadaj jak Ci nie
          potrzeba.Jak potrzeba zaproś pana niech okazuje swój asortyment i basta.Może to
          nie ten co kompa później wyniesie.
          • Gość: misiek_czwa Re: kupi pan jajka ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:46
            A na 3Wieszczy sa praktycznie codziennie.Rozni roznisci.Niektorzy to jeszcze
            maja bardzo male jajka ;).Nawet juz nie podnosze domofonu tylko filuje przez
            okno.....
            Jak mi to ktos kiedys powiedzial: "lubie gowno ale w tubkach"
            Domokrazcom - jajcarzom mowie zdecydowanie NIE :P
            • Gość: aka Re: kupi pan jajka ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 16:38
              Mam propozycję dla jajcarzy! Powinni na swoim terenie rozdać lokatorom jakieś
              plakiekietki które mozna by sobie powiesić na klamce wyrażając w ten sposób chęć
              zakupu.Coś na wzór hotelowego"nie przeszkadzać" Sama chętnie korzystam z zakupu
              jajek. Jak kupowałam na bazarku to połowa mi się potrzaskała w siatce a teraz
              mam z tym spokój, ale czasami mnie denerwuje gdy przychodzą pięć razy dziennie
            • Gość: marcin_r Re: kupi pan jajka ?? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 18.07.05, 08:07
              > A na 3Wieszczy sa praktycznie codziennie.Rozni roznisci.Niektorzy to jeszcze

Trzech Wieszczów moim zdaniem. Przynajmniej tak mnie uczono :)
    • Gość: Aga Re: kupi pan jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 16:58
      A ja bym chciała wiedzieć ile kosztują te jajka?
      Czy ktoś może mi napisać?
      • Gość: aka Re: kupi pan jajka ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:53
        Ja kupuję po 25gr
        • Gość: linapau Re: kupi pan jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:15
          ja 25-30gr, w zależności od dostawcy - bo są różni

Jola o co ci chodziło????
          • yanoooosh Re: kupi pan jajka ?? 18.07.05, 00:57
            E a mnie sie to podoba do mnie bo mieszkam w srodmiesciu przychodzi kilku ale zawsze moja mamuska bierze od takiego co w poniedzialek przychodzi sam wnosi na 2 pietro swieze dobre a jak nie masz kasy nawet na kreche daje

to chyba dobrze nie

ide zrobic jajecznice
            pozdrowienia
          • Gość: jola Re: kupi pan jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:13
            linapau nie temat jajek. Na temat twoich poszukiwań miejscowości - wtrąciłam
            widząc twój nick. Jestem troszkę dociekliwa na temat poszukiwań tego
            typu/historia z gepgrafią niedawną - ot takie maje ... . Przepraszem za
            zaczepkę, ale jestem nadal ciekawa.
      • Gość: marcin_r Re: kupi pan jajka ?? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 18.07.05, 08:04
        Kiedyś nawet moja mama kupiła za 20 gr, ale najczęściej są tak jak pisali
        przedmówcy od 25-30 gr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka