Gość: Selphie19 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 18:37 ktoś z was sie tam uczy lub uczył? fajna szkoła? właśnie zaczynam tam nauke i bardzo mnie to ciekawi :] pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wanna Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 08:58 łooooooo....... już nie miałas czego innego do wyboru?! współczuję !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaskóła Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:25 Ta szkoła bije na głowę Kryńskiego z jego Akademią Polinijną, gdzie poziom języków jest żenujący! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvckhreo Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: 80.51.227.* 01.08.05, 10:31 wiec Centrum Języków Europejskich jest lepsze i itp ? jak wiecie to piszczie co ja nie "tutejsza" i nie wiem gdzie isc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka:) Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: 212.87.241.* 01.08.05, 18:52 wiesz, ja studiuję na Akademii Polonijnej podwójną filologię...i NIE zgadzam się ze stwierdzeniem,że poziom języków jest żenujący...przyszłam tu po ukończeniu ogólniaka o o rozszerzonym j.ang i mam pojęcie o poziomie jezyków, bo uczę sie juz od 10 lat. Poziom języków na AP moim zdaniem jest BAARDZO WYSOKI i naprawdę trzeba się pomeczyc...wiem cos o tym...moze pojedyńcza filologia ma luzy ale podwójna nie wie w co ręce włozyc tyle ma pracy i wkurza mnie jak ktos, kto de fakto nie ma o tym zielonego pojecia, pisze ze studenci na polonijnej nic nie robią... owszem mogą być wyjątki...ale na moim kierunku jest masę pracy podczas roku akademickiego.JA NBIE ŻAŁUJĘ WYBORU UCZELNI BO POZIOM JĘZYKÓW JEST NAPRAWDĘ WYSOKI POZDRAWIAM SERDECZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:36 -> poziom angielskiego w ogólniaku, choćby i był rozszerzony, to dopiero jest żenada... wolno zapytać jaki mielście podręcznik? -> o znajomości języka w żadnym stopniu nie świadczy długość nauki. Jednym idzie szybckiej, innym wolniej. -> de faCto chyba pisze się w ten sposób. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka:) Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: 212.87.241.* 02.08.05, 13:00 zdałam rozszerzoną maturę z ang na 6...wiec chyba mam pojęcie o języku angielskim... wieszzależy jaki ogólniak...mój jest jednym z najlepszych w czewie... jeżeli Ty , droga gwiazdko, masz jakies złe wspomnienia z nauki w Twojej szkole..i jakies kompleksy na tym punkcie ...to bardzo współczuję:) zgadzam się, ze jedni ucza się lepiej, a inni gorzej..ale nie oceniaj mnie bo mnie nie znasz. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 18:43 wiesz, ja oceniam tylko to, że za miarę znajomości języka masz szóstkę z matury... szkoda słów... a masz może chociaż FC? nie myślę nawet o czymś lepszym. Nie mam powodów mieć kompleksów, bo z matury z angielskiego się zwolniłam. Wolałam pożądnie posiedzieć nad angielskim przed egzaminem na porządną uczelnię. Zdałam. I kompleksy wobec mnie mają własnie studenci AP :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka:) Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: 212.87.241.* 03.08.05, 15:40 wiesz,gwiazdko, nie znam Cie...moze to i dobrze...ale nie mam zamiaru sie z Tobą kłócić, ja wyraziłam swoją opinię, i mam taką czy Ci się to podoba czy nie. a jeżeli ci to nie pasuje to załóż inny wątek i nie zaśmiecaj autorce tego wątku jakimiś swoimi głupimi pogladami i kompleksami. POZDRAWIAM I ŻYCZE ODROBINY KULTURY OSOBISTEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwaizdka Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 18:37 widzę że argumentów brakło :))) pozdrawiam i życzę dalszego zadowolenia z siebie i ze swojej szkółki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksieciunio Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 23:29 Jak to powiedziala jedna z wykladowczyn - "you have to work hard to reach a high level" - i te slowa w 100% pasuja do charakteru tej szkoly. Innymi slowy: jest ciezko, ale trud sie zwraca. Kiedy? Nie wiem, studiowalem tam tylko 1 rok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasia Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: 212.87.241.* 07.08.05, 19:58 Skończyłam CJE, dostałam się na UŚ, zrobiłam magistra i gdy porównuję się z absolwentami filologii nie mam kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś