Dodaj do ulubionych

Centrum Języków Europejskich...?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 18:37
ktoś z was sie tam uczy lub uczył? fajna szkoła? właśnie zaczynam tam nauke i
bardzo mnie to ciekawi :] pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: wanna Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 08:58
      łooooooo.......
      już nie miałas czego innego do wyboru?!
      współczuję !!!
      • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:25
        Ta szkoła bije na głowę Kryńskiego z jego Akademią Polinijną, gdzie poziom
        języków jest żenujący!
        • Gość: bvckhreo Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: 80.51.227.* 01.08.05, 10:31
          wiec Centrum Języków Europejskich jest lepsze i itp ? jak wiecie to piszczie co
          ja nie "tutejsza" i nie wiem gdzie isc...
          • Gość: stokrotka:) Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: 212.87.241.* 01.08.05, 18:52
            wiesz, ja studiuję na Akademii Polonijnej podwójną filologię...i NIE zgadzam
            się ze stwierdzeniem,że poziom języków jest żenujący...przyszłam tu po
            ukończeniu ogólniaka o o rozszerzonym j.ang i mam pojęcie o poziomie jezyków,
            bo uczę sie juz od 10 lat. Poziom języków na AP moim zdaniem jest BAARDZO
            WYSOKI i naprawdę trzeba się pomeczyc...wiem cos o tym...moze pojedyńcza
            filologia ma luzy ale podwójna nie wie w co ręce włozyc tyle ma pracy i wkurza
            mnie jak ktos, kto de fakto nie ma o tym zielonego pojecia, pisze ze studenci
            na polonijnej nic nie robią... owszem mogą być wyjątki...ale na moim kierunku
            jest masę pracy podczas roku akademickiego.JA NBIE ŻAŁUJĘ WYBORU UCZELNI BO
            POZIOM JĘZYKÓW JEST NAPRAWDĘ WYSOKI
            POZDRAWIAM SERDECZNIE
            • Gość: gwiazdka Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:36
              -> poziom angielskiego w ogólniaku, choćby i był rozszerzony, to dopiero jest
              żenada... wolno zapytać jaki mielście podręcznik?

-> o znajomości języka w żadnym stopniu nie świadczy długość nauki. Jednym
              idzie szybckiej, innym wolniej.

-> de faCto chyba pisze się w ten sposób.

Pozdrawiam.
              • Gość: stokrotka:) Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: 212.87.241.* 02.08.05, 13:00
                zdałam rozszerzoną maturę z ang na 6...wiec chyba mam pojęcie o języku
                angielskim...
                wieszzależy jaki ogólniak...mój jest jednym z najlepszych w czewie... jeżeli
                Ty , droga gwiazdko, masz jakies złe wspomnienia z nauki w Twojej szkole..i
                jakies kompleksy na tym punkcie ...to bardzo współczuję:)
                zgadzam się, ze jedni ucza się lepiej, a inni gorzej..ale nie oceniaj mnie bo
                mnie nie znasz.
                POZDRAWIAM
                • Gość: gwiazdka Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 18:43
                  wiesz, ja oceniam tylko to, że za miarę znajomości języka masz szóstkę z
                  matury... szkoda słów... a masz może chociaż FC? nie myślę nawet o czymś
                  lepszym. Nie mam powodów mieć kompleksów, bo z matury z angielskiego się
                  zwolniłam. Wolałam pożądnie posiedzieć nad angielskim przed egzaminem na
                  porządną uczelnię. Zdałam. I kompleksy wobec mnie mają własnie studenci AP :))))
                  • Gość: stokrotka:) Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: 212.87.241.* 03.08.05, 15:40
                    wiesz,gwiazdko, nie znam Cie...moze to i dobrze...ale nie mam zamiaru sie z
                    Tobą kłócić, ja wyraziłam swoją opinię, i mam taką czy Ci się to podoba czy
                    nie. a jeżeli ci to nie pasuje to załóż inny wątek i nie zaśmiecaj autorce tego
                    wątku jakimiś swoimi głupimi pogladami i kompleksami.
                    POZDRAWIAM I ŻYCZE ODROBINY KULTURY OSOBISTEJ
                    • Gość: gwaizdka Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 18:37
                      widzę że argumentów brakło :))) pozdrawiam i życzę dalszego zadowolenia z
                      siebie i ze swojej szkółki.
    • Gość: ksieciunio Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 23:29
      Jak to powiedziala jedna z wykladowczyn - "you have to work hard to reach a high level" - i te slowa w 100% pasuja do charakteru tej szkoly. Innymi slowy: jest ciezko, ale trud sie zwraca. Kiedy? Nie wiem, studiowalem tam tylko 1 rok :)
      • Gość: jasia Re: Centrum Języków Europejskich...? IP: 212.87.241.* 07.08.05, 19:58
        Skończyłam CJE, dostałam się na UŚ, zrobiłam magistra i gdy porównuję się z
        absolwentami filologii nie mam kompleksów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka