Dodaj do ulubionych

rómuny, cygany

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:58
macie jakies doswiadczenia z tymi "ludźmi"? w tv ogladałem zeby byc
toleracyjny i wogle cos takiego a chodza takie i wszyscy sie boja. trzeba tak
zyc czy sa jakies rozwiazania. czy gazeta słyszła cos na temat cyganów
grasujacych w czewie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx idź sie gościu utop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 23:06
      trzy razy. do skutku
      • Gość: Karol Re: idź sie gościu utop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 00:12
        Jak wszedzie i wsród cyganów znajduja sie dobrzy ludzie i ci zli.Niestety
        kulturawychowania i stosunku plci meskiej do kobiet budzi nasze duze
        sprzeciwy.Ale nierozumiemy na ogól tego czego nieznamy lub czego sie boimy
        poznac!
        • Gość: gxdegcr Re: idź sie gościu utop IP: 80.51.227.* 01.08.05, 13:40
          ja znam - moj kolega jest pol Cyganem - zawsze jest pomocny mily i NORMALNY!!!,
          moi znajomi niektorzy tez sa cyganami ( Dla nietolerancyjnych0 nie jestem
          wandalka , menelem itp):) znam Niemcow , Belga , i Anglika , , Gorali:) -
          POZDRAWIAM:):), Polakow - sama jestem Polka ...NIEZALEZNIE OD NARODOWSOSCI ,
          grup spolecznych...oczerniacIE ich za stereotypy ...ludzie jak
          ludzie ...lepiej byc CygaNEM- SKORO TAKI TEMAT- NIZ NP SZNOWIANYM PANEM
          SCHYCHOLOGIEM PEDOFILEM!!! CZY ZLODZIEJEM!!!ALBO MORDERCA ....TWOJE PYTANIE
          SWIADCZY O ZACOFANIU I GLUPOCIE- BEZ OBRAZY ..;/I KLAPACH NA OCZach ,,,a twoj
          cudzsylow"ludzie" to hmm wielka gafa jak szykasz ludzi w cudzyslowie to idz do
          Zoo tam jest duzo ,,,sloni, krokodyli...:) i pawiNOW .... ( CYGANIE TO NORMALNI
          LUDZIE!!! pS JESLI OTACZAJA CIE JELENIE TO PRZTKRO MI ,,ZE MASZ TAKICH
          ZNAJOMYCH A OD CYGanow- bo o nich mowa to sie odpie...ul
        • jedyna89 a ja powiem tyle 03.08.05, 00:20
          CZY TA POLSKE JUZ KONKRET PORUCHALO??? DZISIAJ IDAC PRZEZ MARKET NAJPIERW
          NAPOTKALAM CYGANA... ( w srodku bialej dumy hajme zalapalam) POZNIEJ IDE DALEJ
          PATRZE A TU BAMBUS... czy tio jest nasz kraj POLSKA?? NIE... z POLSKI zaczyna
          sie robic syf... czy POLSKA nie powinna skladac sie z czystej BIALEJ RASY
          ludzi??
          POZDROWIENIA DLA BIALYCH BRACI 14/88!!
          • misiak32 Re: a ja powiem tyle 03.08.05, 22:54
            jedyna89 napisała:

> CZY TA POLSKE JUZ KONKRET PORUCHALO??? DZISIAJ IDAC PRZEZ MARKET NAJPIERW
            > NAPOTKALAM CYGANA... ( w srodku bialej dumy hajme zalapalam) POZNIEJ IDE DALEJ
            > PATRZE A TU BAMBUS... czy tio jest nasz kraj POLSKA?? NIE... z POLSKI zaczyna
            > sie robic syf... czy POLSKA nie powinna skladac sie z czystej BIALEJ RASY
            > ludzi??
            > POZDROWIENIA DLA BIALYCH BRACI 14/88!!

NASTĘPNA NACJONALISTKA!!!!
            "CZY TA POLSKE JUZ KONKRET PORUCHALO??? " DZISIAJ CZYTAM POSTY I ŚMIERDZI OD
            NICH FASZYZMEM,NAZIZMEM I NACJONALIZMEM...
            "czy tio jest nasz kraj POLSKA?? NIE... z POLSKI zaczyna
            sie robic syf... czy POLSKA nie powinna skladac sie" Z NORMALNYCH LUDZI??????????

POZDRAWIAM WSZYSTKICH BEZ WZGLĘDU NA KOLOR SKÓRY,WYZNANIE,NARODOWOŚC,POGLĄDY
    • tomqpl Re: rómuny, cygany 01.08.05, 14:27
      Szanowny ignorancie!
      Proszę uzupełnić swoją wiedzę na temat narodów, tak by nie mieszać Rumunów z
      Cyganami, bo to dwie narodowości, inne kulturowo, językowo, etnicznie.

A to, co zaprezentowałeś, jest potocznym uproszczeniem z peerelowskiej zawodówki.
    • youstynus Re: rómuny, cygany 01.08.05, 16:52
      Rumuni to nie Cyganie!!! Proszę nie obrażać tej narodowości!!! Wróciłam właśnie
      z Rumunii i jesem na tym punkcie przewrażliwiona.
      • anakastyczny Re: rómuny, cygany 01.08.05, 19:16
        A Hiszpanie nie Francuzi - też nie lubię uproszczeń, prawie jak wampirów.
    • Gość: Ruda Re: rómuny, cygany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:55
      Sięgnij po słownik
    • Gość: krzysiek Re: rómuny, cygany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 20:43
      Cygani się panoszą po Częstochowie, to fakt. Lecz ja ich się nie boję. W końcu
      to JA jestem TU u siebie, a jak im się nie widzi to nie stąd spadają!!
      • Gość: gość Re: rómuny, cygany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 23:31
        krzysiek>
        u mnie na dzielnicy sie panoszą tak ze jak ktos ich zobaczy w obrębie 200metrów
        to skrecaja w inna droge byle nie przejesc koło nich, to chyba duzo mówi.
        oczywiscie nie mówie ze wszyscy tacy sa, ale ja sobie kojaze romunów,cyganów z
        tymi z mojej dzielni, widziałem i słyszałem o ze sa tez spoko ludzie z nich gdzies.

moji znajomi jak jechali do bugarii przez Romunie to musieli rzucic kase
        miejscowym romunom którzy zatrzymywali samochód bo jak nie to uprowadzali
        • Gość: adam Re: cygany IP: 195.116.125.* 02.08.05, 09:31
          znam kilku cyganow.
          grubiańscy, szastajace kasą, przemoc i zastraszanie sa na porządku dziennym,
          narko... a w kanjpach to sie tak panoszą ze tam gdzie mogą jeszcze chodzic nie
          polecam przebywac nikomu.A POZYCZYC IM KASE TO JUZ KAPLICA. JESTEM DO NICH
          UPRZEDZONY PO TYM CO NIE RAZ WIDZIALEM NA WŁASNE OCZY.
          CI CO BYWALI W CASIOPEI I PRASOWEJ, FUKSIE PEWNIE WIEDZA O KOGO CHODZI
          • storima Re: Wlosi 02.08.05, 10:41
            "Przebywalem z Wlochami w rozmaitych knajpach. Pozyczalem im pieniadze.
            Czy myslicie, ze kiedykolwiek mi oddali?
            Gdy ich prosilem o zwrot, to sie mnie zapytali czy ogladalem "Ojaca
            chrzestnego"??? Wszyscy Wlosi to MAFIOZI"
            Anonim znaleziony rozplaszczony i nago wdeptany w chodnik na ulicy przed moja
            klatka schodowa.
    • storima Re:Wlosi MAFIOZI 03.08.05, 00:47
      eliminacja nastapila naturalnie.
      zdazylem jedynie zapytac czy fundna mi wejscie
      do kina
      na Ojca hszsetnego
      powiedzieli
      Si
      kazac mi sie ustawic w kolejce po bilety
      nie zdazylem na seans
      to znaczy zdazylem
      ale spirytystyczny
      pojawili sie kolesie zs polski
      ze spirytem
      i ten
      spiryt mnie
      tak rosjehal
      na hama
      ze sie
      rozplaszczylem
      nie majac plaszcza na sobie
      padalo
      tu cialo tam cialo
      i bylo mi
      pszyjemniej

PRECZ Z WLOCHATYMI WLOCHAMI
    • Gość: 2x Re: rómuny, cygany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 07:51
      a co żydami?
      • misiak32 Re: rómuny, cygany 03.08.05, 22:55
        Gość portalu: 2x napisał(a):

> a co żydami?

TO JESZCZE ICH NI OPLUWALIŚCIE????
    • Gość: Misza Re: rómuny, cygany IP: *.21.pl / 213.199.204.* 04.08.05, 10:09
      i mają takie ładne błyszczące złote łańcuchy :) w depo też sie lali cygany pare
      razy :) jakoś za nimi nie przepadam ale cóż zrobić przecież chyba nie murem sie
      odgrodzić jak to chcieli na słowacji uczynić...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka