Dodaj do ulubionych

DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:26
Jeśli możecie to napiszcie co o niej sądzicie. ja jestem jej wieloletnia
pacjętka i na prawde uważam ze jest w porządku. w zasadzie profesjonalistka i
bardzo rzetelna w tym co robi. jednak słyszałam też negatywne opinie na jej
temat. nie wiem czemu, chodzi chyba o wizyty prywatne no i pieniadze. A jesli
znacie jakiegoś dobrego ginekologa z Częstochowy lub samego Śląska to bardzo
proszę o namiary. W gre wchodzi konsultacja i ewentualne wykonanie zabiegu
usunięcia guza. jeżeli znacie taka osobe to bardzo prosze o dane i adres. z
góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: ewelina Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:32
      ja osobiście do niej nie chodze ale moja znajoma bardzo ją chwali. wiem ze
      dobrą ginekolog jest dr Pawińska ale gdzie przyjmuje i czy wykonuje zabiegi to
      nie mam pojęcia. powodzenia
    • Gość: :) Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:48
      Ja chodze do niej od lat i jestem megazadowolona. Innych niestety nie znam,
      przykro mi. pozdro
    • Gość: matka Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:57
      Słyszłam na jej temat, ale sporo negatywów.
      Moge polecić dr. Grabowskiego, przyjeżdza z Bytomia i Zabrza, u nas robi
      wlasnie takie zabiegi w przychodni u dr. Pawełczaka na Waszyngtona. Nie wiem
      jaki jest koszt zabiegu, ale maja umowę z NFZ. Natomiast sama wizyta u lekarza
      z Usg kosztuje zaledwie 50zł + 20zł jak potrzebna cytologia. Jest rewelacyjnym
      specjalistą, sama u niego leczyłam skomplikowana przypadłość ( nikt nie
      potrafił mi u nas pomóc przez 3lata, a on pomógl po 2wizytach ), całą ciążę
      prowadził i rodziłam u niego w Zabrzu, rewelacja.
      Przyjmuje na ul. Wolnej w środy, piatki i soboty od 15 do ost pacjentki.
      W razie jakis pytań proszę smiało.
      pozdr i zycze zdrowia
      • Gość: magda Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 14:22
        ostrzegam wszystkich przed nią jest bardzo mila ale to wszystko co mogę
        powiedzieć o niej dobrego. Chodzilam do niej, nie ma pojecia o niczym, brak
        profesjonalizmu, ale kase potrafi wyciagać. Nie potrafi odczytac badań, nie ma
        pojecia o hormonach, potrafi prowadzic tylko ciąże bez komplikacji.Gdybym dalej
        do niej chodziła to teraz nie miałabym dziecka. Gorąco polecam dr Tomasza
        Strzelczyka przyjmuje w przychodni na Orkana i prywatnie na Nowowiejskiego.
        Bardzo dobry fachowiec, jak czegos nie wie wysyła do specjalistów, zna się na
        tym co robi.Jedyny minus to duze kolejki do niego, ale warto czekac.
    • Gość: m m do matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 14:21
      gorąco dziękuje za opinie i radę. chodzi o to, że kilka dni temu ginekolog po
      USG stwierdził u mojej mamy guz w okolicy przydatków lub na. nie wiadomo
      czjeszcze gdzie dokładnie sie on znajduje ale już w sobote będzie miała robiona
      kolonoskopię i wszystko będzie jasne. Staram sie znaleźć jakiegoś dobrego
      ginekologa, który zająłby się tym, skonsultował no i przeprowadził ewentualny
      zabieg usunięcia (jeśli taki będzie konieczny przyczym ginekolog po USG
      stwierdził ze gdziekolwiek to jest to należy usunąć). Muszę dodać ze mama źle
      sie czuje- wciąż ma silne bóle w dole brzucha a przy tym silna gorączkę nawet
      do 39,8 st. Jestem przerażona. wydaje mi się ze coś zaczęło sie dziać złego, że
      ten guz stał się niebezpieczny. Mama wiele lat niestety nie chodziła do
      ginekologa co jest z jej strony karygodne, gdyż 15 lat temu przeszła 5-letnie
      leczenie guza na przysadce mózgowej z powodzeniem. ale jak to sie mówi człowiek
      póki dobrze się czuje to nic mu nie dolega. do tego momentu.
      Mam ogromna prośbe-powiedz czy ten dr o którym napisałaś robi takie zabiegi tu
      w cz-wie na kase chorych czy prywatnie?? Jeśli prywatnie to ile to moze
      kosztować (pieniędzy za wiele nie mamy ale zawsze coś się wymysli bo zdrowie
      bliskiej osoby najważniejsze). Jakie miasto masz na mysli mówiąc o ulicy
      Wolnej?? z-we, Bytom? no i jak mozna tu w Cz-wie dostać sie do niego na wizyte?
      Czy też tam na Waszyngtona?
      [przepraszam za taki natłok pytań ale to dla mnie b.ważne i każda wskazówka
      jest cenna. Zgóry serdecznie dziekuje
      • carimera Re: m do matki 24.08.05, 15:00
        Jeśli moge Ci doradzić to napisze cos na własnym przykładzie.Ja miałam 4
        miesiace temu identyczny zabieg.Myślałam sobie róznie czy isc do kliniki we
        Wrocławiu,moze w Warszawie ale doszłam do wniosku ze tu na miejscu w
        Częstochowie jest rodzina i gdyby coś sie ze mna działo złego zawsze ktos przy
        mnie bedzie co nie jest mozliwe na odległość.Zdecydowałam sie i poszłam na
        wizyte do dr,Tomasza Bilskiego z-ca Ordynatora Ginekologii Szpitala
        Biegańskiego.Jestem pod wrażeniem jesli chodzi o fachowość tego doktora,opiekę i
        przyjazny stosunek do chorej.Leżałam 5 dni w szpitalu.Jesli chodzi o personel
        średni tzn.pielęgniarki naprawde podaja na zawołanie środki przeciwbólowe i
        grzechem by było narzekac.Przed pójsciem na zabieg doktor zrobił mi dokładne USG
        i uznał ze im szybciej tym lepiej.Jesli chcesz cos wiecej wiedziec napisz maila
        a odpowiem.
      • carimera Re: m do matki 24.08.05, 15:02
        Gość portalu: m napisał(a):
      • Gość: do m!!! Re: m do matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 23:52
        Tylko idz z mamą do dr. Grabowskiego, jest najlepszym specjalistą jakiego znam.
        Więc tak: przyjmuje w Cz-wie na ul. Wolnej, to jest przystanek za rynkiem na
        Zawodziu, przyjmuje w środy, piatki i soboty od 15, wcześniej zadzw na nr
        0601471747 i zapytaj czy w ten dzień jest ( sa urlopy, ale on chyba juz po). Z
        tego co wiem robi zabiegi powazne w Klinice w Bytomiu i jak jest taka potzreba
        on daje skierowanie i to robi, jeśli jest mniej powazny tylko zabieg to robi go
        w Cz-wie na ul. Waszyngtona w prywatej przychodni, ale ona tez ma kontrakt z
        NFZ i nic nie płacisz. Natomiast koszt wizyty z usg to 50zł, chyba niedużo,
        więc raczę wybrać sie do niego z mamą i zapytać, jesli Wam bedzie odpowiadało
        to ok, jesli nie to nie. Ma bardzo duzo pacjentek, ale nie jest lejwodą, do
        każdej kobiety podchodzi indywidualnie, wszystko wytłumaczy i nie jest
        naciagaczem-jak wiekszość naszych lekarzy.
        I nie ma na co czekać, bo wysoka goraczka dobrze nie wróży. Oczywiscie do
        Ciebie nalezy decyzja, ale wielu kobietą go polecilam i nie ma jeszcze
        niezadowolonej-ale to tylko moje zdanie i moich znajomych.
        W razie jeszcze jakiś pytań śmiało pytaj.
        pozdrawiam
    • Gość: ika Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 15:02
      ta osoba jest super, moja mame poprowadziła super
      • Gość: reni Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 15:15
        Gość portalu: ika napisał(a):

Twoja mama miała wybitne szczęscie,ale pewnie tez i przypadłośc na miare
        umiejętności.
    • Gość: sis Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.trustnet.pl 24.08.05, 18:30
      Przestrzegam przed tą panią doktor!Przyjmuje w przychodni na Dekabrystów, a
      następnie zaprasza na wizytę do swego prywatnego gabinetu na
      Północy.Wprowadziła mnie w błąd,że żaden szpital nie wykona mi od ręki zabiegu
      usunięcia ropnia na gruczole Bartholiniego, a następnie namówiła na zabieg w
      swoim prywatnym gabinecie. Narkozę przeprowadził chyba jej mąż, zreszta nie
      anestezjolog, ale również ginekolog. Po całym zabiegu musiałam poprostu wstać i
      jechać do domu, a pani doktor nadal przyjmowała pacjentki, jakgdyby nidgy nic.
      Dodam, że wszystko trochę kosztowało. Zero profesjonalizmu, liczy się dla niej
      tylko kasa. Po krótkim czasie okazało się, że zabieg był nieskuteczny i problem
      na nowo się odnowił. Inny lekarz w przychodni skierował mnie do szpiatala i
      zaznaczył, że takiego typu zabiegów nie przeprowadza się w prywatnych
      gabinetach, bo nie ma tam zwyczajnie do tego warunków. Poleżałam tydzień w
      szpitalu na Tysiącleciu i tam wreszcie zrobili mi to porządnie. Dodam,że bez
      żadnej łapówki.A doktorat ta pani to nie wiem za co dostała.
    • Gość: Zuza Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:50
      Polecam dr Bińczyka przyjmuje na Wolności 22 ,,Medyk"zapisy na telefon,a
      pracuje na Parkitce lub dr M.Korn też super lekarz z Parkitki ale nie wiem
      gdzie ma gabinet prywatny.Powodzenia!
    • Gość: ola Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:19
      Polecam dr. Grzegorza Jagielskiego, jest ordynatorem ginekologii, dr. nauk
      medycznych, w szpitalu na PCK. Przyjmuje w poniedziałki w przychodni
      przyszpitalnej lub przyjmuje w prywatnym gabinecie na Czartoryskiego (kolorowy
      wieżowiec za dawnymi "delicjami"). Jest to prawdziwy fachowiec, mam do niego
      całkowite zaufanie.
      Wczesniej chodziłam do Teresy Bilskiej (chyba matka Bilskiego z Mickiewicza),
      która nie miała pojęcia o tym co robi. Okazało się (u innego lekarza gdzie
      trafiłam przypadkowo), że miałam olbrzymią torbiel na jajniku, której ona przez
      kilka lat po prostu "nie zauważyła". Torbiel ta, tak tłumaczył mi dr Jagielski,
      rosła przez conajmniej kilka lat , więc nie mogło być tak, że akurat ja coś
      zaniedbałam, tym bardziej, że chodzę na kontrolę regularnie. Jednak Bilska nie
      poznała się na niczym. Nie polecam ani jej ani jej syna, który robił mi też w
      ich wspólnym gabinecie usg, nie podobał mi się sposób w jaki traktuje
      pacjentki.Ogólnie w ich gabinecie widać kasę ale nic poza tym.
      W końcu trafiłam do Jsgielskiego, który od razu wiedział co to jest i co robić,
      wysłał mnie do szpitala. Byłam operowana przez niego właśnie i od tej pory
      leczę się u niego i jestem spokojna o swoje zdrowie.
      Ogólnie nie polecam kobiet-ginekologów. Wydaje mi się, ze facet ginekolog jest
      lepszy, przynajmniej w moim przypadku.
      pzdr :)
      • Gość: matka Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 23:43
        Duzo osób chwali sobie dr Jagielskiego, ja nie...u mnie stwierdził torbiel,
        mały i kazał obserwować, gdy poszłam do dr Grabowskiego ze strachem powiedział,
        że nie mam nic takiego i aby dr Jagielski go leczył skoro go widzi, hahaha.
        Ale on chyba już nie jest ordynatorem, był, ale teraz jest jakis profesor chyba
        z Katowic.
        • Gość: ola Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 00:21
          nie znam się na medycynie ale z tego co wiem istnieją pewne torbiele, które
          powstają w trakcie cyklu i później zanikają, więc może ty miałaś właśnie to a
          gdy poszłaś do grabowskiego to jej już nie było. to, że jagielski kazał ją
          obserwować chyba dobrze o nim świadczy, przecież chyba nie wziął cię pod nóż
          mając tylko pewne podejrzenie? Grabowskiego nie znam, ale nie lubię, nie tylko
          u lekarzy, ale tez fryzjerów itp, krytykowania konkurencji, jest to dla mnie
          niesmaczne, bo poniekąd świadczy też o stosunku do pacjenta: "skoro leczyłaś
          się u takiej niekompetentnej osoby, to sam jesteś do niczego"
          co do tego czy jagielski jest ordynatorem nadal to nie mam rzetelnych
          informacji, ja miałam operację 4 lata temu, wtedy był

pzdr :)
          • Gość: matka Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 00:37
            tak, owszem są torbiele które się samoistnie wchlaniają, ale nie w ciągu
            2tygodni :) a obserować kazał aby do niego chodzc i płacić za wizytę ( a
            warunki w gabinecie prywatnym tragiczne, usg w szpitalu- dziękuję i za to
            jeszcze tyle płacić). To nie jest krytykowanie, a poprostu moje zdanie...skoro
            ktos pyta o zdanie to odpiwadam, tak samo mogę Ci polecić moim zdaniem dobrego
            fryzjera a odradzic moim zdaniem fatalnego. A wiesz ja też nie jestem lekarzem,
            więc pytalam ludzi kogo polecja i tak własnie trafiłam na taka osobe jak ty,
            która tylko mowi to co dobre, a co złe to psssss. Na szczęście skończyło sie to
            na jednej wizycie, bo może własnie bym trafiła na stół operacyjny, bo by mi np
            urosła ta torbiel...ja napisałam, że moim zdaniem go odradzam, a innego
            polecam, a decyzja i tak nalezy juz nie do mnie. Wiem, że jednym lekarze
            pomagają, a innym szkodzą, ale niech każdy robi to co robi najlepiej i
            sumiennie- na szczęscie dr Grabowski tego wlasnie sie trzyma.
            A to zgadza sie 4lata temu był jeszcze ordynatorem, teraz juz nim nie jest.
            • Gość: ola Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 00:48
              też nie jestem lekarzem, ale wydaje mi się, że jednak torbiele mogą wchłonąć
              się w ciągu 2 tygodni, wynika to z cyklu miesiączkowego, z czynności jajników w
              jego trakcie i zmianach jakie na nim występują. ale nie spierajmy się o to bo
              obydwie nie jesteśmy przecież ginekologami :)

"Na szczęście skończyło sie to
              >
              > na jednej wizycie, bo może własnie bym trafiła na stół operacyjny, bo by mi
              np
              > urosła ta torbiel..."

odniosłam wrażenie, że sugerujesz, że mnie jagielski naciągnął na operację
              nieistniejącej torbieli. zapewniam, że tak nie było. pzdr i dobranoc !
    • Gość: m Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:33
      dziękuje Wam wszystki dziewczyny, kobiety, matki itd, itp...mam spisana dzięki
      Wam listę tych lekarzy, których polecacie. Wsobote jak dokładnie będziemy juz
      wiedzieć gdzie znajduje się guz po prostu podejmiemy decyzję, ważne, że
      polecacie osoby, którym na prawde ufacie, osoby wg Was rzetelne. dzieki raz
      jeszcze.
      mam jeszcze jedna prośbę- jeśli któras z Was miała przeprow.badanie
      kolonoskopii to proszę napiszcie czy to badanie jest tak straszne, jak twierdzi
      większość. wiem, że mozna poprosić o znieczulenie ale jest podobno kosztowne.
      POZDRAWIAM
      • Gość: ola Re: DO PACJENTEK DR. GRAŻYNY ADAMKIEWICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:19
        powodzenia i trzymam kciuki za twoją mamę, pzdr :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka