Dodaj do ulubionych

nie chcemy Częstochowy!!!

19.10.05, 07:22
Małopolska nie chce Częstochowy! Mamy już Tarnów i nie potrzebujemy kolejnego
darmozjada, po co nam taka dziura i to jeszcze nawiedzona, 3majcie sobie ją u
hanysów! My jej nie chcemy.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiaa Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.trustnet.pl 19.10.05, 07:33
      a my wcale nie chcemy byc w waszym zakichanym wojewodztwie wolimy byc w
      slaskim:/ mam nadzieje ze tak zostanie
      • Gość: Janosik Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:33
        ja bym wolał aby Częstochowa była miastem wojewódzkim... wielka szkoda że w owym
        czasie nasi politycy wywodzący się w ziem częstochowskich nie walczyli o
        utrzymanie województwa...
    • Gość: out Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.czest.enion.pl 19.10.05, 07:55
      A po co nam dołączac do tego biednego województwa - Polska C? Wolę zostać u
      Hanysów. Bo Częstochowa nie chce Krakowa.
      • Gość: xxx Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 08:13
        paranoicy !
      • Gość: xx Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.icis.pcz.pl 19.10.05, 11:01
        Nie chodzi o to czy biedne czy nie.

Po prostu historyczne zwiazki z Malopolska zostaly zerwane ponad 200 lat temu.
        • Gość: bono Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 11:05
          do małopolski z krakofem nie chcemy. wbrew pozorom to brudnec i dziadoskie miasto - wystarczy spojrzec na rynek, nie mowie o rondzie mogilenskim, nowej hucie. Pks tez syf. a na dodatek krakuf to wieksze sknery niz hanysy. Jak juz cos to moznaby z kielcami cos zrobić. szkoda, ze staropolskie wojewodztwo nie wypalilo.
          • ja_corka nie jeczcie 19.10.05, 11:19
            mamy

"DOBRE CZASY CZESTOCHOWY - BIS "
    • Gość: czestochowianka Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: 80.51.233.* 19.10.05, 11:32
      łoooo, a co to sie stało, jeszcze tyfzie temu wszyscy krzyczeli: "do
      Małopolski, chcemy do Małopolski, do Krakowa" a teraz co?
      Zauważyłam, ze gdy ktoś zacznie najeżdżac na Częstochowę (czasami mówiąc
      prawde) to częstochowianie odrazu wymyślają stek bzdur aby obrazić jego miasto
      Chociaż Kraków w porównaniu z W-wą to tez dziura.
      • Gość: obserwator Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.zim.pcz.czest.pl 19.10.05, 12:14
        chyba nick ci sie pomylil. Ty jestes Czestochowianka ???
        Zacytuj mi ta prawde z postu krakusaa. Obiektywizm tak i konstruktywna krytyka
        ale nie inwektywy. Panienko wiekszosc zwierzat nie kala swego legowiska z
        wyjatkiem prosiakow -panienko
      • Gość: Ruda Re: Patriotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:16
        Opanujcie się i dziwić sie że obce narody się biją ............
        Tfu , wstyd
      • singielek1 Re: nie chcemy Częstochowy!!! 19.10.05, 16:25
        Obie dziury wg częstochowskich megalomanów leżą właśnie koło Częstochowy.

Gość portalu: czestochowianka napisał(a):

> łoooo, a co to sie stało, jeszcze tyfzie temu wszyscy krzyczeli: "do
        > Małopolski, chcemy do Małopolski, do Krakowa" a teraz co?
        > Zauważyłam, ze gdy ktoś zacznie najeżdżac na Częstochowę (czasami mówiąc
        > prawde) to częstochowianie odrazu wymyślają stek bzdur aby obrazić jego miasto
        > Chociaż Kraków w porównaniu z W-wą to tez dziura.
    • Gość: czestochowianka Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: 80.51.233.* 19.10.05, 13:18
      No a co Kraków i Małopolska by z nas mieli? Tyle samo co Śląsk czyli nic.
      • Gość: xx Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.icis.pcz.pl 19.10.05, 13:32
        Takiego prowokatora jak Czestochowianka jeszcze na tym forum nie mielismy.

Ja po prostu bede ignorowac jej wypowiedzi. To jedyny sposob na prowokacje.

• Gość: czestochowianka do rudej IP: 80.51.233.* 19.10.05, 13:22
      patriotyzm, patriotyzmem, ale nie bądźmy megalomanami, Częstochowa nie ejst
      wielką aglomeracją czy metropolią, nie jest też pempkiem świata. Jest fajna,
      ale bez przesady, każde miasto ma swoje minusy i Cz-wa też! Ale zamiast je kryć
      i udawać ze ansze miasteczko to cukiereczek, to moze pora zrobić coś aby tych
      minusów było jak najmniej.
      • Gość: obserwator Re: do rzekomej cz-wianki IP: *.zim.pcz.czest.pl 19.10.05, 13:28
        ale to ty quasi czestochowianko popadasz ze skrajnosci w skrajnosc przyklaskujac
        postom autorstwa Krakusa. Czytalas go uwaznie, czy poprostu zaistnialas dla
        samego faktu zaistnienia. Wiemy, ze jestesmy prowincja. Ale to jest naturalny
        objaw gdy oszolom atakuje nasze miasto inwektywami (bo ma taki kaprys
        "nawrzucania" medalikow) to odezwa sie padziwi autochtoni broniac swego "gniazda"
    • Gość: czestochowianka Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: 80.51.233.* 19.10.05, 13:31
      no dobra dobra, nie Ci będzie ;)
      Ale powiedz w czym on nie ma racji?
      • Gość: Ruda Re: Do Was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:35
        A może, najpierw do słowników, potem do internetu?............
        Mnie obojetne gdzie, byle dobrze i już............
        Polska jest jedns a Wy jak zajadli kibice...............
        A kłóćcie się, szkoda na bzdury czasu ...........
        Ot co .
        • Gość: obserwator Re: Do Rudej !!!! IP: *.zim.pcz.czest.pl 19.10.05, 13:53
          Ruda hipokryzja ????
          > A może, najpierw do słowników, potem do internetu?............
          Internet - nazwa wlasna -to na marginesie slownikow.
          Po drugie czytaj ze zrozumieniem, klotnia ma inna geneze. Rzecza normalna jest
          bronienie wlasnego miasta. Jezeli sie juz decydujesz na funckje "arbitra" i
          moralizaotora okresl przyczyne i zrodlo dyskusji a potem zabieraj w niej glos,
          by miala ona sens.
          • iwonnkaa Re: Do OBSERWATORA 19.10.05, 14:01
            A jak myslisz co Wam to pomoże...............
            Kłótnia ,dla kłótni................
            Napisałam JEDNA Polska...................
            A Wy , no własnie CO ?
            • Gość: obserwator Re: Do Iwonki IP: *.zim.pcz.czest.pl 19.10.05, 14:45
              napisalem okresl rzeczywista geneze !!!!!
              Jet mi rowniez obojetne w jakim wojewodztwie bedziemy !!!
              Skoro juz musimy byc w obcym ale odruch zwrotnym mam gdy ktos atakuje nas
              ublizajac nam od "darmozjadow".Nalez uzywac rzeczowych argumentow w dyskusji by
              miala ona jakikolwiek sens !.
              A ja zaatakowalem Czestochowianke za form jej wypowiedzi

moj pierwszy glos w dyskusji

Gość portalu: obserwator napisał(a):
              > chyba nick ci sie pomylil. Ty jestes Czestochowianka ???
              > Zacytuj mi ta prawde z postu krakusaa. Obiektywizm tak i konstruktywna krytyka
              > ale nie inwektywy. Panienko wiekszosc zwierzat nie kala swego legowiska z
              > wyjatkiem prosiakow -panienko

prosze czytaj uwaznie potem krytykuj
        • ja_corka Re: Do Was 19.10.05, 14:03
          czego skaczecie do gardel

MMMMAAAMYYYYYYYY

"DOBRE CZASY CZESTOCHOWY - BIS"

a niedlugo beda lepsze

Beda pomniki,
          beda kleczniki.
          beda Kzyzyki
          na skrzyzowaniach
          By kazdy zawsze
          o kazdej porze
          mogl swoje modly
          pod domem zlozyc.
          Nie trzeba bedzie
          daleko ganiac
          bo za prog wyjdziesz
          juz mozesz klekac
          • iwonnkaa Re: Do Was 19.10.05, 14:08
            TRAFNIE UJĘTE, OJ TRAFNIE
            • Gość: przerazona Re: Do Was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:33
              córka to poprostu ateistka i tępa baba. Jak czytam jej posty mi sie zygac chce. Nie chciałabym miec takiej córki :|
              • Gość: woltera Re: Do Was IP: 80.48.204.* 19.10.05, 14:54
                Przerażona nie przeraź się, ale "ta córka" ma koło 60 lat.
                Rzekłbym córeczka to jest .
                • Gość: Ruda Re: Do Woltery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 15:55
                  Kobieta i świat nie ma lat...............
                  Nie licz komuś , bo Tobie policzą...........
                  Nie kalendarz się liczy,ale młode serce, werwa ,i duch walki...........
          • Gość: obserwator Re: Do Was IP: *.zim.pcz.czest.pl 19.10.05, 14:46
            jeczenie dla jeczenia ??
            utyskiwanie dla utyskiwania ???
    • blanc Re: nie chcemy Częstochowy!!! 19.10.05, 14:40
      Faktycznie fantastyczny wybór między województwami: śląskim i małopolskim - jak
      między dżumą, a cholerą...
      Myślę, że nadchodzi czas by miasto zaczęło się oficjalnie kontaktowac z Kielcami
      w sprawie ewentualnego wspólnego województwa, bo w przypadku wprowadzenia w
      życie kolejnej "reformy" administracyjnej ich też nie będzie. W grę mogłoby
      wchodzić jeszcze łódzkie, ale to nasi wschodni sąsiedzi mogą mieć najwięcej do
      stracenia, więc może jest szansa by się porozumieć.
    • Gość: czestochowianka Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: 80.51.233.* 19.10.05, 15:00
      Łódż miała, ma i będzie miała nas w d****. Niestety:((

To już prędzej z Kielcami coś upichcić;)

Ale jeśli KIelce będa mieć do wyboru mieć dalej swoje Świętokrzyskie, lub
      dzielić wojeództwo z Cz-wą, to raczej by wybrali to pierwsz.e

A czy jeśli wejdziemy w skład województwa z dwiem stolicamii będziemy jedną z
      nich to po pewnym czasie może z tego wyniknąć coś takiego jak Zielona & Gorzów.

A jeśłi Radom sie jeszcze w to wepcha to hoho...
    • czefan do Krakuuussa: 19.10.05, 16:20
      Możesz nie chcieć Cżęstochowy, ale co z tego? Częstochowa jest Małopolską i
      basta. A może zaproponuj podobną bzdurę: Nie chcemy Krakowa w Małopolsce!
      Szkoda gadać. Niech żyje Małopolska. A szczególnie: MAŁOPOLSKA ZACHODNIA!
    • Gość: alfik Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: 81.15.226.* 19.10.05, 17:10
      A skad wiecie ,ze ten krakus nadaje z Krakowa?moze nie ma nic z nim wspolnego?
      Jak jedna osoba moze decydowac o opnii calego,wielkiego miasta? spokojnie,bez
      emocji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka