krakuuuss 19.10.05, 07:22 Małopolska nie chce Częstochowy! Mamy już Tarnów i nie potrzebujemy kolejnego darmozjada, po co nam taka dziura i to jeszcze nawiedzona, 3majcie sobie ją u hanysów! My jej nie chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasiaa Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.trustnet.pl 19.10.05, 07:33 a my wcale nie chcemy byc w waszym zakichanym wojewodztwie wolimy byc w slaskim:/ mam nadzieje ze tak zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:33 ja bym wolał aby Częstochowa była miastem wojewódzkim... wielka szkoda że w owym czasie nasi politycy wywodzący się w ziem częstochowskich nie walczyli o utrzymanie województwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: out Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.czest.enion.pl 19.10.05, 07:55 A po co nam dołączac do tego biednego województwa - Polska C? Wolę zostać u Hanysów. Bo Częstochowa nie chce Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 08:13 paranoicy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.icis.pcz.pl 19.10.05, 11:01 Nie chodzi o to czy biedne czy nie. Po prostu historyczne zwiazki z Malopolska zostaly zerwane ponad 200 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 11:05 do małopolski z krakofem nie chcemy. wbrew pozorom to brudnec i dziadoskie miasto - wystarczy spojrzec na rynek, nie mowie o rondzie mogilenskim, nowej hucie. Pks tez syf. a na dodatek krakuf to wieksze sknery niz hanysy. Jak juz cos to moznaby z kielcami cos zrobić. szkoda, ze staropolskie wojewodztwo nie wypalilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianka Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: 80.51.233.* 19.10.05, 11:32 łoooo, a co to sie stało, jeszcze tyfzie temu wszyscy krzyczeli: "do Małopolski, chcemy do Małopolski, do Krakowa" a teraz co? Zauważyłam, ze gdy ktoś zacznie najeżdżac na Częstochowę (czasami mówiąc prawde) to częstochowianie odrazu wymyślają stek bzdur aby obrazić jego miasto Chociaż Kraków w porównaniu z W-wą to tez dziura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.zim.pcz.czest.pl 19.10.05, 12:14 chyba nick ci sie pomylil. Ty jestes Czestochowianka ??? Zacytuj mi ta prawde z postu krakusaa. Obiektywizm tak i konstruktywna krytyka ale nie inwektywy. Panienko wiekszosc zwierzat nie kala swego legowiska z wyjatkiem prosiakow -panienko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: Patriotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:16 Opanujcie się i dziwić sie że obce narody się biją ............ Tfu , wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
singielek1 Re: nie chcemy Częstochowy!!! 19.10.05, 16:25 Obie dziury wg częstochowskich megalomanów leżą właśnie koło Częstochowy. Gość portalu: czestochowianka napisał(a): > łoooo, a co to sie stało, jeszcze tyfzie temu wszyscy krzyczeli: "do > Małopolski, chcemy do Małopolski, do Krakowa" a teraz co? > Zauważyłam, ze gdy ktoś zacznie najeżdżac na Częstochowę (czasami mówiąc > prawde) to częstochowianie odrazu wymyślają stek bzdur aby obrazić jego miasto > Chociaż Kraków w porównaniu z W-wą to tez dziura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianka Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: 80.51.233.* 19.10.05, 13:18 No a co Kraków i Małopolska by z nas mieli? Tyle samo co Śląsk czyli nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: *.icis.pcz.pl 19.10.05, 13:32 Takiego prowokatora jak Czestochowianka jeszcze na tym forum nie mielismy. Ja po prostu bede ignorowac jej wypowiedzi. To jedyny sposob na prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianka do rudej IP: 80.51.233.* 19.10.05, 13:22 patriotyzm, patriotyzmem, ale nie bądźmy megalomanami, Częstochowa nie ejst wielką aglomeracją czy metropolią, nie jest też pempkiem świata. Jest fajna, ale bez przesady, każde miasto ma swoje minusy i Cz-wa też! Ale zamiast je kryć i udawać ze ansze miasteczko to cukiereczek, to moze pora zrobić coś aby tych minusów było jak najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: do rzekomej cz-wianki IP: *.zim.pcz.czest.pl 19.10.05, 13:28 ale to ty quasi czestochowianko popadasz ze skrajnosci w skrajnosc przyklaskujac postom autorstwa Krakusa. Czytalas go uwaznie, czy poprostu zaistnialas dla samego faktu zaistnienia. Wiemy, ze jestesmy prowincja. Ale to jest naturalny objaw gdy oszolom atakuje nasze miasto inwektywami (bo ma taki kaprys "nawrzucania" medalikow) to odezwa sie padziwi autochtoni broniac swego "gniazda" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianka Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: 80.51.233.* 19.10.05, 13:31 no dobra dobra, nie Ci będzie ;) Ale powiedz w czym on nie ma racji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: Do Was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:35 A może, najpierw do słowników, potem do internetu?............ Mnie obojetne gdzie, byle dobrze i już............ Polska jest jedns a Wy jak zajadli kibice............... A kłóćcie się, szkoda na bzdury czasu ........... Ot co . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Do Rudej !!!! IP: *.zim.pcz.czest.pl 19.10.05, 13:53 Ruda hipokryzja ???? > A może, najpierw do słowników, potem do internetu?............ Internet - nazwa wlasna -to na marginesie slownikow. Po drugie czytaj ze zrozumieniem, klotnia ma inna geneze. Rzecza normalna jest bronienie wlasnego miasta. Jezeli sie juz decydujesz na funckje "arbitra" i moralizaotora okresl przyczyne i zrodlo dyskusji a potem zabieraj w niej glos, by miala ona sens. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonnkaa Re: Do OBSERWATORA 19.10.05, 14:01 A jak myslisz co Wam to pomoże............... Kłótnia ,dla kłótni................ Napisałam JEDNA Polska................... A Wy , no własnie CO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Do Iwonki IP: *.zim.pcz.czest.pl 19.10.05, 14:45 napisalem okresl rzeczywista geneze !!!!! Jet mi rowniez obojetne w jakim wojewodztwie bedziemy !!! Skoro juz musimy byc w obcym ale odruch zwrotnym mam gdy ktos atakuje nas ublizajac nam od "darmozjadow".Nalez uzywac rzeczowych argumentow w dyskusji by miala ona jakikolwiek sens !. A ja zaatakowalem Czestochowianke za form jej wypowiedzi moj pierwszy glos w dyskusji Gość portalu: obserwator napisał(a): > chyba nick ci sie pomylil. Ty jestes Czestochowianka ??? > Zacytuj mi ta prawde z postu krakusaa. Obiektywizm tak i konstruktywna krytyka > ale nie inwektywy. Panienko wiekszosc zwierzat nie kala swego legowiska z > wyjatkiem prosiakow -panienko prosze czytaj uwaznie potem krytykuj Odpowiedz Link Zgłoś
ja_corka Re: Do Was 19.10.05, 14:03 czego skaczecie do gardel MMMMAAAMYYYYYYYY "DOBRE CZASY CZESTOCHOWY - BIS" a niedlugo beda lepsze Beda pomniki, beda kleczniki. beda Kzyzyki na skrzyzowaniach By kazdy zawsze o kazdej porze mogl swoje modly pod domem zlozyc. Nie trzeba bedzie daleko ganiac bo za prog wyjdziesz juz mozesz klekac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerazona Re: Do Was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:33 córka to poprostu ateistka i tępa baba. Jak czytam jej posty mi sie zygac chce. Nie chciałabym miec takiej córki :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woltera Re: Do Was IP: 80.48.204.* 19.10.05, 14:54 Przerażona nie przeraź się, ale "ta córka" ma koło 60 lat. Rzekłbym córeczka to jest . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: Do Woltery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 15:55 Kobieta i świat nie ma lat............... Nie licz komuś , bo Tobie policzą........... Nie kalendarz się liczy,ale młode serce, werwa ,i duch walki........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Do Was IP: *.zim.pcz.czest.pl 19.10.05, 14:46 jeczenie dla jeczenia ?? utyskiwanie dla utyskiwania ??? Odpowiedz Link Zgłoś
blanc Re: nie chcemy Częstochowy!!! 19.10.05, 14:40 Faktycznie fantastyczny wybór między województwami: śląskim i małopolskim - jak między dżumą, a cholerą... Myślę, że nadchodzi czas by miasto zaczęło się oficjalnie kontaktowac z Kielcami w sprawie ewentualnego wspólnego województwa, bo w przypadku wprowadzenia w życie kolejnej "reformy" administracyjnej ich też nie będzie. W grę mogłoby wchodzić jeszcze łódzkie, ale to nasi wschodni sąsiedzi mogą mieć najwięcej do stracenia, więc może jest szansa by się porozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianka Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: 80.51.233.* 19.10.05, 15:00 Łódż miała, ma i będzie miała nas w d****. Niestety:(( To już prędzej z Kielcami coś upichcić;) Ale jeśli KIelce będa mieć do wyboru mieć dalej swoje Świętokrzyskie, lub dzielić wojeództwo z Cz-wą, to raczej by wybrali to pierwsz.e A czy jeśli wejdziemy w skład województwa z dwiem stolicamii będziemy jedną z nich to po pewnym czasie może z tego wyniknąć coś takiego jak Zielona & Gorzów. A jeśłi Radom sie jeszcze w to wepcha to hoho... Odpowiedz Link Zgłoś
czefan do Krakuuussa: 19.10.05, 16:20 Możesz nie chcieć Cżęstochowy, ale co z tego? Częstochowa jest Małopolską i basta. A może zaproponuj podobną bzdurę: Nie chcemy Krakowa w Małopolsce! Szkoda gadać. Niech żyje Małopolska. A szczególnie: MAŁOPOLSKA ZACHODNIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: nie chcemy Częstochowy!!! IP: 81.15.226.* 19.10.05, 17:10 A skad wiecie ,ze ten krakus nadaje z Krakowa?moze nie ma nic z nim wspolnego? Jak jedna osoba moze decydowac o opnii calego,wielkiego miasta? spokojnie,bez emocji. Odpowiedz Link Zgłoś