Dodaj do ulubionych

Pilnie Potrzebna Krew

IP: *.ict.pwr.wroc.pl 15.11.05, 16:34
Pilnie potrzebna krew dla kolegi Emila Pruska studenta politechniki
Czestochowskiej dowolna grupa oddawajcie w szpitalu na parkitce z zaznaczeniem
DLA EMILA PRUSKA wazne! Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: marecky Re: Pilnie Potrzebna Krew IP: 217.96.15.* 15.11.05, 16:43
      jak dowolna grupa ?? bez przesady
    • yanoooosh Re: Pilnie Potrzebna Krew 15.11.05, 16:48
      mam grupe a2b rh+ jezeli taka to juz lece oddac
    • Gość: gościówa Re: Pilnie Potrzebna Krew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 18:05
      no właśnie to jest jakies takie nie bardzo;/..przeca nie kazda grupa sie
      nadaje..ludzie to nie zarty..sprecyzujcie o jaka chodzi??
      • Gość: ZXB Re: Pilnie Potrzebna Krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 18:10
        co to za bzdura ? dowolna grupa krwi ? kaszanke będziecie robić? maŁO SMIESZNE
        JEZELI CHODZI O ŻYCIE MŁODEGO CZŁOWIEKA.
    • Gość: Michal Z Re: Pilnie Potrzebna Krew IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.05, 19:01
      Grupa krwi nie ma znaczenia poniewaz to jest na wymiane!
    • Gość: krew Re: Pilnie Potrzebna Krew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 19:09
      i niestety to są skutki przeniesienia stacji krwiodawstwa do szpitala na
      Parkitce BRAK KRWI jak stacja była przy Waszyngtona to jakoś łatwiej było wejść
      i oddać krew prawie w centrum miasta i nie trzeba sie meczyc z dojazdem co
      teraz stanowi duży problem dla chcąych oddać krew Ja oddawałam w miarę
      regularnie ale jak przenieśli na Parkitkę to nie byłam ani razu ale w takim
      wypadku to się wybiorę
      • Gość: Angela Re: Pilnie Potrzebna Krew IP: *.net / *.flatpla.net 15.11.05, 19:38
        Potrzebna jest krew dla młodego chłopaka, który ma białaczkę. Lekarze podsunęli
        pomysł żeby oddawano krew na wymianę, tak więc grupa krwi nie ma tutaj
        znaczenia, bardziej liczy się ilość w tym wypadku. Wiem, że można liczyć na
        Forumowiczów i wiem z własnego przykładu, że wielu z Was nie pozostanie
        obojętnych na ten apel.
        • Gość: olo Re: Pilnie Potrzebna Krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:40
          podbijam
    • segel Re: Pilnie Potrzebna Krew 16.11.05, 10:02
      Podbijam.
      Oddam w sobotę 19.11. na Placu Rady Europy w Autobusie.
    • Gość: gaga Re: Pilnie Potrzebna Krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:06
      do góry
      • Gość: ................ Re: Pilnie Potrzebna Krew IP: *.net / *.net 16.11.05, 16:15
        na mnie mozna liczyc.
        • Gość: Menel Re: Pilnie Potrzebna Krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 16:24
          19.11 na Placu Rady Europy bedzie autobus krwiodastwa???Ja dla czekolady
          darmowej to nawet krew oddam;)
          • segel Re: Pilnie Potrzebna Krew 16.11.05, 18:18
            Podbijam, a czekolada smaczna. Nie ważne dla kogo jest krew, ważne, że może komuś uratować życie i zdrowie.
            Nie wszyscy o tym wiedzą, że w każdą trzecią sobotę miesiąca na Placu Rady Europy jest autobus do pobierania krwi - komu nie po drodze na Parkitkę, może wdepnąć.
            W tym miesiącu 19. od godz. 10.
            • Gość: xxx Re: Pilnie Potrzebna Krew IP: *.hcz.com.pl 17.11.05, 05:59
              I do góry.
              • Gość: gość Re: Pilnie Potrzebna Krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:57
                faktycznie krew jest na wymianę w takich przypadkach i nie liczy się kto jaką
                ma grupę tylko ile jej jest a wierzcie mi przy tej strasznej chorobie potrzeba
                jej bardzo dużo. Niestety przeszłam przez to dwa razy najpierw szwagier walczył
                o życie rok i ............nie udało się........a teraz moja mama :(. Jedną radę
                którą mogę przekazać rodzinie tego chłopaka to taką żeby go szybko przewieźli
                do kliniki hematologii, liczy sie każda godzina. Dzieki temu moją mamę w
                ostatniej chwili postawili na nogi. Tutaj nie ma specjalistów!!!!!!!!!!! Jest
                tylko jedna pani doktor na całą Częstochowę. W szpitalu gdzie była moja mama
                powiedzieli mi ze to juz koniec, że za późno...a my uparcie załatwilismy
                klinikę i jak narazie jest z nami trzy lata i wszystko wygląda że jest
                dobrze...Bardzo was proszę zabierzcie go stąd...Istnieje możliwość konsultacji
                dokumentów wyników badań z profesorem i dopiero potem on podejmuje decyzję co
                mu podać jeszcze tutaj w szpitalu i jak przewozić do kliniki.....W razie pytań
                służę swoją niestety tragicznie zdobytą wiedzą!!!!!!!!!!Pozdrawiam
                • Gość: Angela Re: Pilnie Potrzebna Krew IP: *.net / *.flatpla.net 17.11.05, 16:23
                  Podaj jakiś kontakt do siebie, bo takie informacje sa bardzo cenne, zwłaszcza,
                  że rodzice są w szoku. Ten chłopak nie chorował. Stracił przytomność i po
                  badaniach w szpitalu stwierdzono, żę to prawdopodobnie białaczka, a On sam jest
                  w śpiaczce.
                  • Gość: gość Re: Pilnie Potrzebna Krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 17:06
                    Jesli potrzebujesz jakiej rady bądź pomocy bardzo chętnie pomogę a naprawdę
                    mało kto wie co ja przezyłam, dlatego tę bardzo dobrze rozumiem ich ból i szok.
                    Mój mail to basia.bc@gazeta.pl . Napisz w czym mogę pomóc i w jakim szpitalu
                    ten chłopak leży. pozdrawiam
    • lookas.prv.pl Smutna wiadomość 19.11.05, 18:31
      Niestety Emil wczoraj zmarł :-(

Nie udało się.

[*]

Jednak oddając krew można pomóc i dać szansę innym.

• Gość: Menel Dzis oddalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 23:42
        Na Placu Rady Europy-w sumie nawet tlok w tym autobusie-ale oddalem krew
        wszytsko fajnie wsiadlem do tramwaju,stalem,przejechalem 1 przystanek i
        normalnie wszytsko mi sie rozmaazalo-nic dokladnie nie widzialem-krecenie w
        glowie,slabo mi bylo,oparlem sie o sciane i dopiero jak sobie posiedzxialem
        troche to mi przeszlo-tez tak mieliscie kiedys po oddaniu krwi
        • segel Re: Dzis oddalem 20.11.05, 07:58
          Może za bardzo spieszyłeś się do domu, a może nie bardzo byłeś w formie tego dnia.
          Trzeba było posiedzieć jeszcze trochę w autobusie, napić się kawy i spokojnie jechać do domu.
          Nie zrażaj się, nic się nie stało. A dziś pewnie już zapomniałeś, że oddawałeś krew.
          Też byłam wczoraj oddać krew i rzeczywiście na brak chętnych do utoczenia krwawicy nie można było narzekać.
          Szkoda, że Emilowi się nie udało, za to może pomogliśmy komuś innemu. W końcu nie ważne komu się pomaga - ważne, że może na tą pomoc liczyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka