Dodaj do ulubionych

Obsługa w Sklepie Firmowym ERA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 15:33
Byłam dziś w salonie Ery. Stałam w kolejce 1,5 godziny pomimo, iż przede mną
czekały na obsługę tylko trzy osoby. Prośby klientów, aby lepiej i przede
wszystkim sprawniej zorganizować obsługę, pozostały bez echa. Kilka osób,
zniecierpliwionych czekaniem, wyszło ze sklepu. Droga ERO, jeśli w taki
sposób będziesz traktować swoich abonentów, to wielu z nich wkrótce
zrezygnuje z Twych usług.
Obserwuj wątek
    • Gość: też ewa Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 15:51
      ja też kiedyś wyszłam zsalonu ery mimo że przede mną były tylko dwie osoby obsługa do wymiany
      • Gość: nadya Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: *.inds.pl / *.inds.pl 06.12.05, 16:01
        tam jest tragicznie,ja kiedys czekalam z 2h,ale musialam bo mialam pilna sprawe,obsluga sie tak grzebie,spaceruje,je kanapki,koszmar po prostu,juz z tego co wiem mnostwo osob zrezygnowalo z ery przez te grzebieluchy
        • Gość: spoko Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 16:06
          To sama załóż sieć telefoni komórkowej i salon firmowy
          • Gość: Pa Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA-do SPOKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 16:14
            Płytki ten Twój komentarz.
      • Gość: ugryzia Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 19:02
        Droga Ewo zapewne twój "problem" wymagał zajrzenia do instrukcji obsługi, ale
        no cóż po co czytać jak można potruć komuś dupe pierdołami !!!! Ludzie przecież
        to wy sami tworzycie tą kolejkę ! 99 % spraw można załatwić przez 602900 lub na
        stronie ery !
        No ale skoro 40 % polskiego społeczeństwa czyta bez zrozumienia no to czego
        wymagać. Najlepiej "wymienić obsługę" na takich jak ty ZAPEWNE eugeniuszy !!!!
        Tylko co ty masz do zaoferowania dzień w dzień, 10 godzin na dobę obcując z
        takimi własnie klientami ?!
    • Gość: oil Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: 82.160.8.* 06.12.05, 16:38
      Proponuję napisać skargę www.era.pl to mysle ze poskutkuje!!Ostatnio pisalem na
      innego operatora i przeprosili!!
      • Gość: Pikuś Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 09:57
        Oni cię pro forma przeprowszą ... tylko żeby wpłynęli na to co się dzieje w
        terenie ...
    • Gość: Arek Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: *.trustnet.pl 06.12.05, 16:40
      Wszystkie sprawy załatwisz w każdym innym punkcie sprzedaży albo przez
      teleerę,po co tam stać?
      • Gość: x Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 16:55
        zeby podpisac umowe?
        • altu Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA 07.12.05, 08:00
          ja umowę z erą podpisałam "telefonicznie" - przysłali potem pocztą.
          i było po wszystkiemu :)
      • Gość: hola hola Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 18:15
        Czasem z punktów sprzedaży odsyłają do salonu firmowego, nie wszystko da się
        załatwić w salonie sprzedaży. Ja też czekałam ok 1,5 godz.
        Może rzeczywiście pora coś z tym zrobić, 2 pracowników na wszystkie osoby
        fizyczne i 1 na firmy. Przydałoby się więcej stanowisk.
        Aha, i przepuśćcie czasem babę w ciąży, co?
    • aha123 Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA 06.12.05, 21:29
      Rozumiem doskonale Wasze wzburzenie(eufemizm)!!!
      ...i właśnie z tej przyczyny od roku jestem klientką (teraz) ORANGE.

...ale... tak się składa, że oprócz strony klienta, istnieje druga strona
      medalu: ludzie tam pracujący, i ich punkt widzenia. Harują od 10 do 18...!

Nigdy nie zdarzyło mi się wejść tam i być obsłużoną bez kolejki.
      Jedzenie kanapek w salonie, podczas obsługi klienta? Owszem, bo gdy tylko chcą
      wyjść na zaplecze, kolejka klientów oburza się i w niewybredny i niewyszukany
      sposób wyraża na głos swoje opinie...

Problem jest nawet z załatwieniem potrzeb fizjologicznych...

Faktem jest, że salon jest mały, zarządzany przez średnio(eufemizm) kompetentną
      pannę, obsługa przemęczona i również czekająca jak na zbawienie na remont i
      uruchomienie pomieszczenia, które ERA wynajmuje od dawna po sąsiedzku.
      Pracownicy salonu z zazdrością patrzą na salony konkurencji..., organizację ich
      pracy i podział kompetencji/obowiązków.(Zwróciliście uwagę, że ONI robią
      wszystko: aktywacje, przyjmowanie reklamacji, pieniędzy, obsługa klienta? Żaden
      inny operator tak tego nie "obmyślił" - mówię o salonach firmowych...)
      "BRAVO" ERA!!!
      ...

Z "problemów" z jakimi przychodzą klienci(oczywiście nie wszyscy), można by
      spisać opasłe tomy dowcipów.

Przykład
      1.
      -"Proszę Pani, bo mi się tu wyświetla tylko Częstochowa"
      -...a co Pan chciałby, żeby się wyświetlałao?
      -..."no jakieś inne miasta"
      -A Pan przemieszczaa się? Jeździ do innych miast?
      -??????????? NIE

2.
      -...Bo ja nie mogę się nigdzie dodzwonić i do mnie też nie można....
      -A czy włączył Pan telefon?
      -A to trzeba włączyć????

3.
      -...jak włączyć budzik?

itd itp....

Kochani - nie chcę tu nikogo bronić i stawać po czyjejkolwiek stronie, ale może
      prześlemy linka na to forum do ERY w Warszawie i tak co tydzień?
      Może jakaś tęga głowa PALNIE się młoteczkiem/MŁOTEM? w głowę i podejmie
      wreszcie jedyną i słuszną decyzję?

-....................?
      • aha123 Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA 06.12.05, 21:43
        ...A CO TAM! NA CO CZEKAĆ? JUŻ "POSZŁO" DO ERY...
        Może i Wy znajdziecie chwilkę, żeby do nich kliknąć?

hmmmm?
        • aha123 Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA 07.12.05, 12:38
          Dzisiaj dostałam odpowiedź z ERY:

"Witam

W odpowiedzi na przysłaną korespondencję uprzejmie informuję, iż Polska
          Telefonia Cyfrowa Sp. z o.o.
          nie komentuje i nie odnosi się do informacji umieszczanych na stronach
          internetowych.

W przypadku otrzymania konkretnej odpowiedzi proszę o złożenie reklamacji
          bezpośrednio do PTC.

z pozdrowieniami

Aneta Senk
          konsultant ds. korespondencji
          Internetowe Biuro Obsługi Abonenta sieci Era
          boa@era.pl
          www.era.pl"

ŻENADA!!!
          • Gość: Boki_czwa Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:11
            A odnośnie tematu ... już od kilku miesiecy na szybach sklepu firmowego Ery sa
            banery "wkrótce otwarcie" - tak jakby być moze chcieli powiekszyć salon. Ale
            czemu w takim razie od kilku miesiecy nic sie nie dzieje w tej kwestii?
    • Gość: fert Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: 82.160.8.* 07.12.05, 19:37
      zgadzam się obsługa jest beznadziejna
    • Gość: UR Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 20:29
      Poprostu wychodzę jak sprzedawca mnie olewa, wolny kraj, wolny rynek.
      Widać nie interesują go twoje pieniądze.
      • aha123 Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA 04.01.06, 22:08
        Ha! Będzie jeszcze lepiej! Od nowego roku stopniała tam chyba liczba
        pracowników...
        • Gość: JOŁ Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.01.06, 15:45
          skąd wiesz?
          • aha123 Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA 05.01.06, 17:08
            ...wróżka czy cóś?... "JOŁ.... meeeeeeeeeeeeen"....
            DŻOanka
    • Gość: Bobi Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:55
      cytujac: "Droga ERO, jeśli w taki sposób będziesz traktować swoich abonentów, to
      wielu z nich wkrótce zrezygnuje z Twych usług" trzeba stwierdzić że to
      niemożliwe z uwagi na wiążącą umowę na 12 czy 24 miesiące :) Wczoraj byłem na
      poczcie i kobita sama do siebie mówiła jaka to długa kolejka, jak mało okienek
      otwartych, jaka obsługa... Nie mam nic przeciwko krytyce ale każde słowo trzeba
      przemyśleć. Wyzywanie kasjera który pewnie w regulaminie ma zaznaczone - w razie
      awantury głowa w dół, żadnej odpowiedzi wtedy klient nie będzie sprowokowany nic
      nie da. Do kierownika z tym a nie szeregowca który tylko może oberwać od kogoś
      z góry
      • Gość: maniek Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 17:04
        ...do KIEROWNIKA owszem, ale nie do niezorganizowanej i nie potrafiącej samej
        się "pozbierać" panny (O PROFESJONALNYM, ZARZĄDZANIU NIE WSPOMNĘ!)
        • Gość: JOŁ Re: Obsługa w Sklepie Firmowym ERA IP: *.man.czest.pl 06.01.06, 15:19
          A gdzie wg Was jest najlepsza obsługa ? Biorąc pod uwage wszystkie branże...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka