Dodaj do ulubionych

Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstochowi...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 23:49
powiem krótko - WRESZCIE!
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtas Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 00:14
      g.. a nie pokrzywdzony z ciebie. Nie płaciło sie podatku i chciało uciec od odpowiedzialnosci, a tu US złapał i skarcił. Mowi przez ciebie zemsta. Dobrze Ci tak! Podatki trzeba płacic. I jak nie ten naczelnik, to nastepny powinien takich karcic.
      • Gość: pokrzywdzony Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 07:47
        Drogi Wojtasie - co byś powiedział, gdyby US zmusił Cię do zapłacenia kary 800
        zł za to, że PIT 11 zawiozłeś z dwudniowym opóźnieniem? Nie zdążyłem w piątek,
        zawiozłem w poniedziałek, termin upływał w sobotę). Pomimo rozmowy z
        Naczelnikiem i prośby złożonej na piśmie o złagodzenie kary musiałem ją w
        takiej właśnie wysokości zapłacić.
        • Gość: jurek Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 08:31
          Ma rację p.Wojtas,że trzeba płacić i jak dobrze pamiętam na rozliczenie jest dużo czasu,więc trzeba płacić za czekanie do ostatniej chwili,bo chyba nie dostał pan tego pit-a w czwartek.Co do Szefa to trzeba takich tępić jak robactwo,bo co z takiego gościa za urzędnik państwowy!!!!
        • Gość: Krakoo Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 11:05
          pokrzywdzony miales na to 4 miesiace...
          Ja juz kiedys wyrazilem swoje zdanie na temat skladania zeznan na ostatnia
          chwile..
          • Gość: vot Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.trustnet.pl 20.12.05, 11:22
            Po co zabierasz głos, jeśli nie wiesz o co chodzi. PIT 11 to nie jest roczne
            zeznanie podatkowe. Taki dokument otrzymujesz od pracodawcy, od UP itp. I
            zapewniam cie, ze nie składa sie go do 30 kwietnia.
        • Gość: niedowiarek Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:47
          po pierwsze chyba nie mówisz całej prawdy, bo otrzymanie tak wysokiej kary tylko
          za samo złożenie jakiegokolwiek PIT-u z 2 dniowym opóźniniem jest po prostu
          NIEMOŻLIWE (albo "przeskrobałeś coś "grubszego" albo pomnożyłeś kwotę grzywny
          przez 4 ;-) , a po drugie nikt Cię nie mógł "zmusić" do przyjęcia kary. Pozdrawiam.
          • Gość: pokrzywdzony Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:13
            No właśnie - niedowiarku - to się nie mieści w głowie, ale tak było. Co do
            zmuszania - pani, która mnie przesłuchiwała(!) zapytała czy dobrowolnie poddam
            się karze i niemal zaraz dopowiedziała (życzliwie!?) że nie warto odmawiać, bo
            wtedy z urzędu robią szczegółową kontrolę i jeszcze się nie zdarzyło, żeby coś
            nie znaleźli. I chociaż wewnętrznie byłem przekonany że jestem czysty to jednak
            wobec takiego stwierdzenia zadrżałem i podpisałem zgodę. To był 1999 rok. PIT-
            11 wystawia się pracownikowi do rozliczenia rocznego i pracownik otrzymał w
            terminie. Więcej już nie będę do tego wracał, pozdrawiam wszystkich.
            • Gość: niedowiarek Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:02
              nie wiem jak "te sprawy" wyglądały w 1999r kiedy nie obowiązywał jeszcze Kodeks
              Karny Skarbowy - za młody jestem ;-). Za to wiem co to jest PIT-11 :-) - dostaje
              go pracownik który się chce samodzielnie rozliczyć z rocznego dochodu. Wiem
              również, że teraz za przewinienie polegające tylko na złożeniu jakiegokolwiek
              PIT-u czy VAT-u jeden czy dwa dni po terminie można dostać mandat w kwocie
              100-200 zł. i nikt nie może do niczego zmusić - zawsze możesz odmówić przyjęcia
              mandatu i zarządać skierowania sprawy do Sądu - tak samo jak w przypadku
              mandatów wymierzanych przez Policję i Straż Miejską.
              Inna sprawą jest czy jednodniowe opóźnienie w złożeniu deklaracji w ogóle
              powinno być karalne - szczególnie jeśli jest to pierwsze "potknięcie"?
              pozdrawiam i dobrej nocy życzę :-)
        • Gość: J. Pawlikowski Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.dz.com.pl / *.dz.com.pl 20.12.05, 22:49
          Jeśli termin upływał w sobotę, a była ona dniem wolnym od pracy - to można było złożyć dokument w
          poniedziałek. Jeśli tego nie uwzględniono - trzeba się sądzić. Jeśli i wtedy nie uwzględniono by terminu -
          proszę o kontakt z Życiem Częstochowskim: tdctdc@poczta.wp.pl
        • renate_s Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho 21.12.05, 18:56
          Potwierdzam.Pan Bogdan Z. Dostal wreszcie to na co zasluguje.Zostalam oskarzona
          o oszustwo i probe wyludzenia od panstwa 200,00 bo w moim zenaniu podatkowym
          byl blad.W oskarzeniu padly slowa ,ktore uwazam za obrazliwe.Moja sprawa zostal
          skierowana do sadu .Musialam zaplacic grzywne w wysokosci400,00 zlotych.Mimo,
          ze to byla tylko pomylka, ktora wczesniej zostala skorygowana przez urzedniczke
          US.
          Jak to sie ma do sumy ktora wyludzil pan Z?Pokrzywdzeni wpisujcie sie na liste
          z prawdziwymi adresami mailowymi.Sprawiedliwosci musi stac sie zadosc!!!!
          • Gość: pytający Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 19:52
            może czegoś nie rozumiem, ale jeśli Sąd wydał wyrok skazujący to chyba zarzut
            nie był bezpodstawny, a Pani niewinna?
            pozdrawiam
            • renate_s Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho 21.12.05, 22:06
              Poddalam sie dobrowolnie i zaplacilam grzywne.Zaluje moglam püowalczyc w sadzie
              bo pomylka, nieumyslna to nie to samo co oszustwo czego zreszta dpouszczal sie
              nie kto inny jak sam pan Z!
              • Gość: pytający Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:33
                w takim razie możesz mieć pretensje do Siebie a nie do Naczelnika - jeśli byłas
                przekonana o swojej niewinności to mogłaś dochodzić Swoich praw w Sądzie.
                a tak na marginesie to Twój wniosek o dobrowolne ukaranie też jest zatwierdzany
                pzez Sąd, który ma możliwość przeanalizowania akt sprawy, więc jeśli Twoja
                niewinność była tak oczywista, to dlaczego Sąd zatwierdził wniosek?
                pozdrawiam
        • Gość: misiek Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.sfc.pl / *.sfc.pl 22.12.05, 11:08
          Gość portalu: pokrzywdzony napisał(a):

> Drogi Wojtasie - co byś powiedział, gdyby US zmusił Cię do zapłacenia kary 800
          > zł za to, że PIT 11 zawiozłeś z dwudniowym opóźnieniem?

zmusił???
          torturami ????

> Nie zdążyłem w piątek,
          > zawiozłem w poniedziałek, termin upływał w sobotę).

trzeba bylo pocztą wysłać

> Pomimo rozmowy z
          > Naczelnikiem i prośby złożonej na piśmie o złagodzenie kary musiałem ją w
          > takiej właśnie wysokości zapłacić.

trzeba było nie przyjąć mandatu.

ludzie głębia waszej inteligencji jest czasami porażająca.
      • Gość: bidulka jeden Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:12
        Wojtas! co ty na to. Miałem nadpłacony podatek ale spóźniłem się o 1 dzień ze
        złożeniem PIT 5 ( składa sie go co miesiąc, bo pewnie nie wiesz)i otrzymałem
        500 zl kary. Wystosowałem pismo do naczelnika o odstąpienie od ukarania mnie
        ale on odpowiedział że też płaci podatki więc nie moze tego zrobić. ale swoim
        kolesią oczywiście mógł umorzyć nie zapłacone podatki. To teraz niech sobie
        posiedzi i to najlepiej z swoimi kolesiami.
        PS
        Miłego pierdzenia Panie Naczelniku
        • Gość: niedowiarek Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:17
          swoje zdanie na temat wysokości kar wyraziłem już powyżej. Natomiast w kwesti
          darowania, lub nie darowania kary przez naczelników skarbówek to prawda jest
          taka ,że jakiej by decyzji nie podjęli, to i tak zawsze będą na nich "psy
          wieszane".Najgorsze co im grozi jeśli powiedzą podatnikowi "nie - trzeba
          zapłacić grzywnę" , to niechęć i opinia bezdusznych urzędasów. Jeśli natomiast
          powiedzą "zgoda - umarzamy sprawę" to każdy powie - "ciekawe co on z tego miał
          że odpuścił temu gościowi grzywnę, bo na pewno nie zrobił tego bezinteresownie"
          no i ... może któregoś dnia zapuka do drzwi ABW? :-)

pozdrawiam
        • Gość: madry Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.xtreme.net.pl 30.12.05, 15:41
          jak czytam ta wypowiedz to mi sie smiac chce.ktos wczesniej napisal bardzo
          madrze.Aby oceniac innych i wypisywac swoje zdanie najpierw trzeba sie nauczyc
          pisac poprawnie a nie tak kaleczyc jezyk.no ale widac teraz ze Pana Z.potepiaja
          ci,ktorzy nie moga sie pogodzic ze swoja glupota i z tym ze niestety ich miejsce
          jest gdzies indziej a nie w cywilizowanym swiecie....zal mi was ludzie bo
          jestescie niesamowicie prymitywni osadzajac kogos nawet go nie znajac...
          • Gość: madry Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.xtreme.net.pl 30.12.05, 15:44
            tzn moj komentarz nie byl kierowany do"niedowiarek" ale do tych ktorzy jak
            wspomnialem chca byc madrzejsi nie majac mozliwosci...
    • Gość: Ryszard Baranowski Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 01:30
      Płaskie, liniowe podatki i proste rozliczenia to jedyna droga wytępienia
      korupcji. Wszystkie rządy i parlamenty nagryzmoliły tyle ustaw w tej dziedzinie,
      że trzeba dziś rewolucji dla oczyszczenia pola i rozpoczęcia Od Nowa.
      • Gość: ja Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 06:38
        Małomówny był także Michał Cichy :)
    • Gość: Aniela Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 08:42
      Sama chętnie skorzystałabym z porady (tylko nie naczelnika), gdzie płacić
      podatki, aby nie trafiały do pieprzonej polskiej biurokracji. Abym nie musiała
      się zrzucać na pensje armii urzędasów, których podstawowym problemem jest jak
      odpękać kolejny dzień za biurkiem. Macie pomysł, co zrobić ze 100 tysiącami
      moich rocznych podatków ?
      • Gość: Grayna Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: 212.203.133.* 20.12.05, 08:57
        Ale jaja!
      • Gość: asia Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.parkitka.prenet.pl 20.12.05, 09:02
        ja mam pomysl moze nie calosc ale czesc jako ten 1% ktory mozesz wplacic na
        szczytny cel wplac na konto osrodka preadopcyjnego w czestochowie ktory ma
        ogromne zadluzenia i wylaczyli im nawet prad juz nikt nie przejmuje sie
        malutenkimi dzieciaczkami
        • Gość: Aniela Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 09:32
          Problem w tym, że nie mogę. Płacę 19% podatku liniowego i całość idzie w sobie
          tylko (nie mnie) znanym kierunku. Ale O.K., zrobię małą wpłatę na ośrodek z
          tego, co mi zostaje po opodatkowaniu.
        • Gość: Aniela Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 09:35
          Czy myślisz o ośrodku na Północy ? Jaki jest dokładny adres tego ośrodka ?
          • Gość: asia Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.parkitka.prenet.pl 20.12.05, 09:56
            tak mam na mysli osrodek na polnocy jest to na michaloskiego 33 bodajze
            • Gość: peeter Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.dz.com.pl / *.dz.com.pl 20.12.05, 10:15
              Owszem podatki płacić trzeba, pytanie tylko w jakiej wysokości. Zgadzam się że
              zasady powinny być proste. Nie może być takich sytuacji że dwie pracownice
              siedzące w jednym pokoju mają zupełnie odmienne zdanie i odmienną interpretację
              przepisów. To totalna bzdura. Ja sobie odpuściłem prowadzenie swojej
              działalności po 8 latach, miałem wystarczająco dużo problemów. W tym kraju albo
              się zapiernicza jak mały samochodzik i zarabia grosze, albo trzeba kombinować.
              Totalne nieporozumienie.
      • Gość: anonim Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:55
        Miałem do czynienia z tym naczelnikiem - miły, uprzejmy ale nigdy nie zgodził
        się na pomoc ludziom, którzy nie z własnej winy popadli w kłopoty podatkowe.

Widać dlaczego.
    • Gość: gość Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 10:29
      ten świadek koronny to niejaki Bramski z Częstochowy to ten sam którego zamykał
      detektyw Rutkowski za to że chciał za zmianę zeznań 100 tys dolarów było o tym
      głośno na początku roku jedny słowem zakłamane bydle który jak nic nie wie to
      też wszystko wie
      • Gość: EDI Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.com / *.strefa.com 20.12.05, 11:18

I tak trzymac! Wszystkich złodzieji bez wyjątku pozamykac i jak mówił poprzedni
        prezydent póścic w skarpetkach,oraz cały majątek zlicytowac. A pieniążkami za
        sprzedane mienie zasilic domy dziecka lub opieki społecznej!

• Gość: M Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.inds.pl / *.inds.pl 20.12.05, 18:35
          Naucz się najpierw pisać po polsku, później bierz się za osądzanie i skazywanie
          ludzi, ktorych nie znasz. Naprawdę bogaty słownik i pożałowania godne
          pomysły.... czyżby elektorat Samoobrony??
          • Gość: wlasnie Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.xtreme.net.pl 30.12.05, 15:46
            zgadzam sie z ta wypowiedzia.nie bierzcie sie za ocenianie innych jesli nawet
            nie potraficie pisac...
        • Gość: gość forum Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.man.czest.pl 20.12.05, 21:35
          EDI, czytając Twoją wypowiedź odnosi się wrażenie, że tylko w
          słowie "pieniążki" nie popełniasz błęfdów ortograficznych! Gdzie Tobie
          dyskutować o podatkach jak nawet pisać jeszcze nie umiesz?!
        • Gość: ola Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.xtreme.net.pl 30.12.05, 15:35
          Ty sie lepiej naucz pisac bo wychodzi wlasnie to jaki jestes prymitywny....wroc
          do przedszkola niech cie naucza ortografi...
    • Gość: adv Kto następny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 11:33
      W ub. roku również przed świętami podobna akcja była w US Kłobuck. Ciekawe kto
      następny :)
    • Gość: Wojtek Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: 80.50.86.* 20.12.05, 12:09
      Należało by się przyjżeć wszystkim naczelnikom i pacownikom UrzedóW Skarbowych
      w Kłobucku też .To przcież jedna mafia.
    • Gość: józiu Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:59

To śmieszne, że przed decyzją Sądu część userów wydała już wyrok na
      Naczelnika, który przez chyba z górą dziesięć lat był na tym stanowisku i
      omijały go wszelkie duże i małe ciemne sprawy. Przypatrzcie się, proszę, tym
      śmiesznym zarzutom: doradzanie, jak nie płacić wysokich podatków - każdy
      naczelnik powinien w ramach obowiązującego prawa winien pouczać podatnika, jak
      płacić niskie podatki. Kolejny, bzdurny na miarę i klasę ABW to transfer
      pieniędzy do raju podatkowego: Kulczyka nie ruszą, bo za mali i smarkaci a
      przecież część firm Kulczyk i jemu podobni krezusi transferują kasę do rajów od
      lat i nic się nie dzieje. Takie prawo. Przypadkiem znam "posiadłość"
      Zielińskiego w Ważnych Młynach. Ta kurza chatka na mikroskopijnej działce jest
      wytykana palcami prez miejscowych, jaki to on musi być głupi /znaczy nie
      bierze/, że w takim czymś chce mieszkać. ABW na gwałt potrzebuje wyników, aby
      pokazać nowym przełożonym, że coś potrafią. Sami wiedzą, że nadają się tylko do
      gnoju.
      • Gość: Kaka Jasna Góra zapłaci poręcznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:17
        Dlugo pan naczelnik nie posiedzi hehehe
      • Gość: + Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:46
        dokładnie józiu! ABW stara się nam niszczyć urzedy na polecenie katowic i nowych władz (przed którymi musi sie wykazac). U nich TVP3 pokazuje sukcesy, a u nas ciągle korupcję. Wczoraj komenda w katowicach swieciła sukcesy w rozbiciu szajki narkotykowej, a zaraz po tym skrajny materiał na temat naczelnika US w Częstochowie i korupcji
        • Gość: Cyklista Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:11
          Kontynuujmy rozważania - i co się stanie, kiedy na polecenie Katowic zniszczą
          nam wszystkie urzędy ? Może powstaną nowe ? Może lepsze ? A może po zniszczeniu
          urzędów skarbowych nowe już nie powstaną ? Tyle tylko, że to teoria. A na
          dodatek spiskowa...
          • Gość: spiskowiec Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 19:47
            pamiętasz jak kilka lat temu ,w świetle fleszy wyprowadzano w kajdankach Szefową
            II Urzędu? Też był artykuł na pierwszej stronie okraszony zdjęciem, bo akurat
            fotoreporter był "przypadkiem" przed urzędem - swoją drogą ciekawe kto dał mu
            taką informację i jak to się ma do przestrzegania tajemnicy służbowej?. Też były
            słowa o wielkiej aferze i urzędniczej korupcji. Póżniej sprawa jakoś ucichła i
            nie słyszałem żeby został sporządzony akt oskarżenia i żeby jakiś Sąd wydał
            wyrok, czyli zarzuty wycofano. Jeśli było by inaczej, to chyba przeczytał bym o
            tum w GW? ;-) Jaki był koniec tej sprawy? - Kobieta wróciła do pracy tylko
            niestety nie na stanowisko naczelnika , bo to było już obsadzone przez nowego
            Naczelnika made in Katowice...
            W tej samej sprawie postawiono zarzuty dyrektorowi UKS i Izby Skarbowej -
            słyszałeś żeby byli oskarżeni albo skazani? Za to pewne jest że ani jeden ani
            drugi nie pracuje już w skarbówce.
            Podsumowując - publicznie obrzucono błotem i bezpowrotnie zdjęto ze stanowisk
            trzy osoby, na podstawie zarzutów które później gdzieś się "rozmyły"...
            Fajna teoria spiskowa nie?
      • Gość: adv Co wolno Naczelnikowi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:49
        To wcale nie jest śmieszne.
        Józiu chyba nie ma pojęcia o co chodzi. Abstrahując od personaliów i konkretów
        takie doradzanie nie mieści się w granicach obowiązującego prawa. Organ
        podatkowy i owszem ma obowiązek pouczać podatników o obowiązującym prawie, ale
        odbywa się to zawsze w sformalizowany sposób i w zasadzie wyłącznie poprzez:
        albo a) wydawanie wiążących interpretacji w trybie art.14a Ordynacji
        podatkowej - w formie postanowienia wydanego na pisemny wniosek podatnika;lub
        b) w ramach toczącego się postępowania podatkowego (w szczególności zasada
        informowania "ucieleśnia się" np. w obowiązku uzasadniania podejmowanych
        rozstrzygnięć;

I tyle. To co przedstawa komentowana wiadomość ewidentnie nie mieści się w
        granicach prawa.
        • Gość: józiu Re: Co wolno Naczelnikowi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:11

Nie popadajmy w skrajności! Ciekawi mnie zarzut, na podstawie którego dzielni
          tropiciele z ABW chcą wykazać się czujnością. Który artykuł w kk dotyczy
          karalnego udzielania informacji na temat płacenia niższych podatków? Poza
          kumoterstwem nic nie można na razie zarzucić Naczelnikowi a to pod konkretny
          artykuł nie pasuje. Gdyby brał za wszystkie przysługi pieniądze i fakt ten
          byłby udokumentowany to "specjaliści" z ABW wyprowadzli by go w kajdankach z
          Urzędu w świetle kamer TV. A ponieważ mają jakiegoś palanta dumnie
          nazywanego "świadkiem koronnym", który paple w ABW co mu każą, to i takie
          dowody, jak w przypadku zatrzymania szefowej II Urzędu Skarbowego: wielkie
          gó..!
          • Gość: Podatnik Re: Co wolno Naczelnikowi. IP: ipcop.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:34
            Zarzuty takie, że wielkie halo, sukces abwery, kolejny urzędnik zamknięty...
            sukces goni sukces. A tym czasem dzisiaj, ok. godz. 12 pan naczelnik przejeżdżał
            razem z dzieckiem obok mnie samochodem na ul. Dekabrystów. Czyżby brawurowa
            ucieczka z rąk abwery? Nie - zarzuty takie, że brak podstaw do aresztu. Czyżby
            komuś zależało żeby naczelnika "uwalić", chyba tak - i udało się. Cień w jego
            życiorysie będzie na zawsze... Czemu nikt nie komentuje i nie prostuje tego, że
            Naczelnik jest już w domu? Taka informacja nie wzbudza sensacji, dementuje i
            obnaża brak profesjonalizmu w każdym calu. Pozostawiam temat do rozważań.
            Pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt.
            • Gość: zniesmaczona Re: Co wolno Naczelnikowi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:58
              Bardzo mnie rozsmieszyl ten post.. hehe :D no nie moge! o 12 przejezdzal Pan
              naczelnik kolo Ciebie na ul. Dekabrystow? no to brawo za inteligencje!! Widze,
              ze nawet nie masz pojecia jak wyglada Pan naczelnik, a co dopiero jego córka,
              bo domniemam ze "...razem z dzieckiem..." to chodzilo Ci o nia wlasnie! :-)
              Brzydze sie klamstwem jakie tu sie wypisuje!! Najbardziej mnie zdenerwowało
              jednak mieszanie we wszystko Weroniki! Tani chwyt marketingowy, bo przeciez
              lepiej sie wtedy sprzeda "sensacja" jak sie wmiesza w nia cala rodzine.. wtedy
              doda to "sprawie pikanterii"!
              Nie wezma sie za mordercow, gwalcicieli bo ich sie boja. Latwiej jest przed
              swietami zlapac naczelnika.. zlamie sie bo bedzie chcial jak najszybciej do
              domu, a jak nie to trzeba go zamknac i postawic jakies zarzuty.. Hmm powiedzmy
              ze wzial 10tys.! Tak niech bedzie 10tys. Jak sie uda udowodnic to super, a jak
              nie to bedzie trzeba go puscic.. Co tam czy slusznie zatrzymany czy nie. Wazne
              zeby ABW mialo na swoim koncie jakas w miare powazna sprawe!
              Brzydze sie wami!!!
    • Gość: pajacyk hehehe. komus sie naraził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:40
      jestem z północnej polski w moim mieście S. zięć dyrektora Izby Skarbowej
      prowadzi kancelarię zajmującą się podatkami - większośc spraw jak można sie
      domyslec wygrywa. Praca naczalstwa IS polega raczej na prowadzeniu szkoleń
      biznesmenów w specjalnym Ośrodku stworzonym dla ich potzreb, wiedzieli o
      przekretach mafii paliwowej i machlojkach jednego z naczelników na 800 mln
      zlotych i co? nic. a tego waszego to chyba zamknęli bo nie chciał współpracowac
      mafią! żałosne
    • Gość: Krzysiek Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.prenet.pl 20.12.05, 15:21
      Cztery lata temu zaprzestałem kupować waszą gazetę i dzisiejszy artykuł
      potwierdza słusznośś tamtej decyzji.Sposób prezentowania wydarzeń jest
      realizowany o stare propangowe chwyty.Stosując metody wyjęte z okresu
      stalinizmu z góry wydajecie sądy,nie oszczędzając niepełnoletniej córki.
      Dtąd do póki prokurator nie przedstawi panu naczelnikowi zarzutów nie macie
      prawa do skazywanie człowieka na utratę własnej godności.Zresztą co wy wiecie o
      godności tyle samo co Michnik i jego przyjaciel Urban.Jesteści i posostanieci
      gazetą polskojęzyczną,nie mylić z polską.
    • Gość: dziennikarz potrzebuje informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:22
      potrzebuję pilnie informaci na temat działalności naczelnika I US Bogdana Z.
      jesli możecie pomóc piszcie na adres: matrung@o2.pl
      dzięki.
    • Gość: smerf Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.21.pl / *.21.pl 20.12.05, 16:51
      To niesprawidliwe, że zamyka się porządnych ludzi. A cóż to za argument, że jego
      córka wygrała konkurs dziecięcy. Szkoda, że państwo dziennikarze nie widzicie
      ile pracy wkłada w naukę... Piękne to nasze państwo...
      • Gość: bobi Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: 195.116.125.* 20.12.05, 17:25
        Zawsze gdzie pachnie prowokacją i artykułem na zamówienie pisze go Siarska Monika.
        Sama mając brud za uszami ma czelnośc oskarżać bezpodstawnie innych!
    • Gość: Nowe zarzuty Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 17:25
      Właśnie wysunięto nowe zarzuty w stosunku do naczelnika, w tym zarzut wzięcia
      łapowki w kwocie 10 tyz. zł za odstępienie od kontroli jakiejś szemranej firmy.
      Chyba posiedzi bo za mało brał.
    • Gość: Misiu II Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:12
      Tak aby wydać wyrok trzeba najpierw osadzić. Gazeta nie ma prawa opluwac ludzi
      w świetle przekazywania relacji z bieżących sprawa. Juz nie raz tak sie
      stało ,że zniszczyliscie człowieka a potem tylko drobnym maczekiem na 35
      stronie w lewym dolnym rogu jaieś sproostowanie. Z. byc moŻe i doradzał ale czy
      łamał prawo czy czynił to w myśl tych bezsensowanych przepisów które uraczyły
      nas wszystkie rządy i ministowie finasów z niejakim Kołodko.
      • Gość: Pac Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 21:52
        Czy ten gość "Hiszpan" to taki nieduży facet, z wąsikiem ala zoro, karnacją
        latynosa, bujajacy się samochodem BMW 3 (żółtym)?
      • Gość: wkurzona Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:06
        To był chyba ostani numer wyborczej jaki kupiłam...
        okreslenie brak kompetencji i jakiejkolwiek chęci sprawdzenia faktów to mało,
        raczej włazodupstwo nowej władzy i mitomania do potęgi...
        noż cholera najpierw się sprawdza a potem zeszmaca...
        Córka Naczelnika wygrywała konkursy międzynarodowe, między innymi we Włoszech i
        Chorwacji i może tam też "bracia W." sponsorowali nagrody???
        Naczelnik udzielał"...pomocy jednemu z częstochowskich dilerów samochodowych
        przy restrukturyzacji jego firmy..."??? restrukturyzacja odbywała się na mocy
        ustawy którą prawdopodobnie wymyslili ustawodawcy żeby wspomóc swoich kolesi...
        może Pani Dziennikarka powie w jaki sposób naczelnik może NIE UDIELIĆ pomocy
        przy czynności prawnie obowiązującej?
        No a odnośnie "teorii spiskowej" to może ktoś moi powie dlaczego zawsze dziwnym
        trafem przy akcji tego typu, np, aresztowanie naczelika II US w Czestochowie i
        UKS częstochowskiego był ówczesny minister sprawiedliwości P.Kaczyński a akurat
        dziś nawiedzał nas naczelny bajkopisarz IV RP P. Dorn...
        No cóż, abwhera żadnych sukcesów nie ma, nie dostała nagrody od ministra, więc
        jakieś wyniki trzeba miec, a że porzy okazji zwolni się stanowisko na które
        będzie można "kolegę" wsadzić to taki drobiażdżek o którym zapewne wyjątkowo
        obiektywna jak zawsze Pani Dziennikarka nie pomyślała...

Chyba przerzucę się na Fakt, oni przynajmniej nie aspirują do miana obiektywnej
        i rzetelnej prasy...
        • Gość: M Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 17:27
          Ta Gazeta robi sie po prostu brukowcem - sensacja za sensacją, bez sprawdzania
          czy to prawda, mieszanie ludzi z błotem tylko dla rozgłosu i żeby przypodobać
          się nowej władzy... Szkoda gadać...
          • Gość: oli Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 22:44
            To co piszą to prawda łapówwy szły jak ciasteczka
            • Gość: wkurzona Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 21:16
              to jak jesteś tak pewien tych łapóweczek to napisz ile dałeś...

o ile dobrze pamiętam, to żeby kogoś oskarzyć o cokolwiek to trzeba mieć dowody
              a nie że jedna pierdoła drugiej pie.. za kioskiem ruchu na ucho wyszeptała....
              • Gość: Cyklista Re: Szef Pierwszego Urzędu Skarbowego w Częstocho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 08:00
                Mam na pieńku z tym urzędem (nie z naczelnikiem), bo w ubiegłym roku w
                majestacie prawa załatwiliby mi firmę. I to nie dlatego, że nie płaciłem
                podatków ! Zapewniam ! Podatki miałem wręcz nadpłacone ! Ale jakiś bęcwał
                zinterpretował przepisy tak, a nie inaczej i już płynąłem. To się w głowie nie
                mieści, jak łatwo tym ludziom przychodzi decydowanie o czyimś "być albo nie
                być"... Na szczęście izba skarbowa wyprostowała ich sposób myślenia. Wiecie,
                ile to nas wszystkich kosztowało ? Jakieś 11 tysięcy zł. Tyle dostałem odsetek
                i zwrotu poniesionych kosztów. A ile mnie osobiście to kosztowało ? Cóż, tego
                się naprawdę nie da przeliczyć na pieniądze. Czy ktoś z pierwszego urzędu
                poniósł jakąkolwiek karę ? Nie wiem, ale nie sądzę. Oni nawet pewnie nie
                poczuwają się do winy. Tam bardzo sprytnie rozmywa się odpowiedzalność za
                decyzje. To nie ja, to inny wydział, inny wydział też nie, bo w mojej sprawie
                przyszło pismo z jeszcze innego wydziału. Winny gubi się na tych 3 piętrach. Ja
                wiem, kto prowadził kontrolę i wyciągnął najidiotyczniejsze w mojej sprawie
                wnioski. Ale jeśli ta osoba też jest kryta (czytaj - nie ponosi
                odpowiedzialności, bo cośtam) to za całość odpowiada naczelnik. I tu nawiązuję
                do treści artykułu. Szczęśliwszego Nowego Roku, Panie Naczelniku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka