IP: *.zagorze.net.pl 21.12.05, 18:36
do piniaczy jestem jednym z pracownikow i chcialbym poznac opinie (nawet
bardzo subiektywna) na temat naszego sklepu, zeby nie bylo ze znowu firmujemy
wiesniacka firma (sorrki ale kiedys to bylo na forum)

Szczerze czekam na opinie

P.S
Pozdrawiamy pania z interwencji (dodatek GW) bardzo nas lubi , ale
przynajmniej mamy reklame :):)
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Reserved IP: *.trustnet.pl 21.12.05, 22:12
      jesli to chodzi o ten sklep kolo reala to nie podoba mi sie ze ubrania sa
      posegregowane kolorami a nie rodzajami....
      • szmaten-men Re: Reserved 23.01.06, 20:53
        zastanawiam sie jak sie pisze na tym forum:P

>
      • szmaten-men humor 23.01.06, 21:00
        Szanowni Panstwo.uwazam to za dosc zalosne iz pracownicy udaja klientow.brak
        odwagi by rozmawiac szczerze tak miedzy soba i z szefostwem?ciekawe ze klienci
        wiedza o ankieterach i dyrektorze regionalnym:D zasadniczo zabawne to
        forum...byloby gdybyscie wykazali sie wiekszym poczuciem humoru;)ale mam
        nadzieje ze to wszystko przed wami i faktycznie bedzie co poczytac;)
    • inna-bajka Re: Reserved 21.12.05, 22:15
      Parę lat temu, może 3 i jeszcze wcześniej po ciuchy z R jechałam do Bielska lub
      Katowic i mam niektóre do dzić.
      Sa super, klasyczne, z dobrych materiałów i świetnie skrojone.
      Trzy miesiące temu dałam sie nabrac na sweterek za 115 zł i modę nim teraz umyś
      podłogę mimo recznego prania.
      Czasem do Was wchodzę i sama nie wiem po co, bo te szmaty są poniżej krytyki.
      Swetry kupione w budach są o niebo lepsze jakościowo, bez cekinów i innych
      wiejskich wstawek.
      Jedno muszę przyznać, obsługa SUPER, dziewczyny są uśmiechnięte i uczynne, aż
      żal czasem nie kupić, ze względu na ich oddanie pracy.
      • Gość: morning calm Re: Reserved IP: *.pl / 212.203.133.* 21.12.05, 22:54
        Tam gdzie obecnie mieszkam do Reserved mam pare krokow i jest on duzo wiekszy od
        tego w Czestochowie, ale szczerze mowiac nie podobaja mi sie tam rzeczy. Swetry
        "chca byc" jak te z Cubusa, Van Graffa czy Cottonfielda, t-shirty i slongleevy
        natomiast nasladuja dla mnie styl H&M i New Yorkera. Ceny ok, promocje tez
        ciekawe, ale niestety... tak troche "nie za oryginalnie". Z jednej strony styl
        jaki prezentujecie ma byc klasyczny, z drugiej ma byc modny, a jeszcze i
        kolorystyka odpowiednia, ale to trzeba tez umiec skomponowac, bo tak to takie
        "ni w piec ni w dziewiec".

Pozdrawiam
        J.M.C.
      • Gość: marcyan Re: Reserved IP: 62.29.160.* 29.12.05, 13:54
        Podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisała 'bajka'. 2-3 lata temu dwa
        razy w roku jeździłem do sklepu Reserved w Łodzi. Takie fajne rzeczy tam
        sprzedawali, że normalnie chciało mi sie jechać taki kawał drogi. Zakupione
        wtedy rzeczy po dzien dzisiejszy należą do moich ulubionych. Solidna jakość,
        dobra cena i ciekawa stylistyka to było to co skłaniało mnie do ich zakupu. I
        nie żałuję... Minęły jednak 2 lata i wiele się zmieniło. Mam sklep R pod nosem
        i zaglądam do niego od czasu do czasu... sam nie wiem po co, bo w 99 proc. nic
        nie udaje mi się kupić. Jakość materiałów tragiczna. Zalegające na półkach tony
        chińskiej tandety. Róbcie tak dalej, a podzielicie losy Adler'a. Tam też były
        na początku tłumy. Lokalizacja też ta sama...
        • inna-bajka Re: Reserved 29.12.05, 14:16
          Ale jeszcze lepsze jest H&M, to dopiero szmatex, a ciuchy ...... skandaliczne.
          • goja78 Re: Reserved 24.01.06, 00:08
            ale nie dzieciece....tych (oprocz zary) nikt nie dogoni i cenowo i ogolnie....
      • Gość: tralalala Re: Reserved IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 24.04.13, 20:18
        zgadzam sie!! jakosc dno, ceny z kosmosu!!1
    • Gość: alfa Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 22:55
      Wczoraj byłam w Reserved, bardzo podobała mi się jedna spódnica, ale była za
      duża...,zauważyłam jednak identyczną na jednym z manekinów, poprosiłam więc, by
      mi ja pokazano. Być może byłby to mój rozmiar. Na to pani, że nie zdejmie tej
      spódnicy, bo nawet gdyby był to mój rozmiar to i tak mi jej nie sprzeda, gdyż
      nie ma, jak to fachowo nazwała "dekoratorek". Po prostu nie ma szans!!!
      Osłupiałam, gdyż wydawało mi się, że czasy PRL-u, gdy to co na wystawie to nie
      do sprzedania, dawno minęły...pomyliłam się, a sklep Reserved to
      udowodnił...bez komentarza.
      • Gość: LRS Re: Reserved IP: *.zagorze.net.pl 22.12.05, 11:16
        fakt jest to niezreczna sytuacja z rzeczami na manekinach na wystawie ale niestety
        witryna jest stala ekspozycja i nie jest to nasze widzimisie tylko polecenie z
        gory ktore staramy sie uszanowac.Jak wszedzie mozna sie dogadac ale trzeba to
        zrobic umiejetnie.
        Jesli chodzi o jakosc uwazam ze opinia jest jak d... kazdy ma swoją, natomiast
        niczym sie nie odrozniamy od konkurencji na rynk
        • Gość: alfa Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 13:54
          Zdaję sobie sprawę, że to nie wymysł obsługi, a odgórne polecenie. Nie zmienia
          to jednak faktu, że jest ono po prostu głupie i nigdzie indziej się z podobnym
          nie spotkałam. Natomiast kwestia "dogadania się", to już zupełnie inna bajka.
          Mnie niestety nikt nic nie zaproponował, a bardzo zależało mi na zakupie tej
          konkretnej rzeczy. Mało tego obsługa była jakby zniechęcona i zdziwiona, że
          prosze o rzecz z wystawy. Mniemam więc, że nie zależy jej na sprzedawaniu
          swoich produktów. Niestety. Bywałam w Reserved dość często i zwykla czułam się
          jak przysłowiowe "piąte koło u wozu". Sorry, ale to moja obiektywna opinia.
          Ciuchy sa tam fajne, niektóre nawet bardzo, ale obsługa bardzo bardzo kiepska,
          a to zniechęca do robienia zakupów. Ja, osobiście preferuję Vero Modę. Nie ma
          to jak robić zakupy w bardzo miłej atmosferze i być obsługiwaną przez zawsze
          uśmiechnięte ekspedientki. Mało tego tam można prosić o sprowadzenie konkretnej
          rzeczy z innego sklepu w Polsce (sama tego doświadczyłam),a w Reserved nie chcą
          ściągać z manekina. No sam chyba przyznasz LRS, że jest róznica w traktowaniu
          klienta?!?!?!?!?!?!?
    • Gość: mrr Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 23:06
      Ciuchy w miarę, żadna rewelacja ale też nie są "kiczowate" a jakość ich oceniam
      na dobrą. Mozna coś wybrać dla siebie.
      Niestety jednak, na zakupy do Reservd dalej będę jeździł do Czeladzi. To co
      unas wisi na wieszakach za np. 170 zł tam można kupić o połowę taniej.
      Oczywiście, nie ze wszystkim tak jest, ale większośc rzeczy przecenionych już
      dawno w Czeladzi u nas dalej jest po "normalnych" cenach.

Niestety, co duuuża wieś to wieś, chociaż myślałem, że "sieciowe" ceny będą
      identyczne.
      • Gość: LRS Re: Reserved IP: *.zagorze.net.pl 22.12.05, 11:22
        ceny sa oczywiscie sieciowe czyli wszedzie takie same, chyba ze rozmawiamy ze
        technicznie nie zdazymy (niestety z braku czasu) przekleic metki. A co do tego
        to takich opinii ale w druga strone tez slyszymy sporo, tzn ze u nas jest cos
        taniej a gdzie indziej drozej (podejrzewam ze z tej samej przyczyny)

Tak na marginesie jesli Pan/i znajdzie rzecz u nas drozsza niz w Czeladzi to
        stawiam duze piwo :) naprawde nie ma takiej mozliwosci. Nikt nie jest idealny
        ale wszystkim niestety nie dogodzimy
    • marcelmilau Re: Reserved 22.12.05, 09:59
      mnie się wogóle te ciuchy nie podobają.
      • Gość: nie idę tam... Re: Reserved IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 10:21
        nic specjalnego,a uczynnej obsługi nie zauważyłam - mówię o sklepie przy Realu
        • t3d1 Re: Reserved 22.12.05, 10:31
          Nic specjalnego tam nie ma :) nidgy bym sie w czyms takim nie pokazal :0 bylem w
          tym sklepie pierwszy i ostatni raz :) sa znacznie lepsze sklepy i z duzo
          nizszymi cenami a jakosc jest "10" razy lepsza :)
    • iskierkaaa Re: Reserved 22.12.05, 10:43
      a dla mnie to najfajniejszy sklep w okolicy :) A ta promocja z 3 tygodnie temu,
      z przeceną o 50% to był strzał w 10!! fakt ze wystac się musiałam troszkę ale
      jakie miłe było zaskoczenie gdy zamiast 900 zapłaciłam 450 :) I naprawdę
      baaardzo się cieszę z poczynionych u Was zakupów :) P.S Czy udzielacie moze
      karty stałego klienta ;)))) Jesli tak, to ja na dowód tak sporych zakupów u Was
      mam jeszcze wszystkie metki z Waszych ubranek :))) I kiedy przewidujecie jakąs
      równie szaloną promocje? Nie ukrywam, że doczekac się nie moge! Szkoda tylko,
      że tak mało jest rozmiarówki XS bo czase "eska" jest po prostu za duza,
      zwłaszcza spodnie i spodniczki. Buziaki, goraco pozdrawiam i trzymac tak dalej!
      • Gość: Kas Re: Reserved IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 11:30
        Współczuje twojemu facetowi ...
      • Gość: LRS Re: Reserved IP: *.zagorze.net.pl 22.12.05, 11:32
        bardzo dziekuje za pozytywna opinie ,wiedzialem ze jak to na forum wiecej bedzie
        narzekania i malkontentow (co sie niestety stalo) a tu taki promyczek nadziei :)
        Bardzo sie cieszymy z zadowolenia ,staramy sie jak mozemy ale niestety nie jest
        to latwe (z oczywistych przyczyn nie moge opisac o co mi chodzi dokladnie) my
        dokladamy staran a ze czasami nie wychodzi (kazdy ma prawo do slabszych dni)

Karty stalego klienta nie mamy ,jest karta klubu Nokii ktora jest stala oferta
        promocyjna. Jesli chodzi o szalone promocje my tez o nich naprawde do konca nie
        wiemy.
        Rozmiar XS rzeczywiscie nas tez to boli ale nic nie mozemy poradzic,niby jest
        troszke wiecej ale ciagle za malo
        Generalnie dzieki serdeczne za opinie,napewno zmotywuje nas to do lepszej
        pracy,ale naprawde musicie nas zrozumiec,czasami nas jest za malo aby wszystkich
        bardzo dobrze obsluzyc i staramy sie robic co w naszej mocy

Do iskierkaaa prosze moze sie kiedys przypomniec na sklepie :):)
        • inna-bajka Re: Reserved 22.12.05, 12:31
          To trzeba było napisać, że potrzebujesz wazelinki, a nie szczerych opini.
          I jak widać masz problemy z czytaniem, bo prawie wszyscy napisali, że ciuchy
          szmaty, a do dobługi nikt się nie przyczepiał, a nawet chwalono.
          To chyba nie jest wina sprzedawców, że muszą "to" sprzedawać i to jeszcze za
          kosmiczne ceny.
          Prosty przykład, Monari jakość o którą R się nawet nie otarła, a ceny
          porównywanle.
          • karoola0 Re: Reserved 28.12.05, 12:53
            ja przepraszam ale w monari ceny sa 2 razy wyzsze.....
            • inna-bajka Re: Reserved 29.12.05, 10:19
              Niektórych rzeczy napewno, ale nie które są porównywalne.
              Podobne pałaszcze jak są w R ludzie za okupacji wyrzucali na śmietnik i tu ceny
              są prawie podobne jak w Monari.
              Ale nie o tym było ;-)
              • Gość: xx Re: Reserved IP: *.icis.pcz.pl 29.12.05, 15:34
                Moda rzadzi sie swoimi prawami, podobnie jak sztuka :))

Dla jednych cos jest do niczego, a dla innych to szczyt oryginalnosci.

• inna-bajka Re: Reserved 29.12.05, 17:54
                  Subyelna granica miedzy jeleniem na rykowisku, a krzykiem natury ;-)
                  • Gość: xx Re: Reserved IP: *.icis.pcz.pl 29.12.05, 19:24
                    W sztuce jeszcze mozna okreslic co jest co, a w modzie juz praktycznie wcale -

poza tym na mlodej pieknej dziewczynie wszystko jest cudowne i szykowne - nawet
                    fufajka :))

• inna-bajka Re: Reserved 29.12.05, 22:38
                      A co wygląda cudnie wygląda na takiej starej brzydkiej Bajce ;-)
            • Gość: mariolka Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:36
              a jakosc ciuchow wcale mnie nie powalila..
      • Gość: Stiepan Re: Reserved IP: 80.53.75.* 23.02.06, 19:56
        Zniżka chyba 30% jest na kartę NokiaClub. Jest też na kartę Euro26 chociaż w
        Częstochowie za cholerę o tym nie słyszeli. Jak jest się w odpowiednim klubie to
        informacje o obniżce cen dostaje się smse odpowiednio wcześniej. Trzeba umieć
        się ustawić.
        • karoola0 Re: Reserved 25.02.06, 00:15
          Gość portalu: Stiepan napisał(a):

> Zniżka chyba 30% jest na kartę NokiaClub. Jest też na kartę Euro26 chociaż w
          > Częstochowie za cholerę o tym nie słyszeli. Jak jest się w odpowiednim klubie t
          > o
          > informacje o obniżce cen dostaje się smse odpowiednio wcześniej. Trzeba umieć
          > się ustawić.

NA KARTE KLUBU NOKII JEST 15% ZNIZKI!! A NIE 30.....!!
    • Gość: gościu Re: Reserved IP: *.dtcentrum.pl 22.12.05, 11:01
      Słaba firma która ma aspirację dogonić zarę, chociaż jej do tego bardzo daleko.
      Ciuchy nie maja charakteru, nawet jeśli sa dosłowną kopią hitu innej marki.
      Jakość pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem czy wogole ktoś to kontroluje, a
      nawet jeśli to bardzo niedbale. Albo liczą tylko na kasę. Jeśli chodzi o
      obsługę, to trudno żeby sie nie uśmiechali (chociaż są i tacy) gdy na włosku
      wisi ich zatrudnienie. Maja tam bowiem tajemiczego klienta ktory kontroluje
      poziom umiejętności sprzedażowych. Wystarczy że naprzykład ankieter podejdzie
      do sprawy niefachowo i nierzetelnie, aosoba ma przekichane u kierownika, ktory
      zabiera mu premie fgdyż sam jej nie dostał u regionalnego.
      Reasumując: w tej firmie nie jest tak kolorowo jak to napierwszy rzut oka
      wygląda
      • inna-bajka Re: Reserved 22.12.05, 11:25
        Z tą obsługą się nie zgodzę.
        Osobiście uważam, że 90 % tzw. obsługi w sklepie to chamskie idiotki !!!
        Prym tutaj wiodą "panienki" z Oreya w Realu, bo te w Auchaun, są do
        zaakceptowania, wszystkie w Sece i w Pasażu, w Ohlala. Chodzę tam góra dwa trzy
        razy w roku, tylko po to by się przekonać, że nic się nie zmieniło.
        Pozdrawiam panienkę ze sklepu kosmetycznego w Realu, brawo za bystrość i
        wyjątkowe okazywanie swojej niechęci do pracy.
        • Gość: Mikado Re: Reserved IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:21
          W R nie kupuję zbyt czesto bo jest dla mnie zbyt drogo ale niedawno akurat
          kupowałam bluzę dla męża-to miala byc niespodzianka wiec kupowałam sama. Pani
          która mnie obsługiwała była tak miła ze przyprowadziła ochroniarza sklepu o
          podobnych do mojego meza rozmiarach zeby przymierzył bo nie wiedziałam czy ta
          bluza nie bedzie zbyt obcisła. Ogólnie przez cały czas pani z obsługi była miła
          wiec nie mam zastrzezeń.
          Bardzo czesto natomiast zdarza mi sie kupowac w Orsay w M1 i tam NIGDY nie
          zdarzyło mi się zeby panie były miłe i pomocne. Np. stoisz w przymierzalni i
          wzięłaś sobie za małe spodnie wiec wychylasz sie i prosisz(jesli akurat panie
          nie plotkują sobie na środku sklepu a cały głos)o większe i co słyszysz"prosze
          sobie wziąc wszystkie rozmiary są wywieszone. A to po co ona tam stoi właściwie?
        • karoola0 kazdy kij ma 2 konce... 28.12.05, 13:02
          inna-bajka napisała:

> Z tą obsługą się nie zgodzę.
          > Osobiście uważam, że 90 % tzw. obsługi w sklepie to chamskie idiotki !!!
          > Prym tutaj wiodą "panienki" z Oreya w Realu, bo te w Auchaun, są do
          > zaakceptowania, wszystkie w Sece i w Pasażu, w Ohlala. Chodzę tam góra dwa trzy
          >
          > razy w roku, tylko po to by się przekonać, że nic się nie zmieniło.
          > Pozdrawiam panienkę ze sklepu kosmetycznego w Realu, brawo za bystrość i
          > wyjątkowe okazywanie swojej niechęci do pracy.

idiotki??? no sorry , .....
          moze nie byloby tak gdyby klienci wkoncu nauczyliby sie szanowac.....
          i ubrania i obsluge.........
          a tak zawsze dziala to w dwie strony....
          • Gość: gościu Re: kazdy kij ma 2 konce... IP: *.dtcentrum.pl 29.12.05, 10:17
            idiotki??? no sorry , .....
            moze nie byloby tak gdyby klienci wkoncu nauczyliby sie szanowac.....
            i ubrania i obsluge.........
            a tak zawsze dziala to w dwie strony....
            ---------------------------------------------
            a coz pan moze wiedziec i skad ja sie pytam....
            a co do ubran bez charakteru....

...jezeli komus go brak to rzeczywiscie lepiej isc na bazar...i tam nabrac
            charakteruuuu

Rościsz sobie prawo do umoralninia, a sama obrażasz innych. OBŁUDA
            • karoola0 Re: kazdy kij ma 2 konce... 03.01.06, 14:07
              Gość portalu: gościu napisał(a):

> idiotki??? no sorry , .....
              > moze nie byloby tak gdyby klienci wkoncu nauczyliby sie szanowac.....
              > i ubrania i obsluge.........
              > a tak zawsze dziala to w dwie strony....
              > ---------------------------------------------
              > a coz pan moze wiedziec i skad ja sie pytam....
              > a co do ubran bez charakteru....
              >
              > ...jezeli komus go brak to rzeczywiscie lepiej isc na bazar...i tam nabrac
              > charakteruuuu
              >
              > Rościsz sobie prawo do umoralninia, a sama obrażasz innych. OBŁUDA

to zalezy co rozumiesz pod pojeciem OBŁUDA slownik jezyka polskiego
              :«nieszczere, dwulicowe zachowanie, działanie; fałsz, hipokryzja
              to prawda ze obsluga jest traktowana przez niektorych klientow poprostu po
              chamsku co nie zmienia faktu ze ubrania w re maja charakter i dziwie sie osoba
              ktore mysla inaczej...
              czy to zle?
              • Gość: gościu Re: kazdy kij ma 2 konce... IP: *.dtcentrum.pl 11.01.06, 15:28
                Jeśli chodzi o OBŁUDĘ to dziękuję Ci za przytoczenie słownikowego znaczenia
                tego slowa, ale użyłem go świadomie tak więc znam jego znaczenie. W gwoli
                wyjaśnienia bo widzę że mnie zrozumiałaś pomimo tego ,że zacytowałem Twoje
                poprzednie wypowiedzi. Otóż w jednym poście wstawiasz się za pracownikami,
                wskazując o wzajemności w oddziaływaniu międzyludzkim ( idiotki??? no
                sorry , .....
                > > może nie byłoby tak gdyby klienci w koncu nauczyliby sie szanowac.....
                > > i ubrania i obsluge.........
                > > a tak zawsze dziala to w dwie strony....)

w drugim poście obrażasz (jeżeli komus go brak to rzeczywiscie lepiej isc na
                bazar...i tam nabrać charakteruuu)Zdanie to jakby go nie interpretować nosi
                znamiona arogancji.

I to nazywam OBŁUDĄ.

Poza tym charkteru sie nie nabiera.
                • karoola0 Re: kazdy kij ma 2 konce... 12.01.06, 16:16
                  jezeli chodzi o moje dwie jak sie zdaje rozne opinie to:
                  sa one na dwa rozne tematy:
                  po1:
                  sadze,ze sprzedawcow nalezy szanowac bo pzreciez duzo od nich
                  zalezy...kiedys slyszalam jak jeden gosciu zrzucajac ciuchy na ziemie powiedzial
                  do swojej dziewczyny(chciala podniesc)..zostaw sprzedawcy sa od teg....poprostu
                  zamorowalo mnie...jezeli sie wymaga kultury...to samemu powinno dac sie przylkad
                  czyz nie tak??
                  po2:
                  co do ubran "bez charakteru" uwazam ze czestochowski salon re jest na tyle
                  duzy ze umie zadowolic kazdego trzeba tylko umiec robic zakupy w tak duzych
                  salonach....jezeli pan chce moge pomoc...niema sprawy....
                  po3:
                  nie uwazam sie za osobe"obludna". bo tak jak napisalam wyzej....sa to 2
                  wypoiedzi na 2 zupelnie rozne watki...jezeli pan w ten sposob tlumaczy sobie
                  znaczenie tego slowa ok ...jesten 2licowa
                  po4:
                  bylam na bazarze czestochowskim przy megasamie

• Gość: Peter Re: kazdy kij ma 2 konce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:54
                    Sklep w porządku, ciuchy nawet fajne, czasami cos fajnego sie trafi, zwłaszcza
                    swetry... noi jeszcze taka jedna blondynka z obsługi dla ktorej zdecydowanie
                    warto isc do salonu w realu... Dla mnie była miła i urzekła mnie oczami...
                    Czasami ide tam tylko po to by...:))
          • inna-bajka Re: kazdy kij ma 2 konce... 29.12.05, 10:27
            Sama jestem sprzedawcą i wiem jak to działa.
            Więc staram się być miła zawsze dla obsługi, co nie spotyka się z podobnym
            traktowaniem.
            • karoola0 Re: kazdy kij ma 2 konce... 03.01.06, 14:07
              moze mialas poprostu pecha...
      • Gość: K Re: Reserved IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 21:12
        Od dłuzeszego czasu oceniam ten sklep. I szczerze muszę przyznać, iż obsługa
        jest straszna. Dziewczyny na sklepie mało pomocne....Niestety za każydym razem
        wystawiam negatywną opinię....
      • karoola0 Re: Reserved 28.12.05, 12:56

> Słaba firma która ma aspirację dogonić zarę, chociaż jej do tego bardzo daleko.
        >
        > Ciuchy nie maja charakteru, nawet jeśli sa dosłowną kopią hitu innej marki.
        > Jakość pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem czy wogole ktoś to kontroluje, a
        > nawet jeśli to bardzo niedbale. Albo liczą tylko na kasę. Jeśli chodzi o
        > obsługę, to trudno żeby sie nie uśmiechali (chociaż są i tacy) gdy na włosku
        > wisi ich zatrudnienie. Maja tam bowiem tajemiczego klienta ktory kontroluje
        > poziom umiejętności sprzedażowych. Wystarczy że naprzykład ankieter podejdzie
        > do sprawy niefachowo i nierzetelnie, aosoba ma przekichane u kierownika, ktory
        > zabiera mu premie fgdyż sam jej nie dostał u regionalnego.
        > Reasumując: w tej firmie nie jest tak kolorowo jak to napierwszy rzut oka
        > wygląda

charakteruuuu
        • Gość: gościu Re: Reserved IP: *.dtcentrum.pl 29.12.05, 10:02
          Słaba firma która ma aspirację dogonić zarę, chociaż jej do tego bardzo daleko.
          >
          > Ciuchy nie maja charakteru, nawet jeśli sa dosłowną kopią hitu innej marki.
          > Jakość pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem czy wogole ktoś to kontroluje,
          a
          > nawet jeśli to bardzo niedbale. Albo liczą tylko na kasę. Jeśli chodzi o
          > obsługę, to trudno żeby sie nie uśmiechali (chociaż są i tacy) gdy na włosku
          > wisi ich zatrudnienie. Maja tam bowiem tajemiczego klienta ktory kontroluje
          > poziom umiejętności sprzedażowych. Wystarczy że naprzykład ankieter podejdzie
          > do sprawy niefachowo i nierzetelnie, aosoba ma przekichane u kierownika,
          ktory
          > zabiera mu premie fgdyż sam jej nie dostał u regionalnego.
          > Reasumując: w tej firmie nie jest tak kolorowo jak to napierwszy rzut oka
          > wygląda

charakteruuuu

no,no ktoś z firmy LPP sie odezwał.Odrazu widać, że w tej firmie nie przyjmuje
          do siebie pewnych faktów (np. stosunek ceny do jakości) które dla wiekszości są
          oczywiste. Proszę nie obrażać bazarów ponieważ Wasza jakość momentami uwłacza
          nawet bazarowi. A ZARY i tak nie dogonicie.
          • karoola0 Re: Reserved 03.01.06, 14:17

> Słaba firma która ma aspirację dogonić zarę, chociaż jej do tego bardzo daleko
            > .
            > >
            > > Ciuchy nie maja charakteru, nawet jeśli sa dosłowną kopią hitu innej mark
            > i.
            > > Jakość pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem czy wogole ktoś to kontrolu
            > je,
            > a
            > > nawet jeśli to bardzo niedbale. Albo liczą tylko na kasę. Jeśli chodzi o
            > > obsługę, to trudno żeby sie nie uśmiechali (chociaż są i tacy) gdy na wło
            > sku
            > > wisi ich zatrudnienie. Maja tam bowiem tajemiczego klienta ktory kontrolu
            > je
            > > poziom umiejętności sprzedażowych. Wystarczy że naprzykład ankieter podej
            > dzie
            > > do sprawy niefachowo i nierzetelnie, aosoba ma przekichane u kierownika,
            > ktory
            > > zabiera mu premie fgdyż sam jej nie dostał u regionalnego.
            > > Reasumując: w tej firmie nie jest tak kolorowo jak to napierwszy rzut oka
            >
            > > wygląda
            >
            >
            > a coz pan moze wiedziec i skad ja sie pytam....
            > a co do ubran bez charakteru....
            >
            > ...jezeli komus go brak to rzeczywiscie lepiej isc na bazar...i tam nabrac
            > charakteruuuu
            >
            > no,no ktoś z firmy LPP sie odezwał.Odrazu widać, że w tej firmie nie przyjmuje
            > do siebie pewnych faktów (np. stosunek ceny do jakości) które dla wiekszości są
            >
            > oczywiste. Proszę nie obrażać bazarów ponieważ Wasza jakość momentami uwłacza
            > nawet bazarowi. A ZARY i tak nie dogonicie.

w odpowiedzi....
            po tej wypowiedzi udalam sie na bazar jak go pan nazwal...i z przykroscia musze
            zawiadomic ze pan dawno tam nie byl...ceny za jeansy przekraczaja 100 to
            szczerze w re mozna kupic spodnie od59 .....
            a kto chce gonic zare????
            moze re chce przegonic samych siebie.....
            co do jakosci to moge zgodzic sie w polowie...jak w kazdym sklepie i w re
            znajdzie sie rzecz slabej jakosci ale tu pan jest klientem i to od pana zalezy
            czy kupi pan taka rzecz czy nie...
            • Gość: gościu Re: Reserved IP: *.dtcentrum.pl 11.01.06, 15:39
              Po:
              1)W poscie nie mówiłem o cenach tylko korelacji ceny do jakosci.
              2)Nie wiem na jakim bazarze była Pani skoro skoro minimalną ceną za spodnie
              była kwota 100 zł.
              3)dla wszystkich interesującycyh sie modą i chodzących trochę po sklepach,
              rzuca sie na oczy ściąganie pomysłów z ZARY np. kopiowanie mebli, układu ścian,
              a nawet metek. Poza tym wystarczy wejśc na strone internetową zary i waszą a na
              pierwszy rzut oka widać udeżajace podobieńtwo i napewno zara kopiuje
              RESERVED.Dowód ?! proszę wejśc na stronę: www.zara.com/i05/index.php i
              na www.re-reserved.com.pl
              4) byłem w szoku gdy zauważyłem że nawet metki z cenami robicie podobne zeby
              nie powiedzieć takie same.

5).......

Przykłady mozna mnozyć.
              • Gość: klientka Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 20:50
                zastanawia mnie wciaz jeden fakt... dlaczego jest wciaz powtarzane ze reserved cos sciaga z zary... a moze to zara sciaga z reserved?? w koncu to reserved dluzej istnieje na rynku.. ??
                • Gość: gođciu Re: Reserved IP: *.dtcentrum.pl 13.01.06, 10:36
                  ZARA istnieje od 1975 roku ma okoo 820 salonow w 58 krajach oto moja odpowied
                  na Pani post szerszych informacji mona zasiegnac na stronie
                  internetowej//www.ultimatefashion.pl/

• Gość: xx Re: Reserved IP: *.icis.pcz.pl 28.12.05, 13:00
        Ja kupilem raz cos w Zarze (w Warszawie) i nigdy juz tam nie kupie niczego -
        sweterek byl nie do noszenia.
    • Gość: mateo Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:33
      moje zdanie na temat Reserved jest jak najbardziej pozytywne. Jak na
      Częstochowskie warunki <jak wiadomo Czwa to wieś z tramwajami> to sklep
      Reserved to jeden z niewielu gdzie można za dość nie dużą kasę kupić sobie coś
      fajnego. Jako że jestem facetem- mówię o męskich działach bo na damskich się
      nie znam. Ciuchy nie są najwyższej jakości ale co najważniejsze niedrogie i
      jeszcze można czasem trafić na fajną promocję. W Reserved od kiedy otworzyli
      ten sklep w Czwie kupiłem już sporo rzeczy bo są w dość przystępnych cenach i
      są dobrze skrojone. I jeszcze nigdy nie spotkałem się z niekuluralnością
      obsługi.
      P.S. Nie wiem jak Wy doszliście do składu i ładu po tej promocji weekendowej -
      50%. Jak wychodziłem ze sklepu wieczorem w niedzielę to ciuchy wręcz walały się
      po ziemi i wszędzie panował bałagan i nieporządek- jak widać sklep cieszy sie
      dużym zainteresowaniem i ta promocja przyciągnęła sporo ludzi. <Ja sam na
      przykład kupiłem sobie Polo za 15 zł- powiedzcie gdzie w Częstochowie kupiłbym
      fajne markowe Polo w takiej cenie?? No gdzie?? >
      • Gość: Do mateo Re: Reserved IP: *.onlinesc.net 24.04.13, 13:02
        Hahaha,chlopcze wiesniaczku,spojrz na slomke Co ci z trepkow wystaje,ty taki panicz,za najlepiej warsiawa dla ciebie,a jakze! Przyjechales Po ciuszki? Wow,na wiosce pod remiza sie pokazac i jeszcze piwko lasce postawic za zaoszczedzone grosiwo.Brawo z ekonomii piatka,ale juz wracaj na swoja klobucka wioche i nie smedz i nie truj powietrza w miescie,wiejski gnomie! Bez komentarza.
    • Gość: koko Re: Reserved IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 20:45
      najlepszy sklep w czwie
    • Gość: Asia Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 21:27
      Podobają mi się ubrania w Reserved - ładna, stonowana kolorystyka, fajny krój i
      nie widze tam kiczu (w przeciwieństwie do Orsay`a). Niestety troszkę tam za
      drogo jak na moją studencką kieszeń.....no ale może kiedyś....:) Pozdrawiam!
      • t3d1 Re: Reserved 22.12.05, 21:46
        Dobre jesli piszesz ze jest nie drogo to ile Ty zarabiasz !? buhahahah dac za
        koszulke bawelniana 150zl to lekka przesada :) albo jakas kurtke 400zl ktora
        jest ciensza od koszuli flanelowej buhahah :) no sory ale jak mozna pisac ze tam
        jest tanio :D
      • karoola0 Re: Reserved 28.12.05, 12:52
        studentow reserved rozumie i zaprasza jeszcze w tym tygodniu na wyprzedaz...dla
        kazdego cos milego i na kazda kieszen a moze znajadzie sie cos na sylwestra??
        • Gość: nadya Re: Reserved IP: *.107.inds.pl 29.12.05, 19:23
          kiedy jakas wyprzedaz w reserved?ja sie nie spotkalam z nieuprzejmoscia obslugi...nie wszystkie ubrania sa fajnie ale wiekszosc jest ok
    • Gość: klientka Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 18:26
      a ja uwazam, ze R jest bardzo wporzadku sklepem.. jakosc ciuchow jest rozna.. jak w kazdym sklepie znajdzie sie cos w lepszym i gorszym gatunku. mimo wszystko ciuszki sa bardzo fajne i cenowo przystepne dla wszystkich.. a jesli cos kosztuje mniej to wcale nie oznacza ze jest gorsze.. przekonalam sie na wlasnej skorze.. a jesli cos mi sie nie podoba, to poprostu na to nie patrze i nie krytykuje.. nie wierze ze w zarze czy H&M czy innych markowych sklepach podoba wam sie kazdy ciuch.. nie ma sklepow idealnych, takich ktore uszczesliwiaja wszystkich.. a jesli ja ktoregos nie lubie to poprostu tam nie ide.. i tez nie ma zadnego problemu.. poza tym kazdy sklep ma swoj styl i swoich projektantow.. nie mowcie ze R sie do kogos upodabnia, czy chce kogos dogonic bo ma podobne ciuchy.. na ryneczku tez sa podobne ciuchy do markowych i nikt im nie zarzuca ze sie upodabniaja... jak dla mnie te niektore wypowiedzi sa bez sensu..

Jesli chodzi oobsluge sklepu to takze jest bardzo mila i bardzo pomocna.. w ktorym innym sklepie sprzedawcy interesuja sie tym czy masz dobry rozmioar w przymiezalni czy biega po sklepie zeby dobrac Ci np. bliuzke do spodnicy.. sa bardzo pomocni i zawsze mili, kulturalni i usmiechnieci.. bywam tam czesto i jeszcze sie4 nie spotkalam, zebym nie zostala milo obsluzona.. owszem moze sie zdarzyc, ze ktos ma gorszy dzien.. ale wescie pod uwage to, ze sprzedawcy to tez ludzie i moga sie zle czuc, byc zmeczeni czy miec jakies problemy.. ale to zdarza sie naprawde rzadko..

i jestem pelna podziwu ile pracownicy tego sklepu wkladaja tam pracy i wysilku aby wygladal tak jak wygada..kazdego dnia przechodzi tam setki ludzi.. przegrzebuja polki i rozwalaja wszystko co maja na swojej drodze.. nigdy nie patrzeliscie na to od tej strony prawda?? was to tak naprawde nic nie interesuje bo w koncu "od czego oni tam sa" a oni biedni chodza i po was wiecznie sprzataja i siedza po pracy zeby uporzadkowac to wszystko.. wiec nie dziwcie sie jesli kiedys zobaczycie jakiegos zdenerwowanego pracownika.. ale sama tez byum sie wkurzyla gdybym codziennie musiala tam sprzatac a ludzie nie doceniaja tej pracy.. bo na wlasne oczy nie raz widzialam jak ludzie klada sterte ciuchow wyniesionych z przymierzalni na pierszy lepszy stolik.owszem to ich praca.. ale tez powinniscie ja troche uszanowac.. podsumowujac.. naprawde polecam ten sklep a jesli sie komus niepodoba to niech tam nie chodzi i nie krytykuje..

pozdrowienia
    • blanc Re: Reserved 03.01.06, 19:01
      Ja czasami w Reserved coś kupuję. Jakość w porównaniu do ceny jest na plus, no
      ale może patrzę pod kątem rzeczy które już zakupiłem, wystarczy oglądać co się
      bierze...
      Co do cen dwukrotnie niższych w Czeladzi... w Wawie właściwie w każdym sklepie
      tej sieci inne ciuchy są w promocjach, a przynajmniej takie odnosze wrażenie.
      Obsłudze nie mam nic do zarzucenia, nie pamiętam żebym kiedykolwiek miał powód
      do narzekań. Szczerze mówiąc, kiedyś tam przez długi czas mnie zastanawiało
      dlaczego w Czewie nie ma ani jednego sklepu LPP.
    • Gość: Adam Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:58
      Czesc ciuchow jest fajna, z jakoscia o wiele gorzej. Obsluga bywa rozna, zalezy
      na kogo sie trafi.
    • Gość: nanny Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:49
      fajne ciuszki, ostatnio sobie spodnie kupiłam, bardzo fajnie leża na mnie :)))))
    • Gość: klient [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 13:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • karoola0 Re: Reserved 14.01.06, 10:30
        Gość portalu: klient napisał(a):

> Jwsli chodzi o kierowniczkę sklepu to do wymiany kawał szmaty!jak niektóre
        > rzeczy ze sklepu!zwolnic idiotkę za chamstwo i prostactwo nie mowiąc ze jest
        > nie wyjsciowa...
        czego pan nie wymienil ze sie tak denerwuje
        • Gość: PIO Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 16:02
          to bardzo słona krytyka. Czyżby nie za przesadna? KAWAŁ SZMATY? tylko za to ze
          spytala dlaczego sie pani denerwuje? Ktoś mógłby powiedzieć że jeśli tak
          emocjonalnie pani reaguje to najwyraźniem ja pani ze sobą jakieś problemy. A
          odreagowywanie na innych to CHAMSTWO z pani strony, a nie odwrotnie.
          Przeczytałem również inne pani teksty tutaj i gdybym był bardziej wulgarny to
          powiedzialbym, że dawno ktoś pani solidnie nie wydymał i najwyraźniej już tego
          nie zrobi, więc jest pani zazdrosna widząc promienny uśmiech na tważach innych
      • Gość: panna_nikt Re: Reserved IP: 80.51.57.* 14.01.06, 15:28
        Co za typet!!!
        Osobiście uważam, że kierownictwo w Re to naprawde bardzo kompetentni ludzie.
        Jestem zszokowana tym komentarzem!!!
        Domyślam się, że autorem tego komentarza było jakieś wredne grube babsko, które
        wyrzywa się na boguducha winnych ludziach.
        Idź precz kobieto!!!
      • Gość: panna_nikt Re: Reserved IP: 80.51.57.* 14.01.06, 15:45
        > Jwsli chodzi o kierowniczkę sklepu to do wymiany kawał szmaty!jak niektóre
        > rzeczy ze sklepu!zwolnic idiotkę za chamstwo i prostactwo nie mowiąc ze jest
        > nie wyjsciowa...

RE:
        Co za tupet!!!
        Osobiście uważam, że kierownictwo w Re to naprawde bardzo kompetentni ludzie.
        Jestem zszokowana tym komentarzem!!!
        Domyślam się, że autorem tego komentarza było jakieś wredne grube babsko, które
        wyrzywa się na boguducha winnych ludziach.
        Idź precz kobieto!!!
        • Gość: klientka Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 22:17
          co do kierowniczki tego sklepu to bardzo mila i sympatyczna osobka.. jesli czasem zrobi cos nie pomysli klienta to tylko dlatego ze takie sa wymogi firmy a to jej praca i musi sie trzymac pewnych zasad..

no chyba ze ktos moze zazdrosci pami kierowniczce posady i pisze tak o niej ze zlosci...

... a moze zazdrosci jej urody i pisze ze jest niewyjsciowa...

.. tego sie pewnie nie dowiemy ale zeby pisac o kims tak mocne slowa to trzeba najpierw ta osobe dobrze poznac!!
    • Gość: iza Re: Reserved IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:21
      same szmaty
      • Gość: taka jedna Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 23:40
        dokladnie, szmateks jakich malo. fakt ceny niskie, ale wole kupic drozej rzeczy
        naprawde ladne i o wysokiej jakosci:)
        • qmar Re: Reserved 23.01.06, 23:55
          ooo!!! mamy wypowiedź strząniczki lasu :)
    • Gość: klient z klasą Re: Reserved IP: 80.51.233.* 24.01.06, 13:45
      Prawdą jest, że większość ubrań które tam oferujecie jest, jakby to
      ująć, "wieśniacza", to troche żenujące, że taka firma nie potrafi zrobić dobrej
      kolekcji dla ludzi, którzy pragną zadbac bardziej o swój styl ubierania się.
      Niewielka ilość asortymentu w danym rodzaju i rozmiarze, ekspedienci nie
      wiedzą, co maja na magazynie i kiedy będą dostawy. Zadbajcie bardziej o swój
      wizerunek i o klienta, by faktycznie trafić w gusta wielu. Za bardzo
      nastawiacie się na "szajs" ostatnio.
      Pozdrawiam
      • Gość: on Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:50
        co maja na magazynie to doskonale wiedza.. wysarczy ze sprawdza w komputerze.. kiedy sa dostawy tez wiedza.. tyle ze to nie jest prywatny sklepik gdzie szefu zamawia sobie co chce i kiedy chce.. to jest siec sklepow i dziala to troche inaczej.. dlatego sprzedawcy nie wiedza co przyjdzie w dostawie.. to nie ich wina..
        • Gość: klient z klasą Re: Reserved IP: 80.51.233.* 24.01.06, 15:05
          Jasne,że nie wina sprzedawców, oni mają niewiele do powiedzenia, chociaż od
          tego są by zasugerować gusta klientów kierownictwu. Są takie czasy, że trzeba
          wyjść z asortymentem do różnych grup społecznych, jeśli chce się kształtować
          marke, widocznie kierownictwo firmy o tym zapomniało, albo po prostu się nie
          douczyli.Wystarczy popatrzeć na tych niezadowolonych klientów, którzy wchodzą,
          porozgladają się i wychodzą kręcąc głową, to juz powinno dac komuś do myślenia.
          Oczywiście nie wszystkim się dogodzi, ale taka firma (sieć sklepów, jak to
          słusznie padło) musi pomyśleć o dotarciu do wszystkich (bądź większości) a nie
          tylko do nielicznej grupy społecznej. Chętnie sam zrobiłbym tam zakupy, ale
          naprawde niewiele jest rzeczy które są interesujące, większośc to takie
          tandetne, bazarowe szmatki. Tłumaczą się tym, że są tańsze niż w innych
          markowych sklepach? Ale co wpływa na marke, prócz ceny, także jakość i styl. Oj
          chyba brakuje im kogoś z głową do prowadzenia interesu. Pewnie, ludzie i tak
          będą przychodzić i kupować, nie mają wiekszego wyboru, ale jeśli chce się być
          naprawde dobrym producentem, to trzeba myśleć perspektywicznie, zwłaszcza o
          tych klientach, których opinia może być ważna dla firmy.
          • Gość: on Re: Reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:38
            i ta wypowiedz popieram w 100%
            • karoola0 NOWA kolekcja w reserved 22.02.06, 11:36
              I JAK SIE PODOBA......????
              BO MI SUPER!!!!!!
    • Gość: pop Re: Reserved IP: *.ids.czest.pl 23.02.06, 19:13
      Fajne ciuchy, tylko szkoda, że tak drogo
    • funiaste89 Okazja w Reserved - 1000 zł na zakupy do wygrania! 24.04.13, 09:24
      Można wygrać 1000 zł na zakupy w Reserved. Wystarczy zarejestrować się
      tutaj, uzupełnić dane i krótką ankietę a potem poczekać na maila na początku miesiąca. W mailu będzie pytanie, na które trzeba odpowiedzieć jak najszybciej.
      Szansa na wygraną każdego miesiąca!
      W razie jakiś wątpliwości na stronie jest również dostępny regulamin konkursu.

Ja już się zalogowałam i na początku miesiąca będę chyba cały czas siedzieć na swojej poczcie e-mail... ;) Może się uda, a jak nie to za miesiąc znów spróbuję ;)
      • Gość: hhh Re: Okazja w Reserved - 1000 zł na zakupy do wygr IP: *.prenet.pl 24.04.13, 10:32
        Ciuchy z reserved sa całkiem fajne, niestety coraz gorsze jakościowo za coraz większe pieniądze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka