Dodaj do ulubionych

Soki TIP - REAL z Myszkowa

IP: 82.160.21.* 21.01.06, 11:47
Czesc !

Czy ktos wie czy te soki sa "zdrowe" czy moze sztucznie podrasowywane ?
TIP jest bardzo tani - a sok dosc przyzwoity w smaku ... tylko nie wiem czy
nie jest sztucznie produkawany ?
SOKPOL z Myszkowa je produkuje - moze ktos tasm pracuje(wal) ?

pozdro - spragniony ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Soki TIP - REAL z Myszkowa IP: 82.160.21.* 21.01.06, 17:57
      podciagam
      • Gość: Darek Re: Soki TIP - REAL z Myszkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 18:02
        z tego co się orientuję, to Sokpol jest bezkonkurencyjny w swojej klasie - tzn. tanich soków sporządzanych z koncentratów. Zawsze jak kupuję w marketach soki 'private label' to tylko z Sokpolu - przez patriotyzm lokalny i znając gorszą jakość innych soków, np. Emig.

Ale soki takie jak Hortex, Tymbark czy Fortuna to zdecydowanie inna półka i Sokpol z nimi nie konkuruje.
        • Gość: gosc Re: Soki TIP - REAL z Myszkowa IP: 82.160.21.* 21.01.06, 18:08
          To pić czy nie ;) ;)
          czy lepiej inwestowac w Hortex ?
          • Gość: zed Re: Soki TIP - REAL z Myszkowa IP: *.g.pppool.de 21.01.06, 18:14
            pić! z wódką oczywiście.
          • Gość: Darek Re: Soki TIP - REAL z Myszkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 18:23
            jak stać Cię na Hortex to pij.

Ja Hortex omijam ze względów politycznych

Moja ciotka w Kanadzie pracuje w laboratorium w fabryce soków. Oni robią tam soki różnej klasy od najdroższych po najtańsze. Jej zdanie jest takie, że tani sok, to nie jest sok. Inna rzecz, że picie soków wcale nie jest zdrowe. Lepsza woda mineralna i świeże owoce. Albo soki ze świeżych owoców.

A w Sokpolu, z tego co wiem, chemii nie ma.
        • Gość: piotr Re: Soki TIP - REAL z Myszkowa IP: *.prenet.pl 21.01.06, 21:17
          Właścicielami Sokpolu jest małżeństwo z niemieckim obywatelstwem, właściciel ma
          już dwa samoloty, kupuje trzeci, niech mu tam, zarobił, jego sprawa, nie wierz
          w tanie i dobre soki bez chemii, nie istnieje nic takiego
          • ka-8 Re: Soki TIP - REAL z Myszkowa 21.01.06, 22:52
            Boli Cie to ze gosc umial zainwestowac zarobione pieniadze po to zeby zrobic
            jeszcze wieksze? Sam na to zapracowal, teraz daje prace paruset osobom, a jak
            zazdroscisz to sam zaloz taka firme.

Jezeli zas chodzi o soki, nie spodziewam sie niczego innego jak po prostu
            koncentratu rozrobionego z woda, jak w przypadku prawie (jezeli nie kazdego)
            kazdego soku w kartoniku.
            • widzialem1 Re: Soki TIP - REAL z Myszkowa 24.01.06, 09:51
              "Boli Cie to ze gosc umial zainwestowac zarobione pieniadze po to zeby zrobic
              jeszcze wieksze? Sam na to zapracowal, teraz daje prace paruset osobom, a jak
              zazdroscisz to sam zaloz taka firme."

Szkoda tylko, ze robił to łamiąc prawo pracy, przepisy BHP. Ponadto jako "inwestor zagraniczny" miał bonusy podatkowe. A maszyny do produkcji sokow pochodzą z niemieckiego złomu.

"Jezeli zas chodzi o soki, nie spodziewam sie niczego innego jak po prostu
              koncentratu rozrobionego z woda, jak w przypadku prawie (jezeli nie kazdego)
              kazdego soku w kartoniku."

Koncentrat przychodzi w beczkach, co w nim jest, trudno powiedzieć. Sok jabłkowy jest krajowy.
    • Gość: myszkowianka Re: Soki TIP - REAL z Myszkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 22:56
      Tzreba przyznac że SOKPOL robi dobre napoje, ale niestetysa to NAPOJE! Do soków
      im daleko brakuje, głównie dlatego że produkowane są nie z naturalnego soku
      owocowego ale z koncentratu i wody. O nadmiarze sztucznej chemii nic mi
      niewidomo. Pewnie jak wszędzie troche jej jest.
      • Gość: gość Re: Soki TIP - REAL z Myszkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 16:29
        Ja pijam sok wiloowocowy. W smaku jest znakomity i kupuję go po rewelacyjnie
        nieskiej cenie ok.1,5 za litr.
      • ka-8 Re: Soki TIP - REAL z Myszkowa 23.01.06, 07:38
        > Do soków im daleko brakuje, głównie dlatego że produkowane są nie z
        naturalnego > soku owocowego ale z koncentratu i wody.

Problem w tym że o ile mi wiadomo wszystkie soki w kartonach są produkowane w
        ten sposób, jeżeli ktoś wieży w soki świeżo wyciskane z owoców, to znaczy że
        powinien z większym dystansem podchodzić do reklam. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka