Gość: politolog Dura lex, sed lex. IP: 212.244.117.* 13.03.06, 11:02 Takie prawo. Bardzo dobrze, że nie pozwolili na ten koncert. W końcu po to są umowy, żeby się z nich wywiązywać. A skoro właściciel Paradoksu nie jest na tyle kompetentną osobą, żeby temu sprostać, to niech zajmie sie sortowaniem marchewki a nie prowadzeniem takiego klubu!! A zespoły nie powinny w ogóle się na ten temat wypowiadać, bo problem nie ma z nimi nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ir Re: Dura lex, sed lex. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 17:18 > Takie prawo. Bardzo dobrze, że nie pozwolili na ten > koncert. W końcu po to są umowy, żeby się z nich wywiązywać. A skoro > właściciel Paradoksu nie jest na tyle kompetentną osobą(...) o czym ty tutaj w ogole? zespol mial umowe z klubem, ze zagra tam w sobote koncert. sprzedane w przedsprzedazy bilety to tez jakas umowa z publicznoscia. powinno sie z tych umow wywiazac, czy nie? wlasciciel klubu to uniemozliwil, bo mial swoje rozrachunki z ajentem - organizatorem koncertu. kto wiec jest ta niekompetentna osoba, bo nie lapie? i jaki sens w tym co piszesz, ze zespol nie ma z tym problemem nic wspolnego?? moze zastanow sie, zanim cos napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: Dura lex, sed lex. IP: 212.244.117.* 15.03.06, 21:55 Mam na myśli, ze samo sedno problemu nie dotyczy zespołów, które miały tam zagrać - to nie było cios wymierzony bezpośrednio w nie, tylko w sprawy urzędowe. Poza tym, organizator koncertu był uprzedzany o możliwości odwołania koncertu, mimo to zaryzykował. Na własną rękę. Umowa z zespołami i publicznością - oczywiście, jest jak najbardziej ważna. Ale nie buduje się domu na grząskim gruncie, prawda? Podpisał umowę z poważnymi zespołami i powinien sie liczyc z konsekwencjami. Wiedział, że właściciel bynajmniej nie ma na celu dobra kultury i nie jest to jego priorytetem, więc tym bardziej powinien ustabilizować sytuację zanim podjął sie organizowania poważnej imprezy! Ja osobiście bardzo żałuje, ze nie mogłam byc na tym koncercie, ale wydaje mi się, ze cała afera była spowodowana w dużej mierze przez zlekcewazenie sobie pewnych spraw przez organizatora. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: violetta Re: koniec ze skandalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:57 Ja tez z kumpelkami chcialabym spotkac sie na wiosennym koncercie w klubie Paradoks w Czestochowie gdzie na pianoli wiosenny jazz bedzie gral Prezes Klubu Paradoks Pan Wojciech Puszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtaSS koncert się odbył...to jest ważne IP: 83.16.102.* 13.03.06, 11:17 Fakt, że ciężko się oddychało, ciasno było, część osób nie weszła, ze względu na brak miejsca, ale jednak koncert był, goście dopisali, publika również... ...:::jesteśmy ze świętego miasta:::... hmmmm a fotki po co??? no nie wiem....moze dlatego ze jednak koncert się odbył? i było rewelacyjnie...moze po to zeby ci, ktorzy sie nie zmiescili mogli zobaczyc..:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: koncert się odbył...to jest ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:36 czekamy na nastepne koncerty w klubie paradoks panie prezesie wojtku puszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FLAIR-BOY Re: koncert się odbył...to jest ważne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:35 koncerty??...... w klubie paradoks??... a zapomnialem ze stowazyszenie bedzie chcialo jeszcze cos tam dzialac. tylko żeby wam sie tam sufit na głowy po naszej pięknej zimie nie zawalił!!.... ta wasza piwnica dlugo nie pociągnie bo pieniądze pchacie do łapy a nie inwestujecie w budynek który sie sypie... zapewne wielu pamięta jak wyglądal w srodku paradoks przed ''ajętem SADOWSKIM''?? ...sył gorszy niż w blokowych piwnicach!! a pam Sadowski postarał się zeby wyglądalo to chociaz jak KLUB JAZZOWY!! CIEKAWE JAK BEDZIE WYGLĄDAŁ PARADOKS JAK ZABIORĄ WSZYSTKIE SWOJE RZECZY... POWODZENIA PANIE PUSZEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel klubu Re: koncert się odbył...to jest ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:52 idzie wiosna,kiedy koncert na otwarcie wiosny w klubie paradoks panie prezesie wojtku puszek,zapomnijmy o potknieciu a powitajmy wiosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żałosne Re: Skandal warty kilka tysięcy złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 11:24 "Przecież to nie było jakieś wielkie wydarzenie artystyczne" - niech ten typ powie to setce osób, która została odprawiona z kwitkiem z Rury i kilkuset osobom w klubie. Na pewno większym wydarzeniem artystycznym były imprezy organizowane w Paradoksie. Byłem na jednej takiej, skuszony zapowiedzią w gazecie, i oprócz mnie było może z 20 osób. Śmiało mogę powiedzieć, że tamto granie do kotleta i wiele innych w tym klubie były na pewno wielkimi wydarzeniami artystycznymi. A może boli to, że na "taki" zespół jakakolwiek sala zawsze jest pełna? Nie dziwię się, że stowarzyszenie jazzowe nie może znaleźć sponsorów jak jest/było tak kierowane. Dziwi mnie natomiast, że uważają się za "popularyzatorów muzyki". Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtaSS Re: Skandal warty kilka tysięcy złotych IP: 83.16.102.* 13.03.06, 12:08 hehe owszem....bywałem w paradoksie dosyc czesto, i fakt... na imprezach jazzowych nie bylo jakichs rewelacji....za to na innych koncertach...ojej...:) az milo bylo popatrzec jak klub peka w szwach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Skandal warty kilka tysięcy złotych IP: *.adm.pcz.czest.pl 13.03.06, 12:04 Szanowna redakcjo Prof. Roman Wyrzykowski nie jest żadnym wykładowcą (z całym szacunkiem dla wykładowców jest to jedno z najniższych stanowisk nauczyciela akademickiego). Roman Wyrzykowski jest w całym znaczeniu tego słowa Profesorem. Tym bardziej należy używać w jego przypadku tego tytułu, że na niego zasługuje (w przeciwieństwie do "profesorów" szkół średnich) a się z nim nie obnosi. Rozmówcy nigdy nie daje do zrozumienia ani swoim zachowaniem ani rozmową, że jest koimś niższym, dlatego pewnie te pomyłki redakcji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hose- a moze by tak jak za starych czasow ?? IP: *.pcz.pl 13.03.06, 12:08 mzoe by tak jak za starych dobrych czasow ??? koncerty powrocily do filutka ???? przynajmnije by bylo niedaleko :P i napewno jes wiecej miejsca niz w paradoksie ??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtaSS Re: a moze by tak jak za starych czasow ?? IP: 83.16.102.* 13.03.06, 12:11 wiecej miejsca niz w paradoksie....? w filutku....? no spoko....a co przebudowali ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joas14 Re: Skandal warty kilka tysięcy złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 12:09 no.brawo ja wszystko rozumiem ale nasza szanowna czestochowa to niedługo wszystko pozamyka ,fajnie o nas beda mowic wstyd... korona by z glowy nikomu nie spadla jakby ten jeden dzien jeszcze bylo czynne no ale czemu trzeba robic kiche... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Skandal warty kilka tysięcy złotych IP: *.pcz.pl 13.03.06, 13:36 Brawo puszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Skandal warty kilka tysięcy złotych IP: *.icis.pcz.pl 13.03.06, 14:12 Ktory Puszek ? :)) W Habakuku perkusista to wlasnie Puszek i gra znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ir Re: Skandal warty kilka tysięcy złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 17:03 wojciech puszek. szef stowarzyszenia dzezowego, co to zawiaduje paradoksem i jest niejako wlascicielem klubu. i nie jest to ojciec jarka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Skandal warty kilka tysięcy złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 18:43 a tak wogole to, czy naprawde Rura jest mniejsza od Paradoksu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redakcja Re: Skandal warty kilka tysięcy złotych IP: *.czestochowa.agora.pl 13.03.06, 19:04 Komentarz do sytuacji i perspektyw Częstochowskiego Stowarzyszenia Jazzowego: miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35270,3208732.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Skandal warty kilka tysięcy złotych IP: *.icis.pcz.pl 13.03.06, 19:45 Sala glowna jest mniejsza - jest troche "kiszek" roznych, ale to juz co innego gdyz sceny stamtad nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Koncert był wprost przee... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 20:51 trudno ze było duszno prawdziwy fan przetrwa wszystko!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poldi Re: Skandal warty kilka tysięcy złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 22:55 Życzymy dalszych sukcesów dla Klubu, nie załamujcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek habakuk Re: Skandal warty kilka tysięcy złotych IP: *.eranet.pl 13.03.06, 23:30 całej sytuacji komentował nie bede bo zdecydowanie(chociaż znam problem od podszewki)chce zapomnieć o tej akcji z stowarzystwem dżezowym. jedno co chciałem napisać to to, ze Częstochowa jest specyficznym miastem nazywanym przez przyjezdnych "małym Krakowem" jest wielu ludzi robiacych super rzeczy. mówie oczywiscie o artystycznych historiach. jest wielu znakomitych malarzy, muzyków, silne srodowisko mlodych działajacych osób.sam fakt,ze w ciagu 30min znaleźliśmy miejsce na przeniesienie tej imprezy dowodzi,ze TRZYMAMY SIE RAZEM. niestety w penych strukturach czas sie zatrzymał i pojawiła sie kompletna niekumacja. Wierze, że to sie zmieni, znaczy to,ze młodzi częstochowianie przejmą przysłowiową pałeczke, w zasadzie sobotni koncert był takim kolejnym!!! sygnałem,ze mozemy RAZEM DZIAŁAĆ. wielkie dzęki dla Zabójczego, bo to do niego jako organizatora imprez w rurze wykonalismy telefon z prośba o pomoc w tej niezręcznej dla nas sytuacji. pozdrawiam i dziekuje w imieniu zespołu za obecność na koncercie. Krzysztof Niedźwiecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Skandal warty kilka tysięcy złotych IP: *.icis.pcz.pl 14.03.06, 14:26 Masz racje - zgadzam sie z Toba absolutnie. I jesli chodzi o ocene artystycznego potencjalu i dorobku naszego miasta i tego ze w niektorych strukturach, ktore pownny byc animatorami zycia kulturalnego, za duzo jest rutyny a za malo otwartosci i orientacji na wsparcie innych, ktorym cos sie chce. Koncert byl wspanialy i wielkie dzieki za to. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poldi Re: Skandal warty kilka tysięcy złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:23 nie robmy skandalu z jednej imprezy w klubie paradoks,przeciez w hali polonia tez odwolywano rozne imprezy rozrywkowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Rekoniec ze skandalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:38 i ja tez chcialabym powitac wiosne w klubie paradoks.prezesie wojtku puszek kiedy zaprosisz melomanow do klubu na otwarcie wiosny.ach-juz ciarki mnie przechodza po calym ciele co to bedzie za wieczor.piano-wojciech puszek,saksofon wiosenny-?,perkusja-diabolo i.t.d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk jazzu 2 Re: koniec zeskandalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 18:54 Ja tez chcialbym sie spotkac w wiosenny wieczor w klubie paradoks gdzie na pianoli bedzie gral Prezes wojtek Puszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poldi Re: Koniec ze skandalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:36 Co dalej w klubie Paradoks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Koniec ze skandalem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:43 jazz jest biedny jak pies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Koniec ze skandalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:53 Piotrek i Maciek prowadzą jeszcze dwa puby w mieście czy naprawde nie było ich stać na zapłacenie tak nie wielkiej kwoty hm dziwne?? Samochody mają niezłe niech mają ale jak chcą mieć rozgłos a wiem że to uwielbiają to niech wypłącają kasiore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poldi Re: Koniec ze skandalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 13:18 Pomóżmy wszyscy klubowi Paradoks w Częstochowie w trudnych chwilach. Prezesie Wojciechu Puszek szukaj sponsorów-wiosna idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Koniec ze skandalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 13:27 I ja też przyjdę do klubu Paradoks w Częstochowie ze swoimi kumpelkami posłuchać jazzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatycy z Katowi Re: Koniec ze skandalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 13:51 Sympatycy z Katowic pozdrawiają jazzmenów z Częstochowy.Do zobaczenia na koncercie jazzu w Klubie Paradoks w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazz w Giżycku Re: Koniec ze skandalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 14:10 Sympatyk z Giżycka też pozdrawia jazzmenkę Jolę z Klubu Paradoks w Częstochowie. Do zobaczenia na koncercie w kwietniu 2006 w Klubie Paradoks w Csęstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt 2 Re: Koniec ze skandalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 14:18 Emeryci też słuchają jazzu i zaglądają do klubu Paradoks w Częstochowie.Muzyka ciężka,glośna lecz dla sympatyków Klubu Paradoks warta posłuchania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studenci z Cz-wy Re: Koniec ze skandalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 14:41 Grupa studentów zCzęstochowy po zakupach w sklepie Barborka ul.Armii krajowej44 łączy się z problemami klubu Paradoks i obiecuje propagowanie jazzu wśród bractwa studenckiego oraz odwiedzenie Klubu Paradoks i posłuchanie muzyki jazzowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazz w Poznaniu Re: Koniec ze skandalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 20:00 Klub jazzowy Orion z Poznania przesyła hasło "problemy trzeba pokonywać" i pozdrawia jazzmenów z Klubu Paradoks w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś