Dodaj do ulubionych

Administracja na AJD

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:25
Chcialam się dowiedzieć jak to jestr z tym kierunkiem czy on w ogole
funkcjonuje normalnie ??? Bo słyszę rózne opinie i nie wiem ktore są
prawdziwe.. czy w oghole warto tam isc i konczyc czy moze nawet jak skoncze
to papiery nie są ważne ???
Obserwuj wątek
    • Gość: motylek Re: Administracja na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:32
      Ja skonczylam niedawno ta nieszczesna administracje i nigdy w zyciu juz bym tam
      nie poszla !!!!!!!
      Wszystko ok jest z wykladowcami bo wystarczy chciec i miec pojecie i sie skonczy
      ale Ci niedouczeni magistrzy.... m.ni Pani sekratarka Eva.Ze wzgledu na nia
      bardzo nie polecam tego kierunku ale skonczenie jest mozliwe.Sa rozne opinie o
      tym kierunku (m.ni ze sie nie wychodzi z tej szkoly z wiedza itd.)Inaczej
      wyobrazalam sobie studia i doradzam szczerze jezeli masz wybor to idz gdzie
      indziej na ten kierunek.

Pzd dla Evy (mgr....hmmm???)

papap

Ps.Chetnie udziele rowniez innych informacji jezeli chcesz
      • Gość: agu Re: Administracja na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 15:10
        Chętnie zadam inne pytania ale to moze na maila :)) jesli mozesz napisać to
        czekam:)
        • Gość: motylek Re: Administracja na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 15:15
          wole skontaktowac sie z toba jako pierwsza.Przepraszam ale nie chce ujawniac
          swojego meila na forum.

pzd papap
      • Gość: o Re: Administracja na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:14
        ja też skończyłam p ewa faktycznie może nie jest zbyt przyjemna ale mało ma się
        znią do czynienia mnie się tam bardzo podobałom kierunek i wogóle -
        sentymentr.teraz robie mgisterskie uzupełniające(ba jak wiesz w cz-wie jest sam
        licencjat) i poweim ci że jest tragedia chę tnie wróciłabym tu do cz-wy. nie
        polecam zdecydowanie US w katowicach
        • Gość: motylek Re: Administracja na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:28
          Ja mialam bardzo duzo "spotkan" z Evą :-/ niestety....
          Ale co bylo zlego to wole nie wspominac.
          Fakt uzupelniajace w Katowicach tragedia tez nie polecam :-( Zaluje ze tam
          poszlam!!!

A jezeli mozesz wspomniec to kiedy skonczylas administracje w Cz-wie?Moze
          jestesmy z jednego roku...???

pzd papa
          • Gość: Menel Re: Administracja na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:48
            To ja sie pochwale ze wlasnie dzis na uzupelniajacych zostalem oficjalnie
            awansowany na 2 semstr na uzupelniajacych na UŚ w Katowicach:)Ale naprawde jest
            ciezko...no ale z drugiej strony to gdzie robic tego magistra?Na
            polibudzie?...bez sensu...moze Poznan albo Wroclaw dziennie....

A Ewka to wielkie nieporozumienie-ona chyba nawet licencjata na WSP nie zrobila-
            to jest parodia-osobiscie wnioskuje o to zeby wrocila sobie do swojego
            instytutu a nie nauczala jak (jej siostra Wojtkowiak)??? i tam utrudniala
            zycie "przyszlym prawnikom" jak to mial w zwyczaju mowic prof. Skotnicki o nas.

Ale to jest dobry poczatek do zrobienia magistra z administracji-a potem tylko
            2 lata robic na uczelni uniwersyteckiej i masz dyplom uniwersytetu a nie WSP:)

Pozdrawiam absolwentow tego kierunku-czasem nie bylo latwo-ale sie udalo
            • Gość: dock Re: Administracja na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 21:08
              I ja dorzucę swoją opinię na temat kierunku administracja na AJD bo miałem tą
              przyjemność go ukończyć- nie żałuje że wybrałem ten właśnie kierunek choć
              faktycznie muszę przyznać, poziom nauczania odbiegały nieco od 2-letnich
              uzupełniających na UWr, które właśnie kończe. Za to zabawa i towarzystwo było
              przednie- i miło wspominam ten okres. (To chyba jeden z niewielu kierunków na
              AJD, którego bym nie odradzał(ten i politologię :) )
              pozdrawiam
              • Gość: dock Re: Administracja na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 21:15
                Dla ścisłości dodam, że poleciłbym administrację jako kierunek do studiowania
                taką jaką ja końćzyłem tzn. jeszcze za czasów WSP. Od tamtej chwili minąło już
                kilka lat, więc jeśli chodzi o stan obecny, nie jestem kompetentną osobą by
                się na ten temat wypowiadać.
                Pozdrawiam
                • Gość: marcin Re: Administracja na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 21:38
                  a z jakmi wynikami dostawaliście się tam, chodzi o nowomaturzystów, ale starzy
                  też się mogą wypowiedzieć, czy duża była konkurencja??
            • Gość: ja US - 2003r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 02:07
              Skończylam uzupelniajace na U.Ślaskim w 2003r.Wczesniej studiowalam
              administracje w CZwie,ale nie na WSP.
              Rzeczywsicie nie jest interesujaco w tych Katowicach,ja mialam o tyle
              latwiej,ze nie pracowalam i mialam czas na naukę.
              Menel-na 2 gim sem.sa największe atrakcje - m.in. prof.Nowak:)Ale wszystko jest
              do przejscia.
              Sa cieższe kierunki niz administracja ( skończylam poza a. również inne
              studia),to tez w duzej mierze kwestia uczelni,na ktorej sie studiuje.
              Generalnie - nie żaluje,ze wybralam m.in te studia,i cieszzę sie,ze mimo
              wszsytko nie bylo mi dane na poczatku studiować na WSP,po tej uczelni
              rzeczywiscie mozna miec problemy ze zrobieniem studiów uzupelniajacych i
              przestawieniem sie na tryb "normalnej" nauki:)
              • Gość: ona 3 rok Re: US - 2003r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:59
                Skoro studiowałas wczesniej administracje w czewie a nie na wsp to ciekawa
                jestem gdzie, chyba na akademii polonijnej hehe. Takze chyba nie masz prawa
                mówic, ze po tej uczelni mozna miec problemy ze zrobieniem uzupelniajacych, bo
                tego NIE WIESZ. Ja w tym roku koncze i mam zamiar zdawac do wroclawia na
                dzienne wiec dam Ci znac jak sobie radze bo to raczej zalezy od studenta ;)
                • Gość: ja Re: US - 2003r - ona 3 rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:07
                  Gdybym nie znala absolwentow tego kierunku na WSP,to bym sie chyba nie
                  wypowiadala na temat ich umiejetnosci:)Wiadomo,ze zarowno po szkole u
                  Kryńskiego,gdzie ja chodzilam,jak i po WSP,wiedza jest nieporownywalnie
                  mniejsza w porownaniu do studentow uniwersytetu.Dlatego na poczatku sa
                  problemy z przystosowaniem sie,przestawieniem na ich "tryby",jak ja to
                  nazywam,i tu wlasnie zalezy wszystko tylko i wylacznie od studenta:)Najgorsze
                  sa poczatki,pierwsze semestry,potem jest juz lepiej.
                  Ona 3 rok:skonczylam prawo we Wr., w razie czego slużę podpowiedziami ,jak tam
                  wyglada sytuacja(ci sami wykladowcy ucza tez na administracji)
    • Gość: kocurek Re: Administracja na AJD IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 14.03.06, 21:29
      Witam. Osobiście jestem zadowolona, że skończylam administracje na ajd,
      poniewaz czuje ze odpowiednio zostałam przygotowana do kontynuowania tego
      kierunku na innej uczelni. Wszelkie kwestie typu-pani Ewa- nie powinny stanowic
      zadnego problemu, są drobnostką którą łatwo przeskoczyć. Uważam,że dla osób
      które nie maja możliwosci (min finansowych) studiowania na innych Wyższych
      Uczelniach (powrzechnie uznawanych za lepsze) wybór tego kierunku na AJD jest
      dobra opcją. Szczerze polecam.
      • Gość: patrycja965 Re: Administracja na AJD IP: 80.51.57.* 15.03.06, 10:40
        Na wstępie pozdrawiam wszystkich co kończą MU adm na UŚ.
        Faktem jest że 3 lata spędzone na WSP to był piękny czas i bardzo chętnie bym tu
        wróciła, zarówno dla znajomych ale i na kolosach i egzaminach bywało zabawnie :)
        A jeśli chodzi o Ewkę to mogę pocieszyć że każda szkoła ma "taką EWkę", nie jest
        to nic dziwnego. Zresztą na AJD u Ewki załatwia się błahe sprawy, typu: czy są
        dzisiaj zajecia (ha ha). Dopiero zabawa zaczyna się jeśli trzeba załatwić
        komisa, albo warunek, ale to na AJD nie grozi.
        Pozdrawiam (do zobaczenia w sobotę na zjeździe)
    • Gość: epk Re: Administracja na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:50
      Cześć! Popieram zdanie kocurka! Dla studenta, który myśli bardziej o sobie, a
      nie o komentarzach, każda uczelnia jest dobra. A administracja jest kierunkiem
      według mnie właściwym. Jestem na II roku i mam zamiar kontynuować pełny zakres
      wraz ze studiami podyplomowymi. Jeśli ktoś ma złe komentarze na temat p. Ewy,
      warto spojżeć na jego indeks i zobaczyć, co on tam właściwie robi... Jakie ma
      oceny z innych przedmiotów...? Ile miał poprawek...? Jeśli chcesz wiedzieć,
      warto tu przyjść i studiować, tylko naprawdę studiować! Pozdrawiam! epk :)
      • henryczek-czewa Re: Administracja na AJD 15.03.06, 12:42
        Gość portalu: epk napisał(a)

Jeśli ktoś ma złe komentarze na temat p. Ewy,
        > warto spojżeć na jego indeks i zobaczyć, co on tam właściwie robi... Jakie ma
        > oceny z innych przedmiotów...? Ile miał poprawek...?

a co ma ewka do ocen w indeksie?

jak tylko skoncze te studia to pójde do ewki i pożegnam sie z nią w należyty sposób jakąś wiązanką....słowną:D

aha i ona nie jest siostrą wojtkowiakowej...jej co jak co ale plotek to po tej szkole krąży mnóstwo
        • Gość: Menel Re: Administracja na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:02
          Henryczek to moze sa chociz rodzina-bo ktos na AJD musial jej to zalatwic...

A o prof. Nowaku na UŚ to juz od dawna slysze-mam z nim zajecia i rzeczywscie
          nie dziwie sie ludziom co po 2-3 lata zdaja u niego ciagle ten sam przedmiot-a
          juz byli na ost semstrze na przyklad-koszmar:)A te jego zapewnienia ze zadaje
          ciagle te same pytania...przekonam sie jak uslysze je na egzaminie.

Ale administracja to fajny kierunek
          • Gość: Jeck Re: Administracja na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:06
            Mowiac o sekretarce nie nazywajcie tak (mgr?)Evy bo obrazacie wszystkie sekretarki
            Ona nawet nie zasluguje na miano sekretarki... Pozdro dla Evy i jej pupilki
            Katarzyny D.
            • henryczek-czewa Re: Administracja na AJD 15.03.06, 20:43
              Gość portalu: Jeck napisał(a):

> Mowiac o sekretarce nie nazywajcie tak (mgr?)Evy bo obrazacie wszystkie sekreta
              > rki
              > Ona nawet nie zasluguje na miano sekretarki... Pozdro dla Evy i jej pupilki
              > Katarzyny D.

a kto to jest katarzyna?
          • Gość: ja Re: Administracja na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:20
            to prawda,zadaje te same pytania każdego roku.Tylko trzeba umiec material z
            wykladow spiewajaco i miec dobre notatki.Najlepiej isc na pierwszy termin w
            czerwcu,potem moze byc tylko gorzej,malo kto wtedy zdaje.
        • Gość: epk Re: Administracja na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 08:53
          No i właśnie... Już widać kulturkę... A szkoda, że jej nikt nie uczy w wyższych
          uczelniach!

A jeśli chodzi o p. Ewę: prowadzi ćwiczenia z Teorii organizacji, dlatego ma
          jakiś wpływ na oceny.
    • Gość: sofi Re: Administracja na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:23
      ponoć zamykaja ten kierunek???, czy już jest zamkniety w Ministerstwie o tym
      bardzo głośno.
      • Gość: agu Re: Administracja na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:28
        Wlasnie głownie chodzi mi o to ze słyszalam ze on juz nei bedzie zbyt dlugo
        funkcjonował czy to prawda??? No to troche mnie pocieszyliscie ze warto isc bo
        słyszalam rózne opinie.. a co powiecie o Akademi Polonijnej i administracji
        tam ??? Ja uważam że raczej AJD bedzie lepszym wyborem. .czekam na odpowiedzi :)
        • Gość: ja Do Agu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:18
          ja studiowalam u Krynskiego,podobalo mi sie do tego stopnia,ze śmiem
          twierdzic, ze byly to najlepsze lata w moim życiu:)Jedynym minusem bylo
          kolosalne czesne!!
          ale to dawne dzieje,zrobilam tam licencjat prawie 7 lat temu,sytuacja od
          tamtego czasu na pewno bardzo sie zmienila,slyszalam,ze odeszla stamtad
          wiekszosc swietnych wykladowcow,a pozatrudniali jakichs pseudo magistrow,w
          zwiazku z czym nauka wyglada tam jak studiowanie na WSP.
          Lepiej od razu zdawac na ktorys z uniwersytetow,a nie terminowac w szkolach
          typu WSP czy Krynski,bo potem sa problemy z kontynuacja nauki.
        • Gość: epk Re: Administracja na AJD... agu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 08:31
          Akademia Polonijna nie jest odpowiednim miejscem! I nie powiem Ci, że "ponoć
          słyszałem, że...". Nie jest to jednostka właściwa, o czym niejednokrotnie
          wypowiadali się w mediach przedstawiciele MEN. Do dzisiaj szukają przyczyn
          załozenia uczelni. Sposób na ukończenie tej uczelni leży w pieniążkach! AJD
          jest najbardziej właściwą uczelnią w tym mieście. No i oczywiście Politechnika.
          Jeśli wybrałaś Administrację - biegnij tam!!!
          Pozdrawiam! :D
      • Gość: patryk do sofi Re: Administracja na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 20:15
        politologia tez do wycięcia , ponoc juz jest wycieta dawne komuchy musza
        odejść, nic soba nie reprezentują.To chńba tej uczleni ale w tym celu została
        stworzona,
      • Gość: epk Re: Administracja na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 08:26
        ... ponoć niejedna babcia ma wąsy... ehe ehe ehe.
        Dajcie sobie spokój... Jeśli zamkną, to zamkną! A teraz działa i warto tu się
        zjawić!
    • schaff Re: Administracja na AJD 15.03.06, 20:29
      www.pka.edu.pl/prace/ocena_negatywna.php
      Przy uczelniach pedagogicznych wyraźnie jest napisane, że AJD na kierunku
      Administracja ma ocenę negatywną. A to oznacza, że nie można prowadzić naboru,
      chyba że minister wyrazi zgodę wyjątkowo. Niby trwa jakieś postępowanie
      odwoławcze od tej oceny negatywnej, ale przecież nie zmieni się zdania, jeżeli
      poprzednio ten sam organ (PKA)wydał ocenę negatywną. Poza tym na tym kierunku
      brakuje samodzielnych pracowników naukowych. Głównie z tego powodu wydano ww.
      ocenę. Podobne braki są zresztą u kryńskiego.
      • Gość: piotr Re: Administracja na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:10
        to w końcu jest czy nie ten nabór
        a z jakimi wynikami z nowej matury dostali się ubiegłoroczni maturzyści, czy
        łatwo jest się dostać?
        • Gość: Menel Re: Administracja na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:20
          Ja dostalem sie na administracje z odwolania w 2002 roku-wtedy bodajze byl to 2
          na WSP oblegany kierunek zaraz za filologia angielska-naprawde trzeba bylo miec
          same 3 piatki na maturze by sie dostac bez odwolania-ja mialem 5,5 i 4 i pol
          punkta zabraklo-naszczescie z odwolania wszedlem(aczkolwiek pozniej
          przekonalem sie ze ludzie z dwiema 4 dostawali sie bez odwolan....)
        • schaff Re: Administracja na AJD 15.03.06, 21:24
          Nabór będzie warunkowo po uzyskaniu zgody Ministra:
          www.ajd.czest.pl/pub/rekrutacja/2006/ulotka_rekrutacja_2006.pdf
          Nawet jeżeli nabór będzie, to czy warto pchać się na kierunek, który uzyskał
          negatywną oceną PKA?
          • Gość: piotr Re: Administracja na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:52
            racja, ale chciałem mieć jakieś zabezpieczenie, gdybym się nie dostasł na prawo
            UJ lub KUL, to w takim razie może politologia
            jak jest z tym kierunkiem na AJD
            • schaff Re: Administracja na AJD 16.03.06, 19:41
              Jeżeli chodzi o politologię to jest tam tylko jeden politolog :).
              Osobiście nie sądzę, żeby AJD było dobrym zabezpieczeniem w razie nie dostania
              się na UJ lub KUL. Już lepiej wybrać zaoczne studia na tych uczelniach.
              • Gość: Menel Re: Administracja na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:27
                A co maja powiedziec co ida na pedagogike u nas niezaleznie czy na zaoczne czy
                dzienne byleby miec jakiegos mgr-nawet ich to nie intersuje,a problemy
                zaczynaja sie przy praktykach-wtedy juz nie jest tylko rozowe wkuwanie
                notatek.W przeciwienstwie do pedagogiki lepiej zeby na administracje szedl ktos
                kto sie interesuje prawem i historia, bo wkuwanie paragrafow be zrozumienia a z
                wprost z obrzydzeniem zapewne nie jest mile.
                • schaff Re: Administracja na AJD 16.03.06, 23:42
                  Administracja to takie quasi-prawo. Paragrafów uczy się tam bardzo mało, a na
                  AJD wykładający magistrowie (chociaż są wyjątki) wiedzą bardzo mało - można się
                  o tym przekonać czytając np. ich artykuły "naukowe" (np. w "Gubernaculum et
                  Administratio" Zeszysty Naukowe Instytutu Administracji WSP w Częstochowie -
                  porażająca lektura).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka