Gość: blaster Re: III Wolna Książka Częstochowa 7 kwietnia IP: 80.51.57.* 10.04.06, 21:04 Tak sobie czytam o akcji "Uwolnić książkę" i myślę, że mamy do czynienia ze swoistym rodzajem narcyzmu internetowego w wykonaniu młodego nauczyciela. Czytanie książek zasługuje na pochwałę("Cała Polska czyta dzieciom" itd.). To chwytliwe hasło. Zdawać by się mogło,że czepiam się Bogu ducha winnego wspaniałych inicjatyw, akcji, animatora najpopularniejszego forum i co tam jeszcze. Tylko tak do końca nie wiem, co z tego wynika. Przecież jeśli chcę wypożyczyć książkę, to mogę pójść do biblioteki lub pożyczyć od znajomych interesujący mnie tytuł. Sądzę zatem, że nie chodzi o czytanie książek tylko o zainicjowanie "akcji", stąd ten wniosek o internetowym narcyzmie. Problemem jest fakt, że biblioteki np. osiedlowe nie mają pieniędzy na zakup nowych pozycji, może należałoby je jakoś wspomóc, zamiast zbierać, co popadnie, no bo nie wiem, jakie pozycje zostały "uwolnione"? W empikach zawsze spotykam ludzi, którzy czytają czasopisma, książki, najczęściej nowości, bo to ich właśnie nie ma w bibliotekach. Zbieranie makulatury jest chwalebne, ale co zrobić, żeby nowe pozycje, najczęściej drogie, docierały do szerszego grona. To takie uwagi kogoś, kto nie ma sympatii czy antypatii i próbuje obiektywnie spojrzeć na rzeczywistość. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: III Wolna Książka Częstochowa 7 kwietnia IP: *.d4.club-internet.fr 10.04.06, 21:39 Blaster, akcja Uwolnij Ksiazke, czy to w wydaniu swiatowym: BookCrossing.com, czy tez w wydaniu czestochowskim, nie tyle promuje czytelnictwo, co wzbudza zainteresowanie przekazywaniem ksiazek wlasnie w tej Uwolnionej Bibliotece. Wlaczmy w ta akcje pacjentow szpitali. Oni sie uciesza, bo przynajmniej pod pretekstem uwolnionej ksiazki ktos ich odwiedzi. Poczytaj opinie tych, ktorzy w Polsce spotkali sie z uwolniana ksiazka, chocby w pociagu. BookCrossing.com zostal wlasnie zalozony przez takiego pasjonata. Oczywiscie stad wziely sie kolejne pomysly uwalnianych ksiazek, warte nasladowania. W BookCrossing.com znajdziesz metryczke kazdej uwolninej ksiazki oraz opinie czytelnikow na jej temat. Czestochowska akcja jest akcja stosunkowa mloda i nabiera kolejnych doswiadczen tworzac wlasnie taki wirtualny klub milosnikow ksiazek. Liczy sie rowniez planowanie, zorganizowanie i przeprowadzenie akcji. To sa doswiadczenia dzieki ktorym mlodziez zdobywa praktyczne umiejetnosci organizacyjne. W tym roku szwankowalo PR. Pozdrawiam, 100rima Odpowiedz Link Zgłoś
storima Tak Kurzu, 11.04.06, 02:48 Tak Kurzu, Rzecz jest o wychowaniu i wychowywaniu. Kto ma racje? Z pewnoscia nie akcje. Nie pospiech. Nie uwierzytelnieniem bledy, ponownie, podpisem, niestety spelniane. Tym gorzej dla nauki, gdzie nie ma pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Pokora 11.04.06, 02:57 Pokora spokorniała malwa łakoma i bez niej kręci się ziemia spokorniała miłość i bez niej czuły bocian spokorniał rozum i bez niego jest prawda spokorniało to co na pewno bo wszystko inaczej Jan Twardowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leila Re: III Wolna Książka Częstochowa 7 kwietnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 13:55 I już ten wątek się skończył? A podobno jutro juz mają buć zdjęcia z akcji Wolna Książka Czestochowa? Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
marta_kloczkowska Re: III Wolna Książka Częstochowa 7 kwietnia 13.04.06, 14:54 Na stronie www.wk.traugutt.net/ możecie już znaleźć podsumowanie III edycji oraz zdjęcia z finału akcji :) Zapraszamy do zostawiania wpisów w księdze gości - czekamy na oceny, krytykę, pomysły. Już niedługo na stronce nowy dział, w którym na bieżąco będziemy informować o przygotowaniach do kolejnej, IV już, edycji WK, którą planujemy na czerwiec. Pozdrawiam Marta Kloczkowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ) Re: III Wolna Książka Częstochowa 7 kwietnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:15 Brawo Panie Profesorze Jaskóła Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: III Wolna Książka Częstochowa 7 kwietnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:12 www.wk.traugutt.net/?menu=galeria ZDJęCIA Z AKCJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_jaskola Re: III Wolna Książka Częstochowa 7 kwietnia 14.04.06, 12:22 Jestem dumny, że dałem temu początek. Jestem tym bardziej dumny, że IV edycję będą organizować Marta, Michał i Adaś. Wiem, że akcja dzięki tym osobom będzie się rozwijać coraz lepiej. Po prostu ONI to gwarantują .... Wolna Książka w Częstochowie ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik ????a jednak dyplomowanie ?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 12:54 Pani Jakoła juz wystarczajaco i dlugo podkreslales swoje "niewatpliwe" zaslugi....Czy mamy byc skazani nawieczna licytacje twoich zaslug ???? Chwal mlodych niekoniecznie podkreslajac role swojej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: ????a jednak dyplomowanie ?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 13:13 Pani Jakoła juz wystarczajaco i dlugo podkreslales swoje "niewatpliwe" zaslugi....Czy mamy byc skazani nawieczna licytacje twoich zaslug ???? Chwal mlodych niekoniecznie podkreslajac role swojej osoby Z takimi błedami to na razie jesteśmy narażeni MY - Internauci na Twoja wypowiedź. - "na wieczną" - "nie koniecznie" - Pani???? - Jakoła? naucz się pisać poprawnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik ????? elunia :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 13:30 coz ustosunkuje sie do tej konstruktywnej wypowiedzi :) hipokryzja, ktorej juz wiele razy pisalem to straszna rzecz, a w zderzenie z rzeczywistoscia czasami moze droga elu wygladac zabawnie :) > Z takimi błedami to na razie jesteśmy narażeni MY - Internauci na Twoja wypowiedź. czy możesz rozwinąć owo zdanie ;) skoro juz decydujesz sie ganic :)...strasznie chaotyczne ukryte pszeslanie :) rozumiem emocje....ale moze i ogol chce zrozumiec :) > - "na wieczną" tu masz racje :) > - "nie koniecznie" mnie uczono, ze nie z przymiotnikami pisze sie razem...czyzby zmieniono zasady ?:) > - Pani???? coz plec Jaskoly jest nieokreslona :) (czy moze droga elu "nie okreslona" ??? ;)) a czasami e w ferworze i ucieknie :) gdybys byla osoba obiektywna zauwazylabys ilez to liter z alfabetu zapomina nasza Jaskola :) > naucz się pisać poprawnie zanim zasiadziesz by bawic sie w "autorytatywna" koretorke elu....przeczytaj odnoszac do swoje osoby ten koncowy komentarz ;-) zyczac Wesolych Swiat klaniam sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: ????? elunia :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 13:41 Tak czy inaczej akcja zbierani książek i ich późniejszego uwalniania jest jak najbardziej pozytywna. Młodzież z Jaskółą "odwaliła" kawał dobrej roboty. I to właśnie jest najważniejsze. Dla mnie jako, do niedawna pacjentki szpitala na Parkitce, jest zapewnieniem, że czas w szpitalu może być miły, wręcz rozwijający. I o to chodziło. Zadaj sobie trud i przejdź po punkatach wolnej książki. Zbierz informacje jak widzą te akcję ludzie, do których jest ona skierowana. Warto. Ja widziałam to na lodach w Romeo i Julii. Zapytaj .... i po prostu nie bredź ... Pomyślności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Pisanki -mazurki Swieta Elu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 13:47 > ozwijający. I o to chodziło. Zadaj sobie trud i przejdź po punkatach wolnej > książki. Zbierz informacje jak widzą te akcję ludzie, do których jest ona > skierowana. Warto. Ja widziałam to na lodach w Romeo i Julii. Zapytaj .... i po > prostu nie bredź ... po co ? czy ja atakuje akcje ? czytasz ksiazki droga Elu...czytsza bo jestes uczestniczka tej szczytnej imprezy...czytasz je ze zrozumieniem ? Zapewne tak... Czytaj i posty uwaznie !. Sugeruje by Jaskula nie uprawial prywatnej polityki na cz-wskim forum Nie tworze i nie podejmuje sie oceny akcji. ;-) Ale Pan Jaskola coz...to wdzieczny obiekt do oceniania. po prostu elu cztaj ze zrozumieniem zyczac owocnego pieczenia mazurkow ..klaniam sie i uwazam, ze ten temat jest zamkniety ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khsdvalkjdghv Do inrzyniera od spraw ogólnych:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 14:11 No to znikaj głupi trollu na czas długi. Nie dorastasz do pięt Panu Profesorowi Tomaszowi Jaskóle. Pisano ci już dawno temu żeś niedowartościowany życiowo. Wez się selektywnie odłącz od konstruktywnego FCz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Do inrzyniera od spraw ogólnych:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 16:52 Ja również uważam że akcja uwalniania książki się powiodła:) Księgarnie nie splajtowały,właściciele antykwariatów nie popełnili samobójstwa. Pyskacze się ośmieszyli i pozamykali swoje gęby. Jaskóla znów triumfuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik :))) Re: Do inrzyniera od spraw ogólnych:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 00:56 > Jaskóla znów triumfuje. tak ...tu masz racje jak Andrzej Lepper ale komu ten TRYUMF w przypadku naszego nauczyciela wyjdzie na dobre ? Uczniom ? czytajacym z wielkim fanatyzmem "guru" Jaskole ? Chyba nie, bo oni juz zaczynaja "TRIUfowac" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Ależ to jest głupie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 09:05 Młodzież go lubi. On lubi i umie uczyć młodzież. O co zatem chodzi? Czy nie uważacie, że bezpodstawnie krytykując Pana Jaskółę robicie krzywdę pośrednio dzieciom? Jestem rodzicem, którego dziecko z ochotą chodzi do szkoły. Powód jest prosty - historia z Jaskółą. Wydaje się, że najwięcej negatywnych ocen dostaje ten człowiek od innych nauczycieli historii. Jak to zwykle bywa, ten kto tylko odstaje od klasycznego, nudnego i mało ciekawego oraz zwykle leniwego wzorca nauczyciela, jest krytykowany poszechnie i bezpardonowo. Jest to tym bardziej przykre, że młodzież tak mało ma czasu w domu porozmawiać z nami - Rodzicami. Skoro ten człowiek w czasie prywatnym robi [po raz kolejny] akcję, która zmusza do samodzielności, aktywności, pracy w zespole to należy MU tylko przyklasnąć. Przeczytałem również głosy rozsądku. Tym głosem jest Mateusz czok. Jak samo powiedział był uczniem Jaskóły. Jego zdanie jest najbardziej obiektywne, gdyż on osobiście zna Jaskółę. I odpowiedział wam jak uczeń. Wydaje się, że w sposób bardziej wyważony niż niejeden dorosły, lub raczej domorosły amotor tego forum. Życzę wszystkim pomyslności w Swięta Wielkiej Nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Jaskóła wzorzec dla innych nauczycieli ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 13:22 Szanowny Rodzicu po raz setny, po raz wtory powtarzam nikt nie atakuje akcji Jaskoly... >Jak to zwykle bywa, ten kto tylko > odstaje od klasycznego, nudnego i mało ciekawego oraz zwykle leniwego wzorca > nauczyciela, jest krytykowany poszechnie i bezpardonowo. to ciekawe, uderzasz teraz w grono nauczycielskie przesadnie gloryfikujac Jaskole. Potrafilem zrozumiec mlodziez ich odczucia subiektywne (nie obiektywne drogi rodzicu bo czy sam fakt poznania sylwetki Jaskoly zagwarantuje nam obiektywne spojrzenie na jego poczynania -watpie) obiektywny bezstronny, wolny od uprzedzeń; rzeczowy, odpowiadający rzeczywistości; istniejący niezależnie od czyjejkolwiek świadomości. obiektywizm bezstronność; postawa badawcza wolna od uprzedzeń; por. subiektywizm. Jak tu mowic o bezstronnosci gdy odzywaja sie strony bezposrednio zainteresowane tu patrz wychowankowie alogiczne drogi rodzicu. Ale wracajac do tematu czyli do Jaskoly Uwazasz, ze jedynym rasowym nauczycielem jest Jaskola ? A pozostali obowiazuje ich "leniwy wzorzec" ?:)...smutna teoria rodzica, ktory rzeczywiscie przestal rozmawiac ze swymi dziecmi > Skoro ten człowiek w czasie prywatnym robi [po raz kolejny] akcję, która zmusza hmmm wiesz jaka jest zasada o NAIWNY rodzicu, kazdy nauczyciel musi zdobyc dyplomowanie a to jest jedna z cegielek, o ktora tak walczy Jaskiola w wolnych chiwlach. Podejrzewasz go nadmiernie rozbudowany altruizm ...:) jestes idealistom rodzicu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss Re: Jaskóła szanowany nauczyciel !!!! 15.04.06, 17:46 Co ja widzę ? :-0 ? Czytam czytam i oczom własnym mie wierzę . Taki ciekawy wątek zaatakował stary internetowy troll . Mówiłem ci żebyś się trzymał z daleka od tego forum i co ? Bidny umysłowo niedowartościowany inżynier poucza rodzica jak ma patrzeć na grono pedagogiczne . To jest zbyt trudny temat dla ciebie ! Mógłbym nawet uwierzyć czytając twoje posty że jesteś osobą elokwentną i nawet trochę inteligentną . Jednak te twoje "Paradygmaty tautologiczne wyrażane selektywnie" zupełnie bledną przy błędach i literówkach jakie w każdym poście popełniasz . Osoba realnie inteligentna nie robi takich szkolnych błędów . Hmmm mam nadzieję że się bidoczku nie zdenerwowałeś ? Jaskóła jako nauczyciel ma duży autorytet wśród uczniów i ich rodziców . Atakują go głównie takie marne nic nie znaczące jednostki - pyskacze forumowi . To tyle co mam do powiedzenia staremu trollowi występującemu w różnych wcieleniach . Rozkazuję tobie trollu zamknąć temat .....Mgr. Kubiś :-) WYKONAĆ NATYCHMIASTOWO !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_jaskola Re: Jaskóła szanowany nauczyciel !!!! 18.04.06, 08:13 Dzięki Kubiss! Trudno mnie co prawda obrażić, lecz dla świętego spokoju przekazałem organizację Wolnej Książki mojej wspaniałej młodzieży - Marcie i Michałowi. Chciałbym, aby ataki i pomówienia wokół Wolnej Książki nie szkodziły jej. Przypominam, że byliśmy oskażani o plagiat [sic!]. Od ponad 15 lat Bookcrosing istnieje na świecie i jest rzetelnie organizowany, okazuje się, że ktoś w Częstochowie ma do niej prawa "własności intelektualnej". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss Re: Jaskóła szanowany nauczyciel !!!! 18.04.06, 11:06 Cała przyjemność po mojej stronie Panie Jaskóła :-) Mam nadzieję że następne uwalnianie książki będzie pod pańskim patronatem .....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Jaskóła szanowany nauczyciel !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:34 > Mam nadzieję że następne uwalnianie książki będzie pod pańskim patronatem ..... honorowym ??:) a Kubis bedzie sparwowal protektorat :) wowczas dokonamy zunifikowania z obecna struktura rzadu :) Lepper i Kaczynski tylko who is who ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vcb Re: Jaskóła szanowany nauczyciel !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:40 kubis napisał mgr i postawił kropke :) hahaha :) Tylko nie sciemniaj, ze to taki "trick" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ] Re: Jaskóła szanowany nauczyciel !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 16:57 > a Kubis bedzie sparwowal protektorat :) A co to znaczy "Sparwował"??? Inteligentny czlowiek nie robi takich bledow!!! Tak pisze polglowek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.rudolf_schieber pytajnik to zwykły analfabeta !!!! 18.04.06, 17:25 Kubisiatko ;-) zagwrantuje tobie wiecej przyjemnsoci niz forum :)) > Czytam czytam i oczom własnym mie wierzę . To zdanie wyrawane z kontekstu ukazuje permanentną inteligencję osoby która to napisała.Z "przyjemnosociją" poczytam jeszcze twoje bogate słownictwo panie pytajnik.Zatem (proszem kontynułować) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik dr.rudolf to to niezwykły analfabeta :))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 18:37 Tak drogi dr :) jak zwykle hipokryzja :) trudne slowo ale wielokrotnie powtarzane w koncu zmusi (mam taka nadzieje) bus sprobowal je wlasciwie zinterpretowac :). W jezyku polski obowiazuje interpunkcja to tak :)...na marginesie czystoci jezyka a ty notorycznie jej unikasz, powiedzialbym wrecz jej sie brzydzisz :). > permanentną inteligencję osoby która to to jest takie charakterystyczne w twoich postach o Kubisiatko widocznie obaj sie "spieszycie" :) > To zdanie wyrawane z kontekstu ukazuje permanentną inteligencję co do bogactwa slownictwa dr.rudolfie :)...to jak tam przebrnales przez litere E :).. "elaborat", "epistolarny". Polykasz obce terminy i przypadkowo je wklejasz :)... ? Cwiczyscz komptybilnosc platformy MS ?:) I fakt lubisz wyrywac zdania z kontekstu :)....taka formula manipulacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Jaskóła szanowany nauczyciel !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 18:38 inteligentny czlowiek :) zwracajac uwage stara sie pisac po polsku :) a jezyku polskim obowiazuja znaki diakrytyczne :) (ot taka zawilsoc naszego jezyka :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Kubisiatko jak robaczek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:27 Tematem przewodnim była POKORA - pokora a uszczegolawiajac jej brak u kolegi "profesora" Jaskoly. Prosze ile emocji ow temat wzbudzil ..poczawszy od rzekomych "obiektywnych" wypowiedzi uczniow skonczywszy na internetowych krzykaczach pokroju Kubissia (ktorzy ot tak musza zaistniec). Akcje charytatywne maja swoje korzenie od nie pamietnych czasow, nauczyciele gonili nas za czasow komuny by w ramach czynu spolecznego posadzic drzewka, "wysprzatac ziemie" ;-), pomoc staruszkom w domach opieki...Tak bylo, i nie towarzyszaly im intesywne autoreklamy medialne pomyslodawcow lecz realna koniecznosc pomocy. Pokora wywoluje tyle emocji ? ... Daje pretekst grafomanow typu Kubis ? coz i do tego typu marginesu trzeba sie ustosunkowac zatem to czynie poniewaz, kubiss znowu mialby klopoty ze snem ;) > Czytam czytam i oczom własnym mie wierzę . w zyciu niejednokrotnie bedziesz sie drogie pacholecie dziwil, poczawszy (od wysypu wspomnianego niegdys tradziku skonczywszy na permanentym poznawaniu ciala plci przeciwnej -mam taka nadzieje, ze owa faze tez bedziesz mial okazje w swym zyciu przezyc Kubisiatko ;-) zagwrantuje tobie wiecej przyjemnsoci niz forum :)) > Czytam czytam i oczom własnym mie wierzę . efekt widzisz :)...trzeba w formie jawnej wyjasniac ?:) jestem nie wystraszylem sie ?:-) czy moze nie przekonales mnie ? > Mówiłem ci żebyś się trzymał z daleka od tego forum i co ? > Bidny umysłowo niedowartościowany inżynier poucza rodzica jak ma patrzeć na oj znowu inwektywy :) To taki spektakularny objaw slabosci pokrzycze popyskuje nawrzucam :) Kubisiu to opanowales do prefekcji :)). Stopien inzyniera wyklucza ojcostwo drogi Kubisiu ?:) Oj gdzie uczono ciebie elementranych regul natury ?:) Czytales "selektywnie" (tu dam ci troche satysfakcji :-)) na autorytatywnym forum ? W sieci Internet ? Czy Jaskola ciebie nauczal ? Douczal ?:-) > popełniasz . Osoba realnie inteligentna nie robi takich szkolnych błędów . a moze byc nie realnie inteligentne :) lubie te ambiwalentne sformulowania w Kubisiowych postach :)... > Jaskóła jako nauczyciel ma duży autorytet wśród uczniów i ich rodziców . powiedzial "autorytatywnie" Kubis przeprowadzajac badania empiryczne bazujace na burzy mozgow i metodzie delfickiej :))) > To tyle co mam do powiedzenia staremu trollowi występującemu w różnych a ty ciagle z tym trrolem rozumiem, ze terminologia netowa wyparla w twoim przypadku nasza mowe :). Wchodzac do ksiedza krzykczysz "pochwa" ? a panince (jezeli taka masz) wysylasz emitony. Biedne pokolenie ?:) > wcieleniach . Rozkazuję tobie trollu zamknąć temat .....Mgr. Kubiś :-) o to przypomina mi maiol krazacy po sieci. Autorem byla kobitka "podwojny" magister :) odbiorca firma telekomunikacyjna :) Poczytaj fascynujaca lektura i jak adekwatna do sytuacji :) Kubisiu jakis lichy z ciebie nagister skoro korzystajac ze skrotu stopnia wrzucasz kropke :) "Mgr." Rozumiem bazar Różyckiego kiedyś zaliczyles :) > WYKONAĆ NATYCHMIASTOWO !!!!! pozdrawiam :) Kubisiatko tak trzymaj :) > grono pedagogiczne . To jest zbyt trudny temat dla ciebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonistka Re: Kubisiatko jak robaczek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:37 Krytykować innych jest łatwo, ale staje się to wprost śmieszne, kiedy błędy językowe wytyka osoba, która sama takowe popełnia. Toż tego, że "nie" pisze się łącznie z przymiotnikami, uczą w pierwszych klasach szkoły podstawowej, a prawdę tą można odkryć również oddając się lekturze bardziej wartościowych stron, niż te, które znaleźć można na forum. Polecam więc Panu, Panie Pytajnik, lekturę nieco trudniejszą niż ta, której tyle czsu Pan poświęca. Więcej ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny rodzic Re: Kubisiatko jak robaczek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:21 A do tego mnóstwo literówek jak to pan Kubiss trafnie dostrzegł. Ja zaobserowałam prosty wręcz prymitywny schemat pyskówki. Kilka wyrazów obcych , wziętych ze słownika mających srawiać wrażenie osoby wybitnie uzdolnionej oraz próby wciągnięcia do dyskusji w celu ponownego ataku. Żałosny jest ten pytajnik.Prosty zwykły człowiek z klatki udający wirtualnego macho.Elokwencja poprzeplatana mnóstwem błędów hahaha.Macho z polskiego to ty nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:38 > ........srawiać wrażenie osoby ot literowki wszechobecne :)))) > Kilka wyrazów obcych , wziętych ze słownika mających srawiać wrażenie osoby > wybitnie uzdolnionej tak rodzicu to odbierasz :)..pojawiaja sie slowa "trudne" i juz jakie zawile interpretacje :)...niechcialem wpedzac w kompleksy :)... toz to zwykla polszczyzna :) > Żałosny jest ten pytajnik.Prosty zwykły człowiek z klatki udający wirtualnego tak, te teksty juz znamy :)...wkolo Macieju "zalosny", "niedowartosciowany" :) "prosty" proponuje wprowadzic jakies nowum :)... a jest jest :)...nie spostrzeglem "klatki" :) rozwin mysl prosze :)...schodowej ?:) zelzanej ? :) taka forma cube ?:) > ....poprzeplatana mnóstwem błędów hahaha.Macho z polskiego to ty > nie jesteś. prawda :)...Z "polskiego" moze nie ale z Polskiego w pewnym stopniu tak :) ----- macho hiszp., [wym. maczo]; stuprocentowy mężczyzna; por. :))) czy w dziedzinie jezyka mozna byc macho :)....coz takich czasow dozylismy ..amoe myslales o francuskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Kubisiatko jak robaczek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:42 coz moja krytyka droga polonista implikowana jest atakiem na moja skromna osobe. Wystarczy siegnac zrodel :))) >oż tego, że "nie" pisze się > łącznie z przymiotnikami, uczą w pierwszych klasach szkoły podstawowej, a prawd > ę > tą można odkryć również oddając się lekturze bardziej wartościowych stron, niż > te, które znaleźć można na forum. toż o tym piszę :))) >Polecam więc Panu, Panie Pytajnik, lekturę > nieco trudniejszą niż ta, której tyle czsu Pan poświęca. Więcej ambicji. ależ korzystam :)..droga polonistak :)..wystarczy siegnąć źródeł :))) i jaki cel miał ten post ???:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonistka Re: Kubisiatko jak robaczek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:35 Cóż... źródeł sięgać nie mam ani czasu ani ochoty, gdyż temat ten ciągnie się od zbyt już dawna. Natomiast Pan, panie Pytajnik, wykazuje nader przesadną skromność. Toż o czym Pan pisze ? Przecież to Panu właśnie wytykam brak znajomości zasad pisowni języka polskiego. Czyżby Pan nie dojrzał, że permanentnie (och, przepraszam, nie chcialam Pana przedrzeźniać, bo przecież to Pan chyba permanentnie używa tego słowa) pisze Pan "nie" osobno a nie łącznie z przymiotnikami ? Chociażby Pana "od nie pamiętnych czasów"... A więc cel mojego postu być może niedługo do Pana dotrze... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.rudolf_schieber Re: Do Pana Wlodka 19.04.06, 00:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=40268796&a=40299338 Tutaj doskonale widać ile traci Wlodek u szanowanych forumowiczów. Radzę Panu dokładnie zastanowić się nad własną postawą. Dla mnie i chyba dla wielu innych jest Pan już trzecioligowym forumowiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: Do Pana Wlodka IP: *.vf.shawcable.net 19.04.06, 03:29 dr.rudolf_schieber napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=40268796&a=40299338 > Tutaj doskonale widać ile traci Wlodek u szanowanych forumowiczów. > Radzę Panu dokładnie zastanowić się nad własną postawą. > Dla mnie i chyba dla wielu innych jest Pan już trzecioligowym forumowiczem. Ja moge byc z 18 - tej ligi, ale to nie jestem NAUCZYCIELEM z LICEUM im. R. TRAUGUTTA i ucze mlodziez dziadostwa. To wszystko co mam w temacie lig do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.rudolf_schieber Re: Do Pana Wlodka 19.04.06, 13:55 Pańskie ataki na jawną osobę już dawno przestały mieć odrobinę przyzwoitości. Wielu forumowiczów dało temu wyraz. Niestety muszę stwierdzić że u mnie stracił Pan wszelki szacunek jaki do Pana miałem.Teraz jest śmierdząca padlina z exportu. A szkoda! Naprawdę szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik_real Re: Do Pana Wlodka 19.04.06, 15:54 > Wielu forumowiczów dało temu wyraz. drogi oszolomie prosze nie uzurpuj sobie prawa do wyglaszania opinii w imieniu forumowiczow > Niestety muszę stwierdzić że u mnie stracił Pan wszelki szacunek jaki do Pana > miałem. to chyba niewielka strata dla kolegi Wlodka > miałem.Teraz jest śmierdząca padlina z exportu. jak zwykle jak sloma z butow (niechcacy) wychodza nacjonalistyczne tresci > miałem.Teraz jest śmierdząca padlina z exportu. > A szkoda! > Naprawdę szkoda! Rozwin mysl rudolfie..szkoda, ze jest "smierdzaca padlina" czy szkoda ci straty ?:) > Pańskie ataki na jawną osobę jawna osobe ?:) ciekawa afirmacja ...czy w takim razie osoba moze byc niejawna ?:) a tak na marginesie jawnosc osoby wynika z jej przewrotnosci a nie "sabotazu" wlodka Rudolf czytaj, duuuzo i uwaznie moze cos tam "zakielkuje" :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.rudolf_schieber Re: Do Wlodka 19.04.06, 17:46 Gratuluję również wlodkowi osobistego adoratora sypiącego inwektywami. Widzę że przypadliście sobie panowie do gustu. Może z tej waszej zażyłości będzie jakiś owoc. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik_real Re: Do Rudolfika :) 19.04.06, 20:31 > Gratuluję również wlodkowi osobistego adoratora sypiącego inwektywami. no cóż czas na edukację rudolfie :) inwektywa obelga, zniewaga słowna, obrażający zarzut. wskaż przynajmniej jedną w moich postach :) adoracja cześć, uwielbienie, zachwyt; Kośc. rz.kat. latria; ceremonia oddawania czci boskiej. adorator wielbiciel. nie przypominam sobie również aby w jakimkolwiek stopniu wielbił kolegę Włodka :) ....czy to znowy syndrom typowej przypadkowości wstawianych słów ? skup się rudolfie Ale ale...ćwiczysz jednak manualność w obrębie platformy MS, zapewniam ciebie ona funkcjonuje :) > Może z tej waszej zażyłości będzie jakiś owoc. jak na chwilę obecną jest ...ale bardziej "wykwit" o wdzięcznym psuedonimie dr.rudolf :)... natomiast jeżeli chodzi o dogłębszą penetrację potencjalnej "zażyłości" to cóż ja znam takie powiedzenie "kto się czubi ten się lubi". A wiecznym atakującym nasze skromne osoby jest ..kto ? ...oczywiście Rudolfik... Ustosunkuje się do twoich ujawnionych uczuć w ten sposób...toleruję inności ale nie akceptuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pytajnika Re: kjahxvcakjlxhclkajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:48 > natomiast jeżeli chodzi o dogłębszą penetrację potencjalnej "zażyłości" to cóż > ja znam takie powiedzenie "kto się czubi ten się lubi". A wiecznym atakującym > nasze skromne osoby jest ..kto ? ...oczywiście Rudolfik... Ustosunkuje się do > twoich ujawnionych uczuć w ten sposób...toleruję inności ale nie akceptuję :) Rozwiń tą dogłębszą penetrację potencjalnej zażyłości :) Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik_real Re: kjahxvcakjlxhclkajs 19.04.06, 21:01 srkazm :) ..to takie proste :) ale coz gubimy sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik_real Re: kjahxvcakjlxhclkajs 19.04.06, 21:03 oj...by rozwiac watpliwosc gubiacych sie i w literowkach powtorze SARKAZM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doptajnika Re: kjahxvcakjlxhclkajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:03 Ty się w kółko powtarzasz ;) Ciągle to samo. Zmień płytę na coś nowszego. Sarkazm,adoracja,eurudycja,afirmacja,adwersarz no i mnóstwo błędów i literówek jak przystało na prostego nikomu nie potrzebnego "inżyniera" Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik_real Re: kjahxvcakjlxhclkajs 20.04.06, 18:08 > Ty się w kółko powtarzasz ;) > Ciągle to samo. w koncu trafne spostzrezenie :))) > Sarkazm,adoracja,eurudycja,afirmacja,adwersarz no i mnóstwo błędów i literówek erudycja ??:)..nie przypominam sobie :)...nicki ci sie zlaly :)?? to mojej skromnej osobie zarzucaja "erudycje"... czytaj uwaznie zespole chaotycznych literek ..ten chaos przeniknal i twoja percepcje ? pomoge :)..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Kubisiatko jak robaczek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 00:19 > Cóż... źródeł sięgać nie mam ani czasu ani ochoty, gdyż temat ten ciągnie się o > d > zbyt już dawna. Natomiast Pan, panie Pytajnik, wykazuje nader przesadną > skromność. Toż o czym Pan pisze właśnie sięganie do żródeł droga polonistko doprowadza do brak u merytorycznego związku z całością. W taki sam sposób dyskutuje się z tworem (ktory nota bene "humanistycznemu" umysłowi może być nieznany) a mianowice lingubotem ;-). > Przecież to Panu właśnie wytykam brak > znajomości zasad pisowni języka polskiego. i tu mamy do czynienia z tą :) "permanentną" hipokryzją (być może dlatego tak często termin ten pojawia się w moich postach :) ...ach nie chciałem powownie go używać by nie gorszyć i tak zgorszonej) > A więc cel mojego Skoro polonistka piętnuje to dlaczego sama ("toż" to dzieci wiedza) zaczyna zdania niepoprawnie :) "A więc :) proponuje jednak siegnac zrodel by niestanowic odzwiercedlenia Anieli :) Abstrahujac od mojej skromnej :) osoby przypomne niesmialo, ze watek jest o akcji i destrukcyjnym elemencie naszej Jaskole :) P.S propnuje troche zmodyfikowac styl pisania :) jezeli moge oczywiscie (ponownie) niesmialo cos sugerowac juz nieobowiazuje "staroplszczyzna" :) a jej na sile "wdrazanie" ma akcent pompatyczny :))) Toż, gdyż "od zbyt juz dawna" pozdrawiam wiernego mi korektora :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Kubisiatko jak robaczek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:44 >Polecam więc Panu, Panie Pytajnik, lekturę > nieco trudniejszą niż ta, której tyle czsu Pan poświęca. Więcej ambicji. vice versa ??:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Jaskóła wzorzec dla innych nauczycieli ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 19:13 Jestes idealistom rodzicu ;) no nie ma jak pisać bezbłednie, zwracając przy tym innym uwagę na brak purytanizmu językowego. Kolejny żałosny włodek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Jaskóła wzorzec dla innych nauczycieli ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:30 > no nie ma jak pisać bezbłednie, zwracając przy tym innym uwagę na brak > purytanizmu językowego. Kolejny żałosny włodek. rozumem brak czasu na rozmowy z dziecmi, o ktorym wspominales :) pasja stala sie slowniki i hipokryzja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Ależ to jest głupie! IP: *.vf.shawcable.net 18.04.06, 19:53 Gość portalu: rodzic napisał(a): > Młodzież go lubi. On lubi i umie uczyć młodzież. O co zatem chodzi? Czy nie > uważacie, że bezpodstawnie krytykując Pana Jaskółę robicie krzywdę pośrednio > dzieciom? - Ze mlodziez go lubi, to byc moze prawda... Polecam uwagi jego bylego ucznia, ktory tez pisze, ze mlodziez go lubi, ale nie wszystka. I niekoniecznie za wiedze. Ze on to lubi, to tez nie wymaga objasnien. Ludzie lubia wiele rzeczy, ale niekoniecznie kazdy, ktory lubi spiewac posiada do tego wlasciwy instrument glosowy. Krzywde dzieciom??? A czy niedouczony lekarz, ktory tez LUBI leczyc, tez nie powinien byc krytykowany za to wyrabia z pacjentami? Mnie interesuje jedna sprawa. Skad maja sie brac fachowcy, jesli juz na poziomie liceum uczy ich ktos, kto sam ma klopoty z nauczeniem sie podstaw zawodowych. Przeciez on pracuje jezykiem. Jezyk, to jego podstawowe narzedzie pracy, ktorego nie opanowac w stopniu przyzwoitym. Dlaczego wymagac od Wrony, zeby przyzwoicie pelnil funkcje prezydenta, od inzyniera, zeby nie budowal walacych sie hal, a od lekarza, zeby przyzwoicie leczyl, czy kierowcy autobusu, zeby wozil ludzi bez wypadkow, skoro rozgrzesza sie Jaskole z przyzwoitego poslugiwania sie jego podstawowym narzedziem. Dlaczego czlowiek ukladajacy chodnik ma PORZADNIE i rowno ulozyc plyty, a NAUCZYCIEL ma niechlujnie pisac i niezbornie ukladac zdania? To tak, jakby matematyk mial klopoty z dodawaniem i odejmowaniem. KTO robi mlodziezy krzywde? Ten co uczy niechlujstwa, czy ten co niechlujnemu nauczycielowi zwraca uwage? A moze najwieksza RODZIC, ktory od szkoly nie wymaga, zeby uczono w niej porzadnie jego wlasnego potomstwa i za JEGO wlasne pieniadze. Mateusz Czok osobiscie zna Jaskole. To fakt, tylko, ze tu sie nie ocenia Jaskoly na podstawie osobistych znajomosci, tylko na podstawie tego co SAM demonstruje na tym forum. WLASNORECZNIE i tak, jak potrafi. >Jestem rodzicem, którego dziecko z ochotą chodzi do szkoły. Powód jest prosty - historia z Jaskółą. Jesli historie "wyklada" tak, jak pisze na forum, to dziecku mozna tylko wspolczuc. Widac inne czynniki bierze pod uwage pociecha... I jeszcze "CUS". Przeciez tego watku w kwestii "jaskola" mogloby nie byc:))) Wystarczyloby, ze jego pisemne wyczyny sprawdzilby ktorys z jego uczniow i poprawil PANA NAUCZYCIELA. On by sie nie obrazil, bo jego nie mozna obrazic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic inny Re: Ależ to jest głupie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:05 No i kanadyjskie scierwo znowu wyplynelo na wierzch. Siedzialo w ukryciu i czekalo na odpowiednia chwile. Koncz Wasc!!! Wstydu oszczedz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Ależ to jest głupie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:09 prosze tradycyjna formuła obrony Jaskoly.... jak juz pisano wczesniej nie daleko pada jablko od jabloni... tu wlasnie drogi Mateuszu zaczynaja sie tersci nacjonalistyczne scierwo kanadyjskie -brak argumentow zastepuja inwektywy :)...kubiss i dr.rudolf z poblazniem przyklaskuja - nie roznia sie od emocjonalnych krzykaczy ...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyjaskóła Re: Do inrzyniera od spraw ogólnych:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 17:30 A w czym Jaskóła jest tak dobry? Bo zorganizował Wolną Książkę? Bo jest nauczycielem i kiedyś zogranizował nagranie płyt Przeczytaj mi prosze Profesorze? Tylko tyle i taka pozycja? A jak uczy, że się zapytam? Bo może cała energia wychodzi mu na akcje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polibudziarz Re: Do inrzyniera od spraw ogólnych:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 19:12 On jest dobry bo uczy selektywnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik do licealnego alfabetu :) patrz khsdvalkjdghv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 00:43 drogie chaotyczne zestawienie literek pisalem ci..wiecej pozytywnych emocji w obliczu zblizajacych sie Swiat ..czytaj uwaznie ....jak z lektura obowiazkowa postepuj :)..Wiem, ze to wiek gnwiewu i wydaje ci sie, ze Pana Boga za nogi zlapales...ale zycie niejednokrotnie ciebie zweryfikuje :). Musze zgodnie z zasadami wychowania bezstresowego z duza poblazliwoscia podchodzic do tego typu dzieciaczkow by nie wprowadzac dodatkowych traumatycznych przezyc drogi khsdvalkjdghv. Przeciez tyle ich mozesz iec na codzien tradzik, stracone milosci...lanie w domu za pierwszy papieros ;-) > Wez się selektywnie odłącz od konstruktywnego FCz. Ucz sie i cztaj Internet mozesz i konstruktywnie wykorzystac (tak by poznac rzeczywisty sens "selektywnosci" oraz "konstruktywnosci" i nie wprowdzal tych treminow stricte przypadkowo ;-)))) Zdrowych zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Do inrzyniera od spraw ogólnych:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 00:48 aj zapomnialem INŻYNIER Ż nie RZ :)drogi licealisto :) (po raz drugi powtarzam ale jak grochem o sciane :)...bo probnej i nie zaliczysz :)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huhau Re: III Wolna Książka Częstochowa 7 kwietnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:11 www.wk.traugutt.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_jaskola Re: III Wolna Książka Częstochowa 7 kwietnia 18.04.06, 08:15 Już niedługo - w czerwcu IV Edycja Wolnej Książki w Czestochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: III Wolna Książka Częstochowa 7 kwietnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 00:31 a jednak .... Odpowiedz Link Zgłoś