Gość: ana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:33 zamierzam kupic cyfrowke w granicach 600-1000zl, jakie firmy polecacie? jakie sklepy? na co zwracac uwage przy kupnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:45 o dobre pytanie, bo ja tez chce kupic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:58 aparat hp r818 w media markt w czwartek ... super ceny !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: cyfrowka IP: 80.54.171.* 01.05.06, 10:51 Nigdy nie kupój HPeków. To najgorsze badziewie jakie może być.HPeki mają dobre drukarki,ale nie aparaty. Ja proponuję model SONY.Ma dobrą optykę jak na te aparaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akcjonariusz Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:52 Moja droga nigdy w życiu aparatu cyfrowego HP, w ciągu roku od zakupu 2 razy zawieziony do serwisu i 2 razy wymieniony na nowy (nerwy, stracony czas oraz strach czy wiemioną na nowy czy na "inny sprawny" - bo taką mają umowę gwarancyjną, że mogą Ci z naprawy przysłać czyjś naprawiony ... bez komentarza!) O tym że nie byłem odosobnionym przypadkiem dowiedziełem się dopiero później na stronie: www.recenzje.net.pl/ Polecam przestudiowanie opini o danym modelu aparatu właśnie na tej stronie - wszędzie będą głosy negatywne i pozytywne, trzeba sprawdzić których jest więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akcjonariusz Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:55 wiemioną => wymienią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotograf Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 12:44 Jeśli masz troszkę więcej pieniążków to zainwestuj w nikona D 50 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pele Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:14 Zwróć uwagę na następujące czynniki: realna wielkość matrycy( wszelkie hity 12 mgpx za 200plnów gdzie połowa z owych pikseli to lipa odpadają). Optyka-jasność obiektywów, ich ogniskowa, zoom optyczny-czym większy tym lepiej. Szybkośc autofocusa. Osoboiście polecam Fujika s5600-w okolicach tysiaka można już coś takiego szarpnąć np. z allegro, zerknij tez na zestawienie cen tychże w sklepach internetowych( www.ceneo.pl ). Do kosztu zakupu aparatu dodaj jeszcze kaskę którą musisz wyłożyć na pokrowiec, ładowarkę z akumulatorkami(najlepiej o dużej pojemności) oraz kartę pamięci:128-512mB. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de-mo-ne-czek Re: cyfrowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:30 Kodal EasyShare Ls 753 .Oprócz wspaniałej jaskości w zestawie jest akumulator z ładowarką a nie baterie jak np w HP i czały zestaw okablowania z oprogramowaniem do kompa Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_1988 Re: cyfrowka 01.05.06, 13:41 ja dostalam na 18 ze stanow (casio)exilim ex s500, szkoda ze nie mam tylko polskiej instrukcji, a na stronach casio nie ma w ogole(szukam opcji-np samowyzwalacz na stronach www dot tego aparatu i tlumacze na angielski i szukam w menu aparatu) fajny chudziutki(bo tylko 16 mm grubosci/bez obiektywu wysuwanego) aparacik, chyba tylko nie ma stabilizatora -- <<<<- RAMMSTEIN ->>>> Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_1988 Re: cyfrowka 01.05.06, 13:43 aparat sie laduje tylko 2 godziny(nie trzeba zadnych baterii kupowac i ich wkladac) i mozna cykac 3 godziny zdjecia albo krecic filmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 17:55 nikon d50 ..za ok 2tys..niestety to za duzo, do 1000 a co sadzicie o PENTAX optio 50? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy73 Re: cyfrowka IP: 80.54.168.* 01.05.06, 18:35 polecam Panasonica LZ3 (6xzoom optyczny) lub LS2 (3xzoom optyczny), stabilizator obrazu, optyka leica. Ceny od 570 do ok 850 PLN w sklepach internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
retro_80 Re: cyfrowka 01.05.06, 21:21 ANA , po pierwsze nie okresliłaś sie czego oczekujesz po aparacie. Niestety, bez tych kryteriów trudno będzie Ci coś doradzić. Za 1000 zł można kupić nowego kompakta jak i używany sprzet o duzo wiekszych możliwościach mimo, że starszy. Poza tym moze zadała byś sobie trochę trudu i poszukała na : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=127 Pozdrawiam. RETRO80 ps. osobiscie polecam : Fuji 5600,Canon S1,Panasonic DMC-FZ5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 21:43 czego oczekuje od aparatu? odpowiem jak blondynka(choc nia nie jestem) zeby robil ladne zdjecia, tzn. mial funkcie dzien i noc, blisko i daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
retro_80 Re: cyfrowka 02.05.06, 10:47 ANA , Lepszy aparat nie zrobi za Ciebie zdjęcia , jedynie Ci pomoże . To co na razie oczekujesz postada aparat za 300 zł. Jak masz wiecej pytań napisz na maila retro_80@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:39 a kodak EasySharez 740? chcialabym by robil zdjecia"na od;eglosc" by nie byle zamazane, ladne kolory.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sns Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:44 do czego sluzy zoom optyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy73 Re: cyfrowka IP: 80.54.168.* 02.05.06, 20:56 zoom optyczny to możliwośc zmiany ogniskowej obiektywu co pozwala fotografować oddalone obiekty bez straty jakości obrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana? Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 09:31 a kodak EasySharez 740? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy73 Re: cyfrowka IP: 80.54.168.* 03.05.06, 09:48 Jeśli chcesz robić dobre zdjęcia "na odległość" to aparat musi mieć przede wszystkim zoom przynajmniej x6. Ale wtedy w złych warunkach oświetleniowych nie poruszone zdjęcie zrobisz tylko aparatem ze stabilizacją obrazu, a jeśli tego brak to tylko statyw Odpowiedz Link Zgłoś
retro_80 Re: cyfrowka 03.05.06, 11:33 Jeśli chcesz robić fotki na odległość czyli aparat z dużym ZOOM , to do 1000zł mieści sie tylko CanonS1 posadający stabilizator obrazu i zoom X10.( na allegro okolo 900zł) Wspomniany przeze mnie wcześniej Panasonic Lumix FZ5 jest około 30% droższy od Canona. Posiada za to zoom x12 a także stabilizator obrazu i troszkę wiekszą matrycę. Canon posiada zasilanie na zwykłe akumulatorki paluszki a Panasonic specjalny i dość drobgi akumulator-warto mieć drugi na zapasie wiec podnosi to cene zestawu. Canon posiada bardzo przydatny ruchomy wizjer ,nieststy mały w porównaniu z Panasonikiem,którego wizjer jest nieruchomy.No i wogóle obsługa Canona jest bardzo przyjemna,wszystkie funkcje/przyciski tam gdzie powinny być. Osobiście używam Canona choć zastanawiałem sie na Panasonikiem,jednak jak to mówią-lepiej kupić aparat firmy produkującej od wielu lat aparaty, a Panasonic raczej znany jest ze sprzętu RTV. Przy okazji jeśli ktos ma Canona S1 proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś