IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:33
zamierzam kupic cyfrowke w granicach 600-1000zl, jakie firmy polecacie? jakie
sklepy? na co zwracac uwage przy kupnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:45
      o dobre pytanie, bo ja tez chce kupic :)
      • Gość: x Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:58
        aparat hp r818 w media markt w czwartek ... super ceny !!
        • Gość: X Re: cyfrowka IP: *.centertel.pl 01.05.06, 10:02
          Kup lepiej Canona A520.
    • Gość: niki Re: cyfrowka IP: 80.54.171.* 01.05.06, 10:51
      Nigdy nie kupój HPeków. To najgorsze badziewie jakie może być.HPeki mają dobre
      drukarki,ale nie aparaty. Ja proponuję model SONY.Ma dobrą optykę jak na te
      aparaty.
    • Gość: akcjonariusz Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:52
      Moja droga nigdy w życiu aparatu cyfrowego HP, w ciągu roku od zakupu 2 razy
      zawieziony do serwisu i 2 razy wymieniony na nowy (nerwy, stracony czas oraz
      strach czy wiemioną na nowy czy na "inny sprawny" - bo taką mają umowę
      gwarancyjną, że mogą Ci z naprawy przysłać czyjś naprawiony ... bez komentarza!)

O tym że nie byłem odosobnionym przypadkiem dowiedziełem się dopiero później na
      stronie:
      www.recenzje.net.pl/
      Polecam przestudiowanie opini o danym modelu aparatu właśnie na tej stronie -
      wszędzie będą głosy negatywne i pozytywne, trzeba sprawdzić których jest
      więcej :)
      • Gość: akcjonariusz Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:55
        wiemioną => wymienią :)
    • Gość: fotograf Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 12:44
      Jeśli masz troszkę więcej pieniążków to zainwestuj w nikona D 50 Pozdrawiam
    • Gość: Pele Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:14
      Zwróć uwagę na następujące czynniki:
      realna wielkość matrycy( wszelkie hity 12 mgpx za 200plnów gdzie połowa z owych
      pikseli to lipa odpadają).
      Optyka-jasność obiektywów, ich ogniskowa, zoom optyczny-czym większy tym lepiej.
      Szybkośc autofocusa.
      Osoboiście polecam Fujika s5600-w okolicach tysiaka można już coś takiego
      szarpnąć np. z allegro, zerknij tez na zestawienie cen tychże w sklepach
      internetowych( www.ceneo.pl ).
      Do kosztu zakupu aparatu dodaj jeszcze kaskę którą musisz wyłożyć na pokrowiec,
      ładowarkę z akumulatorkami(najlepiej o dużej pojemności) oraz kartę
      pamięci:128-512mB.
      Pozdr
    • Gość: de-mo-ne-czek Re: cyfrowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:30
      Kodal EasyShare Ls 753 .Oprócz wspaniałej jaskości w zestawie jest akumulator z
      ładowarką a nie baterie jak np w HP i czały zestaw okablowania z
      oprogramowaniem do kompa
      • agusia_1988 Re: cyfrowka 01.05.06, 13:41
        ja dostalam na 18 ze stanow (casio)exilim ex s500, szkoda ze nie mam tylko
        polskiej instrukcji, a na stronach casio nie ma w ogole(szukam opcji-np
        samowyzwalacz na stronach www dot tego aparatu i tlumacze na angielski i szukam
        w menu aparatu)
        fajny chudziutki(bo tylko 16 mm grubosci/bez obiektywu wysuwanego) aparacik,
        chyba tylko nie ma stabilizatora

--
        <<<<- RAMMSTEIN ->>>>
        • agusia_1988 Re: cyfrowka 01.05.06, 13:43
          aparat sie laduje tylko 2 godziny(nie trzeba zadnych baterii kupowac i ich
          wkladac) i mozna cykac 3 godziny zdjecia albo krecic filmy
          • Gość: ana Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 17:55
            nikon d50 ..za ok 2tys..niestety to za duzo, do 1000 a co sadzicie o PENTAX
            optio 50?
            • Gość: andy73 Re: cyfrowka IP: 80.54.168.* 01.05.06, 18:35
              polecam Panasonica LZ3 (6xzoom optyczny) lub LS2 (3xzoom optyczny), stabilizator
              obrazu, optyka leica. Ceny od 570 do ok 850 PLN w sklepach internetowych.
              • retro_80 Re: cyfrowka 01.05.06, 21:21
                ANA ,
                po pierwsze nie okresliłaś sie czego oczekujesz po aparacie.
                Niestety, bez tych kryteriów trudno będzie Ci coś doradzić.
                Za 1000 zł można kupić nowego kompakta jak i używany sprzet o duzo wiekszych
                możliwościach mimo, że starszy.
                Poza tym moze zadała byś sobie trochę trudu i poszukała na :
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=127

Pozdrawiam. RETRO80
                ps.
                osobiscie polecam : Fuji 5600,Canon S1,Panasonic DMC-FZ5
                • Gość: ana Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 21:43
                  czego oczekuje od aparatu? odpowiem jak blondynka(choc nia nie jestem) zeby
                  robil ladne zdjecia, tzn. mial funkcie dzien i noc, blisko i daleko...
                  • retro_80 Re: cyfrowka 02.05.06, 10:47
                    ANA ,
                    Lepszy aparat nie zrobi za Ciebie zdjęcia , jedynie Ci pomoże .
                    To co na razie oczekujesz postada aparat za 300 zł.
                    Jak masz wiecej pytań napisz na maila retro_80@gazeta.pl
                    • Gość: ana Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:39
                      a kodak EasySharez 740? chcialabym by robil zdjecia"na od;eglosc" by nie byle
                      zamazane, ladne kolory....
                      • Gość: sns Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:44
                        do czego sluzy zoom optyczny?
                        • Gość: andy73 Re: cyfrowka IP: 80.54.168.* 02.05.06, 20:56
                          zoom optyczny to możliwośc zmiany ogniskowej obiektywu co pozwala fotografować
                          oddalone obiekty bez straty jakości obrazu.
                          • Gość: ana? Re: cyfrowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 09:31

a kodak EasySharez 740?
                      • Gość: andy73 Re: cyfrowka IP: 80.54.168.* 03.05.06, 09:48
                        Jeśli chcesz robić dobre zdjęcia "na odległość" to aparat musi mieć przede
                        wszystkim zoom przynajmniej x6. Ale wtedy w złych warunkach oświetleniowych nie
                        poruszone zdjęcie zrobisz tylko aparatem ze stabilizacją obrazu, a jeśli tego
                        brak to tylko statyw
                        • retro_80 Re: cyfrowka 03.05.06, 11:33
                          Jeśli chcesz robić fotki na odległość czyli aparat z dużym ZOOM , to do 1000zł mieści sie tylko CanonS1 posadający stabilizator obrazu i zoom X10.( na allegro okolo 900zł)
                          Wspomniany przeze mnie wcześniej Panasonic Lumix FZ5 jest około 30% droższy od Canona. Posiada za to zoom x12 a także stabilizator obrazu i troszkę wiekszą matrycę.
                          Canon posiada zasilanie na zwykłe akumulatorki paluszki a Panasonic specjalny i dość drobgi akumulator-warto mieć drugi na zapasie wiec podnosi to cene zestawu.
                          Canon posiada bardzo przydatny ruchomy wizjer ,nieststy mały w porównaniu z Panasonikiem,którego wizjer jest nieruchomy.No i wogóle obsługa Canona jest bardzo przyjemna,wszystkie funkcje/przyciski tam gdzie powinny być.
                          Osobiście używam Canona choć zastanawiałem sie na Panasonikiem,jednak jak to mówią-lepiej kupić aparat firmy produkującej od wielu lat aparaty, a Panasonic raczej znany jest ze sprzętu RTV.

Przy okazji jeśli ktos ma Canona S1 proszę o kontakt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka