Dodaj do ulubionych

Uczniowie nie chcą takiego ministra

• Gość: Marek ale się lewactwa skrzyknęło! IP: *.linuxstuff.pl / 81.219.149.* 15.05.06, 06:19
      • Gość: Atut Re: ale się lewactwa skrzyknęło!/i ma pelne pory IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 15.05.06, 06:34
        Lewactwo nie tylko skrzyknelo sie.....lewactwo ma pelne "pory".
    • ritakowal Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra 15.05.06, 06:32
      Kolejny protest - 20 maja o godz. 15:00 pod Kolumną Zygmunta. www.cia.bzzz.net
    • alex-alexander Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra 15.05.06, 06:58
      Rychlo w czas.
    • honkers Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra 15.05.06, 07:43
      Młodzież ma rację, jak w kraju tak dotkniętym przez komunizm i narodowy
      socjalizm, narodowy socjalista, twórca faszystowskiej tzw. młodzieży
      wszechpolskiej może zostać ministrem edukacji - paranoja. Drugi z ministrów,
      ten od buraków z wyrokiem. Tłuszcza stadionowa już wyciągnęłą wnioski. Teraz
      wszystko wolno ...
      • futomaki.pl Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra 15.05.06, 07:47
        Najgorsze jest to, że 90% społeczeństwa nie pojmuje tak naprawdę skali problemu.
        Znaczy się rozumieją, że to nie dobrze, ale w ich oczach mówimy o kilku nie
        dobrych latach i tyle. Nie rozumieją tego, że ta banda może za przeproszeniem
        rozp*.*olić naszą ojczyznę na czas kilku dekad po tym, jak skończą się ich kadencje.
    • Gość: Jacek A gdzie można składać podpisy za Giewrtychem??? IP: *.pzl / *.pzl-wola.pl 15.05.06, 07:52
      A gdzie można składać podpisy za Giertychem??? Zwracam uwagę na "osiagnięcia"
      kiboli, jest chyba miejsce i potrzeba na pracę wychowawczą. Młodzież
      Wszechpolska nigdy nie zdemolowała Starówki.
    • Gość: SIGMA_ELBLAG Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 07:54
      GIERTYCHOWI MÓWIMY NIE!!!
    • Gość: Pytajnik Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra IP: *.ols.vectranet.pl / 88.156.63.* 15.05.06, 08:07
      Ci wszyscy uczestnicy demonstracji w wiekszości nie wiedzą o co im chodzi, to
      widac po ich twarzach.Organizatorzy to "Salon",który próbuje poderwać
      społeczeństwo w obronie swoich interesów, żeby im nie zabrano zabawek do
      rządzenia.Takim samym są demonstracje lekarzy ,zorganizowane przez Związek
      Lekarzy, które maja podburzyc społeczeństwo do wystapienia przeciw władzy.Te
      wszystkie demonstracje organizowane są przez lewicowych tchórzy,którzy kryją
      sie za różnymi grupami społeczeństwa ,na czele których stoją wypróbowani
      rewolucjoniści i nie ujawniaja prawdziwych celów.A te prawdziwe cele to
      oszustwa polskiego społeczeństwa od 60 lat tj. od 1945 roku, a może nawet
      dłużej, które obecnie "Salon" stosuje dla wyrugowania polskości,patriotyzmu ,
      dla lansowania rozwiązłości wśród młodziezy i nie tylko.Walczy zażarcie z
      kościołem wszelkimi kłamstwami , wykorzystując lewackie gazety zagraniczne i
      zaprzyjażnionych dziennikarzy i redaktorów naczelnych, zainteresowanych
      szkodzeniu Polsce i Polaków. To samo dotyczy demonstracji przeciwko róznym
      osobom z rządu,którzy moga sie przeciwstawic polityce "Salonu".Dlatego wytacza
      sie różne działa przeciwko ludziom,którzy walczą o polskość,katolicyzm,
      patriotyzm o dbałośc o rodzine i młodzież.Myślę,że zdrowa tkanka społeczeństwa
      nie da sie nabrać na te podburzające demonstracje.
      • amgo Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra 15.05.06, 17:33
        Dziwny to 'Salon', którego nikt nigdy nie widział. Cóż, wygodnie jest myśleć, że
        to nie są prawdziwe protesty, tylko czyjś spisek.
    • Gość: PiW Girtycholandia IP: *.aon.edu.pl 15.05.06, 08:12
      Wstyd czuję okrppny wstyd, że taki matoł ma cos do powiedzenia i to w jenym z
      najważniejszych ministerstw.
    • presentation1 Dzieci......... 15.05.06, 08:37
      wykorzystywane przez politykow(bo ci zblaznili swoja twarz)maja decydowac o
      panstwie.Oni wedlug zamyslu organizatorow beda ich chronic przed
      odpowiedzialnoscia za swoje zlodziejstwa na niekorzysc ojczyzny.Giertych to
      tylko pretekst.Kalisz i reszta pociotkow rekoma,nogami i dziecmi bronia dawnego
      systemu.Jak terrorysci wykorzystuja dzieci ktore maja stanowic zywe tarcze.
      • Gość: igel1 Re: Dzieci......... IP: *.pools.arcor-ip.net 15.05.06, 09:11
        Precz z Giertychem..tak sadza ludzie dorosli...tez ci ktorzy nie chcielei i
        wylaczyli przeciw komunizmowi ...
        Faszyzm nie leprzy jak komunizm...
      • amgo Re: Dzieci......... 15.05.06, 17:38
        presentation1 napisał:

> wykorzystywane przez politykow(bo ci zblaznili swoja twarz)maja decydowac o
        > panstwie.Oni wedlug zamyslu organizatorow beda ich chronic przed
        > odpowiedzialnoscia za swoje zlodziejstwa na niekorzysc ojczyzny.Giertych to
        > tylko pretekst.Kalisz i reszta pociotkow rekoma,nogami i dziecmi bronia dawnego
        >
        > systemu.Jak terrorysci wykorzystuja dzieci ktore maja stanowic zywe tarcze.

"Ja wykorzystyway przez politykow(bo ci zblaznili swoja twarz)mam decydowac o
        panstwie. Ja wedlug zamyslu organizatorow bedę ich chronic przed
        odpowiedzialnoscia za swoje zlodziejstwa na niekorzysc ojczyzny. Giertych to
        tylko pretekst. Kalisz i reszta pociotkow rekoma, nogami i dziecmi bronia
        dawnego systemu. Jak terrorysci wykorzystuja mnie, mam stanowic zywą tarcze."

Jakoś w to nie wierzę. Z jednym (przynajmniej częściowo) się zgadzam. Giertych
        to tylko pretekst. To kropla, która przepełniła czarę goryczy dla naszej
        wspaniałej koalicji.
    • piotr.pustelnik Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra 15.05.06, 08:53
      Gdzie w Łodzi jest taka lista,bo chciałem się na nią wpisać???
    • Gość: Igel1 Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra IP: *.pools.arcor-ip.net 15.05.06, 09:07
      Brawo !!!!!!!
      Popieram taka akcje i wiem , ze bedzie miala powodzenie.dalej tak...
      23 maja bedziemy mielip ponowmie mozliwosc sie do tej akcji dolaczyc .
      Nie ociagajmy sie wyrazic swojego " N I E " przeciwko glupocie ,nienawisci i
      brakowi tolerancji.
    • nie_chce_kolejnego_maila Ślicznotka ze zdjęcia :))) 15.05.06, 09:15
      Od trzech dni ją widzę w portalu i nie mogę przestać o niej myśleć.

Chyba zacznę chodzić na każdą demonstrację w Krk, może Cię Księżniczko
      spotkam :) Oj dużo bym zrobił dla jednego takiego spojrzenia. I jeszcze te usta
      i nosek :)) Po prostu ideał dziewczyny.
    • Gość: Człowiek Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 15.05.06, 09:15
      Nic nie wiedziałem, a tu nagle Giertych ministrem oświaty, OMG ,to ja powiem
      dowidzenia, DOBRZE ROBIĄ :)
      • m15 to w polsce jest ,aż 60 tyś czerwonych szczeniąt 15.05.06, 09:18
        komuchy zmobilizowali się jak nigdy,nawet wlasne dziatki pognali do boju,śmiać
        się czy plakać nad głupotą ubecji i ich potomstwa
        • triggerhappy Re: to w polsce jest ,aż 60 tyś czerwonych szczen 15.05.06, 09:22
          Super, udało ci się obrazić moją rodzinę o kilka pokoleń wstecz.

A teraz: jakiś argument? Czy tylko bzdurny komentarz?

m15 napisał:

> komuchy zmobilizowali się jak nigdy,nawet wlasne dziatki pognali do boju,śmiać
          > się czy plakać nad głupotą ubecji i ich potomstwa
    • Gość: teżpolak Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra IP: *.pitow.wroc.pl / *.pitow.wroc.pl 15.05.06, 09:21
      Mam 76 lat i protestuję przeciwko temu żeby Giertych mnie uczył
    • Gość: MS Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 15.05.06, 09:31
      i 600tys podpisów za Giertychem...
      ludzie poczytajcie te bzdury... kiedy Giertych namawiał do nienawiści?
      Dla mnie znacznie lepszym przykładem jest pani Jaruga która aż pluła jak mówiła
      o manifie z 8 marca
    • Gość: doświadczony Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 09:33
      Skąd te dywagacje... Widze studenciki że wam się w głowach po przewracało,
      szybko oceniacie ludzi, i jak studiujecie to juz cały śiwta dla was, nie znacie
      życia..........
      pozdrawiam
      • vitabravo Re: Uczniowie nie chcą ..a rząd nie słucha uczniów 15.05.06, 09:50
        I tak powinno być.
        • amgo Re: Uczniowie nie chcą ..a rząd nie słucha ucznió 15.05.06, 17:23
          vitabravo napisał:

> I tak powinno być.

Zrozumiesz, gdy i Ciebie przestanie słuchać (jeśli już tego nie zrobił).
    • Gość: SoBal Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 09:52
      Gdzie można się podpisać?
      • vitabravo Re: Uczniowie chcą ministra z gabinetu cieni PO ! 15.05.06, 09:57
        Gazeta Wyborcza pracuje pełną parą w tym kierunku. Michnika wrzućcie
        do paleniska to jeszcze trochę pociągnie sprawę.
    • Gość: a co z Leperem? Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.05.06, 10:04
      kiedy i gdzie podpisy beda zbierane aby go usunac????????
    • cacus2 Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra 15.05.06, 10:23
      Kochana mlodziezy przeciwna Gertychowi, a co ze starowka w Warszawie z soboty
      na niedziele. BRAWO! ???
      • amgo Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra 15.05.06, 17:28
        Nie rozumiem aluzji...
    • Gość: annn Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra IP: *.icpnet.pl 15.05.06, 10:24
      Nauczyciele też go nie chcą. Co to za autorytet dla młodzieży ???????? Wstyd !!!!!
      • amgo Re: Uczniowie nie chcą takiego ministra 15.05.06, 17:30
        Autorytetem nigdy nie będzie człowiek, który nie wyraża własnych poglądów.
        Przynajmniej nie dla mnie.
    • awersja Koń, który rządzi... 15.05.06, 10:27
      Dawno temu przeczytałem taką oto modlitwę...

Panie, pozbyłem się oporów
      I wniosek złożyć chcę paniczny:
      Zachowaj nas od Nikiforów
      W dziedzinach pozaartystycznych.
      Niech żyją wolni i szczęśliwi,
      Niech rzeźbią lub malują jaja,
      Lecz niech naiwny prymitywizm
      Po innych pionach się nie szlaja.
      Wiem Panie, wiele już zrobiono,
      niejeden usunięto zator,
      Lecz tu i ówdzie, jak muchomor
      Pośród prawdziwków tkwi amator.
      Twoje nauki studiujemy,
      Wierzymy w kształt wielkiego dzieła
      I wszyscy chętnie cię poprzemy
      W odnowie, która się zaczęła.
      "Chmury nad nami rozpal w łunę,
      Uderz nam w serca złotym dzwonem"
      Niech przyjdą dużo większym tłumem
      Kadry, solidnie wyszkolone.
      "Niech więcej Twego brzmi imienia
      W uczynkach ludzi, niż w ich pieśni,
      Głupcom odejmij dar marzenia
      A sny szlachetnych - ucieleśniaj".
      Daj nam uprzątnąć dom ojczysty,
      W zyski zamienić pozwól straty,
      Po co ma biedny być, choć czysty?
      Niech będzie czysty i bogaty.
      Lecz czasem uderz się po mieczu,
      Niech ktoś się Twoim gniewem strapi,
      Kto jest nieukiem po ćwierćwieczu,
      Ten widać uczyć się nie kwapił.
      Spraw by nadeszła wielka fala
      Co wszystkie bramy pootwiera,
      A facet z wykształceniem drwala
      Niech nie dotyka komputera.
      Niech twoi ludzie go wywiodą
      W lasy i w gaje, w głąb przyrody,
      By zamiast nam u nóg być kłodą -
      Prawdziwe mógł piłować kłody.
      Tam go ucieszy bór i struga,
      Tam i pokrzyczy, i polata,
      Nożem pajaca se wystruga
      lecz nie wystruga z nas wariata.
      Panie, najmędrszy z profesorów
      Który nas widzisz z wysokości!
      Dezintegrację Nikiforów
      Zechciej zarządzić w swej mądrości,
      I weź jej ster w surowsze dłonie,
      Bo czas tracimy wciąż w nadmiarze
      Błagając różne stare konie:
      " - Pójdź koniu, ja cię uczyć każę!"

(słowa modlitwy od pana Waligórskiego)
    • jacek230 Giertych to faszysta. Kaczory oddaja dzieci w rece 15.05.06, 10:37
      czlowieka, ktory szerzy nienawisc. Wycofac Giertycha daleko od dzieci !!!!
      • Gość: Dr.Szlafrok Ludzie czytajcie to !!!!!! IP: *.chello.pl 15.05.06, 10:44
        Wczoraj koleś zamieścił ten tekst na swojej stronie. O zgrozo.
        Skąd tacy ludzie się biorą. PRECZ Z GIRTYCHEM !!!!!!!!
        I precz z (R)(A)(J)-em jaki mamy (R)oman (A)ndrezj (J)arek.

A to tekst z tej strony:

Sz.P. Kazimierz Marcinkiewicz.

Premier Rzeczypospolitej Polski

Szanowny Panie Premierze,

Składam niniejszym wyrazy poparcia dla Pańskich działań podejmowanych w zakresie obsady stanowiska szefa resortu edukacji jak również w sprawie planów zreformowania polskiej oświaty. Uważam, że akcentowanie wartości patriotycznych w trakcie procesu wychowawczego nie tylko w niczym nie zagraża naszemu społeczeństwu, ale też pozwala budować nam przyszłość na trwałych fundamentach. Wystarczy przypomnieć, że propagowanie patriotycznych postaw w szkole jest ważnym elementem choćby amerykańskiego systemu edukacyjnego.

W pełni aprobuję też zamiary zwiększenia dyscypliny i bezpieczeństwa w szkołach. Myślę bowiem, że na ministerstwie oświaty - we współpracy z innymi organami państwowymi i samorządowymi oraz rodzicami leży obowiązek surowego zwalczania wszelkich patologii dręczących ze polskie szkoły. Bezpieczeństwo na lekcjach i przerwach da się zapewnić nie poprzez ,,dialog" z młodymi bandytami i ,,poszanowanie dla ich praw", ale tylko poprzez surowe egzekwowanie zasad obowiązujących wszystkich cywilizowanych ludzi - co jest szczególnie ważne aby młodzi ludzie odebrali staranne wykształcenie - tak naukowe jak i obywatelskie.

Ponieważ nominacja Romana Giertycha wzbudziła wiele kontrowersji i protestów chciałbym zwrócić uwagę na to kto organizuje owe protesty - partie, które cieszą się obecnie w tym kraju minimalnym poparciem społecznym (między innymi słynni demokraci.pl, którzy w czasie ostatniej kampanii wyrzucili wielkie pieniądze na plakaty wyborcze zupełnie bez żadnego efektu). Jest to dla nich sposób na zaistnienie w mediach i debacie politycznej. Co więcej. Ostatnie protesty "studenckie" które odbyły się w wielu miastach organizowane były pod flagami młodzieżówek lewicowych oraz skrajnych partii jak choćby antyklerykalna partia "Racja".

Gdzie byli Ci ludzie - tak dbający o polskie szkolnictwo kiedy w działaność polityczną włączył się ZNP który stał się współorganizarorem - głównie wskutek osobistych sympatii paru wysoko postawionych członków - tzw dni "Stop wojnie" które organizowały organizacje skrajnie lewicowe, lewackie i anarchistyczne. Podobnie naglaśniane były działania "Inicjatywy uczniowskiej" - skrajnie lewicowej organizacji anarchistycznej. Gdzie byli Ci ludzie kiedy ministrem edukacji został Jerzy Wiatr - którego "dorobek" składa się m.in z wierszy pochwalnych ku czci Józefa Stalina. Czy minister Giertych sprawdzi się jako szef resortu edukacji- trzeba to będzie po prostu ocenić po jego czynach na tym stanowisku. Jakiekolwiek protesty będa miały uzasadnienie jeśli Roman Giertych rzeczywiście zacznie popełniac błędy - wtedy pojawi się merytoryczna podstawa protestu. Nie można tego przecież oceniać tego zanim podejmie prace! Podobnie irracjonalnym argumentem jest zarzucany Romanowi Giertychowi "brak doświadczenia w zakresie pracy na stanowiskach związanych z oświatą". Czy lepszym kandydatem - byłby szef ZNP - który osobiście zrobił co było w jego mocy aby ZNP - samorząd pracowników oświaty - wziął udział w organizacji demonstracji przygotowywanych przez skrajną lewicę - o czym już wcześniej nadmieniłem? Pozytywnym zwiastunem pracy nowego ministra jest choćby jego apel do młodzieży wszechpolskiej w sprawie zmiany spojrzenia na stosunki ukraińsko - polskie.

Mój stanowczy sprzeciw wywołuje szczególnie forma protestu wobec Romana Giertycha. Twierdzenia o "odwrocie od demokracji", "nadchodzącej faszyzacji" są niepoważne i poddają pod wątpliwość czy ludzie Ci w ogóle rozumieją te słowa. Obserwujemy ostatnio rzecz bardzo niepokojącą - chodzi o batalię jaką środowiska lewicowe toczą ostatnio o polską oświatę. W rozumieniu tych ludzi "apolityczna" szkoła to szkoła tworzona w myśl ideałów "Nowej Lewicy" i lewicowego sposobu myślenia. Na takie rozumienie słowa "apolityczna" przyzwolenia być nie może.

Wierzę jednocześnie że minister Roman Giertych sprosta zarówno powierzonemu mu zadaniu zapewnienia polskiej edukacji wysokiego poziomu a krzewienie patriotyzmu opierać się będzie na wartościach wspólnych dla kultury europejskiej - jak i dopilnuje eliminacji patologii z oświaty - które nie można tego ukrywać - istnieją.

Życzę niniejszym nowemu ministrowi edukacji powodzenia i mam nadzieję że nie rozczaruje mnie w wierze iż jego osoba nie kłóci się w niczym z szansą budowy systemu edukacyjnego właściwego nowoczesnemu społeczeństwu państwa - członka Unii Europejskiej.
      • kelob3 Re: Giertych to faszysta. Kaczory oddaja dzieci w 15.05.06, 10:51
        czytając te brednie mogę tylko powiedziec że chyba wolałbym juz być
        "faszystą"made in Giertych niż Debilem jak szanowny(a)kolega(kolezanka)
        • ktswisla Re: Giertych to faszysta. Kaczory oddaja dzieci w 15.05.06, 11:08
          giertych to kretyn co tu duzo mowic:] tak jak lepper to kryminalista i takie sa
          je..e fakty i tego ku.. nie mzienicie:D
          • Gość: g Re: Giertych to faszysta. Kaczory oddaja dzieci w IP: *.w90-0.abo.wanadoo.fr 15.05.06, 11:31
            Za to Rokita to czyscioszek ukrywajacy sie za immunitetem.
    • Gość: g Re: lepsze są komuchy na ministerialnych stołkac IP: *.w90-0.abo.wanadoo.fr 15.05.06, 11:32
      Niech zyja zlodzieje.
    • moheras Sprytny ruch kaczki 15.05.06, 11:37
      chyba pierwszy udany jego ruch od kilku miesiecy. Chcial zniszczyc Giertycha i
      mu sie to udalo. Media poszly mu na reke piszac o demonstracjach przeciwko
      giertychowi a nie rzadzacemu ukladowi. Mimo ze widac bylo ze demonstrowano
      przeciw rzadzacym a nie tylko przeciw giertychowi
    • presentation1 Zlodzieje,geje,wiezniowie.... 15.05.06, 11:52
      pensjonariusze Zakladow psychiatrycznych,zdeprawowana lewica-to sa ci przeciwni
      przemianom.Dobrze im gdy moga okradac innych.Taka mentalnosc tej rasy.W tym
      zgromadzeniu ze swieca szukac uczciwych.Na samym szczycie siedza dawny agenci
      lewicy.Dolaczaja do nich agenci zakladajacy PO czyli Olechowski i
      Miodowicz.Naprawde dobrane towarzystwo.Skoncza?Jak zaczeli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka