Dodaj do ulubionych

KOCHAM GOMME

• Gość: ****************** Re: KOCHAM GOMME IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.07, 14:25
      A co sądzicie o zewnętrznej firmie SGP osiedliła się w BARRy Thomas na legionów?
      • Gość: .... Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 15:26
        pamietajcie ze praca jest dla człowieka anie człowiek dla pracy kiedy sie
        skonczy ten wyzysk.dyrekcja nie ma skrupułów bo sami zarabiaja kilkanascie razy
        wiecej wiec nie widzi potrzeby podwyzki.prawda jest jedna ze krzywda ludzka nie
        pozostaje bez echa. i nikt sie jeszcze nie dorobił na krzywdzie
        ludzkiej .cierpliwosc nagradza.
        • Gość: bcd Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 01.06.07, 17:24
          wiecie co praca w gommie jest tak fajna ze wogole moglbym doplacac im za to ze
          moge tu pracowac taki trening przed wyjazdem za granica
          takie sado maso za granica dopiero bedzie ulga
          bo jak w jednym z przykazan bylo
          byl sobie czlowiek ktory narzekal na to iz nie ma miejsca w domu
          udal sie z tym do medrca
          przedstawil mu sytucaje a medrzec mu na to
          wprowadz cala zwierzyne do domu jaka masz
          i tak zrobil jak medrzec mu nakazal
          wprowadzil zwierzyne i zrobilo sie tragicznie ciasno
          po dwoch tygodniach poszedl do medrca i medrzec mu nakazal wyprowadzic
          zwierzyne
          wrocil do domu tak zrobil i zrobilo sie naprawde luzno

wiec suma sumarum jak wyjedziemy za granice to poczujemy prawdziwa ulge
          praca w gommie daje nam odczuc co naprawde ludzie czuli w obozach
          koncentracyjnych zmuszani do niewloniczej pracy
          bedzie co opowiadac wnukom
          jak wygladala praca w polsce

a tak wogole kto ostatni za granica ten PAROWA !!!!!!!!!!!!!! :)
          • Gość: bcd Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 01.06.07, 17:30
            ostatnio zauwazylem ze czasem oprowadzane sa wycieczki szkolne po gommie
            to chyba w ramach lekcji historii
            nie kazdego stac zeby jechac do oswiecima
            a tutaj maja taka rekonstrukcje zdazen jak wygladala praca pod zaborami
            tu tak jak kiedys dochodzi do samookaleczen byle tylko isc na chorobowe i nie
            muc pracowac
            moze dzisiaj sie opazyc i zglosci wypadek
    • Gość: bcd Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 01.06.07, 17:34
      ja swojego synka jak nie chce sie uczyc strasze slowami
      synu moj drogi jak nie bedziesz sie uczyc to skonczysz jak tatus i pojdziesz
      pracowac do gommy czego nie zyczylbym najgorszemu wrogowi
      i wiecie co od razu skutkuje siada i nabiera motywacji to przyswiajania wiedzy
      • Gość: :) Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 01.06.07, 17:47
        teraz wyroki za gwalty i morderstwa powinny wygladac tak
        skazuje Cie na 5 lat pracy w gommie w zawieszeniu na 10 i nikt chyba juz nie
        zszedl by na zla droga poza prawem gdyby uslyszal takie cos
        • Gość: j23 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 02.06.07, 13:54
          Pracownik może walczyć o wyższą pensję 08:45 02.06.2007
          sobota

Coraz częściej pracodawcy nakładają na pracowników dodatkowe obowiązki, za
          którymi nie idzie wzrost ich pensji. Zatrudnieni mogą walczyć o swoje prawa
          przed sądem, ryzykują jednak utratą pracy - pisze "Rzeczpospolita".

Od początku 2004 r. w kodeksie pracy funkcjonują przepisy (od 18 do 18 k.p.)
          zakazujące dyskryminacji pracowników w jakiejkolwiek formie - mówi dr Stefan
          Płażek. Wynika z nich, że osoby wykonujące taką samą pracę powinny otrzymywać
          takie samo wynagrodzenie.

REKLAMA Czytaj dalej

Na przeszkodzie staje tu jednak coraz powszechniej stosowany w umowach o pracę
          zakaz ujawniania wysokości wynagrodzenia. Zdaniem ekspertów to tylko straszak.
          Pracodawca musiałby udowodnić, że ujawnienie tej informacji stanowiło
          naruszenie podstawowych obowiązków pracownika.

Trudno też walczyć o swoje prawa pracownikom, którzy z czasem dostają coraz to
          nowe obowiązki. W takich wypadkach pozostaje im udowodnić, że doszło do zmiany
          zakresu ich obowiązków niezwiązanych z dotychczas zajmowanym stanowiskiem -
          mówi Daniel Książek z kancelarii Książek Koczur i Wspólnicy
          • Gość: sowany mam dla Was propozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 16:34
            Piszecie o strajku, o tym że chcecie zaprotestować, może warto zrobić jakieś
            małe kroczki w celu wywierania presji na kadrę zarządzającą.

Proponuję, aby każdy z pracowników w myśl odtajniania wynagrodzeń przyszedł do
            pracy z plakietką, opaską na ramieniu określającą wysokość stawki godzinowej za
            jaką pracuje, zwykła cyfra bez określania wartości zł czy pln. Ciekawe jaki
            będzie efekt.
            • Gość: teletubis Re: mam dla Was propozycję IP: 212.87.241.* 02.06.07, 19:59
              a co powiecie na czerwona torebke teletubisia
              • Gość: Twinky Pinki Re: mam dla Was propozycję IP: 195.205.202.* 04.06.07, 10:13
                bede nosil czerwona torebke i spadajcie odemnie
              • Gość: Twinky Pinki Re: mam dla Was propozycję IP: 195.205.202.* 04.06.07, 10:14
                jesli nie podoba wam sie moja czerwona torebka to sie zwolnijcie
                • allexy Re: do gościa Twinky Pinky 04.06.07, 20:15
                  :-) chyba jesteś jednym z tych INTELIGĘTNYCH z biura. gratuluje. A jak chcesz to sam sie zwolnij, a reszta zrobi co będzie chcieć i kiedy uzna to za stosowne a nie dzię ki twojej CZERWONEJ TOREBCE, :-)
          • Gość: NORMALNY Re: KOCHAM GOMME-kpiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 17:34
            czy ten zaklad och....... do reszty kto tu zarzadza ???? widac same debile bo
            jak mozna przysylac ludzi z jednego zakladu na drugi jak nie ma roboty dla tych
            co pracuja na pol 1 a dopiero dla tych co tu przyszli z 2 , ludzie zastanowcie
            sie co wy robicie czy na maszynach maja robic po 3 osoby i jeszcze wyrabiac
            norme na 98% PARANOJA a moze ludzie maja siedziec miesiacami na bezplatnym i
            czekac na lepsze jutro ????
            • Gość: abc Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: *.hcz.com.pl 05.06.07, 08:26
              Słyszałem że Kazimierz Wielki ma dać po 300 zł do tej pensji. Ale to się okaże,
              może znowu da swoim na górze. Związki miały wywalczyć podwyżkę i coś wszystko
              ucichło. Czyżby przysnęły a może im ktoś gębe zatkał. No i to by było na tyle.
              Zobaczymy z jaka twarzą wyjdzie w tym miesiącu do pensji Szanowny Pan Duda!!
              • Gość: mala mi Re: ogolnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:10
                a moze wzbory mistera chlopakow juz nam duzo na pol 2 nie zostalo cf gomma
                polska drogie kolezanki moze macie na kim oko zawiesic
                • Gość: ala Re: ogolnie IP: 212.87.241.* 05.06.07, 16:07
                  oj ja zawieszam, zawieszam ech....
              • Gość: Siwy Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 217.153.233.* 05.06.07, 18:21
                Dyrekcja nie wypłaci obiecanej premii celowej w kwocie 300 zł , zasłaniając się
                brakiem podpisania Regulaminu Wynagradzania i Odstąpienia od Sporu Zbiorowego
                • allexy Re:do gościa SIWY 05.06.07, 19:04
                  CZE.Wasze rozmowy z nimi nic nie wskuraja a dotego oni się śmieją z waszej naiwności i ciągle coś im nie pasuje a wy ze spotkania na spotkanie i ci i nic (i po co nas tylu sie zapisało skoro nic nie ulega zmianom?)BEZ OBRAZY.Narka
                  • Gość: Siwy Re:do gościa SIWY IP: 217.153.233.* 05.06.07, 21:01
                    Masz Racje allexy nasze rozmowy nic nie wskurały,przedstawialiśmy argumenty i
                    proponowalismy rozwiazania niestety wszystko co mówiliśmy nie przynosiło
                    rezultatów,chcieliśmy zeby załoga zyskała coś więcej niz inflację i nic z tego(
                    propozycje Dyrekcji od jutra wywiesimy dla pracowników).
                    Pozdrowienia dla pracowników GOMMY i SPBT
                    • Gość: Siwy Re:do gościa SIWY IP: 217.153.233.* 05.06.07, 21:17
                      Komisja Zakładowa WZZ „Sierpień ’80” przy CF „Gomma Polska” Sp. z o.o. w
                      Częstochowie pragnie poinformować pracowników CF Gomma Polska Sp. z o.o. w
                      Częstochowie iż dniu 05-06-2007r. odbyło się spotkanie Związków Zawodowych z
                      Dyrekcją Firmy celem ustalenia Regulaminu Wynagradzania. Zarząd CF „Gomma
                      Polska” Sp. z o.o. w Częstochowie przedstawił ostateczne propozycje podwyżek na
                      rok 2007.
                      1. Płaca zasadnicza :
                      · Grupa zaszeregowania A6 (najniższa stawka) wzrost o 50%
                      · Grupa zaszeregowania od B2 do D1 wzrost 4,92% (około 45 gr.)
                      · Pracownicy umysłowi 4,4%
                      2. Dodatki do Soboty 25% i Niedzieli 50%

• Gość: Siwy Re:do gościa SIWY cz.II IP: 217.153.233.* 05.06.07, 21:21
                        3. Premia za obecność wypłacana co miesiąc w kwocie 100 zł w przypadku
                        braku nieobecności.
                        · W przypadku 1 dnia nieobecności w kwocie 60 zł.
                        · Przy 2 dnia nieobecności premia nie przysługuje za dany miesiąc.
                        · Od 5 do 10 dni premia nie przysługuje przez kolejne 3 miesiące.
                        · Od 11 do 18 dni premia nie przysługuje przez kolejne 6 miesięcy.
                        · Od 19 dni premia nie przysługuje przez rok..
                        Okres Karencji 3,6,12 miesięcy zaczyna się liczyć od chwili
                        powrotu do pracy.
                        4. Premia Bożonarodzeniowa będzie wynosiła 630 zł.
                        5. Dodatek stażowy naliczany co dwa lata w kwocie 1,5%
                        6. Premia Urlopowa w niezmienionej postaci tj: 50% teoretycznego
                        wynagrodzenia za miesiąc czerwiec.
                        7. Dyrekcja nie wypłaci obiecanej premii celowej w kwocie 300 zł ,
                        zasłaniając się brakiem podpisania Regulaminu Wynagradzania i Odstąpienia od
                        Sporu Zbiorowego.

Komisja Zakładowa WZZ Sierpień ’80 przy CF Gomma Polska w Częstochowie jest
                        wielce rozczarowana tak niskimi propozycjami ze strony Dyrekcji Firmy i
                        podtrzymuje swoje stanowisko zgłoszone w sporze zbiorowym. KZ WZZ Sierpień ’80
                        nie widzi innej możliwości jak prowadzenie dalszych negocjacji z udziałem
                        mediatora z listy Ministra Pracy i Polityki Socjalnej , a jeżeli to nie
                        przyniesie znacznych podwyżek przeprowadzenie legalnego STRAJKU.
                        • Gość: Siwy Re:do gościa SIWY cz.II IP: 217.153.233.* 05.06.07, 21:24
                          Proszę połaczyć dwie częsci niestety nie mogłem tego wysłać w całości.
                        • Gość: Kasia Re:do gościa SIWY cz.II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:56
                          Dlaczego premia za urlop jest skladnikiem od którego odtrącany ZUS? Świadczenia
                          socjalne nie podlegają ozusowaniu ! Czy my wogólne nie mamy socjanego?
                          • Gość: Siwy Re:do gościa SIWY cz.II IP: 217.153.233.* 06.06.07, 12:06
                            W CF Gomma nie było żadnego funduszu Socjalnego i w tym roku nie bedzie ,
                            Fundusz Socjalny powstanie w roku 2008r (zakładając ze przyniesie nam lepsze
                            korzytści niż system który jest teraz )
                            • Gość: Kasia Re:do gościa SIWY cz.II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 14:43
                              Dzięki
                • Gość: akwarium Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 212.87.241.* 07.06.07, 01:41
                  hahaha i co robole możecie mam podskoczyć na wsokość h... zap... a nas i
                  będziecie zap... jak wam powiemy g... znaczycie szmatyżal mi was
                  prostaki!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: Kasia Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 83.2.141.* 07.06.07, 10:28
                    AKWARIUM pokazałeś prawdziwe oblicze. a właściwie prawdziwego h...
                    tak dużego, że twój nos musi za niego odwalać robotę. Dlatego nie dziwię się,
                    że tam gdzie prawdziwi mężczyźni mają rozum, ty masz g.......
                    Bardzo ci współczuję, że aby się dowartościować musisz obrażać i poniżać innych.
                    Chciałam ci zwrócić uwagę,że pracując dobrze, mam prawo domagać się od
                    pracodawcy, aby wysokość wynagrodzenia było odpowiednia do włożonego wysiłku.
                    Ty nie jesteś moim pracodawcą! Szanuj prostaków, bo jak oni odejdą, to mi ciebie
                    nie będzie żal..., a co wtedy będziesz znaczył? Sam sobie odpowiedz.
                  • Gość: Kasia Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 83.2.141.* 07.06.07, 10:38
                    Przepraszam za użyte skróty i formę odpowiedzi, ale obawiałam się, że te
                    "wykształcone" AKWARIUM nie zrozumie normalnej odpowiedzi.
                    • Gość: p72 Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 212.87.241.* 09.06.07, 01:18
                      i co lemur napisali prawde o was dupkach z akwarium jakiemuś się wyrwało,
                      zastaw sidła i go zwolnij cwaniaczku!
                      Musze przyznać tez że nie wszyscy z akwarium to ćwoki ale oni stanowią wyjątek,
                      są zastraszeni itd.
                      Jak masz jaja to odpisz czekam!!
                      podać ci mojego mela????
                      • Gość: :) Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 195.205.202.* 09.06.07, 06:55
                  • Gość: p72 Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 212.87.241.* 08.06.07, 00:26
                    To jest właśnie poziom naszych przełożonych, to za kogo nas mają, i co w ich
                    oczach znaczymy i reprezentujemy soba. A oni co reprezentują to że dostali się
                    dzieki protekcji, "plecom", łapówce co potrafią?? Ile dali w łape panu
                    Dudzie??? Paru zaryzykowało i odeszło do innych firm i wrócili jak pieski z
                    podkulonymi ogonami spowrotem do gommy bo gdzieś indziej trzeba robić, znać się
                    na tym co sę robi, coś sobą reprezentować. Strajk to jedyne wyjście albo kasa
                    albo rozpie... ten zakład tu nie ma przyszłości!!!!!!!!!!
                    • Gość: robak Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 195.205.202.* 08.06.07, 12:25
                      nie wiem jak wy ale ja stad spadam
                      • Gość: leszek Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 195.205.202.* 09.06.07, 06:54
                        zycie jest wspaniale kolory czarno-białe
                    • Gość: edededde Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 195.205.202.* 09.06.07, 06:56
                      niech zyja podwyzki :)) nie wiem naprawde co zrobie z tymi pieniedzmi
            • Gość: mala mi Re: KOCHAM GOMME-kpiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:06
              work idzie do odstrzalu..............juz kilku sie pozbyli
              • Gość: nico Re: KOCHAM GOMME IP: *.hcz.com.pl 05.06.07, 13:09
                Ja też słyszałem, że mają dać po 300 zł, ale to sie okaże.
                • Gość: :) Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 09.06.07, 14:11
                  ciekawe ile dzisiaj osob sie zwolni hm..
    • Gość: Twinky Pinky Re: do gościa Twinky Pinky IP: 195.205.202.* 06.06.07, 07:30
      i tak bede nosil czerwona torebke
      na znak protestu wszyscy wezmy ze soba czerwone torebki
      a z niej wyciagnijmy nie zjedzone kanapki i zaniesmy najlepszemu majstrowi moze
      pod zegarami bedziemy skladowac niezjedzone kanpaki i zrobimy napis dla majstra
      Blu ...cza
      • Gość: Twinky Pinky Re: do gościa Twinky Pinky IP: 195.205.202.* 07.06.07, 11:29
        zabraliscie na procesje czerwone torebki co ?"?
        • Gość: Wstrząśnięty Związki Branżowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 14:12
          NIE WIEM CZY JUŻ WIECIE! ALE ZWIĄZKI BRANŻOWE JUŻ ZDĄŻYŁY SIĘ UŁOŻYĆ Z
          DYREKCJĄ.NAJLEPSZYM DOWODEM JEST NA TO NASZ KOLEGA POROŚ,CHODZI I GŁOSI JAKĄ TO
          WSPANIAŁĄ I WYSTARCZAJĄCA PODWYŻKĘ OFERUJE NAM DYREKCJA (45groszy),UWAŻA ŻE TO
          I TAK DUŻO NAM MILOŚCIWIE PAN DUDA ZAOFEROWAŁ.NIECH KOLEGA PILECKI I POROŚ
          WYTŁUMACZĄ SWOIM CZŁONKOM Z BRANŻOWYCH,JAKI TO SUKCES TE 45groszy.UWAŻAM ŻE
          JEST TO KPINA I PLUCIE W TWARZ ZAŁODZE.

• Gość: uznanie na KULACH Re: Związki Branżowe IP: 217.153.233.* 07.06.07, 16:10
            O jakich wy 45 groszach mówicie(z dobrego źródła wiem ze branżowe sie sprzedały
            za 0,36zł podwyzki).
            • Gość: Zawiedziony Re: Związki Branżowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 17:04
              Jeśli to prawda że Branżowe się sprzedały!to niech od razu rozwiązują swoją
              strukturę ,bo my Sierpień im ręki na pewno nie podamy,i niech ludzi nie
              bałamucą kłamstwami! Ciekawe co na to Solidarnośc? czyżby tak samo? malutki
              układzik z Dyrekcją!
              • Gość: kolo Re: Związki Branżowe IP: 89.174.23.* 11.06.07, 12:20
                solidarność nie wchodzi w żadne układy z dyrekcją
                • allexy Re: do kolesia kolo & siwego 11.06.07, 20:24
                  NO TO STRAJKUJEMY. A długa droga nas jeszcze czeka przeliczając na czas aby doszło do legalnego straju?
    • Gość: hanys Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 09.06.07, 14:46
      ta kraina to ruina pies obdarty flaki zre !!
      • Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 15:42
        Kochani!!! w tym tygodniu okaże się kto naprawdę chce poprawy naszego wspólnego
        bytu w zakładzie-mam nadzieję że wszyscy którzy krzyczą o strajku wezwą udzał
        najpierw w Referendum,a potem staną murem za nami,TYLKO STRAJK OSTRZEGAWCZY
        MOŻE COŚ ZMIENIĆ.ALE TO JEST DOPIERO POCZĄTEK TEGO CO NAPRAWDĘ SIĘ STANIE!!!tzn
        TACZKA DLA PANA DYREKTORA !
        • Gość: wow Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 12:21
          ciekawie sie robi zobaczymy kto wygra??
          • Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 13:00
            Idiemy na całość! odwrotu nie ma!!!
            • Gość: xyzżź Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 10.06.07, 15:44
              to kiedy Bobek to referendum??
            • Gość: iiiii Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 12.06.07, 01:08
              nie wiem co powiedzieć, nie wiem czy jako załoga jesteśmy tak zgrani na
              referendum, strajk itd. oby bo to nasza oststnia szansa!
    • Gość: zdzichu Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 10.06.07, 21:04
      no to strajkujemy
      • Gość: wow Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:22
        chce to zobaczyć!!!!!!!!
        • Gość: lysy Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 11.06.07, 07:04
          jasne ze bedziemy strajkowac
          do boju do boju do boju
          • Gość: Człowiek Al-kajdy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 00:25
            60-coś groszy podwyżki, wyrównanie stawki od lutego, wypłacona premia mesięczna
            za ubiegły miesiąc, premia za obecny, premia kwartalna, premia wakacyjna a to
            wszystko do lipcowej pensji (jak nam od tego księgowa zacznie obliczać podatki
            to ile dostaniemy?). Warunkiem jest podpisanie porozumienia a co za tym idzie
            odciągnięcie widma strajku. Jeśli tego Sierpień 80' nie podpisze to nici. A i
            wogóle premia miesięczna i wakacyjna nie zostaną wypłacone, do tego dyr. Duda
            powiedział, że zwolni 30 pracowników, oczywiście tych starych, no bo WORK
            pracuje, im warunki odpowiadają... no siedzą cicho. I jeszcze jedno, podobno
            jak porozumienie nie zostanie podpisane w ciągu kolejnych 7 dni to upływa jakiś
            tam termin czegoś tam i zakład nie mając z załogą ugody łamie prawo. Co prawda
            wszystko to przedłuża całą sprawę o kolejny miesiąc, ale skoro ludzie już ponad
            pół roku czekają na zmiany, no to chyba można poczekać jeszcze miesiąc...
            • Gość: KONIU Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 01:25
              Pozdrówka dla Dominika i Tołdiego przesyła Chłodnia Śnieżka jest OK!!!!!!!!
              • Gość: :) Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 12.06.07, 08:09
                moga nas zwalniac co roboty za 1300 nie dostajemy juz sie bija o pracownikow
                niech zwolni dyr duda nas nie wiem kto bedzie obslugiwal te stare lumpy a worki
                jak dostana powazna robote to sami odejda i dyr duda sam sobie bedzie robil
                mase na starych włoskich albo bedzie taki dobry i obsłuzy niemki
                gdzie maszyne sie poznaje po dwoch miechach ciaglej roboty
                a do tego czasu ile brakow...
                oni mysla ze wygraja z nami
                szanujmy sie ludzie ale nie wiedza z kim igraja
                starzy pracownicy sa specjalistami w tych maszynach nawet wiecej wiedza od
                ustawiaczy bo ciagle na nich robia
                to moze juz sami odejdziemy do plandek 1800 zarabiaja
                albo jeszcze gdzie indziej
                a zreszta szkoda słow na imbecylstwo dyrekcji
    • Gość: dx Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 12.06.07, 19:22
      50 stopni na hali ufffff
    • Gość: gumman Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 12.06.07, 19:34
      lekarze i pielegniarki sie zbuntowali i pokazli swoje pazury czemu my gomowcy
      nie mozemy tego zrobic
    • Gość: pol1x Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 12.06.07, 21:23
      niezle niezle
      • Gość: byly :gumowiec: Re: KOCHAM GOMME IP: *.kopernika.trustnet.pl 13.06.07, 16:25
        hahahahhhahhhahha-
        • ram4 Re: KOCHAM GOMME 15.06.07, 10:56
          Pozdrówka dla S80 znów parę centów w górę walczcie dalej, weekend, harówa, 40
          stopni,4 brygady trzymajcie się.
          • Gość: mis Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 11:55
            moim zdaniem to co w tej chwili oferuje firma to jest max co moga nam
            zaoferowac generalnie tez jestem za strajkiem liczylismzy z chlopakami jak
            bedziemy zarabiac po podwyzkach te 0,60gr+ premia za niechorowanie(trzy zmiany)
            wyszlo nam ponad 1500 na reke do tego jestesmy starymi pracownikami i dochodzi
            stazowe jakies 2x100% i sa 2000 wiadomo inne premie w roku tez swoje robia
            ponad 2000 sie lekko uzbiera- dla mnie moze byc. Najwazniejsze zeby duda dawal
            co roku podwyzki nie tylko inflacyjna. Przez ten czas kiedy tuaj pracuje gdyby
            co roku dawali min 0,60 to mialbym teraz ponad ok 12zl uwazam ze zwiazki teraz
            na tym powinny sie skupic i reszte podpisac. Wiem ze wielu z was sie z tym
            niezgodzi ale musimy patrzec na wiekszosc a wiecej u nas teraz pracuje kobiet i
            za takie pieniadze nie znajda pracy nigdzie chyba ze za granica. Do sierpnia
            podpiszcie to i trzymajcie reke na pulsie aby nie bylo jak kiedys ze
            solidarnosc podpisywala wszystko co im podstawili pod nos - POWODZENIA
            • Gość: KNOT do misia Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 17.06.07, 00:33
              WEZ SIĘ ZASTANÓW NAD TYM CO PISZESZ!! A CO Z CHŁOPAKAMI MŁODYMI CO NIE MAJA
              STAZOWEGO TAK JAK TY DUP... JAK SIĘ BOISZ ZARYZYKOWAĆ NAD NOWĄ PRACĄ TO MASZ
              PROBLEM I KOBITKI O KTÓRYCH PISZESZ TEZ. TO CO NAM PROPONUJĄ TO JEDNE WIELKIE
              G...
              PRAWDA JEST TAKA ŻE NIE MA TAKIEGO DRUGIEGO ZAKŁADU W CZĘSTOCHOWIE GDZIE
              PRACOWNIK MOŻE SIĘ TAK OPIE..Ć
              POZDROWIENIA FRAJERZE!!!!!!!!!!!
          • Gość: mis1 Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 11:57
            i dochodzi
            stazowe jakies 2x100% i sa 2000 wiadomo inne premie w roku tez swoje robia
            ponad 2000 sie lekko uzbiera- dla mnie moze byc. Najwazniejsze zeby duda dawal
            co roku podwyzki nie tylko inflacyjna. Przez ten czas kiedy tuaj pracuje gdyby
            co roku dawali min 0,60 to mialbym teraz ponad ok 12zl uwazam ze zwiazki teraz
            na tym powinny sie skupic i reszte podpisac. Wiem ze wielu z was sie z tym
            niezgodzi ale musimy patrzec na wiekszosc a wiecej u nas teraz pracuje kobiet i
            za takie pieniadze nie znajda pracy nigdzie chyba ze za granica. Do sierpnia
            podpiszcie to i trzymajcie reke na pulsie aby nie bylo jak kiedys ze
            solidarnosc podpisywala wszystko co im podstawili pod nos - POWODZENIA
        • Gość: vvvvvvvv Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 16.06.07, 03:00
          i co o czym piszecie
          ??????????????????????Zal mi was!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:54
            Stało się to! co miało się stać! ciut za mało,każdy powie ,ale przynajmiej
            wyrwaliśmy od Dyrekcji parę groszy.Co niektórzy bardzo chcieli strajku!Owszem
            my też,ALE zapamiętajcie jedno,krzykaczy jest bardzo wielu,bo gdyby
            zdecydowalibyśmy się na protest! to ci krzykacze poszli by na zwolnienia lub
            urlopy,a reszta zalogi była by nie zdecydowana,to nie koniec rozmów z
            dyrekcją.Nie dajcie się zastraszać ,wszystkie problemy zgłaszajcie nam Sierpień
            80! my nie jesteśmy sprzedawczykami,nie wieżcie plotkom,sprawdzie kto naprawdę
            teraz z związków wyjeżdża na szkolenia (WCZASY)do Włoch .NAPEWNO NIE SIERPIEŃ !
            bo nas nie da się kupić!
            • Gość: pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 16.06.07, 15:16
              robson nie badz smieszny robisz z siebie tylko kretyna
            • Gość: regina Re: KOCHAM GOMME IP: 80.54.174.* 19.06.07, 21:29
              sprzedaliście się, wszyscy , no może oprócz sierpnia 80, resztę do wora i upiec na grilu z dyrekcją. zresztą sierpień też , zaczynali od 50 % , a kończą na 4,60 koma h.. wie co. dupki i tyle.
    • Gość: frajer Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.244.* 17.06.07, 13:58
      a miało być tak pięknie, nie zapomnę tych wspaniałych postulatów,które czytając
      miało się nadzieje,że coś się zmieni,niestety nadzieja matka głupich.Podobała mi
      się stanowczość związkowców,niestety do czasu.Namawiano ludzi do zapisywania się
      do tej(teraz to mówię-śmiesznej organizacji).Mówiono im więcej nas będzie tym
      więcej wywalczymy ,jak to się mówi w kupie razniej.W tym wypadku o nie taką kupe
      chodziło.PO wspaniałej walce będe miał-1300zł,sobota, niedziela w
      pracy,poparzone ręce,60 stopni na hali i nadzieje że będzie lepiej, ale na
      pewno nie w tym obozie.
      • Gość: ..... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 20.06.07, 00:08
        "frajer" nie tylko ty ale i wielu innych!!!!!!!!!!!!
        związki to banda dup.... mieliśmy jedną szanse przez strajk pokazać ze jesteśmy
        ludzmi, mamy swoje prawa i co nic!
        teraz jesteśmy prawdziwymi niewolnikami w obozie pozostaje nam jedynie szukanie
        nowej pracy!
        • Gość: dj. Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 22.06.07, 20:50
          racja, w tym syfie juz nic sie nie zmieni na lepsze, zapieprz jest coraz wiekszy
          a warunki coraz gorsze, nawet nie odczujecie powyzek ktore dostaniecie, wszystko
          jest tak wyliczone zeby zaklad nie stracil...
          robcie co chcecie ale kto sie ceni niech bierze nogi za pas i szuka normalnej
          roboty za normalne pieniadze, chyba ze woli zapiep... do konca zycia w K2 w tym
          smrodzie
          • Gość: ...... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 26.06.07, 00:34
            czy to prawda ze byle sekretarki mistrzów z pol 1 mają robic na magazynie??????
            • Gość: ... Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 01:00
              może i się smieje ale nie chciałbyś mieć tyle ludzi na swoim sumieniu jego
              znieczulica doprowadziła wiele ludzi do nerwicy.ten zament ferment w gommie to
              zasługa własnie jednego człowieka.ten majatek którego się dorobił dzięki
              głodowej stawce ja mu tego nie zazdroszcze.bo nikt go nie szanuje.Gdyby był
              szefem sprawiedliwym szanującym ludzi.to sytacja tej firmy nie wyglądała by tak
              tragicznie.tysiące bezsensownych braków nikomu nie zależy na tym by ten zakład
              dobrze stał bo nie ma motywacji za to jedno jest tu najważniejsze kara stres i
              panika.i piszesz że jest wyuczony...no napewno jednego jak napchać swoją
              kieszeń... izadawac jedno pytanie dlaczego pan chce pracować w gommie...
              • Gość: ............. Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 02.07.07, 01:10
                i co dalej?? gomma to pzeszłość!!!!!!!!
                • Gość: ;; Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 10:08
                  ciągle się pogłebia rokowania na przyszłosć wszyscy znają...musiałby stac się
                  cud ...ludzie krzywo na siebie patrzą nie wiadomo kto następny do
                  zwolnienia.jeden lepszy od drugiego w podp...aniu...a najlepsze jest to że sam
                  gó...no umie i się zna na robocie..nie wiem czy komuś jeszcze zależy na tej
                  robocie to bagno doprowadziło ludzi do nienawiści jeden drugiego smaruje jak
                  tylko potrafi.zazdrosc zżera tych którzy są podli ze chodzą kablować ani
                  dostali awansów..tylko te lewusy które nigdy nic nie robiły normy dla nich to
                  kosmos,mają ciepła posadke i wyżywają się na ludziach jacy to oni są the
                  best,im to się zawsze wszystko udawało jak oni sie znają na robocie i jacy są
                  bezbłedni..lada chwila sami zajmą stanowiska na produkcji ... skoro tak
                  wszystko potrafią niech pracują bezbrakow na tych wrakach....
                  • Gość: ..... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 06.07.07, 01:15
                    i co jesteśmy nikim dla naszych
                    pryncypałów?? spier.... stąd nanic nie możemy liczec!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: ... Re: Do Knota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 21:18
      pokażcie że macie klase i zamiczcie!!!!!!!!!!bo te wazse teksty świadczą o
      waszej ...i tak wszyscy zginiemy w zupie..baj
    • Gość: Ja Rozmowa kwalif. do biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:23
      wyslalem cv do pracy w biurze...marketing,księgowość, sekretariat.
      Gdzie są przeprowadzane rozmowy, na Aniolowie??
      I jak to wszystko mniej wiecej wyglada, o co moga spytac itp.

Licze na powazne odpowiedzi
      • Gość: indianer do pseudo zwązków IP: 212.87.244.* 20.07.07, 15:31
        ciekawe czy nasze pseudo-związki śledzą sytuacje i zachowanie prawdziwych
        związków z TRW,tam kilku dniach rozmów nie doszli do porozumienia i już jest
        referedum bo pracodawca nie zgadza sie na ich warunki.U nas po pół roku rozmów
        wzieli z pocałowaniem ręki co pracodawca chciał,a za swoje mało wygórowane
        postulaty pana kazika bardzo przeprosili.Następnym razem jak będą wywieszać
        jakieś informacje niech nie podpisują się jako związek,tylko może jako
        orgnizacja blisko zaprzyjażniona z pracodawcą!!!
        • Gość: jakub Re: do pseudo zwązków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 20:04
          pytanie czy wy reprezentujecie swoich czlonkow?czy uwazacie ze jestescie
          najmadrzejsi i macie monopol na jedyne sluszne rozwiazania?
          dlaczego opinia wiekszosci ludzi nie jest dla was drogowskazem?
          nikt nie chcial tego porozumienia i nikt tak naprawde nie jest zadowolony z tych
          ochlapow ktore hahaha wywalczyliscie po polrocznej batali.
          a szanasa byla tylko nie trzeba bylo rzucac w szkole kamieniami.
    • jmardok Re: do Big Brother-a 24.06.07, 00:22
      Sam jesteś tępak - jeśli myślisz że Duda przeprowadzał rozmowy po angielsku -
      ciekawe w jaki sposób jeśli do niedawna nie znał słowa w tym języku
      • Gość: Big Brother Re: do jmardok`a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:05
        Widzę że Twoja wiedza na temat sposobów rekrutacji do CF jest zerowa.
        To tylko umacnia mnie w przekonaniu że ludzie z biura to w 90% protegowani....
        A Duda przyjmując mnie cztery temu zadał mi kilka pytań po angielsku...TĘPAKU
        Pozdro dla wszystkich "inteligentnych inaczej" z biura
        • Gość: abc Re: zwolnienia? IP: *.hcz.com.pl 25.06.07, 07:26
          Słyszałem, że mają zwolnić 60 panienek z Legionów (Włochy)? A tu się mówi znowu
          o jakiś przyjęciach, co tu się znowu dzieje. Niezłe kurestwo.
        • jmardok Re: czy Duda zna angielski - do Big Brother?? 25.06.07, 13:12
          Masz racje, że 90 % z biura to protegowani, ale akurat ja zaliczam się do tych
          pozostałych 10%. Gdy przyjmowałem się 1,5 roku temu też miałem rozmowę po
          angielsku z Kazimierzem . Właściwie to nie można nazwać tego rozmową tylko
          monologiem - bo ja mówiłem a on słuchał a pytania zadawała mi jakaś sekretarka
          z księgowości i nie wydawało mi się aby On coś zrozumiał.Może napisz jakie
          zadał ci pytania, ale mysle że wyglądały jak te ponizej
          -Hello
          - How are yoyu ?
          -What's your name ?
    • Gość: @@@@@@@ Re: czy Duda zna angielski - do Big Brother?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 01:05
      ZAWSZE WARTO BYC CZŁOWIEKIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: @@@@@@@@@@@ Re: czy Duda zna angielski - do Big Brother?? IP: *.hcz.com.pl 26.06.07, 08:32
        Oj warto.
        • Gość: mercedes Re: czy Duda zna angielski - do Big Brother?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 18:36
          Dziwna sprawa z tymi podwyżkami . Dostaliśmi 46gr , a nie dostaliśmy podwyżki
          inflacyjnej więc nie wiemy ile naprawde wywalczono nam podwyżek bo nie wiadomo
          jaka była inflacja .I niewiedzieć czemu premia za niechorowanie wyniosła ok 100
          zł skoro na rok dostawaliśmy 700zł więc na kwartał powinno być ok 230zł .Czyżby
          coś się komuś pomyliło ? Czy mamy zbiorową premie za niechorowanie ? Może ta
          premia jest gorpowo-indywidualna w zależności jak komu pasuje jeśli nie
          chorowałeś dostaniesz mniej bo inni chorowali , a jak byłeś chory nie
          dostaniesz nic , bo byłeś chory .Tak czy tak z perspektywy roku chyba
          dostaliśmy obiżki . Czy ta ciemna masa (związki ) myślą ,że nam oczy zamydlą ,
          czy są tak tempi i dali się zrobić w ch.....ja .
          • Gość: jonek Re: czy Duda zna angielski - do Big Brother?? IP: *.man.czest.pl 27.06.07, 21:50
            o wlasnie wykryles to szybko ale reszta i tam to glupole i sie nie kapna beda
            zapiepszac za mniej hahahhahaha GOMMA dla jelopow
            • Gość: zz..... Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.hcz.com.pl 28.06.07, 08:48
              Robią z nami co chcą. Związki - oni tylko biorą kasę. Każdy kto zapisuje się do
              związków świadomie na nich łoży!!!!! Nie wierzcie w to, że oni udzielają się za
              friko!!!!! Zwykła prostota w tych związkach, co niektórzy nie umieją się
              logicznie wypowiadać, nie mówiąc o kulturze osobistej. DNO!!!!!!!!!!!!
              • Gość: .. Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:04
                najwyższa pora się z tego otrząsnąc.sierpień chciał się na nas ślizgać ale im
                nie wyszło. i jeszczcze troche spadną bo ludzie rezygnują...musi nastąpić
                koniec wyzysku oczekujemy godnego traktowania anie dyktatury..
                • Gość: smyk Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.hcz.com.pl 28.06.07, 14:42
                  Racja, związki to jedne wielkie dno!!! Łapiduchy. Kazimierz ma rację, że nie
                  chce rozmawiać z idiotami!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Kazimierza Wielkiego
                  • ram4 Re: podwyżki, zwolnienia ? 28.06.07, 16:52
                    Jesteś lizusem i wazeliniarzem.
                    • Gość: .. Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:43
                      no nie zgadzam się bo rozmawiać powinien umieć z każdym chociażby ze względu na
                      zajmowane stanowisko nie kazdy urodził się w czepku i trafiło się gosciowi
                      ale nie za jego wiedzę tylko za chamskie traktowanie ludzi gdyby był taki mądry
                      to sytuacja gommy nie wyglądałaby tak jak wygląda.dziwie się Włochom że za
                      takie rządy utrzymali kadre kierowniczą przecierz pokazali że nie potrafią
                      zarządzać firmą a już napewno nie zapewnia zysków.same złe posunięcia w tej
                      firmie doprowadziły do takiej sytuacji a teraz te zwolnienia.kumoterstwo ludzie
                      którzy znali się na robocie dawno już tam nie pracują bo nie mogli pogodzić się
                      z tym ile marnuje się pieniędzy a ludzią daje się ochłap a pieniądze leżały na
                      smietniku.ludzie którzy odwalali dobrą robotę zostali zwolnieni ukarani albo
                      sami odeszli..tylko patrzeć jak to wszystko runie...gratuluje ale czego
                      wiedzy jakiej jak zakład doprowadzić do upadku..i jeszcze nie wiecie
                      dlaczego....
                      • Gość: smyk Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.hcz.com.pl 29.06.07, 08:55
                        Niestety lizusem nie jestem, ale może ty jesteś biednym niedowartościowanym
                        prymitywem.
                        • Gość: Gosc Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 05:00
                          Podwyżki kosztem zwolnienia innych ludzi przecież muszą wyjsc na swoje
                          • Gość: ? Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 14:28
                            to jest podwyżka,,,a jesli chodzi o planowanie to szkoda sobie języka strzępić
                            ci panowie są bezkarni ..do ukarania jest zawsze produkcja...tylko do tej pory
                            nikt nie pomysli czym jest zakład bez tej produkcji.tylko ganiac ludzi niech
                            sami sie wezmą za robote to zobaczymy jak się będzie wyrabiać norme.jakie
                            wypracuja zyski i ile narobią braków.. ludzie dlaczego sobie pzwalacie na takie
                            traktowanie no nie mówie o tych co uprawiają... bo im to na ręke przeleżeć pare
                            godzin.jak do tej pory to ludzie którzy nic nie robią to awansują bierzcie
                            przykład...no cóztylko czy warto bo i tak to wszystko legnie w
                            gruzach...jeszcze kilka trafnych posunięc ze strony kierownictwa i bum na całej
                            lini...a ich decyzje nawet przedszkolak przewidzi..
                            • Gość: madra Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 17:01
                              jeszcze rok moze dwa i zaklad upadnie ....a kto do tego doprowadzi
                              ....oczywiscie Gło....cz tak jak juz kilka dzialow no coz trzeba szukac nowej
                              pracy kochani ...pozdrawiam
                              • Gość: no Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 17:53
                                ameryka padła i co zero konsekwencj dalej ma ciepła posadke a wy za byle
                                głupstwo możecie byc zwolnieni..rok to za długo. trzeba postawić nową hale....
                                • Gość: magda Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.man.czest.pl 01.07.07, 17:51
                                  przeciez oni chca zeby to upadlo i dlatego trzymaja tych niedorajdow zeby
                                  doprowadzic do ruiny padla ameryka i padnie gomma przez kierowniczka , u niego w
                                  domy to nawet przelatujace ptaki padaja na leb!!!!
                                • Gość: FAK Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.streamcn.pl 13.07.07, 14:38
                                  JESTES PAJACEM.AMERYKA PADŁA A LUDZIE IDĄ NA POL 1.ZAZDROSĆ.
                                  • Gość: do FAK jaka zazdrosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 09:23
                                    CZLOWIEKU O JAKIEJ ZAZDROSCI PISZESZ IDA TYLKO PO TO NA POL 1 ZEBY DUDA ICH
                                    ZWOLNIL ...WIESZ ILE U NIEGO NA BIURKU LEZY ''WYPOWIEDZEN''..NIE MA ROBOTY A
                                    LUDZI ZA DUZO...A POWODY NISKA EFEKTYWNOSC ALBO COOROWANIE ....żALOSNE
    • Gość: .. Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:42
      w tej firmie zawsze jest wszystko inne ważniejsze niż produkcja nie ważne ze
      maszyna produkuje braki ważne żeby na podłodze nie leżał papierek.nikt nie
      słucha ludzi z produkcji bo uważają sie za nie wiadomo kogo choc czasem ludzie
      na produkcji maja lepsze wykształcenie ale cóz skoro chcą zeby było czysto to
      będzie tylko produkcji już nie bedzie bo skąd wziąsc czas na to
      sprzatanie.zamiast się zająsc szukaniem klijentów to szukacie jakby upiepszyc
      człowieka któremu się pot po dupie leje w ten skwar i pije kranówe...to jest
      oboz pracy nikt tu nie przychodzi chetnie...ale dyrekcja juz nas niczym nie
      zaskoczy bo na nic więcej ja nie stac...
      • Gość: ziomo Re: zwolnienia ? IP: *.hcz.com.pl 03.07.07, 07:42
        A kiedy niby te zwolnienia????
        • Gość: xxxxx Re: zwolnienia ? IP: 195.205.202.* 04.07.07, 20:28
          Wreszcie pan Grzegoz jest zadowolony, wrocil piesek chodz kulawy,teraz znowu bedzie szczekal. cekawe jak dlugo.
    • Gość: ryś Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.244.* 06.07.07, 16:16
      witam.co słychać w gommie, kiedy strajk,chyba że dostaliście te 50%,a może
      związki znów was wykiwały-dajcie odpowiedż
      • Gość: ja Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 06.07.07, 23:44
        nas zawsze kiwaja i beda kiwac
    • Gość: jo Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 10.07.07, 14:35
      a ty palancie co wierzyles w nich hahahhaha to buraki nic nie zalatwia
      • moquai Re: KOCHAM GOMME 10.07.07, 15:58
        a w której to gommie jest tak niby źle ? (aniołów czy zawodzie ?)
    • Gość: aoe Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 20:40
      Nie obrażaj Dupku ludzi którzy łeb za ciebie nastawiają.Gdzie ty byłeś ? jak my
      związek zawiązywali ,i gdzie dupku byłeś jak trwały rozmowy,i jakim prawem
      śmiesz krytykować ludzi którzy przynajmiej coś wyrwali Kazikowi,a teraz śmiesz
      pisać że się sprzedali.KRETYNIZM DO POTĘGI!!!!!! To nie koniec ZAPAMĘTAJ!!!
      Cierpliwośc podobno się popłaca. <Sierpień nigdy się nie sprzeda>
      • Gość: szok Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.244.* 11.07.07, 07:40
        ty aeo przystopuj z tymi wyzwiskami bo to nie pasuje członkowi takiej
        organizacji jak sierpień takie zachowanie,jeśli chodzi o te pogaduszki które
        organizowaliście sobie z kazikiem,nic nie dały.Walczcie dalej,ale ja ,jak i
        większość załogi rozczarował się waszą postawą,chodż plany mieliście
        piękne.Wiecie chyba ile zarabiają ludzie w innych gommach na świecie,1000 euro
        to najmniej a my nie mamy nawet 400.Nie ma co już zganiać na to że tam jest
        wszystko droższe, ceny są podobne, a niektóre rzeczy dużo tańsze. Nie
        podniecajcie się tymi 60 groszami,tylko weżcie sie w garść, bo już ludzie w
        realu więcej wywalczyli,a praca nieporównywalna!!!!!
    • Gość: nikt Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 12.07.07, 21:04
      Pracownicy, dlaczego podpisywaliście podwyżki 0,60 groszowe i jednocześnie
      oświadczaliście, że zapoznaliście się z regulaminem pracy i wynagradzania? Gdzie
      on jest? Jakie są tam tabele płac, od czego zależy premia - nie wiecie. Czy
      dostaliście na piśmie wypowiedzenie poprzednich? To jest sprawa dla PIP -
      zgłaszajcie się i informujcie o łamaniu waszych praw.Podpisaliście informacje o
      szkodliwości pracy i zagrożeniach rakotwórczych, czy macie robione
      prześwietlenie płuc? Jesteście młodzi może warto chociaż zadbać o swoje zdrowie.
      Pracodawca koszty badań daje sobie w koszty. Związkowcy nie umiecie wywalczyć
      kasy to dbajcie o nasze zdrowie. Każdy nowo przyjęty RTG klatki,badania
      wątrobowe, a po latach zobaczycie wasze płucka i wątróbka. GOMMA powie
      wiedzieliście o szkodliwości, o co wam chodzi? PIP,PIP i Jeszcze raz PIP
      dzwońcie i piszcie. Marnujecie zdrowie za marne grosze, które nie równoważą
      utraconego zdrowia
      • Gość: ......... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 15.07.07, 01:18
        siwy, robson co cwaniaczki nic nie piszecie makarony sprzedajecie???????
        wypie.... z
        zakładu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: AJ.. Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 10:56
      TRW ŚREDNIA 2000 NA RĘKE I STRAJKUJĄ. A my? Czytaliście artykuł o TRW? Szkoda
      komentować. Rak zżera nas, związki i cała GOMME ....
      • Gość: klon Re: KOCHAM GOMME IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 19:33
        POPIERAM..CO DALEJ Z PRACOWNIKAMI ?
        NIECH SIE SIERPIEN 80 OBUDZI BO NIEDŁUGO PRZYJDZIE KONIEC I ZAPŁATA ZA TEN CZAS
        DZIAŁAN...J23
        • Gość: proszeokontakt@o2. Re: KOCHAM GOMME IP: 195.160.252.* 17.07.07, 15:00
          Witam

Prosze o kontakt kogoś z CF Gomma pod adres proszeokontakt@o2.pl

Chdzi mi o wyciągniecie wniosków z w/w ponad tysiąca komentarzy i o weryfikację samego pracodawcy. Zalezy mi zarówno na pozytywnych jak i w większości widzę negatywnych osądach i wypowiedziach.
          Proszę o kontakt osoby, które potraktują moją prośbę poważnie.
          Pozdrawiam
          • Gość: kasia Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 12:12
            Prosisz o kontakt? W jakim celu? Potrzebny ci analityk? Sam nie potrafisz?
            Wypowiedzi godne uwagi łatwo zauwazyć.
            • Gość: proszeokontakt Re: KOCHAM GOMME IP: 195.160.252.* 18.07.07, 14:53
              Wypowiedzi jak zwykle przedstawiają 2 światy:

1. Świat ludzi pracujących na samej lince produkcyjnej - ludzie niezadowoleni, aczkolwiek Polak lubi narzekać więc trzeba na wszystko patrzeć przez pryzmat i "uśrednić"
              2. Świat ludzi w biurach - tu niestety nieumiem wyciągnąć wniosków na temat pracy tam wykonywanej, stosunków międzyludzkich itp. Bardzo mnie to interesuje gdyż jade na rozmowę do firmy a brak mi jakichkolwiek informacji o niej.
              Druga rzecz - czy wogole się opłaca "pakować" w tą firmę i inwestować w podróż, niechciał bym zamienić "siekierki na kijek"

Proszę o odpowiedzi i pomoc w decyzji.
              ( oraz takie male info - jaka jest srednia placa w biurze o ile moge sie wogole tego dowiedzieć" ???
              Pozdrawiam
              • Gość: kasia Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:06
                Jakie masz kwalifikacje? W każdej firmie wiele zależy od szczęścia i
                fachowości. Widzę już, że masz ciężki tyłek i chętnie wysługujesz się innymi.
                Nie chce ci się wybrać w "taką podróż" (chyba, że jesteś ze Szczecina to sory)
                Przy takim nastawieniu i podejściu nie masz szans na dobrą pracę.
                • Gość: proszeokontakt Re: KOCHAM GOMME IP: 195.160.252.* 19.07.07, 11:47
                  Witam

Bylem juz raz w cz-wie, mam tam kawał drogi, niemam zamiaru sie nikim wysługiwać tylko prosze o konkretna pomoc.
                  Kwalifikacje mam duze - lecz niechce trafic do firmy, która bede za rok zmieniał bo standardy pracy są na poziomie zero... Niestety dopuki czegoś sam "nie dotkne" i nie sproboje to wyciągnięte wnioski po Waszych komentarzach mogą być mylne.

Moje pytanie brzmi - czy osoby pracujące w biurze, wybrali by tą firme po raz drugi ? i jeśli nie to dlaczego..
                  Z góry dziękuję.
                  • moquai Re: KOCHAM GOMME 19.07.07, 11:56
                    no ale jeśli Twoje kwalifikacje są na poziomie Twojej ortografii to cieńko je
                    widzę ;-) Też ciekaw jestem co mają do powiedzenia w biurze na temat pracy w
                    cfgomma....głosów tu mało, to chyba jest OK.
                • Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.streamcn.pl 19.07.07, 11:51
                  Droga kasiu . Czemu nie Kaśka tylko Kasia ( jak to można sobie samemu
                  słodzić ). Twoja kultura osobista pozostawia wiele do życzenia. Jeśli nie masz
                  nic mądrego do powiedzienia na temty które interesiują kolegę z postu poniżej
                  lepiej nie pisz płytkich odpowidzi i nie psuj opini wszystkim pracownikom . Nie
                  wszyscy chcą być postrzegani jako banda imbecyli .Zasada jest prosta na
                  grzeczne pytanie grzeczna odpowidź .A prawdą jest to ,że jedni mają ciężkie
                  tyłki , a inni ciasne umysły .
                  • Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.streamcn.pl 19.07.07, 12:15
                    Ja nie pracuje w biurze , ale mogę ci powiedzieć , że nasza firma to firma z
                    wielkimi problemami . Praktycznie zero jakiejś sensownej organizacji . W naszej
                    firmie wszystko robi się o dupy strony . Panuje jeden wielki bajzel .
                    Reklamacja za reklamacją i jedno wielkie marnotawstwo .Działy padają jeden po
                    drugim i nikt nie patrzy ile pieniędzy londuje w śmieciach . Najważniejsze są
                    wydruki z wydajnością . A prawda jest taka , że większość produkcji idzie do
                    kosza bo mamy bardzo wielu ambitnych ludzi którzy prześcigają się w
                    wydajności . I nie wiadomo czy są klepani za to po ramionach , czy mają
                    premię , czy też poprostu lubią być lepsi od innych .
                    • moquai Re: KOCHAM GOMME 19.07.07, 13:32
                      No to kiszka lekko mówiąc....ale to zawsze można zmienić - organizacją pracy
                      oczywiście. Nie stawiać na ilość tylko na jakość - nie patrzeć na zyski a na
                      rozwój i nowe projekty - łatwo mówić, trudno zrobić wiem, ale kto mówił że w
                      biznesie automotive musi być łatwo ?
                    • Gość: proszeokontakt Re: KOCHAM GOMME IP: 195.160.252.* 19.07.07, 13:52
                      Sorki za ortografie, ale nie przykładam sie do niej pisząc posty... ;/

@ mercedes prosze wyślij mi jakis numerek abym mogł zadzwonić - dla mnie bardzo ważne z góry dziękuje proszeokontakt@o2.pl

Pozdrawiam
                      • Gość: ... Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 16:42
                        no coz tylko gdzie masz rozmowe w cf gomma czy barre thomas bo to sa dwie
                        rozne firmy. i w barre thomas wiele rzeczy sie juz zmieniło i mam nadzieje ze
                        wiele sie jeszcze zmieni oczywiscie na lepsze.wiele osob musi zrozumiec że do
                        pracy przychodzi sie pracowac dobrze jakosciowo a takze efektywnie.gdyby nie
                        było tej efektywnosci to każdy by leżał do góry i to nie jest żadna ambicja
                        tylko koszty myślący człowieku.nie wiem czy pozwoliłbys na luzik jakbys to ty
                        był szefem tej firmy sądze że dopiero bys ganiał swoich pracowników zapewne się
                        niemyle...co nie znaczy że mamy być wyzyskiwani za dobrą robotę powinnsmy być
                        godnie wynagradzani mam w sobie dużo optymizmu i może się doczekam że będzie
                        się tu dobrze pracowało wszystkim nie tylko tym z biura....
                        • Gość: proszeokontakt Re: KOCHAM GOMME IP: *.wroclaw.mm.pl 19.07.07, 17:03
                          W gommie na północy CZ-wy
                          @ "..." niebardzo rozumiem Twoj post, gdyż pytanie bylo troche inne.

Ponadto, dużo czytam że spółka miała kłopoty finansowe, czy to jest prawda ? bo jeśli tak to nie bede w to wchodził - jest to firma wypłacalna czy wisi nad nią widmo plajty ?

Pozdr
                  • Gość: Kasia Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 19.07.07, 20:42
                    Podoba mi się imię Kasia. Kojarzy mi się ono ze skromną ,wesołą
                    dziewczyną,dlatego je wybrałam. MERCEDES - prestiż,niezawodność i klasa. Sposób
                    komentarza mojego postu świadczy o twojej klasie. Cóż , wygląda na to,że rdza ci
                    wychodzi na karoserii, a do cylindrów dostała się woda.Twoja wypowiedź z 27.06
                    "Czy ta ciemna masa (związki ) myślą ,że nam oczy zamydlą
                    czy są tak tempi i dali się zrobić w ch.....ja ." - też inteligentna godna
                    "ciasnego umysłu". Oj przepraszam wyraz powyżej napisany zgodnie z zasadami
                    ortografii
                    • Gość: mkercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.streamcn.pl 19.07.07, 23:06
                      Droga Kassssiiiuuu może czytając moje posty i wzorując się na nich próbujesz
                      zrobić tandetną podróbkę, skoro wiesz kiedy co było napisane z dokładnością co
                      do dnia . Słowo związki nie tyczy się do osoby , a nie obraża się kogoś kto o
                      coś grzecznie pyta . Mama ci o tym nie mówiła ? Mało tego związki nas oszukały
                      dlatego też należy otworzyć wszystkim oczy żeby nie płacili na darmozjadów i
                      sprzedawczyków . I jeśli nie rozumiesz dlaczego mercedes nie wyciągaj wniosków
                      na niskim poziomie bo jak sama napisałaś klase to ja tu mam .
                      • Gość: Kasia Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 08:40
                        Przykro mi, ale nie jesteś moim wzorem.Nie pochlebiaj sobie.To jest ironia.
                        W wyszukiwarce odnalazłam twoje wypowiedzi, które przepełnione są
                        złóśliwościami.Twoje "droga Kasi" mdli mnie! A moja mama mówiła, że prawdziego
                        mężczyzne nie ponaje się po marce samochodu.Czy możesz wytłumaczyć mi dlaczego
                        nazyasz się mercedes?
        • Gość: do "biur"-owców Re: KOCHAM GOMME IP: *.wroclaw.mm.pl 17.07.07, 16:38
          Czy podjeli byście tą pracę ponownie ? czy raczej juz byście się w tą firmę nie pchali ? proszę o odp...

-Ciekawy-
          • Gość: ..... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 19.07.07, 01:33
            praca w tej firmie to syf
            • Gość: gośc z kj Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 20.07.07, 00:51
              Pozdrawiam wszystkich starych i nowych pracowników Gommy, pisze pierwszy raz bo
              zaczyna mnie krew zalewać ale do zeczy ... w kj robie od ... zastanawiam sie co
              sądzicie o awansie Sebastiana K. dzisiejszy wyjazd do Czech nasztępny do Włoch,
              w między czasie Zakopane? Przecież on się nie zna na niczym jak robił na
              produkcji był cwaniaczkiem i opie..czem, kto za nim stoi?! Prosze o opinie.
              Pozdrawiam wszystkich!!
              • Gość: p72 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 20.07.07, 16:51
                do proszeokontakt
                cześć podaje ci mela do siebie i do osobób w 100% kompetentnych, kulturalnych,
                fachowych
                panek@cfgomma.com
                głowacz@cfgomma.com
                laskoski@cfgomma.com
                • Gość: p72 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 24.07.07, 23:22
                  Hej proszeokontakt żyjesz jeszcze czy twoją wioske też zniszczyło tornado???
                  Ta odpowiedz Zryj piach ... itd była do mnie co za kultura osobista na takiego
                  figo fago za jakiego się masz, takie doswiadczenie nabywa się na prasach u nas
                  w jeden tydzień!!
                  A może ty robisz w akwarium i to była prowokacja?? W marnym stylu!!! Musisz się
                  postarać bardziej!!
                  Pozdrowienia!!
                  • Gość: proszeokontakt Re: KOCHAM GOMME IP: 195.160.252.* 25.07.07, 10:56
                    @ p72 nie to nie bylo do Ciebie, tylko do "knot" 'a... Zato Tobie dziekuje za w/w adresy, co prawda do jednego wysłałem lecz informacji której oczekiwałem nie uzyskałem z oczywistego powodu - oficjanie z "nazwiskiem" nikt mi rady nie udzieli...

Pozdrawiam
              • Gość: ooo Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 21:36
                CIEKAWE NA CZYM TY SIE ZNASZ BARANIE Z KJ...?????
              • Gość: Kat Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 22:23
                Przyjmuję pozdrowienia. Czuję się w obowiązku odpowiedzieć na zadane pytanie.
                Jakim prawem może Pan / Pani pisać w ten sposób o swoim Koledze ( wyjazd Czechy
                , Włochy , Zakopane ?????).Czy Pan/ Pani uważa to za awans ????. Kol. Sebastian
                był wytypowany do tych wyjazdów przez swoich bezpośrednich przełożonych.
                Odnośnie miejscowości Zakopane był w niej chyba z własnej woli. Co komu do tego
                ?. Jeden jedzie na Karaiby ,a drugi musi w tym czasie pozostać w KJ - takie są
                reguły. Skoro Kolegę / Koleżankę zalewa krew , proszę się zwrócić z zapytaniem
                do tej osoby , która ją zarekomendowała do pracy w KJ, może ta osoba udzieli
                oczekiwanej odpowiedzi. Chciałbym nadmienić ,że p. Sebastian nie wyjechał na
                wczasy ,a konkretnie: Czechy selekcja wyrobu 430083 ( buble przepuścili na
                montażu nasi pracownicy, selekcjonował wyrób gotowy który Klient chciał nam
                zwrócić ; Włochy - poznanie procesu i prób związanych z odbiorem wyrobu ( nowe
                uruchomienie ). Odnośnie miejscowości Zakopane niestety nie mam na ten temat nic
                do powiedzenia, a szkoda. Skoro Pan / Pani pracuje w KJ od ???? , mnie ten fakt
                osobiście dziwi ,że aż tak długo. Przy wypowiadaniu takich opinii ten okres
                pracy jest aż nazbyt długi. Odnośnie zadanego pytania kto stoi za p.
                Sebastianem, podaję odpowiedź. Proszę się zwrócić z tym pytaniem do p . Ignacego
                M. ( 2 biurko od drzwi wejściowych KJ/ od strony pras nr 41 lub p. Pawła Ł. ( 1
                biurko od drzwi Produkcji/ od strony pras nr.11, ewentualnie p. Grzegorza P. ( 2
                biurko od drzwi Produkcji / ten sam rząd pras ). Myślę ,że wymienione wyżej
                osoby udzielą Panu / Pani wyczerpującej odpowiedzi. Podczas tego zapytania
                proszę się zwrócić do ww. osób z zapytaniem dlaczego Pan / Pani nie jest brany /
                brana pod uwagę przy podejmowaniu decyzji kto i kiedy i gdzie wyjeżdża , a
                zwłaszcza do ZAKOPANEGO. Podkreślam , że jest to moja własna opinia oraz
                pierwsze i ostanie wyjaśnienie z mojej strony tak drażniącego Pana / Panią tematu.
                Korzystając z okazji pozdrawiam wszystkich pracowników CF Gomma Polska.
                • Gość: pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 09.08.07, 00:16
                  piękny post KAT tylko szkoda że tak kłamiesz wszyscy wiedzą że do KJ
                  dostaje się po protekcji żal mi was kierowniczków żyjecie w innym
                  świecie jak gomma padnie palcem do d.. nie traficie sobie!
                • Gość: gość z KJ Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 10.08.07, 00:19
                  Dziekuje za wyczerpującą odpwiedz. Bam to odgłos opadającej mi
                  szczaki co za umiłowanie 'kolegi S.". Jak sądze mam przyjemność z
                  panią Chudzik lub panem Iwaniukiem pozdrawiam serdecznie, co prawda
                  w mojej firmie nigdy bym państwa nie zatrudnił bo nie lubie miernot
                  ale włosi lubią głupich bo takimi łatwo kierować. Co do "kolegi S."
                  nie sądze ze pisał to ktoś z kj bo nikt za nim mórem nie stanie.
                  Zastanawia mnie to Zakopane z PIĘCIOMA ZNAKAMI ?????? Jak to? nie
                  było tam szkolenia, narady? Pytam dlatego że rozmawiałem o tej
                  nieobecności z jego szwagrem i to jest wersja rodzinna? Ciekawe?
                  Co do zgłaszania problemu, tego co mnie boli do panów Ignacego,
                  Pawła Ł, czy Grzegorza P. są to osoby które nie pomogą - dwie
                  pierwsze a ostatnia może tylko zaszkodzić. Pan Panek dla soich
                  pociotków miernot jest gotów zrobić wszystko np."szyja".
                  Dowiedziałem się kto stoi za "kolegą S." no dobra wiedziałem to były
                  kierownik produkcji jedyny facet z jajami Zbigniew C. Nie bede się
                  rospisywać na forum o naszych brudach jeśli Pan/Pani czce pogadać
                  zapraszam mój mel. fakt7@wp.pl
                  POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW!
                  • Gość: ona Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 12.08.07, 00:37
                    Gosciu z kj ale namieszałeś wiele
                    wiesz i jestes cwany brawo gomma takch chce!
                    • Gość: .... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 14.08.07, 23:32
                      dlaczego nic nie piszecie?
                      • Gość: obs Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 16:19
                        hej a co sądzicie o nierobach, imbecylach i przydupasach jak
                        wawron...ki, majch..ak, giel..c, blotnic..ki???
                        majchr..ak wchodzi w tyłek wawron..mu bo się boi żeby nie wylecieć
                        (bo kto zatrudni idiotę, gdzie można przez 8 godz. nic nie robić,no
                        tak ale żeby coś robić to trzeba coś potrafić!!!???) a podobnie
                        pozostali, natomiast wawron..ki wylądowal na 4 łapy dzięki
                        poprzedniemu dyrowi i tak sobie siedzi w sanatorium bo tylko do tego
                        się nadaje, gil..c technik produkcji, ktory produkcję zna od strony
                        automatu z kawą, błotn..ki fajka za fajką i dotrzymywanie
                        towarzystwa pozostałym i tak wygląda ich 8 godzin w pracy!!! Ciekawe
                        czy wreszcie ktoś zrobi porządek z tym towarzystwem???!!! Gdyby nie
                        Gomma to zasilaliby szeregi bezrobotnych, a tak to firma ratuje im i
                        wielu innym życie!
                        • Gość: kolo Re: KOCHAM GOMME IP: 217.153.233.* 15.08.07, 18:54
                          Gucio z Mają sie juz prowadza.
                          • Gość: Big Brother Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 21:21
                            A teraz zagadka:
                            Dlaczego Robert Pam..ła nie chodzi do kina?
                            Nie dlatego że mu szkoda na bilet, tylko nie może patrzeć jak ludzie
                            bezczynnie siedzą.........
                          • Gość: ZIELONY Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 16.08.07, 13:58
                            A kto to jest gucio i maja?
                            • Gość: Czerwony Re: KOCHAM GOMME IP: 217.153.233.* 22.08.07, 10:26
                              Nadchodzi czas żeby opowiedzieć bajkę jak Guciu połączył się
                              PRZEWODAMI z Mają.
                              • Gość: ZIELONY Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 23.08.07, 22:53
                                CZERWONY ZAPOWIADA SIĘ FAJNA HISTORIA DAWAJ Z CHĘCIĄ POSŁUCHAM.
                              • Gość: FAK Re: KOCHAM GOMME IP: *.streamcn.pl 24.08.07, 15:30
                                Ciekawa bajka , tylko czy prawdziwa ? Zacznij opowiadać
                                • Gość: zielony Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 01.09.07, 00:45
                                  gdzie ta opowieść!!??
                        • Gość: ojciec dyrektor Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 16.08.07, 13:55
                          MASZ RACJE W 100% ALE NIC SIE Z TYM NIE ZROBI BO TO JEDNA WIELKA
                          KLIKA A TEN ZAKŁAD TO SAM WIESZ SYF!
                        • Gość: capo Re: KOCHAM GOMME IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.09.07, 23:44
                          czesc gumisie,
                          gomma to niezly cyrk. pracowalem tam kiedys i wiem co mowie.
                          • Gość: ... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 15.09.07, 01:42
                            Cappo portier? Ten dupek łysy??
                          • Gość: pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: 212.244.68.* 15.09.07, 11:14
                            Te capo.
                            Odwal się i lepiej nic nie mów.
                            My tutaj o fajnych laskach sobie gadamy a ty nam tu wyjerzdzasz o
                            jakiś tam.
                            Daj sobie spokuj.Nie chcemy tu nikogo oskarżać o to czy o tamto.
                            Olejcie tego capo wszyscy.
                            • Gość: capo Re: KOCHAM GOMME IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.09.07, 23:04
                              wasze forum pokazuje jacy jestescie. pracownicy gommy to jedno
                              wielkie chamstwo z paroma wyjatkami.
                              • Gość: aws Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 18:58
                                a jednak czytasz to chamstwo czytasz i tesknisz za ciekawymi
                                historyjkami .napisz gdzie teraz pracujesz i jak ci dobrze i nie
                                wracasz myslami do nas .a co tu robisz ----chcesz byc na biezaca. i
                                nie piszesz prawdy.....no nie?
                              • Gość: knot Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 17.09.07, 00:22
                                Capo spadaj chamstwo pokazujecie wy i całe akwarium nie liczycie się
                                z nami w niebieskich łachach jesteśmy nikim wobec was jesteście
                                głównem!
                                • Gość: Kubuś puchatek Re: KOCHAM GOMME IP: 217.153.233.* 17.09.07, 22:23
                                  Capo czytaj przełożony grupy więźniów
                                  • Gość: capo Re: KOCHAM GOMME IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.09.07, 21:31
                                    cze gumisie,
                                    skoro sobie juz o laskach rozmawiacie to faktycznie mozna bylo oko
                                    na jednej zawiesic, ale nie wiem czy ona jeszcze pracuje.
                                    • Gość: aws Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 08:22
                                      jaka jest jej ksywa albo imie bo tak to sie nie dowiesz czy jeszcze
                                      pracuje...ale kazdy ma swoje upodobania no nie!!!!!!!!!
                              • Gość: pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: 212.244.68.* 09.11.07, 14:24
                                I na tym koniec tego beznadziejnego forum.
    • Gość: I co? Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 24.07.07, 20:43
      Przenosimy się w inne miejsce?
    • Gość: Człowiek Al-Kajdy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 23:59
      Witam. Takie pytanko mam do bardziej zorientowanych w sprawach S80. Doszły mnie słuchy, że związkowcy podpisali takie cóóóś iż opieka (L4 na dziecko, współmałżonka) ma być liczona jako zwykłe L4. Niby spoko, ale jak to się ma do całego kodeksu pracy. Bo ponoć jest tak, że jeśli umowa łamie lub koliduje z prawem to jest ona nieważna... Jak ktoś coś wie to niech pisze i może by tok tak zgłosić do PIP-u? Bo związki... ech.
    • Gość: lol Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 00:22
      kierownik ma wpie..ode mnie jak go spotkam na ulicy wiec to ma juz zapewnione
      • Gość: ... Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:33
        to nie jest zadne L4 bo opieke mozesz wziasc tez na zdrowe dziecko to jest
        ustawowe i opieka nie zabiera ci premi jest sto procent płatna jest to zapisane
        w kodeksie pracy.nalezy sie i koniec.przeciez nie przynosisz zadnego zwolnienia
        i nie idziesz do lekarza to jakie chorobowe poraz kolejny chca na nas zarobic w
        ten sposób by nie wypłacic premi za obecnosc.topóki bedziecie sie bac jednego
        goscia to bedzie robił z wami co chce związkowcy koniec jest bliski.....
        • Gość: Siwy Re: KOCHAM GOMME IP: 217.153.233.* 26.07.07, 16:20
          Opieka którą bierzesz na dziecko ustawowa nie wlicza sie do L-4 i nie
          wprowadzac nikogo w błąd.
          Wymyslacie rzeczy z których wszyscy sie śmieją,jeżeli nie wiecie czegoś zawsze
          możecie sie zapytać ,a nie plotkujcie kłamstwami.
          • Gość: Kasia Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 26.07.07, 20:15
            Dlaczego mamy się pytać? Gdzie jest regulamin o który pytał się "nikt"
        • Gość: Kasia Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 26.07.07, 20:13
          Art.182 Kodeksu pracy upoważnia jednego z rodziców do 2 dni urlopu tzw.
          opiekuńczego nad dzieckiem do 14 roku życia i aby mieć uprawnienia do niej
          należy złożyć stosowne oświadczenie przy przyjęciu do pracy lub później kiedy
          żona np. zrezygnuje z tego przywileju ( kiedyś należał się on wyłącznie matką,
          teraz mają prawo również ojcowie)
          Opieka nad chorym członkiem rodziny pozostającym we wspólnym gospodarstwie jest
          udzielana na podstawie L-4 lub w przypadku żony, która opiekuje się stale małym
          dzieckiem nie pracuje i zachoruje - wtedy wystarczy zaświadczenie od lekarza, że
          żona nie może opiekować się małym dzieckiem ze względu na stan zdrowia , pobytu
          w szpitalu. Oprócz L-4 lub zaświadczenia należy złożyć oświadczenie na
          specjalnym druku ZUS . Ten rodzaj opieki jest finansowany z ZUS
          Dlatego taka "opieka" spowodowana chorobą jednego z członków rodziny może być
          podstawą do pomniejszenia premii.
          "Nikt" pytał się o regulamin wynagradzania - w nim powinny być podane podstawy
          wyliczania premii. Czy naprawdę nikt kto podpisał podwyższone stawki nie widział
          regulaminów?
          Nie są udostępnione pracownikom?
          Jest to niezgodne z kodeksem pracy i to nadaje się do PIP-u
      • Gość: edi Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 17:42
        Który kierownik ???? jest ich wielu ??? może sie dołacze
        • Gość: knot Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 27.07.07, 23:42
          Który z chesią skopie d... kierowniczkowi z pol 1 czy z pol 2???
    • Gość: Men Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:15
      Czy ktoś widział regulamin wynagradzania, gdzie on jest?
      S80 cos wiecie?
      • Gość: xxx Re: KOCHAM GOMME IP: 212.244.68.* 29.07.07, 13:02
        jeżeli chodzi o pol2 każdy ma dostęp do regulaminu wynagrodzeń pełna wersja
        jest umieszczona na tablicy między przewodami hamulcowymi a slekcją faby
        • Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.hcz.com.pl 01.08.07, 08:12
          Ale to wzruszające
          • Gość: edek Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 01.08.07, 12:45
            pozdrawiam moja najlepsza kolezanke z pol 1 i sle jej caluski bardzo mocne !!!!
            • Gość: do edka Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 15:26
              dziekuje edziu za caluski ja rowniez pozdrawiam.......buzka :)))))******!!!!!!
        • Gość: ? Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 02.08.07, 00:02
          Może i wisi ale czy rozumiesz coś z niego? Tabelki tabelki etc. jest zagmatwany
          zwykły pracownik nic z niego nie rozumie a powinien, więc to że wisi to tylko
          to i nic więcej bo tak chciał pan D...a
          • Gość: pracownik ranking na mistrza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 20:35
            ludzie zamiast sie dochodzic o bzdury zrobmy ranking na najlepszego mistrza na
            pol 1 i pol 2 zobaczymy ktory jest najbardziej wporzo !!!!!!!
            • Gość: jo Re: ranking na mistrza IP: *.man.czest.pl 04.08.07, 10:27
              baranie chcesz zeby ludzie pisali o fajnym mistrzu a pozniej go kierownictwo
              zwolni bo trzyma z ludzmi i jest lubiany pie..ij sie w czolo glabie
    • Gość: ....... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 30.07.07, 01:06
      I co fraglesy co nic nie piszecie?
      • Gość: do baranow Re: KOCHAM GOMME IP: 212.244.68.* 01.08.07, 14:54
        Ci co tutaj tak pisza i sie zala to same patafiany.
        wiekszosc z nich to by chcieli zarobic a sie nie narobic.
        A nik nie mowil ze bedzie latwo.
        A jak komus nie pasuje to niech sie zwolni.
        • Gość: pol112 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 01.08.07, 19:34
          jak się nie nauczysz pisać polskich liter to jedź do Zimbabwe , bedziesz
          okarmem dla kotków , pterodaktylu z malarek
          • Gość: knot do p112 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 02.08.07, 16:50
            Dobre podoba mi się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: knot Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 02.08.07, 16:45
          Co do baranów mówisz o swojej rodzinie bardzo niska samo ocena idz do lekarza!
          TY pewnie siedzisz w akwarium lub jezdzisz wózkiem a może S80 lub S nigdy nie
          robiłeś na prasach więc jesteś ciołek-wołek!
    • Gość: do baranow Re: KOCHAM GOMME IP: 212.244.68.* 01.08.07, 11:37
      Zal wam du.. sciska i nie mozecie tego zbolec ze ktos ma lepiej.
      trzeba sie bylo uczyc to byscie nie zapiepszali tutaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka