Gość: ****************** Re: KOCHAM GOMME IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.07, 14:25 A co sądzicie o zewnętrznej firmie SGP osiedliła się w BARRy Thomas na legionów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 15:26 pamietajcie ze praca jest dla człowieka anie człowiek dla pracy kiedy sie skonczy ten wyzysk.dyrekcja nie ma skrupułów bo sami zarabiaja kilkanascie razy wiecej wiec nie widzi potrzeby podwyzki.prawda jest jedna ze krzywda ludzka nie pozostaje bez echa. i nikt sie jeszcze nie dorobił na krzywdzie ludzkiej .cierpliwosc nagradza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bcd Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 01.06.07, 17:24 wiecie co praca w gommie jest tak fajna ze wogole moglbym doplacac im za to ze moge tu pracowac taki trening przed wyjazdem za granica takie sado maso za granica dopiero bedzie ulga bo jak w jednym z przykazan bylo byl sobie czlowiek ktory narzekal na to iz nie ma miejsca w domu udal sie z tym do medrca przedstawil mu sytucaje a medrzec mu na to wprowadz cala zwierzyne do domu jaka masz i tak zrobil jak medrzec mu nakazal wprowadzil zwierzyne i zrobilo sie tragicznie ciasno po dwoch tygodniach poszedl do medrca i medrzec mu nakazal wyprowadzic zwierzyne wrocil do domu tak zrobil i zrobilo sie naprawde luzno wiec suma sumarum jak wyjedziemy za granice to poczujemy prawdziwa ulge praca w gommie daje nam odczuc co naprawde ludzie czuli w obozach koncentracyjnych zmuszani do niewloniczej pracy bedzie co opowiadac wnukom jak wygladala praca w polsce a tak wogole kto ostatni za granica ten PAROWA !!!!!!!!!!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bcd Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 01.06.07, 17:30 ostatnio zauwazylem ze czasem oprowadzane sa wycieczki szkolne po gommie to chyba w ramach lekcji historii nie kazdego stac zeby jechac do oswiecima a tutaj maja taka rekonstrukcje zdazen jak wygladala praca pod zaborami tu tak jak kiedys dochodzi do samookaleczen byle tylko isc na chorobowe i nie muc pracowac moze dzisiaj sie opazyc i zglosci wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bcd Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 01.06.07, 17:34 ja swojego synka jak nie chce sie uczyc strasze slowami synu moj drogi jak nie bedziesz sie uczyc to skonczysz jak tatus i pojdziesz pracowac do gommy czego nie zyczylbym najgorszemu wrogowi i wiecie co od razu skutkuje siada i nabiera motywacji to przyswiajania wiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 01.06.07, 17:47 teraz wyroki za gwalty i morderstwa powinny wygladac tak skazuje Cie na 5 lat pracy w gommie w zawieszeniu na 10 i nikt chyba juz nie zszedl by na zla droga poza prawem gdyby uslyszal takie cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 02.06.07, 13:54 Pracownik może walczyć o wyższą pensję 08:45 02.06.2007 sobota Coraz częściej pracodawcy nakładają na pracowników dodatkowe obowiązki, za którymi nie idzie wzrost ich pensji. Zatrudnieni mogą walczyć o swoje prawa przed sądem, ryzykują jednak utratą pracy - pisze "Rzeczpospolita". Od początku 2004 r. w kodeksie pracy funkcjonują przepisy (od 18 do 18 k.p.) zakazujące dyskryminacji pracowników w jakiejkolwiek formie - mówi dr Stefan Płażek. Wynika z nich, że osoby wykonujące taką samą pracę powinny otrzymywać takie samo wynagrodzenie. REKLAMA Czytaj dalej Na przeszkodzie staje tu jednak coraz powszechniej stosowany w umowach o pracę zakaz ujawniania wysokości wynagrodzenia. Zdaniem ekspertów to tylko straszak. Pracodawca musiałby udowodnić, że ujawnienie tej informacji stanowiło naruszenie podstawowych obowiązków pracownika. Trudno też walczyć o swoje prawa pracownikom, którzy z czasem dostają coraz to nowe obowiązki. W takich wypadkach pozostaje im udowodnić, że doszło do zmiany zakresu ich obowiązków niezwiązanych z dotychczas zajmowanym stanowiskiem - mówi Daniel Książek z kancelarii Książek Koczur i Wspólnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowany mam dla Was propozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 16:34 Piszecie o strajku, o tym że chcecie zaprotestować, może warto zrobić jakieś małe kroczki w celu wywierania presji na kadrę zarządzającą. Proponuję, aby każdy z pracowników w myśl odtajniania wynagrodzeń przyszedł do pracy z plakietką, opaską na ramieniu określającą wysokość stawki godzinowej za jaką pracuje, zwykła cyfra bez określania wartości zł czy pln. Ciekawe jaki będzie efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teletubis Re: mam dla Was propozycję IP: 212.87.241.* 02.06.07, 19:59 a co powiecie na czerwona torebke teletubisia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twinky Pinki Re: mam dla Was propozycję IP: 195.205.202.* 04.06.07, 10:13 bede nosil czerwona torebke i spadajcie odemnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twinky Pinki Re: mam dla Was propozycję IP: 195.205.202.* 04.06.07, 10:14 jesli nie podoba wam sie moja czerwona torebka to sie zwolnijcie Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: do gościa Twinky Pinky 04.06.07, 20:15 :-) chyba jesteś jednym z tych INTELIGĘTNYCH z biura. gratuluje. A jak chcesz to sam sie zwolnij, a reszta zrobi co będzie chcieć i kiedy uzna to za stosowne a nie dzię ki twojej CZERWONEJ TOREBCE, :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NORMALNY Re: KOCHAM GOMME-kpiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 17:34 czy ten zaklad och....... do reszty kto tu zarzadza ???? widac same debile bo jak mozna przysylac ludzi z jednego zakladu na drugi jak nie ma roboty dla tych co pracuja na pol 1 a dopiero dla tych co tu przyszli z 2 , ludzie zastanowcie sie co wy robicie czy na maszynach maja robic po 3 osoby i jeszcze wyrabiac norme na 98% PARANOJA a moze ludzie maja siedziec miesiacami na bezplatnym i czekac na lepsze jutro ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: *.hcz.com.pl 05.06.07, 08:26 Słyszałem że Kazimierz Wielki ma dać po 300 zł do tej pensji. Ale to się okaże, może znowu da swoim na górze. Związki miały wywalczyć podwyżkę i coś wszystko ucichło. Czyżby przysnęły a może im ktoś gębe zatkał. No i to by było na tyle. Zobaczymy z jaka twarzą wyjdzie w tym miesiącu do pensji Szanowny Pan Duda!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala mi Re: ogolnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:10 a moze wzbory mistera chlopakow juz nam duzo na pol 2 nie zostalo cf gomma polska drogie kolezanki moze macie na kim oko zawiesic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: ogolnie IP: 212.87.241.* 05.06.07, 16:07 oj ja zawieszam, zawieszam ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 217.153.233.* 05.06.07, 18:21 Dyrekcja nie wypłaci obiecanej premii celowej w kwocie 300 zł , zasłaniając się brakiem podpisania Regulaminu Wynagradzania i Odstąpienia od Sporu Zbiorowego Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re:do gościa SIWY 05.06.07, 19:04 CZE.Wasze rozmowy z nimi nic nie wskuraja a dotego oni się śmieją z waszej naiwności i ciągle coś im nie pasuje a wy ze spotkania na spotkanie i ci i nic (i po co nas tylu sie zapisało skoro nic nie ulega zmianom?)BEZ OBRAZY.Narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re:do gościa SIWY IP: 217.153.233.* 05.06.07, 21:01 Masz Racje allexy nasze rozmowy nic nie wskurały,przedstawialiśmy argumenty i proponowalismy rozwiazania niestety wszystko co mówiliśmy nie przynosiło rezultatów,chcieliśmy zeby załoga zyskała coś więcej niz inflację i nic z tego( propozycje Dyrekcji od jutra wywiesimy dla pracowników). Pozdrowienia dla pracowników GOMMY i SPBT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re:do gościa SIWY IP: 217.153.233.* 05.06.07, 21:17 Komisja Zakładowa WZZ „Sierpień ’80” przy CF „Gomma Polska” Sp. z o.o. w Częstochowie pragnie poinformować pracowników CF Gomma Polska Sp. z o.o. w Częstochowie iż dniu 05-06-2007r. odbyło się spotkanie Związków Zawodowych z Dyrekcją Firmy celem ustalenia Regulaminu Wynagradzania. Zarząd CF „Gomma Polska” Sp. z o.o. w Częstochowie przedstawił ostateczne propozycje podwyżek na rok 2007. 1. Płaca zasadnicza : · Grupa zaszeregowania A6 (najniższa stawka) wzrost o 50% · Grupa zaszeregowania od B2 do D1 wzrost 4,92% (około 45 gr.) · Pracownicy umysłowi 4,4% 2. Dodatki do Soboty 25% i Niedzieli 50% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re:do gościa SIWY cz.II IP: 217.153.233.* 05.06.07, 21:21 3. Premia za obecność wypłacana co miesiąc w kwocie 100 zł w przypadku braku nieobecności. · W przypadku 1 dnia nieobecności w kwocie 60 zł. · Przy 2 dnia nieobecności premia nie przysługuje za dany miesiąc. · Od 5 do 10 dni premia nie przysługuje przez kolejne 3 miesiące. · Od 11 do 18 dni premia nie przysługuje przez kolejne 6 miesięcy. · Od 19 dni premia nie przysługuje przez rok.. Okres Karencji 3,6,12 miesięcy zaczyna się liczyć od chwili powrotu do pracy. 4. Premia Bożonarodzeniowa będzie wynosiła 630 zł. 5. Dodatek stażowy naliczany co dwa lata w kwocie 1,5% 6. Premia Urlopowa w niezmienionej postaci tj: 50% teoretycznego wynagrodzenia za miesiąc czerwiec. 7. Dyrekcja nie wypłaci obiecanej premii celowej w kwocie 300 zł , zasłaniając się brakiem podpisania Regulaminu Wynagradzania i Odstąpienia od Sporu Zbiorowego. Komisja Zakładowa WZZ Sierpień ’80 przy CF Gomma Polska w Częstochowie jest wielce rozczarowana tak niskimi propozycjami ze strony Dyrekcji Firmy i podtrzymuje swoje stanowisko zgłoszone w sporze zbiorowym. KZ WZZ Sierpień ’80 nie widzi innej możliwości jak prowadzenie dalszych negocjacji z udziałem mediatora z listy Ministra Pracy i Polityki Socjalnej , a jeżeli to nie przyniesie znacznych podwyżek przeprowadzenie legalnego STRAJKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re:do gościa SIWY cz.II IP: 217.153.233.* 05.06.07, 21:24 Proszę połaczyć dwie częsci niestety nie mogłem tego wysłać w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re:do gościa SIWY cz.II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:56 Dlaczego premia za urlop jest skladnikiem od którego odtrącany ZUS? Świadczenia socjalne nie podlegają ozusowaniu ! Czy my wogólne nie mamy socjanego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re:do gościa SIWY cz.II IP: 217.153.233.* 06.06.07, 12:06 W CF Gomma nie było żadnego funduszu Socjalnego i w tym roku nie bedzie , Fundusz Socjalny powstanie w roku 2008r (zakładając ze przyniesie nam lepsze korzytści niż system który jest teraz ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re:do gościa SIWY cz.II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 14:43 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwarium Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 212.87.241.* 07.06.07, 01:41 hahaha i co robole możecie mam podskoczyć na wsokość h... zap... a nas i będziecie zap... jak wam powiemy g... znaczycie szmatyżal mi was prostaki!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 83.2.141.* 07.06.07, 10:28 AKWARIUM pokazałeś prawdziwe oblicze. a właściwie prawdziwego h... tak dużego, że twój nos musi za niego odwalać robotę. Dlatego nie dziwię się, że tam gdzie prawdziwi mężczyźni mają rozum, ty masz g....... Bardzo ci współczuję, że aby się dowartościować musisz obrażać i poniżać innych. Chciałam ci zwrócić uwagę,że pracując dobrze, mam prawo domagać się od pracodawcy, aby wysokość wynagrodzenia było odpowiednia do włożonego wysiłku. Ty nie jesteś moim pracodawcą! Szanuj prostaków, bo jak oni odejdą, to mi ciebie nie będzie żal..., a co wtedy będziesz znaczył? Sam sobie odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 83.2.141.* 07.06.07, 10:38 Przepraszam za użyte skróty i formę odpowiedzi, ale obawiałam się, że te "wykształcone" AKWARIUM nie zrozumie normalnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p72 Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 212.87.241.* 09.06.07, 01:18 i co lemur napisali prawde o was dupkach z akwarium jakiemuś się wyrwało, zastaw sidła i go zwolnij cwaniaczku! Musze przyznać tez że nie wszyscy z akwarium to ćwoki ale oni stanowią wyjątek, są zastraszeni itd. Jak masz jaja to odpisz czekam!! podać ci mojego mela???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p72 Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 212.87.241.* 08.06.07, 00:26 To jest właśnie poziom naszych przełożonych, to za kogo nas mają, i co w ich oczach znaczymy i reprezentujemy soba. A oni co reprezentują to że dostali się dzieki protekcji, "plecom", łapówce co potrafią?? Ile dali w łape panu Dudzie??? Paru zaryzykowało i odeszło do innych firm i wrócili jak pieski z podkulonymi ogonami spowrotem do gommy bo gdzieś indziej trzeba robić, znać się na tym co sę robi, coś sobą reprezentować. Strajk to jedyne wyjście albo kasa albo rozpie... ten zakład tu nie ma przyszłości!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 195.205.202.* 08.06.07, 12:25 nie wiem jak wy ale ja stad spadam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 195.205.202.* 09.06.07, 06:54 zycie jest wspaniale kolory czarno-białe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edededde Re: KOCHAM GOMME-300 zł IP: 195.205.202.* 09.06.07, 06:56 niech zyja podwyzki :)) nie wiem naprawde co zrobie z tymi pieniedzmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala mi Re: KOCHAM GOMME-kpiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:06 work idzie do odstrzalu..............juz kilku sie pozbyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: KOCHAM GOMME IP: *.hcz.com.pl 05.06.07, 13:09 Ja też słyszałem, że mają dać po 300 zł, ale to sie okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 09.06.07, 14:11 ciekawe ile dzisiaj osob sie zwolni hm.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twinky Pinky Re: do gościa Twinky Pinky IP: 195.205.202.* 06.06.07, 07:30 i tak bede nosil czerwona torebke na znak protestu wszyscy wezmy ze soba czerwone torebki a z niej wyciagnijmy nie zjedzone kanapki i zaniesmy najlepszemu majstrowi moze pod zegarami bedziemy skladowac niezjedzone kanpaki i zrobimy napis dla majstra Blu ...cza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twinky Pinky Re: do gościa Twinky Pinky IP: 195.205.202.* 07.06.07, 11:29 zabraliscie na procesje czerwone torebki co ?"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wstrząśnięty Związki Branżowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 14:12 NIE WIEM CZY JUŻ WIECIE! ALE ZWIĄZKI BRANŻOWE JUŻ ZDĄŻYŁY SIĘ UŁOŻYĆ Z DYREKCJĄ.NAJLEPSZYM DOWODEM JEST NA TO NASZ KOLEGA POROŚ,CHODZI I GŁOSI JAKĄ TO WSPANIAŁĄ I WYSTARCZAJĄCA PODWYŻKĘ OFERUJE NAM DYREKCJA (45groszy),UWAŻA ŻE TO I TAK DUŻO NAM MILOŚCIWIE PAN DUDA ZAOFEROWAŁ.NIECH KOLEGA PILECKI I POROŚ WYTŁUMACZĄ SWOIM CZŁONKOM Z BRANŻOWYCH,JAKI TO SUKCES TE 45groszy.UWAŻAM ŻE JEST TO KPINA I PLUCIE W TWARZ ZAŁODZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uznanie na KULACH Re: Związki Branżowe IP: 217.153.233.* 07.06.07, 16:10 O jakich wy 45 groszach mówicie(z dobrego źródła wiem ze branżowe sie sprzedały za 0,36zł podwyzki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony Re: Związki Branżowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 17:04 Jeśli to prawda że Branżowe się sprzedały!to niech od razu rozwiązują swoją strukturę ,bo my Sierpień im ręki na pewno nie podamy,i niech ludzi nie bałamucą kłamstwami! Ciekawe co na to Solidarnośc? czyżby tak samo? malutki układzik z Dyrekcją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Związki Branżowe IP: 89.174.23.* 11.06.07, 12:20 solidarność nie wchodzi w żadne układy z dyrekcją Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: do kolesia kolo & siwego 11.06.07, 20:24 NO TO STRAJKUJEMY. A długa droga nas jeszcze czeka przeliczając na czas aby doszło do legalnego straju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 09.06.07, 14:46 ta kraina to ruina pies obdarty flaki zre !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 15:42 Kochani!!! w tym tygodniu okaże się kto naprawdę chce poprawy naszego wspólnego bytu w zakładzie-mam nadzieję że wszyscy którzy krzyczą o strajku wezwą udzał najpierw w Referendum,a potem staną murem za nami,TYLKO STRAJK OSTRZEGAWCZY MOŻE COŚ ZMIENIĆ.ALE TO JEST DOPIERO POCZĄTEK TEGO CO NAPRAWDĘ SIĘ STANIE!!!tzn TACZKA DLA PANA DYREKTORA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 12:21 ciekawie sie robi zobaczymy kto wygra?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 13:00 Idiemy na całość! odwrotu nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzżź Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 10.06.07, 15:44 to kiedy Bobek to referendum?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iiiii Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 12.06.07, 01:08 nie wiem co powiedzieć, nie wiem czy jako załoga jesteśmy tak zgrani na referendum, strajk itd. oby bo to nasza oststnia szansa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzichu Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 10.06.07, 21:04 no to strajkujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:22 chce to zobaczyć!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 11.06.07, 07:04 jasne ze bedziemy strajkowac do boju do boju do boju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Al-kajdy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 00:25 60-coś groszy podwyżki, wyrównanie stawki od lutego, wypłacona premia mesięczna za ubiegły miesiąc, premia za obecny, premia kwartalna, premia wakacyjna a to wszystko do lipcowej pensji (jak nam od tego księgowa zacznie obliczać podatki to ile dostaniemy?). Warunkiem jest podpisanie porozumienia a co za tym idzie odciągnięcie widma strajku. Jeśli tego Sierpień 80' nie podpisze to nici. A i wogóle premia miesięczna i wakacyjna nie zostaną wypłacone, do tego dyr. Duda powiedział, że zwolni 30 pracowników, oczywiście tych starych, no bo WORK pracuje, im warunki odpowiadają... no siedzą cicho. I jeszcze jedno, podobno jak porozumienie nie zostanie podpisane w ciągu kolejnych 7 dni to upływa jakiś tam termin czegoś tam i zakład nie mając z załogą ugody łamie prawo. Co prawda wszystko to przedłuża całą sprawę o kolejny miesiąc, ale skoro ludzie już ponad pół roku czekają na zmiany, no to chyba można poczekać jeszcze miesiąc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONIU Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 01:25 Pozdrówka dla Dominika i Tołdiego przesyła Chłodnia Śnieżka jest OK!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 12.06.07, 08:09 moga nas zwalniac co roboty za 1300 nie dostajemy juz sie bija o pracownikow niech zwolni dyr duda nas nie wiem kto bedzie obslugiwal te stare lumpy a worki jak dostana powazna robote to sami odejda i dyr duda sam sobie bedzie robil mase na starych włoskich albo bedzie taki dobry i obsłuzy niemki gdzie maszyne sie poznaje po dwoch miechach ciaglej roboty a do tego czasu ile brakow... oni mysla ze wygraja z nami szanujmy sie ludzie ale nie wiedza z kim igraja starzy pracownicy sa specjalistami w tych maszynach nawet wiecej wiedza od ustawiaczy bo ciagle na nich robia to moze juz sami odejdziemy do plandek 1800 zarabiaja albo jeszcze gdzie indziej a zreszta szkoda słow na imbecylstwo dyrekcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dx Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 12.06.07, 19:22 50 stopni na hali ufffff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumman Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 12.06.07, 19:34 lekarze i pielegniarki sie zbuntowali i pokazli swoje pazury czemu my gomowcy nie mozemy tego zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly :gumowiec: Re: KOCHAM GOMME IP: *.kopernika.trustnet.pl 13.06.07, 16:25 hahahahhhahhhahha- Odpowiedz Link Zgłoś
ram4 Re: KOCHAM GOMME 15.06.07, 10:56 Pozdrówka dla S80 znów parę centów w górę walczcie dalej, weekend, harówa, 40 stopni,4 brygady trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 11:55 moim zdaniem to co w tej chwili oferuje firma to jest max co moga nam zaoferowac generalnie tez jestem za strajkiem liczylismzy z chlopakami jak bedziemy zarabiac po podwyzkach te 0,60gr+ premia za niechorowanie(trzy zmiany) wyszlo nam ponad 1500 na reke do tego jestesmy starymi pracownikami i dochodzi stazowe jakies 2x100% i sa 2000 wiadomo inne premie w roku tez swoje robia ponad 2000 sie lekko uzbiera- dla mnie moze byc. Najwazniejsze zeby duda dawal co roku podwyzki nie tylko inflacyjna. Przez ten czas kiedy tuaj pracuje gdyby co roku dawali min 0,60 to mialbym teraz ponad ok 12zl uwazam ze zwiazki teraz na tym powinny sie skupic i reszte podpisac. Wiem ze wielu z was sie z tym niezgodzi ale musimy patrzec na wiekszosc a wiecej u nas teraz pracuje kobiet i za takie pieniadze nie znajda pracy nigdzie chyba ze za granica. Do sierpnia podpiszcie to i trzymajcie reke na pulsie aby nie bylo jak kiedys ze solidarnosc podpisywala wszystko co im podstawili pod nos - POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KNOT do misia Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 17.06.07, 00:33 WEZ SIĘ ZASTANÓW NAD TYM CO PISZESZ!! A CO Z CHŁOPAKAMI MŁODYMI CO NIE MAJA STAZOWEGO TAK JAK TY DUP... JAK SIĘ BOISZ ZARYZYKOWAĆ NAD NOWĄ PRACĄ TO MASZ PROBLEM I KOBITKI O KTÓRYCH PISZESZ TEZ. TO CO NAM PROPONUJĄ TO JEDNE WIELKIE G... PRAWDA JEST TAKA ŻE NIE MA TAKIEGO DRUGIEGO ZAKŁADU W CZĘSTOCHOWIE GDZIE PRACOWNIK MOŻE SIĘ TAK OPIE..Ć POZDROWIENIA FRAJERZE!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis1 Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 11:57 i dochodzi stazowe jakies 2x100% i sa 2000 wiadomo inne premie w roku tez swoje robia ponad 2000 sie lekko uzbiera- dla mnie moze byc. Najwazniejsze zeby duda dawal co roku podwyzki nie tylko inflacyjna. Przez ten czas kiedy tuaj pracuje gdyby co roku dawali min 0,60 to mialbym teraz ponad ok 12zl uwazam ze zwiazki teraz na tym powinny sie skupic i reszte podpisac. Wiem ze wielu z was sie z tym niezgodzi ale musimy patrzec na wiekszosc a wiecej u nas teraz pracuje kobiet i za takie pieniadze nie znajda pracy nigdzie chyba ze za granica. Do sierpnia podpiszcie to i trzymajcie reke na pulsie aby nie bylo jak kiedys ze solidarnosc podpisywala wszystko co im podstawili pod nos - POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvvvvvvv Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 16.06.07, 03:00 i co o czym piszecie ??????????????????????Zal mi was!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:54 Stało się to! co miało się stać! ciut za mało,każdy powie ,ale przynajmiej wyrwaliśmy od Dyrekcji parę groszy.Co niektórzy bardzo chcieli strajku!Owszem my też,ALE zapamiętajcie jedno,krzykaczy jest bardzo wielu,bo gdyby zdecydowalibyśmy się na protest! to ci krzykacze poszli by na zwolnienia lub urlopy,a reszta zalogi była by nie zdecydowana,to nie koniec rozmów z dyrekcją.Nie dajcie się zastraszać ,wszystkie problemy zgłaszajcie nam Sierpień 80! my nie jesteśmy sprzedawczykami,nie wieżcie plotkom,sprawdzie kto naprawdę teraz z związków wyjeżdża na szkolenia (WCZASY)do Włoch .NAPEWNO NIE SIERPIEŃ ! bo nas nie da się kupić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 16.06.07, 15:16 robson nie badz smieszny robisz z siebie tylko kretyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regina Re: KOCHAM GOMME IP: 80.54.174.* 19.06.07, 21:29 sprzedaliście się, wszyscy , no może oprócz sierpnia 80, resztę do wora i upiec na grilu z dyrekcją. zresztą sierpień też , zaczynali od 50 % , a kończą na 4,60 koma h.. wie co. dupki i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frajer Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.244.* 17.06.07, 13:58 a miało być tak pięknie, nie zapomnę tych wspaniałych postulatów,które czytając miało się nadzieje,że coś się zmieni,niestety nadzieja matka głupich.Podobała mi się stanowczość związkowców,niestety do czasu.Namawiano ludzi do zapisywania się do tej(teraz to mówię-śmiesznej organizacji).Mówiono im więcej nas będzie tym więcej wywalczymy ,jak to się mówi w kupie razniej.W tym wypadku o nie taką kupe chodziło.PO wspaniałej walce będe miał-1300zł,sobota, niedziela w pracy,poparzone ręce,60 stopni na hali i nadzieje że będzie lepiej, ale na pewno nie w tym obozie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 20.06.07, 00:08 "frajer" nie tylko ty ale i wielu innych!!!!!!!!!!!! związki to banda dup.... mieliśmy jedną szanse przez strajk pokazać ze jesteśmy ludzmi, mamy swoje prawa i co nic! teraz jesteśmy prawdziwymi niewolnikami w obozie pozostaje nam jedynie szukanie nowej pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj. Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 22.06.07, 20:50 racja, w tym syfie juz nic sie nie zmieni na lepsze, zapieprz jest coraz wiekszy a warunki coraz gorsze, nawet nie odczujecie powyzek ktore dostaniecie, wszystko jest tak wyliczone zeby zaklad nie stracil... robcie co chcecie ale kto sie ceni niech bierze nogi za pas i szuka normalnej roboty za normalne pieniadze, chyba ze woli zapiep... do konca zycia w K2 w tym smrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 26.06.07, 00:34 czy to prawda ze byle sekretarki mistrzów z pol 1 mają robic na magazynie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 01:00 może i się smieje ale nie chciałbyś mieć tyle ludzi na swoim sumieniu jego znieczulica doprowadziła wiele ludzi do nerwicy.ten zament ferment w gommie to zasługa własnie jednego człowieka.ten majatek którego się dorobił dzięki głodowej stawce ja mu tego nie zazdroszcze.bo nikt go nie szanuje.Gdyby był szefem sprawiedliwym szanującym ludzi.to sytacja tej firmy nie wyglądała by tak tragicznie.tysiące bezsensownych braków nikomu nie zależy na tym by ten zakład dobrze stał bo nie ma motywacji za to jedno jest tu najważniejsze kara stres i panika.i piszesz że jest wyuczony...no napewno jednego jak napchać swoją kieszeń... izadawac jedno pytanie dlaczego pan chce pracować w gommie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............. Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 02.07.07, 01:10 i co dalej?? gomma to pzeszłość!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;; Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 10:08 ciągle się pogłebia rokowania na przyszłosć wszyscy znają...musiałby stac się cud ...ludzie krzywo na siebie patrzą nie wiadomo kto następny do zwolnienia.jeden lepszy od drugiego w podp...aniu...a najlepsze jest to że sam gó...no umie i się zna na robocie..nie wiem czy komuś jeszcze zależy na tej robocie to bagno doprowadziło ludzi do nienawiści jeden drugiego smaruje jak tylko potrafi.zazdrosc zżera tych którzy są podli ze chodzą kablować ani dostali awansów..tylko te lewusy które nigdy nic nie robiły normy dla nich to kosmos,mają ciepła posadke i wyżywają się na ludziach jacy to oni są the best,im to się zawsze wszystko udawało jak oni sie znają na robocie i jacy są bezbłedni..lada chwila sami zajmą stanowiska na produkcji ... skoro tak wszystko potrafią niech pracują bezbrakow na tych wrakach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 06.07.07, 01:15 i co jesteśmy nikim dla naszych pryncypałów?? spier.... stąd nanic nie możemy liczec!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Do Knota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 21:18 pokażcie że macie klase i zamiczcie!!!!!!!!!!bo te wazse teksty świadczą o waszej ...i tak wszyscy zginiemy w zupie..baj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Rozmowa kwalif. do biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:23 wyslalem cv do pracy w biurze...marketing,księgowość, sekretariat. Gdzie są przeprowadzane rozmowy, na Aniolowie?? I jak to wszystko mniej wiecej wyglada, o co moga spytac itp. Licze na powazne odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indianer do pseudo zwązków IP: 212.87.244.* 20.07.07, 15:31 ciekawe czy nasze pseudo-związki śledzą sytuacje i zachowanie prawdziwych związków z TRW,tam kilku dniach rozmów nie doszli do porozumienia i już jest referedum bo pracodawca nie zgadza sie na ich warunki.U nas po pół roku rozmów wzieli z pocałowaniem ręki co pracodawca chciał,a za swoje mało wygórowane postulaty pana kazika bardzo przeprosili.Następnym razem jak będą wywieszać jakieś informacje niech nie podpisują się jako związek,tylko może jako orgnizacja blisko zaprzyjażniona z pracodawcą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: do pseudo zwązków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 20:04 pytanie czy wy reprezentujecie swoich czlonkow?czy uwazacie ze jestescie najmadrzejsi i macie monopol na jedyne sluszne rozwiazania? dlaczego opinia wiekszosci ludzi nie jest dla was drogowskazem? nikt nie chcial tego porozumienia i nikt tak naprawde nie jest zadowolony z tych ochlapow ktore hahaha wywalczyliscie po polrocznej batali. a szanasa byla tylko nie trzeba bylo rzucac w szkole kamieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
jmardok Re: do Big Brother-a 24.06.07, 00:22 Sam jesteś tępak - jeśli myślisz że Duda przeprowadzał rozmowy po angielsku - ciekawe w jaki sposób jeśli do niedawna nie znał słowa w tym języku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Brother Re: do jmardok`a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:05 Widzę że Twoja wiedza na temat sposobów rekrutacji do CF jest zerowa. To tylko umacnia mnie w przekonaniu że ludzie z biura to w 90% protegowani.... A Duda przyjmując mnie cztery temu zadał mi kilka pytań po angielsku...TĘPAKU Pozdro dla wszystkich "inteligentnych inaczej" z biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: zwolnienia? IP: *.hcz.com.pl 25.06.07, 07:26 Słyszałem, że mają zwolnić 60 panienek z Legionów (Włochy)? A tu się mówi znowu o jakiś przyjęciach, co tu się znowu dzieje. Niezłe kurestwo. Odpowiedz Link Zgłoś
jmardok Re: czy Duda zna angielski - do Big Brother?? 25.06.07, 13:12 Masz racje, że 90 % z biura to protegowani, ale akurat ja zaliczam się do tych pozostałych 10%. Gdy przyjmowałem się 1,5 roku temu też miałem rozmowę po angielsku z Kazimierzem . Właściwie to nie można nazwać tego rozmową tylko monologiem - bo ja mówiłem a on słuchał a pytania zadawała mi jakaś sekretarka z księgowości i nie wydawało mi się aby On coś zrozumiał.Może napisz jakie zadał ci pytania, ale mysle że wyglądały jak te ponizej -Hello - How are yoyu ? -What's your name ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@@@@@ Re: czy Duda zna angielski - do Big Brother?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 01:05 ZAWSZE WARTO BYC CZŁOWIEKIEM!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@@@@@@@@@ Re: czy Duda zna angielski - do Big Brother?? IP: *.hcz.com.pl 26.06.07, 08:32 Oj warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: czy Duda zna angielski - do Big Brother?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 18:36 Dziwna sprawa z tymi podwyżkami . Dostaliśmi 46gr , a nie dostaliśmy podwyżki inflacyjnej więc nie wiemy ile naprawde wywalczono nam podwyżek bo nie wiadomo jaka była inflacja .I niewiedzieć czemu premia za niechorowanie wyniosła ok 100 zł skoro na rok dostawaliśmy 700zł więc na kwartał powinno być ok 230zł .Czyżby coś się komuś pomyliło ? Czy mamy zbiorową premie za niechorowanie ? Może ta premia jest gorpowo-indywidualna w zależności jak komu pasuje jeśli nie chorowałeś dostaniesz mniej bo inni chorowali , a jak byłeś chory nie dostaniesz nic , bo byłeś chory .Tak czy tak z perspektywy roku chyba dostaliśmy obiżki . Czy ta ciemna masa (związki ) myślą ,że nam oczy zamydlą , czy są tak tempi i dali się zrobić w ch.....ja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonek Re: czy Duda zna angielski - do Big Brother?? IP: *.man.czest.pl 27.06.07, 21:50 o wlasnie wykryles to szybko ale reszta i tam to glupole i sie nie kapna beda zapiepszac za mniej hahahhahaha GOMMA dla jelopow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz..... Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.hcz.com.pl 28.06.07, 08:48 Robią z nami co chcą. Związki - oni tylko biorą kasę. Każdy kto zapisuje się do związków świadomie na nich łoży!!!!! Nie wierzcie w to, że oni udzielają się za friko!!!!! Zwykła prostota w tych związkach, co niektórzy nie umieją się logicznie wypowiadać, nie mówiąc o kulturze osobistej. DNO!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:04 najwyższa pora się z tego otrząsnąc.sierpień chciał się na nas ślizgać ale im nie wyszło. i jeszczcze troche spadną bo ludzie rezygnują...musi nastąpić koniec wyzysku oczekujemy godnego traktowania anie dyktatury.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.hcz.com.pl 28.06.07, 14:42 Racja, związki to jedne wielkie dno!!! Łapiduchy. Kazimierz ma rację, że nie chce rozmawiać z idiotami!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Kazimierza Wielkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:43 no nie zgadzam się bo rozmawiać powinien umieć z każdym chociażby ze względu na zajmowane stanowisko nie kazdy urodził się w czepku i trafiło się gosciowi ale nie za jego wiedzę tylko za chamskie traktowanie ludzi gdyby był taki mądry to sytuacja gommy nie wyglądałaby tak jak wygląda.dziwie się Włochom że za takie rządy utrzymali kadre kierowniczą przecierz pokazali że nie potrafią zarządzać firmą a już napewno nie zapewnia zysków.same złe posunięcia w tej firmie doprowadziły do takiej sytuacji a teraz te zwolnienia.kumoterstwo ludzie którzy znali się na robocie dawno już tam nie pracują bo nie mogli pogodzić się z tym ile marnuje się pieniędzy a ludzią daje się ochłap a pieniądze leżały na smietniku.ludzie którzy odwalali dobrą robotę zostali zwolnieni ukarani albo sami odeszli..tylko patrzeć jak to wszystko runie...gratuluje ale czego wiedzy jakiej jak zakład doprowadzić do upadku..i jeszcze nie wiecie dlaczego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.hcz.com.pl 29.06.07, 08:55 Niestety lizusem nie jestem, ale może ty jesteś biednym niedowartościowanym prymitywem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 05:00 Podwyżki kosztem zwolnienia innych ludzi przecież muszą wyjsc na swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 14:28 to jest podwyżka,,,a jesli chodzi o planowanie to szkoda sobie języka strzępić ci panowie są bezkarni ..do ukarania jest zawsze produkcja...tylko do tej pory nikt nie pomysli czym jest zakład bez tej produkcji.tylko ganiac ludzi niech sami sie wezmą za robote to zobaczymy jak się będzie wyrabiać norme.jakie wypracuja zyski i ile narobią braków.. ludzie dlaczego sobie pzwalacie na takie traktowanie no nie mówie o tych co uprawiają... bo im to na ręke przeleżeć pare godzin.jak do tej pory to ludzie którzy nic nie robią to awansują bierzcie przykład...no cóztylko czy warto bo i tak to wszystko legnie w gruzach...jeszcze kilka trafnych posunięc ze strony kierownictwa i bum na całej lini...a ich decyzje nawet przedszkolak przewidzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madra Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 17:01 jeszcze rok moze dwa i zaklad upadnie ....a kto do tego doprowadzi ....oczywiscie Gło....cz tak jak juz kilka dzialow no coz trzeba szukac nowej pracy kochani ...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 17:53 ameryka padła i co zero konsekwencj dalej ma ciepła posadke a wy za byle głupstwo możecie byc zwolnieni..rok to za długo. trzeba postawić nową hale.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.man.czest.pl 01.07.07, 17:51 przeciez oni chca zeby to upadlo i dlatego trzymaja tych niedorajdow zeby doprowadzic do ruiny padla ameryka i padnie gomma przez kierowniczka , u niego w domy to nawet przelatujace ptaki padaja na leb!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAK Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.streamcn.pl 13.07.07, 14:38 JESTES PAJACEM.AMERYKA PADŁA A LUDZIE IDĄ NA POL 1.ZAZDROSĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do FAK jaka zazdrosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 09:23 CZLOWIEKU O JAKIEJ ZAZDROSCI PISZESZ IDA TYLKO PO TO NA POL 1 ZEBY DUDA ICH ZWOLNIL ...WIESZ ILE U NIEGO NA BIURKU LEZY ''WYPOWIEDZEN''..NIE MA ROBOTY A LUDZI ZA DUZO...A POWODY NISKA EFEKTYWNOSC ALBO COOROWANIE ....żALOSNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: podwyżki, zwolnienia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:42 w tej firmie zawsze jest wszystko inne ważniejsze niż produkcja nie ważne ze maszyna produkuje braki ważne żeby na podłodze nie leżał papierek.nikt nie słucha ludzi z produkcji bo uważają sie za nie wiadomo kogo choc czasem ludzie na produkcji maja lepsze wykształcenie ale cóz skoro chcą zeby było czysto to będzie tylko produkcji już nie bedzie bo skąd wziąsc czas na to sprzatanie.zamiast się zająsc szukaniem klijentów to szukacie jakby upiepszyc człowieka któremu się pot po dupie leje w ten skwar i pije kranówe...to jest oboz pracy nikt tu nie przychodzi chetnie...ale dyrekcja juz nas niczym nie zaskoczy bo na nic więcej ja nie stac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomo Re: zwolnienia ? IP: *.hcz.com.pl 03.07.07, 07:42 A kiedy niby te zwolnienia???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: zwolnienia ? IP: 195.205.202.* 04.07.07, 20:28 Wreszcie pan Grzegoz jest zadowolony, wrocil piesek chodz kulawy,teraz znowu bedzie szczekal. cekawe jak dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryś Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.244.* 06.07.07, 16:16 witam.co słychać w gommie, kiedy strajk,chyba że dostaliście te 50%,a może związki znów was wykiwały-dajcie odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 06.07.07, 23:44 nas zawsze kiwaja i beda kiwac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 10.07.07, 14:35 a ty palancie co wierzyles w nich hahahhaha to buraki nic nie zalatwia Odpowiedz Link Zgłoś
moquai Re: KOCHAM GOMME 10.07.07, 15:58 a w której to gommie jest tak niby źle ? (aniołów czy zawodzie ?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aoe Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 20:40 Nie obrażaj Dupku ludzi którzy łeb za ciebie nastawiają.Gdzie ty byłeś ? jak my związek zawiązywali ,i gdzie dupku byłeś jak trwały rozmowy,i jakim prawem śmiesz krytykować ludzi którzy przynajmiej coś wyrwali Kazikowi,a teraz śmiesz pisać że się sprzedali.KRETYNIZM DO POTĘGI!!!!!! To nie koniec ZAPAMĘTAJ!!! Cierpliwośc podobno się popłaca. <Sierpień nigdy się nie sprzeda> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.244.* 11.07.07, 07:40 ty aeo przystopuj z tymi wyzwiskami bo to nie pasuje członkowi takiej organizacji jak sierpień takie zachowanie,jeśli chodzi o te pogaduszki które organizowaliście sobie z kazikiem,nic nie dały.Walczcie dalej,ale ja ,jak i większość załogi rozczarował się waszą postawą,chodż plany mieliście piękne.Wiecie chyba ile zarabiają ludzie w innych gommach na świecie,1000 euro to najmniej a my nie mamy nawet 400.Nie ma co już zganiać na to że tam jest wszystko droższe, ceny są podobne, a niektóre rzeczy dużo tańsze. Nie podniecajcie się tymi 60 groszami,tylko weżcie sie w garść, bo już ludzie w realu więcej wywalczyli,a praca nieporównywalna!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 12.07.07, 21:04 Pracownicy, dlaczego podpisywaliście podwyżki 0,60 groszowe i jednocześnie oświadczaliście, że zapoznaliście się z regulaminem pracy i wynagradzania? Gdzie on jest? Jakie są tam tabele płac, od czego zależy premia - nie wiecie. Czy dostaliście na piśmie wypowiedzenie poprzednich? To jest sprawa dla PIP - zgłaszajcie się i informujcie o łamaniu waszych praw.Podpisaliście informacje o szkodliwości pracy i zagrożeniach rakotwórczych, czy macie robione prześwietlenie płuc? Jesteście młodzi może warto chociaż zadbać o swoje zdrowie. Pracodawca koszty badań daje sobie w koszty. Związkowcy nie umiecie wywalczyć kasy to dbajcie o nasze zdrowie. Każdy nowo przyjęty RTG klatki,badania wątrobowe, a po latach zobaczycie wasze płucka i wątróbka. GOMMA powie wiedzieliście o szkodliwości, o co wam chodzi? PIP,PIP i Jeszcze raz PIP dzwońcie i piszcie. Marnujecie zdrowie za marne grosze, które nie równoważą utraconego zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ......... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 15.07.07, 01:18 siwy, robson co cwaniaczki nic nie piszecie makarony sprzedajecie??????? wypie.... z zakładu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ.. Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 10:56 TRW ŚREDNIA 2000 NA RĘKE I STRAJKUJĄ. A my? Czytaliście artykuł o TRW? Szkoda komentować. Rak zżera nas, związki i cała GOMME .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klon Re: KOCHAM GOMME IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 19:33 POPIERAM..CO DALEJ Z PRACOWNIKAMI ? NIECH SIE SIERPIEN 80 OBUDZI BO NIEDŁUGO PRZYJDZIE KONIEC I ZAPŁATA ZA TEN CZAS DZIAŁAN...J23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszeokontakt@o2. Re: KOCHAM GOMME IP: 195.160.252.* 17.07.07, 15:00 Witam Prosze o kontakt kogoś z CF Gomma pod adres proszeokontakt@o2.pl Chdzi mi o wyciągniecie wniosków z w/w ponad tysiąca komentarzy i o weryfikację samego pracodawcy. Zalezy mi zarówno na pozytywnych jak i w większości widzę negatywnych osądach i wypowiedziach. Proszę o kontakt osoby, które potraktują moją prośbę poważnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 12:12 Prosisz o kontakt? W jakim celu? Potrzebny ci analityk? Sam nie potrafisz? Wypowiedzi godne uwagi łatwo zauwazyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszeokontakt Re: KOCHAM GOMME IP: 195.160.252.* 18.07.07, 14:53 Wypowiedzi jak zwykle przedstawiają 2 światy: 1. Świat ludzi pracujących na samej lince produkcyjnej - ludzie niezadowoleni, aczkolwiek Polak lubi narzekać więc trzeba na wszystko patrzeć przez pryzmat i "uśrednić" 2. Świat ludzi w biurach - tu niestety nieumiem wyciągnąć wniosków na temat pracy tam wykonywanej, stosunków międzyludzkich itp. Bardzo mnie to interesuje gdyż jade na rozmowę do firmy a brak mi jakichkolwiek informacji o niej. Druga rzecz - czy wogole się opłaca "pakować" w tą firmę i inwestować w podróż, niechciał bym zamienić "siekierki na kijek" Proszę o odpowiedzi i pomoc w decyzji. ( oraz takie male info - jaka jest srednia placa w biurze o ile moge sie wogole tego dowiedzieć" ??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:06 Jakie masz kwalifikacje? W każdej firmie wiele zależy od szczęścia i fachowości. Widzę już, że masz ciężki tyłek i chętnie wysługujesz się innymi. Nie chce ci się wybrać w "taką podróż" (chyba, że jesteś ze Szczecina to sory) Przy takim nastawieniu i podejściu nie masz szans na dobrą pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszeokontakt Re: KOCHAM GOMME IP: 195.160.252.* 19.07.07, 11:47 Witam Bylem juz raz w cz-wie, mam tam kawał drogi, niemam zamiaru sie nikim wysługiwać tylko prosze o konkretna pomoc. Kwalifikacje mam duze - lecz niechce trafic do firmy, która bede za rok zmieniał bo standardy pracy są na poziomie zero... Niestety dopuki czegoś sam "nie dotkne" i nie sproboje to wyciągnięte wnioski po Waszych komentarzach mogą być mylne. Moje pytanie brzmi - czy osoby pracujące w biurze, wybrali by tą firme po raz drugi ? i jeśli nie to dlaczego.. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
moquai Re: KOCHAM GOMME 19.07.07, 11:56 no ale jeśli Twoje kwalifikacje są na poziomie Twojej ortografii to cieńko je widzę ;-) Też ciekaw jestem co mają do powiedzenia w biurze na temat pracy w cfgomma....głosów tu mało, to chyba jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.streamcn.pl 19.07.07, 11:51 Droga kasiu . Czemu nie Kaśka tylko Kasia ( jak to można sobie samemu słodzić ). Twoja kultura osobista pozostawia wiele do życzenia. Jeśli nie masz nic mądrego do powiedzienia na temty które interesiują kolegę z postu poniżej lepiej nie pisz płytkich odpowidzi i nie psuj opini wszystkim pracownikom . Nie wszyscy chcą być postrzegani jako banda imbecyli .Zasada jest prosta na grzeczne pytanie grzeczna odpowidź .A prawdą jest to ,że jedni mają ciężkie tyłki , a inni ciasne umysły . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.streamcn.pl 19.07.07, 12:15 Ja nie pracuje w biurze , ale mogę ci powiedzieć , że nasza firma to firma z wielkimi problemami . Praktycznie zero jakiejś sensownej organizacji . W naszej firmie wszystko robi się o dupy strony . Panuje jeden wielki bajzel . Reklamacja za reklamacją i jedno wielkie marnotawstwo .Działy padają jeden po drugim i nikt nie patrzy ile pieniędzy londuje w śmieciach . Najważniejsze są wydruki z wydajnością . A prawda jest taka , że większość produkcji idzie do kosza bo mamy bardzo wielu ambitnych ludzi którzy prześcigają się w wydajności . I nie wiadomo czy są klepani za to po ramionach , czy mają premię , czy też poprostu lubią być lepsi od innych . Odpowiedz Link Zgłoś
moquai Re: KOCHAM GOMME 19.07.07, 13:32 No to kiszka lekko mówiąc....ale to zawsze można zmienić - organizacją pracy oczywiście. Nie stawiać na ilość tylko na jakość - nie patrzeć na zyski a na rozwój i nowe projekty - łatwo mówić, trudno zrobić wiem, ale kto mówił że w biznesie automotive musi być łatwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszeokontakt Re: KOCHAM GOMME IP: 195.160.252.* 19.07.07, 13:52 Sorki za ortografie, ale nie przykładam sie do niej pisząc posty... ;/ @ mercedes prosze wyślij mi jakis numerek abym mogł zadzwonić - dla mnie bardzo ważne z góry dziękuje proszeokontakt@o2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 16:42 no coz tylko gdzie masz rozmowe w cf gomma czy barre thomas bo to sa dwie rozne firmy. i w barre thomas wiele rzeczy sie juz zmieniło i mam nadzieje ze wiele sie jeszcze zmieni oczywiscie na lepsze.wiele osob musi zrozumiec że do pracy przychodzi sie pracowac dobrze jakosciowo a takze efektywnie.gdyby nie było tej efektywnosci to każdy by leżał do góry i to nie jest żadna ambicja tylko koszty myślący człowieku.nie wiem czy pozwoliłbys na luzik jakbys to ty był szefem tej firmy sądze że dopiero bys ganiał swoich pracowników zapewne się niemyle...co nie znaczy że mamy być wyzyskiwani za dobrą robotę powinnsmy być godnie wynagradzani mam w sobie dużo optymizmu i może się doczekam że będzie się tu dobrze pracowało wszystkim nie tylko tym z biura.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszeokontakt Re: KOCHAM GOMME IP: *.wroclaw.mm.pl 19.07.07, 17:03 W gommie na północy CZ-wy @ "..." niebardzo rozumiem Twoj post, gdyż pytanie bylo troche inne. Ponadto, dużo czytam że spółka miała kłopoty finansowe, czy to jest prawda ? bo jeśli tak to nie bede w to wchodził - jest to firma wypłacalna czy wisi nad nią widmo plajty ? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 19.07.07, 20:42 Podoba mi się imię Kasia. Kojarzy mi się ono ze skromną ,wesołą dziewczyną,dlatego je wybrałam. MERCEDES - prestiż,niezawodność i klasa. Sposób komentarza mojego postu świadczy o twojej klasie. Cóż , wygląda na to,że rdza ci wychodzi na karoserii, a do cylindrów dostała się woda.Twoja wypowiedź z 27.06 "Czy ta ciemna masa (związki ) myślą ,że nam oczy zamydlą czy są tak tempi i dali się zrobić w ch.....ja ." - też inteligentna godna "ciasnego umysłu". Oj przepraszam wyraz powyżej napisany zgodnie z zasadami ortografii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.streamcn.pl 19.07.07, 23:06 Droga Kassssiiiuuu może czytając moje posty i wzorując się na nich próbujesz zrobić tandetną podróbkę, skoro wiesz kiedy co było napisane z dokładnością co do dnia . Słowo związki nie tyczy się do osoby , a nie obraża się kogoś kto o coś grzecznie pyta . Mama ci o tym nie mówiła ? Mało tego związki nas oszukały dlatego też należy otworzyć wszystkim oczy żeby nie płacili na darmozjadów i sprzedawczyków . I jeśli nie rozumiesz dlaczego mercedes nie wyciągaj wniosków na niskim poziomie bo jak sama napisałaś klase to ja tu mam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 08:40 Przykro mi, ale nie jesteś moim wzorem.Nie pochlebiaj sobie.To jest ironia. W wyszukiwarce odnalazłam twoje wypowiedzi, które przepełnione są złóśliwościami.Twoje "droga Kasi" mdli mnie! A moja mama mówiła, że prawdziego mężczyzne nie ponaje się po marce samochodu.Czy możesz wytłumaczyć mi dlaczego nazyasz się mercedes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do "biur"-owców Re: KOCHAM GOMME IP: *.wroclaw.mm.pl 17.07.07, 16:38 Czy podjeli byście tą pracę ponownie ? czy raczej juz byście się w tą firmę nie pchali ? proszę o odp... -Ciekawy- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 19.07.07, 01:33 praca w tej firmie to syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc z kj Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 20.07.07, 00:51 Pozdrawiam wszystkich starych i nowych pracowników Gommy, pisze pierwszy raz bo zaczyna mnie krew zalewać ale do zeczy ... w kj robie od ... zastanawiam sie co sądzicie o awansie Sebastiana K. dzisiejszy wyjazd do Czech nasztępny do Włoch, w między czasie Zakopane? Przecież on się nie zna na niczym jak robił na produkcji był cwaniaczkiem i opie..czem, kto za nim stoi?! Prosze o opinie. Pozdrawiam wszystkich!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p72 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 20.07.07, 16:51 do proszeokontakt cześć podaje ci mela do siebie i do osobób w 100% kompetentnych, kulturalnych, fachowych panek@cfgomma.com głowacz@cfgomma.com laskoski@cfgomma.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p72 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 24.07.07, 23:22 Hej proszeokontakt żyjesz jeszcze czy twoją wioske też zniszczyło tornado??? Ta odpowiedz Zryj piach ... itd była do mnie co za kultura osobista na takiego figo fago za jakiego się masz, takie doswiadczenie nabywa się na prasach u nas w jeden tydzień!! A może ty robisz w akwarium i to była prowokacja?? W marnym stylu!!! Musisz się postarać bardziej!! Pozdrowienia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszeokontakt Re: KOCHAM GOMME IP: 195.160.252.* 25.07.07, 10:56 @ p72 nie to nie bylo do Ciebie, tylko do "knot" 'a... Zato Tobie dziekuje za w/w adresy, co prawda do jednego wysłałem lecz informacji której oczekiwałem nie uzyskałem z oczywistego powodu - oficjanie z "nazwiskiem" nikt mi rady nie udzieli... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 21:36 CIEKAWE NA CZYM TY SIE ZNASZ BARANIE Z KJ...????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kat Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 22:23 Przyjmuję pozdrowienia. Czuję się w obowiązku odpowiedzieć na zadane pytanie. Jakim prawem może Pan / Pani pisać w ten sposób o swoim Koledze ( wyjazd Czechy , Włochy , Zakopane ?????).Czy Pan/ Pani uważa to za awans ????. Kol. Sebastian był wytypowany do tych wyjazdów przez swoich bezpośrednich przełożonych. Odnośnie miejscowości Zakopane był w niej chyba z własnej woli. Co komu do tego ?. Jeden jedzie na Karaiby ,a drugi musi w tym czasie pozostać w KJ - takie są reguły. Skoro Kolegę / Koleżankę zalewa krew , proszę się zwrócić z zapytaniem do tej osoby , która ją zarekomendowała do pracy w KJ, może ta osoba udzieli oczekiwanej odpowiedzi. Chciałbym nadmienić ,że p. Sebastian nie wyjechał na wczasy ,a konkretnie: Czechy selekcja wyrobu 430083 ( buble przepuścili na montażu nasi pracownicy, selekcjonował wyrób gotowy który Klient chciał nam zwrócić ; Włochy - poznanie procesu i prób związanych z odbiorem wyrobu ( nowe uruchomienie ). Odnośnie miejscowości Zakopane niestety nie mam na ten temat nic do powiedzenia, a szkoda. Skoro Pan / Pani pracuje w KJ od ???? , mnie ten fakt osobiście dziwi ,że aż tak długo. Przy wypowiadaniu takich opinii ten okres pracy jest aż nazbyt długi. Odnośnie zadanego pytania kto stoi za p. Sebastianem, podaję odpowiedź. Proszę się zwrócić z tym pytaniem do p . Ignacego M. ( 2 biurko od drzwi wejściowych KJ/ od strony pras nr 41 lub p. Pawła Ł. ( 1 biurko od drzwi Produkcji/ od strony pras nr.11, ewentualnie p. Grzegorza P. ( 2 biurko od drzwi Produkcji / ten sam rząd pras ). Myślę ,że wymienione wyżej osoby udzielą Panu / Pani wyczerpującej odpowiedzi. Podczas tego zapytania proszę się zwrócić do ww. osób z zapytaniem dlaczego Pan / Pani nie jest brany / brana pod uwagę przy podejmowaniu decyzji kto i kiedy i gdzie wyjeżdża , a zwłaszcza do ZAKOPANEGO. Podkreślam , że jest to moja własna opinia oraz pierwsze i ostanie wyjaśnienie z mojej strony tak drażniącego Pana / Panią tematu. Korzystając z okazji pozdrawiam wszystkich pracowników CF Gomma Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 09.08.07, 00:16 piękny post KAT tylko szkoda że tak kłamiesz wszyscy wiedzą że do KJ dostaje się po protekcji żal mi was kierowniczków żyjecie w innym świecie jak gomma padnie palcem do d.. nie traficie sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z KJ Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 10.08.07, 00:19 Dziekuje za wyczerpującą odpwiedz. Bam to odgłos opadającej mi szczaki co za umiłowanie 'kolegi S.". Jak sądze mam przyjemność z panią Chudzik lub panem Iwaniukiem pozdrawiam serdecznie, co prawda w mojej firmie nigdy bym państwa nie zatrudnił bo nie lubie miernot ale włosi lubią głupich bo takimi łatwo kierować. Co do "kolegi S." nie sądze ze pisał to ktoś z kj bo nikt za nim mórem nie stanie. Zastanawia mnie to Zakopane z PIĘCIOMA ZNAKAMI ?????? Jak to? nie było tam szkolenia, narady? Pytam dlatego że rozmawiałem o tej nieobecności z jego szwagrem i to jest wersja rodzinna? Ciekawe? Co do zgłaszania problemu, tego co mnie boli do panów Ignacego, Pawła Ł, czy Grzegorza P. są to osoby które nie pomogą - dwie pierwsze a ostatnia może tylko zaszkodzić. Pan Panek dla soich pociotków miernot jest gotów zrobić wszystko np."szyja". Dowiedziałem się kto stoi za "kolegą S." no dobra wiedziałem to były kierownik produkcji jedyny facet z jajami Zbigniew C. Nie bede się rospisywać na forum o naszych brudach jeśli Pan/Pani czce pogadać zapraszam mój mel. fakt7@wp.pl POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 12.08.07, 00:37 Gosciu z kj ale namieszałeś wiele wiesz i jestes cwany brawo gomma takch chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 14.08.07, 23:32 dlaczego nic nie piszecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 16:19 hej a co sądzicie o nierobach, imbecylach i przydupasach jak wawron...ki, majch..ak, giel..c, blotnic..ki??? majchr..ak wchodzi w tyłek wawron..mu bo się boi żeby nie wylecieć (bo kto zatrudni idiotę, gdzie można przez 8 godz. nic nie robić,no tak ale żeby coś robić to trzeba coś potrafić!!!???) a podobnie pozostali, natomiast wawron..ki wylądowal na 4 łapy dzięki poprzedniemu dyrowi i tak sobie siedzi w sanatorium bo tylko do tego się nadaje, gil..c technik produkcji, ktory produkcję zna od strony automatu z kawą, błotn..ki fajka za fajką i dotrzymywanie towarzystwa pozostałym i tak wygląda ich 8 godzin w pracy!!! Ciekawe czy wreszcie ktoś zrobi porządek z tym towarzystwem???!!! Gdyby nie Gomma to zasilaliby szeregi bezrobotnych, a tak to firma ratuje im i wielu innym życie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: KOCHAM GOMME IP: 217.153.233.* 15.08.07, 18:54 Gucio z Mają sie juz prowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Brother Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 21:21 A teraz zagadka: Dlaczego Robert Pam..ła nie chodzi do kina? Nie dlatego że mu szkoda na bilet, tylko nie może patrzeć jak ludzie bezczynnie siedzą......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELONY Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 16.08.07, 13:58 A kto to jest gucio i maja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony Re: KOCHAM GOMME IP: 217.153.233.* 22.08.07, 10:26 Nadchodzi czas żeby opowiedzieć bajkę jak Guciu połączył się PRZEWODAMI z Mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELONY Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 23.08.07, 22:53 CZERWONY ZAPOWIADA SIĘ FAJNA HISTORIA DAWAJ Z CHĘCIĄ POSŁUCHAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAK Re: KOCHAM GOMME IP: *.streamcn.pl 24.08.07, 15:30 Ciekawa bajka , tylko czy prawdziwa ? Zacznij opowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 01.09.07, 00:45 gdzie ta opowieść!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec dyrektor Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 16.08.07, 13:55 MASZ RACJE W 100% ALE NIC SIE Z TYM NIE ZROBI BO TO JEDNA WIELKA KLIKA A TEN ZAKŁAD TO SAM WIESZ SYF! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capo Re: KOCHAM GOMME IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.09.07, 23:44 czesc gumisie, gomma to niezly cyrk. pracowalem tam kiedys i wiem co mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 15.09.07, 01:42 Cappo portier? Ten dupek łysy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: 212.244.68.* 15.09.07, 11:14 Te capo. Odwal się i lepiej nic nie mów. My tutaj o fajnych laskach sobie gadamy a ty nam tu wyjerzdzasz o jakiś tam. Daj sobie spokuj.Nie chcemy tu nikogo oskarżać o to czy o tamto. Olejcie tego capo wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capo Re: KOCHAM GOMME IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.09.07, 23:04 wasze forum pokazuje jacy jestescie. pracownicy gommy to jedno wielkie chamstwo z paroma wyjatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aws Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 18:58 a jednak czytasz to chamstwo czytasz i tesknisz za ciekawymi historyjkami .napisz gdzie teraz pracujesz i jak ci dobrze i nie wracasz myslami do nas .a co tu robisz ----chcesz byc na biezaca. i nie piszesz prawdy.....no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knot Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 17.09.07, 00:22 Capo spadaj chamstwo pokazujecie wy i całe akwarium nie liczycie się z nami w niebieskich łachach jesteśmy nikim wobec was jesteście głównem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubuś puchatek Re: KOCHAM GOMME IP: 217.153.233.* 17.09.07, 22:23 Capo czytaj przełożony grupy więźniów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capo Re: KOCHAM GOMME IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.09.07, 21:31 cze gumisie, skoro sobie juz o laskach rozmawiacie to faktycznie mozna bylo oko na jednej zawiesic, ale nie wiem czy ona jeszcze pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aws Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 08:22 jaka jest jej ksywa albo imie bo tak to sie nie dowiesz czy jeszcze pracuje...ale kazdy ma swoje upodobania no nie!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: 212.244.68.* 09.11.07, 14:24 I na tym koniec tego beznadziejnego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I co? Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 24.07.07, 20:43 Przenosimy się w inne miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Al-Kajdy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 23:59 Witam. Takie pytanko mam do bardziej zorientowanych w sprawach S80. Doszły mnie słuchy, że związkowcy podpisali takie cóóóś iż opieka (L4 na dziecko, współmałżonka) ma być liczona jako zwykłe L4. Niby spoko, ale jak to się ma do całego kodeksu pracy. Bo ponoć jest tak, że jeśli umowa łamie lub koliduje z prawem to jest ona nieważna... Jak ktoś coś wie to niech pisze i może by tok tak zgłosić do PIP-u? Bo związki... ech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 00:22 kierownik ma wpie..ode mnie jak go spotkam na ulicy wiec to ma juz zapewnione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:33 to nie jest zadne L4 bo opieke mozesz wziasc tez na zdrowe dziecko to jest ustawowe i opieka nie zabiera ci premi jest sto procent płatna jest to zapisane w kodeksie pracy.nalezy sie i koniec.przeciez nie przynosisz zadnego zwolnienia i nie idziesz do lekarza to jakie chorobowe poraz kolejny chca na nas zarobic w ten sposób by nie wypłacic premi za obecnosc.topóki bedziecie sie bac jednego goscia to bedzie robił z wami co chce związkowcy koniec jest bliski..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: KOCHAM GOMME IP: 217.153.233.* 26.07.07, 16:20 Opieka którą bierzesz na dziecko ustawowa nie wlicza sie do L-4 i nie wprowadzac nikogo w błąd. Wymyslacie rzeczy z których wszyscy sie śmieją,jeżeli nie wiecie czegoś zawsze możecie sie zapytać ,a nie plotkujcie kłamstwami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 26.07.07, 20:15 Dlaczego mamy się pytać? Gdzie jest regulamin o który pytał się "nikt" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 26.07.07, 20:13 Art.182 Kodeksu pracy upoważnia jednego z rodziców do 2 dni urlopu tzw. opiekuńczego nad dzieckiem do 14 roku życia i aby mieć uprawnienia do niej należy złożyć stosowne oświadczenie przy przyjęciu do pracy lub później kiedy żona np. zrezygnuje z tego przywileju ( kiedyś należał się on wyłącznie matką, teraz mają prawo również ojcowie) Opieka nad chorym członkiem rodziny pozostającym we wspólnym gospodarstwie jest udzielana na podstawie L-4 lub w przypadku żony, która opiekuje się stale małym dzieckiem nie pracuje i zachoruje - wtedy wystarczy zaświadczenie od lekarza, że żona nie może opiekować się małym dzieckiem ze względu na stan zdrowia , pobytu w szpitalu. Oprócz L-4 lub zaświadczenia należy złożyć oświadczenie na specjalnym druku ZUS . Ten rodzaj opieki jest finansowany z ZUS Dlatego taka "opieka" spowodowana chorobą jednego z członków rodziny może być podstawą do pomniejszenia premii. "Nikt" pytał się o regulamin wynagradzania - w nim powinny być podane podstawy wyliczania premii. Czy naprawdę nikt kto podpisał podwyższone stawki nie widział regulaminów? Nie są udostępnione pracownikom? Jest to niezgodne z kodeksem pracy i to nadaje się do PIP-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 17:42 Który kierownik ???? jest ich wielu ??? może sie dołacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knot Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 27.07.07, 23:42 Który z chesią skopie d... kierowniczkowi z pol 1 czy z pol 2??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Men Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:15 Czy ktoś widział regulamin wynagradzania, gdzie on jest? S80 cos wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: KOCHAM GOMME IP: 212.244.68.* 29.07.07, 13:02 jeżeli chodzi o pol2 każdy ma dostęp do regulaminu wynagrodzeń pełna wersja jest umieszczona na tablicy między przewodami hamulcowymi a slekcją faby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 01.08.07, 12:45 pozdrawiam moja najlepsza kolezanke z pol 1 i sle jej caluski bardzo mocne !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do edka Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 15:26 dziekuje edziu za caluski ja rowniez pozdrawiam.......buzka :)))))******!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 02.08.07, 00:02 Może i wisi ale czy rozumiesz coś z niego? Tabelki tabelki etc. jest zagmatwany zwykły pracownik nic z niego nie rozumie a powinien, więc to że wisi to tylko to i nic więcej bo tak chciał pan D...a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik ranking na mistrza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 20:35 ludzie zamiast sie dochodzic o bzdury zrobmy ranking na najlepszego mistrza na pol 1 i pol 2 zobaczymy ktory jest najbardziej wporzo !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: ranking na mistrza IP: *.man.czest.pl 04.08.07, 10:27 baranie chcesz zeby ludzie pisali o fajnym mistrzu a pozniej go kierownictwo zwolni bo trzyma z ludzmi i jest lubiany pie..ij sie w czolo glabie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 30.07.07, 01:06 I co fraglesy co nic nie piszecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do baranow Re: KOCHAM GOMME IP: 212.244.68.* 01.08.07, 14:54 Ci co tutaj tak pisza i sie zala to same patafiany. wiekszosc z nich to by chcieli zarobic a sie nie narobic. A nik nie mowil ze bedzie latwo. A jak komus nie pasuje to niech sie zwolni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol112 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 01.08.07, 19:34 jak się nie nauczysz pisać polskich liter to jedź do Zimbabwe , bedziesz okarmem dla kotków , pterodaktylu z malarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knot do p112 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 02.08.07, 16:50 Dobre podoba mi się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knot Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 02.08.07, 16:45 Co do baranów mówisz o swojej rodzinie bardzo niska samo ocena idz do lekarza! TY pewnie siedzisz w akwarium lub jezdzisz wózkiem a może S80 lub S nigdy nie robiłeś na prasach więc jesteś ciołek-wołek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do baranow Re: KOCHAM GOMME IP: 212.244.68.* 01.08.07, 11:37 Zal wam du.. sciska i nie mozecie tego zbolec ze ktos ma lepiej. trzeba sie bylo uczyc to byscie nie zapiepszali tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś