Gość: PAULINA IP: *.man.czest.pl 23.06.06, 00:28 MAM PYTANIE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XXXXX Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! IP: *.ar.wroc.pl 23.06.06, 00:32 Jak masz ubezpieczenie to możesz........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULINA Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! IP: *.man.czest.pl 23.06.06, 00:36 ale gdzie i jak?interesują mnie szczegóły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXX Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.ar.wroc.pl 23.06.06, 00:38 Wymagasz szczegółów a sama nic nie podałaś. Nie wiadomo czy sie uczysz czy pracujesz no i czy masz ubezpieczenie (nie chodzi tu o ZUS). Szkoda gadać..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 10:51 idz do swojego lekarza,on powinien wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 09:54 studiuje zaocznie i pracuje a chodziło mi o to czy wogóle mi sie coś należy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 24.06.06, 10:27 Tak, jeśli stało Ci się to na uczelni i płacisz ubezpieczenie na uczelni to wtedy z tego ubezpieczenia "uczelnianego". Jeśli przytrafiło Ci się to w pracy to wtedy występujesz o odszkodowanie do ZUS. Jeśli nie spełniasz tych warunków a ubezpieczenie z uczelni nie obejmuje wypadków poza uczelnią to nic Ci się nie należy, ponieważ ZUS płaci tylko za wypadki w pracy. Od 2003 roku nie ma już płatności za wypadki w drodze do pracy i z pracy. Czy aby jesteś pewna, że zerwałaś ścięgno achillesa? Wiesz o czym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULINA Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 10:50 TAK MAM ZERWANE SCIEGNO ACHILLESA W PONIEDZIAłEK MAM OPERACJE A TERAZ NOCE UNIERUCHOMIONA W GIPSIE!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULINA DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 10:51 TAK WIEM O CZYM PISZE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULINA DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 10:54 CZEMU PYTASZ CZY JESTEM PEWNA PRZECIEż JA MAM GIPS NA NODZE TO CHYBA WIEM A POZA TYM MIAłAM USG I WIDZIAłAM TO PEKNIETE śCIEGNO NA MONITORZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehm Re: DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 10:55 a moze wejdziesz na strone gdzi ebylas ubezpieczana i sie dowiesz kiedy przysluguje ubezpieczenie a nie zadajesz pytania na forum. ludzie troche wlasnej inicjatywy ! www.google.pl i wszytsko znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULINA Re: DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 10:58 po to jest chyba forum zeby pisac a jak ci to nie pasuje to po co tu wchodzisz NARA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 24.06.06, 11:04 Współczuję. Co do ubezpieczeń to jest tak jak napisałem. Pod jaki przypadek podpadasz? Gdzie Ci się to przytrafiło? Poza tym w jaki sposób dziewczyna może zerwać achillesa :) Grałaś w siatkówkę? Jak coś służę pomocą :) Sam jestem 5 tygodni po operacji ścięgna achillesa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehm Re: DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:06 jak chces pomoc to napisz to co ci X pisze a nei krecisz nosem ! gdzie to sie stalo kiedy i gdzie jestes ubezpieczona ! ciekso to zrozumiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULINA Re: DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 11:15 jestem fanką koszykówki i własnie jak grałam w czwartek to zerwałam sciegno podobno mam zasilne miesnie łydek dlatego sciegno nie wytrzymało a jak po operacji sie czujesz po 5 tyg. jeszcze nie masz sprawnej nogi czy jak to wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULINA Re: DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 11:16 miałam nadzieje ze za miesiac bedzie po wszystkim i bede grac juz w kosza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 24.06.06, 11:41 Co do za silnych łydek to kompletny kit i bzdura. Achilles może wytrzymać 400kg, nie zerwie się jeśli wcześniej był w pełni sprawny. Musiałaś mieć wcześniej jakieś mikrourazy. Ja załatwiłem się podczas gry w nogę na hali ale dostałem ładnego kopniaka z tyłu na mocno napiętego achillesa. Nie wiem też po co założyli Ci gips, wystarczyłaby moim zdaniem jakaś delikatna opaska usztywniająca, przecież i tak już nic nie zerwiesz do operacji :) O koszykówce możesz zapomnieć na co najmniej 6 miesięcy. Przez 6-7 tygodni będziesz miała gips, nie wiem gdzie robisz operację ale jeśli gdzieś prywatnie to może uda Ci się namówić lekarza na specjalny but zamiast gipsu - zakładają go tylko osobom godnym zaufania ponieważ jest duże ryzyko ponownego zerwania po operacji. Jeśli w szpitalu to nie masz na to szans, a gips jest straszny, czytałem opinię wielu osób co im się działo podczach noszenia gipsu przez 6-7 tygodni i po ściągnięciu, horror i tragedia. Ja bucika pozbędę się 4 lipca ale już teraz ściągam go wieczorami i ćwiczę nogę. Mam ją spuchniętą ale niektóre osoby, które zaniedbały rehabilitację miały problemy z chodzeniem i opuchlizną nawet po roku czasu. Lekarze mówią jednak, że moja noga wygląda bardzo dobrze. Jak masz jakieś pytania to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULINA Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 13:16 ja bede miec operacje w katowicach ale powiedz ile lezy sie w szpitalu po takiej operacji bo ja nie chce lezec nienawidze szpitali icos mi sie robi jak tam mam isc.6-7 tyg.masakra tyle nosi sie gips i potem dopiero rehabilitacja to masakra!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 24.06.06, 14:09 Wszystko zależy od szpitala czy też kliniki :-). W jednym chcieli mi operację zrobić rano a wieczorem wypisać, ostatecznie zdecydowałem się na inny i wyszedłem następnego dnia rano. Nie polecam wychodzić tego samego dnia. Jeśli to jakiś publiczny szpital to przytrzymają Cię z 3-4 dni :) Jak coś podaję moje gg: 5675022 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULINA Ścięgno Achillesa!!!!!-Jutro operacja O 8.30;( IP: *.man.czest.pl 25.06.06, 18:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina do 3.07.2006 w szpitalu!!!!!!!!!! IP: 195.117.19.* 27.06.06, 12:52 Odpowiedz Link Zgłoś