Dodaj do ulubionych

Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

IP: *.man.czest.pl 23.06.06, 00:28
MAM PYTANIE
Obserwuj wątek
    • Gość: XXXXX Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! IP: *.ar.wroc.pl 23.06.06, 00:32
      Jak masz ubezpieczenie to możesz........
      • Gość: PAULINA Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! IP: *.man.czest.pl 23.06.06, 00:36
        ale gdzie i jak?interesują mnie szczegóły
        • Gość: XXXXX Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.ar.wroc.pl 23.06.06, 00:38
          Wymagasz szczegółów a sama nic nie podałaś. Nie wiadomo czy sie uczysz czy
          pracujesz no i czy masz ubezpieczenie (nie chodzi tu o ZUS). Szkoda gadać.....
          • Gość: adek Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 10:51
            idz do swojego lekarza,on powinien wiedziec
        • Gość: paulina Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 09:54
          studiuje zaocznie i pracuje a chodziło mi o to czy wogóle mi sie coś należy
          • Gość: X Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 24.06.06, 10:27
            Tak, jeśli stało Ci się to na uczelni i płacisz ubezpieczenie na uczelni to
            wtedy z tego ubezpieczenia "uczelnianego".

Jeśli przytrafiło Ci się to w pracy to wtedy występujesz o odszkodowanie do ZUS.

Jeśli nie spełniasz tych warunków a ubezpieczenie z uczelni nie obejmuje
            wypadków poza uczelnią to nic Ci się nie należy, ponieważ ZUS płaci tylko za
            wypadki w pracy. Od 2003 roku nie ma już płatności za wypadki w drodze do pracy
            i z pracy.

Czy aby jesteś pewna, że zerwałaś ścięgno achillesa? Wiesz o czym piszesz?
            • Gość: PAULINA Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 10:50
              TAK MAM ZERWANE SCIEGNO ACHILLESA W PONIEDZIAłEK MAM OPERACJE A TERAZ NOCE
              UNIERUCHOMIONA W GIPSIE!!!!!!!!!
            • Gość: PAULINA DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 10:51
              TAK WIEM O CZYM PISZE !!!
            • Gość: PAULINA DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 10:54
              CZEMU PYTASZ CZY JESTEM PEWNA PRZECIEż JA MAM GIPS NA NODZE TO CHYBA WIEM A POZA
              TYM MIAłAM USG I WIDZIAłAM TO PEKNIETE śCIEGNO NA MONITORZE
              • Gość: ehm Re: DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 10:55
                a moze wejdziesz na strone gdzi ebylas ubezpieczana i sie dowiesz kiedy
                przysluguje ubezpieczenie a nie zadajesz pytania na forum.

ludzie troche wlasnej inicjatywy ! www.google.pl i wszytsko znajdziesz
                • Gość: PAULINA Re: DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 10:58
                  po to jest chyba forum zeby pisac a jak ci to nie pasuje to po co tu wchodzisz
                  NARA!!!
                  • Gość: X Re: DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 24.06.06, 11:04
                    Współczuję. Co do ubezpieczeń to jest tak jak napisałem. Pod jaki przypadek
                    podpadasz? Gdzie Ci się to przytrafiło?

Poza tym w jaki sposób dziewczyna może zerwać achillesa :) Grałaś w siatkówkę?

Jak coś służę pomocą :)

Sam jestem 5 tygodni po operacji ścięgna achillesa :)
                    • Gość: ehm Re: DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:06
                      jak chces pomoc to napisz to co ci X pisze a nei krecisz nosem ! gdzie to sie
                      stalo kiedy i gdzie jestes ubezpieczona ! ciekso to zrozumiec
                    • Gość: PAULINA Re: DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 11:15
                      jestem fanką koszykówki i własnie jak grałam w czwartek to zerwałam sciegno
                      podobno mam zasilne miesnie łydek dlatego sciegno nie wytrzymało a jak po
                      operacji sie czujesz po 5 tyg. jeszcze nie masz sprawnej nogi czy jak to wyglada?
                    • Gość: PAULINA Re: DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 11:16
                      miałam nadzieje ze za miesiac bedzie po wszystkim i bede grac juz w kosza ;)
                      • Gość: X Re: DO "X" Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 24.06.06, 11:41
                        Co do za silnych łydek to kompletny kit i bzdura. Achilles może wytrzymać 400kg,
                        nie zerwie się jeśli wcześniej był w pełni sprawny. Musiałaś mieć wcześniej
                        jakieś mikrourazy. Ja załatwiłem się podczas gry w nogę na hali ale dostałem
                        ładnego kopniaka z tyłu na mocno napiętego achillesa.

Nie wiem też po co założyli Ci gips, wystarczyłaby moim zdaniem jakaś delikatna
                        opaska usztywniająca, przecież i tak już nic nie zerwiesz do operacji :)

O koszykówce możesz zapomnieć na co najmniej 6 miesięcy. Przez 6-7 tygodni
                        będziesz miała gips, nie wiem gdzie robisz operację ale jeśli gdzieś prywatnie
                        to może uda Ci się namówić lekarza na specjalny but zamiast gipsu - zakładają go
                        tylko osobom godnym zaufania ponieważ jest duże ryzyko ponownego zerwania po
                        operacji. Jeśli w szpitalu to nie masz na to szans, a gips jest straszny,
                        czytałem opinię wielu osób co im się działo podczach noszenia gipsu przez 6-7
                        tygodni i po ściągnięciu, horror i tragedia. Ja bucika pozbędę się 4 lipca ale
                        już teraz ściągam go wieczorami i ćwiczę nogę. Mam ją spuchniętą ale niektóre
                        osoby, które zaniedbały rehabilitację miały problemy z chodzeniem i opuchlizną
                        nawet po roku czasu. Lekarze mówią jednak, że moja noga wygląda bardzo dobrze.

Jak masz jakieś pytania to pisz.
                        • Gość: PAULINA Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 24.06.06, 13:16
                          ja bede miec operacje w katowicach ale powiedz ile lezy sie w szpitalu po
                          takiej operacji bo ja nie chce lezec nienawidze szpitali icos mi sie robi jak
                          tam mam isc.6-7 tyg.masakra tyle nosi sie gips i potem dopiero rehabilitacja to
                          masakra!!!!!!!!!!!
                          • Gość: X Re: Ścięgno Achillesa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 24.06.06, 14:09
                            Wszystko zależy od szpitala czy też kliniki :-). W jednym chcieli mi operację
                            zrobić rano a wieczorem wypisać, ostatecznie zdecydowałem się na inny i
                            wyszedłem następnego dnia rano. Nie polecam wychodzić tego samego dnia. Jeśli to
                            jakiś publiczny szpital to przytrzymają Cię z 3-4 dni :)

Jak coś podaję moje gg: 5675022
    • Gość: PAULINA Ścięgno Achillesa!!!!!-Jutro operacja O 8.30;( IP: *.man.czest.pl 25.06.06, 18:03
    • Gość: paulina do 3.07.2006 w szpitalu!!!!!!!!!! IP: 195.117.19.* 27.06.06, 12:52

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka