Dodaj do ulubionych

Jak dyrektorzy szpitali chcą zatrzymać uciekają...

IP: 80.48.49.* 29.06.06, 21:18
BRAWO!Tylko pogratulować:>.Oto kolejny dowód na to,co się dzieje w kraju..
idiotów.Za kilka lat <w każdym zawodzie> nie będzie ludzi, a starsi ludzie
będą skazani na siebie i będą umierać z głodu i braku opieki, swojej
naturalnej dla tego wieku naiwności i niekogo to nie będzie obchodzić! Bo
trzeba ludziom pracę za granicą załatwić. Na miłość boską ! Co za kretyni w
tym kraju rządzą, tylko wyciaganie starych papirków i wieczne procesy, kasę
zgarniają a resztę mają głęboko w dupie... Super! Tylko pozazdrościć!
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: jancio wodnik Re: Jak dyrektorzy szpitali chcą zatrzymać ucieka IP: 217.96.15.* 30.06.06, 08:28
      każdemu zostanie wystawiony rachunek.
      nawet tym co uważają że są półbogami.
      i to słony zapłacą.
      wszystko w swoim czasie. I sekrektarze też myśleli że są wieczni i
      nieśmiertelni.
    • Gość: JohnnyWalker Re: Jak dyrektorzy szpitali chcą zatrzymać ucieka IP: 80.51.222.* 30.06.06, 08:38
      Bardzo interesujące!Za takie działania dyrektor szpitala powinien podać się do
      dymisji!!Po jaką cholerę organizaować pielęgniarką kursy językowe i dawać
      urlopy bezpłatne!A moze dyrektor i rada miasta ruszą głową, zmniejszą swoje
      wynagrodzenia i zwyczajnie dadzą pielegniarką zarobić!W Łodzi chcą sprowadzać
      pielęgniarki z Malezji, a Polki wyjeżdżają na Zachód!Gdzie tu sens!Panie
      dyrektorze, Panie Prezydencie, Panśtwo Radni, co wy wyrabiacie!Naprawdę z Was
      tacy ignoranci?Widzicie tylko własne potrzeby i potrzeby lekarzy!Pielęgniarki
      mają inne, mniejsze potrzeby?Pora wam w nadchodzących wyborach
      podziękować.Widać, że tkwicie w głebokim PRLu.
    • Gość: Harry Re: Jak dyrektorzy szpitali chcą zatrzymać ucieka IP: 80.51.222.* 30.06.06, 08:47
      Dyrektor Zawodzia Grzegorz Sztolcman nie widzi w wyjazdach zagrożenia dla
      szpitala.A ja za to widzę zagrożenie dla samego dyrektora!Ktoś, kto tak się
      wypowiada po piewrsze jest ignorantem.Po drugie marnym menadżerem, a po trzecie
      lekarzem!Lekarzem, bo pozbywając się pielęgniarek sam może więcej zarobić.Czyż
      nie?Lekarze zastanówcie się kim bylibyście bez pielęgniarek!Ja spotkałem już
      lekarzy, którzy nie potrafili zrobić zastrzyków!
      Mam jeszcze pewne pytanie.Dlaczego dyrektorem szpitala jest lekarz.Szpitalem
      musi zarządzać sprawny menadżer.Tymczasem panowie doktorzy robią sobie studia
      podyplomowe i udają menadżerów, zabierając prace ekonomistom, czy prawnikom,
      którzy znają się na tym co robią.Jaki menadżer pozwoliłby sobie na to, żeby
      dokształcać pracowników i wysyłać za ganicę, by sobie dorobili!Czy p.dyr.
      Sztolcman ma zamiar podobnie jak w Łodzi sprowadzić pielęgniarki z Malezji bo
      są tańsze?
      • Gość: Doktor Re: Jak dyrektorzy szpitali chcą zatrzymać ucieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 22:15
        Harry - pytasz dlaczego dyrektorami szpitali są lekarze... Też kiedyś myślałem,
        że to źle, uległem propagandzie ,,marketingu i zarządzania". Aż nagle przyszło
        olśnienie, to całkiem normalne. Bo dlaczego dowódcą dywizji jest generał, a nie
        menadżer ? Przecież tak dobrze umiałby wykorzystać majątek wojskowy... Albo
        komendant miejski policji ? Albo np. biskup - nie lepiej, żeby diecezją
        kierował doświadczony menadżer ? Tu by się dopiero dało zarobić ! Ale tak nie
        jest i dobrze ! Już za dużo głupich pomysłów w ochronie zdrowia by zajmowało
        się tym kolejne pokolenie dyletantów, którzy nie wiedzą co to np. jest CRP albo
        troponina. Po prostu aby tym zarządzać, trzeba się na tym znać ( tak jak
        wszędzie). A znają się głównie lekarze. Oczywiście otwarty jest problem kto
        powinien zajmować funkcje wicedyrektorów d/s ekonomicznych, na pewno nie
        lekarz ! Ale tak jak dyrektorem szkoły jest nauczyciel, prezesem sądu sędzia,
        tak dyrektorem szpitala - lekarz. Chyba, że na tym jednym się wszyscy znają
        poza lekarzami, wtedy - zakazać. Co do konkretnej sprawy - dyr. Sztolcman
        zachowuje się jak człowiek i nie rzuca dziewczynom kłód pod nogi, jak to robią
        inni dyrektorzy. A to jak wykwalifikowany personel zatrzymać w kraju - to
        sprawa polityków którzy odpowiadają za taką a nie inną sytuację w polskiej
        służbie zdrowia.
    • Gość: maks... a może w tym kierunku ? pytanie do władz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 10:08
      Częstochowy - wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3451854.html
    • Gość: mateusz Re: Jak dyrektorzy szpitali chcą zatrzymać ucieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 10:50
      Dziwny jest ten kraj w środku Europy. Szczycimy się tym ,że jesteśmy w UE. Z
      wielką pompą znaleźliśmy się tam w tym samym czasie co Czechy ,Węgry czy
      Słowacja.W tamtych krajach jednak ,władza ,oprócz własnego czubka nosa zauważyła
      także,że w zdrowym ciele zdrowy duch.Wzorem krajów starej piętnastki łoży
      niebagatelną część PKB na służbę zdrowia - dla przykładu Czechy 6,8 %. Nasz pan
      Minister Zdrowia obiecuje,że u nas będzie od 2007 r.- 3,8% PKB. Mając na uwadze
      wieloletnie niedoinwestowanie służby zdrowia to wciąż za mało. Pytam dlaczego
      mam łożyć składki na służbę zdrowia ,która za parę lat takiego stanu,
      zbankrutuje? Dlaczego mam płacić na służbę zdrowia,gdzie na oddziałach
      szpitalnych nie ma pielęgniarek ? Gdzie nasza władza miała oczy,gdy nasi
      południowi sąsiedzi dali przykład, ile należy inwestować w służbę zdrowia ,aby
      ją podnieść z kolan po eksperymentach poprzedniego systemu?
      Taki to widać kraj,gdzie jedyną wizją rządzących na służbę zdrowia to wizja w
      myśl maksymy „pacjencie lecz się sam”.
      • Gość: jam Re: Jak dyrektorzy szpitali chcą zatrzymać ucieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:19
        Panie Dyrektorze, a moze zamist fundowac kursy itp. dac po prostu pielegniarkom
        zarobic??Niech sie Pan nie ludzi ze nie pozbywa sie doswiadczonych pielegniarek!
        Bzdura i Pan dobrze o tym wie!A nawiasem mowiac lepiej bylo kiedy Pan zajmowal
        sie tylko praca w oddziale a nie dyrektorowaniem, nic nowego i dobrego Pan nie
        wnosi
        • Gość: pielegniarka Re: Jak dyrektorzy szpitali chcą zatrzymać ucieka IP: 212.160.86.* 01.07.06, 10:29
          za kursy jezykowe pielegniarki placą same.....
    • Gość: hans weisenstein Re: Jak dyrektorzy szpitali chcą zatrzymać ucieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 16:09
      Władze państwowe jak i samorządowe marzą o prywatzacji służby zdrowie bo
      wreszcie pozbędą się zarówno jej, jak i jej problemów, a że nie będzie lekarzy
      i pięlęgniarek to ich to zupełnie nie interesuje bo mają to głęboko w ....
    • Gość: zdziwiony stanami Re: info nie aktualne IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 30.06.06, 20:23
      Kursy zostały wstrzymane. Powód - problemy z dogadaniem się między
      szpitalami (konflikt polsko-niemiecki).Tak przynajmniej słyszałem od jednej z
      pielęgniarek uczęszczających na te kursy. Podnieść płace w służbie zdrowia,
      ZERO TOLERANCJI DLA ŁAPÓWKARSTWA
      • Gość: mmm Re: info nie aktualne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 22:03
        gazeta podaje nieaktualne wiadomości umowy zostaly zerwane kursu już nie ma a swoją drogą cała ta sprawa jest bardzo podejrzana
    • Gość: Sister of mercy Re: Jak dyrektor Kromolowski wysyła nas za granicę IP: 87.239.176.* 30.06.06, 21:58
      Witam , proszę tak dalej P.Kromołowski , jeszcze kilka lata takiej polityki
      kadrowej, a trzeba będzie zamknąć szpital , bo nie będzie miał się kto
      opiekować chorymi . Bo my , biały personel pielęgniarski wyjedziemy.

I nie ważcie się tutaj pisać, że państwo nas wykształciło ,a my, podłe
      niewdzięcznice wyjeżdźamy, ja za swoje studia [ 2 fakultety]
      zapłaciłam sama i państwu nic do tego , że chcę wyjechać i pracować tam ,
      gdzie doceni się moje wykształcenie i poświęcenie pracy . Kocham swój zawód ,
      ale w Polsce bycie pielęgniarką to ciężki kawałek chleba , nie tylko ze
      względów finansowych .W szpitalu jesteś kimś gorszym [bo nie chciało ci się
      przecież uczyć] obrzydliwość. Pozdrawiam wszystkie sisters of mercy. ANULKA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka