Dodaj do ulubionych

Badania genetyczne

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:07
Mam pytanie, gdzie można zrobić badanie genetyczne. Ja i mój mąż musimy
wykonać takie badania aby wykluczyć wadę u dziecka.
Obserwuj wątek
    • jatubylam Re: Badania genetyczne 30.06.06, 13:20
      Niedawno pojawil sie watek na ten temat.
      Ksiazka telefoniczna, twoj lekarz, to chyba pierwsze zrodla wiedzy.
      Przede wszystkim twoj ginekolog.
      Oczywiscie, nalezy zawsze szukac kolejnych opinii.
      Jesli juz istniejesz w internecie to google:
      www.google.pl/search?hl=pl&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=++Badania+genetyczne%2BCz%C4%99stochowa&spell=1
    • Gość: ggg Re: Badania genetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:41
      Twój lekarz ginekolog powinien udzielić Ci takich informacji. Ja od mojego
      dostałam kilka adresów i przybliżone ceny.
      Pozdrawiam.
      • jatubylam Re: Badania genetyczne 30.06.06, 13:49
        Jeden z pierwszych rozsadnych wpisow.

• Gość: lena Re: Badania genetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:57
          Proszę o poradę, jeśli ktoś nie chce odpowiadać to trudno!! "jatubyłam" nic
          nadzwyczajnego mi nie powiedziałaś, a tym samym nie pomogłaś to tak samo jak
          mój ginekolog. Kazał mi samej szukać. A w książce telefon. to mogę znaleźć
          hudraulika lub znicze po hurtowej cenie. Pouczenia zostaw swoim dzieciom - jak
          je masz. Takich wpisów nie potrzebuję. Proszę o adresy lub kontakt z ludźmi,
          którzy wiedzą coś na ten temat lub przeszli już takie stresujące badania.
          • Gość: lena Re: Badania genetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:59
            ggg czy mogła byś coś więcej napisać. Z góry dziękuję.
            • Gość: ggg Re: Badania genetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:02
              Kochanie, nie powiem Ci więcej. W mojej sytuacji to było jakieś 4 lata temu-
              nie pamiętam w tej chwili tych adresów i na szczęście nie były potrzebne. Mnie
              te informacje przekazał dr. Kowalski z przychodni na Michałowskiego 6.
              • Gość: lena Re: Badania genetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:05
                Dzięki ggg.
                • Gość: ggg Re: Badania genetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:08
                  Niestety niewiele Ci pomogłam.
                  Pozdrawiam i życzę powodzenia.
          • jatubylam Re: Badania genetyczne 30.06.06, 14:10
            Gość portalu: lena napisał(a):

> Proszę o poradę, jeśli ktoś nie chce odpowiadać to trudno!! "jatubyłam" nic
            > nadzwyczajnego mi nie powiedziałaś, a tym samym nie pomogłaś to tak samo jak
            > mój ginekolog. Kazał mi samej szukać. A w książce telefon. to mogę znaleźć
            > hudraulika lub znicze po hurtowej cenie. Pouczenia zostaw swoim dzieciom - jak
            > je masz. Takich wpisów nie potrzebuję. Proszę o adresy lub kontakt z ludźmi,
            > którzy wiedzą coś na ten temat lub przeszli już takie stresujące badania.

Prosze cie nie wygrywaj na emocjach. Tym samym ublizajac mnie jak i Tobie.
            Kazdy lekarz ginekolog, nie tylko ze znac sie powinien , oczywistscie na
            ginekologii, to rowniez posiada wiedze na temat badan genetycznych. Musi to jest
            jego obowiazkiem.
            Takie wpisy, wybacz, jesli nawet podaje Ci na dloni google, ty je odrzucasz, dla
            mnie swiadcza jedynie o promocji szczegolnych osrodkow badan genetycznych.
            Gdybys , rzeczywiscçie byla zainteresowana, to nawiazalabys do juz istniejacego
            watku na ten temat.

Nie ublizaj!
            • jatubylam Napisz imie, nazwisko twego ginekologa 30.06.06, 14:22
              Tego, ktory nie podal Ci referencji do osrodkow badan genetycznych!!!
              Uwierze, ze nie uprawiasz nieuczciwej reklamy, zerujac na emocjach.
            • Gość: lena Re: Badania genetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:27
              Przykro mi ale opowiadasz bzdury!!!!!!!!!! Lekarze są u nas nieobliczalni i
              mają nas pacjentów w nosie!!!! Nie będę Ci się spowiadała z mojej tragedii!!
              Dwa razy zawiodłam sie na lekarzach bardzo powarznie i już wystarczy!! Przykro
              mi że kolejny raz lekarz mnie ola...ł. Niestety ku twojemu ZDUMIENIU nie
              dostałam żadnej informacji o poradniach lub klinikach genetycznych dlatego
              puściłam tego posta. Niestety nie czytam już istniejących wątków bo nie mam
              czasu, i zastanów się kto komu ubliża.
              • jatubylam Podaj imie , nazwisko 30.06.06, 14:29
                Podaj imie, nazwisko lekarza, ktory nie jest lekarzem.
                • jatubylam Re: Podaj imie , nazwisko. UWAGA. 30.06.06, 14:35
                  Jesli Twe dane beda falszywe, mozesz sie liczyc z procesem o znielawienie.
                  Nawet, jesli wpisujesz sie anonimowo.
                • Gość: i w o Re: Do leny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:38
                  Przyglądam się tej rozmowie i uważam że -jatybyłam- troszkę przesadza, widać że
                  ją to wcale nie interesuje, poprostu chce sobie popyskować na forum. Puknij się
                  w głowę idiotko!!!!
                  • Gość: mama Re: Do leny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:40
                    Badania takie robią w Łodzi w Centrum Matki i Dziecka, niestety potrzebne jest
                    skierowanie niekoniecznie od ginekologa.
                  • jatubylam Re: Do leny 30.06.06, 14:42
                    Gość portalu: i w o napisał(a):

> Przyglądam się tej rozmowie i uważam że -jatybyłam- troszkę przesadza, widać że
                    >
                    > ją to wcale nie interesuje, poprostu chce sobie popyskować na forum. Puknij się
                    >
                    > w głowę idiotko!!!!

W moich czasach, internet nie istnial.
                    W moich czasach jednak kazdy ginekolog wiedzial o badaniach genetyczynych (
                    prowadzono je wowczas w Krakowie).
                    Jesli jest sie uprzejmym i podaje sie kawe na lawe, to frustraci reklamujacy swe
                    osrodki bezpretensjonalnie wyzywaja od idiotek.

• Gość: Kasiaaa Re: Dr.Grettka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:42
                    Polecam dr.Krzysztofa Grettke jeden z najlepszych specjalistow w Polsce w tej
                    dziedzinie.
                    "PROVITA"
                    ul. Żelazna 1
                    40-851 Katowice
                    • Gość: Lena Re: Dr.Grettka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:48
                      Dziękuję "Kasiu" serdecznie. Mam nadzieję że mója pierwsza córunia będzie jak
                      najdłużej na tym świecie.Dlatego musimy z mężem wykluczyć dziedziczenie wady u
                      drugiego potomka. Jeszcze raz dziękuje.
                      • jatubylam Pisalam wyraznie 30.06.06, 14:54
                        Trzeba przeczytac moje posty.
                        Dla mnie to jst skandal, skoro mloda , przyszla matka, nie potrafi znlezc
                        (tak twierdzi, w co watpie)
                        profesjonalnej porady.
                        Skoro nawet podaje sie jej zyczliwie, informacje, zmienia niikc i wyzywa
                        doswiadczona dame od idiotek.
                        Cos jest nie w porzdku.
                        Tym bardziej, ze imienia i nazwiska ginekologa z Czestochowy, ktory odmowil
                        podania referencji osrodkow badan genetycznych, jak nie bylo tak nie ma.
                        Uprawinie na forum pseudo reklamy przez szefow osrodkow, bo pisze te posty Pani
                        Sekretarka, zerujac na emocjach, jest karalne.
                        Chcialabym poznac adres Leny.
                        To i dorwalabym sie do tych manipulatorow.
                        Zalosne.
                        Byc moze mi sie uda.
                        • Gość: lena Re: do niewiarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:00
                          Jeśli już cię to interesuje moje dziecko urodziło się z poważnymi wadami. W
                          książeczce urodzeniowej dziecka nie jest to zapisane!!!! Co powiesz o tym.
                          Jedną z wad ta to ukryty rozczep kręgosłupa, jak lekarze nie zauważyli czegoś
                          takiego!!! Może trafiłam do złego ginekologa. Ja już mam dosyć wizyt u lekarza.
                          Jeszcze ty taka ważna i okrutna. Mam przez Ciebie całą noc przepłakaną.!!
                          • Gość: ggg Re: do niewiarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:16
                            Lena, nie warto płakać.... musisz mieć siłę żeby walczyć. Ja też mam ciężko
                            chore dziecko i wiem co czujesz. Pozdrawiam i nie daj się!!!!!!!!
                          • jatubylam Re: do niewiarka 30.06.06, 15:17
                            Gość portalu: lena napisał(a):

> Jeśli już cię to interesuje moje dziecko urodziło się z poważnymi wadami. W
                            > książeczce urodzeniowej dziecka nie jest to zapisane!!!! Co powiesz o tym.
                            > Jedną z wad ta to ukryty rozczep kręgosłupa, jak lekarze nie zauważyli czegoś
                            > takiego!!! Może trafiłam do złego ginekologa. Ja już mam dosyć wizyt u lekarza.
                            >
                            > Jeszcze ty taka ważna i okrutna. Mam przez Ciebie całą noc przepłakaną.!!

Rozumiem, ale nie wierze anonimowym wpisom.
                            Nie wystepuje rowniez w roli decydujac czy dane dziecko powinno sie urodzic badz
                            nie urodzic.
                            Ukryty rozczep kregoslupa (to na temat):
                            www.google.pl/search?hl=pl&q=%22rozczep+kr%C4%99gos%C5%82upa&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl
                            PS
                            To bylo na temat.
                            Wszyscy jestesmy tutaj anonimowi.
                            Wygrywanie na emocjach jest najohydniejsza rzecza.
                            Skoro to Ciebie nie dotyczy, z pewnoscia zainteresuja Ciebie strony internetowe
                            poswiecone
                            rozszczepieniu kregoslupa.

• Gość: Kasiaaa Re: Dr.Grettka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 16:24
                        Ty chcesz wykonac genetyczne badanie u dziecka czy u plodu??Bp to bardzo
                        wazne!!!Dr.Grettka zajmuje sie kobietam ciezarnymi lub chcacymi zajsc w ciaze.
    • jatubylam Re: Badania genetyczne 30.06.06, 16:27
      Dr Gretka jak i inni powini sie oglaszac, ale nie na tym Forum.

Pozdrawiam
      • Gość: Kasiaaa Re: Badania genetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:16
        Kolezanko moja droga!!!Daruj sobie wywody tego typu bo robi sie to meczace!!!!!
        Nikt sie tu nie oglasza tylko stara pomoc dziewczynie ktora ma problem.A ty jak
        wzielas sobie za punkt honoru dogryzanie innym to zmien forum.
        • jatubylam Re: Badania genetyczne 30.06.06, 17:21
          Gość portalu: Kasiaaa napisał(a):

> Kolezanko moja droga!!!Daruj sobie wywody tego typu bo robi sie to meczace!!!!!
          > Nikt sie tu nie oglasza tylko stara pomoc dziewczynie ktora ma problem.A ty jak
          >
          > wzielas sobie za punkt honoru dogryzanie innym to zmien forum.

Poczytaj moje psty. Od poczatku do konca.
          Uderz w stol, nozyce sie odezwa:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=44483792
          • Gość: Kasiaaa Re: Badania genetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:28
            :00000000000000
            • jatubylam Re: Badania genetyczne 30.06.06, 17:36
              Pomylilas adres. Nien 0000000.
              Podaje Ci poprawny:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=44483792
              Uczciwosci zycze
              • Gość: Kasiaaa Re: Badania genetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 23:13
                Dziewczyno ja nie jestem zadnym lekarzem ani rodzina lekarza, nie mam nic
                wspolnego ze sluzba zdrowia!!!Zastanow sie najpierw a nie bezpodstawinie
                oceniaj ludzi!!!
                • Gość: lena Re: Badania genetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 09:18
                  Kasiu nie warto się kłócić, teza że mamy znieczulicę sprawdza się w 100%.
                  Badania dla mnie i dla męża bo bardzo chciała bym mieć drugiego dzidziusia.
                  Jeszcze raz gorąco dziękuję i pozdrawiam.
                  • Gość: Kasiaaa Re: Badania genetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 09:30
                    Leno moja droga doskonale Cie rozumiem i przytulam wirtualnie.Wszystko bedzie
                    dobrze.Glowa do gory!!
                    • Gość: lena Re: Badania genetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 07:23
                      Kasiu jeszcze raz dziękuję.
                      • Gość: iz Re: Badania genetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 09:21
                        badania można zrobić w Poznaniu - Centrum Genetyki Medycznej
                        www.cengenmed.com.pl Słyszałam również, że wykonują je w Krakowie i Rudzie
                        Śląskiej, ale nie znam adersów, poszukaj na forum na bocianie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka