Dodaj do ulubionych

Firma Berger

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 08:42
Pracuje tam dopiero 2 dni :/ powiedzcie mi co sadzicie o tej firmie ?
pracowal ktos juz tam ? Slyszalam ze te folie rozrywane sa bardzo szkodliwe,
tylko nie wiem w jakim sensie. Powiedzcie mi co wiecie o tej firmie itp...
Obserwuj wątek
    • Gość: 12.12m Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 11:28
      ja tam pracowalam 2 tygodnie (aż)praca polega na konfekcjonowaniu materialu
      ktory pozniej jedzie do trw.zwolnilam sie poniewaz dla mnie to byla
      monotonia,kłopoty z dojazdem,i wyszłam z zaplata cienko,pozniej po okresie
      probnym mialam przejsc na akord a to mi sie nie widzialo.jesli chodzi o
      szkodliwe to cos w tym jest tak samo w trw ale kazdy milczy.pozdrawiam i zycze
      spokojnej pracy,moze tobie bedzie łatwiej.powodzenia.acha mialam bardzo fajna
      brygadzistke.pozdrawiam.
      • Gość: Artur Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 15:07
        zEby sie dostac do bergera trzeba miec dobre plecy przeciez tam sama rodzina
        pracuje a po drugie to na akord wyrobisz 1600 zł na pczoatek min..
        • Gość: sylwia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:59
          hej! pracowalam tam rok czasu zwolnilam sie ze wgledu na niskie zarobki , bylam zatrudniona przez firme ''MAT'' Ilone Dumin osoba o niskim poziomie kultury osobistej i przerosnietej samoocenie. niskie zarobki , brak szacunku dla pracownika to tylko skrawek prawdy....... dotego czeste przestoje , polecam te prace osobie ktora umie i lubi potrafi wchodzic przelozonbemu w tylek:-) jezeli chodzi o negatywne odzialywanie na zdrowie to w firmie trw praconicy sa poinformowani o prawdopodobienstwie kontaktu z substancjami rakotworczymi , obie firmy zajmuja sie ta samam branza wiec berger.......?....... hm..... nieczarujmy sie ; pracownicy firmy berger maja rowniez kontakt z substancjami rakotworczymi. zarobek na rozrywaniu 1600? co za bzdura !!! to mazenie . praca na akord za 1000 to jest mazenie niejednego pracownika . do bergera faktycznie mozna dostac sioe tylko i wylacznie przez plecki rodzinke lub ....... uczciwa praca bez wymienionych zalet mozesz zapomniec o pracyw bergerze . bedziesz do konca pracowal u duminowej i liczyl na jej laske i ponizenia. powodzenia
      • Gość: vicky13 Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 23:02
        ja pracowalam tam 6 miesiecy i dluzej bym nie dala rady. Wyzysk 1oo%. robia z
        ludzi oslow do pracy. to prawda ze szkodliwe jest to wszystko co tam produkuja.
        Od tamtej pory mam takie problemy ze skora ze szkoda gadac. A pani D. kawal
        malpy i wrednej baby. uciekaj stamtad najszybciej jak sie tylko da.
        • Gość: xyz Re: Firma Berger IP: *.116.125.57.tvksmp.pl 01.10.09, 18:20
          masz rację
        • Gość: xyz Re: Firma Berger IP: *.116.125.57.tvksmp.pl 01.10.09, 18:24
          jedna osoba która prawdę piszę ludzie nie wyberajcie się do tej
          pracy,lepiej pracować w sklepie za te same pieniądze ale warunki nie
          szkodliwe dla zdrowia
          ja też mam problem z liszajem do dnia dzisiejszgo
          • Gość: były pracownik Re: Firma Berger IP: *.range86-139.btcentralplus.com 02.10.09, 17:32
            proponuje sobie przestudiować, wpływie na człowieka FORMALDECHYDU,(wg klasyfikacji chemicznej środek rakotwórczy, wg firmy prawdopodobnie) oraz innych związków, z którymi na codziń macie kontakt poprzez drogi oddechowe i skóre.(ciekawe dlaczego też w 90% krajach cięcie tworzyw sztucznych za pomocą lasera jest surowo zabronione ze względu na szkodliwośc, a wszystkie zakłady nalężące kiedyś do bst i podobnych zostały przeniesione na wschód europy)
            • Gość: ccc Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 17:39
              co racja to racja zapylenie na terenie zakladu moze jest malo
              widoczne golym okiem ale jest.Najlepiej widac po deszczu przechodzac
              po prakingu i patrzac na samochodu jaki syf na nie spada,no ale to
              oczywiscie z huty ;)
      • panek7 Re: Firma Berger 09.09.10, 13:01
        berger to zaklad wiesniaków i rodzinnych buraków
    • Gość: M. Re: Firma Berger IP: *.net / *.flatpla.net 01.07.06, 23:20
      Ta folia to silikon i raczej nie jest szkodliwy
      • Gość: ala Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 02:34
        A gdzie ta firma się mieści??????
      • Gość: sylwia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 16:11
        gratuluje !!! tak trzymaj!! zyjesz w glebokiej nieswiadomosci hi hi hi. material z ktorego powstajka poduszki sa pokryte silikonem , czesc jednak sa przelozone folia to fakt . na terenie zakladu smierdzi doslownie palonym silikonem i folia . na laserach sa krojone poduszki i wzmocnienia wentylacja pozostawia duzo do zyczenia ......... jezeli maszysnny nie chodza sa p0rzykrywane folia kiedy folie sie zdejmuje jest gruba warstwa pylu bialego i to on jest rakotworczy i to co na foli i na kazdym uzadzeni sie znajduje to rowniez i w naszych plucach , czestym zjawiskiem malo rozpowszechnianym jest fakt iz kobiety pracujace w bergerze maja klopoty z zajsciem w ciaze lub jej utrzymaniu .
        • Gość: łooo Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 16:26
          qrna ten pył jest też obecny w innych miejscach na Legionów, zbierasię na
          samochodzie itd...
        • Gość: ania Re: Firma Berger IP: *.centertel.pl 18.03.13, 02:01
          kobieta,ktora pracuje w tym syfie,jak tylko zajdzie w ciaze od razu idzie na zwolnienie.To logiczne,ze jest tam TO SWINSTWO-RAKOTWORCZE!!!
          • Gość: xxx Re: Firma Berger IP: *.rev.masterkom.pl 29.03.13, 12:24
            a ktura matka by chciala zeby jej dziecko swiecilo w nocy?
            • Gość: Gazeta.pl Re: Firma Berger IP: 212.87.246.* 01.04.13, 13:27
              piszę się "która" ,pewnie masz jeszcze wyższe wykształcenie
              • Gość: J A Re: Firma Berger IP: *.centertel.pl 01.04.13, 22:53
                Jak widać praca w firmie rozum odbiera!.
                • Gość: franek Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 16:45
                  A co nikt nic nie pisze o sex aferze w pracy?? Co teraz sobie wszyscy usiedli na d...e!
                  • Gość: roksi Re: Firma Berger IP: 212.87.244.* 12.04.13, 21:52
                    jakiej sex aferze przecież nic nie było co prawda to prawda że co po nie którzy mają nie wyparzone języki i to chyba na tym koniec bo k.... co dużo ryczy mało mleka daje
                    • Gość: xxxxxx Re: Firma Berger IP: *.42.7.117.alfanet24.pl 06.06.13, 09:18
                      Brawo Brawo Tomek

• Gość: ja Re: Firma Berger IP: 91.196.30.* 06.06.13, 14:34
                        W końcu ktoś uświadomił wszechwiedzącemu,że głupotami się zajmuje brawo stary!
                        Choć pewnie będzie się na tobie idiota odgrywał
                      • Gość: ja Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.13, 11:35
                        Więcej takich komentarzy a naprawdę mu zaszkodzicie. Facet napewno się odegra może nie teraz, poczeka ale nie zapomni. Czy było warto walczyć o taką bzdurę. Zeby to było coś poważniejszego ale o pojemnik na ścinki, i tak jest jak chciał R i co wywalczył ten chłopczyk tylko tyle, że naraził się na wywalenie z roboty. Jak wtedy wykarmi swojego WIELORYBA a widać, że ona dużo potrzebuje.
                        • Gość: do ja Re: Firma Berger IP: *.rev.masterkom.pl 18.06.13, 11:43
                          a ty pewnie jestes dziobak pana R. a do kolegi Tomka czuje teraz szacun wczesniej uwazalem go za lalusia ale okazalo sie ze jest spoko gosc a ty dziob dalej Ro-wi moze mu obciagni! i na takich kozakow znajda sie mocni
                          • Gość: Xyz Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.13, 20:19
                            Pozdrawiam wielkiego brata
                        • Gość: Nons Re: Firma Berger IP: 91.196.30.* 08.09.13, 23:34
                          Ty tego nie zrozumiesz,chłopak ma honor postawił się głupocie wymyślonej przez nadgorliwego plagiaty rodem z TRW.
                          Czasem lepiej zdychać na wyprostowanych nogach niż wegetować na kolanach z ustami przy dupie przyglupa na stołku.
                          • Gość: xxxxx Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.13, 17:20
                            a ktore tak wegetuja bo jakos pracy w h... a coraz mniej osob jest a one maja czas miec usta przy dlupie
    • Gość: Angel Re: Firma Berger IP: *.l3.c4.dsl.pol.co.uk 02.07.06, 11:39
      A firma mieści sie w Częstochowie ul.Legionów 202/210.
      Wszystko dzis jest szkodliwe nawet to co jesz!!Jak potrzebna Ci praca to pracuj
      i tyle od tgo się nie umiera.
      Ale faktem jest ,że trzeba mieć silną psyche żeby tam pracować, maly wąsaty
      potrafi dać w kość!!!!!!!Powodzenia!!!!!
      • Gość: gość Re: Firma Berger IP: *.flatpla.net 17.09.06, 22:36
        to spróbujcie sił w Cf GOMMA :))
    • Gość: ana Re: Firma Berger IP: 212.160.86.* 02.07.06, 12:22
      mam kolege który pracuje tam jako inzynier i z tego co mówił nie jest to
      obojętne dla zdrowia, najlepiej tego nie wdychac, no ale ważne że jest praca a
      i wyzysk tez tam jest duży
      • Gość: olka Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:39
        podobno 2 babki tam pracowaly i byly w ciazy i pozniej obydwie poronily :/
        • Gość: hmmm Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 23:36
          cos w tym jest bo czestosa\\ sa poronienia,albo wogole w ciaze zajsc nie
          mozna,cos jest w tych materialach,laserach i foliach.(berger,trw)
          • pendragon_pl Re: Firma Berger 01.11.06, 20:12
            tak "hmmm" ... na pewno cos jest w laserach. Zielonego pojecia nie masz o
            laserach "hmmm", dla Ciebie te urzadzenia to jak telefon komorkowy dla czlowieka
            z okresu sredniowiecza.
    • Gość: asd Re: Firma Berger IP: 87.239.176.* 08.07.06, 20:02
      podbijam
      • Gość: GG Re:Berger Renata ---Samoobrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 22:02
        Słyszałem że firma Berger należy do posłanki Samoobrony czyli do Pani Renaty.
        • Gość: gh firma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:00
          a ile tam mozna zarobic ??
          • Gość: Aarle Re: firma Matt Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 09:30
            A czemu nikt nie pisze o firmie mat przecież to wiekszosc ludzi tam trafia do
            tej zasranej biurokracji Wręczyckiej gdzie jedna hamica drugą wciąga a co do
            pracy w azbescie to jestescie tam bardziej wykorzystywani niz sybiracy w
            kołchozach oni przynajmniej swieze powietrze mieli i jeszcze napojów na hale
            nie mozna zabierac nie chce zucac nazwiskami bo jeszcze pani Dunin miała by
            problemy chociaż mi na tym nie zalezy dziewczyny nie dawajcie się wykorzystywać
            • Gość: Do gościa gh Re: firma Matt Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 16:35
              Zależy co potrafisz.Za dłubanie w nosie to słabo płacą.
              • Gość: 12.12m Re: firma Matt Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:14
                no własnie ja pracowałam przez firme MAT W BERGERZE I cienko wyszłam,jesli
                uwazacie ze 220zł za dwa tygodnie to duzo z czego 80zł na bilet
                miesieczny,dlatego odeszłam.
            • Gość: gość Re: firma Matt Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 21:06
              W Bergerze to nie ma chyba gorszej osoby od Dziunki D.
              • Gość: ghgf Re: firma Matt Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:31
                pracowałam tam kiedys ale po 1,5 miesiaca sie zwolniałam wiecej nie da sie na 3
                zmiany za 700 zł zapieprzac na akord wyrabiac tego gówna z 5 tys najlepiej robic
                i jeszcze raz robic i nie odddychac a bron boze z kims tam zagadac to jak te
                lkiderk i zasrane widza to niektóe sie przyczepia to szkoda gadac . wyzysk
                wyzysk i jeszcz eraz wyzysk jak niewolnik jkais ;////tam robia ludzie którzy juz
                nie maja wyjscie i nigdzie pracy nie znajda a Ci młodzi to radze jak najszybciej
                uciekac niestety. ja błam przez firme mat zatrudniona . zarobki sa smieszne za
                ciagłe stanie przez 8 godzin i wdychanie jakiegos głowna a z nie dobrze robi.
                • Gość: ghfg Re: firma Matt Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:33
                  gdyby było tak pieknie to ludzie by co chwila odchodzili???? calły czas jakies
                  nowe przyjmuja a innne odchodza. idzcie i sie smai przekonajcie wreczyca firma
                  mat bo o zatrudnienie przez bergera nie masz co liczyc:/
                  • Gość: obserwator Re: firma Matt Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 23:27
                    Witajcie firma Mat strajkuje jutro odbedzie sie zebranie jak nie dojdą do
                    porozumienia to od jutra od godziny 17.00 strajk. Ludzie mają racje nikt nie
                    będzie robił na duminke i jej przydupasa.Oni swe tłuste dupy kompią w szampanie
                    a ludzie dostają 500zł wypłaty.
                    • Gość: KK Re: firma Matt Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.13, 11:27
                      no i lipa :(
                      • Gość: oooooooo Re: firma Matt Berger IP: 212.87.244.* 09.10.13, 22:17
                        a czemóż to taka lipa???????????
                        • Gość: Xyz Re: firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 02:37
                          zgadnij kto to ?
                          Ma dziurawe skarpetki , szpony nie obcięte , chodzi w koszuli 5 dni ( czasem 6 , jak w sobotę zawita ) , głowa zadarta ku górze ( że jeszcze się nie wypie....ł o nic ) i uważa się za wielkiego człowieka - to prawda... ale co do wzrostu .Aha i ma minę jakby coś go w d... uwierało .Mój ulubieniec :) buziaczki
                          Odpowiedzi prosimy kierować do końca miesiąca , tylko z jajem.
              • 1212p Re: firma Matt Berger 18.09.06, 10:53
                zgadzam sie duninka jest nie zla jeszcze chlop nie ostyk a jest juz pszydupas
    • Gość: sylwia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 16:32
      mialam mala przyjemno9sc tam pracowac , pijanstwo, kumaterstwo , to smieszne dla mnie ....... i moze mi ktos powie ze jest sprawiedliwosc? brygadzsici pija w pracy spia w klatkach i na magazynach . zalosne !!! to zakrawa na melina a nie na pozadna firme . powtorze jeszcze raz ; brygadzsici i ochrona pije , na magazynie pracownicy wiecznei nawaleni .... ajak prezes chce odwiedzic zaklad to nie weim jakim cudem zanim on wyjedzie z domu to wszyscy na calym zakladzie juz doskonale o tym wiedza . jest kilka osob ktore sa naprawde ok. i ktorzy pracuja juz w bergerze ale prawda jest taka ze kiedy praconicy z bergera zpiepsza robote to dostaja talony swiateczne a praconicy MATA musza jechac do wreczycy po zjebke . pytam sie ; gdzie jest prezes? co on na to? czy nie wiedzi co sie dzieje pod jego nosem? odpowiedz jest tylko jedna ; to jest niemozliwe , musi widziec albvo udaje ze nie wie ...... przeciez tam przyjmuje samych znajomych wiec jak moze zwocic uwage komus ze swoich znajomychj i rodzinki , niewazen co umiesz , wazne jest kogo znasz albo komu dajesz!!!
      • Gość: misia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 17:06
        każdy śądzi według siebie......
        • Gość: sylwia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 00:22
          jak Kotus wytlumaczysz to ze osoby ktore pracuja po 5 lat sa natyle dobre zeby stac na kontrolach koncowych i zapiedalac ale nie sa na tyle dobre zeby sie dostrac do Bergera kiedy przychodzi ktos z zewnatrz i wchodzi od razu albo przepracuje rok i juz jest w w Bergerze? jest mala ilsoc osob ktore weszly albo przez przypadek albo .....??? jakos im sie poszczescvilo , ale wiekszosc to sa ukartowane i calkowicie zaplanowane przejscia i osoby te najlepiej wiedza ale ......... nikt sie do tego nie przyzna
      • Gość: xyz Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 17:25
        dzis odbylo sie spotkanie.i co? i nic!jak nam telewizja albo jakas gazeta nie
        pomoze to nic sie nie zmieni.spotkanie bylo,ale co z tego?jakies mzonki,puste
        obietnice.Nic na pismie!!!A te ktore najwiecej mowily,pewnie zostana
        zwolnione.Najlepiej nic sie nie odzywac!Albo jeszcze lepiej ZMIENIC PRACE!Na
        pytanie jednej kobiety o azbest.Odpowiedzieli ze zadnych czynnikow szkodliwych
        tam nie
        ma.KLAMSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: monika Re: Firma MAT zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 17:45
          zobaczymy, wkońcu jak nie dotrzymają słowa to sie zawiadomi prase i telewizje,
          może wtedy prezes ruszy tyłek (wkońcu o wszystkim wie i tylko udaje głupiego)
          napewno nie bedą chcieli mieć skandalu, 2 tyg za 6 zł?? no i co z tego , za 2
          tyg powiedzą że normy były i tak nie wyrabiane i ze stracili. A te co najwiecej
          mówiły przynajmniej miały odwage sie odezwać, wkońcu ktoś musiał, w naszej
          sprawie gadały i jakby je zwolnili to by sie strajk zrobiło, pani Dumin hmmm
          niewiele nmówiła tylko stała wkurzona i łache robiła ze sie odezwała. A to że w
          TRW i BERGERZE jest azbest to prawda i niech nie walą ściem że nie ma, czmu
          pracownikom Bergera płacą szkodliwe??? A firma MAT wielkie GÓWNO jedym słowem,
          zobaczymy co z tego bedzie
          • Gość: xyz Re: Firma MAT zebranie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 18:18
            Ale chlopaki z mata maja JAJA wywalczyli dla siebie po 7zl. na godzine!A my jak
            zwykle OBIETNICE.Dlaczego nikt nie chce nas przejac?Ani work serwice,ani
            worker?A moze z nikomu nie proponowali.Do usranej smierci bedziemy robic na
            duminowa!!!
            • Gość: fg Re: Firma MAT zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 21:19
              Walczcie o swoje! Kiedy to czytam to przestaje wierzyć ludzka godność. Zero
              wyrzutów sumienia u tej pani D? Za miesiąc na trzech zmianach 700 zł. Chamstwo
              i złodziejstwo tak traktować ludzi!
          • Gość: gość Re: Firma MAT zebranie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 21:51
            Komu w Bergerze lub w TRW płacą szkodliwe? Mam tam paru znajomych i nikt nie
            słyszał o czymś takim. Premie za obecność w pracy i niskie braki to tak, ale
            szkodliwe? W TRW mają tzw generatory i opary po wybuchu są szkodliwe, a nie
            komponenty z tkaniny. Najlepiej coś wymyślać i rozgłąszać fałszywe informacje.
            Zabobony jak w średniowieczu. Ale dzięki takim ludziom "błyskotkiwi i mądrzy
            politycy" rządzą w polsce. Najlepiej ponarzekać i tyle.
            • Gość: sylwia Re: Firma MAT zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 23:58
              no........ moje gratulacje , wychodzi na to ze mamy wlazidupka . jezeli ktos nie wie cio to i z czym to jzu wyjasniam; WLAZIDUPEK - osoba scisle uzalezniona finansowo i emocjonalnie z Lechowskim czyli prezesem firmy Berger. ktos kto zarabia spora kase przytakujac mu na kazde zyczenie. kiedys na szkoleniu BHP w firmie Berger powiedziala; NIE DZIWCIE SIE ZE TAK MALO ZARABIACIE , TRZEBA BYLO SIE UCZYC. teraz wyjaasnie pewne male ale; pani sekretarka firmy Berger po liceum pracowala tylko kilka chwilek na produkcji totalne nieporozumienie , ale jest dziwczyna chlopaka ktory pracuje an laserach w firmie Berger . sistra chlopaka blondyna chuda niemilosiernie ladna nawet i wredna a moze..... moize juz jej przeszlo w koncu jest w ciazy a ponoac taki stan robi czasem z suki czlowieka . zalatwila dziwczynce prace sekretarki prezesa i cio? treba bylo sie uczyc? moze powiedzcie to tym ktorzy pracuja i studjuja . poswiecaja sie pracy i nauce takich ludzi w firmie Berger jest masa tylko ze sa zatrudnieni przez firme MAT z Ilona Dumin na czele . sa ponizani i wykozystywani ta historia nadaje sie do programu EXPRES REPORTEROW mam nadzijeje ze tam trafi poniewaz to jest jedyna droga gdzie sprawa niezaginie po drodze i zostyanie wyjasniona i ukazana w calej okazalosci wszsytkim ktorzy zyja w blogiej nieswiadomosc. Berger to Matrix a strajk to czerwona tabletka wybor nalezy do Was ja Was popieram i zaluje ze mnie z Wami nie ma.
              • Gość: marcia Re: Firma "MAT " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 11:38
                już nie pracuje tutaj od 3 miesiecy i sie bardzo ciesze z tego powodu!! zarobki
                to poprostu kpiny, charuje sie 8 godzin ciągle stojąc a wypłata góra 700zł!! no
                chyba że sie na nadrobki pójdzie to sie wzbogadzi o 40zł. Na nagrobki to
                zmuszają aby iść, nie rozumieją ze ktoś nie może , że dziecko chore tylko
                trzeba isć i ich to nie obchodzi, a jak nie to można sie pożegnać. Nikt nie
                chce przyjsc do tego zakładu a jak już przyjdzie to popracuje góra tydzień i
                sie zwalnia, ciekawe czemu??? Norma na rozrywaniu to 4000!! niektóre panele to
                były tak spalone że robienie jednej 50 to zajmowało prawie 1,5 godz a później
                wielkie ale czemu tak mało sie robi!! wszystkie robią szybko, szybko byle tylko
                norme wyrobić, nie dziwie czemu tyle braków, zresztą panie kontrolerki to tylko
                sprawdzają jak są 1 zmiany a na innych to siedzą i gadają i wychodzą na
                papieroska, kawke.. kiedy tylko chcą, od czasu do czasu jak im sie przypomni to
                posprawdzają i tak w kółko, wielką łaske robią jak im sie da panel czy jakieś
                wzmocnienia do opalenia! pijaństwo na zakładzie?? hmm mało powiedziane, "na
                fazie" też sie zdarzało widzieć pare osób. jestem ciekawa co wyjdzie po tych 2
                tyg, tak jak ktoś juz napisał : 2tyg minie i powiedzą że mało robicie, że
                stracili i wogóle, no i wszystko wróci do dawnej postaci... Jak sie nie
                ma "pleców" u prezesa, szanownej p. Dumin ( nie należysz do wielkiej family)to
                normalna inna osoba nic nie załatwi z nimi. a p. Dumin to taka damka z niej,
                tylko potrafi poniżać i wykorzystywać ludzi. Nasłać tylko Inspekcje Pracy albo
                Media powiadomić to zrobią z tym burdelem porządek, Skandal na całą Polskę!
                • Gość: lolek bolek Re: Firma "MAT " IP: *.sfc.pl 15.09.06, 14:08
                  widze ze tamat sie ciekawie rozwija
                  • Gość: lolek bolek Re: Firma "MAT " IP: *.sfc.pl 15.09.06, 14:09
                    a konkretow brak.........
                    • Gość: xyz Re: Firma "MAT " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 14:44
                      ale jakie konkrety chcialbys poznac?Przeciez wszystko juz zostalo napisane!A jak
                      chcesz sie przekonac jak sie u nas pracuje i jaka jest prawda TO
                      ZAPRASZAMY!!!Zatrudnij sie w macie.Przyjdz na rozrywanie!Tutaj jest
                      zaje-fajnie!Ciekawe jak dlugo wytrzymasz?No chyba ze lubisz byc
                      ponizany,wysmiewany,traktowany jak smiec!Polecam!Kazdy od liderek zaczynajac a
                      na prezesie konczac ma prawo cie wysmiac i zgnoic!A ty masz prawo zapie..c i
                      milczec!!!Takie sa konkrety!!!!!!!!!!
                • Gość: sligudka Re: Firma "MAT " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 15:20
                  praca na terenie firmy ma same zalety ; rewelacyjnie odrazajaca stolowka , napoje tylko na stolowce tak jak bysmy byli wielbladami i mogli sie napic na zapas , temperatura wysoka moge to zrozumiecv poniewaz jest wile urzadzen elektrycznych ktore pracujac wytwazaja cieple powietrze ale ludzie ! zyjemy w czasach gdzie jest klimatyzjacja i okna . okien sie nieodtwiera bo cytuje brygadzistke; ,,nie po to prezes zaplacil za klimatyzacje zeby byly drwi i okna poodtwierane" i nie pozwolila . teraz nastepny problem ; dlaczego na rozrywaniu gdzie praca czasami moze byc wykonywana na siedzaco dlaczego firma berger nie zakupi stolkow? a sa ? powiadacie? hm..... ciekawe, z tego widzialalm osobiscie to owszem kilka sztuk na kilkudziesieciu ludzi moje gratulacje mnyslalam z taka firma stac na wiecej.
                  • Gość: pracownica Re: Firma "MAT " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:21
                    Pracowałam i wiem jak tam jest to jedno wielkie główno szkoda zdrowia na ten
                    syf a jak przypomne sobie tych pieprzonych liderków to zygac sie chce nie
                    mowiac o kierownictwie
                    • Gość: :P Re: Firma "MAT " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 23:43
                      oj ale sie porobiło..
                    • Gość: kanar Re: Firma "MAT " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:20
                      To fakt, ci pieprzeni liderkowie nic tylko na nich nasrac. Na pasach jest
                      takich 2-chcw.. nowak co wlazi w dupe bez mydla i jego zastepca tomczyk, a na
                      innej zmianie caly przy..y maniek no i cala ich ekipa przydupasow.
                      • Gość: ziomuś [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 12:06
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • Gość: reinyzagam Re: BST/MAT--PRZestancie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:27
                          ludzie z tego sie chat zrobił...czy wy jesteście normalni...wątpie.Od
                          szkodliwych warunków,niskie płace,traktowanie pracowników PO wyzywanie sie
                          nawzaje...nic tylko pogratulować BRAWO!!! chcieliście większych płac...macie. A
                          jeśli komuś sie coś nie podoba ,proponuje zmiany miejsca pracy najlepsze
                          rozwiązanie. Bo oczernianie pracodawcy,jeszcze w taki sposób....ehh Apeluje o
                          zakończenie tego hamsiego oczerniania obu firm a swoje roszczenia prosze
                          załatiać w cztery oczy .
                          • Gość: xxx Re: BST/MAT--PRZestancie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 15:23
                            Ktos wsadził kij w mrowisko, i teraz są efekty. Klasyczny przyklad domina.
                            Wszystko sie wali, i kazdy ciągnie za soba druga osobe. Może umówimy się wszyscy
                            na parkingu przed Bergerem, i powieny sobie co kto o kim mysli. Czas z tym
                            skonczyc. Pozdrawiam.
                            • Gość: arekm Re: BST/MAT--PRZestancie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 10:33
                              Jest ponoć wolność słowa więc który to przydupas każe przestać
                              a może koledzy MENELA Rurańskiego którym sie dobrze pije razem z nim
                              a Duminowa to jeszcze tam ma tą firme podwykonawczą nie ma
                              przetargów nikt nie proponuje lepszych warunków , Nie łudzcie sie że
                              to sie zmieni ba nawet sie pogorszy i mało tego to jest prywatna
                              firma w polskim wykonaniu .
                      • Gość: \ Re: Firma "MAT " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:41
                      • Gość: zla Re: Firma "MAT " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:46
                        sluchaj kochmanska zdziro jeszcze raz wymienisz jakie kolwiek nazwisko na forum to cie kill him masz cos do kogos to mu to powiedz a nie za plecami bedziesz napier..... ty bo bergera napewno nie przejdziesz gwarantuje co to
                      • Gość: Życzliwy Re: Firma "MAT " IP: *.pl 22.09.06, 18:30
                        Wymienianie nazwisk na takim forum, i oczernianie tych osób jest na poziomie
                        półgłówka i nie wiemy czy wiesz, że jest to niezgodne z regulaminem forum. na
                        drugi raz zastanów się co piszesz, bo możesz mieć z tego poważne kłopoty.
                        • Gość: Aktualny pracownik Re: Firma "MAT " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 18:50
                          Zagdza sie. Im wszystkim sie chyba troche po... Zamiast cieszyc cie z podwyzki i dziekowac dziewczyna z rozrywania to sie ku.. beda teraz .. i wyciagac brudy. Tez pracuje w Mat i gowno mnie obchodza jakies prywatne pierdoły. Zaczeło sie od zarobkow ciekawe na czym sie ku.. skonczy. Połowa pojebów z tego forum pie.. od rzeczy a ich iloraz inteligencji jest ku.. chyba na minusie. To przez was ludzie maja o nas i naszym zakładzie takie zdanie a wy ku.. na sile chce cie pokazac im ze sie nie myla. Pozdrawiam wszystkich NORMALNYCH pracownikow Yo yo yo
                          • Gość: Zyczliwy Re: Firma "MAT " IP: *.pl 22.09.06, 20:19
                            Widze że zaglądają tu normalni ludzie.Ci co wypisują te bzdury chyba nigdy
                            ciężko nie pracowali i im sie trochę w tyłkach po przewracało.jak im się nie
                            podoba praca to nikt was tutaj na siłe nie trzyma łańcuchami nie jesteście
                            powiązani.droga wolna.A teksty ooczerniające pracowników,głupie teksty o
                            kobietach itp.to są na poziomie dzieci z podstawówki a wydawało by sie że
                            pracują tu dorośli ludzie ale niestety pomylilam sie
                            • Gość: Stefano Re: Firma "MAT " IP: *.21.pl 23.09.06, 16:08
                              Do wszystkich niby normalnych pracowników Mata .
                              dzięki takim jak wy pani Dunim robi ogromnom kase a wam leje wode
                              w niemczech pracownik na rozrywaniu robiący dokładnie tosamo co wy zarabia 3500UE
                              i ma wszystkie świadczenia, a wy co macie zapieprzacie po 8 a czasemi12 h za
                              marne 6 zeta na godz bez żadnych świadczeń . ale przekonacie się jak będziecie
                              szukać lat do emerytury a wtedy okaże się ,że pani wam opłacała najniszszy zus
                              i po przepracowaniu 4 lat macie nagle tylko1,5 roku skłatkowego. ale to nic
                              szczekajcie z radości że wa dała 6 zeta na h byle więcej takich baranów .
                          • Gość: gwiazdeczki:) Re: Firma "MAT " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 20:24
                            To nie fair że piszecie nazwiskami. Chociaż z drugiej str.to fajnie bo wiemy o
                            kogo chodzi.To prawda niektóre laski to niezłe lafiryndy. Włażą na kogo sie da
                            a tym starym zgredom to odpowiada bo poużywają sobie za darmo. Zabieraja je po
                            pracy a one im odpłacają w naturze.Znam parę takich.Jedna to codziennie wraca z
                            kimś innym.
                            • Gość: Zyczliwy Re: Firma "MAT " IP: *.pl 22.09.06, 20:45
                              A skąd ty wiesz kto z kim sypia ???? jesteś materacem czy ich śledzisz?? A może
                              wiesz to z własnego doświadczenia?? ja wlaśnie tak sądze.A może żal ci że
                              ciebie nikt nie odwozi do domu???
                              • Gość: gwiazdeczki:) [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:02
                                • Gość: Życzliwy Re: Firma "MAT " IP: *.pl 22.09.06, 21:40
                                  Oczywiście że pracuje, i jakos takich rewelacji nie widze.Owszem dzieją się
                                  czasem różne rzeczy, ale jak w każdym innym zakładzie. To co tutaj piszecie
                                  jest przerysowane do granic możliwości! A plotki o romansach to same
                                  rozsiewacie nie wiedziec czemu. Najwięcej plotek wychodzi z produkcji!!
                                • Gość: mis ; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 21:41
                                  Trochę nie bardzo ta dyskusja chyba poszła...
                              • Gość: gosc berger Re: Firma "MAT " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:56
                                wiesz widac to kto i skim a przeciesz na nocach co sie dzieje po katach a potem
                                sie odworza do domow popytaj na pasach u k....a albo w M..e i po pracy obserwuj
                                kto do kogo siada
                            • Gość: xxx Re: Firma "MAT " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 10:30
                              A Ty co ? Jestes zazdrosna? Jesli nie to po co to piszesz?
                          • Gość: arekm Re: Firma "MAT " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 10:37
                            Normany ty po prostu masz podwyższoną samo ocene normalnie to ty do
                            lutego nie przetrwasz bo nie będzie zapotrzebowania i nie zapomnij
                            rurańskiemu flaszki zanieś najlepiej codziennnie żeby był w stanie
                            normalnie funkcjonować
                            • Gość: Oi Re: Firma "MAT " IP: 77.87.120.* 23.01.09, 10:01
                              Ty arekm raz piszesz,że nie pracujesz 3 lata,raz,że cie w grudniu
                              zwolnili,sypiesz nazwiskami.Coś mi się wydaje,że na co dzień w pokoju bez klamek
                              mieszkasz otoczony gumowymi ścianami.Dorwałeś się na godzine do klawiatury i
                              wypisujesz paszkwile.Jak masz coś do kogoś to wal w oczy a nie wielki figo fago
                              po tajniacku.Zdecyduj się na coś.
                              Pewnie gdy pracowałeś zachowywałeś olimpijskie zasady rywalizacji czyli
                              1-Przypadkowe nieumyślne podpierd...
                              2-Niby nieumyślne podpird...
                              3-Podpier... w cztery oczy z przełożonym bez świadków.
                              4-Podpierd...w obecności podpie...nego pomimo,iż ten nie jest winny
                              5-Podpierd...w obecności podpie...nego pomimo,iż ten nie jest winny a czynu
                              tego dokonał sam podpie...jący
                              6-Podpie.... najleprzego kumpla kiedy dzień wcześniej piło się jego wódke.
                              Zanim kogoś opiszesz z nazwiska pomyśl o zębach to nie grzyby nie wyrosną nowe
                              po deszczu.
                    • Gość: byly pracownik Re: Firma "MAT " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:25
                      Na OPW jest taka jedna fajna Monisia, jej liderka jest chyba pudel o ile sie
                      niemyle. Fajna laska z tej Monisi, ma super tylek. Pozdrawiam.
                • byla2 Re: Firma "MAT " 17.09.06, 14:15
                  Maszracje wodke maja nasprzedaz tez.Sami wala i sprzedaja.Laserowcy to wielcy
                  Bogowie szukaja młodej ofiary z Mata a ta naiwna idzie z nim bo mysli że będzie
                  miała poparcie jakby przechodziła do Bergera tak było z jolą beatą Anką i wiele
                  innych z OPV
                  • Gość: była 3 Re: Firma "MAT " IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.06, 22:43
                    nawet się bzykają niachcę pisać imionami.
            • pendragon_pl Re: Firma MAT zebranie 01.11.06, 20:36
              a propos falszywych informacji gosc.

Odnosnie wspomnianych generatorow. Chyba chodzi Ci o modul z gazem, ktory
              napelnia poduszke po zdetonowaniu. Otoz ten wlasnie generator wypelniony jest
              toksycznym zwiazkiem chemicznym o nazwie azydek sodu, ktory po odpaleniu
              poduszki przeksztalca sie w nieszkodliwa substancje. Wiec nie jest tak jak
              piszesz, ze po wybuchu opary sa szkodliwe. Wrecz przeciwnie.
            • Gość: byłyTRW Re: Firma MAT zebranie IP: 83.2.143.* 29.12.07, 16:27
              co? komponenty z tkaniny nie są szkodliwe??! Popracowałbyś na laserze to
              zmieniłbyś zdanie.To
              poliamid(www.signs.pl/ftopview.php?topic=4084&forum=5)opary po wycinaniu
              lasera było czuć na całej hali.
          • Gość: dawid Re: Firma MAT zebranie IP: 80.50.253.* 19.09.06, 16:25
            od kiedy pracownikom Bergera placa szkodliwe? pracuje w Bergerze i nic takiego
            nie dostajemy!
    • Gość: L Re: Firma Berger IP: *.prenet.pl 16.09.06, 06:33
      Ja jadę do pracy zadowolony, pełen uśmiechu radości i satysfakcji, że mogę tam
      pracować, zarabiam niezłe pieniądze, mam 30 minut przerwy na kawę, kanapkę,
      itp. Na hali jest ciepło, przyjemnie. Kadra bardzo zgrana, przyjazna. Żałuję,
      że moi dobrzy znajomi muszą być traktowani GORZEJ niż MY, którzy mamy podpisaną
      umowę z firmą Berger. Oni z firmy MAT są wykorzystywani i to bardzo. Szkoda mi
      ich. Mam nadzieję, że ktoś się w końcu weźmie za tą babeczkę ... jak to jej
      jest .. DUMINOWĄ... ona już swoje zarobiła.... niech teraz da zarobić ludziom,
      którzy na nią pracują!!!

Ps.
      A tak z drugiej strony... to nie jest wina prezesa, kierowników że tak się
      dzieje, ........ to wina naszego kochanego PAŃSTWA jakim jest POLSKA.

pozdrowienia dla wszystkich ludzi z firmy berger i mat... trzymajcie się!!
      • Gość: bonusy Re: Firma Berger IP: *.2.8.98.tvksmp.pl 21.09.09, 18:22
        czemu jakas tam firma szuka pracowników a nie sam pracodawca firma berger?? ja
        pracuje w alfie na poczesnie i owszem większość po znajomości się dostaje a nie
        jajies durne firmy
        • Gość: Oi Re: Firma Berger IP: *.rev.masterkom.pl 22.09.09, 13:58
          czy to prawda,że ktoś z laserów do sądu pozwał firme a szefostwo posrane
          wypłaciło kase bez szemrania?czy ktoś wysłał prawdziwe życie firmy do centrali w
          USA?Czy dalej kierownik bez wykształcenia klepie po pleckach i jednocześnie
          podpierda.. zmyślając panu prezesowi?
          Czy prawdą jest,że na 4 brygady nie zarobicie 1000euro?
          Czy nadal są kontrole pijanych na zmianach gdzie się nie pije a alkoholicy mają
          się dobrze?
          Pytań wiele ale co to zmieni? Familijny kołchoz zostanie kołchozem,gdzie
          wszystkie zwierzęta są rowne,ale świnie najrówniejsze.
          • Gość: aaaaaaaaaaaaaa Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.09, 13:42
            a kto toTurboDymoMen
            • Gość: LSD Re: Firma Berger IP: *.chello.pl 26.09.09, 13:45
              pracuje na plaskich - Held 1
              • Gość: xxxx Re: Firma Berger IP: *.cdma.centertel.pl 03.12.09, 11:42
                Izka bierze kase za nocki i premie produkcyjna siedząc w kadrach ,a wy barany ineresujecie sie prywatnym życiem jakiegoś laserowca.Może lepiej takimi sprawami zaintersować się w firmie.
                • Gość: eryk Re: Firma Berger IP: 212.87.244.* 03.12.09, 17:33
                  A DPW tak jak zwykle premię ma najmniejszą i tyra na resztę hołty.
                  Czyli wszystko po staremu.
      • ciekawski121 Re: Firma Berger 11.03.10, 23:51
        Cała Polska taka jest, no cóż życie nie jest łatwe
        • Gość: RS Re: Firma Berger IP: 212.87.244.* 12.03.10, 21:01
          Cała Polska taka jest ..... Ale kto tworzy ten kraj czy nie my
          wszyscy? Zobacz wpisy nie tylko na tym forum większość ludzi szuka
          jak tu kogoś obgadać powyżywać się ale w życiu prywatnym też pracują
          w takich samych firmach, albo jeszcze lepiej nie mają pracy bo
          zachowywali się w pracy tak jak opisują.Pozdrawiam:)
          • Gość: didi Re: Firma Berger IP: 212.87.244.* 13.03.10, 09:40
            Tak RS wszyscy tacy są no może z małymi wyjątkami :) ale po co im to ja nie
            rozumiem co im to da wypisywanie takich głupot i fałszu bo jak to czytam to
            normalnie mnie targa co tu jest wypisywane ale to świadczy o nas samych przykre to
            • Gość: RS Re: Firma Berger IP: 212.87.244.* 16.03.10, 12:52
              Co tam słychać didi :)
              Widzę,że nasza pogawędka zamkneła usta wielu osobą.Może
              zrozumieli,że znajdują się dokładnie w takim samym miejscu jak
              ludzie pracujący w tej firmie:)
              Pamiętajcie zawsze gdzie byście nie pracowali jest tak samo!!!
              Ktoś zawsze stoi nad wami i wydaje wam polecenia , więc nie ma co
              narzekać , a może gdzie indziej mielibyście gorzej.Trochę optymizmu
              w życiu świat jest przecież kolorowy a nie czarno-biały.
              Pozdrawiam :)

• Gość: didi Re: Firma Berger IP: 212.87.244.* 16.03.10, 19:37
                Brawo super napisane RS nic dodać nic ująć :) Tak świat jest kolorowy nie czarno
                - biały.Cieszmy się każdym dniem tak jak by miał być ostatnim. Gdzie indziej na
                pewno byłoby tak samo tudzież jeszcze gorzej.Może dotarło do nich coś, może
                zrozumieli oby!
    • Gość: złota rybka Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 16.09.06, 09:15
      widze że wątek sie rozwija - kiedys firma mat rzadzil maz pani D, niestety
      zmarl, o prezesie lepiej nie pisac, ale prawda jest to ze ludzie z firmy mat
      pracuja za grosze i sa ponizani, pracownikami firmy Berger sa tylko pracownicy
      laserow magazynow i biura, dostac sie tam trzeba by bylo byc z rodzinki prezesa
      lub mieszkac w trojmiescie tzn, koscielec redziny rudniki, kierownik laserow
      pochodzi z trojmiasta, prawda jest tez ze jest tam straszny mobing, i staszne
      pijanstwo szczegolnie na magazynie, zreszta laserowcy tez lubia popic - no ale
      prezes nie lubi pijakow, moja rada - jesli masz mozliwosc zalapac sie do
      bergera z bergera to idz, kasa nie najgorsza, ok 2 tys, ale jesli chcesz tam
      sie zatrudnic z firmy Mat to naprawde olej to, niech pani D sama rozrywa te
      pie..ne poduszki wraz z prezesem i wszystkimi kierownikami w bergerze,
      pozdrawiam
      • Gość: zintresowany Re: Firma Berger IP: *.inds.pl 16.09.06, 10:27
        Gratulacjie dla kolektywu najwyzsza pora ze sie ruszylo a z tego co widac w
        firmie jest potrzeba pare konkretnych zmian zeby to wyleczyc podajcie
        propozycje!
        • Gość: viceversa Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 11:14
          Rozmowy z kierownictwem już były.
          Kobiety wywalczyły troszke ale czas pokaże 10.X. jaka będą mieli wypłate.
          -Obiecali 6zł na godzine na 2 tygodnie a później ??
          -Znieśli odtrącenia za braki.
          -umowa o prace po 3umowie
          Laserowcy, pakowacze i magazynierzy 7zł

Strajk chyba sie opłacił
          • Gość: gad Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 11:48
            tylko ciekawe dla kogo bo napewno nie dla rozrywania
            • Gość: maja Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 14:12
              A moze cos jednak sie zmieni!Moze wreszcie zaczna nas traktowac przyzwoicie!Moze
              ruszy ich sumienie!Wiem NADZIEJA MATKA GLUPICH,ALE BEZ NADZIEJI ZYCIE BYLOBY
              BEZNADZIEJNE!
              • Gość: tolek Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 16.09.06, 14:41
                tam te kananlie nie maja sumienia, zarówno w firmie mat jak i w bergerze
                • Gość: Jolka Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 20:22
                  Nie liczcie na to ,że prezes L. zauważy Waszą krzywdę , bo pani Dumin to jego
                  rodzina. Tak samo było wcześniej w TRW . Pan Dumin był pracownikiem magazynu,
                  ale dzięki koneksjom z panem L. mógł stworzyć swoją firmę. Dopiero , jak
                  odszedł z TRW obrażony na wszystkich pan L. , to kolejny dyrektor , właśnie z
                  powodu skarg pracowników , wziął za dupę Dumina i go wywalił . Ale wy na to nie
                  liczcie.Wiadomo ,że wszystkie lepsze stanowiska w Bergerze są obsadzone przez
                  rodzinkęi znajomych prezesa. Tak było też i w TRW. Pan prezes L. traktuje nie
                  własną firmę , jak prywatny folwark.Jedyne co Wam pozostaje to bunt i to
                  solidarny . Wszyscy razem strajk , aż do skutku. Nie bojcie się . W TRW są
                  przyjęcia przez firmę Worked . Może zarobki nie są zbyt wysokie ale pensja
                  wyplacana jest zawsze na czas .I nie trzeba nigdzie jeździć po wyplatę i prosić
                  się o pieniądze. Praca też do łatwych nie należy,ale przedstawiciele firmy
                  Worked nie traktują nikogo jak szmaty.
                  • Gość: tytus Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 16.09.06, 23:01
                    no super, może sie dowiemy cos wiecej o tym calym bergerze hehehe
            • Gość: zoltar Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 23:58
              na papierze który dostałam nie było nic na temat wypłat na zakładzie i co znowu
              mam za... do wręczycy ?
        • Gość: lucyfer Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 23:24
          eee to luzzz ...w macie jest zajefajnie paini ilonka jest super troche jej
          jedzie z fejsa ale daje rade teraz mamy na pakowaniu po 7 blach chyba sie dziś
          najebe a co należy mi sie tera to bedzie jazda :-) ilonajest fajna i wąsaty
          też mogą se zatańczyć walca razem pozdro nara pochwa
          • Gość: Margo Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 18:29
            odezwał sie jeden z laserowców czy tam magazynierów albo pakowaczy, którzy
            zamiast robic to tylko chlej,a i ćpaja
            • Gość: ciekawski Re: Firma Berger IP: 195.116.125.* 17.09.06, 21:21
              ty margo cpun to cie chyba zrobil polglowku jeden iloraz inteligencji na poziomie kijanki nadajesz sie do tych mocherowych beretow pod jasna gore niezle plotkujesz cwoku jeden boze daj mi adres goscia co probowal cos zrobic a mu nie wyszlo to cie pomszcze
              • Gość: załamany Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:02
                Ja chciałem prosić tylko o przyjmowanie do pracy ładniejszych kobiet.
                My młodzi i jędrni mężczyźni, protestujemy!!! Wiem że wszyscy mają prawo do
                pracy, ale wszędzie powinna być jakaś równowaga, bazyliszkom mówimy stanowcze
                NIE!!!
                Jeśli sytuacja nie poprawi się rozpoczniemy strajk głodowy, czego konsekwencją
                będzie obniżenie wydajności pracy, spowodowane niedożywieniem.
                • Gość: RADSON Re: Firma Berger IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.06, 22:36
                  MASZ DUZE WYMAGANIA PRZECIERZ JEST TAM DUZO FAJNYCH DUPEK I CAŁKIEM NIEŻLE DAJĄ.
                  JESLI CI NIE DAJĄ TO STARY STOBĄ JEST COŚ NIE TAK .
                  • Gość: MIESZKO 1 [...] IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.06, 22:55
                • Gość: x Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:00
                  chlopie! ładne kobiety nie pracuja... one tylko by chcialy zeby to na nie
                  pracowano. zauwaz ze wiekszosci ladnych dziewczyn nie zaimponujesz bez samochodu
                  (a one glupie i tak mowia ze nie leca na kase). tez pracuje w podobnej firmie i
                  na palcach jednej reki moge policzyc te fajne ale niestety juz mezatki:( a wolne
                  dziewczyny wola czas spedzac nicnierobiac w klubach, dyskotekach i wypinac dupe
                  do nazelowanych kolesi.
                  a co do firmy MAT to bardzo dobrze ze wkoncu sie cos zmienia bo z tego co
                  slyszalem to ta madrala z wreczycy robila sobie do tej pory co chciala i placila
                  tez tyle ile jej sie podobalo. z takimi jak ona trzeba twardo i solidarnie. a
                  calej grupy kilkusetosobowej nie zastrzeli tekstem "na wasze miejsca ja mam
                  wielu chetnych" zwolnic tez was wszystkich nie zwolni bo kto bedzie na nia robil...
                  pozdrawiam
                  • Gość: nikola Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 07:21
                    Chlopaki ale dajecie czadu!Super!Jazda na maxa!!!Calusy!Nikol
                    • Gość: Narcyz Re: Firma Berger IP: *.sfc.pl 18.09.06, 19:37
                      Wiec ktore dajeciezgłoście się!!!!!!!!
                      • Gość: op Re: Firma Berger IP: *.net 19.09.06, 16:22
                        Ponoć jest tam jedna co lubi w kakao,nawet liderką została,czy kimś takim czy
                        to prawda?
                      • Gość: scorpion Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:02
                        no dajcie namiary, widzałem pare fajnym ze zmiany p. Karoliny
                      • Gość: Klarnet Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:18
                        Podobno dziewuchy z pasow daja na magazynie ;)
                        • Gość: Klarnet Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:19
                          Ale i tak wszyscy dokladnie wiedza jak jest naprawde, kto daje i komu i ile razy
                          ... ;)
                          • Gość: kolega Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 02:29
                            co nie wiesz jakie daja z pasow przeciesz robia furore
                            • Gość: nike Re: Firma Berger IP: 80.48.204.* 28.09.06, 09:39
                              Winą za to co się dzieje w tej upadającej firmie obarczyc nalezy nieudolną
                              dyrekcję i zupełny brak kontroli z jej strony. Taka zbieranina ciagle
                              zmieniających się pracowników którzy przyszli się zabawić to zła wróżba dla tej
                              firmy.
                              P.S
                              Informacja dla grupy zainteresowanych w dziale laserów ; Mój znajomy były
                              pracownik tego działu leczy się w Centrum Badania i Leczenia AIDS w Chorzowie.
                              Spokojnych snów......
                            • Gość: B Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 00:05
                              Moze zanim kogos obsmarujesz na forum to naucz sie ortografii bo w tym momencie
                              to robisz z siebie pajaca i to ty powinienes sie wstydzic a nie osoby o ktorych
                              piszesz
                • Gość: młode Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 16:59
                  my dziewczyny piękne ładne i powabne też mamy prośbe. zatrudniajcie fajnieszych
                  kolesi, no bo ci z laserów, magazynów, pakowaczy ( są wyjątki) to stare,
                  pomarszczone pryki i żadna z nas by im nie dała, bo nie ma komu, jędrni?? z
                  której strony??? bo nie widać
                  • Gość: bebe Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:06
                    Dla kogo maja zatrudniac fajnych kolesi? Dla tych bezzebnych, pomarszczonych
                    palaczek, ktore juz w autobusie trzymaja papierosa w ustach zeby go zapalic jak
                    tylko wysiada? Sama radosc isc za takimi z przystanku i przesiakac tym smrodem.
                    Nie mowiac juz o inteligencji i sposobie wyrazania sie tych "pan". Po prostu
                    zenada :(
                    • Gość: zzzz Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:08
                      hehehe dobre:)
                      • Gość: bebe Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:10
                        Moze i dobre ale niestety smutne i zalosne. Bo jak sobie pomysle ze za pare lat
                        tez tak moge wygladac to az chce sie plakac :(
                        • Gość: mimi_1234 Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 23:23
                          s13.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=37266
              • Gość: Rava Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 00:22
                Oto Twój poziom ciakawszczaku, same bredne i pyskówki, Łasa Pało i Sztuczne Zięby!
    • Gość: xxx Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:54
      Czytam to wszystko o Bergerze (raczej BST),i jestem w szoku. Wiele jest tu
      prawdy napisane, ale wiele mija sie z prawda. Opiane pijaństwo, to wielkie
      oszustwo. Owszem pija jak wszedzie, ale nie aż tak. Sex? Raczej po pracy lub
      przed. Duminowa? Zarabia wielkie pieniądze kosztem MATa, i powinno sie Ją
      pogonic ;). Dziewczyny? Jest wiele fajnych, i do wzięcia, wiec można "coś"
      wybrac. Moim zdaniem firma ( BST ) jest ok, jesli się jest jej pracownikiem, a
      nie wszyscy pracownicy BST maja "rodzinki", jest wiele osób którum udalo sie
      przejsc z MATa, bez "plecków" (chyba). Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: zzz Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 23:18
        może znajdziemy sobie jakiś własny czat,
        gdzie będziemy mogli się spotykać?
        • Gość: mathy Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 19:41
          ;]
      • Gość: op Re: Firma Berger IP: *.net 20.09.06, 09:33
        Ale ty naiwny jesteś.
    • Gość: zx Re: Firma Berger IP: 83.18.161.* 20.09.06, 14:49
      sama pracowalam w tej firmie i wiem ze pracuja same takie kafary ze nie
      chcialabym na nich spojrzec.a najwiecej maja do powiedzenia o dziewczynach
      stancie przed lustrem i spojrzcie najpierw na siebie a potem wydawajcie takie
      opinie
      • Gość: Kafar Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 15:25
        Pal gume. Ty nawet lustra nie masz wiec twój wyglad cie jebie.
        • Gość: asz_opw Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 16:05
          ale macie problemy.... za wysokie progi.... wy to wszyscy cacy, zajefajni
          kolesie tylko sie brać za was i wogóle ha ha ha smieszne i żałosne
          • Gość: Kafar Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 18:39
            Mnie to jebie ja nie ide robic tam dla bab. To wy non stop pie..cie jak nawiedzone. Zyjecie ku.. samymi plotami romanse, ciaze, zdrady i cale inne to gowno jakby nie mozna pogadac o czyms normalnym.Teraz jedni przez drugich beda sie ku.. gnebic. Ja pie.. co za ludzie. Pie.. to forum wiecej tu ne zagladam bo nie chce sie wku..ac. Nara jebcie sie na wzajem dalej Yo
            • Gość: ty Re: Firma Berger IP: *.net 20.09.06, 19:04
              Zgadza sie kobitki tylko plotami sie zajmują,kto z kim kiedy gdzie i zamias
              gały wlepiać w to co robią to sie rozglądają niewiadomo za czym a potem płacz
              bo braki puszczone.
              • Gość: Ania Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:28
                Moje gratulacje!Piekna reklame zrobiliscie naszemu zakladowi pracy!Pozazdroscic
                pomyslowosci!Jedne wypowiedzi lepsze od drugich!Mam nadzieje,ze jestescie dumni
                z siebie.Nie ma co!Wyciagacie wszystkie brudy na swiatlo dzienne!Tylko niewiem
                czemu i komu to ma sluzyc?Napewno nie polepszeniu warunkow zatrudnienia!A to na
                ten temat mialo byc to forum!Jak macie pisac takie glupoty,to lepiej nie piszcie
                wcale.Bo to mija sie z celem!Pozdrawiam
                • Gość: tomek Re: Firma Berger - do Ani IP: *.trustnet.pl 21.09.06, 11:42
                  droga Aniu, te brudy to tylko wierzchołek góry lodowej, nietety to tylko część
                  prawdy o tej firmie i o firmie Mat o ich szefostwie, o kumoterstwie o
                  donosicielstwie i poprostu o sku..synstwie jakie tam panuje w stosunku do
                  pracowników, dobrze że ludzie poznali chociaż część prawdy
                  • Gość: Ania Re: Firma Berger - do Tomka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:38
                    Zle mnie zrozumiales!Nie potrzebne sa te teksty w stylu "clopaki
                    pija","dziewczyny sie puszczaja".Cala reszta jest okej!
                    • Gość: anonim Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 08:20
                      ostatni syf
                • Gość: zakochana Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 11:42
                  Jeśli chodzi o facetów to bardzo podoba mi się Ariel. CZY ON MA ŻONĘ?
                  • Gość: Marta Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:59
                    Ariel ma zone, i jest strasznie.... glupi.
                    • Gość: prac trw Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 17:21
                      kiedyś byłam prac. p'dumin i dobrze ze już nie jestem ja nie wiem tak
                      narzekacie a przecież są przyjęcia do pracy do workera na początek 1100 zł i z
                      czasem przejście do trw z 1520 i co rok podwyżka zamierzacie pracowac u duminki
                      do końca życia bo nie łudzicie się że przejdziecie do bergera tak kiedyś było w
                      trw jak był dumin zmienił się dyrektor wszedł inny kooperant i wtedy można było
                      pracowac jak człowiek nie ma tego ciagłego chlania i ogólnie dziadostwa jak
                      w....................
                    • Gość: michal Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:36
                      nie rozumie tych wszystkich ludzi dlaczego tak daja soba pomiatac przeciesz
                      kierownictwo i liderzy to debile co mysla ze maja troche wladzy to im wszystko
                      wolno
                  • Gość: tomek Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 21.09.06, 19:07
                    słuchaj zakochana - jak ja tam pracowałem nie byo żadnego Ariela, nie wiem kto
                    to jest może ktos z trójmiasta, ale daj spokój z facetami z laserów czy z
                    magazynu, to nadludzie zarabiają więcej i czują się jak paniska, a to zwykli
                    śmierdziele, ćpuny i pijaki, nie wiem czy znasz S.CZ. pracownnik magazynu stary
                    pierdziel i donosiciel - moja rada, nie angażuj sie tam w żaden związek
                    uczuciowy z nikim z laserów - sku..ele z Bergera wykorzystają i puszczą
                    płazem, bo to nadludzie mają poparcie na samej górze i myslą że im wszystko
                    wolno, w prywatnym folwarlku pana L
                    • Gość: przyjaciel ariela Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:20
                      dziewczyno daj sobie luz z tym pajacem niewidziale gorszego glupka uwierz!!!!!
                      kto go zna to potwierdzi nara! sory ariel ale jestes pajacem!
                    • Gość: 11 Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 20:48
                      po pierwsze Ariel robi na lectrach (tez laser) i jest pedałem po drugie
                      ludzie na laserach w 95 % to aktorzy w teatrze pana L. po trzecie ja robie na
                      laserch i nie mozesz oceniac wszystkich jedna miarka
                      • Gość: mila Re: Firma Berger IP: *.net 22.09.06, 21:50
                        Na lektrach nie wszyscy są z rodziny.Wielu buraków z przystajni,jak80%OPW,a
                        czemu to zainteresowani wiedzą.Pracowałam tam 7 miechów i wiem,że buraki ciągną
                        za sobą tobołki(pociotków,itd)Bo leprzy kapuś z rodziny choćby mierny,bierny
                        ale wierny,niż obcy a brońboże wykształcony.Niewiem czy ten wasz szef tego nie
                        widzi czy pasuje mu sterowanie kukiełkami,które na gó.. powiedzą papu jeśli On
                        tak będzie chciał.Aburaki z układu dalej podkładają świnie tym które mają swoje
                        zdanie i potrafią samodzielnie myśleć.Zresztą czego sie spodziewać,liderka nie
                        potrafi trzech zdań po Polsku sklecić,jedyne co potrafi to szybciej,k....wa,nie
                        pier...olić,bo tamte (inna zmiana)mają więcej.Czyli nie lepiej a więcej jak za
                        Stalina.Całe szczęście mnie w tym cyrku niema,a drekcji powodzenia tak dalej a
                        TRW oleje was i znajdzie innego podwykonawce,a wtedy całe rodziny spotkają się
                        na Szymanoskiego i kto na pociotków i leni zarobi?
                        • Gość: gwiazdeczki:) Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 23:14
                          Ty MILA naucz się pisać po polsku bo robisz straszne błędy. Zainwestuj w
                          słownik. A tak w ogóle to naprawde nie wyciągajmy brudów o naszej firmie.
                          Jestem pracownikiem Bergera i nie jest żle. Przynajmniej ja nie narzekam. Nie
                          utożsamiajcie Bergera z firmą Mat. Nawet nie ma co porównywać. Wszyscy
                          nawalają na Berger a każdy chce się tam dostać. Taka jest prawda.Ale niestety
                          wszyscy tam nie przejdą.Trzeba swoje odczekać.
                          • Gość: marcyś Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 23.09.06, 21:01
                            tobie nie jest źle, jak jestes z rodzinki i masz plecy to ci jest dobrze,
                            wszyscy napewno tam nie przejdą, nie wszyscy są rodziną, to firma dla wybranych
                            dla nadludzi, dla osób "wykształconych", także swołocz nie ma szans pracować
                            wśród elyty
                        • Gość: Alek Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 23:32
                          Brygadzistki są okropne. Mam nadzieję że niedługo je pozmieniają. Nie potrafią
                          wpłynąć na ludzi. Te babska na rozrywaniu nimi rządzą. Może sie to niedługo
                          skończy. Obserwuje to z laserów i to co widze jest żenujące. Te kobiety
                          wyginają się na widok kolesi jakby były boginiami. A są odrażające. Niezadbane.
                          Myślą że jak nałożą kilogram fluidu i wystawią zwiotczałe cycki to są
                          atrakcyjne. Gó.. prawda.
                          • Gość: dodo Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 15:56
                            a sa takie??? na kórej zmianie nie widziałem
                      • Gość: szymek Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 22.09.06, 22:34
                        co to są te lectry - co się tam robi
                    • Gość: zuzia Re: Firma Berger IP: *.prenet.pl 24.09.06, 17:41
                      gdzie Ci fajni faceci co sie tak reklamuja ja pracuje tam od dawna i nie
                      widzialam zadnego [no moze ze 2 wyjatki]wy tylko potraficie narzekac
                      • Gość: xxx Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 19:31
                        Może napisz którzy to tacy szczęściarze. Pozdrowienia dla " Życzliwego"
                        • Gość: Zyczliwy Re: Firma Berger IP: *.pl 24.09.06, 20:19
                          Zyczliwi pozdrawiają XXX
                    • Gość: opw Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 18:03
                      nie przesadzacie przypadkiem? czlowiek ma zone i synka , synek przeuroczy ma takie fajne duze slipka a wy go tutaj od pedala? nio...... interesujace . Ariel to spoko koles przynajmneij wzgeledem mnie
                      • Gość: LALUNIE Re: Firma Berger IP: *.pl 26.09.06, 01:48
                        PANIE Marku kochamy Pana!
                        • Gość: berger Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:57
                          co juz cie swedzi malo cie przelecialo
                  • Gość: mila Re: Firma Berger IP: *.net 21.09.06, 20:49
                    Ten wyżelowany pajac,daj spokój,wiekrzego buraka niema.
                    • Gość: Michał Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 22:02
                      Ludzie jak piszecie już na kogos i żucacie nazwiskami a w opisie wychodzi ze
                      pracujecie to chodziaż miejccie tez odwage podpisac sie z nazwiska i imienia.
                      Bo naprawde przesadzacie za to grozi sprawą sądową . Oczerniać każdy potrafi
                      ale przedstawcie sie bo z waszych opisów wynika że ze jesteście odważni. A jak
                      nie to weżcie sie ku.. do roboty i przstańcie pie..ć bo jak czytam te posty
                      to mi sie słabo robi.A jak nie chcecie to droga wolna ponoć w Krakowie jest
                      dobra robota do której sie nadajecie - wyżucajcie gnuj od smoka anie bzdury
                      piszecie na forum. Za to wam nie płacą.
                      • Gość: xxx Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 10:35
                        Brawo Michal.
                        • Gość: rozbawiony z pasów na temat irytujący IP: 80.51.57.* 23.09.06, 18:09
                          obserwując wypowiedzi osób na temat firmy Berger oraz pracowników zauważyłem że
                          styl i treść wypowiedzi zależy od poziomu kultury jaki prezentuje: np. Michał
                          rewelacja, natomiast reszta to żenada, sami frustraci używający argumentów ad
                          homini, zamiast używać logicznych argumentów skupiają sie niepotrzebnie np. na
                          urodzie - piękno jest względne, a ten zakład pracy to nie agencja modelek.
                          Szykany, osobiste zatargi, i inne obraźliwe zwroty nie powinny być wywlekane na
                          forum, bo stwierdzam że niektóre są nieuzasadnione i są naciągane ostro -
                          bronicie jakiejś słusznej sprawy, czy tylko zniesławiacie się nawzajem ?!?!
                          Pomimo tego życzę wszystkim pracy w "przyjaznej" atmosferze, a tam gdzie jest
                          łamany kodeks pracy to konieczna jest intergracja (nie tylko w grudniu ;-) i
                          działanie. Sam pracuje w Bergerze na poziomie produkcji i jestem w stanie
                          wyrazić raczej zadowolenie niż wylewać jad na współpracowników.
                          To tyle.

Ps. wychodze z założenia że jeśli nie odpowiada mi czyiś poziom kultury to
                          zakładam że "inaczej nie potrafi, jest mi jej żal z braku samokrytyki i
                          świadomości jak jest postrzegana przez innych" zachowując luz.

Do zobaczenia wtajemniczonym na dzisiejszym browarze !!! Berger górą ;-)
                          • Gość: A Re: na temat irytujący IP: *.pl 23.09.06, 21:18
                            Wreszcie zaczynam wierzyć że pracują tutaj inteligentne osoby.
                          • Gość: xyz Re: na temat irytujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 21:27
                            W porzadku, ja rozumiem ze tutaj przychodzi sie do pracy a nie na konkurs
                            pieknosci, ale praca z osobami z ktorych co druga nie ma zebow to niezbyt mile.
                            Moze zamiast jednej paczki papierowow dziennie lepiej zainwestowac w uzebienie?
                            Wszystkim to wyjdzie na dobre, bo te osoby beda lepiej wygladaly i beda zdrowsze
                            a my nie bedziemy musieli wdychac ich wyziewow.
            • Gość: Domino Re: Firma Berger- do Kafara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 17:21
              ty co taki jesteś wierny swojej żonce czy tam dziewczynie? jakby ci jakaś dupka
              fajna chciała dać to napewno byś nie odmówił, plotkują te stare bo nie mają co
              innego do roboty, a z niektórymi to nawet da sie normalnie pogadać o wszystkim
            • Gość: Stefano Re: Firma Berger IP: *.21.pl 23.09.06, 18:02
              dajcie mi tych wszystich jebako na 16 h do mojego zakładu a same szmaty znich
              zostaną. na forum to są gierije a w żeczywistości to doniczego sier nie nadają .
              widfziałem nieraz tych bochaterów nawet 8 h by u mnie nie wytrzymali .
              • Gość: Pracownik Laserów Re: Firma Berger do stefano i innych oszołomów IP: *.sfc.pl 25.09.06, 07:30
                "dajcie mi tych wszystich jebako na 16 h do mojego zakładu a same szmaty znich
                zostaną. na forum to są gierije a w żeczywistości to doniczego sier nie nadają .
                widfziałem nieraz tych bochaterów nawet 8 h by u mnie nie wytrzymali"

POLSZCZYZNA CI SIĘ KŁANIA,MOŻE SĄ EDUKACJE ZACZNIJ DALEJ KONTYNUOWAĆ POWYŻEJ
                PODSTAWÓWKI,A POTEM SIĘ WYPOWIADAĆ A NIE GŁUPKA ROBIĆ Z SIEBIE.

Widzę że to całe forum i jego wszystkie posty opiera się na pomówieniach i
                plotkach,dla tych którzy są zajęci obrabianiem dupy innych mówię:
                Przy wyjściu jest skrzynka , tam możesz wrzucić swoje żale ,tylko nie zapomnij
                podpisać nazwiskiem jak taki(a) jesteś odważny(a)a nie tutaj pisać co ci do
                głowy po przyjdzie.
                Plotki,pomówienia tym widze zajmują sie niespełnieni pracownicy P.P.H.U "MAT"
                tylko szkoda że żadna osoba z wypowiadających się nie ma odwagi podpisać się
                nazwiskiem.Jeśli praca komuś nie odpowiada nikt go na siłę nie trzyma,takim
                pracownikom stanowczo mówię NIE!!!!To właśnie on stwarzają taką atmosferę w
                firmie,plotki,pomówienia,fałszywe oskarżenia.Fakt jest taki że dzięki firmie
                niektórzy wyleźli z oboryu i zobaczyli troche ludzi i świata , ale trzymajcie
                tak dalej to napewno będzie lepiej.
                Niezapominajcie też o jednym:TO PRACOWNICY TWORZĄ FIRMĘ I ATMOSFERE W NIEJ,
                więc wszystko zależy od was.

Pozdrawiam wszystkich normalnych pracowników a reszcie mówię NIE!!!!!!!!!!!!

• Gość: ciekawy Re: Firma Berger do stefano i innych oszołomów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 08:38
                  a który to kochaś zrobił dziecko kontrolerce Agnieszce i teraz próbuje się wymigać?
                  • Gość: marta D. Re: Firma Berger do stefano i innych oszołomów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 11:46
                    a co cie to obchodzi który, zajmij sie sobą a nie plotami
                    • Gość: ciekawy Re: Firma Berger do stefano i innych oszołomów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 12:11
                      do MartyD; a obchodzi zajmuję się plotami tak jak i Ty I UWAżAM ZA NIEMORALNE
                      takie prowadzenie się ( można powiedzieć że trafiła kosa na kamień w jej
                      przypadku) chłopak zrobił i się na nią wypiął( a co z awansem przez łóżko ?) i
                      nie chce być tatusiem a ona próbuje teraz na siłe znależć nowego ( FRAJERA)
                      dla swego dzidziusia i wpędzić go w kłopoty. Czyste cwaniactwo .I z tego co
                      widać nie jest jedyna na tym polu w tym zakładzie.
                      .ZAMIAST MYśLEć O PRACY MYśLICIE O D... a potem pretensje że sie nie da ,że
                      przemęczenie, reklamacje itp. JAKIE cwaniactwo prezentujecie w "cywilu" takie
                      pozniej w pracy i nie dziwcie się że trafiacie na większych cwaniaków. W
                      biznesie nie ma sentymentów i cwaniak cwaniaka zawsze będzie chciał wyrolować
                      nie tylko na płacach( JAK MAT- was)
                      • Gość: obserwator Re: Firma Berger do stefano i innych oszołomów IP: *.pl 27.09.06, 12:43
                        Stary nie wiem co ty czy tez niektore inne osoby braly przed napisaniem tych
                        postow ale tez chce dzialke bo takich chorych filmow nie ma sie nawet po LSD.
                        Obserwuje to forum i stwierdzam ze spore grono "zyczliwych bliznich" mogloby
                        sie z sukcesem zakwalifikowac jako obecni politycy i powinni udac sie na
                        Wiejska, tu w Czestochowie marnuja sie tylko. Jak w tej firmie/firmach jest tak
                        ch..... to po jakiego grzyba tam jeszcze pracujecie mozna wyjechac zagranice
                        albo znalezc inna prace, a nie meczyc sie w chorej atmosferze.
                • Gość: sylwia Ligudzinska Re: Firma Berger do stefano i innych oszołomów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:16
                  Witam . Wiele spraw na forum poruszonych nie jest z pewnoscia z palca wyssanych . Na hali ponoc zamoantowane sa kamery , wiec gdyby ktos byl zainteresowany co sie tam dzieje nie musialby czytac tego co sie pisze an forum . Nastepna rzecz ktora mnie oburzyla ; podpisalam sie nazwiskiem ..... nie jestem osoba ktora dzieki firmie pani Duminowej wyszla z obory i ujazala swiat to jest smieszne dla mnie ,nighdy nie maialam problemu znalesc prace za tak niska place . Pracy sie nie boje , ale uwazam ze jezeli ciezko pracuje to powinnam miec szanse zeby to docenic i ocenic . Wlascicielka firmy Mat nie ma prawa upokazac ludzi i ciagnac ich na zebrania na pracownikow koszt do wreczycy tylko po to zeby im nawyamyslac . wszsycy jestesmy ludzmi doroslymi wiec zachowujem,y sie ajk przystalo to ze pracujemy ciezko za grosze nie upowaznia nikogo do tego zebym nam ublizac . Niepowinno sie dopuszczac do tego aby na szkoleniu BHP upokazac ludzi mowiac; NIE DZIWCIE SEI ZE MALO ZARABIACIE TRZEBA BYLO SIE UCZYC . Zdanie wypowiedziane bylo przykre i bolesne dla wielu z nas , a osoba ktora to powiedziala wogule nie ma swiadomosci kim sa ludzie ktorzy pracuja w tym zakladzie. Pracownicy ucza sie ... pracuja .... i czesto maja rodziny... musza pogodzic to wszytstko bo chca i takie slowa sa nie na mijescu. Pracowealam rok w zakaldzie praca jak kazda inna jezeli ktos chce pracowac to bedzie pracowal , ja zwoalnialam sie ze wzglad na niskie place i czeste przestoje . Pracuje , ucze sie i wychowuje corki w raz z mezem..... okreslenie ze wyszlam z obory i zobaczylam swiat dzieki firmie MAT jezt smieszne. gratuluje poczucia humoru;-)
                • Gość: dzik Re: Firma Berger do stefano i innych oszołomów IP: *.trustnet.pl 25.09.06, 09:43
                  ty - pracownik laserów, mniemam że jeżeli jesteś z laserów to jesteś z rodzinki
                  wielkiego brata, może ludzie nie powinni pisać kto z kim i kiedy, bo to jest
                  mało ważne, raczej powinni się skupić na atmosferze pracy, na jej charakterze,
                  na kierownictwu obydwów firm, w jaki sposób się odnoszą do podwładnych, jak
                  skandaliczne są zarobki w firmie MAT, jaki poziom kultury prezentuje pani D, i
                  to pracownicy opisują, i niestety to wszystko jest prawdą, i gnoju ..y nie
                  ubliżaj nikomu że wyszedł z obory, zresztą atmosfera tam, nie różni się zbytnio
                  od atmosfery w TRW, te dwie firmy mają jeden wspólny mianownik.
                  • Gość: son Re: Firma Berger do stefano i innych oszołomów IP: *.prio138.trustnet.pl 25.09.06, 10:12
                    chciałem uprzejmie zapytać ile przeciętnie zarabia NETTO zwykły pracownik
                    produkcyjny będący zatrudniony tam bezpośrednio u Bergera a nie kobiete z Wręczycy
                    z góry dziękuję za odpowiedż
                  • Gość: nikol ReDo Dzika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:18
                    Bardzo dobrze napisales!NIKT NIE MA PRAWA NIKOMU UBLIZAC!
                • Gość: Pracownik Re: Firma Berger do stefano i innych oszołomów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 08:07
                  A ty się pajacu podpisałeś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Ziomal Re: Firma Berger=TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 07:10
          Wyluzujcie. Ja pracowalem w TRW-żalosna firma i liderzy. Powiem tyle. Nie martwcie sie oni i tak maja nas w dupie TRW sciaga juz skosnookich do pracy za "miseczke ryzu" Berger czeka to samo tak jak Gomme i inne obozy pracy.Ogolnie to mialem kiedys fajna prace i szefa, ale musial zostawic rodzine w firmie i mnie pozegnal.Pozdrawiam Piotrka! Ogolnie z robota jest kicha a dyplomem mozna se dupe podetrzec ;-)po co studiowalem hahahahha. Pozdro
    • Gość: stalinoski Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 02:22
      Moja matka tam pracuje od niesiaca xD mowi ze hu**wo :/ moze i latwa praca zarobki nie sa za duze !! w tym miesiacu miala dostac 600zl a dostala 400zl !!? i co tu rozumiec ??!! ...po potraceniach !! ...oszusci !! PS. Azbest w tych foliach ktore rozrywasz jest RAKOtworczy !! powodzenia xD
      • Gość: hmmm Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 07:11
        ja rowniez sie zwolniłam przez niskie zarobki.zarobiłam przez dwa tygodnie
        200zł,z czego na bilet a o biletach do wreczycy to juz nie wspomne.to było 4
        lata temu,jak widac do tej pory nic sie z\nie zmieniło.
        • Gość: leszcz Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 26.09.06, 10:20
          ludzie - toż to obóz pracy, z takimi zarobkami powinno się panią D właścicielke
          firmy Mat, bo myślę że w tym jej kołchozie są takie bandyckie zarobki, wywieść
          na taczce gnoju (tylko skąd tam wziąść gnój) przecież to jest rozbój w biały
          dzień, to chyba nie ma nawet minimum socjalnego, - olać długim sikiem ten cały
          syf, olać szkoda zdrowia
          • Gość: nikola Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 10:57
            ńo tak olac latwo powiedziec!Tylko ze jak nie masz znajomosci to dobrej pracy
            nie znajdziesz!Skonczylam liceum,zdalam mature,mam tytul technika.{Nie poszlam
            na studia bo rodzicow nie bylo stac} i co?I WIELKIE GOWNO!Rozrywam i skrobe
            panele w macie!Takich ludzi jak ja jest tutaj mnostwo!A gdies pracowac trzeba!Ja
            raczej powiedzialabym ze powinismy walczyc o swoje prawa!Jak nie po dobroci to
            STRAJKIEM!Jak nie My to kto?NIKT ZA NAS TEGO NIE ZROBI!
            • Gość: leszcz Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 26.09.06, 11:54
              wierz mi że tam nic nie wywalczysz, nawet jeśli coś się uda wywalczyć to
              grosiki, to jest prywatna firma, wynajmowana przez spółkę z o.o. nikt się za
              wami nie ujmie, jestescie tarktowani gorzej jak murzyni na plantacjach bawełny
              na południu Stanów, nie można tak podchodzić do sprawy jakby ta firma była
              jedyną firmą na świecie, tu ludzie piszą ile zarabiają w firmie Mat, chcesz mi
              powiedzieć że za podobne pieniążki nie znajdziesz pracy, dziewczyno ty i
              podobne do ciebie obudzcie się - mówie wam olać ten cały syf, 200 zł na dwa
              tygodnie jak tu ktoś wyżej napisał, ojszczać to sikiem prostym, a jeszcze weź
              pod uwagę to, że to co tam robisz nie pozostanie bez wpływu na zdrowie,
            • Gość: b Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 12:08
              Rusz się i poszukaj , lepszą robotę od tego syfu znajdziesz napewno! Jak masz
              zarabiać 700 stów to lepiej idź do TRW przez pośrednika, przynajmniej zarobisz
              więcej.
          • Gość: gość Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 16:57
            Dziś zupełnie przez przypadek znalazłem forum i dlatego postanowiłem dopisać
            pare historyjek.To prawda, że pija w Bergerze...czy ćpają nie widziałem...jedno
            jest pewne...wyzysk..hamstwo i swawole.Najlepszym tego przykładem są
            laserowcy...zapewne jak czytają te forum są dumni z siebie, że są takimi
            debilami.Ale sprawiedliwość jest na tym świecie i dopadnie ich ta
            zarozumiałość.Nie che tu pisać żadnych wulgaryzmow...Jeśli ktoś mądry przeczyta
            z kierownictwa forum i zobaczy co tu jest nawypisywane to może dojdzie do
            wniosku,że pierwszym podstwowym punktem powinno się pozmieniać liderów
            oczywiście niektórych tylko(widać to na piewszy rzut oka, kogo należy
            usunąść).Zdecydowanie by to zmieniło wizerunek Bergera.A kontrolerce Agnieszce z
            pasów taki dzidziuś to tylko pomógł jej nie stoczyć się dno razem z M....nem
            R.i resztą liderów na pasach, którzy za bardzo panoszą się.Należałoby im to
            ukrucić tak samo jak i pozostałym alkoholikom z laserów.Pozdrwaiam tych co się
            zgadzają.....
            • Gość: pan laser :) Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 04:09
              a zaczeło sie to tak - ktos dał pomysl - a teraz wszyscy sie tu wyprużniają -
              to miejsce gdzie pracujemy jest złą sławą owiane ( ja sam chętnie bym popisał
              tu o tym i o tamtym ale to nie ma sensu ,co lepiej mi si zrobi ??? ) PAMIĘTAJ
              KAŻDY KIEDYŚ Z GRZECHU SIĘ ROZLICZY
          • Gość: gość Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 17:05
            zgadzam się z tym co napisałes jeśli idzie o liderów z pasów.Kawał
            cwaniaków...Jeden został juz tatusiem(szybko sie dorobił i to w Bergerze),drugi
            to szajbus...nawet na włąsną żonę napie...Kultury mniej niż zero.Pierwszy do
            odstrzału razem z "szynką"...No i pozostał trzeci największy "leser"
            wszechczasów..na razie nie ma swojego przydupasa...kuruje się...w końcu dostał
            za swoje...może sie nauczy a może i nie...za to "leserek"powinien wyciągnść z
            tego wnioski,bo jego rządy sie juz kończą...na salonach słychać to i
            owo...szkoda tylko jego żony...fajna dupka
            • Gość: son Re: Firma Berger IP: *.prio138.trustnet.pl 26.09.06, 18:09
              ile tam wyciagacie netto na tych pasach czy laserach?
    • Gość: Ładna Pani Re: Firma Berger IP: *.prenet.pl 26.09.06, 20:57
      Ci liderzy z pasów, to bardzo przystojni faceci. Żałuję że wszyscy mają żony.
      Najbardziej podoba mi się ten z dzinsach... ehh...
      • Gość: gość Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 21:08
        Może i przystojni ale za to chamy...pięknie tylko mówią ale obrabiają
        dupe...unikaj ich...
      • Gość: kasia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:23
        Z tego co zdążyłam zauważyć to każdy z nich nosi dżinsy ale októrego
        ci chodzi może mylisz ich z laserowcami?tam są przystojniaki!
        • Gość: N..... Re: Firma Berger IP: *.pl 27.09.06, 00:09
          Na laserach przystojniaki? na której zmianie? Poszukam tych szczęściarzy bo
          pracuje tutaj 2 lata i nie zauważyłam ich!!!!!! Może ze dwa wyjątki.
          • Gość: pani Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 17:32
            z jakich działów sa tam fajni faceci tacy normalni
            • Gość: gość Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 18:04
              zastanawiam się tak i nie wiem czy ty w ogóle wiesz co napisałaś?uważasz że ma
              ci ktoś wskazać palcem kto jest ok a kto nie.nie widzisz sama jak sie ktoś
              zachowuje....są trzy zmiany pracy...sprawdż jak się zachowują na każdej z
              osobna...to wiele wyjaśnia.na laserowców to uważaj jest taka jedna szczególna
              zmiana, która na nocnych zmianach lubi zaszaleć.zresztą to twój wybór...ale
              skoro potrzebujesz wsparcia....
              • Gość: rubi Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:01
                Szczerze mowiąc nie zwracam uwagi na facetów, którzy tam pracują. Nawet ich nie
                znam, a laserowców to już wogóle nie kojarze. Ale jeśli chodzi o chłopaków z
                Mata to kręci się taki jeden po sali u Kalinowskiej. Fajny koleś no i
                przystojny. Szkoda tylko że tak wysoko zadziera nosa...
                • Gość: GOŚĆ Re: Firma Berger IP: *.pl 04.10.06, 16:21
                  Rubi który Ci się tak podoba ze zmiany Kalinowskiej?
            • Gość: gosc Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:50
              wiecie tam sa wszyscy fajni bo lubia takie naiwne kobiiety co daja im za darmo
              bo napewno nie awansuja przez to
      • Gość: pracownik Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:53
        no coo z tego ze maja zony jak i tak d.... wszystkie po kolei nawet sie nie
        obcinaja ze zona jest na zmianie czy na innej zmianie pracuje
    • Gość: andrzej Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:45
      wiecie firma berger to super atrakcja dziewczyny daja chlopaka dupy lubia to
      robic po katach a juz jedna zmiana na pasach to wychodzi z siebie bo jedna
      przez druga pchaja sie liderom na kolana i robia im laski i nie tylko
      • Gość: nana Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:56
        nie rozumiem jak można być tak pustą i głupią dziewuchą przecież oni to
        wykorzystują te dziewczyny siebie upadlają a zreszta co reprezentują ci panowi
        maja żony i w tak poły sposób ich traktuja co to za ludzie nie zajmuja się
        pracą tylko zaliczaniem no i jaka praca taka płaca
      • Gość: bst Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 23:49
        Czy pracujesz na pasach zeby to wiedziec i widziec? Bo jesli pracujesz to
        doskonale wiesz ze takie cos nie ma miejsca, a jesli nie pracujesz to nie mogles
        tego widziec bo jestemy sami na hali. A moze to napisales z zazdrosci, ze toba
        sie zadna nie interesuje?
    • Gość: kali Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 27.09.06, 22:08
      to co piszecie to dzieje się w firmie Mat, przecież w Bergerze pracownikami
      tylko Bergera są laserowcy magazyn i biuro - reszta to firma Mat wynajmowana
      przez Berger - tak, dobrze rozumuje czy źle, i co te dziewuch z Mata pchają się
      supermenom z Bergera na rożen, tak, czy nie, jeśli tak - to są nic nie warte,
      pewnie liczą jeszcze że załatwią po znajomości przejście do Bergera - haha,
      naiwniacy, a wogóle to przestańcie pisać kto z kim i kiedy, to naprawde jest
      mało ważne, ważne są sprawy pracownicze, zarobki, wyzysk, mobing, i temu
      podobne, a nie kto komu dał dupy.
      • Gość: nana Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 22:27
        to jest ważne co dzieje sie w tej firmie bo to odzwierdziedla całokształd firmy
        a dzieje się żle jest całkowity samopas to jest praca a nie bezeceństwa które
        się tam dzieją
        • Gość: nikola Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 23:26
          Pracuje na rozrywaniu od dwoch lat.Nigdy nie zauwazylam zeby ktorakolwiek
          dziewczyna z rozrywania piepszyla sie po katach!!!Po pracy to moze?!Ale w pracy
          NIGDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nam nawet do lazienki
          zbyt czesto nie wolno wychodzic!A co dopiero na SEX!MARZENIA!!!
          • Gość: p Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 00:00
            odnośnie ''strojów'' berger ma niebieskie (granatowe) a pracownicy z MAT -
            zielone. ogólnie rzecz biorąc pracy tam mnie pomlecam:// wyzysk wyzysk i jeszcze
            raz wyzysk .
      • Gość: oburzony Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 15:52
        każdy taki mądry kto pracuje w firmie MAT a przeciesz nikt go tam siłą nie
        trzymie i do pracy nie zmusza jak mu nie pasuje to niech sobie znajdzię inną
        prace odpowiednią do jego wymagań i oczekiwań a te co dają to chyba lubią przez
        to tak robią ich wybór i nikomu nic do tego z kim sypia i jedzie do domu.
        • Gość: Zielony Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 21:31
          Oburzony odpie..sie od mat. Chodz sobie dalej w tym niebieskim uniformie i nie przypie..j sie do nas palancie. Nie wszyscy z mat sa polglowkami. Nie chce mi sie juz czytac tych pie..#62; Jak ktos ma zdrowie to niech sie pie.. ile chce a jak wam jest szkoda to wypie..c na trase. Wszyscy zyjecie tylko plotami, beznadzieja. Pozniej jeden drugiego probuje przebic w tych pie..ch. Albo probujecie robic z siebie takich pojebow i kozakow albo naprawde pracuje tam 3/4 bezmozgowcow nie zdajacych sobie sprawy ze swojego niskiego poziomu inteligencji. Yo yo yo dla 1/4 NORMALNYCH. Sorry ale reszcie h.. w dupe!!! Skonczcie z tym calym gownem!
          • Gość: oburzony Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 22:31
            czy ty czytasz to co piszesz wulgarnie się odnosisz i nie tylko??????? ja nie
            pisze że z MATA to półgłówki tylko że wy wszyscy obwiniacie BERGERA a co on wam
            zrobił przeciesz on wam nawet nie płaci i was się nie czepia obwiniajcie swoją
            panią D. to ona was zatrudnia a tak poza tym to ty tam chociaż
            pracujesz.............
    • gosc12348 Re: Firma Berger 29.09.06, 18:35
      Niewiem chłopie, w której hali pracujesz, ale jesteś nie doinformowany. Jak ci
      chodzi o Kasie M. to jest zajęta. Ma chłopaka na swojej zmianie i nie jest
      taka. To nic, że jej chłopak ma lale na rozrywaniu, bo każdy z was debili tak
      ma po kilka na raz. Jak macie sex z nami dziewczynami to przynajmniej się nie
      chwalcie i nie piszcie w internecie takich głupot, bo znam te dziewczyny i nie
      są takie, a ty pewnie głupku jesteś z laserów, a jak sie Andrzej dowie kim
      jesteś to będziesz miał przekopane. Seź w pracy to normalka może być i ze
      starszym mężczyżną, ja takich wole, przynajmniej coś umieją. Jak jeszcze ktoś
      ma coś do pasów do niech pisze, a ja wszystko mu wytłumacze. W pracy robimy co
      chcemy, ale nie jest to nic złego. Pozdrawiam Panie z pasów.
      • Gość: masta Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 12:54
        kurestwo
      • Gość: 589237121 Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 30.09.06, 13:00
        tak tak jak się dowie to będzie miał przechlapane a wcześniej czy później się i
        tak dowie - donosicieli tam nie brakuje, zwłaszcza z rodzinki
      • Gość: B Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 15:04
        Czy wy nam, dziewczynom z pasow czegos zazdroscicie, ze tak nas smarujecie
        (oczywiscie sa to same klamstwa) ?????????
        • Gość: laserowiec 29 Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 13:56
          nie skądże, prócz głupoty to chyba niczego, bo nie które z was to puste baby i
          na dodatek naiwne,wystarczy pare komplementów i każda wymięka, a pózniej sie
          pcha do łóżka
          • Gość: B Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 16:04
            Czyzbys teraz sie na nas wyzywal, bo ktoras nie chciala sie z toba umowic i
            zostala urazona twoja meska ambicja? Jesli tak to gratuluje dojrzalosci i
            inteligencji
            • Gość: mathy Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 20:35
              jak wam przydupasy praca nie pasuje to sobie ja zmiencie...kogo to obchodzi jacy
              jestescie biedni ... poszukajcie innej pracy przeciez w polsce jest tak latwo
              teraz o prace ...azbest? jaki azbest, ludzie dowieccie sie co to jest a pozniej
              piszcie jakies glupoty na ten temat...rozwumiem jestescie kozakami tylko na
              anonimowym forum przeciez co to za sztuka wyzwac kogos bez podawania swojej
              torsamosci, poklony dla was...kierownik laserow z checia z kazdym porozmawia
              wiec mozecie isc i mu sie wyzalic i powiedziec co wam lezy na sercu ... hmm
              sorki zapomnialem ze jestescie tylko kozakami na forum internetowym i nikt z was
              nie jest na tyle odwazny zeby powiedziec mu to prosto w oczy...zal poprostu...co
              sie czepiacie sekretarki ? dziewczyna ma glowe to sie szybko wybija co mieli
              wziasc stara kobiete co ma 40 lat i na oczy komputera nie wiedziala ?
              zastanowcie sie troszke...przeciez nikt w bergerze nie trzyma was na sile..po
              jakiego ciula tam pracujecie jak jest tak zle...widac ze jestescie zwyklymi
              burakami bo nawet nie umiecie sie pozadnie zachowac w stosunku do
              kobiet...poprostu jak czytam te wasze posty to nie moge ze smiechu na krzeselku
              wysiedziec...nie dziwie sie ze narzekacie bo jak 14 letnie osoby moga pracowac w
              takiej firmie bo na tym poziomie intelektualnym jestescie ... pozdro
              • Gość: mathy Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:55
                no co jest chlopaki czemu mi nic nie odpisujecie? czuje sie teraz bardzo
                odrzucony :-((( myslalem ze nawzucacie na mnie a tu lipa :-((( wracajac do
                tamtego tematu...to jesli tak probujecie poderwac dziewczyny z pracy to nie
                dziwie sie ze zadna was nie chce :PPP
                • Gość: Boryna Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 03.10.06, 22:10
                  też się bardzo dziwię że ci ludzie pracują w Macie, nie rozumiem tego, za takie
                  nędzne grosze być ciągle poniżanym, ale to ich sprawa, myślę że jak w świat
                  pójdzie opinia o firmie - jednej i drugiej to do Mata nikt nie pójdzie, na to
                  trzeba trochę czasu, a co do kierownika laserów, nie wiem o kim mówisz, nie
                  chcę tu operować nazwiskami, ale jeśli masz na myśli A.B. to daj spokój,
                  zresztą laserowcy to wszystko znajomi i rodzina, także omówienie jakiś
                  problemów zawsze odbywa się przy flaszece, jeśli pracujesz na laserach choćbyś
                  nie wiem jak narozrabiał - i tak się nie masz czego bać.
                  • Gość: mathy Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 22:21
                    wiesz Boryna ludzie lubia koloryzowac rozne sprawy, a prawdy moze w tym byc z
                    50%...mowisz ze laserowcy sa znajomymi, no dziwi mnie troche to co piszesz, bo
                    dziwne jest pracowac z kims i go nie znac...a przepraszam bardzo czy widziales
                    kiedys zeby problemy jak to mowisz przy flaszce byly rozwiazywane w pracy ?? jak
                    nie to po co sie odzywasz...czy inni ludzie ingeruja w Twoje zycie prywatne??
                    czy np nie moge wyjsc sobie po pracy z kolega na piwo bo zaraz ktos o tym na
                    forum napisze ? zastanow sie troche
                    • Gość: Rubi Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:02
                      Szczerze mowiąc nie zwracam uwagi na facetów, którzy tam pracują. Nawet ich nie
                      znam, a laserowców to już wogóle nie kojarze. Ale jeśli chodzi o chłopaków z
                      Mata to kręci się taki jeden po sali u Kalinowskiej. Fajny koleś no i
                      przystojny. Szkoda tylko że tak wysoko zadziera nosa...

• Gość: gosc Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 15:17
                      Niewiem na jakiej zmianie pracujesz!Ale prawda jest taka CHLOPAKI Z LASEROW PIJA
                      W PRACY!Do tej calej afery zdazalo im sie to bardzo czesto!Teraz troche
                      przystopowali ciekawe na jak dlugo?!A osob ktore moga to potwierdzic jest mnostwo!
                      • Gość: mathy Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 17:07
                        no ale kogo to obchodzi to nie jest prywatne forum tylko dla pracownikow tylko
                        ogolnodostepne, wiec zobaczcie jaka opinie swojej firmie wystawiacie
                        • Gość: michał Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 04.10.06, 22:02
                          to nie jest ich firma oni tylko tam pracują a opinia - no cóż chyba prawdziwa,
                  • Gość: ariel Re: Firma Berger IP: *.rak.spidernet.pl 07.10.06, 20:31
                    jeżeli ktoś ma problem do mnie niech się ujawni w pracy bądż mi powie prosto w
                    oczy co chce ode mnie nie pozwolę sobie na to by mnie ktoś publicznie obrażał a
                    co do osób które pisały takie brednie to niech uważają co piszą
                    • Gość: ariel Re: Firma Berger IP: *.rak.spidernet.pl 07.10.06, 20:37
                      i jeszcze jedno osoby które pisały te głupie i pajacowate teksty niech więdzą
                      że mam numery IP wszystkich tych osób
                    • Gość: DDDDDDDDDDDDDD [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 23:00
                    • Gość: Do arielka Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 14:09
                      Nie strasz cioto ip ,bo gowno wiesz na ten temat :)
                      • Gość: Borys Re: Firma Berger IP: *.rak.spidernet.pl 07.11.06, 21:33
                        kto napier ... na Ariela jest sam ciotą i złamasem ! odpier ... od tego kolesia
                        bo będziecie miec naprawdę wielkie nieprzyjenosci.
              • Gość: byla pracownica Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 12:30
                jedna ODWAZNA POSZLA DONIESC ZE KOBITKA NA OPW NA PECZOWANIU BYLA NA GAZIE. I
                CO JEJ Z TEGO PRZYSZLO? WYWALILI JA Z PRACY BO DONIOSLA NA PRACOWNICE BERGERA,
                I CPO CO SIE WYBIJAC? LEPSZE MIEC TE PARE GROSZY NIZ NIE MIEC NAET TEGO
    • Gość: MEXX Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 17:59
      mateuszxxxx za te oszczerstwa które wypisałeś dostaniesz za swoje już wkrótce
      jeśli się zorientujesz gdzie trzeba dowiesz się że można cię zlokalizować skąd
      piszesz.przekonaj się!
      • Gość: nikola Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 19:46
        Jezeli pisze z kafejki internetowej to za chiny ludowe go nie zlokalizujecie!A
        tak na marginesie to chore ze ludzie pisza ostatnio tylko o sexie!Ale glodnemu
        zawsze chleb na mysli!
    • Gość: mat Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 15:56
      czy ktoś słyszał o strajku laserowców z Bergera????
      • Gość: xxl Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 16:09
        na której zmianie pracuje M.Paruzel
        • Gość: nieznany Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 16:28
          Na zmianie \\c\\ czemu pytasz znasz ją
          • Gość: olo Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 17:06
            masz jej namiary
            • Gość: xxl Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 17:11
              dajcie mi namiary na M Paruzel
              • Gość: nieznany Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 18:36
                Napisz poco to pomyśle
      • Gość: Zniesmaczona Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 14:45
        Wiecie co...dajcie sobie na luz bo glowa mała co wy tu wszyscy wypisujecie!!
        Pracujecie w jednej firmie i co was obchodzi kto z kim i co robi zajmijcie się
        własnym życiem i pracąa nie pierdołami!!
    • Gość: xxl Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 19:09
      kiedyś z nią pracowałem
      • Gość: nieznany Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 19:53
        Skoro z nią kiedyś pracowałeś to wierz że ma męża więc daj sobie spokuj a jak
        chcesz jej adres to jej sam to powiedż
    • Gość: B Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 13:18
      Moj Boze, az zal bierze czytajac te twoje wypowiedzi. Jestes po prostu zalosny.
      I az mi wstyd ze pracujemy w tej samej firmie, bo jak ludzie z zewnatrz
      czytajacy to forum zaczna nas wszystkich utozsamiac z takimi chamami o ilorazie
      inteligencji na twoim poziomie to az wstyd sie przyznac pozniej ze tu pracujemy.
      • Gość: B Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 13:27
        A skoro wg ciebie Ariel jest burakiem i jak go tam jeszcze okreslasz (nie wiem,
        nie znam wiec sie nie wypowiadam) to po co sie z nim zadajesz? Moze ci odpowiada
        to ze jak jestes w jego towarzystwie to przynajmniej masz szanse pogadac z jakas
        dziewczyna, bo gdyby nie Ariel to zadna by nawet nie spojrzala w twoim kierunku?
    • Gość: apostoł Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 08.10.06, 21:58
      wątek ten traci powoli sens, zaczyna się robić biuro matrymonialne, a tak się
      fajnie zapowiadało - słuchajcie burki, ludzi nie interseuje kto komu daje dupy
      kto z kim śpi i kto komu się podoba.
      • Gość: olks Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 22:06
        dokladnie ! Ja juz tam nie robie - ciesze sie z tego :) chodze sobie do skzolki
        i wiem ze arto bylo zrezygnowac z tej pracy
    • Gość: jdf Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 12:41
      Co powiecie na temaT MIRKI.P co lubi
    • Gość: fg Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 13:15
      podajcie mi n-r tel do Mirki .P na mój numer gadu gadu
      • Gość: zok Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 21:02
        wie ktos moze juz jak beda wydawane wyplaty,wiem ze w firmie berger ale w
        ktorym pokoju i na jakiej zasadzie,czy po zakonczeniu kazdej zmiany czy od
        jakiejs godziny do jakiejs??
        • Gość: o mały figiel Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 09.10.06, 21:52
          gdzie to nie ważne, ważne ile, może nas pracowników firmy Mat podciągną do
          stawek Bergera - co o tym myślicie
    • Gość: zacznijmy od nowa praca to praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 18:07
      prawda jest taka ,że pieniądze szczęścia nie dają (...)ale pomagają w życiu. To
      forum przekształca się w wojnę słowną a tak nie powinno być ( nie powiem bo
      sam dwa razy pojechałem po ludziach tutaj , więc przemyślałem sprawe :po
      pierwsze praca jest potrzebna - chyba że kradniemy , a po drugie to jak mam
      coś głupiego napisać to lepiej poczekam na koniec zmiany i natrzaskam
      kolesiowi ) więc zajmijmy się sobą OKI?!!!
      • Gość: dorcia Re: praca to praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 10:55
        ojej jakie to "mądrze przemyślane" gratulacje weny pisarskiej!! długo nad tym
        główkowałes pewnie... fajnie natrzaskasz kolesi... super, to jak bym miała tak
        robić jak ty to bym musiała 1//2 swojej zmianie natrzaskać, bo mi np. ich geby
        nie pasują
        • Gość: sponsor expracowni Re: praca to praca IP: 85.134.167.* 22.10.06, 18:24
          nie znacie kogos milego i sympatycznego?? tyle fajnych tam dziewczyn zawsze
          było.... nie ma nikt ochoty na sponsoring dla zabawy?????
    • eva85 Re: Firma Berger 16.10.06, 15:12
      Pracowałam tam parę dni, nie było tak żle. nawt fartuszka nie nosiłam.pozdro dla
      pani brygadzitki, liderek i Muminka:)))
      • Gość: ?? Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 01:45
        Słyszałem, że tam u was pod bramą agitował jakiś gość z workera, czy work
        service, w sprawie przejścia do innej pracy?
        • Gość: xxx Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:13
          Był, i proponował prace w TRW.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka