Dodaj do ulubionych

Droga Częstochowa - Olsztyn

IP: *.ids.czest.pl / *.czest.pl 13.07.06, 10:33
Czy wiecie w jakim stopniu mają wyremontować tą drogę ? Chodzi mi o to czy
przypadkiem nowego pasa jezdni (drugiego) nie położą bo przecież plany
początkowe (ale to było dawno) przewidywały taką ewentualnośc nawet wiadukt
nad torami jest do tego przystosowany. I czy będzie ścieżka rowerowa bo co jak
co ale to to jest więcej niż konieczne bo poprostu jest niebezpiecznie kiedy
rowery jadą tą samą droga (niezaszeroką) co tiry.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krystian Re: Droga Częstochowa - Olsztyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 11:41
      A po co dwupasmówke?
      Przecież tam nie ma dużego ruchu.
      Moim zdaniem wymienią nawierzchnie i zrobią "ścieżke rowerową" (tak
      słyszałem...)
      • Gość: ajronman Re: Droga Częstochowa - Olsztyn IP: *.ids.czest.pl / *.czest.pl 13.07.06, 11:50
        Nie ma dużego ruchu ?

Proponuję wycieczkę na weekend w tamtym kierunku.
        Pewnie i tak nie wybudują tej drugiej jezdni ale ścieżka rowerowa to mus.
        • gulonn Re: Droga Częstochowa - Olsztyn 13.07.06, 11:51
          tam jest ruch jak skur... :/
          • Gość: Krystian Re: Droga Częstochowa - Olsztyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:04
            No to przepraszam, ale akurat jak ja jade rowerem po drodze to jest taki ruch
            jak na Limanowskiego czy Jesiennej. Dla mnie duży ruch to np na Kawodrzy czy na
            Rocha ( nie licząc DK 1)
            Ścieżka ma być tam gdzie obecnie jest pewnego rodzaju ścieżka, po stronie CPN,
            mają ją utwardzić...
            • Gość: out Re: Droga Częstochowa - Olsztyn IP: *.czest.enion.pl 13.07.06, 12:17
              Bo jeździcie po głównej drodze nie wiem po co, to zrozumiałe tylko dla
              szosowców. Opis innych dróg dojazdowych rowerowych:
              rower.i365.pl
            • Gość: Remek Re: Droga Częstochowa - Olsztyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:21
              ehhhhhh masochiści, pytam dlaczego na miły Bóg jezdzicie tą drogą rowerem do
              Olsztyna ? - przecież to żadna przyjemność jak co chwile przetacza się koło was
              z rykiem rozpędzone auto.
              Można do Olsztyna dojechać na różna sposoby - przez Skrajnice, przez Kusięta -
              czy nawet starą drogą, obok Guardiana...
              Może wpisujcie w tym wątku wasze trasy do Olsztyna
              Pozdrawiam
              • Gość: rafi Re: Droga Częstochowa - Olsztyn IP: *.u.mcnet.pl 13.07.06, 12:53
                Bardzo prosze o nie jezdzenie ta szosa na rowerach. To jest jedyna prosta na
                tej drodze, na ktorej mozna se przycisnac czy tez stestowac auto.
                • Gość: lunch Re: Droga Częstochowa - Olsztyn IP: *.gik.pw.edu.pl 13.07.06, 16:10
                  Póki nie ma zakazu (a ten pojawia się coraz częściej, bo rowerzysta to w naszym
                  kraju wróg numer 1) będę sobie wszędzie jeździł. Przycisnąć możesz na "jedynce".
                  • Gość: lovempk Re: Droga Częstochowa - Olsztyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:59
                    Ja sobie też jeżdżę rowerem przez ul. Bugajską, Kręciwilk i Odrzykoń i samochody
                    chociaż jeżdżą, to zbytnio nie przeszkadzają. Ale ja do takiego ruchu jestem
                    przyzwyczajony od lat i często w godzinach szczytu jeżdżę np. al. Armii
                    Krajowej, św. Rocha, Bugajską, Główną, Boh. Monte Cassino czy Sabinowską. Jeździ
                    się tam, gdzie jest wygodnie i szybko.
                    • Gość: Slav Re: Droga Częstochowa - Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:43
                      Zielony szlak, na który wjeżdżamy za Kręciwilkiem to też rozsądna alternatywa. Wyjazd za Olsztynem przy Małym Giewoncie/Biakle.
                      Dłużej, ale przynajmniej po lesie i bez samochodów.
                      • Gość: out Re: Droga Częstochowa - Olsztyn IP: *.czest.enion.pl 14.07.06, 07:41
                        Gdzie tam wyjazd przy Biakle? Wyjeżdżasz na asfalt z Olsztyna przy
                        Sokolich Górach, do Biakła to jeszcze kawałek trzeba przekroczyć droge i wjechać
                        znowu na szlak.
              • Gość: lunch Re: Droga Częstochowa - Olsztyn IP: *.gik.pw.edu.pl 13.07.06, 16:15
                Rower to jest środek transportu, co niestety jest dla Polaków zbyt trudne do
                zrozumienia. Powinno się więc z niego korzystać jak ze środka transportu, czyli
                jechać tam, dokąd się chce; tamtędy, którędy jest najszybciej itd.
                Tymczasem w Polsce tworzy się jakąś poronioną atmosferę traktowania roweru jako
                jakiejś szczególnej weekendowej atrakcji dającej specjalne doznania. Nic
                dziwnego że ścieżki (Drogi do licha, a nie ścieżki! Już samo określanie tego
                ścieżkami pokazuje, jak są traktowane.) są wykonane nie jak dla pojazdów, tylko
                jak dla dzieci, które sobie idą pojeździć dla przyjemności. Jakbym miał po tych
                ścieżkach jeździć, to bym się czuł jak Indianin w rezerwacie. A już rozwala
                mnie na przykład Warszawa, gdzie promuje się przewożenie roweru autobusem, żeby
                sobie pojeździć po okolicach (" teraz się pobawcie, dzieci"). Nie po to mam
                pojazd, żeby go wieźć innym pojazdem. No i moje ulubione sygnalizatory z
                przyciskami. Dla pojazdu! Może tak i dla samochodów zrobią? Kierowca będzie
                wychodził, żeby spowodować zielone światło...
              • lovempk Re: Droga Częstochowa - Olsztyn 13.07.06, 21:05
                1 /bazująca na linii autobusowej 58 bis/: ... - Boh. Katynia - Długa - Bugajska
                - Kręciwilk - Odrzykoń - Kusięta - Olsztyn (ul. Mstowska) - OLSZTYN RYNEK
                2 /bazująca na linii autobusowej 67/: ... - Boh. Katynia - Długa - Bugajska -
                Kręciwilk - Odrzykoń - Skrajnica - Olsztyn (ul. Żwirki i Wigury, Kuhna) - kier.
                BISKUPICE
                3 /bazująca na trwającym objeździe i części remontowanej trasy między
                Odrzykoniem a Olsztynem/: ... - al. Pokoju - Kucelin - Korfantego - Walcownia -
                Odrzykoń - DK46 - Olsztyn (ul. Żwirki i Wigury) - OLSZTYN RYNEK
    • Gość: RAFI Re: Droga Częstochowa - Olsztyn IP: *.u.mcnet.pl 13.07.06, 14:28
      duzo ludzi pojedzie na Lato Filmowe do Złotego Potoku. Beda musieli objazdami
      napływać. Okoliczne wsie jeszcze korków nie widziały. Będzie to dla nich nowość.
      • Gość: ajronman Re: Droga Częstochowa - Olsztyn IP: *.ids.czest.pl / *.czest.pl 13.07.06, 14:32
        o właśnie a kiedy to będzie ?
        • Gość: madryt Re: Droga Częstochowa - Olsztyn IP: *.eu / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:39
          czestochowa.naszemiasto.pl/imprezy/97445.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka