Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:34
Wkrótce zamierzam zacząć zarzywać pigułki antykoncepcyjne. Lecz słyszałam, że nie można brać pigułek ze względu na noszenie soczewek kontaktowych, gdyż coś się dzieje później z oczami. Czy, któraś z was miała taki problem lub wie cokolwiek na ten temat? Jakie pigułki polecacie? I czy może wiecie, które nie będą koligowały z tym, że noszę soczewki?
Obserwuj wątek
    • shizuoka20001 Re: Antykoncepcja 02.08.06, 15:45
      idź do lekarza i tyle..powinni sie chyba znać
    • Gość: anna Re: Antykoncepcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:46
      uzywam pigułek od prawie 2 lat, nosze też soczewki, nigdy nie słyszałam aby te
      dwie rzeczy kolidowały ze sobą
      róznie rzeczy można słyszeć na miescie, kiedyś ktos powiedział mize dziecko
      (jesli matka zarzywała tabletki) może być bezpłodne :P
      • Gość: nexgen... Re: Antykoncepcja IP: *.prio139.trustnet.pl 02.08.06, 15:50
        to racja ale jest na to antidotuum... wystarczy te tabletki zazywac równo o
        północy spluwajac pzrez lewe ramię.

A jakby plemnik kiedys był cwanszy od tabletek i wygrał z nimi to nie macie
        wyjscia ale musicie bejbiczka ochrzcic McGywer :DDDDDDDDDDDDDDDD
        • notrendy Do n\ 03.08.06, 08:42
          nexgen, przybij piątkę. :DDDDDDDDDDDDDD
      • Gość: dziewczyna Re: Antykoncepcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:58
        dziekuje za odpowiedz. Pocieszylas mnie.
      • Gość: kia Re: Antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:34
        zastanow sie moze tez nad plastrami, sa wygodniejsze w stosowaniu niz tabletki i
        nie wplywaja na zolodek - wiem, bo mialam male przeboje z tabletkami jakis czas
        temu.. a najlepiej bedzie, jak porozmawiasz ze swoim lekarzem, on powinien pomoc :)
        • Gość: Monika Re: Antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 12:24
          ja tez wole plastry, przede wszystkim nie trzeba o nich codziennie pamietac :) a
          w samym dzialaniu nie widze wiekszych roznic. chociaz tak jak piszesz koniecznie
          najpierw do lekrza!
          pozdrawiam
          Monika
    • Gość: Karolcia Re: Antykoncepcja IP: 80.54.168.* 02.08.06, 17:39
      Uzywam tabletek od 4 lat,soczewki kontaktowe nosze od 2,5 i nic sie nie dzieje!
      Okulistka tylko powiedziala mi ze oko moze troszke szybciej wysychac i wtedy
      czesciej mrugasz ale wystarczy nosic przy sobie malutki plyn do soczewek i w
      razie czego zakropic oczy.Ale to wcale nie jest konieczne! Wiec mozesz brac
      tabletki i sie nie martwic o oczy.
    • Gość: hmm Re: Antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:47
      tylko ze tabletki moga powodowac np raka piersi i inne choroby niektore nawet
      nieuleczalne wiec moze pomysl o prezerwatywach ? chyba ze za drogo cie to wuybie
      sie ;)
      • Gość: hmm Re: Antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:48
        mialo byc wyniesie :)
        • Gość: carmen Re: Antykoncepcja IP: 87.239.176.* 02.08.06, 17:51
          ja tez slyszalam tylko o tym ze oko moze bardziej wysychac przy zazywaniu tabletek.a jesli chodzi o raka piersi to tabletki niczego takiego nie powoduja,potencjalny rak jest po prostu czesciej wykrywany przez czestsze wizyty u ginekologa i badanie piersi.ja biore tabletki 4 lata i nic sie nie dzieje
      • Gość: jaa Re: Antykoncepcja IP: 125.187.29.* 07.08.06, 19:05
        ta.. prezerwatywy sa malo skuteczne, to dobra antykoncepcja na raz a nie na
        życie ze soba.. antykoncepcja hormonalna to jedna z najlepszych i
        najbezpieczniejszych sposobopw na zabezpieczanie sie, spytaj lekarza
    • Gość: dziewczyna Re: Antykoncepcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 08:06
      dziekuje wszystkim za odpowiedz i pozdrawiam
    • jak_pije_nie_jade Re: Antykoncepcja 03.08.06, 08:38
      ona bierze tabletki - to jakaś czarownica spalić ją na stosie !!!

W częstochowie używasz antykoncepcji !!?? No wiesz co to takie święte miasto
      przecież.

Uważaj bo możesz (jakby co) becikowego nie dostać za niestosowanie się do
      zaleceń rządu :-D
      • maria_callas Re: Antykoncepcja 03.08.06, 11:07
        mogą też wyrosnąć Ci wąsy...
      • Gość: kaczuszka Re:do jak pije nie jade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:08
        ona wybrala ta antykoncepcje i nie masz prawa wtykac w to palca.
    • Gość: dziewczyna Re: Antykoncepcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:57
      A orientujesz się może ile kosztują takie plastry?
      • Gość: nexgen... Re: Antykoncepcja IP: *.prio139.trustnet.pl 04.08.06, 16:32
        Z niepotwierdzonych źródeł chyba najtansze to ok. 80zł

i tak co miesiac:DDDDDD
    • gusia09 Re: Antykoncepcja 04.08.06, 23:17
      witam
      Tabletki biore od 7 lat soczewki nosze od 6 i nigdy nie miałam problemu.
      A brałam takie jak diane 35, cilest a teraz microgynum. A cena plastrów to ok
      50 zł za opakowanie na m-c inf uzyskana od ginekologa. Pozdrawiam
      • Gość: dziewczyna Re: Antykoncepcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 13:16
        Najpierw i tak muszę iść do ginekologa. Zobaczymy co poradzi. Ale moje obawy związane z soczewkami zostały nieco rozwiane. A brała, któraś z was Yasmin?
        • Gość: kojo Re: Antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 13:21
          Tak, ja brałam i strasznie bolały mnie piersi. Wcześniej brałam harmonet i
          czułam się rewelacyjnie. Teraz wracam do nie go z powrotem.
    • Gość: kaka Re: Antykoncepcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 15:33
      ale jestes nawiedzona dziewczyno kto ci nagadał takich głupot?
      • notrendy Re: Antykoncepcja 05.08.06, 16:30
        Tabletki hormonalne powodują zatory w żyłach, zwłaszcza w nogach, zatem, jeśli
        któraś ma problemy z nogami (pajączki, żylaki, żylaki wewnętrzne, puchnięcie)
        albo z wagą, to rozsądny ginekolog powinien wybić to jej z głowy, a polecić
        spiralkę. (info od rozsądnego ginekologa, którego mogę zainteresowanym polecić)
        • Gość: ja Re: Antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:28
        • Gość: ja Re: Antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:29
          ja podobnie jak kojo najpierw bralam Harmonet a potem Yasmin, po pierwszym
          czulam sie bardzo dobrze,a po Yasminie mialam bóle głowy - codziennie :(
    • Gość: ktosik Re: Antykoncepcja IP: *.21.pl / *.21.pl 07.08.06, 19:31
      Napisz sobie 100 razy w kajecie _zaŻywać_ i zapamiętaj na resztę życia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka