IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 22:42
jak postapić z małym znalezionym kotkiem kiedy na działce są dwa psy
Obserwuj wątek
    • taiken Re: pies ikot 15.08.06, 02:59
      Zależy, jakie psy. Jak traktują "obcych".
      Mogą się całkiem fajnie "zgrać", jeśli myślisz o zostawieniu kota.
      Jeśli nie, postaraj się znaleźć mu dom.
    • Gość: mam Re: pies ikot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 08:53
      radziłaby, aby na razie bardzo pilnie obserwować, nie wiem jakie to psy, ale
      szczucie kota psami wynaleźli "ludzie". mam dwa koty znajdy (kocham je bardzo)
      miałam psa wilczurkę, niestety po 17 latach musiałam sunię uśpić, ale dla niej
      kot to nie był żaden przeciwnik do zagryzienia, ba nawet spała z króliczką a
      czasami z chomikiem. Przychodza do mnie znajomi ze swoimi psami, berneńczyk,
      kundelek, jamnik, labrador, a nawet amstaf i żaden pies nie ma kłopotów z
      przywitaniem się z sierściuchami (tzn moimi kotami). Musisz po prostu
      odpowiednio wychować psy. pokazuj im kociaka na rękach, mów do psów, głaszcz je,
      głaszcz również kiciaka i przekonuj psy, że to jest kumpel, na pewno ci się uda.
      Oswajaj je z zapachami, gdyby któryś psiaczek pogonił kotka, to nie karć go. Weź
      kotka na ręce i przywołaj psa, niech sie powąchają, przyzwyczają się do siebie.
      A niedługo kociątko dorośnie i będzie rządzić. Wiesz, kiedyś pies mojego teścia
      (on miał zwojego, baaardzo ogromny owczarek niemiecki, ale dusza nie pies)
      wyciągnął teścia z warsztatu, szarpał go za spodnie,(nietypowe zachowanie)i
      zaciągnął go do sterty cegieł, które były ułożone w stos, tak męczył teścia, że
      tem w końcu wszedł na tę stertę i okazało się, że między cegłami leży małe
      kociątko (musiała go upuścić jakaś bezpańska kotka przy przenoszeniu). Teść
      wyciągnął maleństwo i nie było od tej chwili lepszych przyjaciół.Myślę, że
      powinnaś pokazywać psom, że je bardzo kochasz, a to coś nowego wcale im twojego
      zainteresowania i miłości nie odbierze, doprowadź do bezpośredniego kontaktu z
      twoją obecnością, może dobrze, aby na początek towarzyszył tej konfrontacji ktoś
      trzeci, żadnych krzyków, spokojny, wręcz nawet uwodzicielski głos:))) i nagroda
      za każde dobre zachowanie. kociątko weź na ręce(ale ubierz się w coś sensownego,
      bo może cię podrapać, przede wszystkim zabezpiecz ręce, (nie myślę tu o
      dłoniach) i barki, koty w chwili paniki wspinają się na plecy, lepiej zabezpiecz
      się. Będzie dobrze, tylko potrzeba trochę czasu. powodzenia, i napisz na forum
      co się dzieje
      • Gość: ss Re: pies ikot IP: *.21.pl / *.21.pl 15.08.06, 11:15
        przynies i połóż tego malego kotka na ziemi gdzies niedaleko tych psów i zaczni
        komedy wydawac "Bierz Go, Kota Kota" w tedy masz przyjazn morowana twoich
        pupilów hehe
        • Gość: mam Re: pies ikot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 11:31
          do ss ty sie lecz biedactwo ze swoich kompleksów, bo z tego co napisałeś widać,
          że masz ich niemało, a swoją droga skrót ss to od esesmani czy może
          samorealizujący sie sadysta?
          No i po co taki dureń czyta i odpisuje na takie posty,wiesz ss, są takie gorące
          telefony, ogłaszają sie w prasie i tv, no ale fakt, drożej wychodzi, więc tu się
          realizujesz. No cóż, nie wszyscy jesteśmy doskonali, miłego kopania bezdomnych ss!
          • Gość: ss Re: pies ikot IP: *.21.pl / *.21.pl 15.08.06, 13:58
            do mam na zarcikach sie nie znasz a duren to moze ty jestes widac ze tylko sie
            smiejesz z prosciutkich zartow zeby czasami kogos nie urazic bardzo ale to
            bardzo ci wspołczuje widac ze nie odbiegasz od tego jakim cie wychowano czyli
            PRACUJ I NIEWYCHYLAJ SIE straszne to twoje zalosne zycie a tak na
            marginesie to mam dwa kocurki oraz psiura frajerze
            • taiken Re: pies ikot 15.08.06, 14:13
              SS, nim zaczniesz rzucać swoimi niewybrednymi żarcikami, które notabene są
              poniżej wszelkiej krytyki, naucz się ortografii.
      • Gość: Iza 37 Re: pies ikot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 16:34
        dzięki za rady,spróbuję ale bardzo się obawiam mojego dorosłego boksera,drugi
        psiak to mały kundelek.
        • Gość: mam Re: pies ikot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 17:34
          no,fakt, z bokserkiem może być problem, próbuj, ale pamiętaj, zawsze powinna być
          osoba trzecia, najlepiej niech na początek trzyma psiaki na smyczy., powodzenia.
          do ss, kochany/a na dowcipach to ja się znam, ale na takich? toż to przecież
          żenada, nie wkurzaj sie, tylko jeszcze raz przeczytaj swojego posta i przemyśl,
          czy ktoś, kto podobno posiada 2 koty i psa może świadomie napisać taką bzdurę?
          Masz zwierzaki, to chyba nie jesteś taki zły, ale skąd wiesz kto to przeczyta,
          może trafisz na fana takich metod. spokojnych snów ss
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka