Dodaj do ulubionych

Obchody 650-lecia lokacji Częstochowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:05
gdzie to takie piekne czestochowskie swieto do krakowa przenosic. Skoro
swieto czestochowy powinno sie odbyc u nas na biegana albo na starym ryknu.
troche glupota ale coz ;/
Obserwuj wątek
    • Gość: Rava Obchody 650-lecia lokacji Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 15:29
      Szok! Znów zapraszają p. Koska do kierowania naszą orkiestrą. Przecież on już
      rozwialił wystarczająco nasz zespół. A może go tak znów na artystycznego, znów
      zacznie rozrabiać??
    • Gość: pamiętam Jelonka Re: Obchody 650-lecia lokacji Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 15:49
      szkoda, że wrony nie odlatują do ciepłych krajów. Na zawsze.
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: Obchody 650-lecia lokacji Częstochowy IP: *.um.gov.pl 21.08.06, 16:50
        Jednym słowem - nienawidzę wszystkiego co prezydent zrobi bo go nie lubię.
        Niektorzy na złość innym odmrażają sobie uszy.

• Gość: tylda Re: Obchody 650-lecia lokacji Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 16:25
      a ja proponuję przenieść "to takie piekne czestochowskie swieto" do któregoś z
      miast bliźniczych, które w czasie własnej trudnej drogi jako prezydent odwiedził
      i zrobił "bliźniaczymi" Częstochowie. Koszty te same, może trochę większe, ale
      jaki splendor dla PREZYDENTA wrony. W jakimś zadupiu święcą za nasze pieniądze
      ileśtamlatjakiegośmiasteczagdzieśtam. Pomysł sprzedaję za 0 zł do wykorzystania
      bez praw autorskich przez grupę PR UM (dla uzupełnienia wiedzy urzędników UM, PR
      znaczy, ale co ja im będę tłumaczył, oni podobno wiedza). Diagnoza: jeżeli jest
      się pracownikiem UM w Częstochowie trzeba działac, coś robić, cokolwiek robić,
      nawet głupoty robić, byleby nikt a szczególnie szef, nie powiedział, że się nic
      nie robi. Stąd właśnie wykwitają WSPANIAŁE pomysły naszych urzędników.
      A teraz z innej beczki.
      Usiłowałem załatwić postawienie reklamy wolnostojącej w jednym z miejsc w Cz
      estocowie. Zwfróciłem się z tą sprawą do właściwego wydziału UM. Piękna Pani w
      mocno średnim wieku, o długich włosach, pomogła mi wypełnić wnisek o ustwienie
      reklamy. Opinia Urzędu NRGATYWNA. Okażalo się, że osoba (ta pani), która
      pomagała mi wypełnić wniosek jest jednocześie kierowniczką tegfo wydziału. Już
      nie wiem , czy działała na szkodę klienta z premedytacją, czy nieświadomie. W
      każdym przypadku powinna ponieść konsekwencje własnego działanie i zostać
      zwolnina. Złożyłam skargę na działalność tej pani. Skargę odrzucono z powodu
      niewystarczających dowodów. KLIKO CZĘSTOCHOWSKA, ŻYJ DALEJ.
      A teraz prośba do znakomitego cenzora tego forum. Proszę o pozostawinie tej
      wypowiedzi.
      • redakcja_czestochowa Re: Obchody 650-lecia lokacji Częstochowy 21.08.06, 16:42
        W komentowanym tekście wyraźnie piszemy, że obchody są 24 sierpnia na pl.
        Biegańskiego, a w Krakowie dzień wcześniej jest impreza promująca miasto.
        Pozdrawiamy
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI ZADUPie w Krakowie? IP: *.um.gov.pl 21.08.06, 16:46
        Mówiąc o "zadupiu" ma pan na myśli Kraków w pełni lata"? Jeśli pozostały tok
        myślenia i prawdziwość przekazywanych publicznie informacji ma taką samą jakość
        jak te na temat wmurowywania tablicy z herbem Częstochowy w Sukiennicach,
        pośród wielu innych już tam wiszących, to jest oczywiste dlaczego pozwolenia
        pan nie dostał.

Między wnioskiem na papierze a wizją w terenie jest zasadnicza różnica: tu nie
        widać a tam nie. Ale zdaje się, że to i tak nie ma dla pana żadnego znaczenia.

Ireneusz Leśnikowski

• Gość: tylda Re: ZADUPie w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 17:24
          > Mówiąc o "zadupiu" ma pan na myśli Kraków w pełni lata"? Jeśli pozostały tok
          > myślenia i prawdziwość przekazywanych publicznie informacji ma taką samą jakość
          >
          > jak te [...]

Panie TUBO UM niejaki Leśnikowski, jeżeli wczytał by się Pan dokładnie w moją
          wypowiedź, nie powinien Pan wyciągać wniosków takich, jakie Pan wyciągnął.
          Rozumiem, że jest Pan na etacie UM i PANA wrony, obliguje to pana do takich
          wypowiedzi, ale czy faktycznie jest to potrzebne? A może należy pewne sprawy
          przemilczeć. Będą szanse w innej ekipie. A swoją drogą , Częstochowa to ZADUPIE.
          Niejaki wrona głosował za likwidacją wojewódzwa częstochowskiego. I czego tu
          szukać? Panie Leśnikowski, pogonią pana wraz ze starą ekipą po wyborach. Nie
          warto podskakiwać, bo kasa duża. Powinien pan brać ptrzykłd z rzeczniaka J.
          Mielczarka. Czasy się zmieniały a on z nimi i trwał długo. Panu tego nie wróżę.
        • Gość: dn zasadnicza różnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 21:39
          "...jest zasadnicza różnica: tu nie widać a tam nie."

epidemia jakaś?
          ("Nikt nam nie wmówi że białe jest białe, a czarne jest czarne!")
    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI TU I TAM IP: *.um.gov.pl 21.08.06, 16:39
      Nikt święta nie przenosi. Wmurowujemy tablicę z herbem w Sukiennicach i
      prezentujemy częstochowskich muzyków w stolicy turystyki polskiej. To chyba
      dobrze? :-)
      Następnego dnia imprezy odbywają się w Częstochowie, tu i tam serdecznie
      wszystkich zapraszamy:

www.czestochowa.pl/samorzad/lokacja

• Gość: W.D. Re: TU I TAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 13:03
        Oj, p. Leśnikowski co Pań wygaduje. Moje biedne oczy, lepiej by tego nie
        czytały. Pytanie: ... i dla tego oto Pana i mu podobnych ja mam tworzyć ? Wstyd
        mi, naprawdę, wielki wstyd za miasto.
        • Gość: xx Re: TU I TAM IP: *.icis.pcz.pl 23.08.06, 13:33
          Pochwal sie prosze co stworzylas dla naszego miasta - mowie szczerze.

Znam wielu tworcow w Czestochowie, bo jestem pasjonatem kultury w naszym
          miescie, ale oczywiscie nie wszystkich.
    • Gość: czestochowianin Re: Obchody 650-lecia lokacji Częstochowy IP: *.prenet.pl 21.08.06, 22:01
      pokażemy to, co w kulturze mamy najlepszego! ha, ha, ha to mówi naczelnik od
      kultury. Rece opadają
      • Gość: Rava Re: Obchody 650-lecia lokacji Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:23
        Tak! Od chemii też i spraw partyjnej organizacji, pupil komuchów. Ten gość tak
        się zna na kulturze, jak przysłowiowa "świnia na pieprzu". Pozdrawiam .
    • Gość: ANIA Obchody 650-lecia lokacji Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 16:12
      NO JASNE!!!! W KRAKOWIE COS SIE BĘDZIE DZIAŁO Z OKAZJI 650-LECIA LOKALIZACJI
      CZĘSTOCHOWY...A W CZĘSTOCHOWIE STANDARD-LIPA!!!! NO BRAWO ORGANIZATORZY!!!!
      GARTULUJE POMYSŁOWOŚCI!!!
      • Gość: xx Re: Obchody 650-lecia lokacji Częstochowy IP: *.icis.pcz.pl 23.08.06, 19:21
        Najpierw pzryjdz i zobacz, a potem sie wypowiadaj w ten sposob. Niestety
        Czestochowianie lubia sie wypowiadac o imprezach, na ktore w ogole nie chodza.
        To normalka.
    • Gość: g Re: Odchody 650-lecia lokacji Częstochowy IP: *.prenet.pl 23.08.06, 19:57
      Odchody 650-lecia lokacji Częstochowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka