Dodaj do ulubionych

Czemu obecna koalicja(pis i lpr)jest tak zakłamana

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 16:56
jak mozna takim ludziom wierzyc??przeciez w kraju mamy juz dyktature,czy wy
ludzie tego nie widzicie??a im jeszcze notowanie rosną,jak to
możliwe??wymienilem w tytule tylko pis i lpr,bo uwazam ze to największe
krętacze juz ta samoobrone pominołem
Obserwuj wątek
    • Gość: junior Re: Czemu obecna koalicja(pis i lpr)jest tak zakł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 17:27
      Ile masz lat obywatelu?Co się dzieje, żę do szczekania na necie werbuje się
      dzieci?Czy może jesteś zdzieciniałym I sekretarzem, co czuje się mimo wieku
      kompetentny do wypowiadania się na temat dyktatur?
      • Gość: wika Re: Czemu obecna koalicja(pis i lpr)jest tak zakł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 17:42
        biedny obywatel PL,nie zna podstawowych pojęć.Obywatelu ,gdybyśmy mieli
        dyktaturę to albo nie byłoby już Twojego wpisu albo Ciebie.
        • Gość: hedonista Re: Czemu obecna koalicja(pis i lpr)jest tak zakł IP: *.trustnet.pl 25.08.06, 19:34
          Fakt, że na razie dyktatury nie mamy. Mamy za to niestety wrogie demokracji,
          dewocyjno-socjalistyczne, podwójne pokurcze o dyktatorskich aspiracjach. Na
          szczęście jest zbyt nieudolne aby wprowadzić dyktaturę.
    • Gość: obywatel PL Re: Czemu obecna koalicja(pis i lpr)jest tak zakł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 17:55
      bieni ludzie,nie rozumieją przenosni,i powiem wam tylko tyle,zę biorąc pod uwage
      wizualne aspekty tej kwestii,dalsza konwersacja z wami, wydaje sie być
      zbędna,gdyż nadajemy(juz zaznacze ze w przenośni bo znow nie połapiecie
      sie)całkowicie innych falach ,poprostu wy jesteście mocherami, a ja
      nie.żegnam,przynajmniej tych dwóch

a lat mam siedem,wlaśnie skonczyłem dzisiaj
      • Gość: kaiss78 Re: Czemu obecna koalicja(pis i lpr)jest tak zakł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 18:03
        Uff,co za ulga,to jeszcze zdążysz nabrać ogłady i przyswoić sobie parę zasad
        dobrego wychowania.
        • Gość: CHKWD Re: Czemu obecna koalicja(pis i lpr)jest tak zakł IP: 195.189.52.* 24.08.06, 18:40
          ale najlepsze jest to że lpr stoja w obonie życia ludzkiego a jeszcze bardziej
          poczętego ale jesli chodzi pedofili to im bardzo chętnie odbiorą to życie. A jak
          można wywnioskować sama nazwa bardzo ładnie wskazuje na chrześcijański
          stereotych polskiego idioty.

NIE ABORCJI! bo to ZABUJSTWO! TAK DLA KARY ŚMIERCI DLA PEDOFILI I INNYCH
          ZBOCZEŃCÓW!

żenujące
    • Gość: lolski generacja ludzi maluczkich :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 18:49
      zakąpleksione karły, a pomysł z aptekami poprostu mnie powalił na ziemię, zamknijmy kina, sklepy, hipermarkety, komisy bo przecież jest ich za dużo w przeliczeniu na jednego mieszkańca.
      To juz nawet nie jest śmieszne, a naród ciągle ceni sobie ich rządy (mam na myśli ponad 30% poparcie dla tych cymbałów)
      • kontrasto Re: generacja ludzi maluczkich :) 24.08.06, 18:53
        ...ale za to dajmy mature glabom!
        Ot i cyrk na kolkach
        • Gość: korel Re: generacja ludzi maluczkich :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 18:55
          zamiast ryczec na forum zebrac tyłki i głosowac na PO. Inaczej te głaby zniszcza nasze miasto :/
          • Gość: kosia Re: generacja ludzi maluczkich :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 19:09
            Ale przede wszystkim nadrobić zaległości ze szkoły podstawowej.Tak się pisze
            ZABóJSTWO.Albo poćwiczyć ze słowniczkiem.
            • kontrasto Re: generacja ludzi maluczkich :) 24.08.06, 20:49
              Tak tak Kosiu, to jest piekielnie wazne. Piekielnie.
              A Ty mowiac o tym na pewno sprawisz wiele dobrego. Ten ktory popelnil blad
              wezmie slownik i bedzie go studiowal, az wiory poleca...
            • Gość: CHKWD Re: generacja ludzi maluczkich :) IP: 195.189.52.* 24.08.06, 20:56
              wybacz mam dysortografie. A jeśli z tego masz się naśmiewać to lepiej poczytaj
              najpierw co to jest.
              • Gość: bambam Re: generacja ludzi maluczkich :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 21:16
                To zainstaluj sobie program do sprawdzania pisowni - będziesz miał mniejszą tą
                Twoją dysortografię. BTW ostatnio coraz więcej jest takich jak Ty -
                dysfunkcyjnych. Kiedy ja chodziłem do szkoły, nie tak dawno temu, nazywaliśmy
                takich jak Ty nieukami.
                • Gość: CHKWD Re: generacja ludzi maluczkich :) IP: 195.189.52.* 24.08.06, 21:23
                  to widać że jesteś niedouczony i chyba nie uważałeś na lekcjach jeśli teraz
                  pleciesz takie tempe bzdury.
                  • Gość: bambam Re: generacja ludzi maluczkich :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 21:39
                    Mylisz się, nie jestem niedouczony. Wiem co to jest dyslekcja, dysortografia
                    itd. Po prostu wiem jak wygląda proces przyznawania zaświadczeń o tzw. dyslekcji
                    i innych dys...funkcjach - wiem jak to się załatwia. Troskliwe mamusie
                    załatwiają dziecku zaświadczenie, żeby się biedactwo za bardzo nie przemęczało.
                    Nie zaprzeczam i nie neguję istnienia tych zaburzeń. Dziwne natomiast jest to,
                    że te zaburzenia nie są spowodowane żadną katastrofą w Czarnobylu,
                    zanieczyszczeniem środowiska, itd. , zatem nie istnieje zwiększone ryzyko
                    urodzenia się z tą, czy inną wadą. Natomiast prawdą jest, że namnożyło się nam
                    ostatnio ludzi przedstawiających zaświadczania o "wrodzonym braku zdolności" do
                    czegoś tam. Jeszcze kilka lat temu dyslektyk był ewenementem w szkole, a
                    dziś...? Szkoda słów.
                    Progam do sprawdzania pisowni mógłbyś jednak sobie zainstalować.
                    • Gość: bambam Re: generacja ludzi maluczkich :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 21:43
                      Ale nie ma się co temu dziwić w kraju, w którym nawet minister edukacji, zamiast
                      podwyższać poziom, równa w dół.
          • Gość: tor Re: generacja ludzi maluczkich :) IP: *.realestate.net.pl 24.08.06, 22:17
            Czego przepraszam oczekujesz od PO, skąd przekonanie że to właśnie ONI,
            przecież Oni już byli, może nie na samym świeczniku, ale z obserwacji mojej
            wynika, że NIE MA OPCJI KTÓREJ NAPRAWDĘ ZALEZY NA POLEPSZENIU WARUNKÓW BYTU LUB
            NA INNYCH POLEPSZENIACH; PO okazuje zbytnią chrapkę na najwyższe, wręcz
            chorobliwie łaknie władzy, czyli tak jak poprzednicy.Wiesz co? doradziła bym
            Tobie i całemu społeczeństwu zignorować kolejne jakiekolwiek wybory.Mnie nikt
            już nie przekona nawet do PO, już nie jestem naiwny, żadna "kiełbacha" wyborcza
            już nie będzie smakowała; mam nadzieję że nie tylko mnie. pzdr
            • Gość: tor Re: generacja ludzi maluczkich :) IP: *.realestate.net.pl 24.08.06, 22:21
              moja wypowiedż do "zamiast ryczec na forum zebrac tyłki i głosowac na PO.
              Inaczej te głaby zniszcza nasze miasto :/

• Gość: Marcin Re: generacja ludzi maluczkich :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 15:52
                IDIOCI !!!!!!!!!!!!!!

Ku.. mac nie widzicie ze takich kretynow co sie wola klucic na forum o bzdury
                jest coraz wiecej ?? Olac go i tyle a watek glowny forum jest troszke inny a nie
                o dysortografii psia mac zygac mi sie chce na rzad kraj i niektorych ludzi jak
                sobie wyobraze ze oni moga poziej do rzadu trafic ;/
                • Gość: Andy Re: generacja ludzi maluczkich :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 16:00
                  Tak - głosujcie na SLD i PO , to wam się poprawi... Bo tym z SLD i PO juz się
                  dawno poprawiło !
                  • Gość: hedonista Re: generacja ludzi maluczkich :) IP: *.trustnet.pl 25.08.06, 19:40
                    To PO już była u władzy? Skąd to wiesz? Rydzyk ci powiedział?
                    • Gość: Andy Re: generacja ludzi maluczkich :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 21:20
                      Nie - powiedział mi wiecznie przegrany flustrat - kaczor TUSK
                      • Gość: psychiatra Re: generacja ludzi maluczkich :) IP: 85.195.123.* 26.08.06, 00:24
                        Gadający kaczor? To poważna sprawa! A zdarza ci się jeszcze słyszeć inne głosy?
                        Np. Boga, Szatana itp?
                    • Gość: id 23-09-12 Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 21:47
                      ... wyrażam słowami mimo że posiadają błędy, i nie będę ślęczał i tracił życie na słownik ortografiji :\ jest tyle fajniejszych rzeczy na świecie , nauczylibyście się czytać ze zrozumieniem co autor tego wątku miał wam do powiedzenia, rząd rozpie.. kraj, wymyśla kretyńskie ustawy a wy się tu o ortografie spieracie, jeszcze trochę i zaczną ludzi zamykać za obraze majestatu premiera, prezydenta (sam się zaczynam bać tego co piszę na temat rządzących bo nie wiem czy na drugi dzień pałkarze nie zapukają do drzwi) Krew mnie dosłownie zalewa jak czytam debili wyznawców pisu, i to ma być demokracja jak ludzie zaczynają się bać MÓWIĆ !!! jak za komuny WARIACI
                      • Gość: jaga Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:01
                        A Ty jaką partię popierasz?Jestem bardzo ciekawa które ugrupowanie ma taki
                        elektorat.
                      • Gość: Andy Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:03
                        O komunie to ty pojęcia nie masz dzieciaku. Ciągle plujesz i szczekasz i nikt
                        cie nie zamyka. Jak na razie to zaczeli w końcu zamykać złodzieji ,
                        skorumpowanych urzędników, działaczy piłkarskich.
                        Oczywiście twoje dziecięce oczy nie widziały co się działo w Polsce przez
                        ostatnie kilkanaście lat.
                        Jak przymykano oczy na milionowe szwindle , jak ubecy i czerwoni zbijali
                        bajeczne fortuny , przy masowym bezrobociu.
                        I nie pieprz tu o rozwalaniu państwa itp... Co jest rozwalone ? Mocna
                        złotówka , spadające bezrobocie , koniunktura gospodarcza, zaczynjąca sprawniej
                        działać policja ?
                        Za obraze majestatu ktoś siedzi ? A wiesz ile spraw było o obraze majestatu p.
                        Kwaśniewskiego (prokuraturę zawiadamiałą wtedy często sama kancelaria
                        prezydenta) Wtedy też tak plułeś i szczekałeś ?
                        Także oderwij się od wirtualnej telewizyjnej rzeczywistości i zacznij myśleć
                        samodzielnie - a nie pisz totalnych bzdur , za które nikt cię nie zamknie, ani
                        nawet pies z kulawą nogą nie zapuka do twoich drzwi..
                        • storima Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... 25.08.06, 22:16
                          Gość portalu: Andy napisał(a):
                          > złotówka , spadające bezrobocie , koniunktura gospodarcza,

Zadna z tych rzeczy nie jest zasluga obecnego rzadu.
                          Jesli ten rzad nie wezmie sie sprawnie za kontynuacje reform gospodarczych to
                          obecny sukces, ktory trwa od kilku lat , zostanie zniweczony.
                          • Gość: Andy Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:19
                            Bo padne ze śmiechu...
                            No to się zdecydujcie - Krach czy Sukces ?
                            Jak mam w kraju kryzys i krach - to zasługa tego rzadu.
                            Jak mamy sukces - to zasługa tamtego..

Tymowy przykład pokrętnej czerwonej propagandy...
                            • Gość: mav Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:33
                              Storima nie użył nigdzie słowa krach lub kryzys. Obecna koalicja rządu zbyt
                              krótko, aby mówić o jakichkolwiek jej zasługach. Weź pod uwagę również to, kiedy
                              został sformułowany rząd. Wymień proszę chociaż jedną ustawę, decyzję, która
                              przyniosła korzyść w tak krótkim terminie? Nie bierzemy pod uwagę spadku
                              bezrobocia, bo jak idąc codziennie do pracy, widzę pełny autokar odjeżdżający do
                              Londynu, to jakoś w to nie wierzę.
                              • Gość: Andy Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:44
                                No właśnie za krótko rządzi...
                                I czy nie uważasz - że moc ataków na PIS , i te dramatyczne opisy o końcu
                                demokracji, powrocie komuny , setki obelg itp... nie są bardzo ale to bardzo
                                przesadzone ?
                                Niestety to wina głównie polityków PO - których z jednej strony rozumiem ( gra
                                wyborcza) , z drugiej solidnie się so nich rozczarowałem... właśnie jako ich
                                były wyborca... ( zaraz odezwą się głosy - kłamca ! , podszywa się ... itp)
                                • Gość: mav Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 23:04
                                  Ja nie jestem zwolennikiem aktualnego rządu. Pamiętam co Kaczyński mówił o
                                  Samoobronie i co zrobił po wyborach. Pamiętam jak mówił o "zamachu" kiedy SLD
                                  chciało zmienić ordynację i widzę co robią dziś. O ingerencji w niezależność
                                  Trybunału Konstytucyjnego nie będę wspominał. Widzę jak minister edukacji
                                  zamiast podwyższać poziom, zaniża go i te jego absurdalne pomysły... Ja po
                                  prostu nie widzę, aby PiS robił cokolwiek, aby poprawić sytuację w tym kraju.
                                  Kurski, Wierzejski szczekają, potem się wycisza sprawę. Ostatnio dołączył do
                                  nich Macierewicz używając - jak to on nazwał - "niewłaściwych skrótów
                                  myślowych". Szkoda naprawdę się rozpisywać, niech się zajmą spełnianiem obietnic
                                  wyborczych i budują te mieszkania, bo czasu coraz mniej.
                        • Gość: id 23-09-12 popieram PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:35
                          i nie jestem dzieciakiem , nie wypisuję nałogowo obraźliwych sformułowań dotyczących rządu RP (bierzesz mnie za kogoś innego), końcówkę komuny doskonale pamiętam, a to co wypisałem było wynikiem moich nerwów bo ileż to można wysłuchiwać takich głupot, a mocna złotówka , spadające bezrobocie , koniunktura gospodarcza są dziełem poprzednich rządów tak AWS-u jak i niestety SLD (przynajmniej gwarantowali stabilność) tylko mamy szczęście że nasza gospodarka nie jest tak wrażliwa na zmianę rządów ale to sie kiedyś skończy i na tym polu koalicja PiS&LPR&Samoobrona może tylko popsuć niż pomuc, więc najlepiej żeby się nie brali za gospodarkę rynkową (niech zostawią to innym). Z Kwaśniewskim masz rację pare osób siedziało za jego obrazę tylko że nie było to nagłośnione.
                      • sylwia_78 Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... 25.08.06, 22:08
                        Przeciętny wyznawca PIS, zazwyczaj gdy brakuje mu argumentów,najczęściej używają
                        sformułowania "układ"albo "złodziej",gdzie podstawy do takiej argumentacji?
                        Inną metodą jest schodzenie z tematu,oni wręcz to uwielbiają.

Może niech wyjaśnią:
                        - Kto zasiada w spółkach państwowych?
                        -kto obsadza metodą rodzinno-kolesiowską, wszelkie w nich stołki?
                        -z kim wchodził w układy- Urbański z kancelarii Kaczyńskiego ?
                        -kto robi skoki na SKOKi?
                        • Gość: Andy Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:15
                          Przeciętny wyborca PO zupełnie nie zauważa

- że w spółkach państwowych , agencjach i wszędzie gdzie możliwe przez lata
                          zbijało kokosy w 99,99 % ludzi SLD i ich kolesi (także z PO)- i co teraz
                          zostawić ich - przebaczyć zapomnieć w imie demokracji ?

- że metodą rodzino - kolesiowską obsadzano stołki przez ostatnie 17 lat (
                          teraz tak krzyczą a wtedy siedzieli cicho?)

- układy i afery (niby afera SKOK) - coś mało wymieniłaś ... no gdyby chciać
                          wymienić układy i afery ludzi SLD i PO ... w ostwtnich latach ... to chyba na
                          forum nie starczyłoby miejsca...
                          • sylwia_78 Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... 25.08.06, 22:44
                            > - że w spółkach państwowych , agencjach i wszędzie gdzie możliwe przez lata
                            > zbijało kokosy w 99,99 % ludzi SLD i ich kolesi (także z PO)- i co teraz
                            > zostawić ich - przebaczyć zapomnieć w imie demokracji ?
                            >
                            > - że metodą rodzino - kolesiowską obsadzano stołki przez ostatnie 17 lat (
                            > teraz tak krzyczą a wtedy siedzieli cicho?)
                            >
                            > - układy i afery (niby afera SKOK) - coś mało wymieniłaś ... no gdyby chciać
                            > wymienić układy i afery ludzi SLD i PO ... w ostwtnich latach ... to chyba na
                            > forum nie starczyłoby miejsca...

Platforma Obywatelska nie była nigdy w koalicji z SLD,chciałabym zauważyć,że
                            podobnie jak PIS była przez cały czas w opozycji względem rządzącej wówczas
                            lewicy(tej millerowskiej).

Łączenie lewicy i Platformy Obywatelskiej, w żaden sposób nie można poprzeć
                            żadnym argumentem, co najwyżej ogólnym bełkotem słuchacza RM i jego pustosłowiem
                            o "złodziejskiej prywatyzacji".
                            Prywatyzacja rzekomo ta "złodziejska" była realizowana przez kolejne rządy,AWS
                            także.

A SKOKi, to jest wielkie bagno, w kórym pływają umoczeni, ludzie PISu.
                            Stąd opory mgr. fiolzofii, przewodniczącego Komisji Śledczej ds. Bankowości
                            posła Zawiszy,przed prześwietleniem SKOKów właśnie.

• Gość: Andy Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:48
                              Bełkot , pustosłowie... RM... no dalej... - typowy język wiodącej partii
                              opozycyjnej...
                              Nie była w koalicji z SLD ... A taki młody milioner Piskorski to z kim był w
                              koalicji w Warszawie... Ilu było takich jak on ... ?
                              • sylwia_78 Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... 25.08.06, 22:56
                                Piskorskiemu nigdy nie udowodniona żadnej winy.
                                Za psucie wizerunku partii, wyleciał z hukiem z partii.

Nie była w koalicji z SLD ... A taki młody milioner Piskorski to z kim był w
                                > koalicji w Warszawie... Ilu było takich jak on ... ?

A możesz wyjaśnić, co robi były członek PZPR, Jasiński w PIS?
                                Kto wybrał Borysiuka(kolega Kwiatkowskiego,bohatera afrery Rywina) do KRRIT?
                                No i pan Urbański,co z nim?
                                • Gość: Andy Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 23:08
                                  Psucie wizerunku:) No ale swoje zarobił co ? Oczywiście nic mu nie
                                  udowodniono... A komu coś udowodniono..?
                                  Mówisz członek PZPR... , ale coś ukradł ? A agent bezpieki Olechowski ?
                                  Chyba nie będziemy się licytować w liczbie byłych członków PZPR ... bo chyba
                                  nie wątpisz ,że w demokratycznej i liberalnej PO jest ich zdecydowanie więcej..
                                  • Gość: VX204 Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... IP: 212.87.244.* 26.08.06, 00:20

> Psucie wizerunku:) No ale swoje zarobił co ? Oczywiście nic mu nie
                                    > udowodniono... A komu coś udowodniono..?
                                    > Mówisz członek PZPR... , ale coś ukradł ? A agent bezpieki Olechowski ?
                                    > Chyba nie będziemy się licytować w liczbie byłych członków PZPR ... bo chyba
                                    > nie wątpisz ,że w demokratycznej i liberalnej PO jest ich zdecydowanie więcej..

Ja natomiast wątpię w twój poziom intelektualny i wiedzę o byłych członkach
                                    PZPR w PIS.
                                    Cóż się stało z sędziami których zatrudniał Ziobro,a którzy mieli za sobą Stan
                                    Wojenny i skazywanie opozycji.
                                    PO jest liberalno-chadecka z ukierunkowaniem pewnych wartości o kwestię
                                    wolności,rozumianej jako znikomej ingerencji państwa w sprawy gospodarki, w
                                    przeciwieństwie do złodziejskiego socjalizmu obecnej koalicji, z kryminalistą i
                                    faszystą w tle.
                                    PISu, które w pasożytniczy sposób, czyni gwałt na demokracji, byle utrzymać się
                                    przy żłobie.
                                    Gdzie są efekty skutecznej polityki gospodarczej?:
                                    Właśnie pracują i płacą podatki na wyspach brytyjskich.
                                    W Komsji ds.Bankowości ,zasiada przestępca skazany prawomcnymi wyrokami za
                                    niespłacenie zaciągniętych kredytów.

Tanie państwo :

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3571565.html?
                                    Jeżeli mowa o stolicy:

(Z archiwum IAR)
                                    "Gazeta Wyborcza" pisze o tym, jak w Warszawie działacze partyjni PiS załatwiali
                                    dla siebie i rodziny mieszkania komunalne. Dziennik przypomina, że w stolicy na
                                    takie mieszkania czekają latami tysiące ludzi.
                                    Robert Sosnowski, burmistrz Pragi Północ i działacz władz krajowych PiS oraz
                                    jego żona Edyta, radna i szefowa PiS na Targówku załatwili sobie mieszkanie z
                                    zasobów gminnych jeszcze przed ślubem. Z gazety dowiadujemy się, że później
                                    mieszkanie zamienili na spółdzielcze na Bródnie ale właściwie nie wiadomo, gdzie
                                    mieszkają, bo jeśli wyszłoby na jaw, że Edyta Sosnowska mieszka poza Targówkiem,
                                    musiałaby oddać mandat radnej.
                                    Gazeta pisze, że mieszkania komunalne na Pradze Północ załatwiła sobie również
                                    radna z PiS Barbara Leoniak. Wraz z mężem i dwójką dzieci mieszkała przy ul.
                                    Stalowej w 65-metrowym mieszkaniu. Gdy doszło do rozwodu, państwo Leoniakowie
                                    dostali aż dwa pełnowartościowe mieszkania. Na Targową wprowadził się pan Janusz
                                    Leoniak. Żona dostała dwa pokoje w okolicach placu Hallera, czyli tam, gdzie
                                    ceny mieszkań są na Pradze Północ najwyższe.
                                    W "Gazecie Wyborczej" czytamy, że większość radnych PiS - 7 na 12 znalazła
                                    zatrudnienie w podlegających ratuszowi instytucjach lub ma mieszkania komunalne
                                    w tej dzielnicy. Jedna z radnych PiS ze sprzątaczki awansowała na szefową Klubu
                                    Złotego Wieku w Ośrodku Pomocy Społecznej. Dziennik zwraca uwagę, że większość
                                    radnych posady znalazła jeszcze za rządów AWS, ale gdy przeszli do PiS
                                    awansowali.(IAR)

• sylwia_78 A SKOKi? 26.08.06, 15:57

> Psucie wizerunku:) No ale swoje zarobił co ? Oczywiście nic mu nie
                                    > udowodniono... A komu coś udowodniono..?
                                    > Mówisz członek PZPR... , ale coś ukradł ?
                                    >

Mój przedmówca ma rację, co do twoich argumentów.
                                    Proponuję ,zajrzeć do bagna SKOKów stołecznych.

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33182,3522076.html
                      • Gość: mav Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:23
                        To co się w Polsce dzieje jest tylko i wyłącznie naszym wyborem - wyborem całego
                        dorosłego społeczeństwa. Trzeba było iść do urn, a nie siedzieć w domu, bo - jak
                        napisałeś - "jest tyle fajniejszych rzeczy na świecie". I tak, wyborcy PiS
                        pomaszerowali grzecznie z kościółka do lokali wyborczych, a inni to olali. W
                        efekcie rządzi nami partia, która ma poparcie ok. 10% osób uprawnionych do
                        głosowania. I bardzo dobrze(!!!), temu społeczeństwu należy się porządny,
                        polityczny kop w d..., żeby w końcu zrozumieli co to znaczy społeczeństwo
                        obywatelskie, uświadomione politycznie. Ja mam czyste sumienie, poszedłem
                        głosować, niech się martwią Ci co nie byli, a mają powody do niezadowolenia.
                        Mylisz się mówiąc, że ortografia nie jest ważna. Otóż jest bardzo ważna,
                        ponieważ świadczy o szacunku do rozmówcy. Osoba, z którą rozmawiasz powinna mieć
                        jasność Twojego przekazu, a nie domyślać się co autor miał akurat w tym momencie
                        na myśli.
                        • Gość: jaga Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:31
                          I tak kwestia ortografii pokazała,że nawet przeciwnicy polityczni mogą mieć coś
                          wspólnego.Zrozumiał to nawet biedny id,który nie odważył się powiedzieć którą
                          partię popiera.
                          • Gość: jaga Re: Pie.. ortografie i koniec ważne jest to co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:41
                            I teraz wszystko jasne
                        • Gość: id 23-09-12 popieram PO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:45
                          i grzecznie pomaszerowałem do urny i oddałem głosy na PO i nie mam sobie nic do zarzucenia a za tekst z ortografią przepraszam, poprostu się wnerwiłem dlatego że żadko zaglądam na forum a tu trafiłem na takie rzeczy.
                          • sylwia_78 Re: popieram PO... 25.08.06, 22:50
                            Ortografia z którą wielu ma kłopoty,często wynika z wady,zbliżonej podłożem do
                            leworęczności.
                            Dla niereformowalnego środowiska - wyznawcy pisu, jest to argument do zmiany tematu.
                            • Gość: mav Re: popieram PO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:54
                              Ortografia - moja droga - jest wynikiem nieuctwa i niedbalstwa, rzadko jakiejś
                              wady. Jeżeli sugerujesz, że jestem zwolennikiem koalicji rządzącej, to się
                              bardzo, ale to bardzo mylisz :)
                              • sylwia_78 Re: popieram PO... 25.08.06, 23:01
                                Gość portalu: mav napisał(a):

> Ortografia - moja droga - jest wynikiem nieuctwa i niedbalstwa, rzadko jakiejś
                                > wady. Jeżeli sugerujesz, że jestem zwolennikiem koalicji rządzącej, to się
                                > bardzo, ale to bardzo mylisz :)

Gratuluję poglądów.
                                Kwestia nieuctwa,niedbalstwa a wady,którą można udowodnić odpowiednimi testami
                                jest sprawą dyskusyjną.
                                To jest jednak temat, do innej dyskusji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka