Dodaj do ulubionych

Kocham Wrocław !!!

IP: *.man.czest.pl 15.09.06, 17:02
Wrocław ma serce i duszę.Czuję się tam tak dziwnię bosko!To miasto mnie
odpręża.Ma taki niesamowity klimacik.Byłam we wszystkich większych miastach
Polskich i może jeszcze tylko Gdynia dorównuje Wrocławowi.Ale to jednak
Wrocek jest na pierwszym miejscu.Bedę tam wracać zawsze jak tylko bedzie
okazja!
Obserwuj wątek
    • Gość: ju Re: Kocham Wrocław !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 17:09
      no i?
    • Gość: xxx Re: Kocham Wrocław !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 17:09
      no i...?
      • Gość: xxx Re: Kocham Wrocław !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 17:10
        :) ktoś myśli podobnie do mnie
    • Gość: yoł Re: Kocham Wrocław !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 17:14
      ceść to ja krysia tyż kocham wrocław bo za pieniąszki mamusi bede tam studiować pozdrowienie dla wroclawian .....

litości dziewucho
    • independent-girl Re: Kocham Wrocław !!! 15.09.06, 17:20
      Faaakt, Wrocław to klimatyczne miasto :) Kraków też...
      Ale Gdynia? Jakoś wydawało mi się zawsze,że lepszy klimacik to ma Gdańsk jeżeli
      chodzi o Trójmiasto... Ale to może osobiste względy...
    • Gość: bartek_ Re: Kocham Wrocław !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 17:20
      A ja wolę KRAKÓW.. :)
      • Gość: marcin_r Re: Kocham Wrocław !!! IP: *.21.pl 15.09.06, 19:59
        Również Kraków, ale nie jestem krową i poglądy zmieniam - gdybym może więcej
        Wrocławia zobaczył to pewnie też bym chwalił. W ogóle takie większe miasta "z
        historią" mają niepowtarzalny klimat, tego się nie da wyrazić to się czuje.
    • Gość: budda Re: Kocham Wrocław !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:56
      Ja studiuje juz we Wroclawiu 3 lata. Owszem miasto ładne, ale żadnej duszy to ja
      tam nie czuje. Juz bardziej w Warszawie czy Gdansku. Gdynia ładna, ale dla mnie
      tez bez duszy
      • morning.calm Re: Kocham Wrocław !!! 15.09.06, 22:45
        Tez ostatnimi czasy spedzam wiecej swojego zycia we Wroclawiu niz w
        Czestochowie. Jedno jest pewne - Wroclaw the meeting place ;)
        Ludzie sa zdecydowanie bardziej przyjaznie nastawieni, miasto kilku kultur, z
        ogromnym bagazem historii, szeroka gama rozrywek, wystaw, sztuki i szeroko
        pojetej kultury, przeogromnym rynkiem pracy... i najdrozszymi mieszkaniami w
        Polsce ;(
        • Gość: Max Re: Kocham Wrocław !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 15:29
          Najdroższe mieszkania w POlsce???????
          Coś ci się przyśniło.
          W Wa-wie mieszkania dochodzą do 20 tys. za metr kwadratowy, we Wrocławiu max
          6000 PLN.
          Poza tym miasto zdecydowanie przereklamowane, bez rewelacji.
          Stare miasto OK (stare tzn w 100% zbudowane po wojnie), poza tym wygląda jak
          uboższa wersja Warszawy.
          Zdecydowanie wolę miasta historyczne, gdzie czuje się oddech kilkusetletniej
          historii, jak Kraków, Lublin czy Gdańsk.
          • ulisses_czwa Re: Kocham Wrocław !!! 16.09.06, 15:58
            > Najdroższe mieszkania w POlsce???????

Może w tej chwili jeszcze nie najdroższe, ale wkrótce będą najdroższe... To samo dot. nieruchomości...

"We Wrocławiu Agencja Mienia Wojskowego ma prawdziwy skarb - Kępę Mieszczańską. To 12,5 ha w idealnej lokalizacji: wyspa na Odrze, 5 minut drogi pieszo do Rynku, pl. Jana Pawła II i ul. Legnickiej, jednej z głównych arterii miasta. - To teren o strategicznym znaczeniu dla miasta - mówił wielokrotnie "Gazecie" wiceprezydent miasta Adam Grehl. Zdaniem specjalistów działka może być warta nawet kilkaset milionów złotych."

"Ponadstuletnia kamienica na wrocławskim Rynku zamieni się w ekskluzywny apartamentowiec. Kupiła ją spółka giełdowa Gant. Właściciel Ganta Dariusz Małaszkiewicz zdecydowanie podbijał stawkę - z 6 mln zł do 10, a z 12 mln zł aż do 20. Gdy wydawało się, że nowym właścicielem kamienicy zostanie Opus Investment - Małaszkiewicz zaproponował 27 mln zł - blisko pięciokrotnie więcej od ceny wywoławczej."

A teraz kilka ciekawszych wypowiedzi forumowiczów z forum Wrocław:

" Gość: A 15.09.06, 20:15 odpowiedz

Ciekawe kto te mieszkania kupuje. Przy dochodach 5000 netto miesiecznie na
            3-osobowa rodzine nie stac nas na kupienie mieszkania powyzej 60 metrow w
            centrum (ceny od 7 tys). To jakis absurd!"

" Gość: W 15.09.06, 19:59 odpowiedz

Takie akcje podbijają spekulacje rynkiem mieszkań. Niedługo kawalerka będzie
            kosztowała 500.000 złoty a kredyt będą spłacały dwa następne pokolenia kupującego.
            Przecież to klęska, z czego tu się cieszyć ?!"

" Gość: ypsi 15.09.06, 20:29 odpowiedz

To rynek kształtuje ceny.Jeśli są chętni ceny wzrastają.

Wrocław swoją drogą przez ostatni rok pod względem wzrostu cen
            mieszkań pobił wszelkie chyba krajowe rekordy."

"Gość: greg 15.09.06, 22:56 odpowiedz

To już nie jest śmieszne.

Zarobki nie wzrastają proporcjonalnie do wzrostu cen mieszkań we wrocku.
            Banki ratują się kredytami na ... bagatela 40 lat!!!
            Tylo kto chce spłacać mieszkanie przez tak długi okres?

Ta bańka musi kiedyś pęknąć i oby stało się to szybko, bo jeszcze mieszkania nie kupiłem, ale za takie ceny to prędko nie kupię."

> Poza tym miasto zdecydowanie przereklamowane, bez rewelacji.

Długo mógłbym z Tobą polemizować na ten temat... Bardzo długo...

> Stare miasto OK (stare tzn w 100% zbudowane po wojnie), poza tym wygląda jak
            > uboższa wersja Warszawy.

Piszesz bzdury... Kompletne bzdury... Miasto jest jak najbardziej oryginalne... Po Festung Breslau zostało mocno zniszone, znikneło wiele wspaniałych budynków, których fasady, wystrój projektowali berlińscy architekci!... Jednak spora częśc została i jest przywracana do życia... To starówka w Warszawie została odtworzona w 100% (nie został kamień na kamieniu) po wojnie i nie mozna jej nawet w połowie przyrównac do wrocławskiej...

> Zdecydowanie wolę miasta historyczne, gdzie czuje się oddech kilkusetletniej
            > historii, jak Kraków, Lublin czy Gdańsk.

Każdy ma inne odczucia, jednak nie sugeruj, że Wrocław nie jest historycznym miastem, bo kłamiesz...
          • ulisses_czwa Re: Kocham Wrocław !!! 16.09.06, 16:18
            I jeszcze kilka zdjęc, aby uświadomić Ci jak "mało ma rewelacji" i klimatu w sobie:

wroclaw.hydral.com.pl/foto/3/003609.jpg
            wroclaw.hydral.com.pl/foto/37/37796.jpg
            wroclaw.hydral.com.pl/39986,foto.html
            wroclaw.hydral.com.pl/26738,foto.html
            wroclaw.hydral.com.pl/64611,foto.html
            wroclaw.hydral.com.pl/36655,foto.html (widok ogólny na stare miasto)

Poniżej Wrocław w 1945 r. po Festung Breslau (stare miasto)
            wroclaw.hydral.com.pl/foto/81/81345.jpg
            wroclaw.hydral.com.pl/001416,foto.html
            wroclaw.hydral.com.pl/002697,foto.html (z lotu ptaka)
      • Gość: yoł Re: Kocham Wrocław !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 14:40
        warszawa to buce wieksze od częstochowian prekursoży zamykanych osiedli gdzie moda na izolowanie się przechodzi na inne miasta gdzie taki styl życia staje się bardziej popularny
    • Gość: menes Re: Kocham Wrocław !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 16:55
      zgadzam się w sierpniu zwiedzałem Wrocław na rowerku -jest naprawdę uroczy ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka