Dodaj do ulubionych

Hamstwo w mpk!

IP: 80.54.168.* 07.10.06, 17:54
Dziś o 17:24, kierowca autobusu 367 na lini 24, na początkowym przystanku na Kukuczki, zachował się bezczelnie w stosunku do starszego mężczyzny, poruszającego się wolno o kulach. Zamiast podjechac wcześniej na przystanek miał do tego pana pretensje, że przechodził na drugą stronę ulicy na przystanek przez zatoczkę akurat wtedy jak ww kierowca podjeżdrzał na przystanek, bo przez tego pana musiał zachamowac i stanąc na parę sekund. Na całej ulicy Kukuczki nie ma ani jednego wyznaczonego przejścia dla pieszych.
Gratuluje zatrudniania takich ludzi w mpk! A z takim hamstwem ze strony kierowców trudno spotkac sie w innych miastach. Większości kierowców przydałby się przymusowy kurs dobrych manier.

Z wyrazami szacunku pasażer MPK w Częstochowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: anna karenina 'chamstwo' IP: *.realestate.net.pl 07.10.06, 18:00
      Jeśli Gazeta zdecyduje się kiedyś jednak podzielić forum na działy to zapewno
      powstanie też dział - MPK ;)
      • Gość: EmBe Re: 'chamstwo' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 18:29
        Dzisiaj kierowca linii 32 numer autobusu 78 na przystanku pojawił się
        oczywiście wcześniej i to całe 5 minut. Bus jechał do przystanku na Starą
        Gorzelnię , a tu rzadko jeżdżą autobusy więc trochę go objechałem , że nie
        trzyma się grafika , a ten się zaczął śmiać jak by właśnie miał kurs do
        Lublińca (oczywiście mówię o szpitalu niech nikt nie czuje się obrażony).

Nie wspomnę już o papierosie z żółtych zębach - facet wyglądał obrzydliwie
        • Gość: emeryt Re: 'chamstwo' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 19:09
          Podać bliższe dane na forum o takich kierowcach.Będzie to przestroga dla innych.
          • Gość: paolo Re: 'chamstwo' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:08
            Gość portalu: emeryt napisał(a):

> Podać bliższe dane na forum o takich kierowcach.Będzie to przestroga dla
            innych
            ale jakie blizsze dane? przeciez kierowcy nie maja identyfikatorow na
            drzwiach, a podanie numeru bocznego i linni nic nie da, bo oni jutro wsiada w
            zajezdni w inny i na innej linii i nikt im nic nie zarzuci...

Jesli macie takie dane jak numer boczny i numer lini to walcie smialo na e-mail
            Stadium Ruchu, lub do prezesa MPK. tam juz sie nim zajmą, a tu co ze to
            wypiszesz, przeciez nikt mi nic nie zrobi..nawet gdyby prezes przeczyal tu wpis
            to i tak go nie ukarze bo powie,ze to informacja anonimowa na forum wiec nie
            kiwnie palcem...
            najlepiej e-mail i podpisac sie...ja tak robie zawsze jak ucieknie mi autobus i
            jest taka jazda pozniej;p
            nawet kiedys przyslano mi maila,z epod wplywem moich ciaglych skarg na wczesne
            autobusy przeprowadzono pomiary kontroli na miescie....oczywiscie : nic nie
            wykazaly:( bo jak mialy wykazac, skoro oni z tego nadzoru ruchu stoją sobie w
            widocznym miejscu i oznakowani wpelni...paranoja(na wzajem sie informuja)

studiumruchu.mpk@mpk.czest.pl

zarzad.mpk@mpk.czest.pl

PISZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: zybi111 Re: 'chamstwo' IP: 80.54.168.* 08.10.06, 02:17
              Tak tez zrobilem najpierw napisałem do mpk a póżniej umueściłem tą notkę na forum.
    • stasiek33 Re: Hamstwo w mpk! 07.10.06, 19:27
      Przecież to normalka w MPK. I po co się podniecać.
    • Gość: pasażerka Re: Hamstwo w mpk! IP: 212.87.241.* 07.10.06, 19:32
      słuchajcie ostatnio byłam na mieście z moim 6 miesięcznym synkiem bardzo
      spieszyło mi się do domu i widząc że jedzie autobus nr.13 zaczęłam z wózkiem
      biec w jego kierunku gdy dobiegłam i prosiłam jednego z pasażerów by pomógł mi
      wnieść wózek ten bezczelny palant zwany kierowcą poprostu zamknął drzwi i
      odjechał!!!!!
      • t3d1 Re: Hamstwo w mpk! 07.10.06, 20:06
        Wczoraj w godzinach popoludniowych 15-17 autobus lini 24 numer 341 rejestracja
        autobusu SC 06186 jadac w kierunku Kukuczki na przystanku na przeciwko
        Politechniki zatrzymuje sie ludzie wysiadaja chcac wsiasc "kierowca" zamyka
        drzwi. Nie wsiadalem przednimi drzwiami poniewaz znacznie blizej bylo do
        ostatnich i nie tylko ja wsiadalem wiec niby kierowca postanowil je zamknac.
        Podnioslem reke zeby zaczekal to dojde do tych pierwszych drzwi a ten odmachal
        (widzialem w lusterku on tez mnie widzial) i pojechal !

Kolejna sytuacja jechalem 16 wiele osob wsiadajac do autobusu nie pokazuje
        biletu (szczegolnie osoby starsze) mowi tylko miesieczny i jest wszytsko OK. Ja
        wchodzac do autobusu tez powiedzialem miesieczny tak jak osoba przedemna i
        wchodze dalej. Kierowca wychyla sie i cos gada podchodze a on "Do stodoly
        wchodzisz" jak bym jego kolega byl.

Zachowanie kierowcow jest ponizej krytyki. Jezdza jak kierowcy rajdowi bo on
        siedzi tzn ze wszyscy siedza i wszyscy maja po tyle lat co on.
        • Gość: paolo Re: Hamstwo w mpk! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:10

> Zachowanie kierowcow jest ponizej krytyki. Jezdza jak kierowcy rajdowi bo on
          > siedzi tzn ze wszyscy siedza i wszyscy maja po tyle lat co on

zarzad.mpk@mpk.czest.pl
          • Gość: EmBe Re: Hamstwo w mpk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:03
            Wiecie co i tak nie mamy co się przejmować , bo w MPK mają nas gdzieś :(
          • t3d1 Re: Hamstwo w mpk! 07.10.06, 23:47
            Pisalem i to nie raz w podobnych sprawach nawet nie dostalem odpowiedzi ze
            dziekuja za zainteresowanie informacje itp i dalej nic nie robia to po co mam
            tracic czas na wysylanie maila.
    • Gość: andy Re: Hamstwo w mpk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:14
      ...zgadza sie chamstwo aż słoma z butów wystaje, capi petami aż sie rzygać
      chce, drze sie na dzieci, co jada do szkoły i jeszcze chciałby jeden z drugim
      nas nauczyc kultury, a pisać i czytać nie umie.
      Ostatnio kierowca 52 na przystanku w Blachowni sprzedaje mojej kolezance bilet
      czasowy miejski i mowi "sprzedam pani, ale on i tak jest niewazny na terenie
      Blachowni" - jak sie pozniej okazalo po telefonie do mpk, bilet byl wazny.
      Studiowalem kiedyś we Wrocławiu. Tam kierowca czy motorniczy cieszy sie, ze ma
      prace i pasazerow w autobusie. Jest elegancko ubrany i zadbany a niektorzy
      nawet pod krawatem jezdza, wychodza na przystankach jak widza osobe na wozku
      inwalidzkim i opuszczaja na chodnik podjazd - nasi kierowcy w porownaniu z nimi
      to dno do potegi entej - a o ile trudniejsza i bardziej stresujaca prace maja w
      takim Wroclawiu!
      • Gość: jadwi1 Re: Hamstwo w mpk! IP: *.centertel.pl 07.10.06, 21:22
        a ja co prawda bardzo rzadko korzystam z uslug mpk, ale ostanio kilka razy jedac
        na grzybki linia 51 kierowcy na tej lini byli bardzo sympatyczni, uprzejmi i
        ...usmiechnieci az milo, moze to tylko wyjatki potwierdzajace regule
    • hanzel_gretyl Hamstwo bierze się od "polish ham" 07.10.06, 21:27
      "straszne chamstwo się tu zjeżdża z całego świata.." - to z "misia"
      • Gość: EmBe Re: Hamstwo bierze się od "polish ham" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 23:22
        A czy ktoś widzi jakieś rozwiązanie problemu ?

Ja gości mam dość palą , są wulgarni , beszczelni , najpierw grzeją jak
        porąbani potem nagle hamują , ja nie wiem. Co tu z tym robić ? Ubiór też by
        mogli mieć schludniejszy jak widzę kolesia w koszulce na ramiączkach z petem i
        wystającymi włochami z pod pach to normalnie nie dobrze mi się robi.
        • t3d1 Re: Hamstwo bierze się od "polish ham" 07.10.06, 23:51
          A tutaj jeszcze jedno mi sie przypomnialo nie raz widzialem na koncowym
          przystanku /petla ulica Kukuczki kierowca pije sobie nie nie to nie byl soczek
          to bylo piwo :) i pozniej taki jedzie. Jesli natrafie jeszcze na tak sytuacje i
          bede mial cykadlo przy sobie wkleje zdjecie :)
          • asiek_00 Re: CHamstwo w MPK 08.10.06, 07:42
            Był ktoś np. w Piotrkowie Trybunalskim? Tam kierowcy wyglądają jak
            powinni.Koszulka + krawat.I przedewszystkim są kulturalni, czego mogą im
            pozazdrościc nasi częstochowscy kierowcy.
            • Gość: EmBe Re: CHamstwo w MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 09:20
              Inne miasta potrafią gości ubrać to fakt. A u nas przebierają się pewnie tylko
              w święto mpk
    • Gość: wer Czemu niektórzy jeżdża autobusem za darmo? IP: 212.87.232.* 09.10.06, 08:49
      Dlaczego niektórzy jeżdżą autobusem za darmo, czyli na mój koszt. W autobusie
      80% pasażerów to emeryci, którzy nie płacą za przejazd, a często ich emerytury
      sa wyższe niż pensje młodych ludzi. Wsiadają, rozpychaja sie i walczą o miejsce
      a ja muszę kasowac bilet.
      Czemu osoby z marginesu pijane są wpuszczane do autobusu? Raz wsiadł taki pijak
      i oddał mocz na siedzenie w nowym autobusie.
      MPK jeśli chce przetrwać powinno wprowadzic opłaty za przejazd dla wszystkich,
      a nie dzielić pasażerów pod względem opłat na "lepszych" i "gorszych".
      Jeśli chodzi o chamstwo, to raz starszy gość wyzwał kierowcę od debila. Więc to
      działa w dwie strony.
      • Gość: do wer Re: Czemu niektórzy jeżdża autobusem za darmo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 11:51
        Bingo !!! nie płacą a miejsce siedzące sie im należy. Często nawet z nudów
        jeżdzą i zajmują miejsca. Niech mpk przeliczy tzw wspólczynnik strat w wzwiazku
        z wożeniem starszych ludzi. Autobus im bardziej obciązony tym wiecej pali.
        zuzywa sie itp. Niech teraz mpk przeliczy ile paliwa straci na wożeniu
        starszych jeżdzących za darmo w ciagu roku. Ile ton wozi za darmo i ile traci
        paliwa.Ja zarabiam 500 zł i kupuję bilety. Niektórzy mają renty ponad 1000 i
        jeżdzą za darmo.
        Może bytak wprrowadzić darmowe przejazdy dla ludzi którzy maja poniżej
        średniej krajowej lub coś w tym stylu.
        • Gość: do wer Re: Czemu niektórzy jeżdża autobusem za darmo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 11:54
          to znowu ja. jestem obecnie w kafejce i szukam pracy przez neta. zeby nie było
          ze zarabiam 500 i mam neta w domu. to do troli...
    • Gość: Blondynka Re: Ortografia!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 12:27
      Hamstwo to pisze się chyba przez " ch"... w sumie to tylko jestem polonistką,
      moze cos sie zmieniło :)

A co do kierowców to nic się nie poradzi , wiele razy już moja znajoma dzwonila
      do MPK ze skargami, i kierowcy jezdzą Ci sami co wczesniej. Nic tylko
      pogratulowac im takie wieśniackiego zachowania.

Pozdrawiam
      • Gość: zybi111 Re: Ortografia!! IP: 80.54.168.* 09.10.06, 19:39
        Widac, że z Ciebie taka sama polonistka jak ja, tyle tylko, że ja zjadłem jedną literkę a Ty dwie. Poprawiac błędy każdy potrafi.
    • Gość: świadek Re: Hamstwo w mpk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 22:02
      Przeczytajcie poniższy tekst i sami ocencie.
      Podobnej treści wysłałam e-maila do Dyrekcji MPK dn.07.09.06r. i do dnia
      dzisiejszego bez odzewu.
      " Chciałabym poinformować o nader przykrym incydencie, którego stałam się
      świadkiem.Mianowicie: Wsiadam do autobusu linia 26 (numer autobusu 321 )
      przystanek I Aleja NMP ( dni robocze 16:15 ) w kierunku Grabówka –Poczta.
      Podczas wysiadania, na jednym z przystanków ( Rynek Wieluński ), kierowca
      przytrzasnął drzwiami autobusu torbę pasażera.
      Mężczyzna krzyknął o otwarcie drzwi. Zdenerwowany kierowca poprosił pasażera o
      okazanie biletu. Zostawiając bagaż, między drzwiami, pasażer musiał przeciskać
      się przez tłum ludzi i „ wylegitymować się ”. Posiadał ważny bilet miesięczny.
      Wydawało się, że jest po sprawie.
      Nic mylnego. Zirytowany kierowca zaczął wyzywać na pasażera , a na koniec użył
      wulgaryzmu - cytuję: spie..j.
      Nadmieniam, iż w/w pasażer był osobą niepełnosprawną, zachowującą się w
      sposób właściwy. Uważam, iż zachowanie kierowcy w tej sytuacji było karygodne.
      Nie dość, że sam popełnił błąd, to jeszcze znalazł sobie ofiarę. Nawet nie
      pomyślał, że mógł uszkodzić bagaż i jego zawartość pasażerowi. To, dla kierowcy
      było nieistotne, a powinno.
      Wspomnę jeszcze o jednym, drobnym szczególe. Pasażerom nie wolno wsiadać
      do autobusu: z lodami, z rolkami itp. W takim razie: Czy wolno kierowcy podczas
      prowadzenia autobusu palić papierosy, mieć otwartą kabinę i zadymiać
      pasażerów ???
      Jestem osobą niepalącą i sobie tego nie życzę. To, też kierowcy nie
      przeszkadzało w przeciwieństwie do pozostałych!!!
      Pozostaje mi tylko stwierdzić, że od momentu wprowadzenia zasad wsiadania
      pierwszymi drzwiami kierowcy zaczęli traktować pasażerów jak intruzów.
      Pozwalają sobie na zbyt wiele.
      W związku z powyższym proszę o interwencję, aby tego rodzaju incydenty w
      przyszłości się nie powtórzyły .Czekam na informację o poniesionych
      konsekwencjach przez kierowcę."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka