Dodaj do ulubionych

Filologia polska

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 10:30
Jestem studentem IV roku FP. Okazało się, że praktycznie pod koniec
października wyrzucono mnie z grupy przedmiotu do wyboru u dr J. Powód? Lista
osób uczęszczających nie może przekroczyć 35 osób. Szkoda tylko, że tym
problemem, iż jest nas za duzo a za mało grup i zajęć nikt nie zainteresował
się wczesniej, mimo że zgłaszaliśmy problem. Dziękuję dyrekcjo, zawsze można
było na Was liczyć. Dobrze, że to już IV rok i bliżej mam do końca tych
studiów. P.S. Może przyjmijcie jeszcze jakies studentki z Wielunia?
Szczerze dziękuję dr J. to jedna z ludzkich wykładowców na uczelni.
Pozdrawiam studentów wszelakich:)
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: Filologia polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 10:00
      Teraz wyrzucają z seminarium. Zdegradować, ta uczelnię...
    • Gość: ktoś Re: Filologia polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 16:49
      Przez 5 lat moich studiów na tym kierunku studenci sami musieli martwić się o
      organizację planu, ilość zajęć itd.Kiedy na pierwszym roku nie uwzględniono nam
      zajęć w-f na planie, zastępca dyrektora kazał to "sobie jakoś załatwić".Zajęcia
      nakładały się na siebie(dyrekcja nie wiedziała w tym problemu). Często, kiedy
      odbywały się w innych budynkach, nie uwzględniano czasu na dojście.Grupy bywały
      za duże i wtedy prowadzący musiał wykreślać z listy - zadaniem studentów było
      zorganizowanie sobie nowej grupy lub wciśnięcie się (chyba cudem) do
      innej.Seminaria były wybierane w ten sposób, że "gdzie mi się udało wpisać na
      listę, tam jestem", a nie na zasadzie świadomego wyboru.Przedmioty do wyboru
      były niejako narzucone faktem nakładania się na siebie innych przedmiotów.Cała
      organizacja mocno kulała: na papierze wszystko ładnie pięknie a w
      rzeczywistości studenci byli zmuszeni organizować sobie zajecia od nowa, po
      swojemu.
      • anna.scott Re: Filologia polska 27.10.06, 16:59
        Jak to czytam, to włos mi się jeży na głowie.
        A tak niektórzy narzekali na organizację w "moich" czasach (głównie na
        wielość "okienek").
        Przy tym, co przeczytałam teraz, nasze problemy na filologii to był mały pikuś.
        Ale się pozmieniało. Na gorsze!
        • Gość: exstudentka Re: Filologia polska IP: *.rak.spidernet.pl 27.10.06, 18:46
          Skończyłam ten kierunek w czerwcu i przez pięć lat przerabiałam (wraz z innymi
          studentami) te same problemy.Praca licencjacka i magisterska pisana pod
          kierunkiem przypadkowych wykładowców,bo akurat u nich było miejsce.Wieczne
          problemy z salami, gdzie o tej samej godzinie zajęcia planowo miały dwie różne
          grupy. I nieśmiertelny tekst pani sekretarki - Nic się nie zazębia :D
          Ale nie ma sie co denerwować.Po czasie myśli sie o tym z uśmiechem:)
          Pozdrowienia dla filologów:)
          Ps. Czy pani Maryla jeszcze pracuje w czytelni?
          • Gość: eee Re: Filologia polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 20:24
            Przeto nie dziwota że w rankingach ministerialnych filologia na AJD to ledwie
            czwarta kategoria... Przekładając to na sport to ledwie... ledwie czwarta liga,
            z ktorej nawet do trzeciej ligi nie ma szans awansu bo nie da rady pokonać
            innych z czwartych lig ubiegających się o awans ....i tak to jest.
    • dudi_82 Re: Filologia polska 27.10.06, 22:10
      Rzućcie okiem na ten artykuł:

miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3704390.html
      i powiedzcie jak w związku z tym osoby niepełnosprawne mogą studiować np:
      polonistykę? Pełnosprawne osoby nie wyrabiają a co dopiero ktoś, kto ledwo
      chodzi? Jakim cudem ma się przemieszczać od piwnicy po IV piętro skoro nie ma
      wind? Wniosek jest prosty - DYSKRYMINACJA.
      Pani "bc" może by i o AJD napisać?
      • Gość: Logan Filologia polskaCła prawda o AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 08:28

Oceńcie sami:

fortressofsolitude.blog.onet.pl/2,ID176880337,index.html
        • Gość: Lex Kulka słów o doktor Buczaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 11:57
          W krzywym zwierciadle:

fortressofsolitude.blog.onet.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka