Gość: Mirusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 20:33 No ale kto wygrał??!! Tylko nie mówcie, że ten siwy wąchal o_O Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Facet od zagubiony Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 21:07 Kto nie wygra i tak bedzie źle...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.com 27.11.06, 11:46 Następne cztery lata wchodzenia przednimi drzwiami do autobusów MPK!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: young komuch Bardzo spokojne wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:33 Trzeba zmienić władze w tym miescie, jednak teraz nie bylo kogo więc najmniejszym złem był Tadek... a za cztery lata liczymy na KOGOŚ !! WSTYD LEWICO WSTYD!! Macie 4latka na wymyślenie KOGOŚ do obalenia moheru i wyprowadzenie z kryzysu Miasta tego!! 3mam kciuki !! Gratki dla małego diabełka i dla Częstochowian , że diablicy nie wybrali !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amba Bardzo spokojne wybory IP: 80.54.171.* 26.11.06, 21:25 no może by ktoś wreszcie podał wynik głosowania!!Częstochowa to taka pipidówka że o niej cichutko w mediach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: córka w berecie Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 21:40 No i mamy wyniki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Bardzo spokojne wybory IP: 80.48.157.* 26.11.06, 21:42 tzn?? kto wkoncu wygral?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bangalter Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 21:46 ten kto miał więcej % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 08:17 no chyba widać na zdjęciu 4 kto miał więcej % Odpowiedz Link Zgłoś
januszkar11 Re: Bardzo spokojne wybory 26.11.06, 23:48 Nie wiem o co ta cała słowna batalia. Wrona musiał wygrać te wybory, bo nikt z nim nie mógł rywalizować. Wypięcie się tyłkiem p. R. na lewicę podkreśliło zwycięstwo obecnego Prezydenta. I dobrze. Niech go tylko ktoś o Dekabrystów dociśnie i jest po staremu. Po co zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Bardzo spokojne wybory IP: *.realestate.net.pl 26.11.06, 22:08 niestety Wrona wyniki na: wiadomosci.onet.pl/samorzady/0,1440148,wiadomosc2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:24 Z tego co słyszałem wstępnie Rozpondek ma 33,xx procent więc Wrona rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Bardzo spokojne wybory IP: 80.51.57.* 26.11.06, 22:25 sprawiedliwości stało się zadość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:58 Najpierw gratulacje !! p.s. Dla jednych niestety dla innych stety . Tak to bywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianka Bardzo spokojne wybory IP: 80.54.173.* 26.11.06, 22:30 -gratuluję Panu następnej kadencji -trzymałam aby Pan wygrał te wybory -dzięki ,że tak się stało -życzę powodzenia na następne 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:46 tylko idioci i niewyksztalciuchy glosowali na wrone a ty kwoko nawet nie wiesz ze prezydent wybierany jest na 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karra Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:54 Co sie dziwic ze znowu Wrona?!Czestochowa -Swiete Miasto. Frekwencja mala bo mlodzi pewnie po andrzejkach i nie poszli:)))Stare babcie nasluchaly sie w kosciele a potem rura do urn:))) I co? Wrona gora... Szkoda słow... Zobaczymy co zrobi... Wypedzi mlodych i starzy zostana, pozamyka wszystko i bedzie dobrze... Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:58 kolejne chude lata dl czestochowskiej mlodziezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hurra!! Re: Bardzo dobre wybory!!! IP: *.eranet.pl 26.11.06, 23:06 swoją wypowiedzią potwierdzasz tylko że to ty jesteś idiotą Prezydenta miasta zawsze wybieramy na 4 lata. Prezydenta RP wybieramy na 5 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Bardzo spokojne wybory IP: 217.153.246.* 27.11.06, 07:40 Chyba w łobodnie na 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz_jaskola Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 07:51 Jednak na 4 lata :) sprawdź zanim pomylisz Prezydenta RP z Prezydentem Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 08:07 Czyżbyś był wykształciuchem? Owszem - prezydent jest wybierany na pięć lat, ale prezydent... ... kraju! Hehehe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Bardzo spokojne wybory IP: 217.153.246.* 27.11.06, 08:45 plytki czlowieczku- kadencja trwa 4 lata.i ja glosowalam na p. Wrone a jestem studentką 3ciego roku, i nie lubie ojca Rydzyka!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nugat Re: Bardzo spokojne wybory IP: 217.153.246.* 27.11.06, 21:49 No to panie Wrona czekam na przewietrzenie urzędu miasta bo już naftaliną czuć. Tak bardzo niektórzy zasiedzieli się na swoich stołkach. Przydałyby się młode twarze i ludzie z ikrą a nie niekompetentne błazny. To urząd jest dla mieszkańców a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fcuk Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:51 Częstochowianka z zaścianka, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Powiatowe Miasto Częstochowa obok Jasnej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ullisess CKM +RKS+AZS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:59 Elegancko ze wygrał!!!!! Jedyny człowiek ktory zrobił stadion bo inni tylko obiecywali Tadeusz Wrona!!!!! Komuchy WON!!! Odpowiedz Link Zgłoś
januszkar11 Re: CKM +RKS+AZS 26.11.06, 23:53 Hm. Komuchy, bardzo mi się podoba. A gdzie Ty ich widziałeś w Polsce? Tu byli socjaliści i dobrze by zrobili, gdyby ktoś się nie wtrącał do interesów Polski. Wolę socjalizm niż czarną komunę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewo Re: CKM +RKS+AZS IP: *.spidernet.pl 27.11.06, 11:08 towarzyszu januszkar11, jezeli wolisz socjalizm to twoje miejsce stałego pobytu jest niwątpliwie w takich krajach, Kuba,Wietnam,Korea Płn.Tam jest twój świat i twoje życie nie zawracaj sobie głowy wolnymi wyborami,i śpiewaj sobie codziennie międzynarodówke.W Polsce nigdy nie było i nie ma socjalizmu, ani socjalistów tylko narzucony przez stalina komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: CKM +RKS+AZS IP: 217.153.246.* 27.11.06, 19:48 A Piłsudzki do jakiej parti należał czy nie do PPS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Wrona wygral Ku..............a!!!!!!!!!!! IP: *.108.inds.pl 26.11.06, 22:58 wiadomosci.onet.pl/samorzady/0,1440169,wiadomosc2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z poczesny Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:14 a jakie wyniki w Poczesnej???????? Odpowiedz Link Zgłoś
humorek62 25 procentowa frekwencja wyborcza w Częstochowie 26.11.06, 23:26 Boronów 65 procent, Rędziny 47 procent, Janów 58 procent frekwencji a nasze miasto Częstochowa z tradycjami 25 procent frekwencji. Czy my mieszkamy w mieście? Kim jesteśmy ? Gdzie 17 lat budowania samorzadu przez liderów....... Czy to mamy gdzieś? Odpowiedz Link Zgłoś
januszkar11 Re: 25 procentowa frekwencja wyborcza w Częstoc 26.11.06, 23:55 Tak mamy to gdzieś, bo nie mamy wyboru. Obecny prezio jest dobry dla miasta i tyle. A Halinka nie chciał apodać łapy lewicy to niech idzie ulice zamiatać. Sama tego chciała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igip Re: 25 procentowa frekwencja wyborcza w Częstoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 08:50 No przeca zbudowali :). To jest urzeczywistnienie przepowiedniej Urbana - "rząd się sam wyżywi". Policzmy na szybko - 60% z 25 procentowej frekwencji daje nam 15% uprawnionych mieszkańców. Biorąc pod uwagę poziom zatrudnienia w instytucjach związanych z UM obraz jest jakby jasny i oczywisty. O co martwią się częstochowianie ? - o posady :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwolennik PO Czy Platforma nie ma lepszych kandydatów w Cz-wie? IP: *.man.czest.pl 26.11.06, 23:28 Z całym szacunkim do Pani H.R., ale czy PALTFORMA nie ma lepszych kandydatów/kandydatek na fotel prezydenta w Częstochowie? Przecież w PO jest tylu ludzi na odpowiednim poziomie intelektualnym, a tu taki kandydat... Nie dziwcie się więc, że wygrał Pan T.W. Platoforma - zacznijcie w końcu myśleć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czy Platforma nie ma lepszych kandydatów w Cz IP: *.21.pl 27.11.06, 16:38 Popieram przedmówcę. Wczoraj dokonaliśmy wyboru mniejszego zła. Prośba do Platformy. Zacznijcie szukać w Częstochowie sensownego lidera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianka Bardzo spokojne wybory IP: 80.54.173.* 26.11.06, 23:33 miły 123 nie popisuj sie tym o czym nie masz zielonego pojecia ,nie wiesz ile trwa kadencja Prezydenta Miasta,potrafisz tylko ubliżać,jeszcze dużo musisz poczytać,żeby ze mną podyskutować,zacznij czytać książki wiele z nich można się dowiedziedzieć,życzę wiele spokoju młody gniewny człowieczku,mnie nauczono pokory naucz się i Ty chłopczyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaś kto się śmieje z bibliotekarki PO! Buahahahahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:44 PO poniosła druzgocącą porażkę - ponad 2/3 wyborców poparło Wronę!!! Brawo! Na nic agitacją GWna się zdała! Odpowiedz Link Zgłoś
januszkar11 Re: kto się śmieje z bibliotekarki PO! Buahahahah 26.11.06, 23:56 Bo W. widziałem na miescie i nawet się z nim witałem nieraz. A R.?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:54 No to cóż, znowu mamy 4lata rządzenia czarnych w Częstochowie. Nic się nie będzie działo przez 3,5 roku a pod koniec kadencji znowu J.W. Urzędujący aktywnie będzie przecinał na wszystkim wstęgi - w tym pewnie i na kolejnych szaletach w parku. Wszyscy będą mu przyklaskiwać a emeryci znów w ramach zrywu wybiorą go na kolejna kadencję. Dla przedsiębiorców nic się nie zmieni. Żadnej poprawy, przyciągania nowych inwestycji, nowych firm, nowych miejsc pracy. Nic, ale za to ... moża chociaż kuria będzie zadowolona. Szkoda tylko że nic się robi aby zachęcić młodych do pozostania w mieście. Aha i jeszcze ciekawi mnie czy czasami znowu nie powrócą do U.M. na gorące posadki ludzie pokroju byłego p. naczelnika Wydziału Geodezji. Bo przecież wybory za 4 lata, a społeczeństwo i tak głupie jest. Liczy się tylko J.W. Urzędujący. Gratulacje dla p. rzecznika Leśnikowskiego - wykonał kawał dobrej roboty. Potrafił z przeciętnej kadencji J.W. Urzędującego wycinąć samą esencję i nią otumanić społeczeństwo aby im znowu zaufało. Chylić czoła. Majstersztyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Głosowałem za Wroną nie z sympatii, ale po prostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 00:40 dlatego, ze H. Rozpondek to osoba, która co najwyżej mogłaby razem z p. Janik czy Marasem dalej pogrążyć nasze miasto w prawdziwym maraźmie. Osiągnięcia jej prezydentury to katastrofa i mimo niewątpliwych uchybień Wrony, to ta pani może co najwyżej się sprawdzać w bibliotece! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Nie głosowałem za Wroną , ale... IP: *.vf.shawcable.net 27.11.06, 03:37 Trudno! Vox populi, vox dei... Ciekawe, czy w tej kadencji w Czestochowie bedzie czysciej, latwiej w zyciu miasta i przyjemniej mieszkancom? A moze przy najblizszej bytnosci w Czestochowie spotka mnie mile zaskoczenie, czego sobie i wszystkim nam zycze:)))) Interesuje mnie tez i taka informacja -moze rzecznik poda - czy nowostary Prezydent Miasta dostanie gratulacje z ambasady Izraela, bo jakby nie bylo, to pewnie i tam wiesci o jego wyborczym zwyciestwie juz dotarly za posrednictwem Tomasza Jaskoly:)))) I szykujmy sie na dalsze potyczki z prezydenckim rzecznikiem. Oby ciete i ...owocne:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 08:11 Chyba lepiej że będą rządzić czarni niż bezbarwni, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAM Bardzo spokojne wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 05:08 Gratuluje Gratuluje i mam nadzieje ż sie nie zawiode na Panu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.wienerberger.com.pl 27.11.06, 06:50 cholera znawu kler bedzie rzadzil nami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogrążony Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 07:34 Bardzo przykro to co się stało. Na początek powinniśmy uczcić to minutą ciszy, a potem tydzień żałoby dla Miasta Częstochowy. Staniemy się miastem klasztornym. Młodzi ludzie już tu nie widzą perspektyw, tylko patrzeć jak obowiązywać zacznie całkowity zakas sprzedaży no i oczywiscie picia alkoholu. Po prostu Częstochwa no i Częstochowianie powoli zamierają. Składam Wszystkim wyrazy współczucia. Bardzo mi przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogrążony Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 07:36 soryy za literówkę "zakaz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 88888 Bardzo spokojne wybory IP: 80.54.171.* 27.11.06, 07:40 WSTYD MI ,ZE MAMY NADAL TAKIEGO PREZYDENTA !!!!! SIWY ŁEB,ZNOWU PRZEZ PARE LAT TRZEBA BEDZIE OGLADAC TEGO PAJACA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad. Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 07:48 Masz zdrowy rozsądek nie głosuj na Haline Rozpondek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 88888 Bardzo spokojne wybory IP: 80.54.171.* 27.11.06, 07:50 PEWNIE CALA JASNA GORA NA PRYNCYPALA GLOSOWALA I JASNA GORA WYBRALA SOBIE PREZYDENTA ,ZNOWU CALA KASA POJDZIE NA KOSCIOLY !(ZNÓW CZTERY LATA W PLECY Z TYM BEZNADZIEJNYM CZŁOWIEKIEM ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Wybory IP: 195.116.81.* 27.11.06, 07:50 Gratulacje p.Tadeuszu to jest pana trzecia wygrana. Pan coś dla tego miasta robi i to widać . Pani Rospądek miała już kiedyś okazje być gospodarzem miasta . Wszyscy to wiemy i paniętamy też co pani zrobiła "NIC". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Bardzo spokojne wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 08:14 Znowu ten dziad będzie niszczył Częstochowe :( Przez kolejne cztery lata będziemy się cofac do tyłu. Kto na niego głosował? Czy tylko same stare baby ?! Tragedia, ludzie co Wy robicie!!!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 08:20 Taaa... Gdyby wygrała ta baba to byśmy się do przodu cofali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 08:30 No a z ptakiem to tk daleko zajdziemy..... az do Rosji albo i jeszcze dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 08:38 Z ptakiem zajdziemy, miejmy nadzieję że gdzieś w stronę lepszego. Z nią byśmy ( tak jak za jej poprzedniej kadencji) dryfowali bezwładnie. Ale dajmy już spokój gdybaniom. Wybory już za nami. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Bardzo spokojne wybory 27.11.06, 08:44 Cz-wie potrzebny jest energiczny prezydent, który wyrwie coś ze Sląskiego i z Unii. Rozrusza trochę ten grajdol, a on jest zapatrzony tylko na Paulinów. Jedyne co mnie cieszy to to ,że dokonczy budowę stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Gratulacje!:) IP: *.bratniak.krakow.pl 27.11.06, 08:52 Gratuluje Panu wygranej, glosowalam w obu turach na Pana i ciesze sie, ze bedzie mial Pan szanse dokonczyc Panski program (uwazam, ze dobry!) i ze zaden "nowy", niewprawiony w rzadach prezydent nie zaprzepasci tego, co Pan juz rozpoczal! Oby tak dalej! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_banana Re: Gratulacje!:) 27.11.06, 09:02 Gość portalu: studentka napisał(a): > Gratuluje Panu wygranej, glosowalam w obu turach na Pana i ciesze sie, ze bedzi > e mial Pan szanse dokonczyc Panski program (uwazam, ze dobry!) i ze zaden "nowy > ", niewprawiony w rzadach prezydent nie zaprzepasci tego, co Pan juz rozpoczal! > Oby tak dalej! Pozdrawiam serdecznie Jeszcze kilka lat temu cos sie tu dzialo przynajmniej pod wzgledem imprez i zycia studenckiego / szkolnego np. na wspominanej czesto ul. Dekabrystow. Wyjechalem na kilka lat na studia, wrocilem i zobaczylem zupelnie inne miasto. Wystarczylo kolejnych kilka lat aby miasto po prostu umarlo. Zadnych nowych inwestorow, zakladow pracy, miejsc aby sie mlodziez mogla pobawic. Niektorzy podniecaja sie stadionem Wlokniarza, ale jak byly projekty do wyboru to zwrociliscie uwage co zostalo wybrane? Jak zwykle mniej praktyczny, gorszy ale najtanszy projekt. Zawsze ma byc najtaniej tyle tylko ze to jest tanio jak sie patrzy na dzien naprzod a nie rok czy 10 lat. Obym sie mylil i oby ta kadencja zostala lepiej wykorzystana. Poki co Czestochowa z roku na rok ma mniej mieszkancow i trudno sie dziwic. Zadnych perspektyw dla wiekszosci mlodych. Najbardziej mnie denerwuje ze Mr Tadeusz Wrona nie jest prezydentem czestochowian lecz prezydentem swietojeb_liwych oraz Jasnej Gory. Wszystkie place i ulice wokol J.G. sa remontowane i wkladane w nie qpe $$, prawo pierwozakupu ziemi w tamtym rejonie maja ksieza itp itd. Miasto nie ma z pielgrzymow zadnych pieniedzy. Przejzyj panie Wrona na oczy i zobacz, ze wiekszosc czestochowian nie chodzi czesto na J.G. i na pierwszym planie ma prace i drogi - aby byly a nie nowe klasztory i gaude matery jakies :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Gratulacje!:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 09:08 Obwiniasz Wronę o to że straciłeś kontakt ze środowiskiem? O to że Twoi znajomi zakończyli już edukację? Zobaczyłeś miasto, czy czerpiesz o nim wiadomości głównie z tego forum? Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_banana Re: Gratulacje!:) 27.11.06, 10:05 nie z forum, tylko tu mieszkam i zyje po 5 latach poza Cz-wa. Roznica jest kolosalna na gorsze. Szkoda ze jestescie slepi. Inna przykra sprawa, ze mieszkancy Czestochowy sa nieodpowiedzialni skoro tylko co czwarty poszedl zaglosowac :( Nie wazne na kogo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Gratulacje!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:54 Zgadzam sie Z Toba w 100%. W Czestochowie nie ma nic poza Jasna Gora. Spytajcie kogokolwiek z innej czesci Polski z czym kojarzy im się Częstochowa? Jasna Gora i nic poza tym. Pan Wrona widzocznie na to stawia, ale mieszkancy nie maja zadnych dochodów z tego tytulu. Pracy i perspektyw dla mlodych nie ma. Dla starszych z reszta tez. Zero nowych inwestycji, budownictwo mieszkaniowe czy sluzba zdrowia na oplakanym poziomie. Jestem na 5 roku PCZ WE i zaraz po otrzymaniu dyplomu opuszczam to miasto i WCALE nie zaluje !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Gratulacje!:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:29 Taaa... Na Dekabrystów - zero inwestycji. Obyś szybko ten dyplom dostał i jedź sobie w cholerę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaxo Re: Chamie A przynosisz wstyd Czestochowie!! IP: *.proxy.aol.com 27.11.06, 23:08 Masz dwie lewe rece do pracy,i bys chcial miec wszystko na talerzu bez wysilku ,jak za komuny!!!Moze cie tak nauczyli w domu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Chamie A przynosisz wstyd Czestochowie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 23:49 Chamie? Dlaczego tak niegrzecznie? Nie znasz ani mnie, ani mojej rodziny, wiec czemu takie wnioski?? Po slownictwie jakiego uzyles mozna stwierdzic ze jestes typowym przedstawicielem elektoratu Tadeusza, czyli "prawdziwym" mieszkancem Czestochowy, osoba ktorej wydaje sie ze ma monopol na decydowanie o losach tego miasta. Jezeli uwazasz, ze w Czestochowie wszystko jest OK (sluzba zdrowia, rynek pracy, budownictwo mieszkaniowe, drogi, chodniki, idt.) to proponuje zglosic sie do lekarza. W moich oczach Czestochowa jest miastem umierajcacym, bez zadnych perspektyw. Tempo rozwoju gospodarczego jest praktycznie zerowe. Miasto takie jak Radomsko przyciagaja wiecej inwestrow niz Czestochowa. Pan Tadeusz (jak to ladnie i patriotycznie brzmi) mial bardzo duzo czasu zeby cos zdzialac na tym polu, jednak bez rezultatu. A ja znam swoja wartosc, swoje mozliwosci i nie mam zamiaru umierac (zawodowo) w tym miescie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Chamie A przynosisz wstyd Czestochowie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 23:57 I jeszcze jedno. Siedzac tylko w tym miescie, obracajac sie jedynie w jego okolicy moze Ci sie wydawac ze jest tu cudownie. Jednak zachwyt nad poziomem Czestochowy mija, gdy odwiedzi sie chocby kilka innych polskich miast. Wroclaw, Warszawa, Poznan a nawet Lodz - tam widac postep, rozwoj a co za tym idzie perspektywy. Proponuje wycieczke do tamtych miast, a pozniej podzielenie sie na forum odczuciam. Ja, zawsze gdy wracam do Czestochowy, mam po prostu DOLA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komer Re:Crazy banana,nie wracaj warjacie do Cz-wy!! IP: *.proxy.aol.com 27.11.06, 23:03 Bo jestes psycholem i nikt niechce cie znac w Czestochowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp72 Zapalmy świeczkę dla Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 09:06 ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Zapalmy świeczkę dla Częstochowy IP: *.bratniak.krakow.pl 27.11.06, 09:13 no tak, jesli synonimem imprez jest picie piwa na DK, to chyba nie mamy o czym rozmawiac... jak sie nie podoba, ze imprez nie ma, to rusz tylek i sam cos zorganizuj - latwo narzekac, ze nic sie nie dzieje, prawda? a juz wyjsc z inicjatywa czegokolwiek to gorzej! spojrz na swiat troche pozytywniej i sam sprobuj cos zmienic. wszystkiego dobrego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fufu Re: Zapalmy świeczkę dla Częstochowy IP: *.wroclaw.mm.pl 27.11.06, 10:13 tak, tak idiotko... niech zorganizuje mszę! :((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp72 Re: Zapalmy świeczkę dla Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:50 Zapalmy świeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Zapalmy świeczkę dla Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:51 inicjatywa rozdziawiła paszczę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa-nowy Re: Zapalmy świeczkę dla ppp72 bo jest glupi!! IP: *.proxy.aol.com 27.11.06, 22:59 PPP72 ty stary komuchu.Wasi (czyt. mafia SLD)nie moze krasc w Czestochowie dlatego sobie plujecie w morde!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp72 Re: Zapalmy świeczkę dla ppp72 bo jest glupi!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 07:37 bardzo głupi jesteś synku, bo nie jestem komuchem. Wręcz przeciwnie. Przy okazji nigdy w życiu nikogo nie okradłem... Nie jestem również za "czarnuchami" z J.G. Ale widzę, że rozdziawił tu paszczę wielbiciel "moherów". No i dobrze - tylko tyle możesz, synku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp72 Re: Zapalmy świeczkę dla ppp72 bo jest glupi!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 07:41 jak widać na fotkach wybrałeś "młodzież" . Większość tych starych pierdzieli już śmierdzi grobem. Wolałeś wybrać ich niż kogoś młodego. Żebyś ty chociaż znał te gęby z fotek to byś wiedział co to za jedni hrehrehre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Bardzo spokojne wybory IP: *.trustnet.pl 27.11.06, 09:12 co za porażka ten troll znowu prezydentem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 09:19 Halinka słabiutko, oj słabiutko... Ale jaki elektorat - taki kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 09:23 60% do 40% czyli juz wiemy ze ponad 60% czestochowian to same moherowe berety i przekupieni pracownicy :P ale lipa :/ teraz znowu przez 4 lata beda sie rozwijac tylko koscioly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehm Re: Bardzo spokojne wybory IP: *.man.czest.pl 27.11.06, 10:00 fak :( I znowu będzie tak samo :( Właśnie w TVP2 powiedzieli że Wrona wygrał. Ciekawe gdzie teraz powstanie kolejny kościół :/ A wogóle to w częstochowie podobno większość głosujących to ludzie starsi, osób młodych nie było prawie wcale, więc teraz mamy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newas [*] IP: *.realestate.net.pl 27.11.06, 10:12 Uczcijmy to minutą ciszy. ------------------------------ Moi znajomi, na pytanie na kogo będą głosować, najpierw przez pięc minut wyliczali co złego dzieje się w Częstochowie, a później powiedzieli, że oddadzą głos na T. Wronę. Pozdrawiam ich serdecznie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Mniejsze zło IP: 80.54.168.* 27.11.06, 10:25 Głosowali na mniejsze zło, tak samo jak ja. Może pamiętaj o ile gorzej było za kadecji szanownej pani Rozpondek??? I nie chcą do tego wracać, tak samo jak ja? Wrona przynajmniej robi cokolwiek, a nie tylko napycha kieszenie swoje i swojej rodziny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_banana Re: Mniejsze zło 27.11.06, 10:34 Gość portalu: aga napisał(a): > Głosowali na mniejsze zło, tak samo jak ja. Może pamiętaj o ile gorzej było za > kadecji szanownej pani Rozpondek??? I nie chcą do tego wracać, tak samo jak ja? > > Wrona przynajmniej robi cokolwiek, a nie tylko napycha kieszenie swoje i swojej > rodziny!!! Agnieszko, ja wychodze z zalozenia, ze skoro pan Wrona przez wiele lat kadencji nie przyciagnal nowych inwestorow, a przebudowy ulic, przejazdow i naprawy jezdni robione sa w nieprofesjonalny i beznadziejny sposob (i wiekszosc z nich trwa bardzo dluuuugo i na pewno bedzie trzeba w przyszlosci poprawiac), gdy widze ze ewidentnie dla tego prezydenta wazniejsi sa paulini i ksieza niz 'zwykli' mieszkancy naszego miasta to wole zaryzykowac i zaglosowac na kogos innego. Nie mowie ze w tym przypadku Mrs Rozpondek jest super duper itp. ale bylaby nadzieja na jakiekoplwiek zmiany a tak nastepne lata beda kontynuacja, wedlug mnie czegos czego nie powinno sie kontynuowac - aktualnej polityki Mr Wrony. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz-kot Re: Mniejsze zło 27.11.06, 10:35 W porównaniu z innymi miastami to Częstochowa p. Wrony wypada bardzo źle. Zawsze należy patrzyć na to co się dzieje z większej perspektywy. pozdrawiam Łukasz Kot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Mniejsze zło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:55 Brawo Panie Tadziu.Tadek to równy gość , często mozna go spotkać na mieście. 3 razy podeszłem i zadałem kilka pytań i gość wytłumaczył mi dokładnie co chciałem wiedzieć,Pani Haliny nigdy nie widziałem przez 4 lata kiedy rzadziła.Mieszkam na Zawodziu tam gdzie ona i wyremnotowała tylko "swoją"częsc tej dzielnicy.Śmiac mi sie chce z tych którzy płaczą ze nie ma juz gdzie piwa wypić. Matko wszyscy siedzicie w sobote w domach , a jak chcecie gdzies isc to musicie najpierw 2 godziny chodzic od lokalu do lokalu aby znalezc otwarty. Moze Panowie i Panie imprezowicze wyposażcie sie w CB bedzie łatwiej znależć w tym mieście otwarta knajpę. Odpowiedz Link Zgłoś
bizon77 Re: Mniejsze zło 27.11.06, 15:47 Ja tylko mam jedno pytanie na wygranego......co z inwestycjami, co z budową wizerunku Częstochowy w oczach iunwestorów - na stronie strefy katowickiej ani słowa o naszych terenach, adnych prezentacji, czegoś co mogło by zachęcić inwestorów - jedno TRW wiosny nie czyni. Jak na razie wojaże do zaprzyjażnionych miast "pielrzymkowych" wiele dla zwykłego obywatela nie wniosły, tak samo jak skupienie sie na czysto pielgrzymkowym charakterze tego miasta - to jest tylko miesiac w roku, a co z reszta? gdzie plan na kolejne 11 miesięcy......kulturalnie Częstochowa dawno juz umarła........i tylko cięzka praca kilku ludzi powoduje, że jeszcze cos się dzieje, że jest kilka miejsc gdzie mozna spędzić wieczór - kino powstałe w ogromnych bólach, aqupark zupełnie rozmyty, tereny rekreacyjne, któych brak, jeden ogólnodostępny kryty basen w mieście, jedna zdezelowana hala sportowa, i stadion, na który nie stać klubu i wychodzi na to, że każdy z nas będzie za niego płacił. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Bardzo spokojne wybory 27.11.06, 10:35 Cz-wie potrzebny jest energiczny prezydent, który wyrwie coś ze Sląskiego i z Unii. Rozrusza trochę ten grajdol, a on jest zapatrzony tylko na Paulinów. Jedyne co mnie cieszy to to ,że dokonczy budowę stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś