Dodaj do ulubionych

Rehabilitacja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 23:46
Niestety czeka mnie operacja kolana. Doradźcie proszę gdzie najlepiej udać
się na rehabiliację? Czy warto skierować się gdzieś "państwowo" czy od
początku prywatnie i ewentualnie do kogo?
Dzięki za wszystkie uwagi.
Obserwuj wątek
    • Gość: norbert Re: Rehabilitacja IP: *.uni.lodz.pl 01.02.07, 00:08
      przechodziłem rehabilitacje własie po operacji kolna panstwowo i prywatnie czyli
      na pck w szpitalu i na parkitce w tym budynku niskim zielonym w sumie w obydwoch
      miejscach osc miło chodziasz jesli chcesz bez czekania na swoja kolejke tak jak
      bedzie to w przypadku tysiaclecia to lepiej od razu prywatnie a potem panstwoow
      jesli to powazna kontuzja to musisz długo sie rehabilitowac i nie wystarczt w
      jednym miejscu przez na przykład tydzien lub dwa trzeba troszke popracowac w
      domu nio i miec dobrego rehabilitanta, zawsze dobrze sie dopytywac jak robic
      poprawnie dane cwiczenie a przede wszystkim po zabiegu wzmacniac miesnia
      dwugłowego dobze sobie kupic ciezarki na rzepy na nogi nio i rozciagac sie duzo
      takze warto oraz juz w pozniejszym czasie pływac i grac w jakas gre wymagajaca
      troszke skretow na przykład koszykowka
      • Gość: po operacji sprecyzuj pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 00:54
        O co konkretnie ci chodzi.
        Jaka operacja?
        Generalnie do operacji należy przygotować się przed.
        Wzmocnić mięśnie itp, żeby ci całkiem potem nie zanikły i było z czego
        rehabilitować.
        Ogólnie mówiąc w Cz-wie jest z tym dramat. Wiem bo przechodziłem to i byłem
        chyba we wszystkich przychodniach w mieście.
        • Gość: marian Re: sprecyzuj pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:59
          Jestem po 2 artroskopiach i rekonstrukcji więzadeł. Problem wrócił po czterech
          latach. Prawdobodobnie porobiły się zrosty i wysiadła chrząstka. Muszę solidnie
          popracować po kolejnym zabiegu, bo kolano ma mi starczyć jeszcze na 30lat (jak
          Bozia da). Rehabilitacja jest w tym wypadku najważniejsza i stąd moje pytanie
          do kogo i gdzie się udać. Dzięki za wszystkie wskazówki. Są dla mnie bezcenne.
    • Gość: Kasia Re: Rehabilitacja IP: 195.116.125.* 01.02.07, 08:30
      Ja już przeszłam 3 operacje kolan i za 3 tygodnie idę na zabieg znowu związany
      z kolanem... Ogólnie co do rehabilitacji to ja jedynie polecam ćwiczenia w
      domu, jak sobie sama nie radziłam to ktoś mi pomagał. A na naświetlania, lasery
      i azot chodziłam na ulicę Łódzką na Parkitce. Bardzo miły personel i jestem
      bardzo zadowolona z ich rehabilitacji, ale niestety jak chce sie iść na kase
      chorych rehabilitować to trzeba ponad pół roku wcześniej się zapisać. A tak to
      prywatnie...
      • Gość: marian Re: Rehabilitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:00
        Kasiu, witaj w klubie ludzi po trzech zabiegach. Może się spotkamy gdzieś na
        rehabilitacji. Kiedy masz dokładnie 4 zabieg?
        • Gość: Kasia Re: Rehabilitacja IP: 195.116.125.* 02.02.07, 12:04
          ja będę miała operacje kolana (a właściwie to już tylko zabieg) 23 lutego, więc
          ćwiczenia zaczne prawdopodobnie od poniedziałku 26 lutego czy jakoś tak.
        • Gość: Kasia Re: Rehabilitacja IP: 195.116.125.* 02.02.07, 12:06
          Ps. Miałam 2 razy czyszcone rzepki (artroskopowo), później miałam skracane
          więzadła, a teraz coś co brzmi nieprzyjemnie, czyli będę miała wyciągane śrubki
          z kolana... Ale co jak co, ale najlepsza jest rehabilitacja w domu...
          • Gość: gosc Re: Rehabilitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:46
            jestem po operacji kolana i przed nastepna ale dla mnie najwazniejsza byla
            rehabilitacja w domu ciezarki i rowerek i cwiczenia zgiecia nogi zycze
            szybkiego powrotu do zdrowia
            • Gość: marian Re: Rehabilitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:35
              Dzięki wszystki za życzenia powrotu do zdrowia. Ja też 3mam za Was kciuki.
          • Gość: pikolo Re: Rehabilitacja IP: 212.244.68.* 03.02.07, 06:56
            A czy Ty Kasiu czasem nie nabawiłaś się urazu na nartach?He
    • Gość: operowany Re: Rehabilitacja IP: 80.54.171.* 01.02.07, 18:32
      Najważniejsza będzie rehabilitacja w domu, lekarz pokaże Ci ćwiczenia które
      będziesz musiał 4 razy dziennie robić bys nie miał zaniku mięśnia
      czworogłowego. A rehabilitacja to pic na wodę, jedynie może stymulacja mieśnia.
      Jestem po poważnym zabiegu i po rehabilitacji nie było zadnego postępu ale za
      to po ćwiczeniach domowych postęp jest bardzo duży. Pozdrawiam i życzę zdrowia
    • Gość: Monika Re: Rehabilitacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 10:18
      Jeśli chodzi o rehabilitację, to w Częstochowie masakra. Mnie w styczniu
      ubiegłego roku wyskoczył dysk, ból jak diabli, trzy tygodnie bez ruchu w
      łóżeczku; a na zabiegi na nfz musiałam czekać do października. Do tego czasu
      już prawie wszystkie dolegliwośći minęły. hehe A co dopiero jak masz taki
      poważny problem z kolanem? Może od razu lepiej prywatnie. Zdrówka :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka