Gość: Lili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 23:37 Zna ktoś tarociste z Lublińca to starsza kobieta. Ponoć jej wrózby sie sprawdzają. Był ktoś ?? Czy warto iśc ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: wróżka wierzycie ?!! IP: 83.17.130.* 20.02.07, 18:34 a ja mam pytanie czy ktos zna adres albo ma nr tel. do wrozki na al. Pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.180.rev.vline.pl 20.02.07, 18:42 jesli mowisz o wrozce z al. pokoju ktora przyjmowala chyba na 3 pietrze nazwisko chyba gawron czy jakos tak to ona juz chyba zamknela interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierze Re: wróżka wierzycie ?!! IP: 83.16.102.* 20.02.07, 18:47 Ja wierze.Byłam u wróżki na Alei Niepodległości 41b m 153 i naprawde sie sprawdza to co mówi.A ta z Alei Pokoju juz nie wróży.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 19:01 pani Wanda z Niepodleglosci jest super babka i powoli idzie tak jak karty powiedzialy i nie jest to sila sugestii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 21:09 A nikt nie zna tej pani z Lublińca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wróżka wierzycie ?!! IP: 83.17.130.* 20.02.07, 21:22 a ta babka z niepodleglosci to ile bierze? i z czego wrozy? z kart? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierze Re: wróżka wierzycie ?!! IP: 83.16.102.* 20.02.07, 21:29 Z kart.30 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wróżka wierzycie ?!! IP: 83.17.130.* 20.02.07, 21:45 no to chyba sie do niej wybiore, a mowi jakies konkretne rzeczy czy jakies glupoty gada, bo jak kiedys u jakies bylam to nic sie nie sprawdzilo :) a znacie jeszcze inne jakies 'sprawdzone' wrozki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:07 Ja bylam u tej pani z Lublińca! I czekam co bedzie dalej. Narazie 2 rzeczy sie sprawdzily ale może to sila sugesti. Szkoda że nikt u niej nie był :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jcsdu Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:13 Cholercia ja chyba bym nie poszła skoro niektorym sie tu sprawdza. Zamiast skupic sie na codziennosci myslalabym o tym co powiedziala nie daj Boze jescze jakby bylo to cos złego. OO nie nie nie ide :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:16 Własie dzieki przepowiedni uniknełam złego doświadcznia. No ale czekam dalej jak bedzie. Wciaz sie zastanawiam czy to sugestia tarocistki czy moze naprawde zna przyszlośc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna_s4 Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:17 A ja wierzę.Jak mi wróżka wywróżyła,że będę nosić okulary,to w ciągu roku wzrok mi się tak popsuł,że mam - 6 obecnie.A wczoraj wpadłam pod Tira,bo go nie zauważyłam.Ale żyję,tylko miednicę mam połamaną. Odpowiedz Link Zgłoś
login080895 Re: wróżka wierzycie ?!! 01.03.20, 19:11 Gość portalu: jcsdu napisał(a): > Cholercia ja chyba bym nie poszła skoro niektorym sie tu sprawdza. Zamiast > skupic sie na codziennosci myslalabym o tym co powiedziala nie daj Boze jescze > jakby bylo to cos złego. OO nie nie nie ide :] Ja bym sprawdziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jcsdu Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:19 a mowia wprost o jakis przykrych rzeczach , które maja sie wydarzyc np śmierci bliskiej osoby, czy raczej o miłosci , pracy itp?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:24 W moim przypadku ostrzegła mnie że może sie coś wydarzyc cos złego jakies kobiecie z rodziny jeśli wyjedzie za granice. Mam nadzieje ze nikt z rodziny nie planuje pracy za granica. Ale ogolnie same pozytywne rzeczy. O miłosci, pracy, szczęsciu, rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wróżka wierzycie ?!! IP: 83.17.130.* 20.02.07, 22:27 dobra wrozka nie powinna powiedziec Ci wprost np. o smierci, ale moga cos sugerowac. Tak slyszalam :) musze sie wybrac, tylko mam dylemat do ktore, bo wiem, ze gdzies jest na nowowiejskiego, niepodleglosci, na targowej... i teraz co wybrac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:33 Też tak słyszałam że o śmierci nei powinno sie mówic. Mi z tarota żadna śmierc w rodzinie czy u znajomych na szczęscie nie wyszła. Za to powiedziała mi że że w przyszłosci mój maz mnie zdradzi. Tylko że na razie nie mam męża :). No ale jeśli inne rzeczy sie sprawdzą, to z męzem też tak moze być. Tego to mi mogła jedank nie mowic. Bo nawet jesli czlowiek w to dokońca nie wierzy to niesety o tym myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna_s4 Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:40 Do Lili.. A mnie wróżka mówiła o nieszczęściu.Ze będę samotna i nieszczęsliwa po 40-tce.Z tym TIR-em to nie żart.Nie widziałam go ,jak ruszał!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:46 Do Anna_s4 Życze Ci powrotu do zdrowia. A czy przepowiedziała Ci ten wypadek ? Czas pokaże jak będzie. Mam nadzieje że spełnią sie nam tylko te dobre wróżby. Odpowiedz Link Zgłoś
anakastyczny Re: wróżka wierzycie ?!! 21.02.07, 05:41 Ręce opadają- poprostu jest nie zrozumiałe co mówicie. Wieki "średnie" co nie były średnie przy was wysiadaja- a to sztuka. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna_s4 Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:32 Przepowiedziała mi,ale także że będę samotna i nieszczęśliwa na starość.Samotna już jestem ale szczęsliwa mimo gipsu,i do starości mam trochę czasu. A Ty się nie śmiej anakastyczny.Na wiekach średnich to ja się znam.Wróżka to inny wymiar,nie ma nic wspólnego z średniowieczem. Odpowiedz Link Zgłoś
anakastyczny Re: wróżka wierzycie ?!! 21.02.07, 14:30 Nie powiedziałem że wróżka ma coś wspólnego ze średniowieczem !( bardziej chodziło mi o ludzi korzystających ) bo nie ma, z niczym wspólnego, no może z oszustką, chociaż też nie, on jest po prostu oszustką. Ale swoja drogą fajny sposób zarabiania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 16:15 W moim przypadku wrózka wzieła 10 zl. Nie sa to jakies wielkie pieniądze. Takze nie oceniaj wszystich jedną miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pin tarot IP: *.staszica.trustnet.pl 21.02.07, 08:41 Jeżeli potrzebujecie wróżby rzetelnej i bez oszołomstwa, polecam sesje TAROTA w księgarni ezoterycznej Perun na Kościuszki 10 To jest kamienica przelotowa z Kościuszki na plac Jacka Trzeba pytać o Tomka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna_s4 Re: tarot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:45 Dzieki,napewno skorzystam jak tylko bede mogła chodzić.Moje zycie tak sie skomplikowalo,że potrzebuje pomocy.Znajomi namawiają mnie na psychiatre ale ja wole terapie u wrózki. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: tarot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:45 Trzeba wierzyć że wszytsko się ułoży. I na starość bedziesz szczęsliwa. Wiem że to trudne zwłaszcza że inne rzeczy sie sprawdzają. No ale przecież od nas zalezy nasze życie. No a pozatym nasz los ciagle sie zmienia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna_s4 Re: tarot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:51 a jeżeli zostałam przeklęta ? Wierzysz,że klątwa uderza ? Bo zrobiłam coś podłego pewnym ludziom.Stało się,a oni mi życzyli wszystkiego najgorszego.I już działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniu... Re: tarot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:07 Aniu, a nie wystarczy przeprosić ? Ci ludzie są życzliwi;) Bo ja to nie mogłabym żyć z taką świadomością. Ciekawa jestem, co to za podłość, bo widziałam gorsze wpisy niż twoje. Chyba, że używasz kilka loginów i cie rozpoznali ? Hę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna_s4 Re: tarot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:12 Używałam kilku loginów,skąd wiesz ?????????????? Jesteś wróżką ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniu... Re: tarot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:28 No nie ! Anka, a wydawałaś się taką fajną kobitką, do wszystkiego. A Ty to ONA..czy Ty...to ON ? Zresztą to nie ma znaczenia skąd wiem, domyślna jestem, tak jak i ty ! A ten no, wiesz... forumowicz900 - to tez Ty ? Bo ostatnio to zauważyłam ten i może jeszcze podobny do twojego..tylko jest dodana literka H czyli hanna ??? Nie chce myśleć, że to ty :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: tarot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 16:25 Myśle że zarówno dobre i jak i złe uczynki do nas wracją. Ale przecież nikt nie jest do końca zły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIUNIA Re: wróżka wierzycie ?!! IP: 212.160.86.* 22.02.07, 16:27 ja bylam u tej pani z Lublinca 2 rzeczy sie juz spr reszta hmmm jeszcze nie,ja robie tak jesli mi mowi to co bulo w przeszlosci czyli prawde troche wierze jesli nie to przymykam oko,ale PAMIETAJCIE TRZEBA PODCHODZIC DO TRGO Z DYSTANSEM TEJZ LUBLINCAZADAJE SIE PYTANIA -ONA ODP KARTĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:46 No wlasnie też mi sie 2 rzeczy sprawdziły. Czekam dalej co będzie. W moim przypadku nie moglo byc siły sugesti bo było to niezależne odemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_59 Ja wierzę !!! 21.02.07, 16:31 Kiedyś dawno, dawno temu, wróżka przepowiedziała mi, że na starość będę prowadziła bardzo rozpustne życie, alkohol, mężczyźni i takie tam. I wszystko co do joty sprawdziło sie !!! Z naddatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bond Re: Ja wierzę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 18:24 To masz super życie kobietko.Nie dajesz się widzę.Można poprosić o nr.GG ? Pozdrowionka.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna_s4 Re: Ja wierzę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 18:28 No nie ! Anka, a wydawałaś się taką fajną kobitką, do wszystkiego. A Ty to ONA..czy Ty...to ON ? Zresztą to nie ma znaczenia skąd wiem, domyślna jestem, tak jak i ty ! A ten no, wiesz... forumowicz900 - to tez Ty ? Bo ostatnio to zauważyłam ten i może jeszcze podobny do twojego..tylko jest dodana literka H czyli hanna ??? Nie chce myśleć, że to ty :( Niestety.sKĄD SIĘ DOMYŚLIŁAŚ ??????? Czy ty jesteś jasnowidzem ? Nie wiem czemu to robię.Ludzie mnie wyzywają a ja na złość.Może to i racja z tym psychiatrą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna_s4 Re: Ja wierzę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 18:29 to do gościa...ANIU było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re:nie wierzę Anna_s4 to maniak.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 18:51 Anno_s4 Ty zatruwasz nam zycie, raz o chorej miłosci piszesz, ze wolisz zionatych i ze masz w dupie opinie innych.Potem naboznie o wrózbach o zylakach o nauczycielach .Oj jak na taka rozjezdzona samice jak Ty to beszczelnie głos zabierasz, i całkowicie głupio.Ochlapały Cie gownem opony tira przy drodze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna_s4 Re:nie wierzę Anna_s4 to maniak.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 19:00 A czy ja pisałam że jestem tirówką ? Sorry,ale czuję się dotknięta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re:nie wierzę Anna_s4 to maniak.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 20:29 Nie zbaczajmy z temtu. To jast wątek o wrózkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiryt Re:nie wierzę Anna_s4 to maniak.... IP: 193.93.91.* 21.02.07, 23:35 Tylko ostatnie 100 może 150 lat temat wieszczów wyroczni i wróżb jest traktowany z lekkim uśmieszkiem (w większości przypadków zresztą bardzo słusznie) Pamiętać jednak trzeba że historia naszej cywilizacji z wyroczniami i wróżbami jest wymieszana bardziej niz mocno. Praktycznie każdy z władców podczas podejmowania ważnych decyzji korzystał z usług nadwornych astrologów, są przypadki państwowych wyroczni itd. Większość ludzi którzy krytykują ten temat i ludzi nim się zajmujących, nie mają bladego pojęcia o czym mówią, a ci którzy używają określeń "średniowiecze", "ciemnogród" itp. to elementy które klepią to co mówią ludzie wokół nich. Nie potrafią zadać pytania "dlaczego", albo sprawdzić tematu obiektywnie ponieważ nie myślą samiodzielnie, a ich świat jest zbudowany na podstawie konstrukcji stworzonych przez innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumowicz 900 Re:nie wierzę Anna_s4 to maniak.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 23:43 Ja myślę,że anna_s4 to dewiant ,który powinien się leczyć.Ale wracając do wróżb.Nie sądzicie,że taką złą wróżbą było zabicie tej dziewczynki izraelskiej- Mai na Gubałowce ? Ten samochód ,który się stoczył ,jechała aby zabić własnie ją,co nie rozumiała krzyków ''uwaga'',a miał do ominięcia kilka domów i płotów. No a potem,ta bójka nożowników i wybuch pieca Co.Do tego brak zimy i ''dutków''. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiryt Re:nie wierzę Anna_s4 to maniak.... IP: 193.93.91.* 21.02.07, 23:50 Dobrze kombinujesz ale to trochę inaczej. Okoliczności tego typu to bardziej projekcja tzw. Nieświadomości zbiorowej o której w kulturze zachodniej jako pierwszy wspomina C.G Jung Dzisiaj już chyba nikt o zdrowych zmysłach nie neguje istnienia tego "tworu" Odpowiedz Link Zgłoś
anakastyczny Re:nie wierzę Anna_s4 to maniak.... 22.02.07, 00:39 Naprawdę sądzicie, że ktoś może posiadać wiedze o tym co nie miało jeszcze miejsca? Przecież to zupełnie irracjonalne. Jest tylko teraz i już!! Nikt i nic nie wie co się zdarzy- no przecież to truizmy rodem z przedszkola!! "Wróżka" może być co najwyżej psychologiem umiejętnie podchodzącym człowieka i mówiącym to co chcę on słyszeć. Ludzie zejdzie na ziemie naprawdę jesteśmy eonami (taki żarcik), które nic nie wiedzą o przyszłości a to z tego prostego powodu, że ona jeszcze nie zaistniała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiryt Re:nie wierzę Anna_s4 to maniak.... IP: 193.93.91.* 22.02.07, 01:19 Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Skąd wiesz że tak jest? Jakie masz dowody? Argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: wróżka wierzycie ?!! IP: 212.87.238.* 22.02.07, 10:55 Ludzie jak mozecie przeciez to jest zwykla sila sugesti i nic wiecej przeciez jestesmy wolnymi istotami mamy wolna wole i nie jestesmy niczyimi niewolnikami i nic wiecej :D Nie ma prawa nikt przepowiedziec nam przyszlosci, bo to tylko my decydujemy o naszym zyciu o tym na co mamy ochote i co bedziemy robic to na co mamy ochote i nic wiecej. A jedno co Wam moge przepowiedziec to to ze napewno kiedy wszyscy umrzemy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna_s4 Ale śmieszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:02 Walnałes jezorem jak gajowy ujem o drzewo.I tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ale śmieszne IP: 212.160.108.* 27.02.07, 16:27 Idz z tąd bo strasznie psujesz atmosferę.Uwazaj bo czasem ludzie maja cięte języki i nie zastanawiaja sie co plotą ,a słowa jak bumerang wracaja i czasem mogą dosiegnać i ciebie . Tak samo jest ze złymi cznami . Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe , bo ciebie dosiegnie ze zdwojoną siła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:00 Do Tomka To co powiesz na taką sytuacje. Koleżanka wzięla do wrózki zdjecie chlopaka z którym sie spotykała. Wiedziala że ma on też druga dziewczynę. I co jej pzrepowiedziała wrózka. Otóż to ze ten chłopak ma w sercu 2 kobiety i wybierze ta drugą gdzyż w drodze jest dziecko i niedlugo bedzie ślub. W momencie pójscia do wrózki moja kumpela już o tym wszystkim wiedziała. Nic nie wspominała o sytuacji tego faceta. No i gdzie tu miejsce na siłę sugesti? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Też do Tomka IP: 83.16.102.* 22.02.07, 12:12 Siła sugestii Buahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: wróżka wierzycie ?!! IP: 212.87.238.* 23.02.07, 16:10 Lila, widze ze ciezko Ci to pojac. Skoro ona sama wiedziala tzn ze to juz sie stalo ja napisalem o przyszlosci a to ze mial dwie kobiety bylo juz faktem. Prosta logika co moze czlowiek zrobic, a swoja droga to gratuluje kolezanki jak pozwalala na to zeby sie spotykal z dwoma kobietami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 16:42 Gdy zaczeła sie z nim spotykać to tego nie wiedziała że ma kogoś. Oczywiście gdy dowiedziała sie o dziecku to logiczne że zrezygnowala z tego uczucia. Ok zgadzam się to nie przyszłość, jednak skad mogla to wiedzieć wróżka. Ślub też przewidziała tego chłopaka ale pewnie mi powiesz że wynika to z tego że jego dziewczyna była w ciąży i wróżby że by ją poślubił. No ale jeśli chodzi o mnie to chyba sama sobie nie zasugerowałam żeby skęcić noge ?!! Nie jestem typewm osoby ktora sprowadza na siebie nieszczęscia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: wróżka wierzycie ?!! IP: 212.87.238.* 23.02.07, 20:37 Potega naszej podswiadomosci jest niesamowita i jeszcze sie o tym przekonasz :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 21:52 Wiem że podświadomość ma wielką siłe. Można sie o tym przekonać czytając "Potęge podświadomości" :) No cóż ja obstaje pzry swoim zdaniu. Może sie myle jeśli tak to obiecuje że sie przyznam do błędu. Są jedank takie sytuacje na które nia mamy wpływu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:40 Widze ze mamy kilku Tomkow na forum. Sila sugesti po czesci tak, ale nie do konca, wole przelozyc to na biblie i co ona nam mowi : A) Astrologia Jest to pseudonauka o wpływie ciał niebieskich na zjawiska ziemskie. Powszech nie przez astrologię (z jeż. gr. nauka o gwiazdach) rozumie się sztukę wróżenia z gwiazd. Biblia wzmiankuje o astrologii i kulcie astralnym (Deut. 17,2—5. II Król. 17,16.17. Iz. 47,9—14. por. Mat. 2,2). Kolebką astrologii i kultu astralnego była Babilonia. Od zamierzchłych czasów na cały ówczesny świat wędrowali astrolodzy babilońscy, zajmując się wróżeniem z gwiazd. Astrolodzy chaldejscy byli poszukiwani na wszystkich dworach panujących. Wierzono bowiem, że każdy człowiek ma swoją gwiazdę, i z układu gwiazd oraz ich położenia na niebie wróżono przyszłość. Pojęcie astrologii tak zrosło się z jej ojczyzną Babilonią — Chaldeą, że w czasach Daniela pojęcie „Chaldejczyk" oznaczało doskonale wykształconych astrologów i magów (Dań. 2,2.4.10; 4,4.6; 5,7.11). Z Babilonii astrologia triumfalnie wkroczyła do Grecji, potem do Rzymu, a następnie na cały świat. Wróżenie astrologów polegało na zestawieniu horoskopu, tj. przepowiedni przy szłości za pomocą układu gwiazd, dziś niezwykle aktualne i atrakcyjne (kalendarz astrologiczny, horoskopy w czasopismach i periodykach, wisiorki horoskopowe, pierścionki zodiakalne, medaliony i broszki oraz breloczki ze znakami zodiaku). Astrologia dzieli gwiazdy na dwie kategorie: gwiazdy pozytywne, które wywierają dodatni wpływ na życie i los człowieka, oraz gwiazdy negatywne, które wywierają na niego wpływ ujemny. Do gwiazd astrologia oczywiście zalicza słońce, księżyc i planety układu słonecznego. Astrologia powiada, że słońce jest jasne i ciepłe, dlatego sprzyja sile, prawdzie i dobroczynności, księżyc natomiast jest zmienny, i dlatego nie można nań liczyć, wróży jedynie melancholię lub deszcz. Jasna Wenus i rozżarzony Jupiter przynoszą szczęście i radość, czerwonawy Mars natomiast wskazuje na krew i ogień, oraz wróży zapał albo posuchę. Posępny Saturn przyprawia nas o kwaśny humor, paraliżuje energię i zwiastuje smutek albo oziębłość. Odległy Uran zaś jest korzystny dla kolei i maszyn (samochody i samoloty), Neptun natomiast — dla spółek akcyjnych, a Merkury wróży niestałość, itp. Waga zawsze oznacza sprawiedliwość lub zmienne koleje losu — oto mała próbka dwuznacznych wróżb astrologicznych. Astrologia jest wyrazem nieufności wobec Boga. Kto zaś pokłada swą ufność w kimś lub czymś innym oprócz samego Boga, ten znajduje się pod Bożym przekleństwem: „Przeklęty mąż, który na człowieku polega i w ciele pokłada swą siłę, a z dala trzyma się od Pana" (Jer. 17,5). Prorok Jeremiasz opisał tragiczny koniec tych, którzy parali się astrologią (8,2). 9. SNY Istnieją sny (objawienia senne) potrójnego pochodzenia: I). Sny od Boga (sny nadnaturalne, wizje senne) a) W Starym Testamencie — dotyczyły objawienia planów Bożych: Abraham (Gen. 15,12—15), Jakub (Gen. 28, 12—15), Józef (Gen. 37,5—11; 40,5—22), Faraon (Gen. 41,1—36), prorocy (Num. 12,6; Jer. 23,28), Job (4,13—21), świadectwo z życia Gedeona (Sędz. 7,13—15), Salomon (I Król. 3,4—15), Nebukadnesar (Dan. 2 r). Daniel (Dań. 7 r,). — dotyczyły ostrzeżenia grzeszników (Joba 33,14—18): Laban (Gen. 31,22—29), Nebukadnesar (Dań. 4 r,), por. żona Piłata (Mat. 27,19). b) W Nowym Testamencie są związane wyłącznie z Bożym objawieniem: Józef (Mat. 1,20; 2,13.19), Paweł (Dz. Ap. 16,9.10; 18,9.10). II). ludzkie sny (naturalne marzenia senne). W starożytności wiara w sny polegała przede wszystkim na tym, że nie umiano sobie naukowo wytłumaczyć ich pochodzenia. Przez wiarę w sny rozumiemy przypisywanie snom ludzkim znaczenia wróżebnego. Jest to oczywistym, absurdalnym zabobonem, aby z przypadkowych skojarzeń, jakie w czasie snu powstają, wyprowadzać wnioski co do przyszłych losów danego człowieka. Wiara w sny pochodzi z Egiptu, gdzie panowało powszechne przekonanie, że sny odgrywają szczególną rolę w życiu człowieka. Do niedawna jeszcze były znane „senniki egipskie", rozpowszechnione w całej niemal Europie. W Biblii istnieje zakaz wróżenia oraz wykładu ludzkich snów i widziadeł (Lev. 19,26. Deut. 18,10. Kazn. Sal. 5,6). III) sen pochodzący od złego (somnambulizm — sen hipnotyczny) jest to sen, którego treść nie tylko nie jest zgodna z objawioną wolą Bożą w Piśmie Świętym, ale jest sprzeczna. Bóg bowiem nie mówi sprzecznych rzeczy przeciwko sobie — por. Deut. 13 r. Wykładanie takich snów było karane śmiercią (Deut. 13,2—12). C) Wyrocznie Wyroczniami nazywa się zorganizowane instytucje wróżbiarskie. We wróżeniu za pomocą wyroczni posługiwano się osobami, które spełniały zadanie dzisiejszych „mediów" w seansach spirytystycznych. W starożytnej Grecji popularna była wyrocznia delfijska. W świątyni Apollina w Delfach zajmowały się tym kapłanki, tzw. Pytie, które odurzano narkotykami albo dymem ofiarnym, a według ich słów bełkotanych w bezładzie układano wróżebne zdania, dwuznaczne wyrocznie: „Wrócisz na tarczy" (bądź jako zabity, bądź jako zwycięzca niesiony przez wojowników) D) stałe i doraźne porady wróżbiarskie Stary Testament mówi o wróżbitach i wieszczach zajmujących się wróżbiarstwem: wieszczek Balaam (Num. 22—24 r.; 25,1—ł; 31,8.18. II Piotra 2,15.16. Judy 11. Obj. 2,11), wróżka z Endor (I Sam. 28,7—25). Król Achazjasz radził się Belzebuba, boga Ekronu (II Król. 1,1—8), Filistyni również mieli swoich wróżbitów (I Sam. 6,7—12). E) środki wróżbiarskie Wróżono ze wszystkiego, co mogłoby wskazywać na znaki wieszcze, łatwiej byłoby nawet powiedzieć, z czego nie wróżono. Wróżono z chmur, obłoków, ognia (piromancja), słońca, gwiazd, faz księżyca, lotu ptaków (ornitomancja, z gr. ornis — ptak, manteia — wieszczenie, wróżenie), śpiewu ptaków, zachowania się zwierząt, wróżono z barw i kształtów napotkanych roślin, wnętrzności zwierząt, zwłaszcza wątroby zabitych zwierząt ofiarnych (hepatoskopia — Ez. 21,26), wróżono z jelit, kości, winnej latorośli (Ez. 8,17). Aktualny jest do dziś sposób wróżenia z kart — kabalarstwo, szczególnie niebezpieczny dla młodych ludzi, zwłaszcza panienek, które idą „kłaść karty" do wróżki, kabalarki lub cyganki. Taka wróżba zwykle kończy się nieszczęśliwym małżeństwem, a nierzadko samobójstwem. Pan Bóg zabraniał kontaktować się z wróżbitami (Lev. 19,26.31), ponieważ w ten sposób możemy dostać się pod wpływ mocy ciemności. Pod koniec Księgi Objawienia Słowo Boże mówi: „Na zewnątrz są psy i czarownicy, i wszetecznicy, i zabójcy, i bałwochwalcy, i wszyscy, którzy miłują kłamstwo i czynią je" (22,15). F) Chiromancja — wróżenie z dłoni Jest to do dziś bardzo powszechny sposób wróżenia z linii papilarnych na rękach. Obserwacja lewej ręki wróżyła symptomy niepomyślne, prawej ręki natomiast — pomyślne. I) Różdżkarstwo (Biblia Tysiąclecia — przypis Oz. 4,12). Rabdomancja jest nowoczesną formą wróżbiarstwa, zwaną naukowo radiestezją. Radiestezja stanowi gałąź wielkiej dziedziny zjawisk paranormalnych, noszącej nazwę PSYCHOTRONIKA. W Polsce obecnie tysiące, a może nawet dziesiątki tysięcy ludzi zajmuje się radiestezją, psychotroniką, zjawiskami o charakterze wybitnie demonicznym. J) Grafologia — wróżenie z pisma. K) Wróżenie z pendla lub penduli To niesłychanie popularny sposób wróżenia w środowisku młodych (internat, akademik, bursa, koszary) za pomocą kowadełka, obrączki, pierścionka, wosku. Jest to kawałek sznurka z kulką, kółkiem czy kawałkiem srebra ze szpicem. Instrument ten działa pod wpływem rzekomego promieniowania danej osoby lub przedmiotu. Przy jego p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:45 ciag dalszy: I) Różdżkarstwo (Biblia Tysiąclecia — przypis Oz. 4,12). Rabdomancja jest nowoczesną formą wróżbiarstwa, zwaną naukowo radiestezją. Radiestezja stanowi gałąź wielkiej dziedziny zjawisk paranormalnych, noszącej nazwę PSYCHOTRONIKA. W Polsce obecnie tysiące, a może nawet dziesiątki tysięcy ludzi zajmuje się radiestezją, psychotroniką, zjawiskami o charakterze wybitnie demonicznym. J) Grafologia — wróżenie z pisma. K) Wróżenie z pendla lub penduli To niesłychanie popularny sposób wróżenia w środowisku młodych (internat, akademik, bursa, koszary) za pomocą kowadełka, obrączki, pierścionka, wosku. Jest to kawałek sznurka z kulką, kółkiem czy kawałkiem srebra ze szpicem. Instrument ten działa pod wpływem rzekomego promieniowania danej osoby lub przedmiotu. Przy jego pomocy można rzekomo stwierdzić istnienie choroby, odnaleźć miejsce pobytu zaginionej osoby. Po skończeniu wojny, np. mnóstwo kobiet przynosiło do szarlatanów obrączki ślubne i pierścionki żołnierzy, ażeby dowiedzieć się czegoś bliższego o losie swych ojców, mężów, narzeczonych, synów. Na skutek tego tysiące osób dostało się pod wpływ mocy ciemności. 10. ORDALIA — ZAKON PODEJRZENIA („sądy Boże", „znaki Boże") Termin ordalia pochodzi z języka łacińskiego i oznacza metodę przekonywania się o winie podejrzanego o .przestępstwo przy zastosowaniu prób: ognia, wody, żelaza itp. Wybaczcie ze tak dużo tego ale chcialem odrazu odpowiedziec na kilka pytań jednoczesnie:) Jesli macie dalsze pytanka "dzwoncie" lub poprostu napiszcie :D :) Pozdrawiam <>< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingwin albinos Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.staszica.trustnet.pl 23.02.07, 22:58 Tomek Zaczynasz być irytujący z tą twoją tandetną ewangelizacją Częstochowskiego forum! Pokazujesz swoją inteligencje i znajomość tematu na zasadzie: prawy przycisk myszy- wytnij- wklej. Twoje argumenty, cytat: Ludzie jak mozecie przeciez to jest zwykla sila sugesti i nic wiecej przeciez jestesmy wolnymi istotami mamy wolna wole i nie jestesmy niczyimi niewolnikami i nic wiecej :D Nie ma prawa nikt przepowiedziec nam przyszlosci, bo to tylko my decydujemy o naszym zyciu o tym na co mamy ochote i co bedziemy robic to na co mamy ochote i nic wiecej. A jedno co Wam moge przepowiedziec to to ze napewno kiedy wszyscy umrzemy :D Komentarz: A gdybyś słowa które napisałeś odniósł do tego co lansuje Kościół katolicki i do tego czym ty nas zarzucasz? Co? Nie widzisz tam sugesti? A może masz udokumentowane naukowo objawienie albo inne sensacje religijne? A może ktoś ma fotografie płonącego krzewu zrobioną przez grupę naukowców? cytat: > gałąź wielkiej dziedziny zjawisk paranormalnych, noszącej nazwę PSYCHOTRONIKA. > W Polsce obecnie tysiące, a może nawet dziesiątki tysięcy ludzi zajmuje się > radiestezją, psychotroniką, zjawiskami o charakterze wybitnie demonicznym. Autor w.w słów jest dla mnie osobą wybitnie niedoinformowaną, i nie reformowalną. Nawet nie widzę cienia sensu by próbować go sprowadzać na właściwą drogę. Powiem tylko, że komisja państwowa w cechu rzemieślniczym egzaminująca ludzi ubiegających się o kwalifikacje na dyplomach MEN pewnie wyśmiała by mu się w twarz... słuchając jego "demonicznych przeczuć" > J) Grafologia — wróżenie z pisma. PowiedZ o tym policjantom którzy pracują na etatach budżetowych. Nie widze sensu tworzyć tasiemca. Tomek... Nie chcę byś odebrał mój post jako personalny atak! Nie mam Ci niczego za złe Uważam jednak że masz wyprany mózg- nafaszerowany nienawiścią i brakiem zrozumienia i tolerancji do "wszystkich którzy nie z wami" Uważam że nie potrafisz myśleć samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 18:41 Czekam na opinie innych ludzi! Czy naprawde nikt nie ma doświadczeń z wróżką ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 20:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wróżka wierzycie ?!! IP: 83.17.130.* 25.02.07, 11:23 Ja ostatnio bylam u pani Zosi na Szymanowskiego, niektore rzeczy co powiedziala naprawde okazaly sie prawdziwe, a na reszte czekam i zobaczymy czy sie sprawdzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 13:33 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:14 widzę że mój post doczekał się osobnego drugiego wątku :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_ewangelista Re: wróżka wierzycie ?!! 27.02.07, 13:50 Nie lubie jak ktos cos krytykuje klamiąc a jednoczesnie uzalajac sie nad soba:) Ta osoba najwyrazniej pomylila osoby :) Sproboj sama od siebie sie pomodlic do Boga wlasnymi fajnymi slowami, co Cie boli z czym mam problem i sama zobaczysz ze dostaniesz odpowiedz, wystarczy wiara :) Nie dzielmy chrzescijanstwa , nie wazne do jakiego kosciola sie chodzi, byle robic to co jest w bibli napisane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:36 Jestesm osobą wierzącą ale nie sądze aby to mialo związek z moim postem. Chce tylko poznać wrażenia ludzi po wizycie u wrózki. Nie warto się kłócic na forum trzaba wymieniac swoje spostrzeżenia :) Taki był cel mojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomcio Re: wróżka wierzycie ?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:48 "Idz z tąd bo strasznie psujesz atmosferę.Uwazaj bo czasem ludzie maja cięte języki i nie zastanawiaja sie co plotą ,a słowa jak bumerang wracaja i czasem mogą dosiegnać i ciebie . Tak samo jest ze złymi cznami . Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe , bo ciebie dosiegnie ze zdwojoną siła." Aniu czy w tym watku widzialas cos zlego? Zamiast placic za wrozke 100-1000zl lepiej sie pomodlic a pieniadze przeznaczyc na dzieci/jakis fajny ciuch czy cos podobnego :) Tak masz racje, moze dosiegnac ze zdwojona sila, ale czy nie gorszym jest przejsc obok jesli ktos chce zrobic cos zlego? Odpowiedz Link Zgłoś
gromczyni12 Re: wróżka wierzycie ?!! 15.02.20, 16:03 Polecam: Wrozka Hanna. www.wrozkahanna.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś