Dodaj do ulubionych

SP 4?? Czy ktoś pamięta?

IP: *.getta.trustnet.pl 22.02.07, 09:29
A czy jeszcze ktoś pamięta SP 4 przy Warszawskiej? Teraz tam jest wielki
moloch różnych szkół. Kiedys to była fajna podstawówka. Bartecka z hasłem:
kto ma na obiady?; Błaszczykowa, Szmidla (świetny polonista)....
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: SP 4?? Czy ktoś pamięta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:55
      Ja chodziłam do tej podstawówki. Pamiętam zielone karteczki na obiady i
      niektóre "panie".
    • Gość: Ja pamietam Re: SP 4?? Czy ktoś pamięta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:22
      Ja pamietam ! Spedzilam tam 8 lat, a Bartecka - wczesniej Kaniewska byla moja
      wychowawczynia w mlodszych klasach - od 1 az do 5 klasy ! Szkola super !
      Nauczyciele tez, moze z wyjatkiem jednego- matematyka, przez ktorego
      znienawidzilam ten przedmiot ! Za to polonistke mialam cudowna - p. Sonia Kaja,
      Szmidla tez byl super uczyl mnie, nie pamietam , w ktorej klasie mial dluzsze
      zastepstwo.Poza tym pamietam jeszcze takie nazwiska jak : Kubis - fizyka,
      chemia, Krol- geografia, Lecinska -wf, Wrobel - historia... To byla fajna
      szkola, milo powspominac... Szkoda, ze dobre szkoly sie likwiduje...
      Pozdrawiam mlodszych i starszych absolwentow.
      • Gość: absolwent Re: SP 4?? Czy ktoś pamięta? IP: 80.54.171.* 22.02.07, 18:01
        A kto był tym matematykiem?? Bo ja miałem matematyczkę, którą bardzo miło
        wspominam
        • Gość: Ja Re: SP 4?? Czy ktoś pamięta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 18:22
          niejaki p. Mieczyslaw P
    • Gość: ups Re: SP 4?? Czy ktoś pamięta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 17:25
      ups)
      • Gość: ?? Re: SP 4?? Czy ktoś pamięta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 19:30
        co nikt nie chodzil do "4" ???
        • Gość: absolwent Re: SP 4?? Czy ktoś pamięta? IP: 80.54.171.* 23.02.07, 23:07
          Najmilej wspominam Błaszczykową, super matematyk i super wychowawczyni
          • Gość: ja Re: SP 4?? Czy ktoś pamięta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 09:03
            Oj Błaszczykowej to ja się "bałam". Zawsze byłam noga z matematyki. I pamiętam
            jeszcze panią od geografii, chyba nazywała się Puczyńska, u Niej też miałam
            boleści :D
            Pozdrawiam.
            • Gość: Kinga Re: SP 4?? Czy ktoś pamięta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 10:17
              Ja też chodziłam do 4.
              Dołączyłam do ekipy dopiero w 7 klasie.
              Moją wychowawczynią była właśnie P. Błaszczyk - wspaniała nauczycielka.
              W mojej pamięci zapisał się ktoś jeszcze... ciepła Pani Ania ze świetlicy i
              Człowiek, którego dażyłam ogromnym szacunkiem: Pan Kawecki.

A pamiętacie Panią Lis? - uczyła chemii - dzięki Jej zaparciu, srogim ocenom -
              miałam przez całe 5 lat spokój w technikum do którego chodziłam he, he, he
              Gdyby tylko była jeszcze od czasu do czasu miłym człowiekiem ... wiecie o czym
              mówię - te krzyki, wrzaski i brak uśmiechu na Jej twarzy potrafił doprowadzić
              wielu z nas do choroby !!!

Tak na marginesie - wg mnie kobieta nie powinna uczyć w szkole, no mogłaby być
              dyrektorem, który siedzi za biurkiem ...
              Z tego co wiem - była i niestety dalej uczyła swojego przedmiotu..., niszcząc
              niemiłosiernie przeciętniaków...
              • Gość: do Kingi Re: SP 4?? Czy ktoś pamięta? IP: *.getta.trustnet.pl 24.02.07, 11:02
                Zastanawiam się czy nie byłysmy kolezankami ze "szkolnej ławy". Imię i czas
                przybycia zgadza sie. nawet nazwisko wychowawcy też. No jesli siedziałaś w 3
                ławce pod oknem...hehehe. Ja siedziałam przed toba z Marcinem. hehehehe
                • Gość: absolwent Re: SP 4?? Czy ktoś pamięta? IP: 80.54.171.* 24.02.07, 19:24
                  Ale ten świat jest mały a w ilecum miałem same 6 z maty po podstawówce i matą z
                  Błaszczykową !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka