Gość: rafges IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 15:16 Mam pytanie czy da sie zamontowac turbine do silnika benzynowego 2.0 Jak tak to gdzie i jaki jest tego koszt Z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaroo7 Re: Turbina do Auta 26.02.07, 18:11 Wszystko się da, jednak druga kwestia to to czy się to opłaca, bo koszt takiej przeróbki nie są niskie. Podstawowa kwestia to na jaki przyrost mocy liczysz i jakiej marki to silnik? Bo profesionlne uturbienie silnika benzynowego wiąże się z wymianą korbowodów, tłoków na kute, sprzęgła które będzie przenośić większą moc i moment, wydajniesza pompa paliwa i wytryskiwacze, wymiana kolektrów dolotowego i wydechowego całkowita przeróbka ukłądów dolotowego i wydechowego, no i oczywiście potrzebna jest turbosprężarka, intercooler i sterownik:) Wrażenia z jazdy niezapomniane. Sam mam turbodoładowanego benzyniaka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafges Re: Turbina do Auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 12:16 ja mam skode 2.0 115 koni i wystarczylobymi ze 130-140 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chip Re: Turbina do Auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 12:23 to zrob chip tuning a nie w turbine sie baw !! Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: Turbina do Auta 28.02.07, 12:31 Chip to najprostrza i najlatwiejsza sprawa. Jesli na prawde chcesz zalozyc turbo licz sie z kosztami. Przy lightowym przyroscie mocy licz z 5-6 kPLN ;) Pytanie do Ciebie: Ile masz na to kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafges Re: Turbina do Auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 18:15 liczlem tak z 3000 ze tobedzie kosztowalo a za 5-6 tysiecy to kupie silnik od 1.8T z audi tt lub skody rs,dlatego musze to przemyslec.Ah dodam ze silnik bedzie mial z 220 Odpowiedz Link Zgłoś