Dodaj do ulubionych

Akademia Polonijna i jej parking

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 16:05
Akaedmia Polonijna przedstawia sie jako europejska ale jej parking pozostawia
wiele do życzenia. Przed wjazdem od ul. Grunwaldzkiej wielka dziura i jeziro
wody. Na parking jedzie sie po krzywych betenowych blokach, na parkingu
dziury na pół metra, jest tez wielka dziura przykryta wsadem do studzienek,
raz w nią wpadłam i mało co nie uszkodziłam auta. Parking nie jest oświetlony
więc w nocy nic nie widać. Jak wchodzi sie na uczelnie na schodach leżą kubki
po kawie i pety po paierosach,na dachu jakieś betonowe donice z uschłymi
krzewami, jeden syf, wspaniała wizytówka. Na uczelni zimno jak w grobie.Na
ścianach grzyb na korytarzu i jakies pęknięcia na suficie, czy przypadkiem
nie runie sufit? Juz trzy razy byłam chora po zajęciach na zaocznych, za co
ja płace, żeby marznąc.
Dzowniłam już 6 razy do administracji, żeby prozmawiać z dyrektorem i ani raz
nie udało mi sie z nim porozmawiać, nigdy go nie ma ( a dzwoniłam o różnych
porach). Czy ta uczelnia ma w ogóle administracyjnego?
Teraz za uszkodzony samochód albo rachunki za lekarza, prześlę do AP.
Obserwuj wątek
    • Gość: azw to jeden klan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 15:57
      kobieto daj spokój. Na AP pracuje cały klan. Żona administracyjnego to kanclerz
      uczelni, a osoby z jej rodziny pracuja w dziekanacie i wydawnictwie. Klan i
      nepotyzm.
      Parking zawsze był kijowy i nic sie nie zmieniło i nic sie nie zmieni.
      • Gość: zorientowany Re: to jeden klan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 18:34
        Drogi azw twoja wypowiedz bardzo mnie rozbawiła, jestem zorientowany w temacie
        i nie moge sie z toba zgodzić. Prawdą jest, że parking AP jest w stanie
        pozostającym wiele do zyczenia ale jest i zawsze można znaleźć miejsce żeby
        zaparkować (warto tutaj porównać sobie parkingi AJD który jest płatny karta
        postojową lub praking Wydziału Zarzadzania PCz na którym nigdy nie ma miejsca,
        prawdą jest równiez ze Dyrektor administracyjny jest mężem Pani Kanclerz ale
        żadna z osób pracujacych w dziekanacie nie jest już z nimi spokrewniona w żaden
        sposób. Wiekszośc z osób tam pracujących (zreszta nie tylko w dziekanacie)
        przyszła na staż z urzedu pracy i po kilku miesiecznym stażu jezeli się
        sprawdzili została z nimi podpisana umowa więc o zadnym nepotyźmie nie ma mowy
        Jak ktos ma wątpliwości i szuka pracy to moze właśnie powinien swoje CV
        skierować na AP (podobno mają byc przyjęcia do prac administracyjno -
        biurowych). Dyrektor administracyjny czesto jest nieobecny ale to wynika z tego
        ze taki ma charakter pracy i musi byc obecny w wielu miejscach. Na uczelni
        faktycznie jest zimno ale nie jest to jedyna szkoła w której system grzewczy
        jest beznadzieny za przykład moge tu podać nasza Politechnike Częstochowską.
        Nie pisze tego zeby bronic AP ale zeby sprostować jakies dziwne plotki bo rzady
        byłego Rektora ks Andrzeja K. pozostawiły niestety nienajlepsza opinie i dziwne
        często nieprawdziwe historie. Obecnie Rektorem jest prof L. Buzek i mysle ze
        jest to najlepszy wybór jaki mógł być bo widać że kobieta jest osoba
        kompetentna nie majacą nic wspólnego z poprzednimi deecyzjami byłego Rektora.
    • Gość: gks Re: Akademia Polonijna i jej parking IP: 217.96.15.* 05.03.07, 17:37
      Żal mi cię że tam studiujesz...To jeden wielki syf. Wiem z własnego
      doświadczenia...:(
      • Gość: kinga Re: Akademia Polonijna i jej parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 19:47
        mieszkanie dla studentów ( 1 min. od AP) w domku,
        osobne wejście, wszystko nówka, parking do dyspozycji free
        na stanie pralka, lodówka, meble :)
        gg 2350033
    • Gość: angrusz Re: Akademia Polonijna i jej parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:01

Do studenta zaocznego :

Szkoda , że AP ma takie mankamenty. Ale największy to poziom .
      Nie wiem jaki bo nie studiowałem ale chodzą , chodziły słuchy , ze spada . Bo
      AP musi dbac o ilość studentów - bo nie utrzyma się . I to jest najgorsze .
      Szkoda by była , gdyby częstochowska uczelnia zeszła do IV ligi uczelni bo to
      ustawia Częstochowę jako głęboko prowincjonalne miasto .
      Ale przecież jest taki mechanizm . Jeśli się wymaga na egzaminach to spadaja i
      oceny i wielu wykrusza się ale dobry poziom utrzymuje się i zachęca innych do
      uczenia sie tu skoro nie dostali się na jakies prestizowe uczelnie .
      A zapewniam , ze syf ( socjalny ) zdarza się i na prestiżowych uczelniach ( UJ
      Politologia ). Niestety dopływ kasy reguluje poziom i to nie tylko na tej
      uczelni ale i innych częstochowskich ( ba i prestizowych też a szczególnie na
      zaocznych studiach ) dotyczy to coraz bardziej i szkół średnich a zwłaszcza
      techników .Coraz gorsze roczniki .Ale jak ktoś chce sie uczyć to zapewne nie ma
      przeszkód . W sumie to dobrze , że jest AP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka