Dodaj do ulubionych

nazi Raków

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:45
od kilkunastu dni widuję w autobusach naklejki z Rudolfem Hessem, wezwaniami
do "obrony białej rasy", swastykami, emblematami SS itd. całość najczęściej
opatrzona logiem RKS Raków. co na to klub? co na to normalni kibice, bo jak
podejrzewam to dzieło grupki zwyrodnialców, którym się coś poprzewracało w
łysych głowach? od kilku lat kibicuję klubowi i nie chcę aby klub i prawdziwi
kibice byli utożsamiani z bandą niedouczonych nazioli.

może gazeta się tym zajmie? kodeks karny w polsce zabrania propagowania
faszyzmu i nawoływania do nienawiści narodowościowej i rasowej.
Obserwuj wątek
    • Gość: niekibic Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:19
      a co to za klub jakas czwarta czy piata liga
      • Gość: jan Re: nazi Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:27
        Do niekibic - nie pisz jak nie masz zielonego pojęcia. A jeśli to prowokacja to
        marna.
        A co do naklejek to rozkleja je grupka łysych kretynów, która nie potrafi
        zaistnieć w inny sposób i chce sie dowartościowac chociaż przez przyklejanie
        nazistowskich nalepek. Żałosna banda nieudaczników i tyle, nie ma co sie nimi
        przejmować. Też kibicuje temu klubowi od dziecka (i dla wiadomości niektórych -
        chodziłem na mecze, gdy Raków był w dołku i dostawał po 7-0 u siebie w 3 lidze
        po spadku z drugiej), i tez boli mnie, że temu klubowi kibicują takie wybryki
        natury, jak widać na meczach w młynie (nie wszyscy oczywiście, znam stamtąd
        wielu normalnych). Ale to chyba problem każdego klubu z większego miasta.
        Zresztą ja ogólnie nie cierpie wiązania sportu z polityką, a zwłaszcza z jakimis
        kretyńskimi ideologiami, czy śmieciami jakim był Hess.
    • Gość: berp Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:23
      A co klub może zrobić ? Mają nie wpuszczać 'łysoli' na stadion ? Zwykle to są
      właśnie najwierniejsi i najlepsi kibice, kit z ich przekonaniami politycznymi...
      Choć jestem pewien że mają nic wspólnego ze swastykami i nazizmem.

Ale to prawda, że spora grupa to nacjonaliści i nie wstydzą się swoich poglądów.
      Ja sam jestem nacjonalistą, ale to wcale nie znaczy że nawołuję do agresji czy
      jestem zwolennikiem Hitlera ;]
      • Gość: berp Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:25
        a co do kolesia o ksywie 'niekibic'...

Raków to obecnie wicelider 3 ligi, a ty jeśli masz zamiar kogokolwiek prowokować
        bez udziału w dyskusji, to znajdź sobie lepsze zajęcie.
        • Gość: yoł Re: nazi Raków IP: 80.54.171.* 09.03.07, 23:12
          Skoro jesteś nacjonalistą to i tak jesteś nie wiele mądrzejszy .Wież mi , że nie
          ma
          czym się chwalić .
        • Gość: nie Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 11:10
        • Gość: niekibic Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 11:15
          no wlasnie o tym napisalem trzecia liga ha ha ha
          • Gość: ja Re: nazi Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:36
            No i widzisz cos smiesznego w tym? Bo ja nie.
      • Gość: Rakowek Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 19:14
        Paru łysych debili , najprawdopodobniej nawet nie z Cz-wy tylko z huty Starej. Pokręciło im się w pustych łysych pałach i czy się tu przejmować. Olać ich .
        Tylko Raków RKS !!!!!
        • Gość: XType Re: nazi Raków IP: *.centertel.pl 09.03.07, 19:40
          Szkoda, bo zdecydowana większość kibiców Rakowa się z czymś takim nie utożsamia.
        • Gość: man Re: nazi Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 21:12
          No wlasnie - HSB - bidne osiedle - bidno też we łbach. Smutne :(
          • Gość: byly hsb Re: nazi Raków IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.07, 20:45
            Osiedle wcale nie "bidne", raczej jak kazde inne i jak na kazdym znajdzie sie
            kilku CENZURA itd. A ze smutne jest to co oni robia to rzeczywiscie prawda, w
            sumie wstyd!
      • Gość: elo Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 19:52
        jeżeli rasizm nazywasz przekonaniem politycznym to ci gratuluje, nacjonalisto!

a kto niby rozwiesza i przykleja naklejki ze swastykami ?
        • Gość: RKS Rakow Re: nazi Raków IP: *.core.lanet.net.pl 10.03.07, 23:24
          Ocho ! Gosc, ktory sam sie przyznal, ze nigdy nie byl na meczu stawia siebie w
          roli cenzora zachowan kibicow Rakowa !

> jeżeli rasizm nazywasz przekonaniem politycznym to ci gratuluje, nacjonalisto!

Twoj przedmowca nawet nie uzyl slowa "rasizm". Czytaj, ze zrozumieniem!
          No chyba ze nie widzisz roznicy miedzy slowem rasizm a nacjonalizm? Ale to by
          bylo juz zupelnie kompromitujace.
          A ja akurat nacjonalizm uwazam za wysoce szkodliwy, a jestem kibicem Rakowa
          wyobrazasz sobie?

> a kto niby rozwiesza i przykleja naklejki ze swastykami ?

Za pewne jakis pojedynczy debil, ktory byc moze chcialby zeby kibice naszego
          klubu byli faszystami, a nie sa ;)
          Proponuje zebys swa energie wlozyl w wytropienie osobnika i w przekazanie go
          prokuratorowi, bo rozklejanie naklejek ze swastyka jest przestepstwem (jako
          kibic klubu apelowalem do autora watku by zglosil sprawe prokuraturze )
          • Gość: elo Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 00:26
            to chyba powinno lezec w twoim interesie wytropienie i przekazanie wymiarowi
            sprawiedliwosci takiego typa, bo on szkodzi wizerunkowi klubu

• Gość: RKS Rakow Re: nazi Raków IP: *.core.lanet.net.pl 11.03.07, 10:55
              Tak, licze, ze goscia zlapia, a jesli nie to ze sie przestraszy i zaniecha swych
              praktyk. Nietety ja pracuje w organach scigania, a tylko utrzymuje je ze swoich
              podatkow.
              • Gość: RKS Rakow Re: nazi Raków IP: *.core.lanet.net.pl 11.03.07, 11:12
                * Oczywiscie mialo byc "nie pracuje"
    • Gość: KS Raków Re: nazi Raków IP: *.core.lanet.net.pl 09.03.07, 21:10
      Jeśli faktycznie jakiś łysy faszysta a do tego debil rozkleja tego rodzaju
      "ozdoby" to zgłoś sprawę do prokuratury - masz taki obowiązek bo to jest
      przestępstwo ( inaczej sam popełnisz przestępstwo ).

Co ma mieć do tego klub, kibice ? Mogą wydać oświadczenie, że nie ma z tym nic
      wspólnego, choć to oczywiste.
      Czy gdyby faszysta napisał zamiast RKS Raków - Chelsea Londyn to domagałbyś się
      reakcji anglików ?
      A swoją drogą obecnie klub nazywa się oficjalnie KS Raków :) Jak widać debil
      nawet tego nie wiedział
      • Gość: elo Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 21:21
        odwracasz kota ogonem, a debilem mozesz byc ty bo nawet nieogarniety
        Czestochowianin (wiem to nawet ja, a nigdy w zyciu nie bylem na meczu Rakowa)
        wie, ze kibice Rakowa nadal uzywaja nazwy 'RKS Rakow'.

• Gość: RKS Rakow Re: nazi Raków IP: *.core.lanet.net.pl 10.03.07, 23:08
          Odwracam kota ogonem? A niby dlaczego?
          Sugerujesz, ze rozklejenie przez jakiegos debila naklejek faszystowskich z
          podpisem RKS Rakow ma oznaczac, ze kibice naszego klubu to faszysci ?
          Dobrze, ze napisales, ze nigdy nie byles na meczu - nie mozesz wiedziec jak
          jest, wiec nie zabieraj wogole glosu w dyskusji, bo co chcesz do niej wniesc?
          Wyglada na to ze tylko inwektywy, porownujac mnie do debila...
          Ale czytaj, czytaj, mozesz sie istotnych rzeczy dowiedziec, np tyle, ze:
          - grali w pierwszej druzynie Rakowa tez zawodnicy czarnoskorzy i byli przez
          kibicow calkowicie normalnie odbierani
          • Gość: elo Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:34
            o tym ze grali czarnoskorzy pilkarze nie musze sie dowiadywac (nijaki Prince
            Matore, nieprawdaz?), po prostu to wiem

dodam, ze nie wkladam wszystkich kibicow Rakowa do jednego worka, zaznaczam, ze
            sa wsrod nich jacys psychole, ktorzy maja takie poglady a nie inne
      • Gość: Ogi Re: nazi Raków IP: 83.17.130.* 09.03.07, 21:29
        RKS Raków dlatego, że jest to nazwa historyczna, z którą utożsamiają się kibice.
        To tak jakby zamiast AC Milan był Coca - Cola Makaroni Milan. Widać różnice ??

Jest to cześć oddana piłkarzom i klubowi, którzy tworzyli RKS Raków. Dlatego ta
        nazwa funkcjonuje wśród kibiców. Bo prawdziwy kibic zwraca na to uwagę.
        Jest wiele osób, którym obojętne by było czy ich klub nie nazywa się "Cukierki"
        Raków. Baa nawet takie szaliki by sobie specjalnie na zamówienie zrobili. Ale
        tacy kibice wraz z odejściem sponsora, spadkiem klubu - odeszli by. A dla
        prawdziwego zawsze będzie istnieć RKS Raków niezmiennie czy jest to w czwartej,
        pierwszej czy piątej lidze.

Zobacz przykład protesty kibiców Zawiszy Bydgoszcz. Woleli oglądać swój klub w
        czwartej bo nie akceptowali sztucznego tworu Hydrobudową. Woleli czwartą lige
        wywalczoną na boisku zamiast sztucznie ustawionej drugiej. I wiesz jak to się
        skończyło ?? Hydrotworu dawno już nie ma, a przychodziły na mecze rzesze ludzi..
        Prezes tego tworu jest zamieszany w aferę korupcyjną. O taką piłkę chodzi ?Ale
        nie byli to prawdziwi kibice. Bo czwartoligową Zawisze odpuścili. A właśnie po
        tym poznaje sie prawdziwego kibica, że zostaje z klubem w biedzie. Przemyśl to.

• Gość: (R)KS Rakow Re: nazi Raków IP: *.core.lanet.net.pl 10.03.07, 23:00
          Ale ty mnie nie musisz uswiadamiac jak jest, na 1 meczu Rakowa bylem ponad 15
          lat temu i dobrze wiem co znaczy dla kibicow RKS.
          Napisalem tylko cyt. "A swoją drogą obecnie klub nazywa się oficjalnie KS
          Raków".
          Dyskusja dotyczyla czego innego - tego, że ani klub KS Raków ani prawdziwi
          kibice naszego klubu skandujacy RKS Raków nie maja nic wspolnego z faszyzmem.
          Chyba sie zgadzamy w tej materii ?
          • Gość: elo Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 00:19
            chyba jednak nikt sie z toba nie zgadza

bo kto niby przykleja vlepki z haslami tego typu jak nie kibice rakowa? moze
            kibice widzewa zeby zrobic na zlosc?
            • Gość: KS Rakow Re: nazi Raków IP: *.core.lanet.net.pl 11.03.07, 11:07
              > chyba jednak nikt sie z toba nie zgadza

Jestes jednak zwyklym prowokatorem, wrecz forumowym trollem, a z takimi nie mam
              zwyczaju rozmawiac.

> bo kto niby przykleja vlepki z haslami tego typu jak nie kibice rakowa?

"Nie mam dowodow, ale napisze sobie, a co tam moze uda mi sie rozpetac burze na
              forum" - typowe myslenie trolla - prowokatora.
              • Gość: elo Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:31
                nie mam zamiaru niczego prowokowac, 'trollem' tez nie jestem (z tego to widze to
                slowo stalo sie tak popularne, ze teraz kazdy moze byc trollem jezeli wyrazi
                swoje, odmienne zdanie niz drugi dyskutant)

slowo troll pasuje bardziej do ciebie bo nie chcesz zrozumiec, ze vlepki
                rozwieszaja jednak kibice RKSu (nie wszyscy ale jednak) a nie jeden debil jak to
                powiedziales
                • Gość: RKS Rakow Re: nazi Raków IP: *.core.lanet.net.pl 11.03.07, 12:46
                  Jesli jestes gotowy prowadzic rzeczowa dyskusje to OK - przepraszam za trolla i
                  zwracam honor. Niemniej prosze o nie uzywanie takich manipulacji slownych, jak
                  "nikt nie odpisal na twoj post, to znaczy ze sie nikt nie zgadza" - przeciez to
                  zupelnie bez sensu.

W czasach najwiekszej swietnosci klubu na mecze Rakowa przychodzilo nawet ponad
                  10 tys widzow, duzo wiecej interesowalo sie ich gra i wynikami, nawet teraz
                  potrafi sie na wybranych meczach pojawic pare tysiecy widzow.

Piszac, ze te naklejki rozklejaja kibice ( uzywasz liczby mnogiej, wyraznie
                  sugerujac, ze to robi spora grupa ), zwyczajnie obrazasz wiele tysiecy tych
                  kibicow ( nie tylko mnie ) i zywklych Czestochowian, ktorzy z kazdym
                  czestochowskim klubem sie w jakis sposob utozsamiaja.

Mam podejrzenie, ze wlasnie twoim niecnym celem jest to - aby ludzie, ktorzy sie
                  w jakis sposob utozsamiaja z klubem pilkarskim Rakowa, odczuwaja jakas sympatie
                  do niego - aby sie odwrocili na zasadzie "no przeciez nie bede sie utozsamial z
                  faszystami, rasistami, nazistami".
                  Jesli jest inaczej i dobrze zyczysz czestochowskim klubom, w tym Rakowowi -
                  wyprowadz mnie z bledu ;)

Nie masz *ZADNEGO* dowodu na to kto to robi, a rzucasz oskarzenia ( nawet nie
                  podejrzenia) wobec znacznej rzeszy kibicow:

> rozwieszaja jednak kibice RKSu (nie wszyscy ale jednak)

To znaczy wg ciebie ilu ? polowa ? 1/4 ?
                  5000 tys osob, 1000 ? 500 ?
                  Przyjmij do wiadomosci, ze 99,9999.. % kibicow Rakowa to zupelnie normalni
                  ludzie, z pewnoscia potepiajacy wszelkie ideologie totalitarne.
                  Jak sam przyznales, nie byles nigdy na meczu, wiec nie mozesz o tym wiedziec.
                  Zapraszam, przyjdz kiedys przekonasz sie sam.
                  • Gość: elo Re: nazi Raków IP: *.dedibox.fr 11.03.07, 13:01
                    prosze, az sam sie zacytuje ;)

• Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl
                    Gość: elo 11.03.07, 11:34 + odpowiedz

o tym ze grali czarnoskorzy pilkarze nie musze sie dowiadywac (nijaki Prince
                    Matore, nieprawdaz?), po prostu to wiem

dodam, ze nie wkladam wszystkich kibicow Rakowa do jednego worka, zaznaczam, ze
                    sa wsrod nich jacys psychole, ktorzy maja takie poglady a nie inne
                    • Gość: ye Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 13:05
                      pokaz mi zespol w ktorym nie ma takich ludzi. Wszedzie sie znajda ludzie z
                      "odminneymi" pogladami etc
    • Gość: Prawie jak koń Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 22:37
      łysych trza zgnębić.howgh
      • Gość: nazi do pudla Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 23:09
        Kibice Rakowa. Dobre okreslenie. Poza nielicznymi wyjątkami banda debili.
        Wcale bym sie nie zdziwił gdyby te vlepki rozklejali ultrasi. Mało tego, jestem
        pewien, że tak właśnie jest.
        Tylko w Polsce "kibice" piłkarscy kojarzą się z bandytyzmem i wszystkim co
        najgorsze. Ciekawe czy wiąże się to ze stanem posiadania, bo jestem pewien, że
        tak.
        • Gość: a Re: nazi Raków IP: *.31.inds.pl 11.03.07, 10:11
          Wątek jest dla mnie bez sensu... Łysi z Huty Starej? I co pogonicie ich, żeby
          powstał nowy fc widzewa jak było na Północy? Kibice Widzewa mają własne wlepki...
          Nie podszywaja się pod nikogo... Wielu kibiców to członkowie MW, ONR.
          Pozdrawiam... Tylko Widzew FC Częstochowa...
          • Gość: H-34 Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:43
            Wstydem pachnie używanie nazistowskich symboli. I świadczy o całkowitym braku
            znajomości historii. Nacjonalista polski powinien nienawidzieć wszystkiego, co
            wiąże się z chęcią eliminacji narodu polskiego - a niemieccy naziści tego
            właśnie chcieli, to ich symboli obecnie używają ci, którzy mają się za polskich
            patriotów. To głupota. Ja nie jestem żadnym nacjonalistą, ale żal mi narodu,
            który ma TAKICH nacjonalistów.
            A inny temat - pozbawienie klubu literki R z nazwy RKS to piramidalna głupota.
            Komuś się pewnie kojarzyło z socjalizmem, a to stara nazwa robotniczego klubu,
            którego stadion mieści się przy ulicy Limanowskiego (znany działacz PPS), nazwa
            ma podtekst lewicowy - i co w tym złego? Klub z tradycjami przedwojennymi, nie
            ma nic wspólnego z komuną, oby też nie miał z faszyzmem - ale odcinanie się od
            jednej tradycji powoduje powstanie nowej. Dlatego - był,będzie,jest Raków RKS!
            ( wiem,że to okrzyk ,,łysych", ale super oddaje to o co w tym wszystkim
            chodzi).
          • Gość: T Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:57
            oo jakis widzewiak z polnocy C - witosa sosabowskiego czy starzynskiego ? TYLKO
            RAKOW !!
            • Gość: niekibic Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 16:56
              na polnocy nie ma widzewa.widzew jest chyba pod lodzia.cos ci sie popieprzylo?
              • Gość: ye Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 17:04
                co racja to racja - to niedobitek :) inds(siec komputerowa) jest na polnocy C
    • Gość: kibol Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:46
      raków to qrwa
      • Gość: Menel Re: nazi Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:59
        Ale literka R z "RKS Raków" zniknela bo klub mial dlugi i oglosil upadlosc-
        rozwiazanie czy jak to sie w prawie nazywa i w jego miesce wstapil nowy podmiot
        KS Rakow-ot co.

Przykre jest to ze osoby zapewne z Huty Starej B wciagaja w swoje przekonania
        nazwe klubu z ktorym wiele osob sie identyfikuje. Niech wizerunek Rudolfa H.
        propaguja-skoro ich to tak kreci i czuja sie rodowitymi Niemcami- pod wlasna
        nazwa, a nie wycieraja sobie twarz nazwa klubu.
        • Gość: H-34 Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 13:47
          Usunięcie R nie było dobrym pomysłem. Można było nazwę rozwinąć i tak ją
          zmienić (np. Częstochowski Klub Piłkarski RKS Raków), zmiana nazwy to ryzykowny
          zabieg, można wylać dziecko z kąpielą . Nie wiem jakie kłopoty mają różne
          kluby, jest wiele zmian nazw. Ale TS Wisła to TS Wisła ( jakaś chyba
          autonomiczna sekcja jest dopuszczalna, tak jak w Legii), FC Barcelona to FC
          Barcelona. Można się zgodzić na wszelkie zmiany, jak np. SKRA-ISKRA-TYTAN-
          SPORTOWIEC w koszykówce, ale nie trzeba się potem dziwić że przy braku tradycji
          nie ma kibiców szanujących te tradycje ( chociaż akurat kibice Rakowa starają
          się jak mogą, to władze klubu i miasta ułatwiają życie właśnie piszącym
          tradycję od nowa, może to być właśnie nazi-tradycja, zawsze tego rodzaju ruchy
          wciskają się tam gdzie ktoś im zostawia wolne miejsce).
          Ale ogólnie - dobrze, że ktoś widzi problem, zdusić to nazi-kibicowanie w
          zarodku. Tylko nie róbmy klubowi koło tyłka, łatwo przylepić łatkę - Raków klub
          rasistowski, a to ewidentna głupota i nieprawda. Oczernić łatwo, wybielić
          trudno. Niech więc odpowiedni ludzie zajmą się sprawą po cichu...
    • Gość: kibic Rakowa Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:53
      Trzebaby tych bezmózgowców co kleją te bzdury zabrać na wycieczkę do muzeum obozu w Oświęcimu i Brzezińce. Może tam nazizci maltretowali ich dziadków lub pradziadków. Może tam hitlerowcy gwałcili ich babcie i prababcie . Może szczątki mózgów tych łysych debili tam właśnie zaczełyby pracować . Jestem wiernym kibicem Rakowa od zawsze i na zawsze i wstyd mi za tych kilku kretynów.
      II liga RKS !
      • Gość: Prawie jak koń Re: nazi Raków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 20:00
        no ale głupim się do rozumu nie przemówi..nawet jeśli by ich potraktować tak
        jak ofiary wymienionych przez Ciebie obozów.jedyne lekarstwo na nich to..no
        właśnie,co?
    • Gość: emce Re: nazi Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:11
      to co pisza ci goscie powyzej to totalne barany i bezmozgowce jesli jestescie za
      usowaniem takich kibicow to umowcie sie z nimi na polance gwarantuje ze atrakcje
      zapewnili by wam!! te osoby ktore kleja te wlepki nie ma co ukrywac sa kibicami
      RAKOWA i pszac tu bezmozgowcy itp itd osmieszcie sie ta netowa napinka jest
      poprostu smieszna bo jestescie pajacykami i szczurkami wypisujac tu takie
      brednie!!sam jestem kibicem RAKOWA i nie od 2 czy 3 sezonow ale juz ponad 10ciu
      lat i to ze ktos pisal ze jak grali czarni to bylo git to bzdury bo byli ciency
      zarowno prince matore jak i robert mitwerandu i nie raz byli bluzgani!!!jesli
      chodzi o rasizm na stadionie RAKOWA to taki byl od zawsze jednak niewszyscy sie
      pod tym podpisuja jednak jest grupa i to nie taka mala ale dosyc spora i to nie
      pare nie kilkanascie osob jak sobie ktos to pisze powyzej!!zreszta nie pamietcie
      meczu na stradomiu jak bylo kibicow RAKOWA POAD 500 OSOB CALY SEKTOR BUCZAL JAK
      CZARNY BYL PRZY PILCE WIEKSZOSC z tej Grupyosob udziela sie wlasnie w mlynie
      chodzi na akcje chuliganskie itp!!!sa to kibice ktorzy zajmuja sie cala otoczka
      na naszym stadionie !!i nie sa to tylko osoby jak ktos wczesniej wspomnial z
      huty starej ale z calej CZEstochowy!!!wiec nie pajacujcie i nie wypisujcie bzdur
      bo nie jest to margines na naszym stadionie ale duze grono osob!!!
      • Gość: ja Re: nazi Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:29
        Po pierwsze - idź do szkoły i sie naucz pisać poprawnie. Po drugie - nie mam
        zamiaru chodzić z tymi pajacami na żadne polanki. No bo co, dostane po ryju -
        taka prawda. Na argumenty z kretynami nie ma co dyskutować bo ich nie mają, albo
        mają kretyńskie (nie licząc oczywiście siłowych, ale takie to każdy ma, gdy mu
        słownych braknie), a wiadomo że inteligentny człowiek z buractwem nie
        podyskutuje bo buractwo jest za głupie na dyskusje. Ja też chodze na Raków od
        ponad 10 lat (zresztą nie o to tu chodzi, żeby wyliczac kto dłużej chodzi bo nie
        o tym jest temat). Temat jest o nazistowskich symbolach w autobusach (na meczach
        też tzw. "zakazane symbole" nie raz widywałem przypięte do płotu koło młyna).
        Dla mnie ten kto popiera poglądy ludzi typu Hess jest zwykłym kretynem i
        jełopem, który nie zna historii Polski. I na nic nie pomogą takiemu tłumaczenia,
        że tacy ludzie to zwykli zbrodniarze i mordercy - oni rozumieją to jakoś na swój
        dziwny sposób, nikomu innemu niezrozumiały. Myślą, że są wielkimi patriotami, a
        popierają ludzi którzy działali na szkodę narodowi polskiemu. Nie wiem jak to
        nazwać, ale to jakaś skrajnie prawicowa odmiana patriotyzmu, którą ciężko mi
        pojąć. Ale pewnie jestem, ich językiem mówiąc, "niekumaty". A na czym ta niby
        "kumatość" polega to tylko oni wiedzą.
        A wracając do tematu - te nalepki widziałem w autobusie nr 53 który jedzie do
        Huty Starej. W kilku tramwajach też widziałem, więc pewnie ci kretyni działają
        nie tylko w Częstochowie.
        I jeszcze jedno. Któryś mi pewnie powie, że swastyka to starożytny symbol
        słońca, i że to nie tylko symbol III Rzeszy. Takie tłumaczenie wyczytałem gdzieś
        na forum Rakowa. Zgadza się, ale czy w starożytności ta swastyka była na
        czerwonym tle (czyli na takim, jakie widniało na flagach wywieszanych na
        meczach)? Czy były to tylko same linie? Czarna swastyka na czerwonym tle była
        wywieszana w III Rzeszy, i nikt mi nie wmówi, że kibicom wywieszającym takie
        znaki na meczach chodzi o symbol słońca. Jeśli się mylę - oświećcie mnie.
    • Gość: emce Re: nazi Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 17:52
      pisac umiem ale nie chodzi tu w jaki sposob pisz bo klade na to h..a!!sam sobie
      odpowiedziales dostalbys po ryju!!tu potrafisz wypisywac takie glupoty typu
      kretyni powiedz im to w twarz albo pogadaj znimi na temat tych wlepek lub tematu
      ideologicznego jakim jest patriotyzm nazim czy faszyzm pisac na necie kazdy moze
      bo jest anonimowy jesli chodz natomiast o rozmowe twarza w twarz to juz sie dupa
      marszczy!!prawda jest tak ze skoro ludzie staja pod czy nad tymi symbolmi a nie
      jest to tak mala grupa ludzi bo czasem kilka setek i nie przeszkadza im taka
      symbolika bo nie stali by pod tymi flagami i nie utozsamiali by sie z ta grupa
      czy sie ne myle!ty piszesz ze to banda kretynow a ty dla nich kim jestes!!ci
      goscie poswiecaja czas i pieniadze nikogo nie zmuszaja do chodzenia do mlyna czy
      stania nad tymi flagami!!zyjemy ponoc w demokratycznym panstwie wiec i takie
      osoby maja prawo do jawnego wyglaszania swoich pogladow!!co do tego
      demokratycznego to bym sie klocil bo takie imbecyle ktorzy mordowali ludzi za
      komuny moga do tej pory glosic swoje poglady natomiast rasizm czy skrajny
      nacjonalizm jest juz karany!!moje stanowisko jest takie ze jest mi to calkiem
      obojetne jestem kibicem tego klubu a wiec jestem jego czescia jesli ktos ma
      chec pokazywac swoje poglady nawet te najbardziej skrajne to ma do tego prawo i
      nie ingeruje w to bardziej radzil bym sie skupic na dopingu lub wspieraniu klubu
      a nie udzielaniu sie na bezsensowne pogaduchy i obrazaniu kogos!!jesli jestes
      kibicem RAKOWA to ile masz juz meczy za soba piszesz ze jestes od 10lat z
      RAKOWEM a gdzie byles jak na satdionie nie bylo nikogo tylko grupa tych
      najwierniejszych w mlynie o tych skrajnych pogladach jak klub staczal sie po
      rowni pochylej gdzie byles na wyjazdach gdzie jechalo tylko male grono 30
      osobowe gdzie nie raz nadstawialo glowy !!wiec kto ci daje prawo opisywania
      obrazania i przytaczania jakis obelg pod adresem tych ludzi !!jesli jestes z
      RAKOWEM od tylu lat to podaj swoja ksywe zgadamy sie na meczu i pogadamy na ten
      temat!!skoro tyle jezdzisz juz na mecze to pewnie jestes znana osoba w kregu
      kibicow badz klubuwiec najblizszy mecz jest z GKSEM wiec bedzie okazja do
      poromawiania i z toba i ludzmi ktorzy wyznaja te a nie inne poglady!!ja jestem
      za bo pisac kazdy na necie moze to co mu slina.......czy obrazac

nikt tu nie odcina sie od tego i nie pisze ze swastyka to symbol poganski czy
      starozytny ci co wywieszja te flagi zdaja sobie sprawez jakim zamiarem i co to
      za symbole tak jak i pod czas Spiewania AVE RACOVIA NIE MA CO SCIEMNIAC ZE
      PODCZAS SPIEWANIA TEJ PIOSENKI REKA UNIESIONA JEST W GESCIE
      ODPOWIEDNIM!!WIDOCZNIE Z KLUBU TEZ NIE PRZESZKADZA TO NIKOMU BO PRAWDA JEST TAKA
      ZE CI LUDZIE KUPUJA BILETY BARDZO CZESTO DOKLADAJA SIE DO OPRAW MECZY JAK I
      DOKLADAJA KASE DO AUTOKAROW DLA KIBICOW!!!KLUB SIE NIE ODCINA OD TAKICH LUDZI BO
      SA TO KIBICE CZESTO TACY KTORZY SA Z KLUBEM NA DOBRE I NA ZLE A NIE TYLKO OD
      JEDNEGO MECZU RAZ NA JAKIS CZAS!!CI KTORYM SIE NIE PODOBAJA TAKIE POGLADY ZAWSZE
      MOGA ZMIENIC KLUB NA AZS CZY WLOKNIARZ CZY TEZ OGLADAC PILKE W WYKONANIU
      BARDZIEJ TOLERANCYJNEGO KLUBU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ja Re: nazi Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 18:36
        Słuchaj... masochistą nie jestem, jak większość ludzi - po ryju więc dostać nie
        chcę. To chyba normalne:) Dyskutować "na żywo" więc nie ma co, bo zdrowie mi
        jeszcze miłe. Wolę za to podyskutować normalnie, ale też z normalnymi ludźmi, a
        ludzie wywieszający swastyki na meczach nie są dla mnie normalni. Uprzedzając
        twą odpowiedź, również ludzie wielbiący sierp i młot nie są dla mnie normalni,
        tak samo jak ludzie zakochani w jakiejkolwiek ideologii, nieważne czy jest to
        komunizm, nazizm, faszyzm, czy jakakolwiek inna, i nie ważne czy jest dobra czy
        zła. Nie jestem człowiekiem ślepo wieżącym w jakieś bzdury, które ktoś tam
        kiedyś wymyślił. Nie przypinam sobie swastyk, ani anarchii na buty. Nie są dla
        mnie idolami żadni politycy czy wodzowie z przeszłości.A to, kim jestem dla tej
        grupy o której piszesz to mnie zupełnie nie obchodzi. Kłade na to h... mówiąc
        Twoim językiem (choć powinno być ch... ale już mniejsza o to:) A na Raków chodzę
        bardzo długo, może nie na każdy mecz, ale trochę już ich widziałem. Chodziłem na
        I ligę, potem na II, na III, kiedy dostawali baty też chodziłem (faktycznie może
        z mniejszą częstotliwością, ale chodziłem), i potem na IV już można powiedzieć
        że często. Na wyjazdach kilku też byłem, ale tych bliższych. Teraz pewnie
        powiesz mi, że nie jestem kibicem bo nie jeżdżę na wyjazdy:) Zresztą tak jak
        mówiłem - nie liczy się kto ile chodzi czy kto ile jeździ, nie o tym jest wątek.
        Idąc Twoim rozumowaniem to te dziadki, które siedzą koło trybuny honorowej są
        największymi kibicami, bo w swoim życiu zaliczyli więcej meczów niż wszyscy z
        waszego młyna razem wzięci.
        Nie mam nic do tego, że kibice z młyna poświęcają czas i kasę na oprawy,
        organizowanie wyjazdów itp. Jak widzę, że ktoś chodzi z puszką i zbiera kasę,
        sam się dorzucam bo uważam, że oprawy to fajna sprawa (mecz z Tychami jeszcze w
        IV lidze mi się przypomniał:) W młynie nie stoję. Jestem raczej kibicem
        "siedzącym", dlatego masz rację, że nie jestem osobą znaną w waszym kręgu.

> jest mi to calkiem
        > obojetne jestem kibicem tego klubu a wiec jestem jego czescia jesli ktos ma
        > chec pokazywac swoje poglady nawet te najbardziej skrajne to ma do tego prawo

Aha, czyli jak ktoś przyjdzie na mecz z flagą z sierpem i młotem, i zacznie
        śpiewać Międzynarodówkę to nic mu się nie stanie? Nie rozśmieszaj mnie:)

I teraz najlepsze:
        > CI KTORYM SIE NIE PODOBAJA TAKIE POGLADY ZAWSZE
        > MOGA ZMIENIC KLUB NA AZS CZY WLOKNIARZ CZY TEZ OGLADAC PILKE W WYKONANIU
        > BARDZIEJ TOLERANCYJNEGO KLUBU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rozumiem, że KS RAKÓW CZĘSTOCHOWA (dawniej RKS RAKÓW CZĘSTOCHOWA - nawiasem
        mówiąc mam nadzieję, że klub wróci do tej nazwy) to klub, któremu kibicować mogą
        tylko i wyłącznie skrajnie nacjonalistyczni patrioci, wielibiciele nazisty R.
        Hessa, dla których swastyka jest symbolem chwały. Może i Wy byście tego chcieli.
        Mnie za to interesuje piłka nożna i sport a nie jakieś durne ideologie. Często
        czytam komentarze typu "precz z polityką w sporcie". A wy co robicie? Polityka
        to też ideologia, Hitler był politykiem, Stalin był politykiem, Lenin, Franco,
        Mussolini. Wszyscy to byli politycy, a wy wywieszając jakieś swastyki czy vlepki
        z Hessem sami w jakiś sposób przyczyniacie się do tego, że w sporcie więcej jest
        polityki a nie sportowej rywalizacji.
        Masz rację - nie powinienem nikogo obrażać publicznie, nawet jeśli myslę o nim
        to co myślę. Zwłaszcza że idą święta.
    • Gość: ... Re: nazi Raków IP: *.man.czest.pl 07.04.07, 17:54
      .. rakuf ..
    • Gość: ta Re: nazi Raków IP: 80.54.174.* 07.04.07, 18:44
      ci debile naprawde gleboko w top wierza oni chcieliby nazizm wprowadzic w zycie
      codzienne, moze nie sa niebezpieczni, ale idotyzm trzeba leczyc!!!hitler tez
      kiedys byl gnojem, churchil, stalin tez!!!
    • Gość: emce Re: nazi Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 19:02
      piszesz ze tu nie ma znaczenia kto ile jezdzi a prawda jest taka ze ma i to duze
      przytaczajac dziakow z lawek grajacych co mecz w karty jest nie na miejscu bo
      czasem jest tak ze ci goscie meczu nie ogladaja zreszta mozna ich spotkac w tym
      samym miejscu poza meczem!!wiec to jest dla mnie glupota liczy sie wklad to ze
      sie jezdzi angazuje!!chlopaki z mlyna o ktorych piszesz czasem ich obrazajac nie
      wiez ale dla niech ten klub jest wszystkim czasem dostaja wyrokiw obronie barw
      tego klubu!!wiec tu chodzi o caloksztalt oni poswiecaja czasem wszystko prace
      szkole itp rzeczy by jezdzic nie potrafisz sobie nawet tego wyobrazic dla
      jednych moze to byc smieszne i idiotyczne lub kretynskie ale prawd jest taka ze
      oni wyrabiaj nam marke w calym kraju!!mimo ze maja skrajnie prawicowe poglady i
      sa zapatrzeni twoim zdaniem bezmyslnie w ideologie prawicowa to stanowia
      najwazniejszy element tego klubu jak i na trybunach tak i w klubie gdyz
      przedstawicielem w klubie jest jeden z kibicow tez o skrajnie prawicowych
      pogladach!!!nikt nie neguje tego ze ci sie to nie podoba i nikt cie tu nie
      obraza byc moze dla tego iz ludzie z tego kregu nie czytaj tej gazety i nie
      siedza na jej forum!!prawda jet tylko taka ze jedni angazuja sie wieceij drudzy
      mniej a jak wiadomo wiecej maja do powiedzenia i ci co robia wiecejrobisz mniej
      wiec razej nie zmienisz takiego stanu rzeczy!!!
      • Gość: Spec Re: nazi Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 20:41
        Kazdy docenia osoby dzialajace, a tym bardziej dzialajace na rzecz klubu z
        ktorym sie sympatyzuje-tego stanu mysle nikt nie podwaza. Jest garstka
        zapalencow w kazdym klubie ktorzy sie staraja rozslawic jego imie...lecz

-nie godzi sie mieszac polityki do sportu
        -osoby o pogladach Rudolfa H. chca sobie zawlaszczyc klub- a komu nie pasuje
        moze sobie isc "za miedze" bo to nie wy...tylko my cos robimy... .A ktory
        sponsor przyjdzie do klubu dla 30 kibicow? Ja wiem-zawsze mozna byc kibicem
        Chemika Kedzierzyn Kozle, jesli wiesz co mam na mysli
        -Co do tolerowania was przez zarzad klubu...mafijni bossowie w Ameryce
        POludniowej tez sa tolerowani bo daja pieniadze, wiec przymyka sie lub stara
        sie nie widziec ich 2 strony dzialanosci
        -Ja wiem ze jest taki trend od wielu lat wsrod kibicow na obnoszenie sie z
        niektorymi gestami, ale korzystniej dla ogolnie rozumianego wizerunku klubu,
        lepiej by bylo abyscie nie celebrowali takich zachowan, napisow i flag na
        stadionie. Wam to slawe przyniesie-ale juz klubowi nie.

P.S.Po barazowym meczu z Koszarawa na Limanowskiego odpuscilem sobie
        finansowanie opraw ultras i chyba nie tylko ja
    • Gość: ... Re: nazi Raków IP: *.man.czest.pl 07.04.07, 20:50
      a co to jest rakuf???
    • Gość: Jonatan Re: nazi Raków IP: *.218.inds.pl 01.05.07, 01:17
      a ponoć Da Grasso sponsotuje RTS WIDZEW
      • Gość: RZETON Re: nazi Raków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:23
        Osiedle jak osiedle.
        Znam tylko 4 moze 5 takich których można zaliczyć do hm... ze tak sie wyraże
        nazistów. Reszta to ..e techno gnoje uważające sie za wielkich skinhead'ów.
        Gó.. prawda. Bo oni gó.. wiedzą a mówią za dużo.
        Huta to Huta. Pełno w niej buraków no ale są osoby które naprawdemożna
        polubić ;)I mimo wszystko kocham to miejsce, niektórzy uważają je za brudne i
        nie wiem jeszcze jakie złe, ale tak naprawde jest tu bardzo ciekawie:)
    • Gość: Lina Heydrich Hess to był cieniarzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:32
      faktycznie muszą być niedouczeni ;)))
    • requiem8 Re: nazi Raków 09.07.07, 23:59
      haha chciałabym zauwazyć ze nie wszyscy sa łysi:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka