Gość: gosc IP: *.goszczynskiego.trustnet.pl 06.04.07, 17:00 mam pytanie: wiem, ze dla niektorych to moze byc smieszne,ale licze na konkretne posty: czy jest mozliwosc sprawdzenia do kogo nalezy IP? i czy moze byc ono inne przy okazji roznych postow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paolo Re: IP IP: 89.174.23.* 06.04.07, 18:24 jest taka mozliwosc, ale Ty na wlasna reke nie dasz rady...jedynie policja. A co do innych IP w roznych postach to tak sie nie da...zawsze jest takie samo, chyba, ze ma ktos zmienne, ale to zmienia sie koncówka, a na forum jest wyswietlane od poczatku do pewnego miejsca z kolei... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ro Re: IP do paolo IP: 212.87.241.* 06.04.07, 22:56 witaj paolo , a jak to jest ? od jakiegos czasu prszeglądam forum i zwróciłem raz uwagę na numery IP i o dziwo IP czyjegoś postu w danym wątku było takie samo jak IP mojego postu - dziwne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: IP do paolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:58 Może jesteście w tej samej sieci lokalnej, macie net przez tę samą kablowkę, itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAolo Re: IP do paolo IP: 89.174.23.* 06.04.07, 23:03 dokladnie...musi druga osoba korzystac z tej samej firmy, ew. nadajnika jesli jest to radiowka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_czwa Re: IP IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.07, 23:14 Jest możliwość sprawdzenia do kogo należy dane IP (nieraz w większym, nieraz w mniejszym zakresie - zależy od wielkości sieci, jak i dostępu do serwera :)). A już na pewno masz całkowitą możliwość sprawdzenia, gdy jesteś administratorem serwera gazeta.pl :) Tu np. jest odpowiednia do tego witryna: www.ripe.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: IP IP: 89.174.23.* 06.04.07, 23:20 no jasne..najlepiej byc administratorem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_czwa Re: IP IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.07, 23:25 O administratorze pisałem żeby nikt nie myślał, że tutaj na forum jest anonimowy. Niby admini mają obowiązek ujawniać dane nt. ip i innych ważnych rzeczy z logów systemowych tylko w przypadku złamania prawa, ale różnie to bywa. Są jeszcze anonimowe proxy, jak ktoś chce może poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: IP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 08:09 dokladnie. bardzo dobrze powiedziales. kazdy moze zainstalowac sobie program typu "proxy switcher" i juz stac sie anonimowym ;) wypisywax glupoty na forum i mnie wszystko gdzies.... tylko czy o to tu chodzi ? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:01 tez probowałam ustalic niedawno numer ip ale w innych okolicznosciach nie forum... jesli chodzi o uzyskanie np imienia i nazwiska danej osoby nie ma szans a własnie o takowe info mi chodzilo... wystarczy ze taka osoba korzysta z neostrady po kazdym wyłaczeniu i ponownym uruchomieniu neo zmienia sie jego numer w innych przypadkach tez bardzo ciezko, ale tak naprawde to nie iwem o co Ci dokładnie chodzi :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: IP IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.07, 08:29 Ustalenie imienia i nazwiska zależy już tylko od tego jakie masz znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 13:59 Jak podasz do sądu,że ktoś cie obraża, to choćby nie wiem jak ktoś zmieniał ip - to zawsze wykryją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andd Re: IP IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.07, 15:15 Jest ochrona danych osobowych. Więc tylko policja w uzasadnionych przypadkach może zlecić i wykryją. Co do proxy nie myślcie że są do końca aż takie anonimowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: IP IP: *.21.pl 08.04.07, 18:18 Podaj numer tego IP , to może Ci za fri podpowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: IP IP: *.cable.ubr01.pert.blueyonder.co.uk 15.06.07, 21:56 hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś