IP: *.goszczynskiego.trustnet.pl 06.04.07, 17:00
mam pytanie: wiem, ze dla niektorych to moze byc smieszne,ale licze na konkretne posty: czy jest mozliwosc sprawdzenia do kogo nalezy IP? i czy moze byc ono inne przy okazji roznych postow?
Obserwuj wątek
    • misiakilla Re: IP 06.04.07, 17:19
      Google. To nie boli ;)
      • Gość: Paolo Re: IP IP: 89.174.23.* 06.04.07, 18:24
        jest taka mozliwosc, ale Ty na wlasna reke nie dasz rady...jedynie policja.
        A co do innych IP w roznych postach to tak sie nie da...zawsze jest takie samo,
        chyba, ze ma ktos zmienne, ale to zmienia sie koncówka, a na forum jest
        wyswietlane od poczatku do pewnego miejsca z kolei...
        • Gość: Ro Re: IP do paolo IP: 212.87.241.* 06.04.07, 22:56
          witaj paolo , a jak to jest ? od jakiegos czasu prszeglądam forum i zwróciłem
          raz uwagę na numery IP i o dziwo IP czyjegoś postu w danym wątku było takie samo
          jak IP mojego postu - dziwne ...
          • Gość: piter Re: IP do paolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:58
            Może jesteście w tej samej sieci lokalnej, macie net przez tę samą kablowkę, itd
            • Gość: PAolo Re: IP do paolo IP: 89.174.23.* 06.04.07, 23:03
              dokladnie...musi druga osoba korzystac z tej samej firmy, ew. nadajnika jesli
              jest to radiowka:)
    • Gość: marcin_czwa Re: IP IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.07, 23:14
      Jest możliwość sprawdzenia do kogo należy dane IP (nieraz w większym, nieraz w
      mniejszym zakresie - zależy od wielkości sieci, jak i dostępu do serwera :)). A
      już na pewno masz całkowitą możliwość sprawdzenia, gdy jesteś administratorem
      serwera gazeta.pl :) Tu np. jest odpowiednia do tego witryna: www.ripe.net/
      • Gość: Paolo Re: IP IP: 89.174.23.* 06.04.07, 23:20
        no jasne..najlepiej byc administratorem:)
        • Gość: marcin_czwa Re: IP IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.07, 23:25
          O administratorze pisałem żeby nikt nie myślał, że tutaj na forum jest
          anonimowy. Niby admini mają obowiązek ujawniać dane nt. ip i innych ważnych
          rzeczy z logów systemowych tylko w przypadku złamania prawa, ale różnie to bywa.
          Są jeszcze anonimowe proxy, jak ktoś chce może poczytać.
          • Gość: klm Re: IP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 08:09
            dokladnie. bardzo dobrze powiedziales. kazdy moze zainstalowac sobie program
            typu "proxy switcher" i juz stac sie anonimowym ;) wypisywax glupoty na forum i
            mnie wszystko gdzies.... tylko czy o to tu chodzi ?

pozdro
    • Gość: ja Re: IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:01
      tez probowałam ustalic niedawno numer ip ale w innych okolicznosciach nie
      forum... jesli chodzi o uzyskanie np imienia i nazwiska danej osoby nie ma
      szans a własnie o takowe info mi chodzilo... wystarczy ze taka osoba korzysta z
      neostrady po kazdym wyłaczeniu i ponownym uruchomieniu neo zmienia sie jego
      numer w innych przypadkach tez bardzo ciezko, ale tak naprawde to nie iwem o co
      Ci dokładnie chodzi :0
      • Gość: gosc Re: IP IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.07, 08:29
        Ustalenie imienia i nazwiska zależy już tylko od tego jakie masz znajomości.
        • Gość: gość Re: IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 13:59
          Jak podasz do sądu,że ktoś cie obraża, to choćby nie wiem jak ktoś zmieniał ip - to zawsze wykryją.
    • Gość: andd Re: IP IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.07, 15:15
      Jest ochrona danych osobowych. Więc tylko policja w uzasadnionych przypadkach
      może zlecić i wykryją.
      Co do proxy nie myślcie że są do końca aż takie anonimowe.
    • Gość: Jacek Re: IP IP: *.21.pl 08.04.07, 18:18
      Podaj numer tego IP , to może Ci za fri podpowiemy.
    • Gość: gość Re: IP IP: *.cable.ubr01.pert.blueyonder.co.uk 15.06.07, 21:56
      hmmm...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka