Gość: de IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 07:53 Kto ma pierszenstwo na tym rondzie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ArtG Re: Rondo Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 07:58 nadjeżdżający z prawej strony, Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Rondo Mickiewicza IP: *.czest.enion.pl 11.04.07, 08:19 zgadza się, to jest rondo równorzędne, podobnie jak na skrzyżowaniu równorzędnym: nadjeżdzający z prawej ma pierszeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasi Re: Rondo Mickiewicza IP: 80.54.170.* 11.04.07, 08:22 A mnie sie wydaje, ze jakos zmienili znaki... najpierw wjezdzajacy ustepuje pierwszenstwa wszystkim na rondzie, jak sie wlaczy do ruchu to on ma pierwszenstwo... To juz nie jest glupie rondo, tylko ludzie glupio jezdza na pamiec. Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: Rondo Mickiewicza 11.04.07, 08:32 Gość portalu: Kasi napisał(a): > A mnie sie wydaje, ze jakos zmienili znaki... najpierw wjezdzajacy ustepuje pie > rwszenstwa wszystkim na rondzie, jak sie wlaczy do ruchu to on ma pierwszenstwo No czyli ustepujesz temu z prawej ;) Zapraszamy do myslenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Rondo Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 08:38 tylko dlaczego sa inne znaki???czy zauwazyliscie te znaki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SiWy Re: Rondo Mickiewicza IP: 212.87.238.* 11.04.07, 08:43 Wjezdzajacy na rondo jest po lewej, a nie po prawej misiajillo. Zapraszamy do myslenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Rondo Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 08:46 misiajillo tam gdzie masz radjio to jest prawa strona;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Rondo Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:00 kiedys wisiał znak rownorzednego skrzyzowania ...teraz koniec drogi z pierszenstwem ...????czegos tu nie rozumiem, moze ktos napisze jak powinno sie poruszac po tym rondzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Rondo Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:30 www.motofakty.pl/artykul/rondo_i_co_dalej.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Rondo Mickiewicza IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 12:03 koniec drogi z pierwszeństwem oznacza właśnie, że za chwilę może być skrzyżowanie równorzędne i tam tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: Rondo Mickiewicza 11.04.07, 09:10 Gość portalu: de napisał(a): > misiajillo tam gdzie masz radjio to jest prawa strona;)))) A jak jezdze "anglikiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: Rondo Mickiewicza 11.04.07, 09:10 > Wjezdzajacy na rondo jest po lewej, a nie po prawej To ciekawe.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bujaka_jamajka Re: Rondo Mickiewicza 11.04.07, 09:17 Wjeżdżający na rondo znajduje się z naszej prawej strony i ma pierwszeństwo, trzeba stosować się do znaków a znaki własnie tak mówią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Rondo Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:20 zobacz znaki ..... Odpowiedz Link Zgłoś
bujaka_jamajka Re: Rondo Mickiewicza 11.04.07, 09:22 No właśnie widziałam znaki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Rondo Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:27 i jakie sa??? Odpowiedz Link Zgłoś
bujaka_jamajka Re: Rondo Mickiewicza 11.04.07, 09:29 Przy wjeździe na rondo znajduje się znak C-12 Odpowiedz Link Zgłoś
daga1974 Re: do misiakilla 11.04.07, 09:50 kiedyś na jednym z forum które dotyczyło egzaminatorów WORD-u , napisałeś ,że mam ekstremalne podejście do życia, bo dość sceptycznie wyrażałam się o ludziach którzy podchodzą do egzaminu na prawko , że za swoje "podknięcia" na egzamionach obwiniają cały świat , a nie siebie ... no ... a czytając forum "rondo mickiewicza" ręce opadają nie tylko do kolan :-) .... w ogóle mnie nie dziwi ,że procent zdawalności jest mierny ... to szokujące jak ktoś zadaje pytanie - jak jeżdzić na rondzie itp.... a od czego są qrwa znaki ???? czy ktoś wyjeżdżając poza granice częstochowy najpierw ustala jak się jeździ po poszczególnych miastach itp ??? nie wiem ? może ja jestem dziwna , ale dla mnie pytanie o rondo jest szokujące ... naprawdę ... i czy ja mam ekstremalne podejście do życia misiakilla???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: do misiakilla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:53 jesli chcesz porozmawiac o mnie z misiakila proponuje komunikatory lub jakis czacik ....zobacz znaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daga1974 Re: do misiakilla 11.04.07, 10:02 widzę znaki ... a Ty co na nich widzisz ? coś niezrozumiałego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O_o Re: Rondo Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:15 Rondo Mickiewicza jest jedynym rondem w Polsce na którym pierwszeństwo maja osoby wjeżdżające na nie. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
daga1974 Re: Rondo Mickiewicza 11.04.07, 13:00 dla niektórych to jednak niezrozumiałe .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axc Re: Rondo Mickiewicza IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 14:52 wcale nie, jest takie rondo (małe) na osiedlu w Katowicach, widziałem też takie w jakimś miasteczku na Śląsku, chyba w Strumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O_o Re: Rondo Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 15:33 No patrz, a już myśłam, że ma się czym Czewka szczycić :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Rondo Mickiewicza IP: 80.54.170.* 11.04.07, 17:13 De- nie wiem czemu te znaki tak Ci mieszają w głowie: przed rondem masz znak skrzyżowania o ruchu okrężnym- co onzacza chyba tłumaczyć nie trzeba, masz znak kończącej się drogi z pierszeństwem i znak tzw przez Ciebie "skrzyżowania równorzędnego"- tak na prawdę nie jest ot znka skrzyżowania równorzędnego, ale znak ostrzegający, że na danym skrzyżowaniu pierszeństwo nie jest okreśolne znakami- niby to samo ale jednak może Ci to da trochę do myślenia- skoro pierszeńśtwo nie jest określone znakami (stąd również znak kończącej się drogi z pierszeństwem) to pozostaje już tylko zachowanie jednej reguły- reguly prawej ręki, wjeżdając na rondo jesteś z prawej strony tych, co już na rondzie są- więc masz pierszeństwo, ale przed każdym kolejnym mijanym zjazdem- osoby wjeżdzające na rondo są z Twojej prawej (tak Misiakila z prawej!!) więc im ustępujesz- i tyle- proste :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Rondo Mickiewicza IP: 80.54.168.* 11.04.07, 18:47 Ale za znakiem kończacym drogę z pierwszeństwem przejazdu jest też trójkąt i on jest przed wjazdem na rondo. Rzeczywiście te znaki zmienili jakieś 2 miesiące temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Rondo Mickiewicza IP: 80.54.168.* 11.04.07, 18:50 Sorry, sorry. Własnie ustaliliśmy, że jest trójkąt, ale ten ze strzałkami, czyli informujący o ruchu okrężynym. Odpowiedz Link Zgłoś