Dodaj do ulubionych

Rondo Mickiewicza

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 07:53
Kto ma pierszenstwo na tym rondzie???
Obserwuj wątek
    • Gość: ArtG Re: Rondo Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 07:58
      nadjeżdżający z prawej strony, Amen
      • Gość: zxc Re: Rondo Mickiewicza IP: *.czest.enion.pl 11.04.07, 08:19
        zgadza się, to jest rondo równorzędne, podobnie jak na skrzyżowaniu
        równorzędnym: nadjeżdzający z prawej ma pierszeństwo
        • Gość: Kasi Re: Rondo Mickiewicza IP: 80.54.170.* 11.04.07, 08:22
          A mnie sie wydaje, ze jakos zmienili znaki... najpierw wjezdzajacy ustepuje pierwszenstwa wszystkim na rondzie, jak sie wlaczy do ruchu to on ma pierwszenstwo... To juz nie jest glupie rondo, tylko ludzie glupio jezdza na pamiec.
          • misiakilla Re: Rondo Mickiewicza 11.04.07, 08:32
            Gość portalu: Kasi napisał(a):

> A mnie sie wydaje, ze jakos zmienili znaki... najpierw wjezdzajacy ustepuje pie
            > rwszenstwa wszystkim na rondzie, jak sie wlaczy do ruchu to on ma pierwszenstwo

No czyli ustepujesz temu z prawej ;) Zapraszamy do myslenia :)
            • Gość: de Re: Rondo Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 08:38
              tylko dlaczego sa inne znaki???czy zauwazyliscie te znaki???
            • Gość: SiWy Re: Rondo Mickiewicza IP: 212.87.238.* 11.04.07, 08:43
              Wjezdzajacy na rondo jest po lewej, a nie po prawej misiajillo. Zapraszamy do
              myslenia ;)
              • Gość: de Re: Rondo Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 08:46
                misiajillo tam gdzie masz radjio to jest prawa strona;))))
                • Gość: de Re: Rondo Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:00
                  kiedys wisiał znak rownorzednego skrzyzowania ...teraz koniec drogi z
                  pierszenstwem ...????czegos tu nie rozumiem, moze ktos napisze jak powinno sie
                  poruszac po tym rondzie???
                  • Gość: Karol Re: Rondo Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:30
                    www.motofakty.pl/artykul/rondo_i_co_dalej.html
                  • Gość: kierowca Re: Rondo Mickiewicza IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 12:03
                    koniec drogi z pierwszeństwem oznacza właśnie, że za chwilę może być
                    skrzyżowanie równorzędne i tam tak jest.
                • misiakilla Re: Rondo Mickiewicza 11.04.07, 09:10
                  Gość portalu: de napisał(a):

> misiajillo tam gdzie masz radjio to jest prawa strona;))))

A jak jezdze "anglikiem"?
              • misiakilla Re: Rondo Mickiewicza 11.04.07, 09:10
                > Wjezdzajacy na rondo jest po lewej, a nie po prawej

To ciekawe.... :)))
                • bujaka_jamajka Re: Rondo Mickiewicza 11.04.07, 09:17
                  Wjeżdżający na rondo znajduje się z naszej prawej strony i ma pierwszeństwo,
                  trzeba stosować się do znaków a znaki własnie tak mówią. Pozdrawiam
                  • Gość: de Re: Rondo Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:20
                    zobacz znaki .....
                    • bujaka_jamajka Re: Rondo Mickiewicza 11.04.07, 09:22
                      No właśnie widziałam znaki:)
                      • Gość: de Re: Rondo Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:27
                        i jakie sa???
                        • bujaka_jamajka Re: Rondo Mickiewicza 11.04.07, 09:29
                          Przy wjeździe na rondo znajduje się znak C-12
    • daga1974 Re: do misiakilla 11.04.07, 09:50
      kiedyś na jednym z forum które dotyczyło egzaminatorów WORD-u , napisałeś ,że
      mam ekstremalne podejście do życia, bo dość sceptycznie wyrażałam się o
      ludziach którzy podchodzą do egzaminu na prawko , że za swoje "podknięcia" na
      egzamionach obwiniają cały świat , a nie siebie ... no ... a czytając
      forum "rondo mickiewicza" ręce opadają nie tylko do kolan :-) .... w ogóle mnie
      nie dziwi ,że procent zdawalności jest mierny ... to szokujące jak ktoś zadaje
      pytanie - jak jeżdzić na rondzie itp.... a od czego są qrwa znaki ???? czy
      ktoś wyjeżdżając poza granice częstochowy najpierw ustala jak się jeździ po
      poszczególnych miastach itp ??? nie wiem ? może ja jestem dziwna , ale dla mnie
      pytanie o rondo jest szokujące ... naprawdę ... i czy ja mam ekstremalne
      podejście do życia misiakilla????
      • Gość: de Re: do misiakilla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:53
        jesli chcesz porozmawiac o mnie z misiakila proponuje komunikatory lub jakis
        czacik ....zobacz znaki!!!
        • daga1974 Re: do misiakilla 11.04.07, 10:02
          widzę znaki ... a Ty co na nich widzisz ? coś niezrozumiałego ?
    • Gość: O_o Re: Rondo Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:15
      Rondo Mickiewicza jest jedynym rondem w Polsce na którym pierwszeństwo maja
      osoby wjeżdżające na nie. Tyle.
      • daga1974 Re: Rondo Mickiewicza 11.04.07, 13:00
        dla niektórych to jednak niezrozumiałe ....
        • Gość: O_o Re: Rondo Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 13:28
          :D
      • Gość: axc Re: Rondo Mickiewicza IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 14:52
        wcale nie, jest takie rondo (małe) na osiedlu w Katowicach, widziałem też takie
        w jakimś miasteczku na Śląsku, chyba w Strumieniu.
        • Gość: O_o Re: Rondo Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 15:33
          No patrz, a już myśłam, że ma się czym Czewka szczycić :D
    • Gość: ... Re: Rondo Mickiewicza IP: 80.54.170.* 11.04.07, 17:13
      De- nie wiem czemu te znaki tak Ci mieszają w głowie: przed rondem masz znak
      skrzyżowania o ruchu okrężnym- co onzacza chyba tłumaczyć nie trzeba, masz znak
      kończącej się drogi z pierszeństwem i znak tzw przez Ciebie "skrzyżowania
      równorzędnego"- tak na prawdę nie jest ot znka skrzyżowania równorzędnego, ale
      znak ostrzegający, że na danym skrzyżowaniu pierszeństwo nie jest okreśolne
      znakami- niby to samo ale jednak może Ci to da trochę do myślenia- skoro
      pierszeńśtwo nie jest określone znakami (stąd również znak kończącej się drogi z
      pierszeństwem) to pozostaje już tylko zachowanie jednej reguły- reguly prawej
      ręki, wjeżdając na rondo jesteś z prawej strony tych, co już na rondzie są- więc
      masz pierszeństwo, ale przed każdym kolejnym mijanym zjazdem- osoby wjeżdzające
      na rondo są z Twojej prawej (tak Misiakila z prawej!!) więc im ustępujesz- i
      tyle- proste :)
      • Gość: ... Re: Rondo Mickiewicza IP: 80.54.168.* 11.04.07, 18:47
        Ale za znakiem kończacym drogę z pierwszeństwem przejazdu jest też trójkąt i on
        jest przed wjazdem na rondo. Rzeczywiście te znaki zmienili jakieś 2 miesiące
        temu.
        • Gość: ... Re: Rondo Mickiewicza IP: 80.54.168.* 11.04.07, 18:50
          Sorry, sorry. Własnie ustaliliśmy, że jest trójkąt, ale ten ze strzałkami,
          czyli informujący o ruchu okrężynym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka